Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ο στρατηγός Κλάρκ ξεσκεπάζει τους αμερικάνους!

Ο κύριος που θα δείτε δεν είναι οποιοσδήποτε… Είναι ο πρώην Αρχηγός Στρατού των ΗΠΑ Wesley Clark !!

Και τι λέει ; ότι 10 ημέρες μετά την πτώση των διδύμων πύργων ενημερώθηκε από τους

Ράμσφελντ και Γούλφοβιτς πως........
είχε παρθεί η εξής απόφαση :
Να διαλύσουν επτά χώρες μέσα σε 5 χρόνια ξεκινώντας από το Ιράκ !



feeds.feedburner.com

Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚ! Δύο ημέρες μετά τη Χάγη συμφωνία ΥΠΕΘΑ με Σκόπια!

ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ (ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟΥ "ΚΥΡΙΟΥ ΤΙΠΟΤΑ", ΚΑΤΑ ΤΟΝ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟ)





Την πόρτα του διάπλατα άνοιξε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης σε στρατιωτική αντιπροσωπεία των Σκοπίων, μόλις δύο ημέρες μετά την καταδίκη μας στη Χάγη, για το βέτο που είχε ασκήσει η χώρα μας στα Σκόπια, στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Πιο συγκεκριμένα και όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ σήμερα (έξι ημέρες μετά δηλαδή την άφιξη της αντιπροσωπείας) από 7 έως 9 Δεκεμβρίου 2011, διμελής στρατιωτική αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ, με επικεφαλής τον Διευθυντή Διεύθυνσης Διεθνούς Συνεργασίας, επισκέφθηκε το ΓΕΕΘΑ, με σκοπό τη συζήτηση και υπογραφή του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας, έτους 2012 μεταξύ των δύο χωρών.
Το θέμα είναι βέβαια τι μπορεί να συζητήθηκε μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, ποιο το πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας και ποιοι οι στόχοι του και εντέλει σε τι μπορεί να αποσκοπεί μια επίσκεψη στρατιωτικής αντιπροσωπείας ενός κράτους που μόλις πριν από δύο ημέρες έσερνε καταγγέλλοντας την Ελλάδα σε ένα διεθνές δικαστήριο; Εσείς τι λέτε κ. Αβραμόπουλε; Με ποια ατζέντα ακριβώς θα συνεργαστείτε στρατιωτικά με τα Σκόπια;
Διαβάστε περισσότερα » »

Συλλογή διαδικτυακών υπογραφών για να παραιτηθεί ο Μπουτάρης

Συγκέντρωση διαδικτυακών υπογραφών για να τον αναγκάσουμε να παραιτηθεί από την Δημαρχεία. Που τολμάει να χαρακτηρίζει την τουρκική κατοχή συμβίωση (λες και είχαμε άλλη επιλογή) και να χρησιμοποιεί τις όποιες θρησκευτικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια (έπειτα από αιώνες) στην Παναγία Σουμελά του ελληνικότατου Πόντου ως επιχείρημα για να προωθήσει τα σχέδια του περί ανέγερσης μνημείων (και τώρα τζαμιού).


Που θέλει( ο Μπουτάρης)να τιμήσουμε με το αίολο επιχείρημα της τουριστικής ανάπτυξης εκείνους που ήταν κατακτητές επί 500 χρόνια, όταν αυτοί έχουν εξαφανίσει/οικειοποιηθεί κάθε τι ελληνικό, σε Μικρά Ασία, Κωνσταντινούπολη, Πόντο και όπου υπήρχε από αρχαιοτάτων χρόνων το Ελληνικό στοιχείο και τα παρουσιάζουν ως δική τους πολιτιστική κληρονομιά.
Δεν θα του περάσει!
Διαβάστε περισσότερα » »

ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ Ή ΠΟΛΕΜΟΣ;

Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Γενναίοι του Βορά

"Οι Γενναίοι του Βορά" Ελληνική ταινία πατριωτικού περιεχομένου που έχει προβληθεί ελάχιστα από την Ελληνική τηλεόραση και ειδικά από την ιδιωτική ίσος και καθόλου μάλλον για ευνόητους λόγους.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μην ταΐζετε τα θηρία!

Προς όλα τα αδέλφια μου, τους αγνούς πατριώτες…



Το δάσος καίγεται για τα καλά… Όμως είναι πανεύκολο να σωθούν πολλά δέντρα, που θα δώσουν καρπούς και σπόρους…




Προτού μείνουμε όλοι με τα ενοικιαστήρια και τα πωλητήρια στα χέρια, προτού πάρουμε όλοι θέση στις ουρές των συσσιτίων, μπορούμε κάλλιστα να κάνουμε τα απλούστατα, τα αυτονόητα και πάντως ευεργετικά. Μπορούμε, τουλάχιστον όσοι δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, να κάνουμε αυτά που ξεχνούν ή παραβλέπουν οι περισσότεροι, με αποτέλεσμα να καταστρεφόμαστε οικονομικά και να εξασθενούν βασικοί μηχανισμοί άμυνάς μας. Και να ’ταν μόνον αυτά; Εμείς οι ίδιοι, με τη στάση μας, ενδυναμώνουμε τους ήδη πανίσχυρους υπονομευτές της πατρίδας μας κι επικροτούμε τη λεηλασία μας.



Κάποιοι… έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν και μας "χτυπούν" με κάθε τρόπο. Κάποιοι… έχουν βαλθεί να μας ξεκάνουν και μας "χτυπούν" με κάθε τρόπο. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πολυεθνικές εταιρείες πουλάνε τα εμπορεύματά τους πιο ακριβά στην Ελλάδα. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι πολυεθνικές μάς πουλάνε βασικά προϊόντα πολύ πιο ακριβά απ' ό,τι τα πουλάνε ακόμα και σε μικρότερες αγορές. Και μέσα σε αυτήν την κατάσταση, βρίσκουν τη χαρά τους και οι ντόπιοι μεγαλοεπιχειρηματίες. Πού είναι ο πυλώνας του νεοφιλελεύθερου "παραδείσου", ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου; Γιατί δεν επεμβαίνει; Εδώ είναι κι αυτός, αλλά θυμάται τις υποχρεώσεις του –που με πλέρια αυθαιρεσία έθεσαν οι συσστρατευμένοι προδότες των λαών– μόνο όταν είναι να εξοντώσει κανέναν κακομοίρη. Επεμβαίνει όταν είναι να διαλύσει καμιά τοπική βιομηχανία φαρμάκων τού αναπτυσσόμενου κόσμου, που παράγει φθηνά παρασκευάσματα, αλλά μη πατενταρισμένα, λέει…



Κι εμείς τρέχουμε –περιχαρείς– στα διάφορα LIDL για να αγοράσουμε φθηνά την όποια Coca-Cola! Και "κολοκύθια" φθηνή είναι η Coca-Cola, ακόμα και στα LIDL! Η "LIDL-Cola" είναι φθηνή, ενδεχομένως φθηνότερη από τη "ΧΩΡΙΟΜΟΥ-Cola". Εν πάση περιπτώσει, γιατί μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί γίνεται δεκτός με επευφημίες ένας ύπουλος εξαναγκασμός; Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι, όλα αυτά συμβαίνουν επειδή απλούστατα είναι τα αναμενόμενα αποτελέσματα ενός σχεδιασμού. Ενός σχεδιασμού, ο οποίος συνδυάζει τα πολιτισμικά βοθρολύματα που κατακλύζουν νυχθημερόν το σύνολο του "πολιτισμένου" κόσμου, με την εντεινόμενη οικονομική ανέχεια που μας οδηγεί στα πολυκαταστήματα των πολυεθνικών. Και τι ωφέλιμο θα μας προσφέρει ένα λίτρο επιπλέον Coca-Cola; Πόσο ανώτερη μπορεί να είναι αυτή η προσφορά από εκείνη των παρόμοιων προϊόντων; Μήπως κάποιοι νομίζουμε ότι ψωνίζοντας από τα LIDL θα κάνουμε οικονομία και θα σωθούμε; Μήπως κάποιοι σκεφτόμαστε και ζούμε μόνο τη στιγμή – όπως ακριβώς μας προτείνουν οι "ευεργέτες" μας; Δεν ξέρω. Εκείνο όμως που ξέρω είναι ότι, στην πραγματικότητα, το μόνο ουσιαστικό που καταφέρνουμε είναι να υποσκάπτουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Μα, τόσο ανόητοι είμαστε;



Οι κυβερνήσεις μας επιμένουν πως η ανάπτυξη και η ευημερία θα έρθουν με την αύξηση των φόρων, με την υποταγή στα στρατεύματα κατοχής και τους επιτελάρχες των αεριτζήδων νεοαποικιοκρατών (βλ. πολυεθνικές και αξιωματούχους των διεθνών "ευαγών" ιδρυμάτων) και με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Έως ότου ανατραπούν αυτά τα δεδομένα, ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΠΑΤΑΜΕ" ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. …Ό,τι έχει απομείνει, τέλος πάντων. Και σ’ αυτό το σημείο χρειάζεται προσοχή.



Η επικρατούσα άποψη για τα τρία πρώτα ψηφία του γραμμωτού κώδικα (barcode, στην καθομιλουμένη!…) είναι ότι υποδηλώνουν τη χώρα παραγωγής των προϊόντων. ΜΕΓΙΣΤΟ ΛΑΘΟΣ. Τα πρώτα δύο ή τρία ψηφία του γραμμωτού κώδικα (Πρόθεμα Χώρας κατά GS1) προσδιορίζουν τον εθνικό φορέα από τον οποίο, μεταξύ άλλων, εκδόθηκε η άδεια προκειμένου ένα προϊόν να φέρει στη συσκευασία του γραμμωτό κώδικα. (Ελλάδας: 520, 521) Μια επιχείρηση δεν υποχρεούται να προμηθευτεί την εν λόγω άδεια από τον φορέα της χώρας όπου εδρεύει ή δραστηριοποιείται (www.gs1uk.org/Pages/join-gs1uk.aspx). Δείτε τι λένε ο διεθνής οργανισμός που ορίζει τα περίφημα "τρία πρώτα ψηφία" και το ελληνικό μέλος του:





Ορίστε και δυο-τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις, ώστε να γίνει κατανοητό το μπάχαλο που επικρατεί (με μερικά στοιχεία παραπάνω, έτσι, για να ξέρουμε πού ζούμε). Τα μετοχικά μερίδια της "Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε." (Coca-Cola 3Ε) έχουν ως εξής: Kar-Tess Holding S.A. (Λουξεμβούργο) 23%, The Coca-Cola Company (ΗΠΑ) 23% και σε ελεύθερη διαπραγμάτευση 54%. Πάνω από τα 2/3 των υπό ελεύθερη διαπραγμάτευση μετοχών βρίσκονται στην κατοχή θεσμικών επενδυτών από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Τα ανθρακούχα αναψυκτικά της Coca-Cola 3Ε που παρασκευάζονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα, με άδεια της Coca-Cola (Coca-Cola, Fanta, Sprite), έχουν Πρόθεμα Χώρας που παραπέμπει στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον κοινό φορέα Βελγίου-Λουξεμβούργου (500 και 544). Οι χυμοί Amita, το νερό ΑΥΡΑ, που επίσης παράγονται στην Ελλάδα από την Coca-Cola 3Ε, έχουν Πρόθεμα Χώρας 520. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή η Amita και το ΑΥΡΑ είναι ελληνικά προϊόντα, με την έννοια ότι η εταιρεία δεν πληρώνει δικαιώματα σε τρίτους. Η σόδα TUBORG που παράγεται στην Ελλάδα από την Coca-Cola 3Ε, με την άδεια της TUBORG Δανίας, έχει Πρόθεμα Χώρας 520. Η αλήθεια, βέβαια, για την Amita και το ΑΥΡΑ είναι ότι ποτέ δεν ήταν αμιγώς ελληνικά προϊόντα. Το 1981 η Kar-Tess απέκτησε το 99,9% της 3Ε (η 3Ε εισήχθη στο Χ.Α.Α. το 1991), ενώ η Amita και το ΑΥΡΑ πρωτοκυκλοφόρησαν το 1983 και το 1989 αντιστοίχως.

Στα ράφια των γαλλικών Carrefour φιγουράρει γάλα εβαπορέ –προτεινόμενο ως το πιο φθηνό στην ελληνική αγορά– στη συσκευασία του οποίου αναγράφεται: "ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ: Hochwald…". Ε, λοιπόν, τα πρώτα ψηφία στον γραμμωτό κώδικα αυτού του προϊόντος είναι τα 5, 2 και 0.



Είναι δηλαδή ολοφάνερο ότι, εκτός των άλλων, προϊόντα που δεν έχουν ούτε "πάνω" τους ούτε "γύρω" τους τίποτε ελληνικό, πέραν των πέντε-δέκα κακοπληρωμένων υπαλλήλων, κυκλοφορούν με "κωδικό 520". Από την άλλη, προϊόντα αμιγώς ελληνικών επιχειρήσεων και πρώτων υλών έχουν γραμμωτό κώδικα με Πρόθεμα Χώρας διάφορο του 520 και του 521. Ένα παράδειγμα είναι οι σοκολάτες τής "φανατικά" ελληνικής επιχείρησης ΙΟΝ, που έχουν Πρόθεμα Χώρας 501.



ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ "ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ" ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΥΣΙΩΔΗ. Πρόκειται για άλλη μια κουτοπονηριά. Κατά κανόνα, το μόνο ελληνικό που "εσωκλείουν" αυτά τα προϊόντα είναι η εκμετάλλευση του Έλληνα παραγωγού και των εργαζομένων στην επιχείρησή του και η εκμετάλλευση των αγαθών της ελληνικής γης προς όφελος κυριότατα των πολυεθνικών.



ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΛΟΥΝ "ΜΙΚΡΟΙ/ΑΓΝΩΣΤΟΙ" ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ – ΟΧΙ ΤΑ "ΕΠΩΝΥΜΑ" ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΕΠΩΝΥΜΟΙ" – τουλάχιστον στις καθημερινές μας αγορές. Τα "ανώνυμα" προϊόντα δεν είναι απαραιτήτως κατώτερης ποιότητας. Πιο φθηνά μπορεί να είναι. Αλλά και κατώτερης ποιότητας να είναι, λ.χ. όσον αφορά τη θρεπτική αξία των τροφίμων, δεν "τρέχει" τίποτε σπουδαίο. Οι ίδιες οι διατροφικές μας συνήθειες, αλλά και το νερό που πίνουμε και ο αέρας που αναπνέουμε, θα έπρεπε να μας προβληματίζουν πολύ περισσότερο. Και το πιο βασικό επί του θέματός μας; Τι να το κάνω το αρίστης ποιότητας παστεριωμένο γάλα, που προήλθε από "ελληνίδες" αγελάδες, που βόσκησαν ελληνικά χόρτα, αρμέχτηκαν από Έλληνα, ο οποίος το έδωσε προς τριάντα λεπτά το λίτρο (πολλές φορές χαμηλότερα από το κόστος παραγωγής) στο καρτέλ της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας (που το μισό ελέγχεται από ξένους), το οποίο θα προμηθεύσει το σούπερ μάρκετ, για να μου το πουλήσει ένα ευρώ; Τέτοιο γάλα, εμένα μου ξινίζει πολλές ημέρες πριν λήξει. Δεν είναι μόνο θέμα αλληλεγγύης. Είναι θέμα απλής λογικής. Ας παραβλέψουμε, τουλάχιστον τώρα, το ότι σε όλη αυτήν την υπόθεση εμπλέκονται ένα "κάρο" αεριτζήδες. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το γεγονός ότι, ο κτηνοτρόφος που δεν έχει χρήματα υποβαθμίζει άθελά του –αλλά αναγκαστικά– το βιοτικό επίπεδο όλων όσων ζουν γύρω του. Από των γειτόνων του, πρωτίστως, μέχρι του συνταξιούχου που βρίσκεται στην άλλη άκρη της χώρας. Και είναι σίγουρο πως οι συνολικές ανάγκες (που μεταφράζονται σε χρήμα) των οικογενειών που συμμετείχαν σε δέκα γαλακτοκομικούς συνεταιρισμούς είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες των οικογενειών που συμμετέχουν στο ΔΣ της κάθε ΦΑΓΕ και των οικογενειών όσων εργάζονται σε αυτήν.



