Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Εντυπωσιακή μετανάστευση εκατομμυρίων πεταλουδών

Η μετανάστευση της πεταλούδαςΗ μετανάστευση της πεταλούδας
Οι πεταλούμες του τύπου Monarch είναι ίσως οι πιο γνωστές στη Βόρεια Αμερική. Οι πεταλούδες αυτές μεταναστεύουν κάθε χρόνο από διανύοντας μια απόσταση 3000 χιλιομέτρων περίπου, από το Μεξικό και την Καλιφόρνια μέχρι τις νότιες περιοχές του Καναδά.

Είναι ένα από τα θαύματα της φύσης καθώς για την ολοκλήρωση της μετανάστευσης απαιτούνται 3 εώς 4 γενιές πεταλουδών. Οι πεταλούδες μεταναστεύουν ομαδικά, σε ομάδες εκατομμυρίων, καλύπτοντας τεράστιες εκτάσεις με ένα πολύχρωμο «χαλί» που σχηματίζουν με τα φτερά τους. Το θέαμα είναι μοναδικό.
Η μετανάστευση της πεταλούδας
Η μετανάστευση της πεταλούδας
Η μετανάστευση της πεταλούδας
Η μετανάστευση της πεταλούδας
Η μετανάστευση της πεταλούδας
Η μετανάστευση της πεταλούδας
Η μετανάστευση της πεταλούδας
Η μετανάστευση της πεταλούδας
Η μετανάστευση της πεταλούδας
Η μετανάστευση της πεταλούδας
Η μετανάστευση της πεταλούδας
Η μετανάστευση της πεταλούδας
Η μετανάστευση της πεταλούδας
Η μετανάστευση της πεταλούδας


Διαβάστε περισσότερα » »

Βίντεο - σοκ από ομαδική εκτέλεση κρατουμένων στο Πακιστάν


Το γύρο του κόσμου έχει κάνει βίντεο που περιέχει την πρόσφατη εκτέλεση 16 κατηγορούμενων για "εθνική προδοσία". Οι 16 είναι πρώην μέλη της αστυνομίας και της εθνικής φρουράς, οι οποίοι κατηγορήθηκαν από τους Ταλιμπάν ως "εχθροί του Ισλάμ"...

 
ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
 


...Στο βίντεο ο διοικητής που δίνει την εντολή για την εκτέλεση τους φωνάζει: "Αυτοί είναι οι εχθροί του Ισλαμ. Είναι αποστάτες!".

Ο ίδιος λέει ότι του το είπε ο "Αλλάχ" ότι οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να εκτελεστούν.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΡΕΥΝΑ – ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ [Α΄ ΜΕΡΟΣ]

 
File:Penteli ntavelis cave b.jpgH Ελλάδα είναι μία χώρα στην οποία η φυσική ομορφιά και το κάλος των αρχαιοτήτων συνυπάρχουν αρμονικά με το παράξενο και το ανεξήγητο που κρύβονται σε μέρη απόμακρα κι απρόσιτα όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν, όπως για παράδειγμα στα σπήλαια που βρίσκονται βαθιά μέσα στην αγκαλιά της Γης… 
Η Ελλάδα, η βραχώδης άκρη της Βαλκανικής χερσονήσου, είναι γεμάτη από σπηλιές, άλλες μικρές κι άλλες μεγάλες, άλλες χερσαίες κι άλλες θαλάσσιες, άλλες προσιτές κι άλλες απρόσιτες στον ερευνητή. Πολλές δε απ’ αυτές τις σπηλιές είναι συνδεδεμένες στην λαϊκή παράδοση με αρχαιοελληνικούς μύθους, βυζαντινές δοξασίες ή και μυστήρια της νεότερης ιστορίας. Από τα σπήλαια αυτά, πολλά σχετίζονται και με παράξενα φαινόμενα τα οποία ως σήμερα αδυνατούμε να εξηγήσουμε.
Αν και ‘σεις μαγεύεστε από το μυστήριο και προσελκύεστε από το παράξενο, όντας έτσι δυνάμει ερευνητές, ακολουθήστε με σε ένα ταξίδι στα πιο γνωστά από τα σπήλαια αυτά σε όλη την Ελλάδα…
1.
Το σπήλαιο της Πεντέλης: Το σπήλαιο της Πεντέλης είναι ίσως το γνωστότερο από τα σπήλαια της Ελλάδας στα οποία λαμβάνουν χώρα παράξενα φαινόμενα λόγω του ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη των Αθηνών. Το σπήλαιο ήταν ήδη γνωστό από την αρχαιότητα, από τότε που οι αρχαίοι Αθηναίοι έψαχναν το όρος της Πεντέλης για το παγκοσμίου φήμης πεντελικό μάρμαρο. Το συγκεκριμένο σπήλαιο αποτέλεσε κατά την αρχαιότητα ιερό του Πανός και των νυμφών. Αυτό συνεπάγεται πως οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως στην περιοχή εμφανιζόταν ο τραγόμορφος θεός και οι ακόλουθοί του, καθώς και οι νύμφες. Στα Βυζαντινά χρόνια αποτέλεσε ησυχαστήριο Χριστιανών μοναχών, ενώ αργότερα χτίστηκαν κοντά στην είσοδό του δύο εκκλησάκια, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή να γίνεται στα μέρη όπου κάποτε υπήρχαν αρχαίοι ναοί και ιερά. Υπήρχαν δε αναφορές και για ανθρώπους οι οποίοι εξαφανίζονταν στο σπήλαιο εκείνο. Αργότερα το σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε από τον περιβόητο λήσταρχο Νταβέλη ο οποίος, καθώς λέγεται, είχε βρει κρυφές διόδους που τον οδηγούσαν σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου. Στην σύγχρονη εποχή, το μεγαλύτερο μέρος τους σπηλαίου έχει σφραγιστεί και, ως εκ τούτου είναι απρόσιτο στον ερευνητή ενώ κοντά στο σπήλαιο βρίσκονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Υπάρχουν επίσης αναφορές για εμφανίσεις περίεργων όντων τόσο μέσα, όσο και έξω από το σπήλαιο ενώ άλλοι αναφέρουν εμφάνιση εξωγήινων. Το σπήλαιο της Πεντέλης λοιπόν είναι ίσως το πιο παράξενο σπήλαιο ολόκληρης της Αττικής.
2.
Οι σπηλιές του Ταΰγετου: Τα σπήλαια που βρίσκονται στον Ταΰγετο αποτελούν ένα ακόμα παράδειγμα παράξενων σπηλαίων. Στην αρχαιότητα πιστευόταν πως εκεί κατοικούσε η κατώτερη θεότητα Ταϋγέτη ενώ, από αρχαιολογικές έρευνες έχουν βρεθεί στην περιοχή αναθήματα που χρονολογούνται στην Μυκηναϊκή εποχή. Το πλούσιο μυθολογικό υπόβαθρο σε συνδυασμό τόσο με το πυραμιδοειδές σχήμα του όρους, όσο και με την μυστηριώδη εξαφάνιση του καθηγητή Λιαντίνη μέσα σε ένα από αυτά, οδήγησαν στο να λεχθούν πολλά πράγματα για την περιοχή, ως και το ότι εκεί υπάρχουν πύλες που οδηγούν σε άλλους κόσμους ή σε άλλες διαστάσεις…
3.
Τα σπήλαια του Τσούτσουρα: Ο Τσούτσουρας, μία παραθαλάσσια περιοχή της νότιας Κρήτης που βρίσκεται νότια από τα Αστερούσια Όρη είναι ένα χωριό κοντά στο οποίο βρίσκονται σπηλιές – άλλες με χερσαίες και άλλες με θαλάσσιες εισόδους – στις οποίες λέγεται ότι συμβαίνουν παράξενα φαινόμενα. Τα σπήλαια αυτά ήταν κατά την αρχαιότητα αφιερωμένα στην θεότητα Ειλειθυία που ήταν η θεά της γονιμότητας. Κάποια άλλα σπήλαια της περιοχής σχετίζονται με τον μύθο του Ραδάμανθυ, του γιου του Διός, ο οποίος μπαινόβγαινε στα σπήλαια αυτά με τα νοοκίνητα ιπτάμενα πλοία του. Η περιοχή του Τσούτσουρα δεν έγινε αντικείμενο έρευνας μέχρι και τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής, υπήρξε κάποια αντιπαράθεση μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας για το ποια θα έχει τον έλεγχο της περιοχής. Οι Γερμανοί έκαναν έρευνες στην περιοχή, έχτισαν μία ναζιστική βάση μέσα σε κάποια απ’ τις σπηλιές και σκότωσαν μεγάλο ποσοστό των ντόπιων κατοίκων – που ίσως είχαν δει πράγματα. Μετά τον πόλεμο, κατά τον ερευνητή Ι. Φουράκη, έγιναν έρευνες των Αμερικάνων στην περιοχή κατά την δεκαετία του 1960, ενώ οι είσοδοι κλείστηκαν με τσιμέντο μετά το τέλος των ερευνών κι αφού πάρθηκαν από μέσα κάποια πράγματα. Το θέμα του σπηλαίου αυτού ξαναέγινε γνωστό από την τηλεοπτική εκπομπή «Οι Πύλες του Ανεξήγητου», όταν κάποιος Κρητικός, αφού μπήκε στα σπήλαια και είδε, καθώς ανέφερε, αρχαία αντικείμενα εξοπλισμένα με υψηλή τεχνολογία, καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση με την κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας. Οι έρευνες που ακολούθησαν και ιδιαίτερα μία που έγινε σε μία θαλάσσια σπηλιά και στην οποία παρατηρήθηκαν διαταραχές στην ροή του χρόνου, έκαναν μέσα σε μία δεκαετία το σπήλαιο αυτό ένα από τα γνωστότερα σπήλαια σε όλη την Ελλάδα.
Τα τρία αυτά σπήλαια είναι ίσως τα γνωστότερα σπήλαια της Ελλάδας. Η πληθώρα των μύθων και των ιστοριών που αναφέρονται σε αυτά συνθέτουν ένα πέπλο μυστηρίου για το τι αυτά κρύβουν καλά στα άδυτά τους. Υπάρχουν όμως και άλλα σπήλαια στην Ελλάδα που κρύβουν ιστορίες, μύθους ή και κάτι παραπάνω. Θα επανέλθουμε με νέα στοιχεία.


