Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ , ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ .......!!!!!


Πρώτος γάμος ομοφυλόφιλου, μέλους του ΚογκρέσουΟ Μπ. Φρανκ παντρεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου

Ο Μπάρνεϊ Φρανκ, μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου παντρεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου τον επί χρόνια σύντροφό του, γράφει η εφημερίδα Boston Globe.

Πρόκειται για τον πρώτο γάμο ομοφυλόφιλου, μέλους του Κογκρέσου.

Οι δύο άντρες ενώθηκαν ενώπιον του νόμου από τον κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Ντιβάλ Πάτρικ, παρουσία 300 φίλων και μελών των οικογενειών τους.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο Τζον Κέρι, πρώην υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και η Νάνσι Πελόζι επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Φρανκ, 72 ετών, που εκλέγεται από το 1981 είναι ένας από τους πρώτους αμερικανούς πολιτικούς που παραδέχτηκε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο σύζυγός του πλέον, Τζίμ Ρέντι είναι 42 χρόνων, επιχειρηματίας από το Μέιν.

Η φωτογραφία είναι από τους αρραβώνες τους.
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αγνοείται ελληνικός φάρος

 
Εξαφανίστηκε εδώ και δύο μέρες ο φάρος στη βραχονησίδα Λαδοξέρα που βρίσκεται μεταξύ της Σαμοθράκης και των τουρκικών παραλίων. Ο φάρος είχε τοποθετηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό. Η υπόθεση είναι πολύ παράξενη καθώς, να σημειώσουμε, ότι ο συγκεκριμένος φάρος πέρα από διευκόλυνση της....


ναυσιπλοίας, σηματοδοτούσε τα σύνορα της Ελλάδας. Τί μπορεί να συνέβη λοιπόν; Ξηλώθηκε από τα κύματα λόγω των ανέμων εντάσεως 10 μποφώρ που έπνεαν στην περιοχή ή πρόκειται για ανθρώπινη παρέμβαση; Την απάντηση θα δώσει μόνο αν σταλεί στην Λαδοξέρα σκάφος που θα διαπιστώσει τί έχει συμβεί και να ξανατοποθετηθεί ο φάρος με την Ελληνική σημαία.


Στο μεταξύ, για την ασφάλεια των πλοίων, η υδρογραφική υπηρεσία έχει εκδόσει ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει για την διακοπή λειτουργίας του φάρου, σύμφωνα με το parapolitika.gr
 
 
http://www.trelokouneli.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΕΓΑΣ ΠΟΥΤΙΝ! ΜΕ ΝΟΜΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ "ΞΕΝΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ" ΤΙΣ ΜΚΟ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ! Θρήνος στα εβραιοαμερικανικά κοράκια - πρακτοράκια!

Αντιγράφουμε από το "προοδευτικό" <Βήμα>, που...μυξοκλαίγεται:
Οι ΜΚΟ της Ρωσίας που χρηματοδοτούνται από ξένους οργανισμούς ή πολίτες θα χαρακτηρίζονται πλέον ως «ξένοι πράκτορες», σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Δούμα το κυβερνών κόμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν, «Ενωμένη Ρωσία». 
Πλέον οι περίπου 230.000 ΜΚΟ που λειτουργούν στη χώρα θα πρέπει να δημοσιεύουν τους οικονομικούς τους ισολογισμούς και διετείς αναφορές πάνω στις δραστηριότητές τους, ώστε να εξακριβωθεί κατά πόσο αυτές κινούνται ή όχι εναντίον των Ρωσικών συμφερόντων. Αν κάποια απ' αυτές διαπιστωθεί πως παραβαίνει τους κείμενους νόμους, τότε ο ιδρυτής ή επικεφαλής τους κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως τρία χρόνια και χρηματικό πρόστιμο μέχρι 7.200 ευρώ.
«Έχετε το δικαίωμα να γνωρίζετε ποιος είναι αυτός που προσπαθεί να επηρεάσει τη γνώμη σας. Η χώρα μας πρέπει να έχει μια αντιπολίτευση, αλλά αν αυτή προστατεύει κάποια ξένα συμφέροντα, κάθε πολίτης πρέπει να είναι ενήμερος επ' αυτού», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube για λογαριασμό της Ρωσικής κυβέρνησης.
«Προωθούν αυτό το νομοσχέδιο με στόχο να περιπλέξουν την ύπαρξη των ΜΚΟ στη Ρωσία και τελικό σκοπό να τις εξαλείψουν εντελώς», τόνισε με τη σειρά του ο Γκριγκόρι Μελκονιάντς της ΜΚΟ Golos (Η Φωνή), ο οποίος έσπευσε να χαρακτηρίσει την τροπολογία ως «μια άκρως επιθετική κίνηση για τη δημοκρατία».
Η τροπολογία, που αναμένεται να τεθεί υπόψη της Δούμας την Παρασκευή, έρχεται λίγους μήνες αφού ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, τόνισε ότι η οικονομική υποστήριξη των ΗΠΑ προς ρωσικές ΜΚΟ αποτελούν «ένα αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον».
«Οι δραστηριότητες αυτές πήραν μια τέτοια έκταση που καθίστανται πρόβλημα για τις σχέσεις μας. Ανησυχούμε πραγματικά για το γεγονός ότι από την πλευρά της Ουάσινγκτον χρηματοδοτούνται ορισμένες οργανώσεις και κινήματα στη Ρωσία», δήλωσε ο Ριάμπκοφ τον περασμένο Μάρτιο, όταν, σύμφωνα με ξένες ΜΚΟ, σημειώθηκε νοθεία στις βουλευτικές εκλογές που έλαβαν χώρα εκείνες τις ημέρες.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΚΡΩΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!
Έτσι λειτουργούν τα σοβαρά Εθνικά κράτη και όχι οι αποικιοκρατικές μπανανίες!
Δεν είναι δυνατόν να υπονομεύεται μια χώρα από τους πακτωλούς χρημάτων των αμερικανοεβραίων και τις ψευτο - ΜΚΟ τους!
Κι ας λένε ό,τι θέλουν μερικοί για "πλήγμα στη δημοκρατία"!
Είδαμε κι εμείς οι "δημοκράτες" που αφήνουμε τις διάφορες ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ "ΜΚΟ" να αλωνίζουν, τί καταλάβαμε!
Άλλο δημοκρατία, άλλο πρακτοριλίκι!
Σαμαρά τολμάς να μιμηθείς τον Πούτιν και να κάνεις κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα;;;
Δύσκολο, ως ακατόρθωτο το βλέπουμε...Άλλωστε, οι "υποχρεώσεις" σου τρέχουν...!
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Περισσότεροι από 200 αθλητές συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής στη Νέα Νικόπολη Κοζάνης