Εάν, λοιπόν, επιθυμούμε να κάνουμε κάτι πραγματικά ευεργετικό για την πατρίδα μας και για εμάς τους ίδιους, αρκεί ν’ αφιερώνουμε λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω για τις αγορές μας. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Επιβάλλεται ο έλεγχος των "δικαιούχων" των χρημάτων που ξοδεύουμε.



Καλά είναι όλα αυτά που λέμε για την εσωτερική παραγωγή και κατανάλωση προϊόντων, και χιλιοειπωμένα, και πολύ σωστά επαναλαμβάνονται από πολλούς. Με πλύση εγκεφάλου αποκτήσαμε το κατάντημα μας, με πλύση εγκεφάλου μπορεί και να συνέλθουμε. Αλλά στην ελληνική περίπτωση υπάρχει ένα "αλλά"… Μέχρι να εξηγηθεί αυτό το "αλλά" κι αφού φαίνεται πως δεν καταλαβαίνουμε με τα λόγια της λογικής και με το καλό, ίσως καταλάβουμε με το …κακό. Να εξαπολύσουμε αμείλικτη τρομοκρατία προς πάσα εμπορική κατεύθυνση. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ-ΠΩΛΗΤΕΣ, "ΜΙΚΡΟΥΣ" ΚΑΙ "ΜΕΓΑΛΟΥΣ". ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΟΝΟ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ, ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΑ "ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ" ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Αν δεν έχουν να μας δώσουν, "Λυπάμαι", μεταβολή και "δρόμο". Μπορούμε και να μπλοφάρουμε. Όλοι έχουμε λίγα δευτερόλεπτα χρόνο για να τα …σπαταλήσουμε. Εντοπίζεται π.χ. ψυγείο περιπτέρου που δεν έχει ούτε ένα αμιγώς ελληνικό προϊόν. "Τίποτε ελληνικό;…", ρωτάμε τον περιπτερά. "Δεν πειράζει" κι επιδεικτικά "καρφί" στον απέναντι. Αν του τυχαίνει του περιπτερά κάθε μέρα κι από ένας τέτοιος μυστήριος κι αργότερα δύο κ.ο.κ., όταν θα έρθει ο προμηθευτής, δεν θα σκεφτεί λίγο καλύτερα την παραγγελία του; Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο περιπτεράς απέκτησε δωρεάν το ψυγείο του από το δίκτυο μιας μεγάλης εταιρείας, με την προϋπόθεση να μη βάζει σε αυτό προϊόντα ανταγωνίστριας εταιρείας. Καλά… Αν είναι έτσι, τότε ίσως είναι προτιμότερο να κρατήσουμε τα ψυγεία…





ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ – ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΟΜΕΝΗ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ:



ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.



ΜΗΝ ΑΡΚΕΙΣΤΕ ΣΤΑ ΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΩΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ". Ο ΓΡΑΜΜΩΤΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ. ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΣΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ.



ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΑΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ "ΜΙΚΡΩΝ/ΑΓΝΩΣΤΩΝ" ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ – ΟΧΙ ΤΑ "ΕΠΩΝΥΜΑ.



ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΥΣ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΟΥΣ.





Υ.Γ.

Επειδή ποτέ δεν διεκδίκησα τον τίτλο του παντογνώστη και του αλάνθαστου, αν υπάρχει κανείς που διαφωνεί με κάποιες από τις προαναφερθείσες παραινέσεις, παρακαλείται να το δηλώσει με σαφήνεια κι επιχειρήματα.



Ευχαριστώ,

Δ. Κ.



ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΑΣ


Διαβάστε περισσότερα » »

Τοξικές απειλές στα σπίτια μας

gallery thumbnailΜπορεί το κομπιούτερ σας ή το... χαλί σας να αποτελούν εμπόδια στο να μείνετε έγκυος; Μήπως τα καλλυντικά, τα απορρυπαντικά, τα πλαστικά αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά ή τα αγαπημένα σας αλλαντικά αυξάνουν τον κίνδυνο να νοσήσετε από καρκίνο;

«Πάρα πολλές χημικές ουσίες ενοχοποιούνται για πολλά νοσήματα», λέει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Αθηνά Λινού. «Η σχέση αυτή είναι πραγματική και το μέγεθός της εξαρτάται από τον βαθμό έκθεσης, τις συνθήκες έκθεσης και την οδό απορρόφησης».

Οι έρευνες δείχνουν ότι χημικές ουσίες στην καθημερινή ζωή μας μπορεί να έχουν επιπτώσεις σε όλα τα συστήματα του οργανισμού μας:

ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

ΑΝΟΙΑ: Ο μόλυβδος αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας, όπως διαπιστώθηκε από...
μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Journal of Epridemilogy». «Είναι γνωστές οι βλαβερές επιπτώσεις του μολύβδου στο δείκτη νοημοσύνης (IQ) των παιδιών, για τις οποίες έχουν διεξαχθεί μελέτες στο Λαύριο» λέει η κ. Λινού. Το τοξικό αυτό μέταλλο, που χρησιμοποιούνταν στις βαφές τοίχων και τους υδραυλικούς σωλήνες τη δεκαετία του 1970, υπάρχει ακόμα σε πολλά σπίτια.

ΑΥΤΙΣΜΟΣ: Τα οργανοφωσφορούχα εντομοκτόνα αυξάνουν τον κίνδυνο αυτισμού. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Molecular Psychiatry», αναγνώρισε τρία διαφορετικά γονίδια, τα οποία καθιστούν ορισμένους ανθρώπους πιο ευάλωτους σε νευρολογικές βλάβες που προκαλούνται από οργανοφωσφορούχες ουσίες. Τα κατάλοιπα των εντομοκτόνων στις τροφές μπορεί να συμβάλλουν στην αύξηση του αυτισμού, σύμφωνα με τους ερευνητές.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Ορισμένες νευροτοξίνες (χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο) περιλαμβάνουν τον υδράργυρο και τα πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCBs) _ αμφότερα ανευρίσκονται σε ψάρια των ωκεανών. Παιδιά γυναικών που έχουν καταναλώσει πολύ μεγάλες ποσότητες μολυσμένων ψαριών μπορεί να έχουν χαμηλό δείκτη ευφυΐας και δυσκολία συγκέντρωσης της προσοχής. Αρχικά το πρόβλημα είχε εστιαστεί στα μεγάλα ψάρια όπως ο τόνος, ο ξιφίας, ο καρχαρίας κ.ά., αλλά αυτές οι χημικές ουσίες βρέθηκαν και σε άλλα ψάρια, όπως ο σολομός, τα καφέ καβούρια κ.ά. Η βρετανική Υπηρεσία Τροφίμων συνιστά στα παιδιά και τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας να αποφεύγουν την κατανάλωση τέτοιων ψαριών και γενικά να καταναλώνουν λιπαρά ψάρια όχι περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα (οι τοξίνες αυτές συγκεντρώνονται στα λίπη).

