Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

3 ΔΕΚ. 2012 - ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΚΙΖΑΣ - AYTO ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2.737 ΧΡΟΝΙΑ


Μια πλανητική ευθυγράμμιση θα πραγματοποιηθεί στίς 3 Δεκέμβρη 2012 με τις Πυραμίδες της Γκίζας, στον Νυχτερινό Ουρανό στην Γκίζα της Αιγύπτου στις 3 του Δεκέμβρη του 2012, τοπική ώρα ... μία ώρα πριν από την ανατολή του ηλίου σε σχέση με τις Πυραμίδες της Γκίζας.





 apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

400 εκατομμυρίων ετών "Μηχανή" βρέθηκε στη Ρωσία

Στην απομακρυσμένη χερσόνησο Καμτσάτκα (παρακάτω χάρτης), 200 χλμ. από το Tigil, του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα περίεργο "σύνολο" ορυκτών. Η αυθεντικότητα του ευρήματος έχει πιστοποιηθεί. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Γιούρι Golubev, εμφανίζεται ότι, στην περίπτωση αυτή η ανακάλυψη εξέπληξε τους επιστήμονες από τη φύση, τουλάχιστον του ασυνήθιστου,και μπορεί να αλλάξει την ιστορία (ή προ-ιστορία)
 


Δεν είναι η πρώτη φορά που είναι ένα κατασκεύασμα, ένα αρχαίο αντικείμενο, κάτι σαν αυτό βρίσκεται στην περιοχή αυτή. Αλλά, η περίεργος συνηρημένη, ή συγκεκριμένο τεχνούργημα είναι - με την πρώτη ματιά , ένθετη σε βράχο (το οποίο όπως είναι κατανοητό, δεδομένου ότι η χερσόνησος αυτή είναι η πατρίδα πολλών ηφαιστείων). Υποβλήθηκαν σε ανάλυση, και η συζυγία έδειξε να είναι κατασκευασμένη από μεταλλικά μέρη που φαίνεται να αποτελούν ένα μηχανισμό, ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να είναι ένα είδος κάποιας μηχανής ή υπολογιστής. Το εκπληκτικό είναι ότι όλα τα κομμάτια της χρονολογούνται 400 εκατομμυρίων ετών!

Ο Yury Gobulev σχολίασε:

Πήραμε μια κλήση από το Νομό της Tigil. Μας είπαν ότι πεζοπόροι βρήκαν τα ερείπια στο βράχο. Πήγαμε στον τόπο που υποδεικνύεται, και αρχικά δεν καταλαβαίναμε τι είδαμε. Υπήρχαν - εκατοντάδες οδοντωτού κυλίνδρων που φαίνεται να είναι μέρη μιας μηχανής.

Ήταν σε άριστη κατάσταση διατήρησης, σαν να είχαν παγώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ήταν απαραίτητος ο έλεγχος της περιοχής, γιατί σύντομα η περιέργεια μεγάλωσε και άνθρωποι άρχισαν να εμφανίζονται σε μεγάλους αριθμούς. Άλλοι επιστήμονες, και συγκεκριμένα οι Αμερικανοί γεωλόγοι, ορίζουν το κομμάτι ως ένα καταπληκτικό και μυστηριώδη τεχνούργημα.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι 400 εκατομμύρια χρόνια θα μπορούσε να υπάρξει οτιδήποτε στη Γη,( πόσα ακόμα περισσότερο μια μηχανή).Η διαπίστωση, (απλά) - υποδηλώνει σαφώς την ύπαρξη νοημόνων όντων ικανών αυτής της τεχνολογίας. Βεβαίως, τέτοια όντα θα είχαν έρθει από άλλους πλανήτες. Είναι πιθανό ότι ένα διαστημόπλοιο μπορεί να είχε καταστραφεί εκεί (ή να υπήρχε ένα ατύχημα) και εγκαταλείφθηκε στη θέση του.


Διαπιστώθηκε επίσης ότι τα μέρη έχουν φθάσει στην κατάσταση απολιθώματος σε μια χρονική περίοδο (historicaly) γεωλογικά  σύντομη. Ενδεχομένως, η "μηχανή" να έπεσε σε βάλτο. Παρά τα ευρήματα, οι επιστήμονες είναι επιφυλακτικοί και προτιμούν να θεωρούν ότι τα στοιχεία δεν είναι οριστικά - ακόμα. Και συλλογίζεται ο Gobulev: Αν αρνηθεί την ύπαρξη της τεχνολογίας [ακόμα και στο παρελθόν ] είναι ένα σοβαρό λάθος, διότι η εξέλιξη δεν είναι γραμμική.

Έκθεση αρχική
Misterioso ορυκτών στη Ρωσία: Astronave Antica
ZaZoom / IItaly, που δημοσιεύθηκε στις 06/03/2012
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε ιδιώτες για 40 χρόνια η Εγνατία οδός και κάθετοι άξονες (Σιάτιστα – Κρυσταλοπηγή)

Σε ιδιώτες θα δοθεί για 40 χρόνια η εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού (διόδια), μαζί με τους κάθετους οδικούς άξονες, τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων και τις παρόδιες εκτάσεις γής. Πρώτη κίνηση η μεταβίβαση της ομώνυμης εταιρίας (Εγνατία Οδός ΑΕ) στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο εν συνεχεία θα προκηρύξει διαγωνισμό για την παραχώρηση της. Αδιευκρίνιστο παραμένει ποιός θα επωμισθεί τα δάνεια 700 εκ. που έχουν συναφθεί για την κατασκευή της μεγάλης οδικής αρτηρίας.
Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων με την οποία παραχωρούνται στο ΤΑΙΠΕΔ οι μετοχές της Εγνατίας Οδού ΑΕ, μαζί με τα δικαιώματα εκμετάλλευσης, επιβολής διοδίων, δημιουργίας-εκμετάλλευσης ΣΕΑ κλπ.
Τα δικαιώματα αφορούν και τους κάθετους άξονες Χαλάστρας – Μεθοριακού Σταθμού Ευζώνων, Καστοριάς-Σιάτιστας, Λαγκαδά-Σερρών και προς τους μεθοριακούς σταθμούς Κρυσταλλοπηγής και Προμαχώνα.
Οπως αναφέρεται στην απόφαση, στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκαν «και όλα τα υφιστάμενα και μελλοντικά περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, εμπράγματα δικαιώματα και κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα και άυλα δικαιώματα» της Εγνατίας Οδού και «κατά περίπτωση του Ελληνικού Δημοσίου.
Δεν διευκρινίζεται όμως ποιός θα αναλάβει τα δάνεια της Εγνατίας Οδού, που προσεγγίζουν τα 700 εκατ. ευρώ. Η αναφορά σ’αυτό το θέμα αποτελεί νομικό «γρίφο»: «Το Ταμείο δεν υποκαθιστά την εταιρία «Εγνατία Οδός ΑΕ» και το Ελληνικό Δημόσιο στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το σύνολο των υφιστάμενων ή και μελλοντικών συμβάσεων που έχουν συνάψει ή θα συνάψουν για την κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του Αυτοκινητοδρόμου, των παρόδιων αυτού εκτάσεων και των Καθέτων Αξόνων».
Πάντως, η Εγνατία θα συνεχίσει να εισπράττει τα έσοδα από την εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου μέχρι την ιδιωτικοποίησή της.
Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με την απόφαση της διυπουργικής επιτροπής, η έναρξη της αποκρατικοποίησης της εταιρίας θα πραγματοποιούνταν «το αργότερο έως το τέλους του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους».
Άλλωστε, είχε προηγηθεί η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας στη γενική συνέλευση των μετόχων στις 27 Οκτωβρίου 2011.

Πηγή:sofokleousin.gr
 kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτο! Έφτιαξαν ιπτάμενη μοτοσικλέτα με τεχνολογία του ... 1950! [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

Δεν έχει ρόδες, δεν ακουμπάει στο έδαφος και όσο και αν μοιάζει ... φουτουριστική είναι βγαλμένη απ' το παρελθόν, πάνω από μισόν αιώνα υπάρχει η τεχνολογία για τις ιπτάμενες μηχανές, όμως απλά τότε υπήρχαν μικροπροβληματάκια που εμπόδισαν τους επιστήμονες.


Τα προβληματάκια που είχαν να κάνουν κυρίως με την ευστάθεια της ιπτάμενης μοτοσικλέτας τα έλυσε η εταιρεία Aeroflex που παρουσίασε την ιπτάμενη μηχανή η οποία στις δοκιμές πέταξε ως και σε ύψος πέντε μέτρων και έπιασε ταχύτητες 50 χλμ την ώρα.