  Με τη συμμετοχή 200 αθλητών απ΄ όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το διήμερο  7-8 Ιουλίου στο σκοπευτήριο της Νέας Νικόπολης Κοζάνης το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Όπλων Χειρός Πρακτικής σκοποβολής υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Το kozan.gr βρέθηκε εκεί και σας παρουσιάζει μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα…



kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος μιλά για την οικονομική κατάσταση στη ΔΕΗ (Βίντεο)

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος μιλά στον Τ/Σ Extra 3 και τον Γ.Τράγκα για την οικονομική κατάσταση στη ΔΕΗ αλλα και για τους «πραγματικούς πρωθυπουργούς της χωρας». Δείτε το βίντεο…






kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ραδιενεργό Q&A: Τι είναι το πολώνιο και πώς μπορεί να σκότωσε τον Αραφάτ


Οι γιατροί χρειάστηκαν εβδομάδες μέχρι να καταλάβουν τι είχε συμβεί στον Αλεξάντρ Λιτβινένκο το 2006
Οι γιατροί χρειάστηκαν εβδομάδες μέχρι να καταλάβουν τι είχε συμβεί στον Αλεξάντρ Λιτβινένκο το 2006   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Λονδίνο
Περίπου 250.000 φορές πιο τοξικό από το υδροκυάνιο, το πολώνιο έγινε ευρέως γνωστό το 2006, όταν χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Αλεξάντρ Λιτβινένκο, πρώην πράκτορα της KGB που επέκρινε το Κρεμλίνο.

Πρώτο θύμα του πολώνιου στην ιστορία δεν αποκλείεται να ήταν η κόρη της Μαρί Κιουρί
Τώρα, το ραδιενεργό στοιχείο επανέρχεται στο προσκήνιο. Η χήρα του Γιασέρ Αραφάτ ζήτησε εκταφή της σορού τουμετά την ανίχνευση πολωνίου-210 σε ρούχα που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο Παλαιστίνιος ηγέτης λίγο πριν από τον θάνατό του το 2004.

Η ανίχνευση του ισοτόπου με αναλύσεις σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας σίγουρα δημιουργεί υποψίες. Δεν αρκεί, όμως, προκειμένου να αποδειχθεί ότι ο Αραφάτ δολοφονήθηκε.

Τι είναι το πολώνιο;

Το πολώνιο είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο ραδιενεργό στοιχείο που ανακαλύφθηκε το 1898 από το ζεύγος Μαρί και Πιέρ Κιουρί, οι οποίοι το βάφτισαν προς τιμήν της χώρας τους, της Πολωνίας. Υπάρχει σε πολύ μικρές ποσότητες στο φλοιό της Γης, παράγεται όμως και σε πυρηνικούς αντιδραστήρες. Οι πρακτικές εφαρμογές του είναι περιορισμένες, κυρίως σε συσκευές κατά του στατικού ηλεκτρισμού. Το πολώνιο-210 (210Po) είναι το πιο κοινό από τα 33 γνωστά ισότοπα του στοιχείου.

Είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο;
Άκρως επικίνδυνο σε περίπτωση κατάποσης, εισπνοής ή επαφής με τραύματα. Ένα γραμμάριο πολωνίου μπορεί θεωρητικά να δηλητηριάσει 20 εκατομμύρια ανθρώπους, από τους οποίους οι μισοί τελικά θα υπέκυπταν.

Όλα τα ισότοπα πολώνιου υφίστανται ραδιενεργή διάσπαση και εκπέμπουν σωματίδια α, δηλαδή πυρήνες του στοιχείου ήλιου. Καθώς τα σωματίδια αυτά βομβαρδίζουν το ήπαρ, τον μυελό των οστών και τους νεφρούς, το θύμα εμφανίζει πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια. Τα συμπτώματα που εμφάνισε ο Λιτβινένκο -ναυτία, τριχόπτωση, πρήξιμο στο λαιμό και ωχρότητα- είναι τυπικά της δηλητηρίασης με πολώνιο.

Πόσο εύκολο είναι να το αποκτήσει κανείς;

Καθόλου εύκολο, καθώς το πολώνιο προέρχεται από την επεξεργασία του μεταλλεύματος ουρανίου ή παράγεται σε αντιδραστήρες και επιταχυντές -όλες αυτές οι διαδικασίες ελέγχονται αυστηρά βάσει διεθνών νόμων.

Ο Τζον Κροφτ, Βρετανός ειδικός που είχε μελετήσει την υπόθεση Λιτβινένκο, εκτίμησε ότι μια ποσότητα πολωνίου ικανή να σκοτώσει θα προερχόταν πιθανότατα από χώρες με πυρηνικά προγράμματα. Η λίστα των χωρών αυτών περιλαμβάνει τη Ρωσία, από την οποία πιστεύεται ότι προήλθε το πολώνιο που σκότωσε τον Λιτβινένκο, και το μεγάλο εχθρό του Αραφάτ, το Ισραήλ. Υπάρχουν όμως πολλές ακόμα χώρες που διαθέτουν πολώνιο, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ.

Γιατί θα το προτιμούσε κανείς ως όπλο;

Το πολώνιο δεν ανιχνεύεται με τις τοξικολογικές εξετάσεις ρουτίνας. Επιπλέον, τα σωματίδια α που εκπέμπει το πολώνιο είναι ογκώδη και δεν έχουν μεγάλη διεισδυτική ικανότητα. Αυτό σημαίνει ότι το πολώνιο θα μπορούσε πιθανότατα να περάσει τα σύνορα χωρίς να ενεργοποιήσει ανιχνευτές ραδιενέργειας. Ακόμα, τα σωματίδια α δεν διαπερνούν το δέρμα του θύματος και δύσκολα ανιχνεύονται από έξω.

Ο Λιτβινένκο πιστεύεται ότι δηλητηριάστηκε όταν ήπιε τσάι με πολώνιο-210 στη διάρκεια συνάντησης σε πολυτελές ξενοδοχείο του Λονδίνου.

Πόσα είναι τα γνωστά θύματα του πολώνιου;

Ελάχιστα. Η δηλητηρίαση από πολώνιο είναι τόσο σπάνια ώστε οι γιατροί χρειάστηκαν πολλές εβδομάδες μέχρι να εξακριβώσουν τι είχε συμβεί στον Λιτβινένκο.

Πολλοί ιστορικοί της επιστήμης πιστεύουν ότι το πρώτο θύμα του πολώνιου ήταν η Ιρέν Κιουρί, κόρη του ζεύγους Κιουρί, η οποία πέθανε από λευχαιμία και ενδέχεται να είχε εκτεθεί σε πολώνιο στο εργαστήριο των γονιών της.

