Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Γενικός Διευθυντής της Nestle. Όσοι πιστεύουν ότι το Νερό Αποτελεί Δημόσιο Αγαθό είναι Ακραίοι!

Ο Peter Brabeck-Letmathe είναι ο Γενικός διευθυντής της Nestle. Στο Video που ακολουθεί διατυπώνει με απίστευτο κυνισμό ότι το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό και όσοι το πιστεύουν αυτό είναι ακραίοι!

Ας πάρουμε μία πρώτη γεύση της «ποιότητας» των «ανθρώπων» που θα επιδιώξουν να αποκτήσουν τη δημόσια ύδρευση της Ελλάδος εάν τους το επιτρέψουμε.

Εάν συμβεί , το λιγότερο που θα περιμένετε είναι η κατακόρυφη άνοδος του κόστους των υπηρεσιών ύδρευσής και οριστική εξάλειψη οποιωνδήποτε κοινωνικών μέτρων σε ασθενέστερες τάξεις. Εννοείται οποιαδήποτε κατανόηση ή περίοδο χάριτος σε ενδεχόμενη αδυναμία πληρωμής λογαριασμού ύδρευσης να την ξεχάσετε….
πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαΐδα: Εκτός πορείας στον ίσιο δρόμο.

 Λίγο η παραπάνω ταχύτητα που μπορεί να είχε αναπτύξει ο οδηγός, λίγο όπως άκουσαν αυτόπτες μάρτυρες ο οδηγός προσπαθούσε να απαντήσει στο κινητό... μπορούν να συμβούν πολλά. Ευτυχώς μόνο υλικές οι ζημιές.
 
Πηγή: Ptolemaida Greece – http://www.facebook.com/Ptolemaida.Greece
Διαβάστε περισσότερα » »

Aπό την Πτολεμαίδα ο άτυχος μοτοσυκλετιστής που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησής μας εδώ( http://www.kozan.gr/?p=17049), σχετικά με το τροχαίο, στην «Ενωτική Κοίλων – Βατερού», στο ύψος της Νέας Νικόπολης, οι νεώτερες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι πρόκειται για άντρα νεαρής ηλικίας (περίπου 30 ετών), από Πτολεμαίδα.Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr,  ο νεαρός μοτοσυκλετιστής, δε φορούσε κράνος.
Οι γιατροί μέχρι και αυτή την ώρα δίνουν μάχη να κρατηθεί στη ζωή, ενώ έχουν ειδοποιηθεί και οι οικείοι του.


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ακατάλληλο προς πόσιν το νερό των πηγών της Πεντέλης! Μέρος σχεδίου για τον έλεγχο του νερού παγκοσμίως;


 Διαβάσαμε σε μερικά δημοσιεύματα...π.χ. http://www.localit.gr/?p=5287)
ότι κρίθηκε ακατάλληλο το νερό των κάτωθι πηγών της Πεντέλης:
1. Εκκλησάκι Αγ. Ασωμάτων. Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης

2. Πηγή έμπροσθεν Ι. Μονής Πεντέλης

3. Πηγή «Πουρνάρα», επί της Περιφερειακής οδού Πεντέλης- Ν. Μάκρης


Ας μας απαντήσει ο Δήμαρχος Πεντέλης ή ο Περιφερειάρχης Αττικής:
Πως γίνεται και μολύνθηκαν ταυτόχρονα όλες οι πηγές;
Τι είδους μόλυνση είναι ακριβώς και σε ποιους παράγοντες οφείλεται;
Ποια βλαβερά συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό έδειξε η χημική ανάλυση;

Συγχωρέστε μας, αλλά επειδή οι καιροί είναι πονηροί, έχουμε γίνει ολίγον καχύποπτοι.
Τα σχέδια για την εφαρμογή του σχεδίου κρατικοποίησης των πηγών νερού από τους πεφωτισμένους της παγκόσμιας διακυβέρνησης είναι λίγο-πολύ γνωστά. Μήπως κινήσεις σαν και αυτές, αποτελούν τα προεόρτια για τη χώρα μας;




Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΙΚΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


xartis_apoikion-1-nailΓια να μη φαίνεται η Ελλάδα μεγάλη! Δεν έχει όριο πλέον ο... ''αφελληνισμός'' του Υπουργείου παιδείας στα εγχειρίδια του δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου... Στα βιβλία της ιστορίας έχουν αφαιρεθεί οι χάρτες των Ελληνικών αποικισμών της κλασσικής εποχής στις περιοχές της Μεσογείου, Ευξείνου Πόντου και Βαλκανίων.

Το αποτέλεσμα είναι, ο ελληνικός κόσμος εκείνης της εποχής, αντί να φαίνεται ως μια κραταιά αυτοκρατορία, να φαντάζει πλέον ως μια κουκίδα στα μάτια των μαθητών! Για ποιόν λόγο και από ποιους όμως επιτελείται αυτή η σταδιακή αποξήλωση της ιστορίας μας;
Μήπως προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να σταματήσουν να καλλιεργούν στο υποσυνείδητο των μαθητών τη μεγαλειώδη κληρονομιά του Ελληνισμού και να την αντικαταστήσουν με μιζέρια και ηττοπάθεια; Ποιοι προσπαθούν να ''βιάσουν'' την Ελληνική ιστορία; Γιατί πλέον στα σχολεία δεν δίνουν στα παιδιά μας αξίες, αρετές, ευγενικά ιδανικά και δεν τους μαθαίνουν τα πραγματικά γεγονότα;
Μήπως κάποιοι θέλουν τον σταδιακό εκφυλισμό της κοινωνίας μας και όχι την πραγματική πρόοδο; (el-democracy)
 
liako.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΛΛΑ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ!!!ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!


-Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ 130ΔΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ , ΑΛΛΑ 15,2ΔΙΣ , ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ..........ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ .... !!!

Ισως το πιο ισχυρό χαρτί διαπραγμάτευσης που ούτε στα πιο τρελά όνειρά μας δεν σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε, και που, οι πουλημένοι Πολιτικοί μας το γνώριζαν

και εξαγοράστηκαν από τις εσωτερικές και εξωτερικές βαρονίες για να το θάψουν.



-Η Γερμανία αντίθετα, έχει ωφεληθεί πάνω από…100 δισ ευρώ, λόγω των χαμηλών επιτοκίων και της πτώσης του ευρώ…που προκαλείται από την Κρίση της Ελλάδας!!



πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ... ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ

Πανικός και χάος στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε ουρανοξύστη 42 ορόφων.
Η πόλη έχει πνιγεί από πυκνά μαύρα σύννεφα καπνού ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους!
Εικόνες που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση δείχνουν μαύρο καπνό να έχει τυλίξει το κτίριο, στο οποίο υπάρχουν διαμερίσματα και γραφεία και συντρίμμια να πέφτουν στο έδαφος καθώς πυροσβέστες αγωνίζονται να σβήσουν τη φωτιά.

http://www.stoxos.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

30 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΚΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.. 30, ΑΠΟ 300!!!!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ".. ΠΟΥ ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.. 

ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ 2010, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ 2011..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι απέγινε ο Τούρκος με τη σημαία στα Ίμια ;


Ο Τζερούτ Σερτ έγινε πασίγνωστος από τις ελληνικές τηλεοράσεις, αφού η ΜΙΤ φρόντισε να διαρρεύσει το βίντεο που τράβηξαν οι ίδιοι όταν κατέβασε την ελληνική σημαία στα Ίμια και έβαλε στη θέση της μια τούρκικη.

Ο άνθρωπος αυτός, σήμερα, βρίσκεται στη Σάμο, που –όπως μου λένε– παριστάνει τον επικοινωνιολόγο και πουλάει διαφημιστικές καταχωρήσεις ελληνικών τουριστικών μαγαζιών σε τουρκικά έντυπα με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Σχεδόν τζάμπα.

Είναι γνωστό πως η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας διαθέτει τεράστια κονδύλια, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην προβολή της χώρας της απέναντι στην Ελλάδα.

Ο ρόλος, όμως, του περίεργου Τζερούτ Σερτ δεν σταματάει εδώ. Από το 2005 έως σήμερα έχει έρθει στην Ελλάδα έξι φορές και πάντα με διαφορετική βίζα, που τον χαρακτηρίζει μάλιστα και ως πρόσωπο… VIP.

Δηλαδή, όχι μόνο περνάει τα σύνορα χωρίς να λογαριάζει κανέναν και τίποτα, αλλά δραστηριοποιείται μπροστά στα μάτια του ελληνικού κράτους σ’ έναν τομέα που η τουρκική εξωτερική πολιτική θεωρεί ως το άλφα και το ωμέγα.

Μιλώντας με το υπουργείο Εξωτερικών, για να μάθω αν γνωρίζουν τις κινήσεις του Τζερούτ στη Σάμο, μου είπαν ότι «ο συγκεκριμένος δεν είναι χαρακτηρισμένος ως ανεπιθύμητο πρόσωπο, συνεπώς δεν μπορούμε να εμποδίσουμε την είσοδό του στην Ελλάδα».

Το ερώτημα που παραμένει, λοιπόν, είναι αμείλικτο. Αν ο συγκεκριμένος, που με τη συμπεριφορά του προσέβαλε τόσο βάναυσα την ελληνικότητα του έθνους, δεν είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο, τότε ποιος είναι;

 paraskhnio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Π. την Παρασκευή 20 Ιουλίου

Σας παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Π. την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 και ώρα 13:00 μ.μ.  για να συζητήσουμε τα παρακάτω θέματα:
1)       Έγκριση  του υπ’ αριθ. 3417/21-06-2012 εγγράφου του Προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
         Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΕΥΑΠ κ. Τσαγκαλίδης Δημήτριος.
2)       Γνωστοποίηση στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ της υπ’ αριθ. πρωτ.: 32695/3583/27-06-2012 Απόφασης της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας.   Εισηγητής: Γενική Διευθύντρια ΔΕΥΑΠ κ. Η. Καρακασίδου
3)       Αναφορά (κατά το άρθρο 99 του Ν. 3463/06) της ΔΕΥΑΠ στην Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, για συμμετοχή μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ σε λήψη απόφασης.
        Εισηγητής: Γενική Διευθύντρια ΔΕΥΑΠ κ. Η. Καρακασίδου
4)       Προσωρινή τοποθέτηση – πλήρωση των κενωθεισών Οργανικών Θέσεων Προϊσταμένων Τ/Υ και Δ.Ο.Υ. της ΔΕΥΑΠ.
         Εισηγητής: Γενική Διευθύντρια ΔΕΥΑΠ κ. Η. Καρακασίδου
5)       Ένσταση του δεύτερου μειοδότη κατά του διαγωνισμού του έργου: «Εσωτερικό δίκτυο Ύδρευσης Δ.Δ. ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ».
         Εισηγητής: Γενική Διευθύντρια ΔΕΥΑΠ κ. Η. Καρακασίδου
6)       Έγκριση Πρακτικών Διαγωνισμού του έργου: «Εσωτερικό δίκτυο Ύδρευσης Δ.Δ. ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ».
        Εισηγητής: Γενική Διευθύντρια ΔΕΥΑΠ κ. Η. Καρακασίδου
7)       Έγκριση Πρωτοκόλλου Παραλαβής της προμήθειας: «Προμήθεια ελαστικών και τοποθέτησης αυτών, για τα οχήματα-μηχανήματα της ΔΕΥΑΠ».
         Εισηγητής: Γενική Διευθύντρια ΔΕΥΑΠ κ. Η. Καρακασίδου
8)       Ακύρωση της υπ’ αριθ. 69/2012 Α.Δ.Σ. ΔΕΥΑΠ.
        Εισηγητής: Γενική Διευθύντρια ΔΕΥΑΠ κ. Η. Καρακασίδου
9)       Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου 8μηνης διάρκειας. Εισηγητής: Γενική Διευθύντρια ΔΕΥΑΠ κ. Η. Καρακασίδου
10)     Αιτήσεις για πρακτική άσκηση στην ΔΕΥΑΠ.
        Εισηγητής: Γενική Διευθύντρια ΔΕΥΑΠ κ. Η. Καρακασίδου
11)     Δαπάνες.
Εισηγητής: Γενική Διευθύντρια ΔΕΥΑΠ κ. Η. Καρακασίδου
Μέχρι και την ημέρα της συνεδρίασης μπορείτε να επισκεφθείτε το Γραφείο της Γραμματείας Διοικητικού Συμβουλίου για να ενημερωθείτε σχετικά.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σοβαρό τροχαίο στην «Ενωτική Κοίλων – Βατερού» στο ύψος της Νέας Νικόπολης – Μηχανάκι έπεσε πάνω σε φορτηγό – Οι γιατροί δίνουν μάχη να κρατήσουν στη ζώη τον μοτοσικλετιστή

Σοβαρό τροχαίο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σημειώθηκε πριν από λίγο (13:15) στην «Ενωτική Κοίλων – Βατερού», στο ύψος της Νέας Νικόπολης, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες,  μηχανάκι συγκρούστηκε με φορτηγό με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του νεαρού άνδρα που επέβαινε στο πρώτο.Σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες του kozan.gr, ο άτυχος μοτοσυκλετιστής δε φορούσε κράνος. Μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ  στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης (Μαμάτσειο) και αυτή την ώρα βρίσκεται στο χειρουργείο όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή.

Kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Eλληνες μαθητές διακρίθηκαν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας


Διαγωνίστηκαν μαζί με άλλους 250 μαθητές και μαθήτριες από 60 χώρες
Αισθητή έκανε η Ελλάδα την παρουσία της το πλαίσιο της 23ης Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Βιολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη
Αθήνα 
Μεγάλη επιτυχία αποτελεί η διάκριση δύο Ελλήνων μαθητών στη βιολογία, στην 23η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας που παραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη. Ο Κωνσταντίνος Σαμαράς-Τσακίρης κατέκτησε το χάλκινο βραβείο και η Ευφροσύνη Κορωναίου απέσπασε έπαινο.
Όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων «η διάκριση που πέτυχαν οι μαθητές μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι είχαν να ανταγωνιστούν μαθητές που αποκτούν πολύ περισσότερες γνώσεις Βιολογίας σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο από τα σχολεία τους και προετοιμάζονται ειδικά για την Ολυμπιάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα».
«Οι μαθητές μας, αμέσως μετά την εξοντωτική διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Βιολογικό τμήμα του Παν/μίου Αθηνών και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, που επιχείρησε να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις της παρεχόμενης Βιολογικής παιδείας στο ελληνικό σχολείο».
Η ελληνική ομάδα
Την ελληνική αποστολή συγκροτούσαν τέσσερεις μαθητές, ο Κωνσταντίνος Σαμαράς από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, η Ευφροσύνη Κορωναίου από το 2ο Λύκειο Χαλκίδας, η Αγάπη Ρισσάκη από το 2ο Λύκειο Γλυκών Νερών και η Κωνσταντινίδου Ειρήνη από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη καθώς και δύο εκπαιδευτικοί-συνοδοί, ο Παναγιώτης Στασινάκης και η Βενετία Νικήτα.
Η ελληνική ομάδα διαγωνίστηκε μαζί με άλλους 250 μαθητές και μαθήτριες από 60 χώρες, στα πλαίσια της 23ης Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Βιολογίας. Η Ελλάδα συμμετέχει στην Ολυμπιάδα Βιολογίας από το 2005 και είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια που πετυχαίνει διάκριση.
Οι τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν μεταξύ χιλίων και πλέον μαθητών της Β’ και της Γ’ Λυκείου, που έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) που διεξάγεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.
Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων και η Οργανωτική Επιτροπή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας συγχαίρει θερμά τους επιτυχόντες μαθητές και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην αρχόμενη επιστημονική τους ζωή αλλά και προσωπική ευτυχία.
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέο «μαχαίρι» στις απαλλαγές προβλέπει το νέο φορολογικό ν/σ .


Νέο «μαχαίρι» στις φοροαπαλλαγές θα περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν μεταξύ άλλων, οι εκπτώσεις από το φόρο εισοδήματος αλλά και φοροαπαλλαγές για μεταβιβάσεις και γονικές παροχές. Όσες διατηρηθούν θα συνδεθούν με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Προ των πυλών βρίσκεται νέο κύμα καταργήσεων αλλά και περικοπών στις φοροαπαλλαγές. Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο καθώς οι φοροαπαλλαγές θα αξιολογηθούν με βάση εισοδηματικά, κοινωνικά και δημογραφικά κριτήρια.

Στο στόχαστρο μπαίνουν:

οι εκπτώσεις από το φόρο εισοδήματος για δαπάνες όπως ιατρικά έξοδα, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας
οι φοροαπαλλαγές για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων

οι φορολογικές απαλλαγές από έμμεσους φόρους από τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους
οι μειώσεις στα καθαρά ποσά γεωργικού εισοδήματος για αγρότες και κτηνοτρόφους.
ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις για αγρότες, επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένες φοροαπαλλαγές θα διατηρηθούν για φορολογούμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως ανάπηροι, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με πολύ χαμηλά εισοδήματα, άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι ενώ ορισμένες θα αντικατασταθούν με επιδόματα.

ert
Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτα φάρμακα που έχετε όλοι στο σπίτι σας και δεν το φαντάζεστε!


