Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ Α' ΤΗΣ 5ης ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ π.κ.ε. ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ - 2005)

ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ Α'
ΤΗΣ 5ης ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ π.κ.ε.
ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
(ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ - 2005) 
HELLENIC GRAMMIKI A'.
5th MILLENNIUM b.c.e.
GREVENA - HELLAS. 
ΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ; 
ΟΤΙ ΟΙ ΣΟΥΜΕΡΙΟΙ ΑΝΕΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗ ΓΡΑΦΗ; 
ΑΣ ΕΛΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ...
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ , ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ.... ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ 3 ΤΡΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ?‏


Απο Π. Παναγιωτόπουλο ( πολ. μηχανικό)
Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ, δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανηγμένο σε m2 τροποποιείται σε…..
200ευρώ/m2.
Αν διπλασιάσουμε το συνολικό κόστος για απρόβλεπτα και διάφορα ειδικά έργα το συνολικό κόστος τροποποιείται σε 400 ευρώ/m2.

Αυτό σημαίνει ότι για την κατασκευή ενός χιλιομέτρου απαιτείται κόστος 400Χ20Χ1000=8.000.000 ευρώ /km.Επίσης από πρόχειρους υπολογισμούς τα έσοδα σε ετήσια βάση από τις εισπράξεις των διοδίων ανέρχονται σε περίπου 2.177.000.000 δίς ευρώ.Τα τμήματα του εθνικού μας δικτύου που μπορούν να ενώσουν ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια είναι:1. ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ = 220km (εισπράξεις 50.000Χ6Χ366=110.000.000 ευρώ)2. ΚΟΡΙΝΘΟΣ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ= 250km (εισπράξεις 20.000Χ8Χ366=58.000.000 ευρώ)
3. ΠΑΤΡΑ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ=150km (εισπράξεις 20.000Χ4Χ366=30.000.000 ευρώ )
4. ΡΙΟ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ=225km (εισπράξεις 40.000Χ18Χ366=263.000.000 ευρώ)
5. ΕΓΝΑΝΤΙΑ( ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΑΛΕΞ/ΛΗ) = 566km (εισπράξεις 100.000Χ6Χ366=219.000.000 ευρώ)
6. ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ = 502km (εισπράξεις 150.000Χ23Χ366=1.262.000.000 ευρώ)
7. ΛΑΡΙΣΣΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ= 189km
8. ΛΑΜΙΑ-ΑΝΤΙΡΙΟ=170km
9. ΧΑΝΙΑ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ=202km
10. ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ=45km (εισπράξεις 200.000Χ4Χ366=235.000.000 ευρώ)
Το συνολικό μήκος του παραπάνω δικτύου είναι 2.519km
Αν δεχθούμε ότι στη χώρα μας τα ΙΧ επιβατηγά και φορτηγά που κυκλοφορούν είναι περίπου 8.000.000 με ένα μέσο όρο 200 ευρώ το χρόνο που πληρώνουν για τέλη κυκλοφορίας , το κράτος εισπράττει 8.000.000Χ200=1.600.000.000 δίς ευρώ.
Με τους παραπάνω υπολογισμούς συγκεντρώνονται περίπου 3,77 δίς ευρώ το χρόνο για την «συντήρηση» των δρόμων.
Αν δεχθούμε ότι δαπανάται ένα ποσόν περίπου 20% για την συντήρηση και την λειτουργία των δρόμων, δηλαδή 770.000.000 ευρώ περισσεύουν 3δίς ευρώ.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
1.Για την κατασκευή ολοκλήρου του εθνικού δικτύου εκ του μηδενός απαιτούνται 2.519Χ8.000.000=20.152.000.000 δίς ευρώ.
2.Με τις παραπάνω εισπράξεις σε 7 χρόνια έχει ανακατασκευαστεί το εθνικό δίκτυο εξ, ολοκλήρου.
3.Γιατί σταμάτησαν οι εργασίες συνέχισης των δρόμων και ανακοινώνουν προγράμματα ΕΣΠΑ για την συνέχιση τους;
4. Γιατί αυξήθηκαν οι εισφορές στα διόδια;
5.Γιατί με την κατάργηση διοδίων η χώρα μας πλήρωσε πρόστιμο σε εργολάβους 7.000.000 ευρώ, και πως υπολογίστηκε η ανταποδοτικότητα;
6. Πόσα χρήματα έβαλαν οι εργολάβοι για την κατασκευή των οδών που ελέγχουν;
7. Γιατί το κόστος κατασκευής στην Ελλάδα είναι τριπλάσιο από αυτό των Ευρωπαϊκών χωρών;
8.Ποιος θα πληρώσει την ζημιά για την κακοτεχνία στο τμήμα ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ που δεν λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια και ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ σαν κόστος και άλλα 100 εκατομ. περίπου από στέρηση εσόδων από τα διόδια, δηλαδή συνολικά 300.000.000 ευρώ…;
9.Πού πήγαν οι εισπράξεις περίπου 15 δίς ευρώ την τελευταία πενταετία που δεν έχει κατασκευασθεί ούτε ένα μέτρο δρόμου ενώ αυτές γίνονται κανονικά;
10. Πόσα χρήματα πρέπει να προσθέσουμε στα παραπάνω που έχουν εισπραχθεί από την Ευρώπη από εθνικά προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ κλπ;
11. Πόσο μήκος δρόμου έχει κατασκευαστεί τα τελευταία 5 χρόνια και με ποιό κόστος;
thoureios
ksipnistere
filonoi.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ντοκουμέντο οι τούρκοι βίαζαν κύπριες και μικρά παιδιά, !!!