Διαβάστε περισσότερα » »

Διαστάσεις πήρε η πυρκαγιά στα Ιωάννινα

 

Διαστάσεις πήρε η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων. Το πύρινο μέτωπο είναι κοντά στο Νεοχωρόπουλο, καθώς και την Πανεπιστημιούπολη, όμως δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και.....
επιτόπου βρίσκονται 20 οχήματα με 52 πυροσβέστες, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελληνικές Πυραμίδες-Βίντεο

 

Ελληνισμός υπάρχει όπου υπάρχουν Πυραμίδες και Πυραμίδες υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη (ion maggos). Χωρίς καμία έννοια εθνικισμού ή περηφάνιας αλλά με μια διάθεση να πούμε επιτέλους κάποια πράγματα με το όνομα τους. όπως θα δείτε και στο υπόλοιπο άρθρο, επιφυλάσσομαι για τις πυραμίδες στον Άρη. Επίσης να αναφέρω πως δεν θα μιλήσω καθόλου για το μεταφυσικό κομμάτι του θέματος ‘Ελληνικές Πυραμίδες’, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, κάποια άλλη φορά.
Το πυραμιδικό σχήμα συναντάται  σε όλους τους πολιτισμούς, κεντρική Αμερική – Ευρώπη – Ινδία – Αίγυπτο, αλλά η επικρατούσα θεωρία πως το συγκεκριμένο σχήμα βρέθηκε και υιοθετήθηκε στην Αίγυπτο τίθεται υπό αμφισβήτηση και ανατρέπεται εντελώς, μετά την ανακάλυψη της πυραμίδας στην Θήβα και της πυραμίδας του Ελληνικού, που είναι σύμφωνα με τους ειδικούς τελειότερη (γεωμετρία, μαθηματικά) των  Αιγυπτιακών.  Η Ελληνική πολιτεία συνεχίζει να αγνοεί και κάθε προσπάθεια για την ανάδειξή τους προσκρούουν στην ειρωνεία.  Γιατί άραγε; Όποιος γνωρίζει πως έχουν τα πράγματα σε σχέση με αυτά που μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε ή διαβάζει την miastala δεν αναρωτιέται πλέον γιατί;
Έχουν φροντίσει να εξαφανίζουν όλα τα στοιχεία για τις Ελληνικές Πυραμίδες. Την γνωστή πυραμίδα του λόφου του Αμφείου στην  Θήβα, αλλά και  την πυραμίδα του Ελληνικού, που βρίσκεται 4 χιλιόμετρα νοτίως του Άργους, που είναι απίστευτα παλιά, με την μέθοδο της θερμοφωταύγειας απεδείχθη ότι είναι του 10.500 π.κ.ε. Αλλά κατόπιν μακρών “διαπραγματεύσεων” με την Ακαδημία Αθηνών, έγινε “συμβιβασμός” και ανακοινώθηκε ότι είναι 500 χρόνια παλαιότερη των Αιγυπτιακών.!!!!
Ακόμη και αυτό το υποτιμούν με σθένος, αφού δεν μπορούν να το εξαφανίσουν τελείως, γι αυτό και στην πινακίδα που οδηγεί στην πυραμίδα έχουν την λέξη πυραμίδα με εισαγωγικά.
Είναι περιφραγμένη από τον τότε κοινοτάρχη, πριν τον ‘Καποδίστρια’, για να την σώσει. Ο οποίος είχε έργο ζωής από μικρός να την προστατέψει και να την αναδείξει. Γιατί μέχρι τότε, ήταν τόπος απορρίψεως ψοφιμιών και περιττωμάτων.Την καθάρισε και πέταξε τα ψοφίμια που σκόπιμα έριχναν για να αποτρέψουν την πρόσβαση σε αυτό το μνημείο μεγαλείου του Ελληνικού στοιχείου. Είναι ο ίδιος που έφτιαξε τις πρώτες πινακίδες για να δείχνει την θέση της από τον παλαιό δρόμο Άργους-Τριπόλεως, τις οποίες κάλυπταν μόνιμα αφίσες  πολιτικών και μπουζουξίδικων.
Ο ίδιος μου έλεγε το τι είχε τραβήξει από την τοπική εκκλησία (!!!) και από την αρχαιολογία του Άργους (!!!) που ήθελαν να την ισοπεδώσουν, γι αυτό και έχτισε μια εκκλησία στην είσοδο της περιφράξεως και ένα γήπεδο στην Δυτική πλευρά.
Η Πυραμίδα στο Ελληνικό είναι η μοναδική Πυραμίδα παγκόσμια που έχει ΠΟΡΤΑ εισόδου.
Δείτε και τα τρία βίντεο σχετικά με την Πυραμίδα του Ελληνικού, όπου μιλά και η αφεντιά μου.



Στην Ελλάδα η γνωστότερη και αρχαιότερη γνωστή πυραμίδα είναι η `πυραμίδα του Ελληνικού. Βρίσκεται στο σημερινό χωριό «Ελληνικό, κοντά στον δρόμο που συνέδεε στην αρχαιότητα το Άργος με την Τεγέα. Η Τεγέα ήταν αρχαία πόλη στην Αρκαδία και οι Τεγεάτες ήταν γνωστοί για την ανδρεία τους στον πόλεμο. Η πυραμίδα αυτή δεν περιγράφεται από τον περιηγητή Παυσανία (ο Παυσανίας ήταν από την ελληνική αποικία Μαγνησία της Μ. Ασίας και έζησε τον 2ο αιώνα μ.κ.ε.). Είναι παράδοξο το γεγονός ότι ο Παυσανίας αναφέρεται σε άλλη πυραμίδα, στο σημερινό χωριό Λυγουριό της Αργολίδος.
Οι διαστάσεις της «πυραμίδος του Ελληνικού είναι: βόρεια και νότια πλευρά = 12,6 μέτρα – έκαστη, ανατολική και δυτική πλευρά = 14,5 μέτρα – έκαστη. Το ύψος της πυραμίδος είναι 3,4 μέτρα, αν και το αρχικό ύψος της θεωρείται πως ήταν 3,6 μέτρα. Το κεντρικό δωμάτιο της πυραμίδος έχει διαστάσεις 7,1 τετραγωνικά μέτρα.
Μελέτες που έγιναν από το κέντρο αρχαιομέτρησης του ινστιτούτου «Δημόκριτος΄΄, από τον καθηγητή της Ακαδημίας Αθηνών Π. Θεοχάρη, τον καθηγητή του κέντρου έρευνας αστρονομίας και εφαρμοσμένων μαθηματικών Ι. Λυριτζή, το εργαστήριο αρχαιομέτρησης του φυσικού τμήματος του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου της Σκοτίας με τον καθηγητή R. G. Galloway και τις επιστημονικές ομάδες των παραπάνω ιδρυμάτων (δημοσίευση: 9 – 2 – 1995), χρονολόγησαν – με την μέθοδο της οπτικής θερμοφωταύγειας – την πυραμίδα αυτή στο 10.500 π.κ.ε. !!!
ΑΛΛΆ…



Μετά από έντονες διαφωνίες, αντεγκλήσεις και εκπλήξεις, αποφάσισαν επίσημα να ‘θάψουν’ το 10.500 πκε., αλλά να ‘αφήσουν στο φως’ μόνο το  2.720  !!! πκε !!! Τι πρωτότυπο!!! (Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.)
ΑΛΛΑ, ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΈΤΣΙ  η «πυραμίδα του Ελληνικού΄΄ οικοδομήθηκε 100 έτη ΠΡΙΝ
την πρώτη πυραμίδα της Αιγύπτου (πυραμίδα του Ζόζερ, 2620 π.Χ.)
και 170 έτη πριν την πυραμίδα του Χέοπα (2550 π.Χ.)!
Κάτω από την βόρεια πλευρά της πυραμίδος του Ελληνικού βρέθηκαν αγγεία που χρονολογήθηκαν στο 3000 π.κ.ε. !!!
Ο Παυσανίας δεν αναφέρει την πυραμίδα, αλλά σημειώνει πως στην περιοχή υπήρχε ‘πολυανδρία’, δηλαδή ομαδικοί τάφοι. Αυτό ενισχύει την άποψη ότι δεν αναφέρεται στην πυραμίδα γιατί την εντάσσει στους τάφους. Με άλλα λόγια κάποιοι μελετητές λένε πως, η πυραμίδα ήταν τάφος. Αλλά οι αρχαίοι Ελληνες δεν αναφέρουν τις πυραμίδες γιατί και γι αυτούς τότε ήταν κάτι το άγνωστο ή ξεχασμένο. Απλά όταν ήθελαν να θάψουν άνδρες επιφανείς τους τοποθετούσαν σε χώρους που δεν ήταν συνιθισμένοι για τους πολλούς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ήταν τάφοι. Χαρακτηριστικό της παλαιότητας της κατασκευής, σύμφωνα με τον Παυσανία, είναι ότι πρώτη φορά τότε είχαν χρησιμοποιηθεί ασπίδες σε μάχη.!! και οι πυραμίδες προυπήρχαν.
Άλλωστε και στην αρχαία Αίγυπτο οι πυραμίδες ήταν τύμβοι των Φαραώ λένε. Άλλοι μελετητές υποστηρίζουν ότι η πυραμίδα χρησιμοποιείτο για να στέλνουν μηνύματα με σήματα φωτιάς σε απομακρυσμένα σημεία. (! που τα βρίσκουν) Δηλαδή την χρησιμοποιούσαν ως επικοινωνιακό κέντρο. Αυτό σίγουρα θα ήταν χρήσιμο σε περιόδους πολέμου, μόνο που δεν γίνεται με τις Πυραμίδες αλλά με συστήματα φρυκτωριών και αυτά ήταν ορθωγώνια σχήματα και οχι πυραμιδοειδή.  Κατά άλλους μελετητές, η πυραμίδα ίσως ήταν ένα αστρονομικό παρατηρητήριο, (!)  που κάθονταν και παρατηρούσαν, στην κορυφή; (!)
Ο Αμερικανός αρχαιολόγος L. E. Lord υποστήριξε ότι η πυραμίδα ήταν ένα μικρό φρούριο, ενώ ο Β. Κατσιαδράμης υποστήριξε ότι ήταν ένας μικρός βωμός όπου πιθανόν γίνονταν θυσίες  ζώων.