Δείτε ποια είναι και πως χρησιμοποιούνται...
> 1. Γαρύφαλλο.
> Αντιμετωπίζει τα κοψίματα...
> Ρίξε λίγο γαρίφαλο σε σκόνη πάνω στο κόψιμό σου για να αποφύγεις τον
> κίνδυνο μόλυνσης.Εκτός από υπέροχο μπαχαρικό, το γαρίφαλο είναι και
> πλούσιο σε ευγενόλη, ένα χημικό με παράλληλη αντισηπτική και παυσίπονη
> δράση.
>
> 2. Ζάχαρη.
> Αντιμετωπίζει το λόξιγκα! Την επόμενη φορά που θα σε ενοχλήσει, πάρε
> την γλυκιά σου εκδίκηση καταπίνοντας 1 κ. γ. ζάχαρη. Οι ειδικοί
> πιστεύουν πως η ζάχαρη επιδρά στο νευρομυϊκό σύστημα, που κανονικά θα
> έδινε εντολή στους μύες του διαφράγματος να συνεχίσουν τις σπασμωδικές
> συσπάσεις, ήτοι τον λόξιγκα.
>
> 3. Ελαιόλαδο.
> Αντιμετωπίζει τα εκζέματα! Για να καταπραΰνεις ένα έκζεμα,
> χρησιμοποίησε λίγο ελαιόλαδο απευθείας στο σημείο όπου εντοπίζεται το
> πρόβλημα. «Φουλ» σε αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις
> φλεγμονές που σχετίζονται με το έκζεμα, το ελαιόλαδο είναι η βάση για
> πολλά ενυδατικά καλλυντικά, όμως όταν χρησιμοποιείται αυτούσιο δεν
> περιέχει χημικά που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό, όπως οι κρέμες που
> βρίσκεις στο εμπόριο. Και όχι μόνο. Το ελαιόλαδο βοηθά και στην
> επανόρθωση της επιδερμίδας, εμποδίζοντας τη δημιουργία ρυτίδων ή καφέ
> «λεκέδων». Με ένα κομμάτι βαμβάκι τρίψε ελαφρά 1 κ.γ. ελαιόλαδο στο
> επίμαχο σημείο. Σε σοβαρά περιστατικά, μετά την επάλειψη με λάδι
> τύλιξε το σημείο με πλαστική μεμβράνη και άσε την σε όλη τη διάρκεια
> της νύχτας για καλύτερη ενυδάτωση.
>
> 4. Βότκα.
> Αντιμετωπίζει την κακοσμία των ποδιών! Αν τα πόδια σου μυρίζουν κάτι
> λιγότερο από ευχάριστα, μπορείς να έχεις θεαματικά και... μυρωδικά
> αποτελέσματα, αν τα τρίψεις με ένα πανάκι βουτηγμένο σε βότκα. Γρήγορα
> θα απαλλαγείς από τη δυσάρεστη οσμή. Κάνει την ίδια δουλειά με το
> οινόπνευμα για εντριβές (που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν προτιμάς να
> απολαύσεις το ποτάκι σου). Η βότκα περιέχει αλκοόλ που είναι
> αντισηπτικό και δημιουργεί ξηρότητα, οπότε καταστρέφει τους μύκητες
> και τα βακτήρια που ευθύνονται γι' αυτές τις απαίσιες μυρωδιές,
> καταπολεμώντας παράλληλα την υγρασία που ευνοεί την ανάπτυξή τους.
>
> 5. iPod.
> Αντιμετωπίζει την υψηλή αρτηριακή πίεση! Τριάντα λεπτά κατάλληλης
> μουσικής κάθε μέρα μπορούν να κατεβάσουν την υψηλή αρτηριακή πίεση
> σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Παν/μίου της Φλωρεντίας στην Ιταλία. Οι
> ερευνητές διαπίστωσαν πως τα άτομα που ακολουθούσαν φαρμακευτική αγωγή
> για την πίεση, την έριξαν ακόμα περισσότερο ακούγοντας απαλή μουσική
> και αναπνέοντας αργά. Η συστολική πίεση (το πρώτο νούμερο που
> εμφανίζεται στη μέτρηση) έπεσε κατά 3,2 μονάδες σε μία εβδομάδα, ενώ
> ένα μήνα μετά είχε μειωθεί κατά 4,4.
>
> 6. Κυδώνι.
> Αντιμετωπίζει την αιμορραγία των ούλων! Κόψε ένα κυδώνι και ρίξ' το σε
> λευκό κρασί. Άφησε το για 1 βδομάδα. Χρησιμοποίησέ το για να κάνεις
> πλύσεις. Έχει αιμοστατικές ιδιότητες.
>
> 7. Φυτικό λάδι.
> Αντιμετωπίζει το συχνό σπάσιμο των νυχιών! Μήπως τα εύθραυστα νύχια
> σου σε ταλαιπωρούν και σε κάνουν να ντρέπεσαι για την εμφάνισή τους;
> Υπάρχει λύση! Για να αποκτήσεις μακριά και γερά νύχια, πρέπει να
> λύσεις το πρόβλημα της αφυδάτωσης. Εκτός από μια καλή ενυδατική κρέμα
> για τα χέρια που επιβάλλεται να χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση,
> δοκίμασε και μια θεραπεία νυκτός με σίγουρα αποτελέσματα: Πριν πέσεις
> για ύπνο, άλειψε τα χέρια σου με φυτικό λάδι και μετά φόρεσε πλαστικά
> γάντια μίας χρήσης. Ενώ εσύ κοιμάσαι, τα γάντια θα βοηθήσουν το λάδι
> να εισχωρήσει στο δέρμα σου, προσφέροντας στις ταλαιπωρημένες παλάμες
> και τα νύχια σου έξτρα ενυδάτωση.
>
> 8. Παγωτό.
> Αντιμετωπίζει το κάψιμο στη γλώσσα! Σίγουρα σου έχει συμβεί πολλές
> φορές: ήπιες την πρώτη γουλιά από τον ελληνικό καφέ σου ή δάγκωσες την
> καυτή πίτσα και κατακάηκες... Ο ιστός στο επάνω εσωτερικό του στόματος
> είναι εξαιρετικά λεπτός γι' αυτό και πολύ ευαίσθητος στις καυτές
> τροφές. Αν δεν είχες υπομονή να κρυώσει λίγο το τυρί στην πίτσα σου,
> ανακουφίσου στη στιγμή με μια κουταλιά παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι. Ένα
> παγωμένο αναψυκτικό ή ένα παγάκι στο στόμα θα σε σώσουν επίσης, αρκεί
> να βγάλεις το παγάκι πριν αρχίσεις να πονάς για τον αντίθετο λόγο!
>
> 9. Μέντα ή κανέλα.
> Αντιμετωπίζει το άγχος από το κυκλοφοριακό! Σε μια έρευνα που
> διεξήγαγε η NASA, οι επιστήμονες του Παν/μίου Wheeling κατέγραψαν τις
> αντιδράσεις 25 φοιτητών που υποβλήθηκαν σε έντονες συνθήκες οδήγησης.
> Εκείνοι που μασούσαν τσίχλα μέντας δήλωσαν πως η αίσθηση κόπωσης και
> το άγχος μειώθηκε κατά 20%. Η μέντα και η κανέλα ελάττωσαν τη
> νευρικότητα κατά 25%, αύξησαν τα αντανακλαστικά κατά 30% και έκαναν τη
> διαδρομή να φαίνεται συντομότερη κατά 30%. Αντιπαθείς τις τσίχλες;
> Τοποθέτησε αρωματικά κανέλας ή μέντας στο αυτοκίνητό σου.
>
> 10. Πατάτα.