ellinonea


Διαβάστε περισσότερα » »

Οικολογικό φουτουριστικό όχημα από Έλληνα σχεδιαστή!

Το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό «James Dyson Awards» κέρδισε ο Ελληνοαυστραλός Δημήτριος Σκούτας σχεδιάζοντας ένα οικολογικό πρωτοποριακό όχημα, για εκείνους που δεν οδηγούν μηχανή, αλλά επιθυμούν να νοιώσουν την αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει ο δικυκλισμός.

Το όχημα Skipee είναι κατασκευασμένο κυρίως από ανακυκλωμένα υλικά και χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα για την κίνησή του, τοποθετημένο στον πίσω τροχό...



Οι άξονες που συνδέουν τον βασικό κορμό με τους τροχούς κινούνται ανεξάρτητα ώστε να επιτρέπουν στο όχημα να λαμβάνει την απαραίτητη κλίση στις στροφές, ενώ η κεντρική άρθρωση λειτουργεί και ως ανάρτηση.

Οι δύο μπροστινοί τροχοί είναι εξοπλισμένοι με φωτιστικά σώματα ώστε το όχημα να μοιάζει με αυτοκίνητο στο δρόμο.

Το Skipee παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Μελβούρνης
 
logioshermes
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: 290 δρόμοι βαπτίζονται με ονόματα από την Αρχαία Μακεδονική Ιστορία

«Συνέχεια της μακεδονοποίησης των πάντων»

Απρίλιος 30, 2012.

Το πράσινο φως έδωσε η κυβέρνηση του κράτους των Σκοπίων  για τη μετονομασία των πλατειών, των οδών, των λεωφόρων και τοποθεσιών.


Πάνω από 290 δρόμοι αναμένεται να βαφτιστούν με νέα ονόματα, ως επί το πλείστον, ονόματα  από την Αρχαία Μακεδονική Ιστορία, αλλά και ονόματα της αλβανικής ιστορίας, όπως εισηγήθηκε το αλβανικό κόμμα DUI, το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Το δημοτικό Συμβούλιο στην πόλη των Σκοπίων θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση για να αποφασίσει ποια ονόματα  οδών θα παραμείνουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ωστόσο, η αλλαγή των ονομασιών προκάλεσε αντιδράσεις από σλαβικά κόμματα της αντιπολίτευσης που ζήτησαν  τη ματαίωση της πρωτοβουλίας αυτής και της διοργάνωσης δημοψηφίσματος για τις αλλαγές αυτές.

Πρώην κομμουνιστικά κόμματα ζητούν να μην αλλαχθούν  ονόματα ανταρτών και κομμουνιστικών ηγετών που συνέβαλαν σημαντικά στη χώρα.