Δυο στροφεία που ωθούν τον αέρα προς τα κάτω δίνουν τη δυνατότητα στη μηχανή να πετάει, για τον χειρισμό της δεν απαιτούνται ιδιαίτερες ικανότητες ούτε κάποια ειδική εκπαίδευση καθώς λειτουργεί στη λογική μιας κοινής μηχανής.

Σύμφωνα με τη “Ναυτεμπορική” η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μία τεράστια γκάμα οχημάτων, από στρατιωτικά σκάφη και ασθενοφόρα μέχρι απλά, καθημερινά Ι.Χ. Ωστόσο, προς το παρόν η εταιρεία δεν σκοπεύει να ασχοληθεί άμεσα με την κατασκευή επανδρωμένων μοντέλων, αλλά στρέφεται στη δημιουργία μη επανδρωμένων, αυτομάτων εκδόσεων, που θα μπορούν να αναλαμβάνουν γεωργικές εργασίες ή μεταφορές φορτίων για λογαριασμό σωστικών συνεργείων που επιχειρούν σε αφιλόξενα περιβάλλοντα ή στρατιωτικών μονάδων σε θέατρα πολεμικών επιχειρήσεων. 




tragiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκκενώνουν χωριά στην Καλαμπάκα

Σε μερική εκκένωση προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές των κατοίκων του χωριού Ορθοβούνι, τα σπίτια των οποίων βρίσκονται κοντά στο δάσος, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τη Μεγάλη Κερασιά στην περιοχή της Καλαμπάκας συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας όλοι οι κάτοικοι του χωριού έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία του χωριού, ενώ η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το Κακοπλεύρι. 
Για την κατάσβεσή της συνδράμει και ένα ελικόπτερο, ενώ συνολικά 20 οχήματα με 60 περίπου άνδρες επιχειρούν να την κατασβήσουν. Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο. Τρικάλων - Ιωαννίνων στο ύψος Μουργανίου από τη μία πλευρά και στο ύψος της Τρυγώνας από την άλλη πλευρά.    
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλβανός βίασε 20χρονη Ελληνίδα στην Πρέβεζα - Βίντεο με Αλβανούς που αγαπούν την Ελλάδα



Θύμα βιασμού καταγγέλλει ότι έπεσε μία 20χρονη στην Πρέβεζα τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τρίτης.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η 20χρονη κοπέλα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εξαναγκάστηκε να έρθει σε συνουσία παρά την θέλησή της με έναν αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr, η κοπέλα διασκέδαζε σε παραλιακό club της Πρέβεζας και τις πρώτες πρωινές ώρες δέχθηκε να την συνοδεύσει στο σπίτι της ο δράστης. Όμως δεν την πήγε στο σπίτι της, αλλά σε  ερημική τοποθεσία και δίχως την θέλησή της ήρθε σε συνουσία μαζί της.

Η κοπέλα η οποία διαμένει στην Γερμανία αλλά είναι ελληνικής καταγωγής, κατήγγειλε το περιστατικό σήμερα το πρωί στην αστυνομία, ενώ θα εξεταστεί και από γιατρό.

Ο δράστης αναζητείται από την αστυνομία ενώ είναι ζήτημα χρόνου η σύλληψή του μιας και έχει ταυτοποιηθεί.




Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Προσέλαβαν συγγενή στην ΕΡΤ.

Την κόρη του πρώην υφυπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Σαλαγκούδη, Ανθή, που είναι...
και δημοτική σύμβουλος του Κ. Γκιουλέκα στη Θεσσαλονίκη, προσέλαβαν στην ΕΡΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους». Το δημοσίευμα αναφέρει, ότι προσελήφθη ως προσωπικό ειδικών θέσεων.







 


enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ζητούν και τα «ρέστα» οι αγροτοσυνδικαλιστές .

Τα «ρέστα» ζητάνε τώρα οι αγροτοσυνδικαλιστές με προεξάρχοντες τους «γαλάζιους» συνεταιριστές, οι οποίοι εν μέσω διώξεων για τα υπέρογκα χρέη των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, επιχειρούν να «βγουν και λάδι» προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις, εάν δεν... σταματήσουν οι διώξεις κατά των φοροφυγάδων μεγαλοαγροτών.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές, μάλιστα, λένε πως θα πάνε στην Αθήνα και θα προχωρήσουν σε κατάληψη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επιχειρώντας συμψηφισμό των όποιων ευθυνών τους για τα τεράστια οικονομικά ανοίγματα πολλών ΕΑΣ με τις ευθύνες των πολιτικών για την κατάσταση της χώρας.


Τοποθέτηση

Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση χθες από τον Βόλο, κατά τη διάρκεια σχετικής σύσκεψης, του γνωστού «γαλάζιου» αγροτοσυνδικαλιστή, Θ. Κοκκινούλη, ο οποίος αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση των Ενώσεων είπε ότι «τους προκαλούμε να κάνουν έλεγχο και όχι να χρησιμοποιούν τους συνδικαλιστές και τα δικαστήρια για να καλύψουν τα πολιτικά σκάνδαλα».

Η ΕΑΣ Λάρισας τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο επίκεντρο των διώξεων για τα υπέρογκα χρέη της, καθώς τόσο ο νυν (ο Χ. Σιδερόπουλος) όσο και ο πρώην πρόεδρος της (ο Σ. Τσικρίκας) συνελήφθησαν γι' αυτό τον λόγο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως παλαιότερα πρόεδρός της έχει διατελέσει και ο κ. Κοκκινούλης.


Ο τελευταίος κατέθεσε στη σύσκεψη του Βόλου, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι 22 ΕΑΣ απ' όλη τη χώρα, πρόταση για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ζητώντας να τηρήσει ο κ. Σαμαράς τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προεκλογικά στη Λάρισα, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ για τον αγροτικό τομέα.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, κ. Ν. Πρίντζος, ισχυρίστηκε ότι οι διώξεις που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι και αγρότες από την ΑΤΕ για δάνεια, που έχουν λάβει με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, τείνουν να πάρουν εκρηκτικές διαστάσεις.


Ζητούν παύση διώξεων

«Δεν ζητάμε από την πολιτεία χρηματοδότηση. Πιστεύουμε όμως ότι θα πρέπει να γίνουν θεσμικές αλλαγές, να πάψουν οι διώξεις και να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα φέρουν την αισιοδοξία και την προοπτική, προκειμένου ο αγρότης να είναι σε θέση να παράγει και να βοηθήσει την πατρίδα μας να βγει από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει», υποστήριξε ο κ. Πρίντζος.

Στο ίδιο «μήκος κύματος» και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πηλίου-Β. Σποράδων Δ. Σπανός, που μίλησε για έντεχνη διαπόμπευση του συνδικαλιστικού κινήματος και υπογράμμισε την ανάγκη ο πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει εάν επιθυμεί να συνεχίσει να υφίσταται το συνδικαλιστικό κίνημα. Οι εκπρόσωποι των ΕΑΣ κατέληξαν στην απόφαση να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν δεν ευοδωθούν οι πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνουν, για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά και με τους προέδρους και των οκτώ κομμάτων της Βουλής.




http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=112912428
Διαβάστε περισσότερα » »

Λύνεται το πρόβλημα της στελέχωσης με γιατρούς στην παθολογική αλλά και σε άλλες κλινικές του Μποδοσάκειου – Έγινε αποδεκτό το αίτημα από το Υπουργείο για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών(Βίντεο – Αποκλειστικές δηλώσεις)

Λύνεται το πρόβλημα στην παθολογική αλλά και σε άλλες κλινικές του Μποδοσάκειου, καθώς όπως δηλώνει αποκλειστικά στην κάμερα του kozan.gr η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, έγινε αποδεκτό το αίτημα – τόσο της διοίκησης του νοσοκομείου, όσο και της δημοτικής αρχής – από το Υπουργείο για την πρόσληψη όλων των  επικουρικών γιατρών που είχαν ζητήσει. Δείτε το σχετικό βίντεο του kozan.gr…



kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Αισιόδοξη για τη διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας μέσα στις 80 αντίστοιχες υπηρεσίες που θα προκύψουν από το νέο σχεδιασμό σε πανελλαδικό επίπεδο, εμφανίζεται η Δήμαρχος Εορδαίας (Βίντεο)

Επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ. Πτολεμαΐδας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί (Tετάρτη 22/08) η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου (συνοδευόμενη από αντιδημάρχους), προκειμένου να συζητήσει μαζί με τη Διεύθυνση και τους υπαλλήλους  όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της διακοπής λειτουργίας της εν λόγω υπηρεσίας και της ενσωμάτωσής της στην αντίστοιχη της Κοζάνης, έπειτα και από τα τελευταία δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου. Η κα. Βρυζίδου που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία  με το αρμόδιο υπουργείο, ανέφερε ότι τόσο εκείνη όσο και ο βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος έχουν προβεί σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες ώστε το ζήτημα να έχει θετική έκβαση. Δείτε τι δήλωσε αποκλειστικά στην κάμερα του kozan.gr… 


kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΠΑΡΚΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ (ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ) Πέμπτη 23 Αυγούστου


ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
ΠΑΡΚΟ  ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
Τηλ.  6945 978340
ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Πέμπτη 23 Αυγούστου στις 9:15 μ.μ.
ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ

της Ξένιας Καλογεροπούλου
πρωταγωνιστεί ο Πάνος Βλάχος
μουσική Διονύσης Σαββόπουλος
σκηνοθεσία Κώστας Γάκης 
Το «Θέατρο του Βορρά» ανοίγει τα πανιά του και ο θρυλικός πια Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου κάνει για πρώτη φορά στην τριαντάχρονη ιστορία του το γύρο της Ελλάδας.
Η παράσταση που έχει μαγέψει εκατομμύρια θεατές, φιλοδοξεί  να παρασύρει μαζί της στο ταξίδι νέους, μικρούς - και όχι μόνο - φίλους της να φάνε μαζί το λωτό…και να ξεχάσουν να μεγαλώσουν.
Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο. χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα αγαπημένα παραμύθια .
Η σκηνή μετατρέπεται ολόκληρη σε καράβι και όλοι μαζί σαλπάρουμε για να γνωρίσουμε τον Κύκλωπα Αρχισαλαχάρ, που όταν τραγουδάει η γη ταρακουνιέται, την Λαριζάντ, την πριγκίπισσα που με την ομορφιά της μπορεί να σε βγάλει από το δρόμο, τη μάγισσα Κιρκίλα που πετάει, τους πειρατές, τη γοργόνα, τους λωτοφάγους και άλλους τόσους ήρωες που θα μας κάνουν να αγαπήσουμε το ταξίδι!. Οδηγός μας ο Παραμυθάς , ο πιο αγαπημένος φίλος των παιδιών. Την παράσταση συνοδεύει ζωντανή μουσική με κιθάρα , ακορντεόν και κρουστά.
Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Κώστας Γάκης, ο οποίος  τιμήθηκε με το βραβείο "Δημήτρης Χορν" το 2006 για την ερμηνεία του στην παράσταση "Κατσαρίδα", ενώ τη μουσική υπογράφει ο  Διονύσης  Σαββόπουλος .
Στο ρόλο του Οδυσσεβάχ  ο Πάνος Βλάχος γνωστός από τις αγαπημένες σειρές Βασιλιάδες (Λεωνίδας), Ζωή της Άλλης (Τζώρτζης) κ.α.
Ο Οδυσσεβάχ έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες και έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους.
Μια παράσταση για κάθε ηλικία, που δεν πρέπει να χάσετε .
Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Παναγιώτας Κοκκορού,  η κίνηση του Χρήστου Παπαδόπουλου, η μουσική διδασκαλία  της Μαρίας Δελλή.
Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Αβραμίδης Γιώργος, Αντωνίου Σοφία, Καβάλη Αμαλία,  Μπιμπής Κώστας, Σοφολόγης Γιάννης.
Ζωντανή μουσική: Χαρά Σαββίδου

Η θεατρική παράσταση «Οδυσσεβάχ» θα βρίσκεται στην Πτολεμαΐδα για μία μοναδική παράσταση  την Πέμπτη 23 Αυγούστου στις 9:15 μ.μ.  στο Υπαίθριο  Θέατρο εντός Πάρκου Εκτάκτων Αναγκών.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6945 978340 9:30π.μ.- 2:00μ.μ. & 5:30 -10:00μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος  12€
Τιμή προπώλησης:10€
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων στο http://www.viva.gr/tickets/festival/odissevach/
Τηλ. 13855.
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Λουτζιούδη
Τηλ. Επικοινωνίας :  m. 6947 70 69 72    e-mail: loutzioudim@medialine.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κατεβᾶστε τόν στρατό, ἐπιτέλους!



Ἡ κατάστασις ἔχει ξεφύγει ὁριστικά. Ὁ «Ξένιος Ζεύς» μᾶς ἔλειπε. Πολιτική βούλησις γιά νά ἀντιμετωπισθῇ τό πρόβλημα τῆς λαθρομεταναστεύσεως δέν ὑπάρχει. Μπήκαμε (τήν ἀποφράδα ἐκείνη ἡμέρα) στήν Εὐρωπαϊκή Ἔνωσι καί ἔκτοτε ἐκτελοῦμε ἐντολές τῶν ἀφεντάδων., οἱ ὁποῖοι ἐξυπηρετοῦν πρῶτα τά συμφέροντά τους. 
Χρησιμοποιοῦν τήν Ἑλλάδα ὡς κυματοθραύστη, τῶν τεραστίων κυμάτων λαθρομεταναστῶν πού δημιουργοῦνται ἀπό τίς χῶρες, κυρίως τῆς Ἀσίας καί τῆς Ἀφρικῆς. Ἀρκετούς ἔχουν ἐκεῖ «στάς Εὐρώπας». Ἡ σειρά μας, τώρα. Μόνο πού ἐδῶ εἶναι πολύ χειρότερα τά πράγματα, γιά τούς Ἕλληνες πολίτες.
Πόσο θά ἀντέξῃ; Πόσο ἀκόμα θά ἀντιστέκεται ὁ Ἑλληνικός λαός; Τουλάχιστον, ἡ μερίδα τοῦ λαοῦ πού ἔχει συνειδητοποιήσει τί συμβαίνει καί ποιό μέλλον διαγράφεται ἐμπρός του.
Πρωτοβουλίες ἀπό τήν πλευρά τῆς ὑποτελοῦς κυβερνήσεως δέν ὑπάρχουν. Οἱ τοῦρκοι, κυρίως, λαθρέμποροι θησαυρίζουν. Οἱ λαθρομετανάστες ἔρχονται στήν Εὐρώπη καί ἐγκλωβίζονται, ποῦ ἀλλοῦ; Στήν παιδική χαρά τῶν Βαλκανίων. Ὑποστήριξι, βρίσκουν ἀμέσως ἀπό τούς «ταξικούς τους ἀδελφούς», κουκουεδοσυριζαιοαναρχοαριστερούληδες. Ληστεύουν, βιάζουν, σκοτώνουν, κλέβουν, ζοῦν εἰς βάρος τοῦ σκληρά δοκιμαζομένου Ἑλληνικοῦ λαοῦ, μέχρι νά ἀποκτήσουν καί φωνή στό «κυνοβούλιο». Μετά; Θά φύγουμε, θά πᾶμε ἀλλοῦ!
Πόλεμο ἔχουμε καί ὁ ἐχθρός εἶναι ἐντός τῶν πυλῶν. Μήπως ἦρθε ἡ ὥρα νά ἀναλάβῃ τήν ὑπεράσπισιν τῆς πατρίδος ὁ στρατός; Γιατί ὑπάρχει; Μόνο γιά νά ὑπερασπίζεται τά σύνορα τοῦ ΝΑΤΟ καί τῆς ὑπό κατάρρευσιν Εὐρωπαϊκῆς Ἐνώσεως; Ποιός κυβερνᾶ αὐτόν τόν τόπο, ἐπιτέλους; 