> Αντιμετωπίζει τα εξανθήματα! Οι ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν
> εξανθήματα είναι αρκετές - από τη χρήση ακατάλληλων προϊόντων μέχρι τα
> απορρυπαντικά ή τα φυτά. Είτε προκαλούν κοκκινίλες στο δέρμα και
> κνησμό είτε πυορροούν. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι είναι
> εξαιρετικά ενοχλητικά. Για να ανακουφιστείς, φτιάξε χυμό πατάτας. Πώς;
> Αποχύμωσε 2 πατάτες και βούτηξε μια γάζα στο χυμό.
>
> 11. Μπαλάκι του τένις.
> Αντιμετωπίζει πονεμένα πόδια! Για ένα ευχάριστο και εντελώς δωρεάν
> μίνι μασάζ στα ταλαιπωρημένα σου πόδια, βγάλε τα παπούτσια και τις
> κάλτσες σου και κύλισε κάθε πατούσα σου πάνω σε ένα μπαλάκι του τένις
> ή του γκολφ. Για έξτρα ανακούφιση χρησιμοποίησε ένα μπουκάλι παγωμένο
> νερό.
>
> 12. Λεμόνια ή ελιές.
> Αντιμετωπίζουν την ταξιδιωτική ναυτία! Η ταξιδιωτική ναυτία αυξάνει
> την έκκριση σάλιου, που εντείνει την αίσθηση αδιαθεσίας. Οι ελιές
> περιέχουν τανίνες, συστατικά, τα οποία στεγνώνουν το στόμα και
> ανακουφίζουν από τα συμπτώματα. Μόλις νιώσετε ότι κάτι δεν πάει καλά,
> ρίξτε 2 ελιές στο στόμα σου ή πιείτε το χυμό από ένα κομμάτι λεμόνι!
>
> 13. Μολύβι.
> Αντιμετωπίζει τον πονοκέφαλο! Όταν αγχώνεστε ή έχετε νεύρα, το
> πιθανότερο είναι ότι σφίγγετε ασυναίσθητα τα σαγόνια και τα δόντια
> σας, σωστά; Δυστυχώς, η κίνηση αυτή «τεντώνει» τους μυς που συνδέουν
> τα σαγόνια με τους κροτάφους και είναι αρκετή για να προκαλέσει
> πονοκέφαλο. Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα βρεθείτε στα πρόθυρα της
> κρίσης, τοποθετήστε ένα μολύβι ανάμεσα στα δόντια σας, αλλά χωρίς να
> το δαγκώνετε. Μ' αυτό τον τρόπο ξεκουράζετε τους μυς από την ένταση
> και γλιτώνετε τον πονοκέφαλο.
>
> 14. Γιαούρτι.
> Αντιμετωπίζει τη δυσάρεστη αναπνοή! Πολυάριθμες εργαστηριακές έρευνες
> έχουν δείξει το εξής παράδοξο: τα ζωντανά βακτήρια που περιέχει το
> γιαούρτι μπορούν να καταπολεμήσουν τη δυσάρεστη αναπνοή - η οποία
> προκαλείται από βακτήρια! Φαίνεται πως οι «καλοί» οργανισμοί που ζουν
> στο γιαούρτι εξουδετερώνουν τους «κακούς» που κατοικούν στο στόμα μας
> και είναι υπεύθυνοι για την κακοσμία του στόματος.
>
> 15. Listerine.
> Αντιμετωπίζει τις φουσκάλες! Το κλασικό συστατικό για δροσερή αναπνοή
> -και ένα πολύ δυνατό αντισηπτικό- κάνει και για τις φουσκάλες. Πότισε
> με το στοματικό διάλυμα ένα κομμάτι βαμβάκι και πίεσέ το ελαφρά πάνω
> στο σημείο τρεις φορές τη μέρα μέχρι η φουσκάλα να ξεραθεί και να μη
> σε πονάει πια.
>
> 16. Μελισσόχορτο.
> Αντιμετωπίζει τον έρπη ζωστήρα! Το μελισσόχορτο ή lemon balm είναι το
> πιο αποτελεσματικό βότανο για την αντιμετώπιση του έρπη ζωστήρα (έναν
> τύπο ιού του έρπητα, που όμως δεν έχει σχέση με το συνώνυμο
> σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα), αφού διαθέτει αντιβιοτικές ιδιότητες
> που δρουν κατά του ιού. Βράστε 2 με 4 κουταλιές μελισσόχορτο, άστε το
> να κρυώσει και μετά χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι για να
> ταμπονάρετε με το βότανο το οίδημα αρκετές φορές τη μέρα.
>
> 17. Γλυκόριζα.
> Αντιμετωπίζει τους κάλους και τα κότσια! Όσο περίεργο κι αν σας
> φαίνεται, η γλυκόριζα περιέχει συστατικά που μοιάζουν με οιστρογόνα
> και έχουν την ιδιότητα να μαλακώνουν τα σκληρά μέρη στους κάλους και
> τα κότσια, που μας ταλαιπωρούν. Διαβάστε τη συνταγή για να φτιάξετε
> στο σπίτι σας τη θεραπευτική κρέμα εύκολα και απλά: Θα αλέσετε μερικά
> κομμάτια γλυκόριζας, θα τα ανακατέψετε με 1/2 κ. γλ. βαζελίνη και,
> τέλος, θα τρίψετε το μίγμα στα προβληματικά σημεία.
>
> 18. Μήλο.
> Αντιμετωπίζει το κιτρίνισμα των δοντιών! Ποια ήταν η πρώτη παροιμία
> που μάθαμε όταν ήμασταν μαθητές στο σχολείο; «Ένα μήλο την ημέρα, το
> γιατρό τον κάνει πέρα». Σωστά! Επιπλέον, τα τραγανά φρούτα, όπως τα
> μήλα, και τα λαχανικά δρουν σαν... μικρές οδοντόβουρτσες όταν τα
> μασάμε. Ο λόγος, όπως εξηγούν οι ειδικοί, είναι ότι διαθέτουν μια
> φυσική καθαριστική δράση που απομακρύνει τους λεκέδες από το σμάλτο
> των δοντιών.
>
> 19. Μονωτική ταινία.
> Αντιμετωπίζει τις μυρμηγκιές! Κι όμως πιάνει! Αν καλύψετε τη μυρμηγκιά
> σας με ένα κομμάτι μονωτικής ταινίας θα έχετε πολύ καλά αποτελέσματα!
> Για να το κάνετε σωστά, καθαρίστε πρώτα την περιοχή. Μετά κόψτε ένα
> κομμάτι μονωτικής ταινίας λίγο μεγαλύτερο απ΄ τη μυρμηγκιά. Ανά 3
> μέρες βγάζετε την ταινία και απομάκρυνε τα νεκρά κύτταρα τρίβοντας με
> ελαφρόπετρα ή λίμα. Συνεχίστε μέχρι να εξαφανιστεί. Τα χημικά της
> ταινίας σκοτώνουν τη μυρμηγκιά.
>
> 20. Μαγειρική σόδα.
> Αντιμετωπίζει την ουρολοίμωξη! Με τα πρώτα συμπτώματα, διαλύστε ½ κ.γ.
> μαγειρική σόδα σε 1 ποτήρι νερό και πιείτε το. Συνέχιστε να το πίνετε
> μία φορά τη μέρα μέχρι να καταφέρετε να πατε στο γιατρό για να σας
> γράψει αντιβίωση. Η μαγειρική σόδα αυξάνει την αλκαλικότητα στο
> περιβάλλον της ουροδόχου κύστης, εμποδίζοντας έτσι τα βακτήρια να
> πολλαπλασιαστούν.
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΙΚΑ Κρήτης: Έγραφε για... 4 χρόνια αναρρωτικές στην κόρη της!