Είναι δυνατό να αποδειχθεί ότι ο Αραφάτ δηλητηριάστηκε με πολώνιο;


Πιθανότατα ναι. Το πολώνιο-210 έχει μικρό χρόνο ημιζωής, μόλις 138,4 ημέρες, και επομένως το μεγαλύτερο μέρος του θα είχε πια εξαφανιστεί από τη σορό του Αραφάτ. Οι επιστήμονες μπορούν όμως να ανιχνεύσουν τόσο τα ίχνη του 210Po όσο και τα στοιχεία στα οποία διασπάται. Σύμφωνα με τον Ντέρεκ Χιλ, ειδικό του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου, οι εξετάσεις στη σορό του θα έδειχναν «με αρκετά μεγάλο βαθμό βεβαιότητας» το εάν ο Αραφάτ είχε πολώνιο στον οργανισμό του όταν πέθανε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Εντυπωσιακό το 9ο Tuning Show Πτολεμαΐδας, που συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή (Βίντεο)

Ξεφεύγοντας από τα καθιερωμένα πρότυπα μιας αυτοκινητιστικής λέσχης, η Α.Λ.Π. πρωτoτύπησε για 9η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνοντας το Σάββατο 7 (αλλά και την Κυριακή 8 Ιουλίου) στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Πτολεμαΐδας, την έκθεση βελτιώσεων και ήχου. Μια έκθεση που καταφέρνει και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και τα βλέμματα όχι μόνο των νέων σε ηλικία αλλά και των μεγάλων ηλικιακά με νεανικό μυαλό. Δεκάδες αντιπροσωπείες αυτοκινήτου, ήχου και βελτιώσεων, μάγεψαν το κοινό με βελτιώσεις στην εμφάνιση αλλά και την απόδοση του αυτοκινήτου. Δείτε το σχετικό βίντεο.



kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνδιάσκεψη χθες του Αλβανικού κόμματος «Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ενσωμάτωση» στην Πτολεμαϊδα (Βίντεο)

Στο ξενοδοχείο Παντελίδης στην Πτολεμαϊδα πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 07.07.2012 η συνδιάσκεψη του παραρτήματος του Αλβανικού κόμματος  «Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ενσωμάτωση (Lëvizja Socialiste për Integrim (LSI). Στη συνδιάσκεψη, που παρακολούθησαν αρκετοί Αλβανοί μετανάστες, παρευρέθηκε και ο αρχηγός του κόμματος κ. Ιλίρ Μέτα, αλλά και ο βορειοηπειρώτης υπουργός Υγείας Αλβανίας κ.  Βαγγέλης Ταβός. Το kozan.gr ηταν το μόνο ΜΜΕ που βρέθηκε εκεί. Δείτε το σχετικό βίντεο…
 


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:43:53..;

Ενας νέος Αγρογλυφικός κύκλος φωτογραφήθηκε πάνω απο την περιοχή Manton στο Marlborough, Wiltshire στο Ηνωμένο Βασίλειο το Σάββατο 2 Ιούνίου.
Πιστεύουμε ότι ο σχηματισμός δημιουργήθηκε στις 2 Ιουνίου του 2012 μοιάζει με ενα πολικό ρολόι. Πρόκειται για ένα είδος ρολογιού που δείχνει όχι μόνο το χρόνο, αλλά και την ημερομηνία. Για να αναλύσετε το μήνυμα που απεικονίζεται στο σχηματισμό, θα έπρεπε πρώτα να περιστρέψετε την εικόνα (βλέπε σχήμα. 1)
Στη συνέχεια, θέσαμε την ημερομηνία και την ώρα, έτσι ώστε το πολικό ρολόι που εμφανίζεται στην οθόνη μας να ήταν το ίδιο με εκείνο του σχηματισμού.
Η εναέρια φωτογραφία δεν ελήφθη κάθετα στο σχηματισμό, δεν είμαστε σίγουροι για το χρόνο που εμφανίζεται, αλλά πιστεύουμε ότι τουλάχιστον η ημερομηνία μπορεί να θεωρηθεί σωστή. 
Όταν συγκρίνετε τις εικόνες 1 και 2, μπορείτε να δείτε ότι ο σχηματισμός λέει τα εξής ημερομηνία και ώρα: 19:43:53 για το Σάββατο, 4 του Αυγούστου, 2012. Δεν έχουμε ιδέα τι είναι αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή και τι μπορεί να σημαίνει. Ελπίζω κάποιος να διαπιστώσει γιατί η συγκεκριμένη ημερομηνία αυτή θα πρέπει να είναι σημαντική.

atheatignosi.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πριν από λίγο συνέβη ένα ιστορικό γεγονός.

 Όρθιοι σηκώθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά την άνοδο του προέδρου τους Νίκου Μιχαλολιάκου, στο βήμα της Βουλής, κατά την συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Ωστόσο, την ίδια ώρα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κάτι που εξάλλου είχε ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες. Προηγουμένως όμως είχε αποχωρήσει  και η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής όταν ανέβηκε να μιλήσει ο Τσίπρας  λόγω της  απόφασής του να αποχωρήσουν από τη Βουλή οι βουλευτές του, όταν ανέβει στο βήμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος. 

Κύριε Τσιπρα θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν φεύγει από την βουλή. Κρίμα. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΠΡΕΠΕΙ και  ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΉ.
Πάντως απόψε έγινε ένα όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους ένα ιστορικό γεγονός . Και επίσημα πλέον είναι συμμέτοχη στο ελληνικό κοινοβούλιο η Ακροδεξιά Χρυσή Αυγή.
Ο καιρός θα δείξει κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει στο έργο της, δηλαδή κοινοβουλευτικό έλεγχο . Για όσους δεν θέλουν να εθελοτυφλούν θα διαπιστώσουν συν τω χρόνο πως έχει έλλειψη σε πολιτικά πρόσωπα και πολιτικό λόγο και έργο, αλλά ήταν και άλλοι άσχετοι πολιτικά προηγουμένως που τελικά εκπαιδευτήκαν. οπότε …ιδωμεν.
 
ixnos
 

Διαβάστε περισσότερα » »

Αρχηγός Αεροπορίας Ιράν : "Μ' ένα πύραυλο καταστρέφουμε το ραντάρ των Τούρκων στη Μαλάτια"


Αρχηγός Αεροπορίας Ιράν : `Μ' ένα πύραυλο καταστρέφουμε το ραντάρ των Τούρκων στη Μαλάτια` Το Ιράν είναι έτοιμο -αν χρειαστεί- να καταστρέψει με πυρυαλική επίθεση το σύστημα ραντάρ του ΝΑΤΟ στη Μαλάτια της Τουρκίας.