 Ξαναζεί ο εφιάλτης…

Τα χθεσινά δυο περιστατικά αποβιβάσεων Σύριων παράνομων μεταναστών στη Λέσβο και η σύλληψη ενός Τούρκου μεταφορέα τους, ήρθε να προστεθεί σε ανάλογα περιστατικά της περασμένης εβδομάδας και να ξυπνήσει εφιάλτες περασμένων χρόνων όταν η Λέσβος αποτέλεσε χώρο αποβίβασης πραγματικά χιλιάδων παράνομων μεταναστών. Που στο σύνολο τους, ξεκινούσαν από τις απέναντι ακτές στα πλαίσια της λειτουργίας ενός κυκλώματος δουλεμπόρων, που αναστάτωσε την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της Λέσβου.
Όπως έγραφε το «Ε» την περασμένη εβδομάδα, από την αρχή του χρόνου εντοπίσθηκαν συνολικά 24 αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες στη Λέσβο. Την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν 12 συνολικά, δέκα ενήλικες και δύο παιδιά, όλοι υπήκοοι Συρίας. Χθες, ο αριθμός αυτός υπερδιπλασιάσθηκε.
Στη Μυτιλήνη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τρεις υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 45, 29 και 27 ετών καθώς και μια 30χρονη ομοεθνής τους. Δυο από αυτούς συνόδευαν ένα εξάχρονο παιδί.
Όπως δήλωσαν, ξεκίνησαν με πλαστική βάρκα από τα απέναντι τουρκικά παράλια και αποβιβάστηκαν σε παραλιακό σημείο κοντά στην πόλη της Μυτιλήνης.
Χθες επίσης, εντοπίστηκε και συνελήφθη από στελέχη του Λιμεναρχείου και μετά από καταδίωξη, σε απόσταση δυο ναυτικών μιλίων από τις ακτές του νησιού, 24χρονος Τούρκος, ο οποίος με φουσκωτό μηχανοκίνητο σκάφος, μετέφερε και αποβίβασε 10 Σύριους (τέσσερις άνδρες, δυο γυναίκες και τέσσερα παιδιά), οι οποίοι συνελήφθησαν στις ακτές του νησιού από Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Πρόβλημα
Όπως επισημαίναμε πριν μέρες λόγω του γενικότερου σχεδιασμού στην Αθήνα και στον Έβρο για τη λαθρομετανάστευση, αλλά και με δεδομένη την κατάσταση στη Συρία, υπάρχει έντονη ανησυχία των Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών της Λέσβου για επιστροφή των συνόρων του ανατολικού Αιγαίου στις εποχές του 2008. Όπου μόνο απ’ τη θάλασσα της Λέσβου, πέρασαν στη χώρα πάνω από 13 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες.
Οι χθεσινές «επισκέψεις» με μια βάρκα που βούλιαξαν μόλις έφτασαν στη γη της Λέσβου ή με Τούρκο μεταφορέα, αυξάνει τους φόβους για επανάληψη των ίδιων καταστάσεων. Και ιδιαίτερα για την επανενεργοποίηση του δουλεμπορικού κυκλώματος, που έναντι σημαντικής οικονομικής αποζημίωσης, περνά από την Τουρκία στη Λέσβο, φυγάδες από τη Συρία, που αναζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής στην Ευρώπη. 
ηγή)
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Θέμα λαθρομετανάστευσης θέτουν οι Σκοπιανοί στην Ελλάδα!

Μία απίθανη εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στις ήδη τεταμένες σχέσεις Αθηνών και Σκοπίων, με αιχμή ένα θέμα που μοιάζει πολύ με… τουρκικό αντιπερισπασμό!
Η εφημερίδα των Σκοπίων, η «Dnevnik» η οποία μάλιστα θεωρείται εκ των σοβαρότερων και ψύχραιμων γενικά εντύπων στη γειτονική μας χώρα, κατηγορεί την Ελλάδα για προώθηση λαθρομεταναστών, επικαλούμενη πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας!

Οι Σκοπιανοί μάλιστα φέρονται στο δημοσίευμα να έχουν έλθει σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη FRONTEX όπου και κατέθεσαν σχετική διαμαρτυρία. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, οι λαθρομετανάστες προέρχονται από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Μαυριτανία! Τις διευκρινίσεις έδωσε το περιφερειακό της χώρας για τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες.
Το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να αναμένεται η απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το θέμα, προτού προβούμε σε αξιολογικές κρίσεις, καταδίκη και… διαμαρτυρίες – εκτιμήσεις περί συγκεκριμένης τακτικής των γειτόνων μας.
Εάν δεν πρόκειται για κάποιο «κόλπο» με άλλες στοχεύσεις, δηλαδή «τουρκικός αντιπερισπασμός», οι γείτονες θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι θα διευθετηθεί με τον τρόπο που πρέπει, παρά τη μη φιλική τους στάση στα θέματα που ταλανίζουν – αυτοκαταστροφικά για την ΠΓΔΜ – τις διμερείς σχέσεις, υπονομεύοντας το κοινό μέλλον…
 
Διαβάστε περισσότερα » »

'Α-γνωστα φρούτα-φάρμακα - ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ


Τα φραγκόσυκα (στην Κύπρο είναι γνωστά ως παπουτσόσυκα) είναι υπέροχα φρούτα ενός κακτοειδούς που βρίσκεται κυρίως σε ξερότοπους, δίπλα στις ξερολιθιές, μέσα στα κάστρα. Από τη Βοιωτία και κάτω, στα νησιά του Αιγαίου και την Πελοπόννησο, ο τόπος είναι γεμάτος φραγκοσυκιές (opuntia ficus indica) φορτωμένες νόστιμα φραγκόσυκα που κανείς δεν σκέφτεται να κόψει και να φάει. Ούτε καν εκείνοι που στις πόλεις τρέχουν ν' αγοράσουν τα εισαγόμενα- προς 4-8 ευρώ το κιλό. (Ναι. Κάνουμε εισαγωγή φραγκόσυκων από την Ισραήλ, Ιταλία και την Αφρική!)
Η φραγκοσυκιά ευδοκιμεί σε χωράφια πολύ στραγγερά, αμμώδη και πετρώδη, ηλιόλουστα και θερμά. Εάν η φραγκοσυκιά βρίσκεται σε βραχώδες μέρος, οι ρίζες της έχουν τη δυνατότητα να διολισθαίνουν ανάμεσα στις ρωγμές των βράχων.
Βοηθούν ως ανεμοφράχτες - ιδίως μικρών καλλιεργειών. Ακόμη γίνεται λόγος για τη χρήση της φραγκοσυκιάς στην προστασία του περιβάλλοντος, την κάλυψη των φαλακρών λόφων, την προστασία οικισμών και περιοχών από κατολισθήσεις φερτών υλικών.
Ο τρόπος με τον οποίο φυτεύεται είναι απλός. Αν κόψουμε ένα φύλλο και το ακουμπήσουμε στο έδαφος, βγάζει ρίζες σε μια εβδομάδα, μετά το φυτεύουμε όρθιο, βλαστάνει τον επόμενο χρόνο και καρποφορεί σε 3 χρόνια.
Η φραγκοσυκιά είναι φυτό καρποφόρο, εδώδιμο, κτηνοτροφικό, βιομηχανικό και φαρμακευτικό. Οι καρποί ωριμάζουν προς το τέλος του καλοκαιριού, έχουν γεύση ευχάριστη, γλυκιά, αρωματική και δροσιστική.
Σε τρία χρώματα - κίτρινο, πράσινο και κοκκινωπό - που έχει να κάνει με την ωριμότητά τους, τα εισαγόμενα φραγκόσυκα είναι σαφώς πιο άνοστα από τα ελληνικά, των οποίων το χρώμα είναι ενιαίο, ένα κιτρινοκόκκινο. Όσο πιο ορεινή η φύτευση, τόσο πιο νόστιμα τα φρούτα.