Ας δούμε τι λέει σχετικά με τις προϊστορικές Ελληνικές Πυραμίδες, του Μινυακού πολιτισμού(2750 – 1750 π.κ.ε.), ο αρχαιολόγος Θεόδωρος Σπυρόπουλος, επίτιμος έφορος  αρχαιοτήτων και επίκουρος καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και γνώστης της προϊστορίας του Ελλαδικού χώρου. Αυτός που έκανε τις επίσημες ανασκαφές στην Θήβα, και έφερε στο φως το Αμφείον την γνωστή βαθμιδωτή πυραμίδα της Θήβας και το ανάκτορο του Μενέλαου και της Ελένης στην Λακεδαίμονα, άλλη μια πονεμένη ιστορία που ενοχλεί πολλούς, μια και έχει βάλει πόδι εκεί αγγλική αρχαιολογική σχολή από το 1825 (!!!).
Εκεί ο καθηγητής Σπυρόπουλος έφερε στο φως τους μεγαλύτερους θολωτούς τάφους όλου του μυκηναϊκού κύκλου και πολύ σημαντικά ευρήματα από την λεγόμενη ‘Μινυακή εποχή’. Σε αυτήν την εποχή, μια χρυσή εποχή για τον Ελληνικό πολιτισμό κατά πολύ ανώτερη του γνωστού του Περικλέους,  ανήκουν και τα ευρήματα των πυραμίδων της Θήβας και τα ευρήματα της πυραμίδας του Ελληνικού. Γι αυτό με τόσο μεγάλο ζήλο προσπαθούν να τα εξαφανίσουν ή υποτιμήσουν.
4 (2)
Παρακολούθησε τι λέει ο καθηγητής σε διάλεξη του στην Θήβα
… Πιστεύω πως στην Ελλάδα υπήρχε ένας πολύ μεγάλος πολιτισμός, πολύ σπουδαίος με εξαιρετικά ανεπτυγμένη τεχνολογία, είναι ο Μινυακός πολιτισμός (2750 – 1750 π.κ.ε.), αποσιωπημένος, γελοιοποιημένος. Παρ όλα αυτά μεγαλούργησε σε ολόκληρη την Μεσόγειο και στις περιοχές γύρω από αυτήν. Αυτή η θεωρεία είναι που ενοχλεί τόσο γιατί ανατρέπει τα πάντα, όλη την υφιστάμενη επίσημη ιστορία.
Δεν φαντάζομαι πως θα ήθελαν πολλοί, να αναγνωρίσουν την Ελλάδα ως το λίκνο του πολιτισμού της γης. Αν δεχόταν το παγκόσμιο κατεστημένο πως πέρα από τον ‘χρυσούν αιώνα του Περικλή’, και άλλον ένα χρυσό αιώνα των Μινυών, αυτό θα κατέλυε πολλές φιλόδοξες θεωρίες πως δήθεν το Ελληνικό αλφάβητο είναι Εβραϊκό (!!), ότι το φως έρχεται εξ ανατολής και όλες αυτές τις θεωρίες που μας παραμύθιασαν τόσα χρόνια και με τις ίδιες παραμυθιάζουμε κι εμείς τα παιδιά μας.
  • ΟΧΙ, ότι μεγάλο ξεκίνησε σε αυτόν τον πλανήτη ξεκίνησε από την Ελλάδα και δεν έχει καμιά έννοια εθνικισμού αυτό.
Η ιστορία είναι ένα ζυμάρι που αν έχεις φόρμα, το πλάθεις όπως θέλεις. Στο θέμα των ευρημάτων της Μινυακής περιόδου η τεχνολογία αυτών των έργων απαιτούσε υψηλή γνώση μαθηματικών, αριθμητικής, γεωμετρίας. Επομένως δεν μπορούμε να αποδίδουμε τα μαθηματικά στου Πυθαγόρειους της Κάτω Ιταλίας του 7ου αιώνα ή στους φυσικούς φιλοσόφους του 6ου αιώνα στην Ιωνία.
Όχι, αυτά που ανακάλυψα είναι πανάρχαια στην Ελλάδα και υπήρχαν ήδη εν λειτουργία φύσει και εφαρμογή από την τρίτη χιλιετία προ κοινής εποχής.
  • Καταλαβαίνετε πως αν αυτό γίνει ευρύτερα γνωστό, θα ανατρέψει θεωρίες και θα ανακατέψει τα σχέδια γνωστών κέντρων εξουσίας. Αλλιώς γιατί δεν το ερευνούν; Εγώ λέω, αν μπείτε μέσα στους τάφους θα μείνετε έκθαμβοι από κάλλος τους. Φυσικά απαγορεύεται, όχι γιατί το ερευνούν, αλλά γιατί το κρύβουν.
Βρήκα επίσης στην Θήβα τον τάφο των παιδιών του Οιδίποδα. Είναι ο μεγαλύτερος Μυκηναϊκός τάφος που βρέθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Έχετε ακούσει γι αυτό; Είναι γεμάτος με τοιχογραφίες, υπέροχα και πολύτιμα ευρήματα. Τον εγκατέλειψαν, και με μετέθεσαν για τις διαμαρτυρίες μου, τον άφησαν, έγινε σεισμός, γκρεμίστηκε και σήμερα είναι ένα θλιβερό ερείπιο φραγμένο με κοτετσόσυρμα γεμάτο περιττώματα.
Το Άμφειον  έγινε προσιτό σε εμάς από ένα φρέαρ, όταν με μετέθεσαν από την Θήβα, το γέμισαν με τσιμέντο.(!!!)
Στην Πελλάνα ανακάλυψα έναν βασιλικό τάφο και λίγο με διώξουν από κει είχα φτάσει στην είσοδο του. Μεθόδευσαν κινδυνολογώντας πως επρόκειτο να πέσει ο τάφος την Μ. Πέμπτη. ενώ ο κόσμος ασχολιόταν με τα αρνιά, ρίξανε μέσα 250 τόνους αμμοχάλικο (!!!).
3
Αιγυπτιακές Πυραμίδες η επίσημη θεωρία
Επίσημα λένε πως οι αρχαιότερες πυραμίδες χτίστηκαν από τους Φαραώ που ανήκαν στο «αρχαίο βασίλειο΄΄ (3100 – 2270 π.κ.ε.) το οποίο περιλάμβανε τις 10 πρώτες δυναστείες. Η πρώτη πυραμίδα στην Αίγυπτο κατασκευάστηκε το 2620 π.κ.ε. Ήταν η «πυραμίδα του Σακκάρα΄΄ του Φαραώ Ζόζερ (Djoser) που ανήκε στην 3η δυναστεία. Οι Φαραώ Χέοπας, Χεφρήνος (4η δυναστεία) και Μυκερίνο, κατασκεύασαν τις πυραμίδες κοντά στην – τότε πρωτεύουσα – Μέμφιδα, την σημερινή πόλη Ελ – Γκίζα. Η πυραμίδα του Χέοπα χτίστηκε το 2550 π.κ.ε.
Όπως είπαμε ήδη οι αρχαιότερες πυραμίδες της Ελλάδος: η πυραμίδα του Ελληνικού και η πυραμίδα στο Άμφειον της Θήβας, χρονολογούνται στο (ανεπίσημα 10.500 π.κ.ε.) επίσημα το 2720 π.κ.ε. και στο 3000 – 2400 π.κ.ε., αντίστοιχα.
Ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός  επηρέασε σημαντικά τον αιγυπτιακό πολιτισμό και πρώτοι οι Έλληνες κατασκεύασαν πυραμίδες. Άλλωστε, η σφίγγα  και ο γρύπας είναι βασικά κομμάτια της ελληνικής μυθολογίας. Δεν υπάρχει περίπτωση αν το δεχτούν ελαφρά τη καρδία (ούτε βαριά) αυτό, γιατί έρχεται κόντρα στα Σιωνιστικά σενάρια περί Ινδοευρωπαϊσμού.
Ο Ινδοευρωπαϊσμός άλλο ένα μεγάλο επιστημονικό παραμύθι, που στηρίζεται στη γλωσσική συγκριτική κι όχι σε αρχαιολογικά κι ανθρωπολογικά ευρήματα. Έχει απορριφθεί από πολλούς επιστήμονες, αλλά υποστηρίζεται από τον σιωνισμό, απ’ όπου και χρηματοδοτείται, για να υποτιμηθεί ο πελασγικός πολιτισμός και να μειωθεί η χρονική διάρκεια του ευρύτερου ελληνικού πολιτισμού.
Οι νομάδες-τσοπάνηδες Εβραίοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν αξιόλογο πολιτισμό. Μιας και ήθελαν να παρουσιαστούν σαν ο “εκλεκτός λαός” του Θεού, απ’ όπου ξεκίνησε όλος ο κόσμος, έπρεπε να εφευρεθεί μια θεωρία, που να υποβιβάσει την ιστορική πραγματικότητα. Έτσι εφευρέθηκε το παραμύθι του Ινδοευρωπαϊσμού, κι αποσιωπήθηκαν οι μαρτυρίες για τον Ηρακλή, τον Διόνυσο κ.α. που είχαν επισκεφτεί και επηρεάσει τους Ινδούς και τις χώρες της Ασίας.
Αυτά  τα μαρτυρούν τα γραπτά των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων.

5.000 χρόνια πριν και πλέον, κάποιοι λαοί που ζούσαν στις κοιλάδες της Μεσογείου ανέπτυξαν μεγάλο πολιτισμό που μετέδωσαν στους γύρω λαούς μέχρι την Παγχαία και την Ινδία.
Αυτό επιβεβαιώνεται στο γαλλικό σπήλαιο Λασκώ, όπου βρέθηκαν βραχογραφίες που χρονολογούνται στο 13.000π.κ.ε., μία από τις οποίες είχε το συλλαβόγραμμα WA της γραμμικής Β.
Νεώτεροι γλωσσολόγοι απορρίπτουν κατηγορηματικά τις θεωρίες περί φοινικισμού και ινδοευρωπαϊσμού, καθώς αποδεικνύεται ότι οι ελληνικές γραμμικές γραφές είναι προκατακλυσμιαίες.

Ποιος ο λόγος  που γνωστοί καθηγητές συνεχίζουν να επιμένουν διδάσκοντας αυτήν την απάτη; Από πού τάχα υποκινούμενοι και γιατί κόπτονται και υποστηρίζουν τέτοια αισχρά ψεύδη που προκατασκευάστηκαν με υποχθόνιους σκοπούς;
Πότε θα τα σταματήσουμε αυτά τα ψεύδη και θα πούμε στα παιδιά μας και στην ανθρωπότητα την Αλήθεια για το Ελληνικό μεγαλείο;
Πότε θα πάψουμε να είμαστε ευρωπαίοι και θα αντιληφθούμε πως ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ… όσοι απομείναμε.
miastala1
3
Διαβάστε περισσότερα » »

«Θησαυρός» σε αποθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης

Βρήκαν αναλώσιμα, την ώρα που δεν είχαν ούτε χαρτί υγείας!

Τεράστιες ποσότητες αναλώσιμων υλικών, γραφικής ύλης, εξοπλισμού καθαριότητας, προστατευτικών μέσων εργαζομένων, ειδών φαρμακείου και ρολών χαρτιού υγείας υπήρχαν στοιβαγμένες σε δέκα αποθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η «ανακάλυψη» έγινε την ώρα που οι υπηρεσίες δεν είχαν για μήνες ούτε καν χαρτί υγείας, το οποίο κάποιοι υπάλληλοι αναγκάζονταν να αγοράζουν με δικά τους χρήματα και παράλληλα, γίνονταν κάθε χρόνο διαγωνισμοί για την προμήθεια υλικών που ήδη είχαν αγοραστεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Μακεδονίας».

Τα υλικά βρέθηκαν από τον αντιδήμαρχο Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάι Καπόν και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Θανάση Παππά μετά από εντολή του δημάρχου για την καταγραφή των αποθηκών του δήμου και την εκπόνηση σχεδίου διαχείρισής τους.

«Δεν γνώριζε κανείς τι υπήρχε στις αποθήκες. Αντικρίσαμε μεγάλες ποσότητες υλικών για τις οποίες δηλωνόταν έλλειψη», δήλωσε ο κ. Καπόν στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι και η περιγραφή της αντιδημάρχου Νεολαίας και Αθλητισμού Μαρίας Πασχαλίδου. «Στις υπηρεσίες μας δεν είχαμε χαρτί τουαλέτας για έξι μήνες, και μέσα σε αποθήκη στην Τούμπα βρέθηκαν τρεις διαφορετικοί τύποι χαρτιών. Ένας από διαγωνισμό που έγινε το 2008, ένας από το 2009 και ένας από το 2010. Τρία χρόνια γίνονταν διαγωνισμοί για προμήθεια χαρτιού, και εμείς βάζαμε χρήματα από την τσέπη μας. Με την ποσότητα που εντοπίστηκε είμαστε καλυμμένοι και για το 2012» τονίζει η κ. Πασχαλίδου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποσυνδέθηκε από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το Atlantis

Βίντεο από τις τελευταίες ώρες πριν την τελευταία επιστροφή στη Γη

Το τέλος του 12ετούς προγράμματος για την κατασκευή και επισκευή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού σηματοδότησε η αποχώρηση του διαστημικού σκάφους Atlantis, το οποίο ξεκίνησε το τελευταίο του ταξίδι προς τη Γη.

Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος NASA ανακοίνωσε ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 06:28 το πρωί.

Το Atlantis «πέταξε» γύρω από τον Διαστημικό Σταθμό για να τραβήξει φωτογραφίες τις οποίες θα μελετήσουν στη συνέχεια οι μηχανικοί στο έδαφος και στη συνέχεια αποσυνδέθηκε από το εργαστήριο.

Το διαστημικό σκάφος εφοδίασε με περισσότερους από τέσσερις τόνους ανταλλακτικών τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για έναν χρόνο.

Το συγκεκριμένο διαστημικό λεωφορείο είναι το μοναδικό τέτοιου μεγέθους που να μπορεί να μεταφέρει βαριά φορτία, παρότι όλα τα ρωσικά, τα ευρωπαϊκά και τα ιαπωνικά διαστημικά λεωφορεία μπορούν να μεταφέρουν στον Σταθμό φορτία, όμως μικρότερα και ελαφρύτερα.

Το διαστημικό λεωφορείο πρόκειται να προσγειωθεί στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα την Πέμπτη.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα » »

Προώθηση μεταλλαγμένων από έκθεση του Ιδρύματος Ευγενίδου


Σαφές προμοτάρισμα των μεταλλαγμένων στην Ελλάδα συνιστά η μόνιμη έκθεση βιοτεχνολογίας που λειτουργεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου και έχει ως αποδέκτες, νέους και σχολεία που επισκέπτονται το Ίδρυμα. Συγκεκριμένα, στην υποενότητα της έκθεσης1 με τίτλο «Η τροποποιημένη φύση», η οποία περιλαμβάνει 21 εκθέματα και δραστηριότητες, προσκαλείται καθημερινά το πιο εύπλαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, η μαθητική νεολαία, σε μια «ευχάριστη» (όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος) γνωριμία με «ασυνήθιστους κήπους» γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Οι μαθητές επιδίδονται επίσης στη διεξαγωγή πειραμάτων γενετικής τροποποίησης προϊόντων, καθώς και στην παρακολούθηση εκπαιδευτικών βιντεο-προβολών (όπου η υβριδοποίηση, η γενετική μηχανική και η καλλιέργεια in vitro παρουσιάζονται ως τρόποι βελτίωσης των φυτικών καλλιεργειών) και στο τέλος καλούνται να δώσουν τις «σωστές» απαντήσεις.

Το Αρχιπέλαγος, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας αποδοκίμασε ευθύς εξαρχής τη συγκεκριμένη έκθεση με επιστολή που απέστειλε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η οποία εντάσσεται σαφώς στο πλαίσιο μίας οργανωμένης στρατηγικής προώθησης των γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων στην Ελλάδα από πολυεθνικές που στόχο έχουν να γίνουν οι κυρίαρχοι του παγκόσμιου διατροφικού μονοπωλίου.

Στην ίδια λογική εντάσσονται τα σεμινάρια που λαμβάνουν χώρα σχεδόν κάθε μήνα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον και να κάμψουν τις αντιστάσεις των αγροτών (προλειαίνοντας το έδαφος για την εισαγωγή μεταλλαγμένων στη χώρα μας), αλλά και οι πιέσεις που ασκούν στην Ελλάδα οι ΗΠΑ σε διπλωματικό επίπεδο για την νομιμοποίηση της εισαγωγής και καλλιέργειας γενετικά μεταλλαγμένων σπόρων.Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις2 του πρώην αναπληρωτή υπουργού περιβάλλοντος, κ. Θεόδωρου Κολιοπάνου «Οι πιέσεις που δεχόμαστε είναι απίστευτες…. Η πρώτη επίσκεψη που δέχεται κάθε νέος υπουργός είναι από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ, ο οποίος ζητάει την είσοδο των ΓΤΟ στην Ελλάδα».

Απέναντι σε αυτή την κατακριτέα πρακτική, τόσο το Αρχιπέλαγος (μέλος της ομάδας εργασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την προστασία των τοπικών ποικιλιών που κινδυνεύουν από άμεση εξαφάνιση) όσο και αρκετοί φορείς στη χώρα μας καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να ενημερώσουν τον κόσμο και να οξύνουν την κριτική σκέψη των αγροτών.

Ωστόσο, γεγονότα όπως η συγκεκριμένη έκθεση που φιλοξενεί το Ίδρυμα Ευγενίδου, δημιουργούν συναισθήματα έκπληξης και αγανάκτησης, καθώς είναι τουλάχιστον σοκαριστικό να διαποτίζεται η μαθητική νεολαία, που δεν διαθέτει ακόμα την απαραίτητη κριτική σκέψη, με την παραφύση φιλοσοφία εταιρικών αντιλήψεων οι οποίες πατεντάρουν και κερδοσκοπούν εις βάρος της φύσης με ανήθικες μεθόδους.

H κατάσταση στην Ελλάδα όπως έχει διαμορφωθεί δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Σε λίγες μόνο δεκαετίες οι ποικιλίες σιταριού έχουν εξαφανισθεί στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ενώ πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι μόνο το 2-3% των ποικιλιών λαχανικών που υπήρχαν πριν 50 χρόνια στην Ελλάδα έχει διασωθεί υπό καλλιέργεια μέχρι τις μέρες μας. Ταυτόχρονα, δεκάδες μελέτες καταδεικνύουν τις βλαβερές επιπτώσεις που προκαλούν οι ΓΤΟ στη γεωργική παραγωγή καθώς και τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία.

Το Αρχιπέλαγος, μέσω της Κιβωτού - Τράπεζας Σπόρων Αιγαίου που έχει δημιουργήσει, δίνει καθημερινή μάχη για τη συγκέντρωση και μακροχρόνια φύλαξη των ελάχιστων ελληνικών ποικιλιών σπόρων που έχουν απομείνει μέχρι σήμερα, καθώς και τον πολλαπλασιασμό και τη διάδοση της ασφαλούς καλλιέργειας των τοπικών ποικιλιών καλλιεργούμενων φυτών, περιορίζοντας τον κίνδυνο επιμόλυνσης από τα γενετικά τροποποιημένα φυτά.

Στο ίδιο μήκος κύματος πολλά δίκτυα πολιτών, οργανισμοί, μη κυβερνητικοί φορείς (Αιγίλοπας, Πελίτι, BiotechWatch, Σπόρος, ΒΙΟΖΩ κα) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχουν δημιουργήσει ένα δυναμικό δίκτυο ενημέρωσης του κοινού για την ανάγκη προστασίας του, επί αιώνες προσαρμοσμένου στις κατά τόπους εδαφοκλιματικές συνθήκες, φυτογενετικού υλικού.

Απέναντι σε αυτήν την ύπουλη και δόλια προπαγάνδα που έχει ως στόχο να μολύνει αντιλήψεις, να ξεπουλήσει το ελληνικό φυτογενετικό υλικό και να μας καταστήσει διατροφικά εξαρτημένους, το Αρχιπέλαγος στέκεται απέναντι.
Καλούμε φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις, δίκτυα πολιτών και πολίτες που αντιλαμβάνονται το πρόβλημα να πάρουν ανοικτά θέση. Να ασκήσουν τις δικές τους πιέσεις προς τη διοίκηση του ιδρύματος Ευγενίδου για να αποσυρθεί η συγκεκριμένη έκθεση, η οποία αποτελεί άλλον έναν Δούρειο Ίππο στη διαδικασία απ ενοχοποίησης και εισαγωγής των μεταλλαγμένων στην Ελλάδα.

Η άγνοια είναι επικίνδυνη και η σιωπή συνενοχή.