Οι περισσότερες ονομασίες που θα καθιερωθούν  στους δρόμους της πόλης των Σκοπίων  έχουν να κάνουν με  αρχαίες ιστορικές προσωπικότητες από την αρχαία μακεδονική ιστορία, σημειώνει το δημοσίευμα.
--

Σημείωση: Είναι προφανές ότι οι ιθύνοντες φασίστες των Σκοπίων εκμεταλλεύονται την εθνική χαλαρότητα της Ελλάδας, που διανύει προεκλογική περίοδο με προεξάρχων θέμα το μνημόνιο και μάλιστα στο τελευταίο στάδιο της προεκλογικής περιόδου.  Μάλιστα, ουδείς αρχηγός κόμματος δεν αναφέρεται, προεκλογικά, στο ζήτημα των Σκοπίων.
 

echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των ιερόδουλων

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τις φωτογραφίες από τις 11 ιερόδουλες , φορέων του AIDS,οι οποίες αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ενδεχομένως να έχουν επιμολύνει με τον ιό HIV άνδρες με τους οποίους συνεβρέθησαν.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ και η αστυνομία ζητούν από τους πολίτες που γνωρίζουν κάτι ή έχουν έρθει σε επαφή με αυτές τις γυναίκες να έρθουν σε επαφή με τις αρχές προκειμένου να μην επεκταθεί η επιμόλυνση και σε άλλα άτομα.

Εντωμεταξύ ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος των 11, η μια εκ των οποίων κατάγεται από τη Βουλγαρία, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς και για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων γυναικών.

Όλες παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή. Οι έλεγχοι θα επεκταθούν και εκτός Αττικής, ενώ ήδη έχουν τηλεφωνήσει στο ΚΕΕΛΠΝΟ περισσότεροι από 1000 πολίτες για εξετάσεις.


Στοιχεία και φωτογραφίες των ιερόδουλων-φορέων του AIDS.


















Διαβάστε περισσότερα » »

Υγειονομική βόμβα στο δημοτικό υπόγειο πάρκινγκ Πτολεμαΐδας

Τη συγκατάθεσή του για τη δημοπράτηση του υπόγειου χώρου στάθμευσης στο εμπορικό πολύκεντρο και του υπαίθριου χώρου στάθμευσης στη Λαϊκή Αγορά της Πτολεμαΐδας έδωσε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας στη συνεδρίασή του την Πέμπτη.
Κατά την εισήγησή του μάλιστα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος αναφερόμενος ιδιαίτερα στο υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ επεσήμανε ότι πρόκειται για «υγειονομική βόμβα», καθώς ο χώρος είναι πλημμυρισμένος από λύματα λόγω προβληματικής κατασκευής, με αποτέλεσμα ο προηγούμενος εκμισθωτής να μην πληρώνει χρόνια ολόκληρα τα ενοίκια στο δήμο, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στο συγκεκριμένο υπόγειο χώρο στάθμευσης και η υπόθεση να έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Σιδηρόπουλος επισήμανε μάλιστα ότι ο χώρος αυτός εγκυμονεί και τον κίνδυνο ατυχήματος καθώς υπάρχει εκεί μετασχηματιστής που μπορεί να προξενήσει κάποιο βραχυκύκλωμα, ενώ στην απαράδεκτη και «αφόρητη» κατάσταση που επικρατεί στο υπόγειο πάρκινγκ αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Γιώργος Κωτσίδης, λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να αποτελέσει εστία εξάπλωσης επιδημίας από «τα λύματα που τρέχουν ελεύθερα».

Η δ.σ. Ιωάννα Ανδρονικίδου παρατήρησε πως μπορεί να προγραμματίζεται η δημοπράτηση των συγκεκριμένων χώρων όταν υπάρχει σχέδιο ανάπλασης της Λαϊκής Αγοράς, χωρίς να πάρει κάποια σαφή απάντηση, ενώ ο κ. Σιδηρόπουλος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του δ.σ. Στέλιου Τογρίδη αναφορικά με το γίνεται με ένα παλαιότερο αίτημα για μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς από το κέντρο και λειτουργία δύο Λαϊκών Αγορών στην πόλη είπε ότι δεν υπάρχει σκέψη για μεταφορά ή υποβάθμιση της Λαϊκής Αγοράς της Πτολεμαΐδας.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο δικηγόρος του ενοικιαστή του υπόγειου χώρου στάθμευσης, ο οποίος απέδωσε την μη καταβολή ενοικίων εκ μέρους του ενοικιαστή επί 9 χρόνια στα προβλήματα του χώρου καθώς εισρέουν όμβρια λύματα, αλλά και σε λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού αφού ο δήμος λειτουργούσε με 2 ευρώ το υπαίθριο πάρκιν στη Λαϊκή Αγορά, καθώς επίσης στα σοβαρά προβλήματα λόγω της λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς, αφού αποκλειόταν κάθε Τετάρτη η πρόσβαση στο πάρκινγκ και δεν μπορούσε ο κόσμος να πάρει τα οχήματα.
Σημειώνεται ότι εξαιρείται από τη δημοπράτηση ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης στη Λαϊκή που έχει παραχωρηθεί από το δημοτικό συμβούλιο για τη στάθμευση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Αστικών Εορδαίας.
 