Μύθος η δυσκοιλιότητα, φάτε το άφοβα: Το φραγκόσυκο είναι από τα πλέον νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα. Σαν αφρόντιστο φρούτο που είναι, η έννοια χημικής επίδρασης πάνω του είναι ανύπαρκτη. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να σε ξεδιψάσουν, καθώς έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε κιτρικό και μηλικό οξύ. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε υγρά (νερό) και φυσικές ίνες το καθιστούν πολέμιό της. Ωστόσο, το φραγκόσυκο μπορεί να ενοχλήσει άτομα που πάσχουν από γαστρεντερολογικά προβλήματα, όπως είναι η σπαστική κολίτιδα. Η βρώση πρέπει να γίνεται με μέτρο, γιατί η υπερκατανάλωση ενοχλεί όλους.
Σε πολλές γιορτές στα νησιά μετά τη Θεία Λειτουργία και τον εσπερινό προσέφεραν ως «αντίδωρο» φραγκόσυκα.
Η θρεπτική και η φαρμακευτική αξία του φραγκόσυκου είναι μεγάλη, καθώς είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και το αμινοξύ “ταυρίνη”, ουσίες οι οποίες είναι σημαντικές για την υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς. Είναι επίσης πλούσιο σε φλαβονοειδή, αντιξιδωτικές ουσίες που δρουν κατά του καρκίνου και των καρδιοπαθειών. Περιέχει επιπλέον βιταμίνη Γ, ασβέστιο και κάλιο. Το φραγκόσυκο μπορεί να καταποθεί άφοβα, καθώς δεν έχει ούτε πολλές θερμίδες.
ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
Οι καρποί της φραγκοσυκιάς παράγουν επίσης σπουδαίο οινόπνευμα, που επιτυγχάνεται με ζύμωση και απόσταξη. Η σπουδαία αυτή ιδιότητα είναι μία από τις αιτίες φροντίδας του φυτού, εκ μέρους των ιθαγενών, αλλά κυρίως των Ισπανών οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον.
Ο χυμός τους μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε παρασκευή κονσέρβας, μαρμελάδας ή ως επάλειψη σε σαλάτες. Τα φραγκόσυκα μπορούν να αναμειχθούν με άλλους χυμούς, για την παρασκευή αναψυκτικών, ροφημάτων και ποτών. Ακόμη το φραγκόσυκο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πίτες, σε ξηρή μορφή σαν μεζές κ.λπ
Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έδειξε ότι αν φάτε φύλλα φραγκοσυκιάς, πριν αρχίσετε να κατεβάζετε τα αγαπημένα σας σφηνάκια, μπορείτε να αποφύγετε κάποια από τα συμπτώματα της επόμενης μέρας όπως τον πονοκέφαλο, τη ξηρότητα του στόματος, τη ναυτία και την κακή διάθεση.
Στο Μεξικό, τα φύλλα του παπουτσόσυκου, (nopal), είναι ένα αγαπημένο σνακ και τρώγονται ευχάριστα ως σαλάτα, με κομματάκια ντομάτας, ελαιόλαδο, μάραθο και λεμόνι.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ...ΟΔΗΓΙΕΣ...ΧΡΗΣΗΣ
λανθασμένος τρόπος συλλογής
Τα φυλλοκλάδια και οι καρποί της φραγκοσυκιάς είναι γεμάτα πολλά αγκάθια. Έτσι, το φραγκόσυκο είναι γνωστό όχι μόνο για την ιδιαίτερη γεύση του, αλλά και για την …ιεροτελεστία στον τρόπο κοπής από τον κάκτο-θάμνο, αλλά και καθαρίσματός του. Ίσως πολλοί από εσάς θα έχετε δει το μακρύ, λεπτό ξύλο στην άκρη του οποίου τοποθετείται ένα ντενεκεδάκι, το οποίο “φοριέται” στο φρούτο της φραγκοσυκιάς και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία καταλήγει στο ντενεκεδάκι. Άλλοι πάλι χρησιμοποιούν χοντρό χαρτόνι ή ειδικά γάντια για να κόψουν το φρούτο, ή οποιοδήποτε άλλο αυτοσχέδιο μέσο που φέρει προστασία στα χέρια από τα αγκάθια τα οποία έχει στο εξωτερικό του περίβλημα
Ο καθαρισμός γίνεται με μαχαίρι και πιρούνι. Το πιρούνι κρατάει σταθερό το ακανθώδες φρούτο και το μαχαίρι αφαιρεί τη φλούδα του. Μετά τα πλένουμε ξανά και τα τοποθετούμε σε άλλο πιάτο από αυτό που τα καθαρίσαμε. Οι καρποί μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο με απλή ψύξη για μερικές ημέρες , διότι τρώγονται παγωμένοι και συνήθως το πρωί.
Τα πολλά και μικρά αγκάθια της φλούδας του είναι μικρά, δεν φαίνονται και αν μπουν στο χέρι σας βγαίνουν πολύ δύσκολα. Γι αυτό και δεν πιάνονται τα φραγκόσυκα με το χέρι! Τα πολυάριθμα κουκούτσια του γλυκού καρπού καταπίνονται.
Λάτρης του φραγκόσυκου –παιδιόθεν- ανακάλυψα, για την ακρίβεια μου είπανε σε κάποιο ελληνικό νησί, έναν καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης των μικρών αγκαθιών. Αφού συλλέξετε προσεκτικά τα φραγκόσυκα, τοποθετείστε τα σε μια γαβάθα και ρίξετε άφθονο νερό μέσα ξεπλένοντάς τα –όχι με τα χέρια φυσικά- πολλάκις. Τα μικρά ...αθώα αλλά επικίνδυνα αγκαθάκια φεύγουν κι έτσι μπορείτε να τα …περιποιηθείτε δεόντως, κρατώντας τα άφοβα με τα χέρια.
Τ' αγκαθάκια από τα φραγκόσυκα δεν βγαίνουν με τσιμπιδάκι αλλά με …σελοτέιπ ή μια κολλητική ταινία που την περνάμε συνεχώς από το σημείο που έχουν μπει τ' αγκάθια.

ΚΑΚΙΕΣ....
Το “φύλλο” της φραγκοσυκιάς αποκαλείται και στην Ελλάδα “γλώσσα της πεθεράς”. Με αυτό θέλουν να της αποδώσουν δύο μεγάλα ελαττώματα. Πρώτον ότι έχει μεγάλη γλώσσα και άρα δεν σταματά να λέει πολλά και δεύτερον ότι η “γλώσσα” αυτή είναι γεμάτη αγκάθια, κάτι που σημαίνει εκτόξευση πολλών πικροτήτων από τις πεθερές!
Φυσικά αν ήταν έτσι, θα τα χρησιμοποιούσαν οι αναρχικοί για μολότοφ!
Διαβάστε περισσότερα » »

Σύκο: πηγή ενέργειας και θρεπτικών συστατικών !!!

Σήμα κατατεθέν του Αυγούστου. Έχει ιδιαίτερη υφή και γεύση, κυρίως όμως αποτελεί καλή πηγή ενέργειας.
 
Τα σύκα περιέχουν φυτικές ίνες, κάλιο ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο, ενώ τα μαύρα σύκα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά με αντιγηραντική δράση.
Βοηθούν:
 
-Στη δυσκοιλιότητα: Οι φυτικές ίνες που περιέχει απορροφούν ομαλά τα σάκχαρα, παρέχοντας λύση σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας.


-Στην απώλεια βάρους: Χάρη στις φυτικές ίνες που επιβραδύνουν την πέψη, δημιουργώντας αίσθημα κορεσμού.

-Στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων: Ρίχνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα ενώ το κάλιο που περιέχουν θεωρείται αποτελεσματικό στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.



-Στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, ειδικά για τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.
 
-Στη σεξουαλική ζωή: Επιδρούν στο ορμονικό σύστημα και απελευθερώνει τη διάθεση για σεξ.
endiaferonta.com
http://demi-zouzounews.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης
Η αλλαγή της αντιμνημονιακής πολιτικής και η αποδοχή & ψήφιση του 2ου μνημονίου από τον Αντώνη
Σαμαρά και τη Ν.Δ. ήταν η πρώτη χαμένη ευκαιρία. Ήταν ολοφάνερο ότι θα ‘’έπεφτε’’ η κυβέρνηση ΓΑΠ και
η Ν.Δ. θα ήταν ο μεγάλος αυτοδύναμος νικητής των εκλογών, χωρίς καμία δέσμευση του πρωθυπουργού
Αντώνη Σαμαρά. Ο τόπος θα απέφευγε την επώδυνη θητεία του Παπαλουκά και της κυβέρνησής του, που
έμεινε ουσιαστικά η ίδια ΠΑΣΟΚική – μνημονιακή. Όσο για τις απειλές Γερμανών‐ΤΡΟΙΚΑ που πλουτίζουν
από την κρίση, πιστεύω ακράδαντα ότι έναν καλό‐υπερκαταναλωτή πελάτη, δεν τον αφήνεις να φύγει.
Σήμερα συναντάς τον κ Γιούγκερ & στις 25&26 Αυγούστου θα επισκεφτείς κ Σαμαρά σε Βόννη και Παρίσι
την κ Μέρκελ και τον κ Ολάντ αντίστοιχα. Θα επαναδιαπραγματευθείς το μνημόνιο και θα πάρεις χρόνο
επιμήκυνσής του, ή θα σε πειθαναγκάσουν για την υπογραφεί ενός τρίτου μνημονίου;
Κ. πρωθυπουργέ
Προσέρχεσαι στις συνομιλίες με τους ευρωπαίους ηγέτες εκπροσωπώντας ΟΛΟΥΣ του Έλληνες και όχι ως ο
ενδοτικός κρίκος μια τρικομματικής κυβέρνησης.
Κράτα ζωντανά στη μνήμη σου την τόλμη, την διορατικότητα και το όραμα για την πατρίδα & το έθνος:
‐ Του Ελ. Βενιζέλου το 1918 όταν από πεινασμένους και ρακένδυτους Έλληνες, συγκέντρωσε στα ανατολικά
μας σύνορά μια ετοιμοπόλεμη στρατιά 180.000 ανδρών, και καθόρισε τα σύνορα της σημερινής Ελλάδας.
‐ Του Κ. Καραμανλή που 32 χρόνια πριν παραμονή 15Αύγουστου 1974 αποφάσισε και ανακοίνωσε την
αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.
Μνημόνευσε τον ελληνικό λόγο στην αγγλική γλώσσα του αείμνηστου Ξ. Ζολώτα (1957&59) και περιέγραψε
όπως άριστα γνωρίζεις, τις ασυμβίβαστες διαφορές ανάμεσα στον πολιτισμό και τη βαρβαρότητα, στην
εξέλιξη και στην οπισθοδρόμηση, στην πειθώ και τον πειθαναγκασμό, το δίκαιο και το άδικο, το καλό
(ωραίο) και το άσχημο (αισχρό, απρεπές).
Διαμήνυσέ τους ότι τα <<ασημικά>> μας έχουμε σκοπό να τα γυαλίσουμε πρώτα και μετά να τα
αξιοποιήσουμε και όχι να τα ξεπουλήσουμε.
Θύμισέ τους ότι μια άλλη ενωμένη και ισχυρή Ε.Ε. οραματίστηκαν οι μεγάλοι ηγέτες του παρελθόντος. Το
Βερολίνο ισχυροποιείται μέσα από τη διαιωνιζόμενη κρίση, που ελεγχόμενα χρησιμοποιεί σαν εργαλείο
μιας κερδοφόρας επιχείρησης τοκογλυφίας. Η Γερμανική αδιαλλαξία καταστρατηγεί τον κανόνα της
ισότιμης λειτουργίας και της συναπόφασης των κρατών μελών και εδραιώνει πολιτικά και θεσμικά τον
ηγεμονισμό της.
Δώστους να το εννοήσουν ότι αν για λόγους υγείας δεν μπόρεσες να ταξιδέψεις στη Μόσχα πριν, είναι στη
σκέψη και στη θέλησή σου να το κάνεις και μετά.
Ας το ακούσουν και από σένα ότι το να είσαι μεταφορικά και κυριολεκτικά στόχος ως Έλληνας κυβερνήτης
είναι υψίστη τιμή, από το να σε καλούν να διδάξεις στο Χάρβαρντ την υποταγή και το γιες μεν …….
Πες τους ότι εσύ και όλοι οι Έλληνες δεν ξυπνούν καθημερινά με την αγωνία τι θα γράψουν οι εντεταλμένοι
του SPIEGEL και οι απειλές τους δεν μας αγγίζουν, αντίθετα μας θυμίζουν το απλήρωτο δάνειό τους και το
πλιάτσικο της κατοχής τους στη χώρα μας.
Απέφυγε τα εθνικά ατοπήματα των προκατόχων σου: Σχέδιο Ανάν, Ίμια, Οτσαλάν, Ελσίνκι, S 300, Θράκη,
Μακεδονικό, άνευ όρων παράδοση στο ΔΝΤ. Από το να ξαναπούμε ‘’ευχαριστούμε την …… ΤΡΟΙΚΑ’’ είναι
χίλιες φορές καλύτερα να βροντοφωνάξεις αυτό που πιστεύεις και όλοι πλέον αποδέχονται, ότι η συνταγή
αυτή οδηγεί (23 δις € τους τρείς τελευταίους μήνες αύξηση του χρέους) με μαθηματική ακρίβεια στο
θάνατο. Μόνον αν το επιδιώκουμε δεν πρέπει να την αλλάξουμε. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πραγματική
βοήθεια και όχι από δάνεια.
Δεν είσαι ίδιος. Όλοι διαπράττουν σφάλματα, κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Όμως τα σταυροδρόμια
σημαντικών αποφάσεων για κάθε ηγέτη είναι λίγα και η πολιτική διορατικότητα της σωστής κατεύθυνσης
τον χαρακτηρίζουν.
Έχεις μια δεύτερη ευκαιρία Αντώνη Σαμαρά. Μιλώντας στους ευρωπαίους ηγέτες να έχεις αντικριστά
τους αγωνιούντες Έλληνες την ώρα της δέσμευσή σου απέναντί τους, για σκληρή διαπραγμάτευση των
επαχθών όρων του μνημονίου και για το τέλος στη λήψη μέτρων που τροφοδοτούν την ύφεση και
καταδικάζουν σε φτώχεια τους Έλληνες
Οι συνεχιστές της αρθογραφίας του ‘’Οίκαδε’’ που καταρράκωσε το ηθικό των στρατευμάτων μας στην Μ.
Ασία το 1922 οι σημερινοί πάροχοι υπηρεσιών νταβατζήδες‐προστάτες, στην πρώτη ευκαιρία θα σε
<<θάψουν>> και ποτέ δεν θα σου δώσουν περίοπη θέση στο πάνθεο της ιστορίας μας.
Η επιλογή μιας εθνικής πολιτικής στις διαπραγματεύσεις με Μέρκελ & Ολάντ θα συσπειρώσει όλους τους
Έλληνες, θα τους δώσει περηφάνια και δύναμη να αντιμετωπίσουν ότι προκύψει. Και να είσαι βέβαιος κ
πρωθυπουργέ ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολλαπλώς καλύτερο από το απεχθέστατο σήμερα.
Ο εθνικός λόγος είναι μονόδρομος. Αν τον επιλέξεις βάζεις τέλος στο Γολγοθά των συμπατριωτών σου
και ανάβεις τη σπίθα της ελπίδας τους. Της αναδημιουργίας και αναγέννησης σε στέρεες βάσεις μιας
νέας Ελλάδας, που θα την σέβονται και δεν θα την υποτιμούν, θα την υπολήπτονται και δεν θα την
απαξιώνουν, θα την προσκαλούν και εκείνη θα επιλέγει.

Μιχάλης Ραμπίδης
Διαβάστε περισσότερα » »

Διαρροή σε αγωγή πετρελαίου του ΝΑΤΟ σε αγρό στο Δρέπανο Κοζάνης – Κινητοποίηση από Στρατό, Πυροσβεστική και Aστυνομία

Όπως αποκαλύπτει το kozan.gr, διαρροή σε αγωγό πετρελαίου του ΝΑΤΟ σε χωράφι στο βόρειο τμήμα του τοπικού διαμερίσματος Δρέπανου (κοντά στο μηχανουργείο Τσαβδαρίδη), σημειώθηκε χθες το βράδυ γύρω στις 9:00, κινητοποιώντας αστυνομία, πυροσβεστική και στρατό. Πρόκειται για αγωγό που καταλήγει στις αποθήκες – δεξαμενές καυσίμων κοντά στα LIDL λίγο πιο έξω από την πόλη της Κοζάνης.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Kozan.gr που παρουσιάζει το θέμα, η διαρροή του  διυλισμένου πετρελαίου προήλθε από το άροτρο ενός τρακτέρ που όργωνε το συγκεκριμένο χωράφι. Αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ ο γύρω χώρος πλημμύρισε με καύσιμα. Άντρες του στρατού που έφτασαν στο σημείο έκλεισαν τις βάνες ώστε να σταματήσει η διαρροή, ενώ η συνδρομή τόσο της αστυνομίας όσο και της πυροσβεστικής (που συμμετείχε  με ένα 5τονο πυροσβεστικό όχημα και τρεις άνδρες) ήταν επικουρική, μιας και πρόκειται για μια καθαρά υπόθεση του στρατού, που διέπεται από το λεγόμενο απόρρητο. Για να εμποδίσουν την όδευση στην άσφαλτο και να την περιορίσουν σε χωμάτινο περιβάλλον, χρησιμοποίησαν τρακτέρ δημιουργώντας αυλάκια.
Η ζημιά έχει σχεδόν αποκατασταθεί, ενώ  καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας – μέχρι και αυτή την ώρα – βρίσκονται στο σημείο άντρες του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.  Η δυσοσμία παραμένει έντονη.

Kozan.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Απο τον Οκτώβριο τα ειδοποιητήρια για τον ΦΑΠ

Φωτογραφία για Απο τον Οκτώβριο τα ειδοποιητήρια για τον ΦΑΠΑπό τον Οκτώβριο και έως το τέλος του έτους, τουλάχιστον 1 εκατ. φορολογούμενοι θα πάρουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για το 2010 και το 2011, τα οποία θα είναι για πρώτη φορά ξεχωριστά ανά σύζυγο. Από τον συγκεκριμένο φόρο, το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει περί το 1 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών, εντός του Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική πύλη του εντύπου Ε9, προκειμένου οι φορολογούμενοι να δηλώσουν τις τυχόν μεταβολές για το 2012 στην ακίνητη περιουσία τους. Παράλληλα, το τρέχον διάστημα, η ΓΓΠΣ διαχωρίζει την ακίνητη περιουσία μεταξύ των συζύγων.

Ενώ, θα καθορίσει και νέες ενδεικτικές τιμές αφετηρίας ανά τ.μ. για τον προσδιορισμό των φορολογητέων αξιών των κτισμάτων και των εκτός σχεδίων πόλεων οικοπέδων, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές όπου την 1-1-2010 και την 1-1-2011 δεν ίσχυε το σύστημα των αντικειμενικών αξιών.

Με βάση τον συγκεκριμένο διαχωρισμό, τις δηλώσεις μεταβολών στο Ε9 και το περιουσιολόγιο που θα δημιουργηθεί, θα αποσταλούν έως το τέλος του έτους, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο, τα ξεχωριστά ανά σύζυγο εκκαθαριστικά για τον ΦΑΠ των ετών 2010 και 2011.

Ειδικότερα:

1) Περίπου 400.000 άτομα που κατείχαν την 1-1-2010 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής φορολογητέας αξίας άνω των 400.000 ευρώ, θα παραλάβουν τον Οκτώβριο ισάριθμα εκκαθαριστικά σημειώματα, με τα οποία θα κληθούν να καταβάλουν τον ΦΑΠ του έτους 2010.

2) Περισσότερα από 600.000 άτομα που κατείχαν την 1-1-2011 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ, θα παραλάβουν, περί τα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΦΑΠ του έτους 2011.

Τέλη κυκλοφορίας

Στο πλαίσιο, εξάλλου, του περιορισμού των δαπανών, οι περίπου 5,5 εκατ. φορολογούμενοι δεν θα πάρουν εφέτος το ειδικό σήμα των τελών κυκλοφορίας για το 2013 σε έντυπη μορφή (το αυτοκόλλητο που πρέπει να επικολλάται στην εμπρόσθια όψη κάθε οχήματος).

Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων θα έχουν μόνον την απόδειξη της τράπεζας ότι πλήρωσαν το ποσό που αναλογεί στον κυβισμό ή στους ρύπους. Όσοι δεν πληρώσουν, θα χρεωθούν το ποσό στον φόρο εισοδήματος του 2013, ως ληξιπρόθεσμη οφειλή, μαζί με τις αντίστοιχες προσαυξήσεις.

Οι φορολογούμενοι θα ενημερωθούν για τις ημερομηνίες για την καταβολή των τελών είτε με έντυπο ειδοποιητήριο (πιθανότατα για εκείνους που υπέβαλαν χειρόγραφη φορολογική δήλωση), είτε μέσω του TAXISnet.

Παράλληλα, αυτή την περίοδο στη ΓΓΠΣ γίνονται διασταυρώσεις για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012. Οι διασταυρώσεις πραγματοποιούνται με βάση αντίστοιχο έλεγχο του 2008 και τα αρχεία των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος.

Όσοι εντοπιστούν να μην έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν τον Σεπτέμβριο με ειδοποιητήριο να πληρώσουν τη διπλάσια αξία των τελών που αναλογούν στο αυτοκίνητό τους.
 
TreloKouneli
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΑΧΑΙΡΙ! Κόβουν χρονοεπίδομα,μισθολογικές προαγωγές,οδοιπορικά! Όλη η πρόταση-εφιάλτης του ΥΕΘΑ

ΜΑΧΑΙΡΙ! Κόβουν χρονοεπίδομα,μισθολογικές προαγωγές,οδοιπορικά! Όλη η πρόταση-εφιάλτης του ΥΕΘΑ
Πραγματικό σοκ θα προκαλέσει η υλοποίηση όσων προτάθηκαν σε σύσκεψη που έγινε στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους με θέμα “περικοπές σε στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας”. Οι "οικονομικοί" ζητάνε άλλα 70 εκατομμύρια περικοπές από τις ΕΔ,μέσα στο 2013 και 135 από τα Σώματα Ασφαλείας!

Μεταξύ άλλων η πρόταση του ΥΕΘΑ προβλέπει:
  • Κατάργηση χρονοεπιδόματος
  • Κατάργηση ή στη καλύτερη περίπτωση δραστική μείωση οδοιπορικών. Η δεύτερη λύση αν υπάρξουν αντιδράσεις
  • Κατάργηση των “παγωμένων” έτσι κι αλλιώς μισθολογικών προαγωγών
  • Κατάργηση των πλασματικών χρόνων
Όλα αυτά επαναλαμβάνουμε αποτελούν τις προτάσεις στις οποίες κατέληξε το ΥΕΘΑ!

Στη χθεσινή σύσκεψη με τους οικονομικούς παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν παρέστη ούτε ένας από τους τρεις υπουργούς του ΥΕΘΑ, οι οποίοι την ίδια περίπου ώρα συζητούσαν με τους απόστρατους των “επίσημων” ενώσεων αποστράτων για τα νοσοκομεία και τα μετοχικά ταμεία! 

Μόνο που από χθες αργά το βράδυ, όταν κυκλοφόρησαν οι πληροφορίες για τη σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο, υπάρχει “αναβρασμός” σ΄όλες τις άλλες ενώσεις αποστράτων, αλλά και στον ΣΥΣΜΕΔ, όργανα τα οποία επί της ουσίας πλέον εκπροσωπούν μεγάλο μέρος απόστρατων και εν ενεργεία στρατιωτικών. 

Οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις θεωρούνται πλέον δεδομένες και ήδη σήμερα συγκαλείται σύσκεψη όλων των ενώσεων για να καθορίσουν το πως και το πότε θα αντιδράσουν. Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ Ανέστης Τσουκαράκης “ μας έχουν αφήσει μόνο την αξιοπρέπειά μας κι αυτή δεν πρόκειται να τους τη παραδώσουμε εύκολα”.
Το πακέτο προτάσεων που έχει προκαλέσει δυσφορία και στην στρατιωτική ηγεσία η οποία βρέθηκε χθες μόνη της απέναντι στους οικονομικούς παράγοντες είναι σαφώς χειρότερο ακόμη και από τον εφιάλτη της περικοπής του 12%. Για το οποίο βέβαια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν η κυβέρνηση θα έχει το θάρρος και το θράσος να θριαμβολογήσει ότι …τον αναχαίτισε! 
 
 

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΠΕΙΓΟΝ! ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ! Απόλυτη επιβεβαίωση των όσων έλεγε ο Γέροντας Παϊσιος


Απόλυτη επιβεβαίωση των όσων έλεγε ο Γέροντας Παϊσιος για το σφράγισμα που γίνεται "για το καλό μας"!
Σύμφωνα με τη "Ναυτεμπορική", στο ηλεκτρονικό «φακέλωμα» όλων των συναλλαγών που πραγματοποιούνται στην αγορά προχωρά και επισήμως από σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, καθώς έληξε χθες η προθεσμία που είχε δώσει σε υπουργεία, υπηρεσίες και εταιρείες να αποστείλουν με ηλεκτρονικό αρχείο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) όλα τα στοιχεία που αφορούν σε συναλλαγές για να ξεκινήσει νέος κύκλος διασταυρώσεων και ελέγχου των εισοδημάτων εν όψει και της καθολικής εφαρμογής του «πόθεν έσχες».
Ετσι, και τυπικά πλέον, μετοχές, καταθέσεις, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, δάνεια, αλλά και όλες οι συναλλαγές με τράπεζες, χρηματιστήρια, ιδιωτικά και δημόσια θεραπευτήρια και κλινικές των Ταμείων Ασφάλισης, επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, ακόμη και εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και εταιρείες ύδρευσης μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών αρχών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των ελέγχων και διασταυρώσεων, που έχουν ήδη ξεκινήσει, για τον εντοπισμό και των φορολογούμενων που έχουν αποκρύψει εισοδήματα, αλλά ταυτόχρονα ζουν πλουσιοπάροχα πραγματοποιώντας μεγάλες καταναλωτικές δαπάνες, πληροφορίες θα συγκεντρώνονται και για τυχόν ύπαρξη επενδυτικών χαρτοφυλακίων, αμοιβαίων κεφαλαίων, παραγώγων, ομολόγων, προϊόντων εφάπαξ καταβολής, επενδύσεων σε χρυσό ή ασήμι κ.λπ., θυρίδων αλλά και για την αγορά χρυσών λιρών και ράβδων χρυσού.
Θα πρέπει μάλιστα να αναφερθεί ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να αφορούν στη χρήση του 2011, εκτός αυτών που αφορούν στις πιστωτικές κάρτες που εκδόθηκαν εκτός Ελλάδος, αλλά και των στοιχείων των τραπεζών που θα πρέπει να αφορούν και στη χρήση 2010.
Στο πλαίσιο πάντως του γενικότερου «φακελώματος» που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, όπως έχει ήδη επισημάνει η «Ν» (13/8/2012, σελ. 1) ετοιμάζεται και νέο ειδικό πρόγραμμα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, μέσω του οποίου οι ελεγκτικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα με το πάτημα απλώς ενός κουμπιού να έχουν την πλήρη εικόνα και το οικονομικό προφίλ όλων των συγγενικών προσώπων του φορολογούμενου που ελέγχουν.
Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι η δημιουργία του γενεαλογικού και συγγενικού δέντρου θα δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτές να βάζουν στο μικροσκόπιο των ερευνών και τα συγγενικά πρόσωπα του «ύποπτου» φορολογούμενου και να «ξεψαχνίζουν» το «πόθεν έσχες» τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν πολύ σημαντικό βήμα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής το εν λόγω εγχείρημα, καθώς πολλές φορές μέχρι σήμερα κατά τη διάρκεια ελέγχων για την αποκάλυψη κρυφών εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων «σκόνταφταν» σε συγγενικά πρόσωπα, όπου χανόντουσαν τα ίχνη.
Δεν είναι λίγες μάλιστα οι φορές που αρκετοί φορολογούμενοι για να κρύψουν «μαύρα» χρήματα τα κατέθεταν σε λογαριασμούς συγγενικών προσώπων, κυρίως μισθωτών ή συνταξιούχων, υπεράνω υποψίας, που δεν τραβούσαν την προσοχή των φορολογικών αρχών με αποτέλεσμα να είναι αδύνατος ο εντοπισμός τους.

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο π. ΠΑΪΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ:
"Έτσι θα βρει τότε ευκαιρία ο καθένας να καταπατήσει και να πάρει ότι θέλει. Ας πούμε, αν θέλει να καταπατήσει ένα χωράφι, θα πει ότι ήταν δήθεν του παππού του ή ότι το είχε νοικιάσει κάποτε για βοσκοτόπι, οπότε άντε να βρεις άκρη. Θα πουν μετά οι αρμόδιοι: "Δυστυχώς δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε ο έλεγχος μόνο με το κομπιούτερ μπορεί να γίνει", και θα προχωρήσουν στο σφράγισμα. Θα χτυπάει μετά το κομπιούτερ, θα βλέπει αν είσαι σφραγισμένος, για να σε εξυπηρετήσει ή όχι. 

Τα τριάμισι χρόνια θα είναι δύσκολα και θα την πληρώσουν μερικοί που δε θα συμφωνήσουν με αυτό το σύστημα. Γι'αυτούς όλο και κάποια αιτία θα βρίσκουν και θα τους κλείνουν στη φυλακή. Μετά έναν χρόνο θα τους πηγαίνουν σε άλλη πόλη για ανακρίσεις, για να περάσουν από άλλο δικαστήριο, από την μία πόλη στην άλλη. Ύστερα θα πουν: "Μας συγχωρείς, είσαι αθώος. Αν ήσουν σφραγισμένος, θα το ελέγχαμε σε ένα λεπτό. Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τον έλεγχο".
ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΝΤΡΑ!
Κι όλα αυτά για το...καλό μας, προκειμένου τάχα να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή!!!
Δεν πρέπει να γίνει αυτό;, ίσως ρωτήσει κάποιος: Φυσικά και πρέπει να γίνει!
Όμως, υπάρχει κανείς που πιστεύει πως οι μεγαλοαπατεώνες - φοροφυγάδες που βρίσκονται δεκαετίες στο απυρόβλητο, θα...πιαστούν τώρα επειδή θα τους "ψάξουν";
Ή μήπως όλα γίνονται για να προχωρήσει το φακέλωμα - ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ σε όλους μας και να το αποδεχτούμε μάλιστα ως κάτι...θετικό;;;
Έχουμε λοιπόν την απόλυτη επιβεβαίωση των όσων έλεγε ο Γέροντας Παϊσιος, που έφερνε το παράδειγμα με "το χωράφι του παππού", που για να βρει τάχα η Εφορία πρέπει να φακελώσει ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!
Ως Έλληνες Ορθόδοξοι πολίτες, έχουμε την υποχρέωση να αντιδράσουμε ΚΑΙ στο ηλεκτρονικο φορο - φακέλωμα ΚΑΙ στον απίστευτο "νόμο" που επιτρέπει τσιπάρισμα ενηλίκων και παιδιών! 
 

Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ηρωικός εισαγγελέας Πεπόνης πετά το γάντι στο πολιτικό σύστημα: “Καθήστε στο σκαμνί τον Παπανδρέου”

20120821-234116.jpg
Σύμφωνα με ασφαλέστατη πηγή, ο άξιος λειτουργός της δικαιοσύνης Γρηγόρης Πεπόνης, μετά την μαραθώνια κατάθεση του κυρίου Ρουμελιώτη, φώτισε τις τελευταίες σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης και ενεργοποιεί το άρθρο 86 του Συντάγματος πετώντας το γάντι στο πολιτικό σύστημα. Ένα πολιτικό σύστημα που σέρνεται ενώπιον των ευθυνών του από την ασκητική μορφή με την γρανιτένια θέληση που παραπέμπει σε πολεμιστή ομηρική έπους.
Χτύπημα χωρίς δισταγμό: “Σας δίνω την ευκαιρία να επιδείξετε πολιτική συνέπεια και
ανδροπρέπεια”. Και εδώ δεν υπάρχουν υπεκφυγές, δεν υπάρχουν τεθλασμένες.
Το ερώτημα έχει μόνο μία ευθεία απάντηση: Κύριε Σαμαρά, δεσμευθήκατε για εξεταστική ώστε να διερευνηθεί το πως φτάσαμε στο μνημόνιο. Ο Έλληνας εισαγγελέας σας γλιτώνει από την οπερέτα των διαβουλεύσεων με τους κυβερνητικούς εταίρους και σας στέλνει τον φάκελλο με το όνομα “Γιώργος Παπανδρέου” στο εξώφυλλο. Θα προχωρήσετε; Τυχόν αρνητική απάντηση σημαίνει κουρέλιασμα του Συντάγματος. Το ίδιο ισχύει για κάθε Έλληνα βουλευτή που θα κληθεί να αποδείξει εάν η Ελληνική δημοκρατία θα επιβιώσει ή θα συντριβεί υπό το βάρος ατομικών αμαρτιών που η απόπειρα συγκάλυψης θα τις μετατρέψει αυτόματα σε συλλογικές.
Ο κύριος Ρουμελιώτης έκανε το καθήκον του αποκαλύπτοντας κάθε πτυχή του εγκλήματος. Εκεί που έπρεπε, απέναντι σε έναν εισαγγελέα που όπως σχολίαζε μετά την μαραθώνια κατάθεση του, αποτελεί Εθνικό κεφάλαιο.
Το “Μα θα καταστρέψεις το Έθνος σου” που ξεστόμισε έντρομος ακόμα και ο απεχθής παγκόσμιος τοκογλύφος, ας ηχήσει σαν καμπάνα σε κάθε πολιτικό έρμαιο βαλίτσας ή “τηλεοπτικής παραγωγής”. Όποιος πρόδωσε αυτό το Έθνος κονιορτοποιήθηκε στην ατσάλινη περιστροφή χιλιάδων χρόνων Ελληνικής πνοής.
Διαβάστε περισσότερα » »