Τη δήλωση αυτή έκανε σε συνέντευξή του ο Αρχηγός της Αεροπορίας του Ιράν Εμίρ Χατζιζάντε, λέγοντας πως οι δυνάμεις του ανέπτυξαν πύραυλο ονόματι ¨Arm¨ ειδικά για το σύστημα ραντάρ του ΝΑΤΟ που στήθηκε στο Κιούρετζικ της Μαλάτιας.
Με βάση την είδηση του επίσημου ιρανικού πρακτορείου IRNA, ο Ιρανός διοικητής μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, ανέφερε πως η πυραυλική ασπίδα που στήθηκε στην Μαλάτια και σχεδιάζεται να στηθεί και στην ακτή του κόλπου της Μπάσρα, είναι ανυπεράσπιστες απέναντι στον νέο πύραυλο που ανέπτυξε το Ιράν.

Σύμφωνα με τον ιρανό αρχηγό “τα συστήματα αυτά γίνονται όχι για την ασφάλεια των χωρών όπου βρίσκονται, αλλά για να προστατέψουν το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ. Εμείς σε αυτό το θέμα δεν μείναμε άπραγοι. Μια από τις ενέργειες μας ενάντια στην πυραυλική ασπίδα είναι και ο αντιραντάρ βαλλιστικός πύραυλος Arm. Οι πύραυλοι αυτοί κατασκευάστηκαν ειδικά για τα ραντάρ αεράμυνας και μπορούν να χτυπήσουν αυτά τα συστήματα”.

Από τη Μαλάτια είχε απογειωθεί και το RF 4 των Τούρκων που κατέρριψε η Συρία και απάντησε:
“Το σημείο στο οποίο είχε εισέλθει το τουρκικό αεροπλάνο στα χωρικά ύδατα της Συρίας, είναι το σημείο από το οποίο το Ισραήλ παλιότερα είχε χτυπήσει εγκαταστάσεις στα βόρεια της Συρίας. Για αυτό τον λόγο η Συρία έχει μια ευαισθησία σε αυτή την περιοχή. Δεν είμαι χαρούμενος για τον θάνατο των Τούρκων πιλότων, αλλά οι Τούρκοι αξιωματούχοι από την πρώτη στιγμή πολιτικοποίησαν το θέμα, ώστε να ασκηθεί πολιτική πίεση στην Δαμασκό”.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο άνθρωπος που τράβηξε το γνωστό "UFO-drone" εξαφανίστηκε! ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε περισσότερα » »

Συναγερμός: Πρώτο κρούσμα Δυτικού Νείλου στην Αθήνα και δύο ελονοσίας!

Στο πόδι βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς εντοπίσθηκε το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου μέσα στον αστικό ιστό και μάλιστα στο Φάληρο, ενώ αλλά δύο περιστατικά Ελονοσίας εντίσθηκαν επίσης στην Αττική σε Έλληνες οι οποίοι δεν είχαν ταξιδέψει.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου χτύπησε γυναίκα... 70 ετών που διέμενε στο Φάληρο και η οποία παρουσίασε μηνυγγίτιδα.


Οι αρχές επιβεβαίωσαν εργαστηριακά το κρούσμα ενώ η 70χρονη νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό, όπου οι γιατροί της χορηγούν ειδική αγωγή.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο αυτό. Η ανησυχία των υπευθύνων του ΚΕΕΛΠΝΟ εστιάζεται στο γεγονός ότι αν επεκταθεί ο ιός και σε άλλους κατοίκους της Αθήνας, θα πρέπει να διακοπεί η αιμοδοσία ώστε να ελεγχθούν οι φιάλες αίματος που έχουν συγκεντρωθεί. Κάτι που θα ήταν καταστροφικό εν μέσω καλοκαιριού όπου ούτως ή άλλως η συγκέντρωση αίματος είναι περιορισμένη.

Οι αρμόδιοι του ΚΕΕΛΠΝΟ θεωρούν ότι οι ευθύνες για την επέκταση του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αθήνα βαραίνουν τη Νομαρχία που δεν πραγματοποίησε τους απαραίτητους ψεκασμούς.

iatropedia.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Παρατράγουδα κατά την επίσκεψη Βαρθολομαίου (φωτογραφίες)


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκτός από φίλους έχει και κάποιους πολέμιους, κυρίως για τη διαλλακτική του στάση απέναντι σε άλλα θρησκεύματα.
Δύο μοναχοί από μονή το Αγίου Όρους, βρέθηκαν στην Πλατεία Ομονοίας και άρχισαν να φωνάζουν εναντίον του, στη διάρκεια της τελετής υποδοχής το περασμένο Σάββατο.

Όπως ήταν επόμενο αμέσως απομακρύνθηκαν από τα όργανα της τάξης. Οι συγκεκριμένοι μοναχοί μετά... από λίγο αφέθησαν ελεύθεροι καθώς δεν έγινε μήνυση.



Όσο αφορά την διαμάχη που υπάρχει για την αγιοκατάταξη της Αγίας Σοφίας της ασκήτισσας, σας παραθέτουμε παρακάτω ένα απόσπασμα από τον πρόλογο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ στο βιβλίο «ΣΟΦΙΑ Η ΑΣΚΗΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ», Έκδοση Ιεράς Μονής Γενεθλίου Θεοτόκου Κλεισούρας

… Πριν από καιρό κυκλοφόρησε ένα βιβλίο, πού αναφέρεται στο πρόσωπο αυτής της ασκήτριας.

Αναφέρει θαυμαστά γεγονότα, αλλά και άλλα ακόμη τα οποία είναι αναληθή.

Δηλαδή ότι η Γερόντισσα δεν κοινωνούσε των Άχραντων Μυστηρίων και δεν συμμετείχε στις Ιερές Ακολουθίες στο Καθολικό της Μονής, επειδή δήθεν ακολουθούσε το Παλαιό Ημερολόγιο.

Ο π. Νικόλαος Γκίκαρνας, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κλεισούρας, και ο π. Νεκτάριος, πού τώρα βρίσκεται στο Άγιον Όρος, καθώς επίσης και ο π. Μάξιμος Καραβάς, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας, επιβεβαιώνουν πώς, μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της, κοινωνούσε των Άχραντων Μυστηρίων, συμμετείχε στις Ιερές Ακολουθίες και διακονούσε σε αυτές και δεχόταν τις ευχές και τις ευλογίες της Εκκλησίας.

Όλα τα υπόλοιπα είναι ανακριβή και εξυπηρετούν ίδιους σκοπούς. Προλογίζοντας το παρόν πόνημα, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τον π. Πορφύριο για τον κόπο και τον μόχθο πού κατέβαλε για την συλλογή και καταγραφή όλων αυτών των στοιχείων ως προς το πρόσωπο αυτής της ασκήτριας…


Μπέτσκας


mpetskas.gr/2012/07/blog-post_9347.html
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΥΚΡΑΝΙΑ---- ΞΥΛΟ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ..!!!! ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ...!!! ΒΙΝΤΕΟ‏



ΞΎΛΟ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΆΤΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΉ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑΣ (VIDEO)


.....