Πηγή: EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αγριεύουν τα πράγματα στην Παθολογική του Μποδοσάκειου – Παραίτηση υπέβαλε ο ένας από τους δύο παθολόγους της κλινικής

Παραίτηση διαμαρτυρίας για το πρόβλημα στελέχωσης της Παθολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας σε ιατρικό προσωπικό υπέβαλε ο ένας από τους δύο παθολόγους της κλινικής, καθώς έχει ως συνέπεια να λειτουργεί σε οριακό σημείο και με κίνδυνο τόσο για τους νοσηλευόμενους όσο και για τους ίδιους τους γιατρούς που εργάζονται κάτω από ιδιαίτερα εντατικούς ρυθμούς, αφού υποχρεώνονται σε συνεχείς εφημερίες με” εντέλλεσθε” στης διοίκησης για να μην κλείσει η παθολογική.

Η παραίτηση υποβλήθηκε από τον παθολόγο επιμελητή Β΄ Αθανάσιο Μητσιάνη, μετά το εντέλλεσθε της διοίκησης με το οποίο κλήθηκε να καλύψει τις εφημερίες στη θέση του δανεικού γιατρού από το νοσοκομείο Γρεβενών που επιστρατεύτηκε για την κάλυψη των εφημεριών- καθώς είχε εξαντληθεί το πλαφόν των δύο γιατρών της κλινικής, ο οποίος αντί να εφημερεύσει στο Μποδοσάκειο λόγω έκτακτου προβλήματος υγείας βρέθηκε να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γρεβενών.
Ο κ. Μητσιάνης κάλυψε μεν το κενό των εφημεριών για να μην μπει λουκέτο στην κλινική, προχώρησε ωστόσο στην υποβολή παραίτησης προκειμένου να καταδείξει ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται με τέτοιους επισφαλείς όρους, χωρίς επαρκή ιατρική κάλυψη, για μήνες ολόκληρους η λειτουργία μιας κλινικής που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά κάθε νοσοκομείου.
Σε περίπτωση μάλιστα που δεν πραγματοποιηθούν μετά τις εκλογές οι προσλήψεις των δύο επικουρικών γιατρών για τις ανάγκες της Παθολογικής του Μποδοσάκειου και δεν δρομολογηθεί η πρόσληψη μόνιμων γιατρών ο κ. Μητσιάνης εμφανίζεται αποφασισμένος να υποβάλλει και δεύτερη παραίτηση, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ....... ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ‏

Το τέλος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με μαζικές αποχωρήσεις βουλευτών και ένταξή τους στα νέα κόμματα της δεξιάς και της αριστεράς, αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπικές προβλέψεις που δείχνουν ιστορική και καθοριστική ήττα την ερχόμενη Κυριακή με ποσοστό μεταξύ 35 και 40% και για τους δύο μαζί, προβλέπει έκθεση ξένης πρεσβείας μεγάλου δυτικού κράτους που διαβιβάστηκε στα κεντρική διπλωματική υπηρεσία του εν λόγω κράτους.

Σύμφωνα με την έκθεση, "Οι αποχωρήσεις των βουλευτών από τα δύο κόμματα κατά τον τελευταίο χρόνο καταδεικνύουν ισχυρές πολιτικά φυγόκεντρες δυνάμεις στο εσωτερικό των δύο κομμάτων, ως απόρροια των πιέσεων του εκλογικού σώματος. Από την στιγμή που θα καταγραφεί στιε εκλογές της 6ης Μαΐου ότι τα δύο κόμματα πάψουν να είναι "μεγάλα" σε εκλογικά ποσοστά, τότε είναι πιθανόν βουλευτές που θα εκλεγούν εντός των παλαιών κομμάτων να θεωρήσουν ότι πολιτικό μέλλον έχουν μόνο εκτός των κομμάτων αυτών, αφού θα έχει καταδειχθεί ότι οι συνάδελφοί τους που αποχώρησαν, ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι από πολιτικής άποψης. Συν το γεγονός ότι η κομματική κατάρρευση θα οδηγήσει στην απομάκρυνση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την κρατική εξουσία που αποτελούσε σημαντικό στοιχείο κομματικής συνεκτικότητας".