ΚΑΡΔΙΑ

AΘΗΡΟΣΚΛΗΡΩΣΗ: Μελέτες κατέδειξαν ότι η ποιότητα του αέρα συμβάλλει στις καρδιοπάθειες. Σύμφωνα με μεγάλη μελέτη που διεξήχθη στην Αυστραλία, οι άνθρωποι με αυξημένα επίπεδα μικροσωματιδίων PΜ 2,5, που ανευρίσκονται στα καυσαέρια των αυτοκινήτων, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αθηροσκλήρωση, η οποία συμβάλλει στην καρδιοπάθεια.

ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ: Η βισφενόλη A (BPA), που χρησιμοποιείται στις πλαστικές συσκευασίες τροφίμων και ποτών, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και διαβήτη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ιατρικής Σχολής Πενίνσουλα στο Εξετερ. Η καθηγήτρια Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κλέα Κατσουγιάνη τονίζει ότι τις ημέρες με νέφος παρατηρείται αύξηση της ολικής ημερήσιας θνησιμότητας από φυσικές αιτίες κατά περίπου 0,5% και η αύξηση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις αναπνευστικές και καρδιακές αιτίες θανάτου. Εχει υπολογιστεί ότι η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση από αιωρούμενα ατμοσφαιρικά σωματίδια στην Αθήνα ευθύνεται για περισσότερους από 1.000 πρόωρους θανάτους ετησίως.

Αμεσα, το νέφος προκαλεί αύξηση περίπου 0,5% στις εισαγωγές καρδιακών περιστατικών, κυρίως ηλικιωμένων. Μακροπρόθεσμα, όσοι ζουν όλη τους τη ζωή σε μια σχετικά ρυπασμένη από αιωρούμενα ατμοσφαιρικά σωματίδια περιοχή (όπως οι σύγχρονες πόλεις) έχουν μείωση στο προσδόκιμο ζωής κατά περίπου 6 μήνες εξαιτίας της έκθεσής τους στην ατμοσφαιρική ρύπανση. «Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 διάφορες, επιδημιολογικές κυρίως, έρευνες κατεδείκνυαν ότι και τα θεωρούμενα χαμηλά επίπεδα ρύπανσης είχαν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, περιλαμβανομένης και αύξησης στη θνησιμότητα», λέει η κ. Κουτσογιάννη.

ΜΑΣΤΟΙ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Αρκετές μελέτες έχουν δείξει πως υπάρχει συσχετισμός μεταξύ καρκίνου του μαστού και φθαλικών εστέρων _ χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται ευρέως για να μαλακώνουν τα πλαστικά και να σταθεροποιούν τα αρώματα. Αν και οι βιομηχανίες πλαστικών επιμένουν ότι είναι ασφαλή, το 2005 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγόρευσε τη χρήση τους σε παιχνίδια. Πρόσφατη αμερικανική έρευνα σε 1.151 κορίτσια, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Environmental Health Perspectives», κατέδειξε ότι τρία είδη χημικών ουσιών (μεταξύ των οποίων οι φθαλικοί εστέρες), που χρησιμοποιούνται σε είδη ομορφιάς, μπορεί να προκαλέσουν πρώιμη ήβη σε κορίτσια και να έχουν συνέπειες στην υγεία τους αργότερα.

Οι ουσίες αυτές χρησιμοποιούνται ευρέως σε παπούτσια, κουρτίνες μπάνιου, πλαστικά έπιπλα και άλλα είδη σπιτιού. Φόβοι, επίσης, υπήρξαν για τη σχέση αποσμητικών και καρκίνου του μαστού. Αρκετές μικρές μελέτες είχαν ανιχνεύσει παραβένες και αλουμίνιο (χρησιμοποιούνται συνήθως στα αποσμητικά) στον μαστικό αδένα. Οι ουσίες αυτές μιμούνται τις γυναικείες ορμόνες (οιστρογόνα), που συνδέονται με όγκους στο μαστό. Από μεγάλες μετέπειτα έρευνες όμως δεν προέκυψαν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία.

ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ

ΑΣΘΜΑ: «Η ατμοσφαιρική ρύπανση», λέει η καθηγήτρια κ. Κατσουγιάννη, «προκαλεί αύξηση περίπου 1% ημερησίως στις εισαγωγές επειγόντων αναπνευστικών περιστατικών (μεταξύ των οποίων παιδιών 0-14 ετών με κρίσεις άσθματος), μείωση της αναπνευστικής λειτουργίας και μεγάλη αύξηση στη χρήση φαρμάκων για αναπνευστικά προβλήματα. Οσοι ζουν όλη τους τη ζωή σε μια πόλη έχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν από καρκίνο του πνεύμονα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια».

Οι περισσότερες μελέτες τεκμηριώνουν τις βλαβερές επιδράσεις των σωματιδίων. «Πάντως και το όζον έχει τεκμηριωμένες βραχυπρόθεσμες επιδράσεις και μια πρόσφατη δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό ''New England Journal of Medicine'', δείχνει ότι έχει και μακροχρόνιες» εξηγεί η κ. Κατσουγιάννη. «Και οι άλλοι αέριοι ρύποι επιδρούν στην υγεία».

Επιπλέον, τα λευκαντικά καθαριστικά προϊόντα, τα απορρυπαντικά τζαμιών, τα γυαλιστικά προϊόντα επίπλων, τα αρωματικά εσωτερικών χώρων και τα καθαριστικά χαλιών συνδέονται με άσθμα, σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Μια μελέτη τους σε 14.000 παιδιά αποκάλυψε ότι η έκθεση σε αυτά τα προϊόντα καθημερινής χρήσης αυξάνει τον κίνδυνο επίμονης δύσπνοιας και σφυρίγματος στην αναπνοή από την ηλικία των επτά χρόνων κατά 40%. Τα παιδιά αυτά είχαν επίσης ελαφρά χαμηλότερη από τη φυσιολογική αναπνευστική λειτουργία. Ο δρ Τζον Χέντερσον, επικεφαλής της μελέτης, λέει: «H έρευνα αποδεικνύει πως υπάρχουν άμεσες συνέπειες από την έκθεση σε χημικές ουσίες στην ανάπτυξη των πνευμόνων και τον ερεθισμό των αεραγωγών μετά τη γέννηση».

ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΛΕΜΦΩΜΑ: Μελέτες κατέδειξαν ότι αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη, αδιάβροχα ρούχα, χαλιά, ταπετσαρίες κ.ά. μπορεί να βλάπτουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα προϊόντα αυτά περιέχουν υπερφθοριωμένες χημικές ουσίες (PFOA, PFOSA, PFOS), που _ σύμφωνα με μελέτες σε πειραματόζωα _ μπορεί σε μεγάλες δόσεις να βλάψουν τη σπλήνα (σημαντικό τμήμα του ανοσοποιητικού συστήματος). Πρόσφατη βρετανική έρευνα (ΝΗΑΝΕS) σε δείγματα 4.000 ανθρώπων έδειξε ότι οι ουσίες αυτές συσχετίζονται και με την αύξηση των παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα, κυρίως στις γυναίκες. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η έκθεση σε αγροτικά φυτοφάρμακα αυξάνει τον κίνδυνο για λέμφωμα _ καρκίνο που σχετίζεται με το ανοσοποιητικό σύστημα _ κατά τουλάχιστον 65%.

ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΒΗΤΗΣ: Το αρσενικό μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα, διαβήτη και καρκίνο. Το δηλητήριο αυτό έχει συσχετιστεί επίσης με απώλεια ακοής και διαταραχές στο νευρικό σύστημα. Σε πολλά μέρη του κόσμου το νερό που χρησιμοποιείται για τη άρδευση των ορυζώνων είναι μολυσμένο με αρσενικό, από φυσικές ή τεχνητές πηγές. Μελέτη του καθηγητή Αντριου Μέχαρντ στο Πανεπιστήμιο του Αμπερτίν απέδειξε ότι το 10% του ρυζιού που πωλείται στη Βρετανία έχει συγκεντρώσεις αρσενικού δυνητικά επικίνδυνες. Σύμφωνα με τη μελέτη, το ρύζι μπασμπάτι είχε λιγότερες πιθανότητες να είναι μολυσμένο με αρσενικό σε σχέση με άλλα είδη ρυζιού.

Μελέτες, άλλωστε, σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι τα πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCBs), τα οποία χρησιμοποιούνταν παλαιότερα σε πλαστικά, βαφές, λάμπες φθορίου κ.ά., αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του ήπατος. Οι ουσίες αυτές έχουν εισέλθει στην τροφική αλυσίδα και ανευρίσκονται στα λίπη μεγάλων ψαριών.

ΝΕΦΡΑ ΚΑΙ ΟΥΡΟΔΟΧΟΣ ΚΥΣΤΗ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Οταν το νιτρώδες άλας χρησιμοποιείται για τη συντήρηση των αλλαντικών, δημιουργεί νιτροζαμίνες, δηλαδή χημικές ουσίες που έχουν συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου στην ουροδόχο κύστη. «Τα νιτρικά άλατα έχουν συνδεθεί και με τον καρκίνο στο πάγκρεας, αλλά χωρίς να είναι ακόμη επιβεβαιωμένο», επισημαίνει η κ. Λινού.

Επίσης, σύμφωνα με έρευνες σε πειραματόζωα, η παρα-φενυλονοδιαμίνη (PPD), μια χημική ουσία που βρίσκεται σε πολλές βαφές μαλλιών, συνδέεται με γενετικές βλάβες και καρκίνο. Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν μόνιμες βαφές μαλλιών τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, εκτιμάται από αμερικανούς ερευνητές ότι έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο στην ουροδόχο κύστη. Ακόμα, το βενζόλιο, μια χημική ουσία που υπάρχει σε κόλλες, βαφές, λούστρα επίπλων και απορρυπαντικά, είναι ιδιαίτερα τοξικό για τα νεφρά. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι άνδρες που εργάζονται σε χώρους με βενζόλιο έχουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνους νεφρού, ενώ μελέτες σε πειραματόζωα έχουν συνδέσει τα υψηλά επίπεδα της ουσίας αυτής με βλάβες στους πνεύμονες, στο ήπαρ και στον εγκέφαλο.

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ: Οι πολυβρωμιωμένοι διφαινυλαιθέρες (PBDEs) χρησιμοποιούνται σε κομπιούτερ, τηλεοράσεις, χαλιά, έπιπλα κ.ά. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια μέτρησαν τα επίπεδα των PBDEs στο αίμα 200 γυναικών και ανακάλυψαν ότι αυτές με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μείνουν έγκυοι.

ΔΕΡΜΑ

ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΕΣ: Το λαυρυλοθειικό/λαουρυλοθειικό νάτριο που χρησιμοποιείται σε σαμπουάν, οδοντόπαστες και καλλυντικά, κατηγορήθηκε ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου εξέδωσε διάψευση. Ορισμένες μελέτες, όμως, έδειξαν ότι η ουσία αυτή ερεθίζει το δέρμα και μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδες.

Συμβουλές προστασίας

- Να μην ασκείστε όταν υπάρχουν υψηλές συγκεντρώσεις ρύπανσης στον αέρα, γιατί με την άσκηση αυξάνεται ο όγκος του εισπνεόμενου αέρα.

- Να αποφεύγετε τα προϊόντα σε σπρέι μέσα στο σπίτι, ιδιαίτερα εάν έχετε παιδιά.

- Να αερίζετε συχνά τους εσωτερικούς χώρους

- Να προτιμάτε τροφές χωρίς φυτοφάρμακα, συντηρητικά και άλλες χημικές ουσίες.

- Να αποφεύγετε, όσο είναι δυνατόν, να κυκλοφορείτε στους πολυσύχναστους δρόμους τις ώρες μεγάλης κυκλοφορίας.

- Να προτιμάτε φυτικές βαφές μαλλιών ή χρωμοσαμπουάν.

- Να αφήνετε το νερό να τρέχει λίγο πριν πιείτε από τη βρύση.

- Εάν είσθε ηλικιωμένος, πάσχων από αναπνευστικές παθήσεις ή παιδί, να μένετε σε εσωτερικούς χώρους τις ημέρες και ώρες με υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση.

- Να προτιμάτε γυάλινες συσκευασίες από τις πλαστικές.

- Να αποφεύγετε πλαστικά μπουκάλια που έχουν ένα τρίγωνο με το 7 (σημαίνει παρουσία BPA)

- Να αποφεύγετε να πίνετε νερό από ψύκτες κτιρίων.


  ΤΑ ΝΕΑ
Διαβάστε περισσότερα » »

Η κ. Παναρίτη μας την λέει κι από πάνω

Η κυρία Έλενα Παναρίτη είναι βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Δεν εκλέχτηκε ποτέ με τις ψήφους του κόσμου, μια επιλογή του κ. Παπανδρέου ήταν ο οποίος φαίνεται ότι εκτίμησε την προϋπηρεσία της στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Δεν ξέρουμε αν είναι άριστη στη δουλειά της ή αν είναι μεγάλο μυαλό. Αλλά αυτό που είπε την Τετάρτη σε ένα συνέδριο στη Μεγάλη Βρετανία, θα μείνει στην ιστορία.
Κάποιοι παρευρισκόμενοι ρώτησαν την κ. Παναρίτη και τον κ. Δένδια από τη ΝΔ, γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν τις ενέργειες εκείνες ώστε να μην καταντήσει η χώρα παρίας και σε άθλια οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Τι πιστεύετε ότι απάντησε η βουλευτής (η οποία ψήφιζε όλα τα Μνημόνια ασμένως;).
«Αφού υπάρχουν Έλληνες πολίτες που ψηφίζουν αυτά τα κόμματα», είπε και τους άφησε όλους ξερούς.
Έχουμε ξεφύγει τελείως δηλαδή ή πράγματι έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν.
 
http://www.antinews.gr/2011/12/16/139022/
Διαβάστε περισσότερα » »

Coca Cola: 10 σημαντικές πληροφορίες που ίσως δεν γνωρίζετε


Η Coca Cola είναι το πιο διαδεδομένο ανθρακούχο ποτό σε όλη την υδρόγειο. Η λέξη Coca-Cola σημαίνει στα κινέζικα «κάνει το στόμα ευτυχισμένο». Μάθετε πολύτιμες πληροφορίες, που οι περισσότεροι δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα.


Εφευρέθηκε στις 8 Μαΐου του 1886 από τον John Styth Pemberton, ο οποίος ήταν φαρμακοποιός στην Ατλάντα των ΗΠΑ, και εκατομμύρια κουτάκια Coca-Cola πωλούνται καθημερινά. Γνωρίστε παρακάτω την Coca Cola.

Γνωρίζατε ότι:
1. Ήταν αρχικά πράσινη; Σήμερα, το άλλο όνομα του εμπορικού σήματος της Coca Cola είναι «Red Empire» δηλαδή, η Κόκκινη Αυτοκρατορία.

2. Εφευρέθηκε από τον John Pemberton ως θεραπεία για τους πονοκεφάλους και σήμερα υπάρχει ένας όρος γνωστός ως «Coca Cola φοβία» o οποίος αναφέρεται στον εθισμό για Coca Cola.

3. Είναι η πιο αναγνωρίσιμη λέξη στον κόσμο μετά τη λέξη “OK”.

4. Η παραγωγή της Coca-Cola είναι ίση με τη παραγωγή νερού στους Καταρράκτες του Νιαγάρα;  Το νούμερο; 1,5 εκατ. λίτρα ανά δευτερόλεπτο.

5. Σερβίρεται κρύα, αλλά σερβίρεται και ζεστή (όπως ο καφές) σε διάφορες χώρες, όταν κάνει κρύο.

6. Περιείχε κοκαΐνη μέχρι το 1905 αλλά αφαιρέθηκε λόγω της ανησυχίας του κόσμου.

7. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό της τουαλέτας, την αφαίρεση του λίπους αλλά και για τις σκουριασμένες βίδες.

8. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία τσιμπημάτων από μέδουσες.

9. Διανέμεται παντού ανά τον κόσμο και οι εκτιμήσεις, σε παγκόσμια κλίμακα, είναι ότι εισρέουν στα ταμεία της 60 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

10. Περισσότερες από 15.000 «Coca Cola», όλων των τύπων, καταναλώνονται σε όλον τον κόσμο κάθε δευτερόλεπτο.

Γιαννακοχωρίτης
Διαβάστε περισσότερα » »

Πληρώνονται από το δημόσιο για να καρφώνουν μαχαιριές στην Ελλάδα

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΕΠΑΘΙΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΘΡΑΚΗΣ

Πληρώνονται από το δημόσιο για να καρφώνουν μαχαιριές στην Ελλάδα

Η παρουσία του στο διαδίκτυο διανθίζεται από σχέδια και σημαίες της Τουρκίας και
της «ανεξάρτητης» Δυτικής Θράκης

Θα βρεθεί κάποιος να του τραβήξει το αφτί και να τον καλέσει σε κάποιο πειθαρχικό;


Βρήκαν την εύκολη λύση με κορώνες τουρκικού αλυτρωτισμού και ανθελληνικών τόνων να προετοιμάζουν το έδαφος για μελλοντική πολιτική προώθηση σε βουλευτικά έδρανα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δει κάποιος την ιστοσελίδα του  face book  και όπου αλλού εμφανίζεται, ο πρόεδρος των δασκάλων αποφοίτων της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και να μην αναστατωθεί από την εικόνα που περνά λες και ζει σε κάποια καταπιεσμένη περιοχή της Ανατολίας με δακρυσμένα παιδάκια μπροστά στη σημαία της «ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης, περιτριγυρισμένα όλα τα κείμενά του και οι αναφορές με την τουρκική σημαία σε σημείο που αποκλείεται κάποιος να υποθέσει ότι ο συγκεκριμένος κύριος που μπορεί να εκφράζεται έτσι, είναι λειτουργός του ελληνικού δημοσίου και αμείβεται από τον ελληνικό δημόσιο κορβανά για να απαξιώνει και να βάζει τις δικές του μαχαιριές στην χώρα μας. 

Να τον καμαρώνουν πραγματικά ένα τέτοιο δημόσιο υπάλληλο όσοι τον ανέχονται, τον εξέθρεψαν και τον αφήνουν στη θέση αυτή και με την συγκεκριμένη διαδικτυακή δραστηριότητα….  Το γεγονός επισημαίνεται και στο μπλογκ «ΕΞΩ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ» όπου περιγράφεται η περίπτωση που προαναφέραμε πολύ χαρακτηριστικά:

« Ο σύλλογος των ΕΠΑΘιτών δασκάλων Ροδόπης - Έβρου απέκτησε προσφάτως (2-11-2011) νέο πρόεδρο. Πρόκειται για τον Ιµπραήµ Μεµέτ, ο οποίος διαδέχτηκε τον Μεχµέτ Ντερντιµάν που παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για την υπηρεσιακή κρίση που του στέρησε την διευθυντική θέση (και το συνοδευτικό επίδοµα, ε;) στο χωριό Λύκειο της Ροδόπης.

Ο Ιµπραήµ Μεµέτ, ασχέτως καταγωγής, θρησκείας κτλ, δεν παύει να είναι ένας εκπαιδευτικός λειτουργός στην Ελλάδα και αµοίβεται αδρότατα από το ελληνικό κράτος. Και µάλιστα στο εξής θα εκπροσωπεί κι ένα σύνολο εκατοντάδων άλλων δασκάλων που ανατρέφουν τη µειονοτική νεολαία της Θράκης (για να ζήσει στη χώρα αυτή, υποθέτουµε). Με αυτές τις κοινότυπες σκέψεις κατά νου, πώς µπορείς να κρίνεις το υλικό που έχει αναρτηµένο στην προσωπική του σελίδα στο facebook; 

Δεν χρειάζεται καν να γνωρίζεις τουρκικά, για να αντιληφθείς ότι εδώ είναι διάχυτο ένα καθαρά φασιστικό πνεύµα, τύπου «Γκρίζων Λύκων»: Παντού η σηµαία της «ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης», ευχές για «ευτυχισµένη 30η Αυγούστου» – ηµέρα της Μικρασιατικής Καταστροφής - µε τα µούτρα του γενοκτόνου Κεµάλ, τεράστιες τούρκικες σηµαίες µε συνθήµατα υπέρ του τουρκικού στρατού και των «ηρώων» του (δηλαδή όσων σκοτώθηκαν από Κούρδους αντάρτες κτλ), και παρακάτω ένα κοριτσάκι να φιλάει τη σηµαία της θρακικής ανεξαρτησίας, µε φόντο την ηµισέληνο! 

Η προκλητική αυτή περίπτωση (που δεν είναι δυστυχώς και µοναδική) θέτει ένα γενικότερο ζήτηµα για τα όρια της συνείδησης και της δηµόσιας έκφρασης ενός εκπαιδευτικού. Είναι δυνατόν να δεχόµαστε αυτό το ήθος και αυτή την πολιτική κουλτούρα ως απλό «δικαίωµα» του κάθε δασκάλου; Είναι δυνατόν η ελληνική πολιτεία να δέχεται (και να πληρώνει) όχι µόνο ως δάσκαλο αλλά και ως εκπρόσωπο όλων των µειονοτικών δασκάλων έναν ορκισµένο εχθρό της, που δεν διστάζει να διαδηλώνει την ταύτισή του µε τα φανατικότερα στοιχεία της άλλης πλευράς; 

Το ερώτηµα είναι γενικό και αφορά πολλές περιπτώσεις, πέραν της αναφερθείσας: υπάρχει τελικά κάποιο όριο στην συλλογική µας αναξιοπρέπεια, ναι ή όχι» αναρωτιέται εύστοχα ο συντάκτης Κ.Κ. στη σχετική ανάρτηση..
Αλήθεια οι εντεταλμένοι επιθεωρητές, οι διευθυντές μειονοτικής εκπαίδευσης τι κάνουν; Τα βλέπουν όλα αυτά ή αν δεν τα είδαν τώρα που δημοσιοποιούνται οι ανθελληνικές αυτές ενέργειες θα τον καλέσουν στοιχειωδώς σε κάποια ΕΔΕ όπως προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας για τα στοιχειώδη;

Θα ανεχόμαστε τέτοιες προκλητικές συμπεριφορές αφού το κράτος περί άλλων τυρβάζει αφήνοντας τελικά σε τέτοια εθνικής φύσεως θέματα να δημιουργούνται ήρωες, να εκκολάπτονται ανθέλληνες οι οποίοι όμως τελικά είναι περιζήτητοι από τα κόμματα για μελλοντική ανάδειξη ατόμων π0ου καταφέρνουν να φέρνουν τα κουκιά;
Είμαστε τόσο ηλίθιοι να μας δουλεύουν, να ξεπουλούν  την πατρίδα μας να υμνούν την γείτονα και να τους αμείβουμε αδρά αφήνοντας και την γαλούχηση της ψυχής και της μόρφωσης των νεώτερων γενιών σε τέτοια πρόσωπα; 

«Χ»

 http://www.xronos.gr/detail.php?ID=75450
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ελλάδα είναι ΥΠΗΡΕΤΗΣ των συμφερόντων της ΟΛΛΑΝΔΙΚΗΣ -ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑΣ.

Καταγγελίες επώνυμες υπάρχουν.

Δημοσιεύσεις στις εφημερίδες υπάρχουν.

Δεν υπάρχει όμως διάθεση από το κράτος να λυθεί το θέμα
Περιμένουμε μόνο την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχουν το 85% της Ελληνικής αγοράς μπύρας.

Την τελευταία 10ετια έχουν ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.


Οι Ολλανδοί με τα λεφτά του μέσου Έλληνα που κερδίζουν ,εξαγοράζουν άλλα εργοστάσια μπύρας στην Ευρώπη.
Μόνο ψίχουλα από αυτά τα κέρδη επανα-επενδύονται στην Ελλάδα.

Η Ηeineken πουλιέται στα Ελληνικά Σούπερ Μάρκετς 60% υπερτιμημένη
από τα αντίστοιχα
Oλλανδικά !!!!!.
Και όλα αυτά με τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ και την ΑΝΟΧΗ του Ελληνικού Κράτους.

Το ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ μπύρας είναι ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.


Εκβιάζει, πιέζει, υποβάλλει κανόνες, μπλοκάρει τον ανταγωνισμό.

Στα Σουπερ μάρκετς, πρατήρια, κάβες, χονδρεμπόρους, εστιατόρια, ταβέρνες, σουβλατζίδικα. καφενεία, μπαρ, ψιλικατζίδικα, φαστ φουντάδικα, πιτσαρίες κτλ
δεν βρίσκει άλλες μπύρες παρά μόνο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Κάνουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ιδιωτικά συμβόλαια για την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων τους.

Γέμισαν την αγορά με ΔΩΡΕΑΝ ψυγεία , όπου υπάρχει χώρος ΜΟΝΟ για τα προϊόντα τους.

Μας εκμεταλλεύονται ,εξάγουν τα κέρδη τους οι φιλέλληνες Ολλανδοί,



ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ .

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.

ΠΕΣ
OXI ΣΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ.
ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ .


ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ!!!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑ.
...ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ...



ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ "FIX", "ΜΥΘΟΣ"ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ "ΒΕΡΓΙΝΑ" ΚΑΙ "EDELSTEINER" ΤΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ


Διαβάστε περισσότερα » »

Αλλάζει όψη ο αύλειος χώρος του Μποδοσάκειου - Ολοκληρώθηκε κατά το ήμισυ ο νέος χώρος στάθμευσης


Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας που ξεκίνησαν στα μέσα Σεπτεμβρίου, καθώς το έργο έχει εκτελεστεί σχεδόν κατά το ήμισυ, αφού ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση ενός από τους νέους χώρους στάθμευσης σε παρακείμενο χώρο από το παρεκκλήσι του νοσοκομείου.


Έχει πέσει στο νέο χώρο στάθμευσης η άσφαλτος και ήδη δόθηκε σε χρήση, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του προϊσταμένου της τεχνικής υποδιεύθυνσης του Μποδοσάκειου, Περικλή Κοσμολιάπση, ο χώρος αυτός φιλοξενεί περί τα 150- 160 οχήματα, ενώ με την ολοκλήρωση των εργασιών την ερχόμενη άνοιξη θα εξασφαλίζονται συνολικά περί τις 300 θέσεις στάθμευσης.

Σημείωσε ότι οι εργασίες προχωρούν σταδιακά- τμηματικά, προκειμένου να μην δημιουργείται μεγάλη όχληση και να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των ασθενών και των επισκεπτών του Μποδοσάκειου, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμόρφωση του αύλειο χώρου μπροστά από την είσοδο του νοσοκομείου, όπου γίνεται διαμόρφωση πεζοδρομίων ώστε να γίνει βελτίωση της εισόδου των Εξωτερικών Ιατρείων του νοσοκομείου. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι κατασκευάζεται ειδικός χώρος στάθμευσης για το προσωπικό του νοσοκομείου στη δυτική πλευρά του (στην πλευρά του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών), ότι θα κατασκευαστεί νέο φυλάκιο και είσοδος στο νοσοκομείο και ξεχωριστή είσοδος για τα ασθενοφόρα, αφού θα κατασκευαστούν δύο είσοδοι και μία έξοδος.

Ο κ. Κοσμολιάπτσης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε η κατασκευή των 150 θέσεων στάθμευσης, αφού απομένει μόνο η διαγράμμισή τους και πρόσθεσε ότι με την ολοκλήρωση και των υπολοίπων χώρων στάθμευσης και την αναμόρφωση της εισόδου των Εξωτερικών Ιατρείων θα ξεκινήσει η διαμόρφωση του ελικοδρομίου του νοσοκομείου. Καθώς, όπως τόνισε πρέπει να ολοκληρωθεί ο χώρος στάθμευσης στη Δυτική πλευρά του Μποδοσάκειου (προς την είσοδο του ΤΕΠ) ώστε να ελευθερωθεί ο χώρος για να κατασκευαστεί το ελικοδρόμιο.

Σημειώνεται ότι για την κατασκευή των έργων διαμόρφωσης του αύλειου χώρου του νοσοκομείου προηγήθηκαν εργασίες μεταφοράς υπογείων δικτύων του ΟΤΕ και υπογείωσης ενός υποσταθμού της ΔΕΗ, καθώς και διαμόρφωσης (ισοπέδωση) του χώρου στον οποίο κατασκευάστηκε το πρώτο μεγάλο παρκινγκ.

Υπενθυμίζεται ο προϋπολογισμός του έργου «Διαμόρφωση του Περιβάλλοντος Χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Μποδοσάκειου» ανέρχεται σε 1,9 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013 και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά 81,46% και από Εθνικούς Πόρους κατά 18,54% και ότι φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης.

Ο συμβατικός χρόνος περαίωσης του έργου ανέρχεται σε 465 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης, ωστόσο με βάση τα λεγόμενα εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας το έργο θα ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην ερχόμενη άνοιξη.

Το έργο διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Μποδοσάκειου περιλαμβάνει ειδικότερα τις κάτωθι εργασίες: επανασχεδιασμό της κεντρικής πύλης εισόδου με δύο ζώνες εισόδου και εξόδου των οχημάτων και τρίτη για την αποκλειστική διέλευση των ασθενοφόρων. Διαμόρφωση του χώρου της κεντρικής εισόδου του κτιρίου και της εισόδου των επειγόντων περιστατικών. Ανακατασκευή του ελικοδρομίου σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Δημιουργία χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων (για το προσωπικό και τους επισκέπτες) και χώρο στάθμευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες. Διευθέτηση της κυκλοφορίας και έλεγχο αυτής με τα κατάλληλα μέσα (σήμανση κλπ), δεντροφυτεύσεις και άρδευση του περιβάλλοντος χώρου, κατασκευή παιδικής χαράς κοντά στο Παιδιατρικό Τμήμα και φωτισμό του περιβάλλοντος χώρου του νοσοκομείου.

ΠΗΓΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

H ελάχιστη κοινωνική προσφορά που μπορεί να κάνει η ΔΕΗ στη πόλη της Πτολεμαΐδα


Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες και θύματα της μεγαλύτερης επιδρομής που έχει γίνει ποτέ στα εισοδήματα των πολιτών αυτής της χώρας, υπάρχουν όμως τρόποι για να βοηθηθούν οι πολίτες και να πάρουν μια μικρή ανάσα στα οικονομικά τους.

Έχω εντοπίσει 2 τέτοιους τρόπους σε δυο βασικά αγαθά της ζωής που δε χρειάζεται να τα εγκρίνει η “γερμανική” βουλή ούτε το υπουργείο οικονομικών, παρά μόνο το δημοτικό συμβούλιο Πτολεμαΐδας.

Η πρώτη περίπτωση έχει να κάνει με το πιο βασικό αγαθό για την ανθρώπινη ζωή, το ΝΕΡΟ. Αν πάρει κάποιος ένα λογαριασμό ύδρευσης και προσέξει τις χρεώσεις που αναγράφονται θα δει ότι υπάρχει μια χρέωση ακατανόητη και άδικη… είναι η αναγραφόμενη 80% επί της αξίας του νερού , δηλαδή πληρώνουμε πάγιο ύδρευσης και χρήσεως υπονόμου, πληρώνουμε την αξία του νερού… μέχρις εδώ δικαίως τα πληρώνουμε αλλά το 80% επί της αξίας του νερού είναι ακατανόητο και πέρα για πέρα άδικο , μου θυμίζει το χαράτσι του Βενιζέλου για τα ακίνητα με τη διαφορά ότι εμείς στο δήμο Πτολεμαΐδας το πληρώνουμε εδώ και 15 με 20 χρόνια!

Η δεύτερη περίπτωση έχει να κάνει με την θέρμανση , ένα αγαθό όπου για τουλάχιστον 7 μήνες είναι απαραίτητη στην περιοχή μας. Η τηλεθέρμανση με την οποία θερμαίνονται τα 2/3 της πόλης μας βασίζεται στην παροχή του ατμού από τη ΔΕΗ. Τον ατμό αυτό αν δεν υπήρχε η τηλεθέρμανση η ΔΕΗ θα τον άφηνε να φύγει στην ατμόσφαιρα και δεν θα είχε καμία χρηστική αξία. Τον ατμό αυτό η ΔΕΗ τον πουλάει στην τηλεθέρμανση (ΔΕΤΗΠ) σε μια ΑΛΦΑ τιμή και με βάση την τιμή αυτή η ΔΕΤΗΠ μας πουλάει την θέρμανση σε μια ΒΗΤΑ τιμή. Εδώ χρειάζεται σκληρή διαπραγμάτευση του δήμου και της ΔΕΤΗΠ με τη ΔΕΗ, να πιέσει και να συγκρουστεί ο δήμος με τη ΔΕΗ ώστε να ρίξει την τιμή του ατμού που παρέχει στη ΔΕΤΗΠ έτσι ώστε να μπορέσει να μειώσει και αυτή με την σειρά της την τιμή στη θέρμανση που μας παρέχει.Είναι η ελάχιστη κοινωνική προσφορά που μπορεί να κάνει η ΔΕΗ στη πόλη της Πτολεμαΐδας

Προτείνω λοιπόν:
1ον την κατάργηση ή μείωση κατά 50% της χρέωσης “80% επί της αξίας του νερού” και
2ον την μείωση της τιμής της kw/h (κιλοβάτ ώρας) στην τηλεθέρμανση

΄Άποψη μου είναι ότι και τα δύο είναι εφικτά να γίνουν αρκεί να υπάρχει θέληση και βούληση από τους αρμόδιους φορείς. Οι μειώσεις που προτείνω εκτιμώ ότι δεν έχουν συνέπειες στα οικονομικά των δημοτικών επιχειρήσεων, διότι με τις μειώσεις μισθών που έχουν γίνει και την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, έχουν μειωθεί τα λειτουργικά τους έξοδα.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Ελληνες ορθοπεδικοί - Πρωτοποριακή τεχνική στην ιατρική με… αλφάδι κτισίματος!!

Με ένα… αλφάδι ευθυγράμμισης, ειδική τεχνογνωσία και εκπαίδευση Ελληνες ορθοπεδικοί χειρουργοί πρωτοπορούν, πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στην αντικατάσταση του γονάτου με απόλυτη ακρίβεια και μικρότερο κόστος.

Η καινοτόμα τεχνική που εφαρμόζουν και για την οποία διεκδικούν πατέντα αφορά ένα από τα στάδια της αρθροπλαστικής γόνατος, εγχείρησης η οποία έχει καθιερωθεί ως λύση σε ασθενείς με παραμορφωμένο γόνατο. «Είχαμε την ιδέα να χρησιμοποιήσουμε σε επέμβαση αρθροπλαστικής το γνωστό σε όλους αλφάδι, το εργαλείο των χτιστών που, δείχνοντας μια κάθετη και μια οριζόντια γραμμή λέιζερ, τους βοηθούν να κάνουν έναν τοίχο ίσιο.

Εμείς σκεφτήκαμε να το χρησιμοποιήσουμε στο κόψιμο της κνήμης. Προβάλλουμε το αλφάδι στο κόκαλο και στη συνέχεια κάνουμε το κόψιμο πάνω στο σημείο που μας δείχνει. Σημαδεύουμε δηλαδή το σημείο όπου θα κόβαμε και βάζουμε εκεί τα εργαλεία μας. Ετσι, επιβεβαιώνουμε ότι έχουμε βρει το σωστό σημείο κοψίματος», εξήγησε ο Αναστάσιος Νικολαΐδης, γραμματέας του Τμήματος Ισχίου και Γόνατος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ), ο οποίος παρουσίασε την τεχνική χτες σε Ελληνες και ξένους γιατρούς στο συνέδριο του Τμήματος Ισχίου και Γόνατος της ΕΕΧΟΤ και της Εταιρείας Ερευνας Ισχίου και Γόνατος, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Η καινοτόμα ιδέα
Η τεχνική, όπως ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, ξεκίνησε από μια ιδέα η οποία κατάφερε να πραγματοποιηθεί με ενθαρρυντικά αποτελέσματα, σε συνεργασία με την ομάδα του ορθοπεδικού Γιώργου Καπετάνου στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». «Εφαρμόσαμε την τεχνική σε δώδεκα ασθενείς με πολύ καλά αποτελέσματα. Επιβεβαιώσαμε ότι το κόψιμο της κνήμης έγινε σωστά, ενώ το αλφάδι είναι ένα εργαλείο που δε χρειάζεται ούτε αποστείρωση. Η διάρκεια της επέμβασης είναι ίδια, γίνεται με ολική νάρκωση, απλώς το ένα από τα επτά κοψίματα γίνεται με τον τρόπο που περιγράψαμε. Το πλεονέκτημα είναι ότι με βάση την τεχνική θα μπορέσουν να φτιαχτούν τα ειδικά εργαλεία ώστε να έχουμε πολύ ακριβές κόψιμο της κνήμης χωρίς να χρειαζόμαστε πια τα συμβατικά εργαλεία και ελαττώνοντας το κόστος της επέμβασης», τόνισε.

Οπως τόνισαν οι γιατροί σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή το συνέδριο, η ολική αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος προσφέρει πλέον καλύτερη αποκατάσταση, καθώς έχει «εμπλουτιστεί» με νέα σύγχρονα υλικά, διαφορετικής σχεδίασης (τιτάνιο, κεραμικό, διάφορα κράματα μετάλλων) και πλήρως βιοσυμβατά, που διαρκούν μεγαλύτερο διάστημα. Σύμφωνα με τον ορθοπεδικό χειρουργό Θεοδόσιο Κουκουμπή, με νεότερες τεχνικές (χειρουργικές και αναισθησιολογικές) επιτυγχάνεται ταχύτερη αποκατάσταση και οι ασθενείς αποφεύγουν να υποβληθούν σε δεύτερο χειρουργείο.


αγγελιοφόρος
Διαβάστε περισσότερα » »