Στα χέρια πιάστηκαν κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι βουλευτές στην Ουκρανία.
Αφορμή στάθηκε η έγκριση ενός νομοσχεδίου το οποίο επιτρέπει τη χρήση της ρωσικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης σε διάφορες νομικές διαδικασίες, σε επιχειρήσεις αλλά και στο χώρο της εκπαίδευσης.
enikos.gr
aristofanis.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΟΣΑ: Έτσι καταστρέψαμε την Ελλάδα


Συγκλονιστική ομολογία για τη «συνταγή» που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή περιλαμβάνεται σε έκθεση-σοκ κορυφαίου εμπειρογνώμονα του ίδιου του ΟΟΣΑ, που είχε επισκεφθεί αρκετές φορές για τον σκοπό αυτό την Ελλάδα. Ο Ρεζά Λαχιτζί, οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, ύστερα από συναντήσεις με Ελληνες αξιωματούχους, συνέταξε πριν από μερικούς μήνες την έκθεση υπό τον τίτλο «Ελλάδα: Επανεξέταση του κράτους». Πρόσφατα στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Ερευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών αναρτήθηκε ένα σχετικό κείμενό του υπό τον εύγλωττο τίτλο «Τα λάθη που κάναμε στην Ελλάδα». Σε αυτό εξηγεί και αποδεικνύει, με βάση συγκεκριμένα οικονομικά μεγέθη, γιατί απέτυχε το Μνημόνιο.

Οπως τονίζει χαρακτηριστικά, δόθηκε «λάθος φάρμακο στον λάθος ασθενή», με αποτέλεσμα η χώρα να βυθίζεται σε επικίνδυνη κοινωνική κρίση. «Το πρωτόγνωρης αυστηρότητας πρόγραμμα καταστρώθηκε με μια λογική τυχαίων μειώσεων για παράλογους στόχους» αποφαίνεται, ενώ για το δεύτερο Μνημόνιο με το πλάνο των 130 δισ. γράφει χαρακτηριστικά ότι «εκπονήθηκε και υπογράφηκε από μια εξαντλημένη κυβέρνηση». Ακόμη και για τους δημοσίους υπαλλήλους συμπεραίνει ότι «το Δημόσιο δεν έχει δυσανάλογα πολλούς υπαλλήλους, αντίθετα με την εντύπωση που επικρατεί».

Κατά τον κορυφαίο οικονομολόγο, «όλα αυτά δεν φαίνεται να έχουν προκαλέσει καμιά
αμφιβολία στους υπευθύνους που καθορίζουν τον ρυθμό των αλλαγών. Είναι επείγον να αναγνωρίσουν σήμερα τα λάθη τους και να τροποποιήσουν αναλόγως τις πράξεις τους».

Σημειώνεται ότι η έκθεση κ. Λαχιτζί παραδόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση το 2011 και έκτοτε αποτελεί τον μπούσουλα για τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα σε συνεργασία με την ομάδα της «Task Force».

Ολόκληρο το κείμενο του Ρετζά Λαχιτζί, το οποίο δημοσιεύτηκε και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης της Γαλλίας, έχει ως εξής:

«Οι βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα είχαν ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ευνοϊκά διατεθειμένης για διάλογο με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας, ανοίγοντας τον δρόμο για την επαναδιαπραγμάτευση μεταξύ των δύο μερών. Σ’ αυτό το στάδιο θα ήταν χρήσιμο να αναθεωρήσουμε τα δύο έτη διαχείρισης της κρίσης στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της τρόικας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα), έτσι ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη λαθών του παρελθόντος, που οδήγησαν στο αδιέξοδο του καλοκαιριού.

Πρώτα απ’ όλα παρατηρείται ότι το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής δημόσιας οικονομίας, του οποίου οι όροι τέθηκαν από την τρόικα, είναι αναποτελεσματικό, καθώς και ότι το εύρος του οικονομικού και του κοινωνικού κόστους, που αδίκως επιβλήθηκε στη χώρα, είναι πολύ μεγάλο. Σε αντάλλαγμα του πρώτου πακέτου οικονομικής στήριξης, ύψους 110 δισ. ευρώ, που δόθηκε στην Ελλάδα το 2010, η τρόικα επέβαλε στην κυβέρνηση ένα Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής (ΠΟΠ) πρωτόγνωρης αυστηρότητας: με αύξηση των εσόδων (φορολογικών και άλλων) ίση με 5,5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) και με δραστικές μειώσεις μισθών και συντάξεων στο πλαίσιο του δημόσιου τομέα, η ελληνική κυβέρνηση μείωσε το 2010 το διαρθρωτικό δημόσιο έλλειμμα (1) περισσότερο από 9% του ΑΕΠ, πράγμα που αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη προσπάθεια προσαρμογής που πραγματοποιήθηκε σε ένα μόνο έτος από ανεπτυγμένη χώρα.

Η λογική των οικονομικών θα υπαγόρευε να αφεθεί η χώρα να συνέλθει από τον αντίκτυπο μιας τέτοιας εκκαθάρισης και να ξαναβρεί έναν ρυθμό δραστηριότητας ο οποίος από μόνος του θα επέτρεπε τη συνέχιση της μείωσης του ελλείμματος. Δυστυχώς, το πλαφόν που ορίζεται από το ΠΟΠ απαιτούσε την επιτάχυνση των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, με σκοπό την επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματοπιστωτικές αγορές από την άνοιξη του 2012.

Τον Ιούνιο 2011 ήταν προφανές ότι αυτοί οι στόχοι δεν θα επιτυγχάνονταν: ο ρυθμός καθοριζόταν από τα φορολογικά έσοδα, ενώ το δημόσιο χρέος, τροφοδοτούμενο από εξαιρετικά επαχθείς πληρωμές επιτοκίων, συνέχιζε να διογκώνεται. Ελλείψει νέας οικονομικής στήριξης, που θα κάλυπτε τις ανάγκες από το 2012 και πέρα, η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε πάλι την προοπτική ελλείμματος. Τον Σεπτέμβριο του 2011 εκπονήθηκε βιαστικά ένα δεύτερο πλάνο διάσωσης, ύψους 130 δισ. ευρώ, μαζί με ένα νέο Μνημόνιο Συνεργασίας, που οδήγησε σε μια σειρά συμπληρωματικών μέτρων και υπογράφηκε τελικά από μια εξαντλημένη ελληνική κυβέρνηση στις 11 Μαΐου 2012, πριν από την προκήρυξη των αναμενόμενων εκλογών.

Η διαδοχή των περιοριστικών μέτρων και η ανακοίνωση για ακόμα πιο δραστικές μειώσεις κράτησαν την οικονομία σε μια κατάσταση παρατεταμένης ύφεσης. Αντί να βρεθεί σε τροχιά ανάκαμψης από το 2011, όπως προέβλεπε η τρόικα στο αρχικό ΠΟΠ, η Ελλάδα βιώνει το 2012 την πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ύφεσης, που σημαίνει μια αθροιστική πτώση του ΑΕΠ περίπου 20%, παρόμοια με τη Μεγάλη Υφεση της δεκαετίας του 1930 στις ΗΠΑ. Το ποσοστό της ανεργίας, που κόντευε το 23% το πρώτο τρίμηνο του 2012, έχει υπερτριπλασιαστεί μέσα σε τέσσερα χρόνια. Ξεπερνάει πλέον το 50% στα άτομα μεταξύ 15-24 ετών.

Είναι μεγάλος ο πειρασμός να αποδοθεί η ευθύνη γι’ αυτήν την καταστροφή σε αμέλεια των Ελλήνων και να αποσιωπηθεί η ευθύνη του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών. Ωστόσο πρέπει να αναγνωριστεί ότι το πρόγραμμα εξυγίανσης καταστρώθηκε με μια εξωφρενική λογική τυχαίων μειώσεων, που αντιπροσώπευαν παράλογους δημοσιονομικούς στόχους, χωρίς καμιά εκτίμηση των συνεπειών, της δυνατότητας εφαρμογής των προβλεπόμενων μέτρων από τη χώρα ή των αναγκών της χώρας.

Ακόμα χειρότερα, φτάσαμε να επιβάλλονται στην ελληνική κυβέρνηση δεσμεύσεις οι οποίες ήταν γνωστό ότι δεν μπορούσαν να τηρηθούν. Το νέο Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνει έτσι την πρόβλεψη μείωσης των κοινωνικών δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ, εξαιρουμένων των δαπανών υγείας και των συντάξεων.

Αυτές οι δαπάνες, που αποτελούνται κυρίως από τις συντάξεις αναπηρίας, τις περισσότερες κύριες συντάξεις γήρατος και τα επιδόματα ανεργίας, αντιπροσωπεύουν το 4,5% του ΑΕΠ, που είναι αρκετά χαμηλό σε σχέση με τα ευρωπαϊκά στάνταρ. Ανεξάρτητα από τον μισθό που λάμβανε όταν εργαζόταν, ο Ελληνας άνεργος λαμβάνει μια σταθερή αποζημίωση ύψους 470 ευρώ τον μήνα για 12 μήνες, με τη λήξη των οποίων δεν καλύπτεται πλέον από την κοινωνική προστασία.

Το 2009 μόνο το 17% των ατόμων σε αναζήτηση εργασίας λάμβανε επίδομα ανεργίας, ενώ π.χ. στη Γαλλία το ποσοστό είναι 53%. Προκειμένου να μειωθούν οι δαπάνες αυτές κατά το ένα τρίτο, την ίδια στιγμή που ο αριθμός των ανέργων αυξάνεται αλματωδώς, θα πρέπει να μειωθούν δραστικά τα επιδόματα, πράγμα που θα φέρει ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού κάτω από τα όρια της φτώχειας. Καμιά κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να τηρήσει μια τέτοια δέσμευση, η οποία δεν έχει νόημα ούτε όσον αφορά την οικονομική αποτελεσματικότητα ούτε όσον αφορά την κοινωνική δικαιοσύνη.

Το δεύτερο σημαντικό δίδαγμα αυτών των δύο ετών είναι ότι η εξωτερική παρέμβαση, αν και δυναμική, δεν μπόρεσε να διορθώσει τα θεμελιώδη προβλήματα που βρίσκονται στη ρίζα της δημοσιονομικής κρίσης. Από τα προβλήματα αυτά ξεχωρίζει η δυσλειτουργία του κράτους. Μια πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ περιέχει μια χαρτογράφηση της ελληνικής κεντρικής διοίκησης, από όπου προκύπτει μια εντύπωση πλήρους παράλυσης, οφειλόμενης σε δεκαετίες άκαμπτης γραφειοκρατίας, πολλαπλασιασμού περιττών δομών και κατακερματισμένων ευθυνών (2).
Αντίθετα με τη διαδεδομένη εντύπωση, ο ελληνικός δημόσιος τομέας δεν έχει δυσανάλογα πολλούς υπαλλήλους, αν και υπάρχει μια αβεβαιότητα για το πραγματικό του μέγεθος. Ωστόσο, ένα υπουργείο αποτελείται κατά μέσο όρο από 302 υπηρεσίες σε κεντρικό επίπεδο (στις οποίες προστίθενται 137 αποκεντρωμένες υπηρεσίες), εκ των οποίων το 20% στελεχώνεται μόνο από έναν προϊστάμενο. Οι δομές συντονισμού είναι ανύπαρκτες ή καθαρά τυπικές. Η Δημόσια Διοίκηση ασχολείται μόνο με την προετοιμασία νόμων και κανόνων, των οποίων η πλειονότητα έχει ως αντικείμενο την ορθή λειτουργία της ίδιας της διοίκησης.

Κατά την τελευταία δεκαετία παράγονταν περίπου 12.000 τέτοιες νομοθετικές πράξεις τον χρόνο, χωρίς την παραμικρή δυνατότητα διασφάλισης και επαλήθευσης της εφαρμογής τους. Η απουσία ελέγχου του Προϋπολογισμού, ο πληθωρισμός των δαπανών και η αδυναμία είσπραξης μεγάλου μέρους των φορολογικών εσόδων δεν είναι, σε τελική ανάλυση, παρά συγκεκριμένες πλευρές της εκπληκτικής ανεπάρκειας του ελληνικού κράτους.

Το πιο σημαντικό σφάλμα της τρόικας ήταν ότι δεν κατάλαβε ότι οι προσπάθειές της έπρεπε πρώτα να στραφούν προς τη δημιουργία ενός σύγχρονου ελληνικού κράτους. Από τη στιγμή που είχε αποφασίσει να παρέμβει στη διεξαγωγή των υποθέσεων της χώρας, επιβαλόταν να περάσει από μια διαδικασία δραστικής εκλογίκευσης των διοικητικών δομών, των αλυσίδων αποφάσεων και του κανονιστικού μηχανισμού, να ενισχύσει τα όργανα και τις διαδικασίες ελέγχου, και ειδικότερα τον ρόλο επίβλεψης του Κοινοβουλίου, να αναπτύξει τη δυνατότητα συντονισμού από τον πρωθυπουργό, να επιβάλει σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς να τηρούν και να δημοσιεύουν λογαριασμούς, να ενθαρρύνει τη συλλογή δεδομένων και την αξιολόγηση των συνεπειών των δημόσιων αποφάσεων.

Μια τέτοια αναθεώρηση του δημόσιου τομέα θα επέτρεπε μια ευφυέστερη στόχευση των δημοσιονομικών περιορισμών και θα προήγαγε την ιδέα ότι παρήλθε ο καιρός της ανευθυνότητας, κυρίως της δημοσιονομικής, και της παράκαμψης των νόμων. Η αναθεώρηση αυτή θα έδινε τον λόγο στους Ελληνες πολίτες που δεν αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σ’ αυτό το σύστημα, κυρίως σε ικανούς υπαλλήλους που προσπαθούν για τη μεταρρύθμιση για πολύ περισσότερο χρόνο από την τρόικα. Θα είχε τη στήριξη του ελληνικού λαού και θα βελτίωνε άμεσα ορισμένες πτυχές των συνθηκών ζωής. Ωστόσο τίποτα δεν έγινε προς αυτή την κατεύθυνση ή μόνο με συμπτωματικό και περιθωριοποιημένο τρόπο.

Αντίθετα, η προσέγγιση που ακολουθήθηκε είχε ως στόχο να ορίσει τις λεγόμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που δεν ανταποκρίνονται καθόλου στις ανάγκες της χώρας και να αφήσει την εφαρμογή τους στην κυβέρνηση (3). Φυσικά τα μέτρα που υιοθετήθηκαν κατά ένα μέρος δεν τέθηκαν σε εφαρμογή. Αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό των ξένων υπευθύνων, οι οποίοι, χωρίς να παραδεχθούν την αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης, κατήγγειλαν την απροθυμία της.

Ενα άλλο κομμάτι των μέτρων είχε μόνο επιφανειακά αποτελέσματα, των οποίων τα όρια θα φανούν με το πέρασμα του χρόνου. Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι μια από τις κύριες διατάξεις για την αναμόρφωση των συντάξεων, που υιοθετήθηκε το 2010 και προέβλεπε τη συγκέντρωση των πολυάριθμων οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης που υπήρχαν στη χώρα μέχρι τότε σε 13 κύρια Ταμεία, με στόχο τη βελτίωση της διαχείρισης, την απελευθέρωση πόρων και κυρίως την επιβολή διαφάνειας. Η συγκέντρωση των Ταμείων πραγματοποιήθηκε, όμως μόνο τυπικά, εφόσον οι αρχικοί οργανισμοί στην πραγματικότητα διατηρήθηκαν, συνεχίζοντας να έχουν μεγάλη αυτονομία, αλλά κάτω από την ομπρέλα των κύριων Ταμείων, σε ό,τι αφορά τη λογιστική τους, τους κανονισμούς και την οικονομική διαχείριση.

Τελικά ορισμένα μέτρα θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα τη χειροτέρευση των αδυναμιών του ελληνικού κράτους. Αυτό ισχύει για το ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, που αφορούσε κυρίως υποδομές και βιομηχανίες δικτύου σε μια χώρα στην οποία οι δυνατότητες ελέγχου είναι γνωστό ότι είναι ανεπαρκείς. Ετσι είναι προφανές ότι το πρόγραμμα εξυγίανσης έχει μέχρι σήμερα έναν χαρακτήρα άνισο και μονόπλευρο σχετικά με τη δημόσια πολιτική στην Ελλάδα.

Αυτά τα σφάλματα αξιολόγησης μας οδηγούν να αναρωτηθούμε αν τα μέλη της τρόικας, και ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχαν, οποιαδήποτε στιγμή, μια καθαρή θεώρηση της τακτικής που έπρεπε να εφαρμοστεί στην Ελλάδα. Είναι αλήθεια ότι τα όργανα που δομούν την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχουν καθόλου προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες μιας χώρας όπως η Ελλάδα, της οποίας η περίπτωση θα μπορούσε άνετα να είναι μοναδική. Το μάννα των διαρθρωτικών ταμείων τής δόθηκε χωρίς σοβαρή αξιολόγηση και παρακολούθηση των αποτελεσμάτων. Αν και αναμφίβολα τα ταμεία ήταν στη βάση χρηματοδότησης σημαντικών έργων για τη χώρα, ευνόησαν ωστόσο την ανάπτυξη μιας παράλληλης διοίκησης, που ήταν επιφορτισμένη με τη διαχείρισή τους χωρίς να αποφευχθεί η παγίδα της διαφθοράς, καθώς και της διατήρησης μιας μακροοικονομικής εξάρτησης σε σχέση με τη μεταφορά κεφαλαίων από το εξωτερικό. Οσον αφορά το νομοθετικό πλάνο, δόθηκε έμφαση στην ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών οδηγιών χωρίς ενδιαφέρον για το τι θα συνέβαινε στην πράξη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναρωτήθηκε πραγματικά για το νόημα υιοθέτησης της Οδηγίας Seveso II, η οποία προβλέπει την οριοθέτηση ζωνών αποκλεισμού γύρω από τις χαρακτηρισμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε μια χώρα που δεν έχει ούτε κτηματολόγιο ούτε σοβαρό σχέδιο χρήσης γης; Αντιμέτωπη με την κρίση, η Επιτροπή και τα κράτη-μέλη που στηρίζουν τη δράση της φαίνεται ότι αντιστάθμισαν την έλλειψη κατανόησης των προβλημάτων και οραματισμού για τη δράση αντιμετώπισης με απλοϊκές ιδέες διαρθρωτικής προσαρμογής.

Αυτές οι ιδέες, που έχουν παρουσιαστεί εδώ και 20 χρόνια με το όνομα θεραπεία μέσω σοκ, είχαν τα γνωστά αποτελέσματα σε ορισμένες χώρες του πρώην κομμουνιστικού μπλοκ και από τότε η οικονομική θεωρία τονίζει συνεχώς τη σημασία των θεσμών. Εν τω μεταξύ η Ελλάδα βυθίζεται σε μια επικίνδυνη κοινωνική κρίση και πολιτική αστάθεια. Ολα αυτά δεν φαίνεται να έχουν προκαλέσει καμιά αμφιβολία στους υπευθύνους που καθορίζουν τον ρυθμό των αλλαγών. Είναι επείγον να αναγνωρίσουν σήμερα τα λάθη τους και να τροποποιήσουν αναλόγως τις πράξεις τους.