Βάσει της έκθεσης, η ελληνική πολιτική σκηνή αποκτά χαρακτηριστικά "υψηλής ρευστότητας" ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και "είναι άγνωστο το πως και αν θα επιβιώσει η οικονομική ελίτ της χώρας που βάσιζε την ύπαρξή της στην πολιτική ελίτ την οποία ενίσχυε πάντα προεκλογικά για να έχει "ανταποδοτικά οφέλη" μετεκλογικά".

Σε ότι αφορά την εκλογική επιρροή των κομμάτων μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, πλέον το σύνολο των ΜΜΕ δημοσιεύουν αυτά που οι αναγνώστες του defencenet.gr, διάβασαν εδώ και τέσσερις ημέρες στις σελίδες του (τα ποσοστά είναι με αναγωγή των αναποφάσιστων): ΠΑΣΟΚ και ΝΔ 15-17% και 21-23% αντίστοιχα, ισχυρή επιρροή των Ανεξάρτητων Ελλήνων με ποσοστά 8-11%, Χρυσή Αυγή 5%+ με τεράστια επιρροή στις ηλικίες 18-25 ετών, ΣΥΡΙΖΑ 12-13%, ΚΚΕ 10%+, ΔΗΜΑΡ 6%+, ΛΑΟΣ 3%+, Οικολόγοι 2-3%, ΔΗΣΥ 2-3% κλπ.

Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερδίας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που σίγουρα δεν ανήκει στο αντιμνημονιακό πατριωτικό μπλόκ, το οποίο τιτλοφορείται "ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ" σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι: "Από τις αρχές της εβδομάδας διεξάγονταν κυλιόμενες έρευνες, οι οποίες κατέγραφαν σε ημερήσια βάση τις τάσεις της κοινής γνώμης. Την Παρασκευή, δε, οι αρχηγοί των κομμάτων παρέλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», τις εβδομαδιαίες δημοσκοπήσεις, με σταθμισμένο δείγμα και αναγωγές. Το σύνολο των ευρημάτων επιβεβαιώνει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί και προ της απαγόρευσης δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων. Αυτό σημαίνει ότι η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. εξακολουθεί να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ το άθροισμα του δικομματισμού στην πρόθεση ψήφου μετά δυσκολίας προσεγγίζει το 40%. 

Το στοιχείο, όμως, που φαίνεται ότι προβληματίζει έντονα τους δημοσκόπους έχει να κάνει με το γεγονός ότι από τα καθημερινά κύματα των ερευνών προκύπτουν τάσεις αποσυσπείρωσης στα μεγάλα κόμματα, γεγονός πρωτοφανές για το ελάχιστο χρονικό διάστημα που απομένει ως τις εκλογές. Για παράδειγμα, η Ν.Δ. έδειξε να πληρώνει δημοσκοπικά την επιλογή των όσων διαδραματίστηκαν με την υποψηφιότητα Συμπιλίδη. Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να δυσκολεύεται (εξαιρετικά) να επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους που κατευθύνθηκαν κυρίως προς τα κόμματα της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ - Δημοκρατική Αριστερά).

Από τα τελευταία στοιχεία των δημοσκοπήσεων προ των αναγωγών καταγράφεται ένα εφιαλτικό πολιτικό τοπίο, αφού στην πρόθεση ψήφου τα δύο μεγάλα κόμματα ξεπερνούν μετά μεγάλης δυσκολίας το 30% (εννοεί χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων), δίνοντας μάχη για το 40%.

Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι σε μία από τις σφυγμομετρήσεις το ΠΑΣΟΚ πλασάρεται στην τρίτη θέση. Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί ότι οι δημοσκόποι για πρώτη φορά δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε αναγωγή εκλογικού αποτελέσματος, αφού -πέραν του μεγάλου αριθμού των αναποφάσιστων- καταγράφονται πρωτόγνωρες συμπεριφορές στο εκλογικό σώμα, που κάλλιστα μπορούν, όπως υποστηρίζουν, να οδηγήσουν σε εκπλήξεις το βράδυ της 6ης Μαΐου".