Η ερευνητική & επιστημονική ομάδα του Αρχιπελάγους

Το κείμενο συνυπογράφουν:
Αιγίλοπας
ΒΙΟΖΩ
BiotechWatch
Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου
Πελίτι
Σπόρος
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ, ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.(video)

Τραγωδία με εκατοντάδες νεκρους αποφευχθηκε την τελευταία στιγμή στο αεροδρόμιο Οτοπενι του Βουκουρεστίου στις 11 Ιουλίου μεταξύ δυο επιβατικών αεροσκαφων την ΤΑROM και της AEGEAN, σύμφωνα με σημερινά δημοσιευματα των ρουμάνικων εφημερίδων Λιμπερτάτε και....
Εβενιμέντουλ Ζιλει. Συμφωνα με τα δημοσιεύματα, μετα από τραγικό λάθος του πύργου ελέγχου, ο ελεγκτής έδωσε αδεια στο αεροσκάφος της aegean να εισέλθει στον διάδρομο και να ετοιμαστεί για απογείωση, τη στιγμή που ενα boeing της tarom προερχόμενο απο το Παρίσι ηταν ετοιμο να προσφειωθεί στον ιδιο διάδρομο΄. !!
Το ρουμανικο αεροσκάφος ξαναπήρε υψος με φούλ τις μηχανές, ενω μεσα στο αεροπλάνο επεκράτησε χάος.
Δειτε το γράφημα και ακούστε τους διαλόγους ΣΤΟΝ . όπως δημοσιεύονται και οπου στο 1,29 ο ρουμανος ελεγκτης βλέπει το τι πάει να γινει και φωνάζει στην aegian....STOΟOP...I AM SO SORRY.!!!
Το ερώτημα είναι γιατι αποσιωπήθηκε εντελως το γεγονός στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα » »

Κραχ στο διεθνή χρηματιστηριακό τραπεζικό κλάδο & οξεία κλιμάκωση της ευρωπαϊκής κρίσης

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατέρρευσαν τη Δευτέρα με το δείκτη των 500 μεγαλύτερων εξ αυτών να βουλιάζει σε νέο χαμηλό 27 μηνών, καθώς τόσο η κλιμάκωση της ευρωπαϊκής κρίσης όσο και η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των στρες τεστ προκάλεσαν μαζικές πωλήσεις τραπεζικών μετοχών από τους επενδυτές. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από την αποκάλυψη τρύπας στην....
Bank of America η οποία μπορεί να φτάνει μέχρι τα 50 δις ευρώ, ενώ στην Ισπανία παραμένει πρώτο θέμα η νέα μαύρη τρύπα στον τραπεζικό κλάδο ύψους 50 δις ευρώ η οποία ήρθε στην επιφάνεια μέσα από έγγραφα που έφτασαν στα ΜΜΕ.

Η κατάρρευση των τραπεζών μεταφέρθηκε και στο αμερικανικό χρηματιστήριο όπου οι αποδόσεις των κυριότερων τραπεζικών μετοχών είναι ενδεικτικές του μεγέθους της πίεσης που δέχτηκαν: Citigroup -3.57%, Bank of America -3.60%, Wells Fargo, 2.57%, Regions Financial -4.5% , Morgan Stanley -3.22%, Goldman Sachs -1.21%

Όσο δε για τις ευρωπαϊκές τράπεζες οι αποδόσεις για μερικές από αυτές ήταν: UniCredit (Italy) -6.3%, SocGen -5.5%, Deutsche Bank -3.75%, RBS -7.07%.

Αν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με το αν η ευρωπαϊκή κρίση εντείνεται ή όχι τότε μία ματιά στο γράφημα του επιτοκίου των ομολόγων 2ετίας της Ελλάδας θα λύσει κάθε απορία, καθώς τη Δευτέρα κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό πάνω από το 34%. Σε αυτή τη φάση της κρίσης τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια της Ελλάδας έχουν ξεπεράσει τα αντίστοιχα της Αργεντινής όταν είχε κηρύξει πτώχευση και μένουν πλέον μόνο αυτά της Ρωσίας τα οποία είχαν ξεπεράσει κατά πολύ το 40% όταν εκείνη βίωσε τη δική της χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάρρευση βουλιάζοντας υπό το βάρος των χρεών της.

Η Ελλάδα δεν είναι απλώς εκτός αγορών αλλά είναι σχεδόν βέβαιο πως θα παραμείνει εκτός αυτών για πολλά χρόνια και αυτό αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους στη λύση της εξίσωσης της ελληνικής κρίσης, η οποία δε φαίνεται να οδηγεί σε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα όποιος δρόμος και αν επιλεγεί όταν οι Ευρωπαίοι καταφέρουν να συνεννοηθούν.

Το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας εκτοξεύτηκε τη Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο από το 1998 οδεύοντας προς το 6,5%. Σε όλο το διάστημα από το 2003 και μετά, η Ισπανία έμαθε να επιβιώνει οικονομικά αντλώντας δανειακά κεφάλαια με μέσο επιτόκιο κοντά στο 3,8% στο διάστημα των 10 ετών, γεγονός που σημαίνει πως το επιτόκιο κοντά στο 6,5% βγάζει εκτός προϋπολογισμού κάθε πλάνο και κρατικό προγραμματισμό της χώρας. Ως εκ τούτου, η Ισπανία πρέπει είτε να καταφέρει να μειώσει εντυπωσιακά το δημοσιονομικό της έλλειμμα και ταυτόχρονα την εξάρτηση της από τις αγορές κεφαλαίων είτε να στραφεί στην Ευρώπη και το ΔΝΤ για οικονομική στήριξη.

Αν τα επιτόκια δανεισμού της χώρας συνεχίσουν να ανεβαίνουν, τότε το έλλειμμα της θα πρέπει να μειωθεί ακόμη περισσότερο ώστε να μειωθεί συνάμα σε μεγαλύτερο βαθμό η εξάρτηση της από τις αγορές. Αυτό θα έχει ακόμη μεγαλύτερο πολιτικό και οικονομικό τίμημα και θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας στη χώρα αλλά και σε επιδείνωση της εικόνας του τραπεζικού της συστήματος.

Αυτό σημαίνει πως αν η Ισπανία καταφέρει να μειώσει τις δανειακές της ανάγκες θα αυξήσει το ρίσκο οικονομικοπολιτική κατάρρευση ενώ αν δεν καταφέρει να τις μειώσει θα αυξήσει το ρίσκο της πτώχευσης. Να γιατί το ελληνικό πρόβλημα θα έπρεπε να έχει λυθεί νωρίς και έγκαιρα, πριν πολλαπλάσια σε μέγεθος προβλήματα, όπως αυτό της Ισπανίας, κάνουν την εμφάνιση τους μέσω της χρηματοπιστωτικής μόλυνσης.

Μέχρι σήμερα κάθε φορά που το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων μία χώρας της ευρωζώνης ξεπέρασε το 6% ακολούθησε αργά η γρήγορα προσφυγή για πακέτο στήριξης εξαιτίας της αδυναμίας αποπληρωμής των χρεών της. Τη Δευτέρα, το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας ξεπέρασε το 6,00% στο ενδοημερήσιο υψηλό του, κλείνοντας στο 5,96% και φέρνοντας τη χώρα μία ανάσα από το επιτόκιο της 'πτώχευσης' και την επισημοποίηση της “Ιταλικής Κρίσης”. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η προσωρινή εκτόξευση του επιτοκίου πάνω από το 6,% αλλά η σταθεροποίηση του σε αυτά ή και υψηλότερα επίπεδα. Είναι τότε που η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο αδυναμίας αποπληρωμής των υποχρεώσεων της.

Μετά τη μείωση του επιτοκίου των δανείων από το πακέτο στήριξης της Ελλάδας και μετά την αύξηση του euribor, του επιτοκίου του ευρώ το οποίο καθορίζει τις διακυμάνσεις του κυμαινόμενου επιτοκίου των ελληνικών δανείων, η χώρα δανείζεται για διάστημα 5 ετών περίπου με 5%. Καθώς η Ισπανία και η Ιταλία εξακολουθούν να δανείζονται από τις αγορές κεφαλαίων θα περίμενε κανείς ότι το επιτόκιο που πληρώνουν για δανεισμό σε ορίζοντα 5 ετών θα ήταν, οπωσδήποτε, μικρότερο από αυτό της Ελλάδας. Και όμως, η κλιμάκωση της ευρωπαϊκής κρίσης οδήγησε στην απογείωση των επιτοκίων των 5αετών ομολόγων των δύο μεγαλύτερων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου και από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου η Ισπανία δανείζεται σε ορίζοντα 5αετίας με 5,63% ενώ η Ιταλία με 5,5%. Δηλαδή και οι δύο χώρες δανείζονται με υψηλότερα επιτόκια από αυτά της Ελλάδας.

Όπως είναι ευνόητο αυτή η κατάσταση δε μπορεί να συντηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και αν μάλιστα το ύψος των επιτοκίων των 5αετών ομολόγων των δύο χωρών αυξηθεί περαιτέρω, θα βρίσκονται στην απίστευτη θέση να δανείζουν μέσω της συμμετοχής τους στο ελληνικό πακέτο στήριξης στην Ελλάδα με επιτόκιο κοντά στο 5% την ώρα που οι ίδιες θα δανείζονται με 5,5%, 6% ή και περισσότερο από τις αγορές.

Καθώς στην πράξη αυτό που κάνουν οι χώρες της ευρωζώνης είναι να παρέχουν εγγυήσεις για τα ελληνικά δάνεια, σύντομα, αν όχι ήδη, οι αγορές θα θεωρήσουν πως οι εγγυήσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας δεν είναι αρκετές και θα αρχίσουν να μεταφέρουν το βάρος όλο και περισσότερο σε αυτές της Γερμανίας. Ως αποτέλεσμα θα αυξηθεί το ρίσκο της Γερμανίας και συνάμα το κόστος δανεισμού της ίδιας. Σε μία τέτοια περίπτωση η κρίση θα έχει αγγίξει και τη βασίλισσα της Ευρώπης με τρόπο αρνητικό.

Κλείνουμε με την απόδοση του χρυσού η οποία τη Δευτέρα ήταν εντυπωσιακή, με το πολύτιμο νόμισμα να κατακτά νέο ιστορικό υψηλό περνώντας πάνω από τα 1600 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ ακόμη μεγαλύτερα ήταν τα κέρδη για το ασήμι.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σεισμός στη Ζάκυνθο

 

Σεισμός 5 Ρίχτερ σημειώθηκε, πριν από λίγη ώρα, στη Ζάκυνθο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε απόσταση 104 χλμ νοτιοδυτικά του νησιού, ενώ....
έχουν γίνει και μικρότεροι μετασεισμοί.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλβανός ο νέος υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ [Τούτη φρούτη κυβέρνηση ]

 


O εντολοδόχος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Nikola Gruevski απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής την πρόταση για το πρόγραμμα και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης της χώρας, μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 5 Ιουνίου.
Στη νέα κυβέρνηση, το VMRO-DPMNE και ορισμένα μικρότερα συνεργαζόμενα, με αυτό, κόμματα θα έχουν 13 υπουργούς και δύο αντιπροέδρους, διατηρώντας τα υπουργεία των Εξωτερικών, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Το DUI του Αli Ahmeti θα έχει στη νέα κυβέρνηση πέντε υπουργεία (Άμυνας, Οικονομίας, Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος και Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και δύο αντιπροέδρους, αρμόδιους για την εφαρμογή της Συμφωνίας της Οχρίδας και για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις. Τη θέση του νέου υπουργού Άμυνας καταλαμβάνει ο αλβανικής καταγωγής Fatmir Besimi από το Τέτοβο, o οποίος είχε μέχρι σήμερα το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών (2004-2006 και 2008-2011). Στο μεσοδιάστημα εργάστηκε για το γραφείο της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Πρίστινα ενώ απέκτησε το διδακτορικό του μόλις το 2007 με υποτροφία του παραρτήματος Open Society Ουγγαρίας.
Σύμφωνα με την πρόταση του Gruevski, νέος υπουργός Εξωτερικών θα είναι ο 32χρονος Nikola Popovski, νυν πρέσβης της ΠΓΔΜ στην ΕΕ, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Antonio Milososki μετά την απόφαση του τελευταίου να μην συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Ο Popovski, μία ακόμα γραφική φιγούρα της πολιτικής σκηνής των Σκοπίων, αποτελεί προσωπική επιλογή του Gruevski, χωρίς όμως να διαθέτει ιδιαίτερη πολιτική ή διπλωματική εμπειρία. Μάλιστα, η τοποθέτησή του πέρυσι, στη θέση του πρέσβη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ αποτέλεσε έκπληξη, καθώς ήταν πρόσωπο άγνωστο στον πολιτικό κόσμο και στην κοινή γνώμη της χώρας. Ο μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών Antonio Milososki γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα είναι μέλος της νέας κυβέρνησης της χώρας, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους για την απόφαση του αυτή, η οποία προκάλεσε πληθώρα ερωτημάτων σε πολιτικούς κύκλους στην ΠΓΔΜ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Φορολογική αμνηστία στους Δήμους, χαρίζονται τα χρέη..

 Δανειζομασται....κοβουμε  συνταξεις......ΧΡΕΟΚΟΠΟΎΜΕ.....   ΓΙΑ  ΤΑ  ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ



..από πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Με μια πολύ γενναία ρύθμιση, που περιλαμβάνεται στο "πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου" με τίτλο "Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - Θέματα αρμοδιότητας Υπουγείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης", δίνεται η δυνατότητα στους δήμους, να πληρώσουν μόνο ..
το κύριο μέρος της οφειλής και να απαλλαγούν από "τους πάσης φύσεως πρόσθετους φόρους, προσαυξήσεις φόρο και φορολογικά πρόστιμα που έχουν συμβεβαιωθεί..".
Η ρύθμιση ενδιαφέρει κυρίως τους δήμους Θεσσαλονίκης και Πειραιά, στους οποίους επιβλήθησαν μεγάλα πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Έτσι, ο δήμος Θεσσαλονίκης, θα κλείσει τις "τρύπες" του παρελθόντος, που προέκυψαν από την υπεξαίρεση χρημάτων από πρώην ταμία του, με κάτι λιγότερο από 7,2 εκατομμύρια ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα » »

"Ο Μπουτάρης έχει πάει σε οίκο ανοχής"

Ο πολύ απελευθερωμένος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, παραδέχθηκε δημόσια απο το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι "επισκέπτεται" τους οίκους ανοχής. Σε διάλογο που είχε με κάτοικο της περιοχής Γιαννιτσών ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ρώτησε: "Ξέρεις πόσοι οίκοι ανοχής λειτουργούν νόμιμα;" ρωτάει ο δήμαρχος και ο...



πολίτης απαντά, "δεν ξέρω! Δεν έχω πάει!" και ο δήμαρχος του ανταπάντησε αποστομωτικά "Εγώ που έχω πάει σου λέω ότι είναι πολλοί".. Μετά απο το παρατεταμένο χειροκρότημα, κάποιοι πάγωσαν.. Γεια σου ρε Μπουτάρη με τις ατάκες σου!!
Διαβάστε περισσότερα » »

ΞΗΛΩΣΑΝ ΑΤΜ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

http://ioanninablog.files.wordpress.com/2010/05/atm2.jpgΤρεις δράστες που φορούσαν κουκούλες ξήλωσαν το ΑΤΜ υποκαταστήματος τράπεζας στην Ξάνθη. Παρά το μεγάλο του βάρος το μετέφεραν αρκετά μέτρα μακριά...
όμως αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια, καθώς στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της άμεσης δράσης.

Οι τρεις δράστες κατάφεραν να διαφύγουν με την βοήθεια συνεργού τους που τους περίμενε έξω από το νοσοκομείο της Ξάνθης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τεχνίτης κινδυνεύει να χάσει το μάτι του

ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΔΙΟ

Σοβαρό τραυματισμό στο δεξί μάτι υπέστη προχτές το βράδυ ένας εργαζόμενος της ΔΕΗ στο Νότιο Πεδίο, κατά την διάρκεια εργασιών ηλεκτροσυγκόλλησης.
Θύμα του εργατικού ατυχήματος είναι ο τεχνίτης Δ.Κ. από την Κοζάνη, που εργάζεται στον πύργο ελέγχου, ο οποίος λίγο μετά τις 10 το βράδυ, εργαζόταν στην επισκευή μηχανήματος του ορυχείου. Επειδή «κόλλησε» το ηλεκτρόδιο, ο τεχνίτης τράβηξε με δύναμη την τσιμπίδα για να το ξεκολλήσει, αλλά δυστυχώς το πυρωμένο ηλεκτρόδιο πετάχτηκε και μπήκε στο μάτι.
Στον άτυχο εργαζόμενο προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ιατρείο του Νοτίου Πεδίου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης. Ο οφθαλμίατρος του νοσοκομείου διέγνωσε ότι «κάηκε ο κερατοειδής» και συνέστησε στον ασθενή να μεταβεί στην Θεσσαλονίκη, καθώς «χρειάζεται παρακολούθηση από ειδικό καθηγητή της οφθαλμιατρικής για τον κερατοειδή». Ειδικότερα, ο ασθενής πρόκειται να εισαχθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου θα υποβληθεί σε ειδική αγωγή, αν χρειαστεί και σε επέμβαση.
Πάντως η κατάσταση κρίνεται σοβαρή, καθώς ο νέος σε ηλικία εργαζόμενος κινδυνεύει να χάσει το μάτι του, ωστόσο οι γιατροί ελπίζουν ότι με την ειδική αγωγή μπορεί να θεραπευτεί ή να χάσει σε κάποιο βαθμό την όρασή του από το τραυματισμένο μάτι.

Χ.Β.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛ

Κάτι ήξερε ο Κίσσινγκερ όταν έλεγε ότι αν μάθουν οι Έλληνες τη πραγματική τους ιστορία και το πολιτισμό θα γίνουν μεγάλοι και τρανοί.
Από τη σύγχρονη ιστορία και γεωγραφία, μάθαμε στα σχολεία ότι την Αμερική ανακάλυψε ο Λατίνος θαλασσοπόρος και εξερευνητής ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ.
Αυτό είναι σωστό, αλλά ισχύει μόνο για τα χρόνια του Μεσαίωνα, δηλαδή για τη μ.Χ. εποχή. Ως γνωστόν ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ, έφθασε στην Αμερικανική ήπειρο στη δεκαετία του 1450 μ.Χ.
Όμως ....

Οι ΕΛ είχαν ανακαλύψει την Αμερική, και είχαν εγκατασταθεί εκεί, με πολιτισμό και τεχνολογία υψίστης σημασίας και τελειότητος, π.χ. σε βιβλία, εικόνες, και πίνακες ζωγραφικής θα δείτε τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ να ίπταται καθήμενος επάνω σε ανάκλιντρο, επίσης θα δείτε πλοία που ίπταντο σε περίπτωση φουρτούνας και κακοκαιρίας, για να υπερκεράσουν τη μανία των κυμάτων, και άλλα πολλά.


Αυτό σημαίνει ότι οι ΕΛ κατείχαν τη τεχνολογία και τεχνογνωσία της αντιβαρύτητος.
Αποδείξεις της ύπαρξης των ΕΛ στην Αμερική έχουμε πολλές, ενδεικτικώς αναφέρω τις κάτωθι περιπτώσεις.


1. Οι πρόγονοί μας ΕΛ έχτισαν στην Αμερική, αρχαία Ελληνικά θέατρα, που σώζονται σαν μνημεία-ερείπια μέχρι της σήμερον.


2. Πολλές πόλεις σε όλη την Αμερικανική ήπειρο έχουν Ελληνικά ονόματα. Οι Έλληνες προϋπήρχον των ιθαγενών ερυθροδέρμων, ή συνυπήρξαν, αυτό η ιστορία δεν το διευκρινίζει.


3. Ευρέθησαν κοσμοδρόμια στην οροσειρά των Άνδεων, και στο Περού, για διαστημικές πτήσεις, που φέρουν αρχαία σύμβολα των ΕΛ.


4. Στο Μεξικό ευρέθησαν Ελληνικές πυραμίδες, με σύμβολα των ΕΛ, όπως Μαίανδροι, το κεφαλαίο γράμμα του Ελληνικού αλφαβήτου Λ, το δελφικό Ε , και άλλα μνημεία. Αυτά τα σύμβολα κοσμούσαν τις πυραμίδες και τα παλάτια.


5. Στη χερσόνησο YUCATAN, (Είσοδος στο Κόλπο του Μεξικού), ευρέθησαν αρχαίες Ελληνικές πυραμίδες, με σύμβολα των ΕΛ.


6. Τα χάλκινα βιβλία που ευρέθησαν στο ΘΙΒΕΤ και ΙΝΔΙΑ είναι γεμάτα από τέτοιες αποκαλύψεις.


7. Ο Αρχαίος Έλλην Ήρωας ΗΡΑΚΛΗΣ, (ένας από τους αρχηγούς των ΕΛ, ο άλλος ήταν ο ΔΙΑΣ και ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ,) διέβη τα στενά του Γιβραλτάρ, εξ ου και οι περίφημες στήλες του ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ, μνημείο αθάνατο που σώζεται μέχρι της σήμερον. (Ο γράφων έχει δεί τις μαρμάρινες κολώνες του ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ με ναυτικά κιάλια, όταν πέρασα τα στενά του Γιβραλτάρ προς Ατλαντικό και προς Μεσόγειο, πέρα-δώθε).


Ο ΗΡΑΚΛΗΣ διασχίζοντας τα στενά του Γιβραλτάρ, μετέβη στην Αμερική ιπτάμενος με πλοία που ίπταντο, (αλλά πιθανόν και διά θαλάσσης), σύμφωνα με τις γραφές,(χάλκινα βιβλία, παπύρους, κλπ.) την οποία και αποίκησε με πλήθος Ελλήνων της εποχής εκείνης.


8. Πολλοί ιστορικοί και άλλοι επιστήμονες, με διάφορες πολυτελείς εκδόσεις, αλλά και διαλέξεις σε ανώτατα πνευματικά ιδρύματα, και σε τηλεοπτικά κανάλια, αναφέρουν τα γεγονότα αυτά της ανακάλυψης και αποίκισης της Αμερικανικής Ηπείρου, από τους ΕΛ, χιλιάδες χρόνια προ Χριστού, πιθανολογείται στην εποχή του Δευκαλίωνα.


Οι ΕΛ είναι εκείνοι οι οποίοι έχτισαν όλα αυτά τα ωραία και θαυμαστά τα οποία ανακαλύπτονται σήμερα στην Αμερικανική ήπειρο.


Κατόπιν όλων αυτών, οι σύγχρονοι Αμερικανοί, οφείλουν χάριτας στον Ελληνισμό, και τους Έλληνες, οι οποίοι τους έδωσαν το πολιτισμό.


Διά όλα αυτά οφείλει η Ουάσινγκτον να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια, ώστε να απονεμηθούν , έστω και αργά, τα του Καίσαρος των Καίσαρι…


Πρέπει οι σύγχρονοι Αμερικανοί να σέβονται τον Ελληνισμό, και όχι να πολεμούν την Ελλάδα με τέτοιο μίσος στο διεθνές διπλωματικό, οικονομικό, και πολιτικό σκηνικό, σε θέματα Γεωπολιτικής, Γεωστρατηγικής, και Γεωενέργειας.


Ίσως η Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών, να θελήσει να αποκαταστήσει την ιστορική πραγματικότητα, για τη πραγματική αλήθεια της ανακάλυψης της Αμερικής, με ότι αυτό συνεπάγεται…


Ο τέως ΥΠ.ΕΞ των ΗΠΑ Χένρυ Κίσσιγκερ, είπε, εάν οι Έλληνες εκμεταλλευθούν την Ιστορία τους, και το πολιτισμό τους, τότε θα γίνουν διεθνώς σεβαστοί, και θα κερδίσουν σε όλα τα διεθνή μέτωπα, τα εθνικά τους δίκαια.


ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος
χιλιάδες χρόνια προ Χριστού, σύμφωνα με τη παράδοση, και τα όσα αρχαιολογικά ευρήματα, τεκμήρια, σύμβολα, κειμήλια, βιβλία, και μνημεία διεσώθησαν και ευρέθησαν σε διάφορα μέρη της Γης, στο πλανήτη μας υπήρξε πολιτισμός υψίστης τεχνολογίας, και η υπερδύναμη των χρόνων εκείνων, ήταν οι πρόγονοί μας Έλληνες, οι γνωστοί στην τότε ανθρωπότητα σαν ΕΛ, από το ΕΛΛΗΝΕΣ & ΕΛΛΑΣ.
Διαβάστε περισσότερα » »

FREE ENERGY Home Generator Zero Point Energy Off the Grid

Διαβάστε περισσότερα » »

Επιστολή σοκ της Σεμίνας Διγενή: Κύριε Παπουτσή ξέρω, ότι ξέρετε τους δολοφόνους του Σωκράτη Γκιόλια !!!!


Ανοικτή επιστολή της Σεμίνας Διγενή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή:

Αγαπητέ Χρήστο

θέλω να σου πω πολλά αυτόν τον καιρό, αλλά τελικά αποφάσισα να σου γράψω γράμμα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά από την εποχή της Πλειστοκαίνου, ήτοι από τον καιρό που ήμουν ρεπόρτερ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της Πανεπιστημίου κι εσύ στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στον ...
όροφο κάτω από μάς.

Η μνήμη, λένε οι νευροεπιστήμονες είναι κάτι σαν βίντεο ροής, που ''φορτώνεται'' με γεγονότα, εικόνες, πρόσωπα και σκέψεις. Όταν ενεργοποιείς μια ανάμνηση, ενεργοποιείς συγχρόνως και κάποια απ αυτά που συνέβαιναν γύρω απ αυτήν, την ώρα που σχηματιζόταν..

Σε θυμάμαι λοιπόν, να μας επισκέπτεσαι συχνά στα γραφεία μας, παρέα με το Αρκούδο, για να φέρετε κομματικές ανακοινώσεις, καταγγελίες για την κρατική βία και την επάρατη δεξιά, καλέσματα σε διαδηλώσεις για την παιδεία και τα αντιλαικά μέτρα, να παρακαλάς τον Γιομπαζολιά να ''περιποιηθεί'' τα κείμενα κι όταν αυτός έλειπε, τον Μπακουνάκη, την Νταιλιάνα, τη Μαυρογένη, την Παγώνη, εμένα.. Θυμάσαι; Μαχητικός και πάντα με πλήρη επαναστατική εξάρτυση, μούσια και μαλλιά και με απέχθεια ιδιαίτερη στις αυθαιρεσίες των δυνάμεων καταστολής.

Είπα ''δυνάμεις καταστολής'' και το βίντεο ροής που λέγαμε πιο πριν, σε δείχνει -τριάντα τόσα χρόνια μετά- να δίνεις εντολή να ρίξουν ληγμένα δακρυγόνα σε διαδηλωτές. Σε δείχνει να θέτεις -μέσω των ΜΑΤ- σε ισχύ το σχέδιο ''Βίαιης καταστολής και διάλυσης συγκεντρώσεων'' και τη χρησιμοποίηση 2.860 δακρυγόνων ..

(Χρήστο, όταν πηγαίναμε μαζί παλιά σε διαδηλώσεις, αυτοί οι φασίστες όπως τους έλεγες, δεν μας έριχναν ποτέ πάνω από 500... Άσε που τα περισσότερα τα έτρωγε ο Καραμπελιάς!) Πολύ αίμα παλιέ μου φίλε, πολλά ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα πλευρά και πολύ προκλητικές οι δηλώσεις σου μετά. Αν αυτό συνέβαινε τότε, που φορούσες το αμπέχωνο, τα γένια σου ήταν μαύρα και σου είχε ο Λαλιώτης υπόκρουση τα Κάρμινα Μπουράνα, φαντάζεσαι πώς θα αποκαλούσες τον αρμόδιο υπουργό; Εσύ λοιπόν, Υπουργέ μου όχι μόνο αιματοκύλισες τις Τετάρτες του Συντάγματος, αλλά σε πληρώσαμε και ακριβά για να μας δείρεις. Πάνω από 1.100.000 ευρώ ΜΑΣ κοστίζει, για να φροντίσεις ΕΣΥ να κυλήσει το αίμα των διαδηλωτών.

Όμως παρασύρθηκα, άλλο είναι το θέμα μου σήμερα,για άλλο αίμα θέλω να σου μιλήσω. Για το αίμα του Γκιόλια. Ξέρω ότι ξέρεις. Σχεδόν όλοι ξέρουμε ότι ξέρεις. Ξέρεις και το ποιός έδωσε την εντολή και ποιοί ήταν οι εκτελεστές του. Και ο προκάτοχός σου ήξερε.

Άκου Χρήστο, δεν σκοπεύω μ αυτό το κομμάτι να υπερασπιστώ τον Γκιόλια, παραμονή του ετήσιου μνημοσύνου του. Θέλω όμως να ξέρω, θέλω να μου πεις την αλήθεια. Ποιός τον ήθελε νεκρό και γιατί; Ήταν πολιτικός, δημοσιογράφος, επιχειρηματίας, ποιός διάολος ήταν; Για ποιό λόγο του έκλεισαν το στόμα; Γιατί ένα χρόνο τώρα δεν μιλάει κανείς; Ποιός απαιτεί αυτήν την ομερτά; Οι έρευνες και του Χρυσοχοίδη και οι δικές σου (άν έγιναν ποτέ..) πού οδήγησαν; Πόσα τηλέφωνα έπεσαν κι από πού, για να κλείσει το θέμα πριν καν ανοίξει;

Χρήστο, πρέπει να ξέρεις ότι λέγονται πολλά για τον τρόπο διεξαγωγής αυτών των περίφημων ''ερευνών''. Όσοι σε υπερασπίζονται λένε πως έιναι πολύ θολό το τοπίο για να μπορέσεις να βρεις άκρη και παραείναι τοξικό το θέμα για να ''ανοίξει''. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι εκτελείς υπάκουα, εντολές σιωπής (όχι απαραίτητα από πολιτικά κέντρα)..

Νάτο πάλι το βίντεο ροής .. Σε δείχνει να κρατάς σε πορεία, τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου κι εμένα να σε φωτογραφίζω.

Στο όνομα αυτής της σκηνής, μπορείς να πεις την αλήθεια; Γιατί σου είπα, ξέρω ότι ξέρεις. Σκότωσε το Σωκράτη, αυτός που νομίζω;

Υ.Γ. αν ποτέ μου πεις την αλήθεια, θα λυπηθώ μόνο για ένα πράγμα, που δεν θα την ακούσει από το στόμα σου ο συνάδελφος μου, που τα παλληκάρια σου φρόντισαν με μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, να χάσει την ακοή του.

Το τελευταίο πράγμα που άκουσε, ήταν εκείνο το δικό μας σύνθημα ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.. Δεν το θυμάσαι όμως, ε;
Διαβάστε περισσότερα » »

Μια μεγάλη αλήθεια. Η Ελληνική γλώσσα.. είναι τόσο "φτωχή"...

Κύριε Βενιζέλε έχετε δίκιο. Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ φτωχή.
Δεν υπάρχει τρόπος να μεταφράσεις την πολύπλοκη αγγλική φράση ...selective default

Μιλάμε όμως για μεγάλη φτώχεια... φτώχεια καταραμένη...!!!
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανάρτηση (ανέκδοτα) αφιερωμένη σε όσους είναι σε διακοπές....

(...για τους υπόλλοιπους έχουμε την επικαιρότητα που είναι γεμάτη ... αληθινά ανέκδοτα!!)