Σημειώσεις: 
(1). Δηλαδή το έλλειμμα διορθωμένο από την επίδραση, ισχυρά αρνητική, του κύκλου της οικονομικής δραστηριότητας.
(2). OECD Public Governance Reviews: Greece – Review of the Central Administration. OECD, Paris, 2011.
(3). Με την εξαίρεση της δημοσιονομικής διαχείρισης και της διαχείρισης του Προϋπολογισμού, τις οποίες διαχειρίστηκε εξ ολοκλήρου η τρόικα.

http://olympia.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Βάσει του Συντάγματος: Παράνομη η συμμετοχή αλλοδαπών σε δημόσιες συναθροίσεις

Έγινε τελικώς το απόγευμα της Πέμπτης, στην Νίκαια, το συλλαλητήριο «αλληλεγγύης στους μετανάστες» (στην πραγματικότητα «απόπειρα τρομοκρατήσεως των εθνικιστών), που οργάνωσαν κόμματα και αποκόμματα της αριστεράς (και της… προόδου), με την συμμετοχή κυρίως Πακιστανών και άλλων λαθρομεταναστών, αλλά και ελληνοφώνων αριστερών γραικύλων. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της ....
συγκεντρώσεως, έλαβε τον λόγο ο (πολύ «περίεργος») πρόεδρος της κοινότητος των Πακιστανών στην Ελλάδα, ονόματι Ταβέντ Ασλάμ, ο οποίος εστράφη κατά του νομίμου ελληνικού πολιτικού κόμματος των Ελλήνων Εθνικιστών, που ευρίσκεται εις την βουλή των Ελλήνων, με την πολύ προσφάτως εκφρασθείσα βούληση του ελληνικού λαού. Εν συνεχεία, ο θρασύτατος αυτός Πακιστανός έκανε δηλώσεις στο «Βήμα», επιτιθέμενος κατά της Ελληνικής Αστυνομίας και βέβαια κατά της Χρυσής Αυγής: «θέλω, με αυτή την ευκαιρία να καταγγείλω τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία. Υπάρχει στήριξη από την Αστυνομία στα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Σήμερα υπάρχουν εδώ εκατοντάδες αστυνομικοί. Όταν χτυπάνε του μετανάστες που είναι η αστυνομία; Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους αριστερούς που είναι πάντα δίπλα μας».

Όμως, πόσο νόμιμη είναι η παρουσία μη Ελλήνων σε δημόσια συγκέντρωση και η εκφώνηση ομιλιών; Το Σύνταγμα της Ελλάδος, στο σχετικό άρθρο 11 «Περί Συναθροίσεων» είναι σαφές: «Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα». Άρα, βάσει του Συντάγματος (το οποίο οι πολιτικάντηδες έχουν μετατρέψει σε κουρελόχαρτο), η Αστυνομία όφειλε να διαλύσει την παράνομη συγκέντρωση και να συλλάβει αμέσως –τουλάχιστον- τους μη Έλληνες, τον πρόεδρο των Πακιστανών και τους αριστερούς διοργανωτάς της, «που είναι πάντα δίπλα στους Πακιστανούς»! Αυτά, για να βάζουμε κάποια πράγματα στην θέση τους…


Γ. Δημητρακόπουλος

Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Π. Φάληρο - Αθήναι



πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ!

Το παραπάνω στιγμιότυπο είναι από την χθεσινή απογευματινή ορκωμοσία ορισμένων ως βουλευτές:

Όπως βλέπουμε, ο Τζέφρυ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ, σε αντίθεση....με τους υπόλοιπους (Σαμαρά, Αβραμόπουλο και άλλους)!
Υπενθυμίζουμε πως πρώτο το HELLAS-ORTHODOXY είχε αναδείξει την ορκωμοσία του συγκεκριμένου ως Πρωθυπουργού το 2009 (απ' όπου το στιγμιότυπο πάνω), ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ!!!

Τότε, πολλοί και διάφοροι μας έλεγαν τρελούς, συνωμοσιολόγους, θρησκόληπτους κλπ! Τώρα άραγε, τι έχουν να πουν;

Να...έτυχε πάλι; Δύσκολο, αφού σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση!


Να είναι απλά λόγω...βλακείας; Πιθανόν!

Ή μήπως κάτι άλλο θέλει να μας (ξανα)δείξει ο ολετήρας της χώρας που κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ του Σαμαρά και των άλλων συνεταίρων;




katohika.gr/2012/07/blog-post_1474.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Έξυπνος επίδεσμος για γρήγορη επούλωση από Έλληνα επιστήμονα




Μια νέα γενιά επιδέσμων βρίσκεται προ των πυλών, υποσχόμενη να φέρει «εξυπνάδα» στην επούλωση των πληγών. Η ιδέα ανήκει στο Εργαστήριο Θερμοδυναμικής Αναδυόμενων Τεχνολογιών (Laboratory of Thermodynamics in Emerging Τechnologies) της Ζυρίχης και τον καθηγητή κ. Δήμο Πουλικάκο.

Η νέα γενιά επιδέσμων αποτελεί ασπίδα προς τις μολύνσεις, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνει την επούλωση με τη διαδικασία των γρήγορων μετασχηματισμών των κυττάρων.

Η διαδικασία της επούλωσης γίνεται σε 4 φάσεις. Στην πρώτη φάση σταματά η ροή του αίματος. Στη δεύτερη φάση αρχίζει η «μάχη» για τον περιορισμό των μολύνσεων. Στην τρίτη φάση γίνεται η ανακατασκευή των κυττάρων και στην τέταρτη φάση κλείνει η πληγή.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αφορούν τις μεγάλες πληγές που είναι ακαθόριστου σχήματος, σε αντίθεση με τα κοψίματα. Στις στρογγυλές πληγές, για παράδειγμα, η τρίτη φάση έχει μεγαλύτερη διάρκεια γιατί τα κύτταρα ανάπλασης χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν στο κέντρο της πληγής. Στο διάστημα αυτό αυξάνονται και οι πιθανότητες για εμφάνιση μόλυνσης.

Ο νέος επίδεσμος θα επιταχύνει αυτή τη φάση με μια ειδική επίστρωση, η οποία δεν θα κολλάει στην πληγή ούτε στα κύτταρα ανάπλασης. Μάλιστα θα αφαιρείται χωρίς να κάνει ζημιά στη διαδικασία επούλωσης, διαθέτοντας ειδικό σχεδιασμό με σχεδόν αόρατα αυλάκια που λειτουργούν ως κανάλια για τη διάχυση των κυττάρων ανάπλασης.

Ο έξυπνος επίδεσμος βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και τα πρώτα αποτελέσματα κρίνονται άκρως υποσχόμενα. Στα επόμενα βήματα περιλαμβάνονται δοκιμές σε πειραματόζωα και αργότερα σε ανθρώπους. Σύμφωνα με την ομάδα των ερευνητών υπό τον κ. Πουλικάκο η νέα εφεύρεση θα φέρει επανάσταση στη θεραπεία των εγκαυμάτων, που ακόμα και στις μέρες μας θέλουν πολύ χρόνο και κόπο για να επουλωθούν.


Πηγή...
Διαβάστε περισσότερα » »