Όλα δείχνουν ότι μια ιστορική εβδομάδα ξεκινά για την χώρα, αύριο...
 
http://www.defencenet.gr
http://logioshermes.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΣ CIA ΜΕ 4 ΤΟΝΟΥΣ ΚΟΚΑΙΝΗΣ....‏

Πίσω από κάθε πραξικόπημα ή εγκληματική δολοφονία βρίσκεται πάντα η CIA… αλλά αυτά τα λένε τα κομμούνια
Τώρα μαθαίνουμε κι άλλες ευγενείς δραστηριότητες του ευαγούς ιδρύματος Λάγκλευ…
Στο Μεξικό, 25 Απρίλη 2012, αεροπλάνο της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας CIA, διέρχεται από τον εναέριο χώρο δηλώνοντας μεταφορά κρατουμένων.
Μια ατυχία και στην πτώση του αποκαλύπτονται τέσσερεις (4) ολόκληροι τόνοι κοκαΐνης! 
Αυτά τα παλιοκομμούνια δεν είναι που...
γράφουν ότι η παγκόσμια διακίνηση ναρκωτικών γίνεται από τις κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ;
 
sibilla-gr-sibilla
Διαβάστε περισσότερα » »

ΧΩΣΤΑ ΡΕ ΝΙΚΟ, ΧΩΣΤΑ... ΔΕΙΤΕ ΤΟ !!!


nikos-kalogeropoulos1
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ "ΞΕΠΑΤΩΜΑ" ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Ξέσπασε ο γνωστός σε όλους Νίκος Καλογερόπουλος στην σημερινή εκπομπή Χωρίς Μάσκες μιλώντας στον Παναγιώτη Χριστοδούλου και τον Νίκο Τριάντο.
Δεν άφησε εκτός "ρεπερτορίου" τους πολιτικούς που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση στολίζοντάς τους με "κοσμητικά" επίθετα, αλλά καλύτερα να ακούσετε τον ίδιο στο παρακάτω ακουστικό απόσπασμα που ετοιμάσαμε για εσάς... το τι τους έσουρε!
από: Ο Νίκος Καλογερόπουλος τα χώνει στους πολιτικούς! (Video) | FILIATRA-NET

makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Πρωτομαγιά Έχει Της Ρίζες Της Στην Αρχαιότητα !

Ο Μάιος, σύμφωνα με την παράδοση, πήρε το όνομά του από τη ρωμαϊκή θεότητα Maia (Μάγια), η οποία ονομάστηκε έτσι από την ελληνική λέξη Μαία που σημαίνει τροφός και μητέρα.


Η Μάγια ταυτίστηκε με την Ατλαντίδα νύμφη Μαία, τη μητέρα του Ερμή στον οποίο αφιερώθηκε ο μήνας Μάιος.

Ο Μάιος είναι ο 5ος μήνας του χρόνου, ο οποίος αντιστοιχεί στον αρχαίο μήνα Θαργηλίωνα που γιορταζόταν με τα περίφημα Ανθεοφόρια.Ήταν αφιερωμένος στη θεά της γεωργίας Δήμητρα και την κόρη της Περσεφόνη, που τον μήνα αυτόν βγαίνει από τον Άδη κι έρχεται στη γη.Γιορτές γίνονταν και στην αρχαία Ρώμη που τις έλεγαν "ροσύλλια" τις οποίες διατήρησαν και οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες.
Για τη λαϊκή αντίληψη, στο μήνα Μάιο συνυπάρχουν οι ιδιότητες του καλού και του κακού, της αναγέννησης και του θανάτου και συγκεντρώνονται την πρώτη του ημέρα, την Πρωτομαγιά.

Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς σηματοδοτεί την τελική νίκη του καλοκαιριού απέναντι στον χειμώνα, την κατίσχυση της ζωής επί του θανάτου και έχει ρίζες που ανάγονται σε προχριστιανικές αγροτικές λατρευτικές τελετές για τη γονιμότητα των αγρών και,κατ' επέκταση, και των ζώων και των ανθρώπων.