Κάθε 2-3 μήνες η κόρη...έπαιρνε αναρρωτικές ενώ δούλευε κανονικά!

Μέσα στο κόλπο γιατροί, γραμματείς, κομματόσκυλα...

Το CRETALIVE αποκαλύπτει σήμερα πως στηνόταν η φάμπρικα με τις χιλιάδες μέρες αναρρωτικών που δίνονταν αφειδώς, τα τελευταία χρόνια, από το ΙΚΑ Ηρακλείου, σε ασφαλισμένους που εργάζονταν κανονικά και πληρώνονταν από τη δουλειά τους, ενώ, παράλληλα, έκλεβαν επιδόματα ασθενείας από το ασφαλιστικό ίδρυμα.


Τα έγγραφα ντοκουμέντα που έχει στη διάθεσή του το CL και μέρος των οποίων δημοσιεύουμε σήμερα αποδεικνύουν πως το παραμάγαζο που είχε στηθεί στον τοπικό ΕΟΠΠΥ είχε πλοκάμια παντού: γιατροί θεράποντες, που χορηγούσαν αναρρωτικές άδειες,ασφαλισμένοι που παρανόμως τις ελάμβαναν αλλά και στελέχη του ΕΟΠΠΥ που μετείχαν με συγκεκριμένα καθήκοντα στη σύνθεση των Υγειονομικών Επιτροπών και που όπως αποδεικνύεται με τα στοιχεία που δημοσιεύουμε έπαιρναν και εκείνοι μέρος στο "πάρτυ" με τις αναρρωτικές.


Κάθε 2-3 μήνες η κόρη...έπαιρνε αναρρωτικές ενώ δούλευε κανονικά!

Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή μιας υπαλλήλου του ΕΟΠΠΥ που την επίμαχη χρονικά περίοδο, 2008- 2012, ήταν γραμματέας σε Υγειονομική Επιτροπή και που το ίδιο διάστημα η κόρη της, αν και εργαζόταν κανονικά στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος γραφείου, απολάμβανε και επιδόματα ασθενείας, έχοντας εισπράξει χιλιάδες ευρώ!

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη, κόρη της υπαλλήλου, που της ενέκρινε τις αναρρωτικές άδειες, για περίπου 4 χρόνια, κατά διάστηματα,όπως αποδεικνύουν τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεση μας και δημοσιεύουμε σήμερα, εργαζόταν κανονικά στη δουλειά της και παράλληλα με υπογραφή της μητέρας της έπαιρνε χρήματα τον Ασφαλιστικό Οργανισμό!

Την έγκριση των επαναλαμβανόμενων αναρρωτικών αδειών, υπέγραφαν και πάλι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση με τις αναρρωτικές άδειες γιατροί του ΙΚΑ, αλλά κι ένας ακόμα γνωστός συνδικαλιστής γιατρός του ΕΟΠΠΥ στην Κρήτη. Τυχαίο;

Την ίδια ώρα που το σκάνδαλο το οποίο προκάλεσε πανελλήνιο σάλο υποτίθεται πως διερευνάται, οι δύο γιατροί πρωταγωνιστές επέστρεψαν στην υπηρεσία τους μετά Βαΐων και Κλάδων. Η ατιμωρησία και οι δήθεν γραφειοκρατικές διαδικασίες προκαλούν όχι μόνο το περί δικαίου αίσθημα, αλλά και τους γιατρούς και υγειονομικούς υπαλλήλους που καθημερινά δίνουν διαπιστευτήρια εντιμότητας.

Και δεν είναι το μόνο που προκαλεί: σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive η συγκεκριμμένη υπάλληλος που γνωμοδοτούσε για την κόρη της παίρνοντας επιδόματα από το Δημόσιο, συμμετείχε στην…επιτροπή που ορίστηκε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, προκειμένου να διαλευκάνει την υπόθεση με τις αναρρωτικές και να καταγράψει μια μία όλες τις πτυχές της υπόθεσης ώστε να παραδώσει το πόρισμα της στη Διοίκηση του ΕΟΠΠΥ για τυχόν πειθαρχική δίωξη των εμπεκόμενων!

Πώς άραγε η διεύθυνση του ΕΟΠΠΥ τοποθέτησε άτομο που ενέχεται άμεσα στην υπόθεση να ελέγξει και να καταλογίσει ευθύνες για τη σκαστή παρανομία;

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε το Cretalive από τη διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο, η διεύθυνση δε γνώριζε για πιθανή εμπλοκή υπαλλήλου στο σκάνδαλο με τις αναρρωτικές άδειες, γι'αυτό και όταν συγκροτήθηκε η επιτροπή, δεν ελήφθη υπόψιν αυτός ο παράγοντας. Παράλληλα με δεδομένο ότι η υπόθεση αφορά την περίοδο 2008 - 2012, το θέμα αφορά το ΙΚΑ και όχι τον μετέπειτα σχηματισθέντα οργανισμό ΕΟΠΥΥ.




Διαδικτυακή απάτη εξιχνιάσθηκε, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α.)


Αφορά άλλη μία υπόθεση, η οποία έγινε στο πλαίσιο ερευνών για την αντιμετώπιση περιπτώσεων εξαπάτησης του Ιδρύματος, μέσω ηλεκτρονικής υποβολής ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων

Ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του, 42χρονος ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Οι συνολικές ζημιές που έχει υποστεί το Ι.Κ.Α. από τις περιπτώσεις αυτές ξεπερνούν τα -3.040.000- ευρώ

Άλλη μία περίπτωση διαδικτυακής απάτης σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α.) εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ενεργούμενης αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης για απάτη και πλαστογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά του φορέα του Ιδρύματος.

Η υπόθεση αφορά ηλεκτρονική υποβολή ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων, μέσω του διαδικτύου, ενώ ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του σε αυτή, 42χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Η ζημιά για το Ι.Κ.Α., σε αυτή την περίπτωση, εκτιμάται ότι ανέρχεται τουλάχιστον σε -3.040.000- ευρώ.

Αναλυτικότερα, η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, ξεκίνησε ύστερα από σχετικές καταγγελίες δύο Υποκαταστημάτων του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. που βρίσκονται σε επαρχιακές πόλεις. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, άγνωστα άτομα με τη χρήση συνολικά οχτώ (8) ηλεκτρονικών ιχνών, είχαν υποβάλλει μέσω του διαδικτύου, ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις.

Με αυτό τον τρόπο, είχαν δηλώσει εικονικά, αλλοδαπούς και ημεδαπούς ως εργάτες οικοδομικών έργων και ημέρες απασχόλησης που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα. Οι ψευδώς δηλωμένοι εργάτες λάμβαναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις απορρέουσες από αυτήν παροχές (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας, κάρτες παραμονής και εργασίας στη χώρα κ.ά.), ενώ ουδέποτε καταβάλλονταν οι αντίστοιχες εργοδοτικές εισφορές.

Από την αστυνομική διαδικτυακή έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, εντοπίστηκε «γεωγραφικά» συγκεκριμένο σημείο προέλευσης των ηλεκτρονικών ιχνών, στην περιοχή της Πτολεμαΐδας.

Πρόκειται για λογιστικό γραφείο ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού, στο οποίο, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησε έρευνα, προχθές (13.07.2012) το πρωί, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας, κατασχέθηκαν ένας (1) σκληρός δίσκος Η/Υ και πέντε (5) εκτυπωμένες σελίδες από ηλεκτρονικό υπολογιστή του γραφείου, οι οποίες περιλαμβάνουν κωδικούς πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα του φορέα, για την υποβολή ενσήμων σε άτομα που φέρονται ότι εργάζονταν στα επίμαχα οικοδομικά έργα, καθώς επίσης και ηλεκτρονικά μηνύματα του φορέα για την απενεργοποίηση αυτών των κωδικών.

Το προανακριτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί για τον 42χρονο ιδιοκτήτη του λογιστικού γραφείου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης.

Σημειώνεται ότι για την εξιχνίαση αυτού του είδους περιπτώσεων εξαπάτησης, σε βάρος του φορέα του Ιδρύματος, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε πολυήμερες και εμπεριστατωμένες αστυνομικές (φυσικές και διαδικτυακές) έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν ψηφιακά ίχνη και συγκεκριμένοι χώροι, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αλλά και επαρχιακών πόλεων.

Στις περιπτώσεις αυτές εξακριβώθηκαν και ταυτοποιήθηκαν πρόσωπα, «εμπνευστές» και εμπλεκόμενοι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, κακουργηματικού χαρακτήρα, που αφορούν τα αδικήματα της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και της πλαστογραφίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του Ι.Κ.Α. οι συνολικές ζημιές που έχει υποστεί το Ίδρυμα ξεπερνούν τα -3.040.000- ευρώ.







video




Διαβάστε περισσότερα » »

"Το μήνυμα του ντόπιου" ~ Πρωτοφανείς προκλήσεις!

Ρε μαλάκες ευρύπρωκτοι πεογλύφτες του Σόρος και των ΗΠΑ, εμείς οι εντόπιοι Μακεδόνες, είμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα Έλληνες. Τι δεν καταλαβαίνετε;

Μέχρι τώρα είμασταν και ήρεμοι. Για τη συνέχεια, δεν ξέρω...

Ένα βιβλίο που μιλάει ευθέως για «κατοχή» της Μακεδονίας από την Ελλάδα και για «μακεδονική μειονότητα» που καταπιέζεται από τις ελληνικές αρχές, διανέμεται δωρεάν τις τελευταίες μέρες στην περιοχή της Έδεσσας, προκαλώντας...
 ποικίλες αντιδράσεις. Το προκλητικό γεγονός λαμβάνει χώρα την ώρα που σύσσωμος ο Μακεδονικός Ελληνισμός γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση.

«Το μήνυμα του ντόπιου» είναι ο τίτλος του βιβλίου που εξέδωσε και διανέμει δωρεάν η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Έδεσσας», πρόεδρος της οποίας είναι η Ευγενία Νατσουλίδου, πρώην ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού γραφείου και νυν «ακτιβίστρια» για τα δικαιώματα της ανύπαρκτης σκοπιανής μειονότητας στη χώρα μας, η οποία πρόσφατα ορίστηκε από τη λεγόμενη «United Macedonian Diaspora», την ισχυρότερη οργάνωση Σκοπιανών των ΗΠΑ, ως… εκπρόσωπός της στην Ελλάδα.

Το βιβλίο υπογράφει ο Τράικο Πάσκοβ, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μέλος του δ.σ. της εν λόγω ΑΜΚΕ, ο οποίος, ως θιασώτης της επίσημης σκοπιανής ιστοριογραφίας, επιχειρεί μεθοδικά να παρουσιάσει το άσπρο ως μαύρο, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίζει πως πριν από το 1913 δεν υπήρχε ούτε ένας Έλληνας στη Μακεδονία.

Ο κ. Πάσκοβ παρουσιάζει προκλητικά τον εαυτό του ως… «εκπρόσωπο» των λεγόμενων εντόπιων Μακεδόνων, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των γηγενών αυτοπροσδιορίζονται εθνικά ως Έλληνες.

«Αυτά τα 100 χρόνια δεν μας άφησαν να γευτούμε τα αγαθά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Ήταν χρόνια βάρβαρης καταπίεσης και ακραίας καταπάτησης των δικαιωμάτων μας. Μας ανάγκασαν να απαρνηθούμε την εθνική μας ταυτότητα, την ιστορία μας, τους συγγενείς μας, τους ομογενείς μας. Μας έκαναν μάλιστα να στρεφόμαστε εναντίον τους, κάνοντάς μας έτσι γενίτσαρους. Μας απαγόρευσαν τη μητρική μας γλώσσα και άλλαξαν τα ονόματά μας και τα ονόματα των χωριών μας και των πόλεών μας, χωρίς να μας ρωτήσουν και χωρίς να επιτρέψουν οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας» αναφέρει προκλητικά σε άλλο σημείο.

«Την ώρα που άπασα η επικράτεια και δη η Μακεδονία και βέβαια και ο νομός μας ετοιμάζονται για χαρές και πανηγύρια και εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας, κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι η Μακεδονία συνεχίζει να είναι ‘σκλαβωμένη’ και ‘υποδουλωμένη’ και πως ‘προσαρτήθηκε βιαίως στην Ελλάδα’. Κάποιοι δεν εννοούν ή μάλλον δεν θέλουν να δεχθούν τα ιστορικά γεγονότα και οραματίζονται ‘απελευθέρωση’ λες και είναι σκλαβωμένοι και ομιλούν εξ ολοκλήρου του πληθυσμού της Μακεδονίας. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε ελάχιστους μεν θιασώτες και βέβαια οι αρμόδιοι και οι πολιτικοί μας ετοιμάζουν τα κουστούμια τους για τις εκδηλώσεις της απελευθέρωσης, χωρίς να ασχολούνται ουσιαστικά με το πρόβλημα» σχολίασε σε άρθρο του στην εφημερίδα Πέλλα «News» ο εδεσσαίος δημοσιογράφος Μάκης Κωνσταντινίδης, που ασχολείται διεξοδικά με τη φιλοσκοπιανή προπαγάνδα στην περιοχή, καταλήγοντας: «Αυτοί που δημιουργούν το θέμα είναι ελάχιστοι, αλλά υπάρχουν και πρόσφατα μέσω ενός βιβλίου που κυκλοφόρησαν και φαίνεται να ομιλούν για λογαριασμό ολόκληρου του πληθυσμού της Μακεδονίας. Μιας Μακεδονίας που το 99,9% κατοικείται από Έλληνες και τα σταγονίδια του παρελθόντος εξαλείφθηκαν νόμιμα και βάση της συνθήκης του Νεϊγύ από το 1919.»


Έτσι απαντάμε στην προπαγάνδα.

Την καλύτερη απάντηση στη φιλοσκοπιανή προπαγάνδα δίνουν σύσσωμοι οι μακεδονικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Ελλάδας, με το 2ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται σήμερα βράδυ στην ακριτική Σιταριά της Φλώρινας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία πολιτιστικού Συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς και στηρίζουν ο δήμος Φλώρινας και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έχει αγκαλιαστεί από όλους τους Μακεδονικούς Συλλόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού και τείνει να εξελιχθεί σε ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για τον μακεδονικό ελληνισμό. Στην εκδήλωση συμμετείχε και χορευτικό συγκρότημα της Παμμακεδονικής των ΗΠΑ ενώ παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου με επικεφαλής τη συντονίστρια κ. Νίνα Γκατζούλη, η οποία δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με το αντάμωμα. «Είναι η καλύτερη απάντηση στους πλαστογράφους της ιστορίας. Σε αυτούς που έχουν το θράσσος να αμφισβητούν την ελληνικότητα των Μακεδόνων και επιχειρούν να οικειοποιηθούν την Μακεδονία, την ιστορία και τον πολιτισμό της» επεσήμανε από την πλευρά της.


Ευγενία Νατσουλίδου: Ήθελε να λειτουργήσει φροντιστήριο ...«μακεντόνσκι»!

Η ΑΜΚΕ «Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Έδεσσας», που δεν έχει περισσότερα από 4 μέλη στο ενεργητικό της, ιδρύθηκε το 2008 και εκτός από αποτυχημένες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπου προβαλλόταν η σκοπιανή παράδοση, το 2009 πραγματοποίησε σεμινάρια εκμάθησης της σκοπιανής γλώσσας, με συμμετοχές που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Η πρόεδρος Ευγενία Νατσουλίδου και τα υπόλοιπα μέλη, υπήρξαν στο παρελθόν στελέχη του επίσης φιλοσκοπιανού «Ουράνιου Τόξου», με το οποίο τα «έσπασαν» κατηγορώντας την ομάδα του Παύλου Βοσκόπουλου για… «ενδοτισμό» απέναντι στην Ελλάδα. Η συνεργασία Νατσουλίδου και Σκοπιανών των ΗΠΑ σηματοδοτεί το ρήγμα της λεγόμενης «UMD» με το σχετικά μετριοπαθές «Ουράνιο Τόξο».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Dnevnik» των Σκοπίων, η Ευγενία Νατσουλίδου κατηγόρησε την ΔΟΥ Έδεσσας πως δεν την επέτρεψε να λειτουργήσει… φροντιστήριο εκμάθησης της «μακεντόνσκι», επειδή δεν υπέγραψε Υπεύθινη Δήλωση πως τα μαθήματα δεν χρηματοδοτούνται από οιονδήποτε.

Βέβαιο θεωρείται πως οι Σκοπιανοί των ΥΠΑ θα είναι πλέον βασικοί χρηματοδότες των δράσεων της φιλοσκοπιανής ΑΜΚΕ και της «ακτιβίστριας» προέδρου της. Προφανώς και του εν λόγω προκλητικού βιβλίου.


Του Μίλτου Φωτεινού από το "Χωνί"15/7/2012.
greece-salonika.blogspot.com



Διαβάστε περισσότερα » »

Στα Σκόπια ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν

Ξαφνική κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο θέμα της ονομασίας της Βαρντάρσκας, καθώς ορισμένοι εταίροι και σύμμαχοι εκτιμούν ότι η γειτονική χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι αποκλεισμένη από διεθνείς οργανισμούς, εξαιτίας της συγκεκριμένης εκκρεμότητας.

Χθες, από το γραφείο του προέδρου της πΓΔΒ Γκιόργκι Ιβάνοφ διέρρευσε ότι στις 25 Ιουλίου θα επισκεφθεί τα Σκόπια ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και θα έχει συναντήσεις με...
 τον πρωθυπουργό της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι και τον πρόεδρο της Βουλής Τράικο Βελιάνοφσκι.
 
Ο κ. Μπαν Κι Μουν πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη του περιοδεία σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων από την ερχόμενη Πέμπτη και έως τις 26 Ιουλίου. Αν και το επίσημο πρόγραμμά του δεν έχει ανακοινωθεί, η επίσκεψη αυτή θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη γ.γ. του ΟΗΕ στην περιοχή, μετά το 1991. Χθες, τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων πρόβαλαν δεόντως την άφιξη του Μπαν Κι Μουν στα Σκόπια και υποστήριζαν ότι η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας θα έχει την ευκαιρία να του παρουσιάσει λεπτομερώς τις θέσεις της για την εκκρεμότητα της ονομασίας.

Την ίδια ώρα, ασκούνται πιέσεις από διάφορες πλευρές, ώστε η πΓΔΒ να μπει σε κανονική ενταξιακή πορεία, το συντομότερο δυνατό. Η ενταξιακή προοπτική της πΓΔΒ χαρακτηρίστηκε από την κυπριακή προεδρία της Ε.Ε. ως «ευκταία», εφόσον βέβαια επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας.

Παρά ταύτα, την άποψη αυτή δεν τη συμμερίζονται όλοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι o γάλλος πρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Ζαν Κλοντ Μινιόν, που μιλώντας στην DW χαρακτήρισε «δευτερεύον» το ζήτημα της ονομασίας για την Ελλάδα. «Πιστεύω πως η Ελλάδα σήμερα έχει πολύ σημαντικότερα προβλήματα να επιλύσει από το ποιο θα είναι το επίσημο όνομα που τελικά θα υιοθετήσει αυτή η νέα δημοκρατία της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Θεωρώ πως θα ήταν επιπολαιότητα αλλά και χάσιμο χρόνου για την ελληνική πλευρά να ασχοληθεί με το θέμα αυτό παραπάνω από όσο πρέπει, από τη στιγμή μάλιστα που η ελληνική κοινή γνώμη φαίνεται προσηλωμένη σε άλλα σημαντικότερα ζητήματα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «εν έτει 2012 η Ελλάδα θα έπρεπε να σταματήσει να εμπλέκεται σε αντίστοιχες διαμάχες».

makthes.gr
Διαβάστε περισσότερα » »