Ένας βοσκός, ενώ έβοσκε τα πρόβατά του σε μια απόμερη τοποθεσία, βλέπει από μακριά να πλησιάζει μια αστραφτερή ΒΜW. Ο οδηγός, ένας νεαρός ντυμένος με κοστούμι Versace, παπούτσια Gucci, γυαλιά ηλίου Ray Ban και Yves Saint Laurent γραβάτα, σταματάει δίπλα του, κατεβάζει το παράθυρο και του λέει:
- Αν σου πω ακριβώς πόσα πρόβατα έχεις στο κοπάδι σου, θα μου δώσεις ένα;
Ο βοσκός κοιτάει το νεαρό, που ήταν φανερά ένας γιάπης, κοιτάει και το κοπάδι και του απαντά ήρεμα:
- Ναι, γιατί όχι;
Αμέσως λοιπόν ο γιάπης κατεβαίνει από το αυτοκίνητο μαζί με ένα Dell laptop το οποίο και συνδέει με ένα Sony Ericsson κινητό με παγκόσμια σύνδεση της AT&T.
Αφού συνδέεται με το Internet, πηγαίνει σε μια σελίδα της NASA, και επιλέγει ένα σύστημα δορυφορικού προσδιορισμού τοποθεσίας GPS το οποίο υπολογίζει την ακριβή τοποθεσία στην οποία βρίσκονται και αποστέλλει τα στοιχεία αυτά σε ένα άλλο δορυφόρο της NASA ο οποίος σκανάρει την περιοχή και βγάζει μια φωτογραφία υπέρ-υψηλής ανάλυσης.
Αφού επεξεργάζεται τη φωτογραφία με το πρόγραμμα Adobe Photoshop, στέλνει την εικόνα σε ένα εργαστήριο ερευνών στο Αμβούργο, στη Γερμανία και μετά από μερικά δευτερόλεπτα λαμβάνει στο Palm Pilot του ένα e-mail που επιβεβαιώνει ότι η φωτογραφία έχει αναλυθεί και τα στοιχεία έχουν καταχωρηθεί σε μια βάση δεδομένων. Μέσω μίας σύνδεσης ΟDBC εισχωρεί σε μια MS-SQL database και καταχωρεί όλα τα στοιχεία σε ένα φύλλο εργασίας Excel το οποίο και στέλνει μέσω e-mail στο Blackberry του.
Μετά από λίγα λεπτά εκτυπώνει μια έκθεση 150 σελίδων με έγχρωμες φωτογραφίες από τον καινούργιο του HP LaserJet εκτυπωτή και αφού τη διαβάζει λέει στο βοσκό:
- Έχεις ακριβώς 1586 πρόβατα.
- Ακριβώς. Καλώς λοιπόν, μπορείς να πάρεις όποιο πρόβατο θέλεις, λέει ο βοσκός και κοιτάζει το νεαρό καθώς διαλέγει το ζώο και το μεταφέρει στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου.
Εκείνη τη στιγμή, λέει ο βοσκός στο νεαρό:
- Να σου πω, αν βρω ακριβώς τι δουλειά κάνεις θα μου επιστρέψεις το πρόβατο;
Ο γιάπης το σκέφτεται για μια στιγμή και μετά λέει γελώντας στο βοσκό:
- ΟΚ, γιατί όχι;
- Είσαι σύμβουλος επιχειρήσεων, λέει ο βοσκός.
- Απίστευτο, λέει αποσβολωμένος ο νεαρός, έτσι είναι. Μα πως το μάντεψες;
- Δεν είναι και τόσο δύσκολο, λέει ο βοσκός. Ήρθες χωρίς να στο ζητήσει κανείς, θέλεις να πληρωθείς για μια απάντηση την οποία ήδη ξέρω, σε μια ερώτηση που δεν σε ρώτησε κανείς και όλα αυτά ενώ δεν έχεις ιδέα για τη δουλειά μου.
Τώρα δώσε μου πίσω το σκύλο μου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τώρα ξέρουμε τι -δεν- έδωσε η Χίλαρι και τι ακριβώς πήρε!!


Της ΑΛΙΚΗΣ ΜΑΤΣΗ
(Η "ελευθεροτυπία" τα λέει δεν τα λέμε εμείς!)

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τη μετατροπή της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κέντρο πηγών ανανεώσιμης ενέργειας αλλά και πετρελαίου, κυρίως μέσω των αγωγών του Σάουθ Κόριντορ (Νοτίου Διαδρόμου), εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές..
 πηγές, η αμερικανική πλευρά στις επαφές που είχε χθες με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδη, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλο, υπό την προϋπόθεση βεβαίως εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που επιβάλλονται από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Ταυτόχρονα δε με την υποστήριξη που εξέφρασε προς την ελληνική κυβέρνηση για την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, εμμέσως πλην σαφώς, στις επίσημες δηλώσεις της, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ έθεσε ως προϋπόθεση για την πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα, τη δημιουργία ευνοϊκότερου φορολογικού καθεστώτος για τις επιχειρήσεις, παρότι επικρότησε το πρόσφατα ψηφισθέν νομοθετικό πακέτο.
Είπε συγκεκριμένα: «Θεωρούμε ότι η πρόσφατη νομοθεσία η οποία υιοθετήθηκε θα κάνει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις. Νομίζω ότι αυτό είναι ουσιαστικής σημασίας για το είδος της ανάπτυξης που δημιουργήθηκε στον 21ο αιώνα, ήταν οι επιχειρήσεις να μπορούν να πάνε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και το κεφάλαιο μπορεί να ακολουθήσει. Θεωρούμε ότι αυτό θα μπορεί να δώσει μια πολύ ισχυρή βάση, γιατί οι επιχειρήσεις ψάχνουν για συγκεκριμένα καθεστώτα, φορολογικά, επιχειρηματικά κ.λπ. Πιστεύουμε ότι αυτό θα δώσει στην Ελλάδα μια ισχυρή οικονομία, προχωρώντας μπροστά». Κι όλα αυτά ενώ έχει ήδη εκφραστεί η πρόθεση Βενιζέλου για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων μέσω επικείμενου νομοσχεδίου.
Δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχετη εξάλλου και η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών μετά τη συνάντησή του με την κ. Κλίντον: «Είναι σημαντικό να καταστεί μακροπρόθεσμα βιώσιμο το ελληνικό δημόσιο χρέος. Αυτό το αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά η αμερικανική πλευρά και είναι έτοιμη να βοηθήσει με συγκεκριμένες προτάσεις και στην κατεύθυνση των επενδύσεων και της πραγματικής οικονομίας». Πάντως ο κ. Βενιζέλος δεν προσδιόρισε ποιες συγκεκριμένες προτάσεις υπεβλήθησαν από την αμερικανική πλευρά.
Η οικονομία ήταν το κατ' εξοχήν αντικείμενο των συζητήσεων της κ. Κλίντον με την πολιτική ηγεσία της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και παρότι στις δημόσιες δηλώσεις δεν ειπώθηκε κάτι σχετικό, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ στο γεύμα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου εκτός του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου παρακάθησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης και Επικρατείας Ηλ. Μόσιαλος καθώς και όλη η αμερικανική αντιπροσωπεία, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να βρεθεί το συντομότερο δυνατό λύση-πακέτο για την κρίση στην ευρωζώνη, ώστε να μην αποτελέσει ντόμινο και για την οικονομία των ΗΠΑ, που επαπειλούνται με υποβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης και μάλιστα εντός της εβδομάδας.
Στο προσκήνιο, στις δηλώσεις της στο υπουργείο Εξωτερικών, που έγιναν από κοινού με τον Στ. Λαμπρινίδη, η κ. Κλίντον εξέφρασε «τη σθεναρή υποστήριξη των ΗΠΑ στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου να κάνει τις μεταρρυθμίσεις και να ξαναφέρει την οικονομία της Ελλάδας στον σωστό δρόμο και να την κάνει πιο ανταγωνιστική».
Ηταν ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης, όμως, που εξέφρασε την ελπίδα για την εκδήλωση της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης το επόμενο διάστημα», διότι τελικά «σε μια ενωμένη Ευρώπη η ελπίδα ή το φως στο τούνελ δεν αφορά την καθεμία χώρα ξεχωριστά και μεμονωμένα». Εριξε δε και το καρφί του, κυρίως προς τη Γερμανία, ότι «αυτό το μήνυμα πήγε να χαθεί λιγάκι σε κάποια κράτη τους τελευταίους μήνες».
Σε ό,τι αφορά αυτά καθ' αυτά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, στη συνάντηση με τον κ. Λαμπρινίδη συζητήθηκαν τα θέματα της Μέσης Ανατολής, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Ο Ελληνας υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση πως η πρόοδος στο Κυπριακό είναι εφικτή, επανέλαβε δε την πάγια ελληνική θέση ότι προϋπόθεση είναι η σχετική πολιτική βούληση της Τουρκίας.
Η κ. Κλίντον εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες των ΗΠΑ για την προθυμία της Ελλάδας να φιλοξενήσει τις συμμαχικές δυνάμεις στη Σούδα, σε ό,τι αφορά τη Λιβύη, αλλά και για την «κοινή προσέγγιση» των δύο χωρών στο θέμα της Γάζας, κοινώς την αποτροπή αποστολής του στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας. Τέλος, εξέφρασε την εκτίμησή της για τη στάση της κυβέρνησης Παπανδρέου στο θέμα της ενταξιακής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. Από διπλωματικές πηγές η τελευταία αυτή αποστροφή ερμηνεύεται ως «μεταφορά της πίεσης προς τη σκοπιανή πλευρά».
Η Αμερικανίδα υπουργός έγινε χθες δεκτή και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο οποίος την ευχαρίστησε για την παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα τόσο προς την Αγκελα Μέρκελ όσο και προς τον Νικολά Σαρκοζί για να βοηθήσουν τη χώρα μας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σύλληψη 29χρονου για κλοπή σιδήρου στη Δ.Ε.Η.


Ένας 29χρονος ημεδαπός συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, για κλοπή παλιοσίδηρων από χώρο της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα, ο 29χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς οι οποίοι κλήθηκαν από φύλακες τη ΔΕΗ, διότι είχε αφαιρέσει και είχε φορτώσει σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, από το χώρο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, παλαιά σίδερα διαφόρων μεγεθών, συνολικού βάρους 1300 περίπου κιλών και συνολικής αξίας περίπου 400 ευρώ περίπου, ιδιοκτησίας της ΔΕΗ Α.Ε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Σύλληψη 47χρονου για κατοχή
ναρκωτικών

Στο μεταξύ, συνελήφθη στην Πτολεμαΐδα τις απογευματινές ώρες της Κυριακής συνελήφθη επίσης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, 47χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 47χρονος, ιδιοκτησίας της συζύγου του, βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, στο αυτοκίνητο και στην τσέπη του, συνολικού μικτού βάρους 264 γραμμαρίων. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 47χρονου, βρέθηκε επίσης κάνναβη συνολικού βάρους 16,7 γραμμαρίων.
Οι ποσότητες κάνναβης κατασχέθηκαν ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
Διαβάστε περισσότερα » »