Η αρχαιότατη γιορτή της Πρωτομαγιάς συνεχίστηκε στο διάβα των αιώνων με επισημότητα και με διάφορες μορφές και εκδηλώσεις. Μία από τις παλαιότερες γιορτές ήταν τα Ανθεστήρια, η γιορτή των λουλουδιών, η πρώτη επίσημη γιορτή ανθέων των Ελλήνων.

Τα Ανθεστήρια, κατά τη διάρκεια των οποίων πομπές με κανηφόρες που έφερναν άνθη βάδιζαν με μεγαλοπρέπεια προς τα ιερά, ιδρύθηκαν πρώτα στην Αθήνα και έπειτα πήραν πανελλήνια μορφή, αφού διαδόθηκαν και σ άλλες πόλεις της Ελλάδος. Σύμφωνα με το μύθο, στα Ανθεστήρια «ανασταινόταν» ο σκοτωμένος θεός Ευάνθης, επίθετο του Διόνυσου, από το χυμένο αίμα του οποίου φύτρωσε η άμπελος.

Όταν οι Ρωμαίοι κατάκτησαν την Ελλάδα, η γιορτή της Πρωτομαγιάς, δεν έπαψε να υπάρχει αλλά εμπλουτίστηκε γιατί και οι δύο λαοί πίστευαν, ότι τα λουλούδια αντιπροσωπεύουν την ομορφιά των θεών και φέρνουν δύναμη, δόξα , ευτυχία και υγεία.

Με το πέρασμα των αιώνων, η αρχική έννοια της Πρωτομαγιάς αλλοιώθηκε και επιβίωσαν έθιμα ως απλές λαϊκές γιορτές (περιφορά δέντρων, πράσινων κλαδιών ή στεφάνων με λουλούδια, ανακήρυξη του βασιλιά ή της βασίλισσας του Μάη, χορός γύρω από ένα δέντρο ή ένα στολισμένο κοντάρι-γαϊτανάκι).

Η Πρωτομαγιά είναι μία από τις ελάχιστες γιορτές, χωρίς θρησκευτικό περιεχόμενο, με εκδηλώσεις που απαντώνται στον λαϊκό πολιτισμό πολλών ευρωπαϊκών λαών, οι οποίες έχουν διατηρηθεί ως τις μέρες μας.

ΕΘΙΜΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

1.Το πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Ένα από τα πιο γνωστά έθιμα που εξακολουθεί να μας συνδέει με την παραδοσιακή Πρωτομαγιά, μια γιορτή της άνοιξης και της φύσης με πανάρχαιες ρίζες, είναι το πρωτομαγιάτικο στεφάνι.

Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς συνδέεται με την ανθρώπινη χαρά για την άνοιξη και τη βλάστηση. Απότοκο των δοξασιών αυτών είναι το μαγιάτικο στεφάνι που φτιάχνεται από διάφορα άνθη και καρπούς και κρεμιέται στην πόρτα των σπιτιών.

Το μάζεμα των λουλουδιών για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι, ενισχύει στη σημερινή εποχή τις σχέσεις του ανθρώπου με τη φύση, από την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί λόγω του τρόπου ζωής των σύγχρονων πόλεων.

Στα μέρη της Μικράς Ασίας, σε κάθε στεφάνι έβαζαν, εκτός από λουλούδια, ένα σκόρδο για τη βασκανία, ένα αγκάθι για τον εχθρό κι ένα στάχυ για την καλή σοδειά. Το μαγιάτικο στεφάνι στόλιζε τις πόρτες των σπιτιών ως του Αϊ - Γιαννιού του Θεριστή και τότε, το καίγανε στις φωτιές του αγίου.

Στα Δωδεκάνησα, μαζεύουν ένα λουλούδι που το λένε "ανοιχτομάτη" και πιστεύουν πως όποιος το έχει είναι πάντα γερός και τυχερός.

2.Το αμίλητο νερό

Σε νησιά του Αιγαίου την Πρωτομαγιά, τα κορίτσια σηκώνονταν την αυγή και έπαιρναν μαζί τους τα λουλούδια, που είχαν μαζέψει από την παραμονή και πήγαιναν στα πηγάδια να φέρουν το «αμίλητο νερό» (αμίλητο γιατί το κουβαλούσαν χωρίς να μιλούν). Όταν το έφερναν στο σπίτι, πλένονταν όλοι με αυτό.

3.Η Πρωτομαγιά των αγροτών

Οι αγρότες φτιάχνουν το Μάη τους με πρασινάδες, καρπούς, σκόρδο για τη βασκανία και αγκάθι για τον εχθρό.

Στις περιοχές της Σμύρνης, την παραμονή της Πρωτομαγιάς, οι αγρότες πήγαιναν στην εξοχή, για να κόψουν οτιδήποτε είχε καρπό: σιτάρι, κριθάρι, σκόρδα, κρεμμύδια, κλαδιά συκιάς με τα σύκα, κλαδιά αμυγδαλιάς με τα αμύγδαλα, κλαδιά ροδιάς με τα ρόδια.

Στην Αγιάσο της Λέσβου, φτιάχνουν στεφάνια από όλα τα λουλούδια και βάζουν μέσα "δαιμοναριά", άγριο χόρτο με πλατιά φύλλα και κίτρινα λουλούδια για να δαιμονίζονται οι γαμπροί.

Στη Σέριφο, από το βράδυ της παραμονής, κρεμούν στην πόρτα ένα στεφάνι από λουλούδια τσουκνίδες, κριθάρι και σκόρδο.


4.Το Μαγιόξυλο

Σε χωριά της Κέρκυρας, οι κάτοικοι περιφέρουν έναν κορμό κυπαρισσιού, σκεπασμένο με κίτρινες μαργαρίτες που γύρω του έχει ένα στεφάνι με χλωρά κλαδιά.

Με το μαγιόξυλο αυτό, οι νέοι εργάτες ντυμένοι με κάτασπρα παντελόνια και πουκάμισα και κόκκινα μαντήλια στο λαιμό βγαίνουν στους δρόμους, τραγουδώντας το Μάη.


5.Το Πήδημα της φωτιάς

Νέοι και γυναίκες μεγάλης ηλικίας μαζεύονται την παραμονή της Πρωτομαγιάς, μόλις δύσει ο ήλιος και ανάβουν φωτιές με ξερά κλαδιά που έχουν συγκεντρώσει αρκετές μέρες πριν. Όσο η φωτιά είναι αναμμένη οι γυναίκες χορεύουν κυκλικούς χορούς γύρω από τη φωτιά και τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια για την Πρωτομαγιά.

Τα νέα παιδιά, αφού βρέξουν τα μαλλιά και τα ρούχα τους, πηδούν πάνω από τις φωτιές σαν μία συμβολική πράξη που αποσκοπεί στο να διώξει τον χειμώνα και την αρρώστια. Στην συνέχεια όλοι παίρνουν έναν δαυλό από φωτιά και την πηγαίνουν στο σπίτι τους για να φύγουν όλα τα κακά.

Υπάρχουν και άλλα πολλά έθιμα της Πρωτομαγιάς που γιορτάζονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας: το Μαγιόπουλο, το οποίο ονομάζουν ακόμα Φουσκοδένδρι ή Ζαφείρη, γιορτάζεται στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία, το έθιμο του Κλήδωνα (είδος λουλουδιού) στο δήμο Κόζιακα, το έθιμο της πιπεργιάς στην Εύβοια, τα Ξόρκια της Πρωτομαγιάς για το διώξιμο των φιδιών στην Ήπειρο, κ.λπ.






Δημήτρης Ταταρούνης
irakleitos.blogspot.com 



astrikiprovoli.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεύτερη ιερόδουλος θετική στον ιό ΗΙV

Ακόμη μία ιερόδουλος εντοπίστηκε θετική στον ιό HIV, στο πλαίσιο των ελέγχων από τις κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ στο κέντρο της Αθήνας, τον Αγιο Παντελεήμονα, την πλατεία Αμερικής και το Μεταξουργείο.
Τα κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ διενεργούν ελέγχους σε ....
οίκους ανοχής, σε υπαίθριους χώρους με εκδιδόμενα άτομα και καταλύματα μεταναστών με στόχο τον περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων.
 
 
 
 
 
 
 
aegeantimes
Διαβάστε περισσότερα » »

Τελευταία ημέρα για τη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης.Και παρελθόν η τιμή που ξέραμε!!

ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ;
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΕΝΑ Ι.Χ ΒΑΛΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ;
Εκπνέει σήμερα η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, η ζήτηση του οποίου έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, εν όψει της εξίσωσης της τιμής του με αυτήν του πετρελαίου κίνησης, από το φθινόπωρο.

radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »