Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Μαρκογιαννάκης : «H μεγαλύτερη ρεμούλα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα» ( video )

Ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης χαρακτήρισε ως: «τη μεγαλύτερη ρεμούλα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα» το κόστος της διοργάνωσης.

«Εγώ πιστεύω απόλυτα όσον αφορά το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων επειδή έχω υπόψη μου παραδείγματα, ότι ήταν η μεγαλύτερη ρεμούλα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα, δεν έγινε οποιαδήποτε έρευνα, το θέμα κουκουλώθηκε. Δεν είναι η πρώτη φορά που το λέω... Το έχω ξαναπεί...

Το έχω πει σε συνέντευξή μου σε μεγάλη εφημερίδα, το έχω πει από βήματος της βουλής αρκετές φορές, το έχω δώσει εγγράφως σε ηγεσία πολιτική, δεν μπορώ να γίνω και γραφικός να πάω να κάνω απεργία πείνας έξω από τα σκαλοπάτια της βουλής για να ξεκινήσει μια διαδικασία. Οταν και το σύστημα δε θέλει κάποιον ο οποίος προσπαθεί τον εξοντώνει...»», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.





real
Διαβάστε περισσότερα » »

Δισεκατομμυριούχος ο Τούρκος με το... ελληνικό γιαούρτι

Τα δισεκατομμύριά του όμως, κινδυνεύουν λόγω... διαζυγίου.

Χρειάστηκε μόνο ένα παλιό εργοστάσιο, ένα μικρό επιχειρηματικό δάνειο και η αμερικανική «μόδα» του ελληνικού γιαουρτιού, για να γίνει ο Hamdi Ulukaya, ένας 40χρονος τούρκος μετανάστης στις ΗΠΑ, δισεκατομμυριούχος.

Το γιαούρτι του, το Chobani, είναι το πρώτο σε πωλήσεις στις ΗΠΑ, με τις πωλήσεις του να έχουν πενταπλασιαστεί από το 1009, δίνοντας στον Ulukaya περιουσία...
 1,1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.


Παρότι ξεκίνησε να παράγει το Chobani πριν από μόλις πέντε χρόνια, ο τούρκος επιχειρηματίας ελέγχει σήμερα το 17% της αμερικανικής αγοράς γιαουρτιού.

Όμως, η περιουσία του Ulukaya απειλείται τόσο από τον ανταγωνισμό των άλλων εταιρειών γιαουρτιού όσο και από την… πρώην σύζυγό του, την Ayse Giray. Η παιδίατρος τον μηνύει, ζητώντας πάνω από το μισό της Chobani.

Ο Ulukaya μετανάστευσε από την Τουρκία στις ΗΠΑ το 1997, όπου η οικογένειά του διατηρούσε μία φάρμα και παρήγαγε γαλακτοκομικά. Αφότου έκανε μερικά μαθήματα στο State University of New York, άρχισε να παράγει φέτα.

Στην αγορά του γιαουρτιού, μπήκε το 2005. Αγόρασε ένα εργοστάσιο που είχε κλείσει και δύο χρόνια αργότερα, έστειλε τα πρώτα ελληνικά γιαούρτια Chobani στα σούπερ μάρκετ.

Φέτος, η Chobani ήταν χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Την ίδια ώρα, η πρώην σύζυγος του Ulukaya διεκδικεί δικαστικά το 53% της εταιρείας του, υποστηρίζοντας ότι κατά την περίοδο 1997-2009 έδωσε στον σύζυγό της 500.000 δολάρια για να τον βοηθήσει να ξεκινήσει μια επιχείρηση φέτας, τα οποία εκείνος χρησιμοποίησε για να αγοράσει ένα παλιό εργοστάσιο της Kraft Foods και να ξεκινήσει την Agro-Farma. Το ζευγάρι χώρισε το 1999 και, όπως υποστηρίζει τώρα η σύζυγος, ο Ulukaya αρνήθηκε να της δώσει μερίδιο από τα κέρδη που αποκόμισε στη συνέχεια από τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του.

Σε ό,τι αφορά πάντως την κατανάλωση, όλα δείχνουν πως οι προοπτικές για το ελληνικό γιαούρτι είναι κάτι περισσότερο από καλές.

«Σε καταναλωτικό επίπεδο, η μόδα του ελληνικού γιαουρτιού είναι η μεγαλύτερη καινοτομία που έχει υπάρξει στη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων από την εποχή που ξεκίνησαν οι ατομικές συσκευασίες προϊόντων όπως το γιαούρτι και τα στικ μοτσαρέλας», λέει χαρακτηριστικά ο Robert Ralyea, επικεφαλής του Εργαστηρίου Επεξεργασίας και Ανάπτυξης Τροφίμων του Πανεπιστημίου Cornell. Και η συγκεκριμένη εταιρεία, όπως λέει, εκμεταλλεύτηκε τη συγκεκριμένη τάση με τον καλύτερο τρόπο...


krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΤΑΙ... ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ;;; ΒΙΝΤΕΟ


ΠΟΣΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ;

Τό ἐρώτημα ΔΕΝ εἶναι ρητορικό καί ἀπευθύνεται στόν ὑπουργό (καί τούς λειτουργούς) τῆς Δικαιοσύνης. Μπορεῖ ἕνας Ἕλληνας πολίτης νά γιορτάζει μέ τήν ἀνωτέρω ἀφίσα τή νίκη τοῦ Κεμάλ τό 1922 καί τόν ὄλεθρο τοῦ ἔθνους μας στήν Μικρασία;  Δικαιοῦται νά γράφει, ὅπως ὁ Ἰλχάν Ταχσίν (30-8-12) 

“Ἐκφράζουμε ὡς οἰκογένεια τῆς ἐφημερίδας Μπιρλίκ τίς πιό ἐγκάρδιες εὐχές καί συγκινημένοι συγχαίρουμε τό Τουρκικό Ἔθνος γιά τή Γιορτή τῆς Νίκης τῆς 30ης Αὐγούστου πού κερδήθηκε ὑπό τήν ἡγεσία τοῦ μεγάλου Μουσταφά Κεμάλ Ἀτατούρκ μέ τούς συμπολεμιστές του καί... 



Τούς ἅγιους μάρτυρές μας πού κατέγραψαν ἕναν θρῦλο”; Κι ἄν ναί, τί ἐμποδίζει κάποιον ἀπό τό νά ὀργανώσει καί μία ἑορταστική ἐκδήλωση στή Θράκη γιά τήν κατάληψη τῆς Σμύρνης, ἀνήμερα τοῦ ἐθνικοῦ μας μνημόσυνου; 

Τό νά δηλώνει κανείς Τοῦρκος σημαίνει ὅτι δικαιοῦται καί νά συμπεριφέρεται σάν νά μήν ζεῖ στήν Ἑλλάδα ἀλλά στήν Τουρκία; Ἐδῶ μιλᾶμε γιά τόν ὁρισμό τοῦ ἀδικήματος προσβολῆς μνήμης καί πρόκλησης διχόνοιας – ἤ ὄχι; 

Ἔχουμε ξεπεράσει κάθε ὅριο ἐθνικῆς ἀναξιοπρέπειας καί κρατικῆς ἀνυποληψίας. Βγαίνει ὁ Τζενγκίζ Ὀμέρ καί δηλώνει ἀνοιχτά (“Μιλέτ”, 29-8-12) ὅτι δουλεύει γιά τόν ἐκτουρκισμό τῶν Πομάκων καί καλεῖ συχνότερα Τούρκους ἀξιωματούχους πού διευκολύνουν το ἔργο του, καί ἐξορκίζει τούς Πομάκους πού “ἀγαποῦν τήν μητέρα πατρίδα τους Τουρκία πιό πολύ κι ἀπό τούς Τούρκους (…) νά μήν στείλουν τά παιδιά τους στά ἑλληνικά νηπιαγωγεῖα” καί νά ἀγνοήσουν “τίς κενές ἀπειλές τῆς διοίκησης”. Τήν ἑπομένη ὁ Φερούχ Ὀζκάν στήν ἱστοσελίδα του (yunturk.org.tr) ὑμνεῖ τήν ἀνεξάρτητη δημοκρατία τῆς Δ. Θράκης τοῦ 1913. Τί ἄλλο θέλουμε;;;!!! 
 Εφημερίδα Αντιφωνητής 

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ





http://www.onalert.gr

http://ellinikoforoum.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

SKOPIA-11
ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ!

fyrom5
Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με εισηγήτρια την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαρία-Ελένη Κοππά, υπέβαλλε στην ολομέλεια πρόταση ψηφίσματος για τη διεύρυνση της Ε.Ε.
Στην πρόταση το κείμενο έλεγε:

fyrom6
Δύο ευρωβουλευτές, η Marietje Schaake από τη Δανία και ο Andrew Duff από την Αγγλία, προσπάθησαν με τροπολογίες, να αλλοιώσουν την πρόταση ψηφίσματος.
fyrom3
Η ξανθούλα από τη Δανία, ζήτησε να αλλάξει η λέξη ΠΓΔΜ και να γίνει "Μακεδονία":
Ο Άγγλος Andrew Duff, ξεπέρασε σε φιλοσκοπιανισμό και τον Γκρούεσκι. Ζήτησε να αλλάξει το ΠΓΔΜ σε ..."μακεδονικό κράτος" !

fyrom4
Τελικά, οι ντροπολογίες δεν πέρασαν και το ψήφισμα που συνέταξε η Μαριαλένα Κοππά, έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία, κάτι που απαγοήτευσε τους Σλάβους της FYROM, την ώρα που οι Αλβανοί της FYROM πιέζουν να διευθετηθεί επιτέλους το ζήτημα της ονομασίας, με υποχωρήσεις και από τη σλαβική πλευρά.
 
taxalia.blogspot.com 
indobserver.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΗΜΥΔΑ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΩΣ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΤΟΝΩΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

chaga
Ένα μικρό γνωστό μανιτάρι είναι η δημιουργία μια σταθερής φήμης στους ιατρικούς κύκλους ως η ισχυρή άμυνα κατά του καρκίνου. 
Αν και σχετικά ανήκουστο στα μέσα ενημέρωσης, το μανιτάρι chaga έχει χρησιμοποιηθεί στη λαϊκή ιατρική για πολλές γενιές. Η έρευνα έχει δείξει ότι το chaga είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για την προστασία στο κυτταρικό DNA από ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν.

Το μανιτάρι Chaga (Inonotus obliquus) είναι ένας μύκητας που αναπτύσσεται στη σημύδα και σε άλλα δέντρα σκληρού ξύλου. Η ποικιλία που βρίσκεται στη σημύδα πιστεύεται ότι είναι το πλέον ισχυρό, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης μποτουλίνης η οποία είναι τοξική για τα κύτταρα του καρκίνου. Το Chaga είναι ασυνήθιστο στον κόσμο μανιταριών, καθώς μοιάζουν με ξύλο και είναι πορώδη μαύρα και σκληρά - παρόμοια με άμορφο άνθρακα. Οι ντόπιοι της Κίνας, της Σιβηρίας, της Φινλανδίας, Ιαπωνίας, Πολωνίας, και στη Βόρεια Αμερική αναγνωρίζουν όλα τα chaga για αιώνες. 



Θεραπευτικές ιδιότητες

Αρκετές μελέτες υποστηρίζουν την ιατρική αξία του chaga. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Kyunghee στη Σεούλ, Νότια Κορέα εξέτασαν την αποτελεσματικότητα του chaga όσον αφορά την προστασία στο κυτταρικό DNA. Τα κύτταρα υπέστησαν κατεργασία με εκχύλισμα μανιταριών chaga και στη συνέχεια εκτίθενται σε οξειδωτικό στρες. Τα επεξεργασμένα με εκχύλισμα- κύτταρα είχαν 40 τοις εκατό λιγότερο μετάλλαξη του DNA σε σύγκριση με τα μη επεξεργασμένα κύτταρα. Σε μια άλλη μελέτη, Ιάπωνες ερευνητές ανακάλυψαν ότι στο chaga είχαν υψηλότερα επίπεδα προστασίας αντιοξειδωτικά των κυττάρων από άλλα φαρμακευτικά μανιτάρια που είχαν συμπεριληφθεί στην έρευνα. Το Chaga έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό κατά των καρκίνων του ήπατος, της μήτρας, του μαστού, του παχέος εντέρου, του δέρματος, του τραχήλου και των πνευμόνων. Προσβάλλει επίσης τα νεοπλασματικά κύτταρα χωρίς να διαταράξει τον υγιή ιστό. Επιπλέον, αυτό το μανιτάρι έχει βρεθεί να είναι αντι-ιικό και αντι-φλεγμονώδη.

Τα μανιτάρια Chaga είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Στερόλες, φλαβονοειδή, πολυσακχαρίτες, πολυφαινόλες, οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι μερικά μόνο από τα συστατικά που βρέθηκαν στο chaga. Η ανοσοποιητική λειτουργία ενισχύεται από τις β-γλυκάνες που υπάρχουν στο μανιτάρι που ενεργοποιούν τα Τ-κυττάρου δραστικότητα και την παραγωγή αντισωμάτων.

Μέθοδοι κατανάλωσης

Το Chaga μπορεί να ληφθεί ως ένα τσάι, εφαρμόζεται στο δέρμα, καταναλώνονται ως σκόνη ή εισπνέονται ως καπνός. Για ένα παραδοσιακό τσάι, διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού από το αφυδατωμένο μανιτάρι σε ένα φλιτζάνι νερό. Συνιστώμενη δοσολογία για εκχύλισμα αλκοόλης (1:5 βάμμα): 40-60 σταγόνες, δύο έως τρεις φορές την ημέρα.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Κακόγουστη φάρσα το 14900

Κακόγουστη φάρσα το νέο τηλεφωνικό νούμερο του ΕΟΠΠΥ το 14900 -«που λύνει όλα τα προβλήματα »- αφού το υποκατάστημα της Πτολεμαίδας δεν διαθέτει τηλεφωνικό κέντρο και οι ασφαλισμένοι της Εορδαίας διαπληκτίζονται από τα άγρια χαράματα για να προμηθευθούν έγκαιρα τις κάρτες τους, και να επισκεφθούν το γιατρό τους.
Πρόσφατα συνδικαλιστές διαμαρτυρήθηκαν στο Εργατικό κέντρο Πτολεμαίδας ζητώντας την παρέμβαση του στον ΕΟΠΥΥ ώστε να εγκατασταθεί τηλεφωνικό κέντρο άμεσα για να εκλείψουν οι σημερινές ανθυγιεινές συνθήκες εξυπηρέτησης του κοινού.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ - 1η ΑΝΑΒΑΣΗ ΒΛΑΣΤΗΣ -


Αγώνας ποδηλασίας διοργανώνεται στο Δήμο Πτολεμαΐδας  Νομού Κοζάνης, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 12:00 μ.
Ύστερα από απουσία 2 χρόνων και μετά από 3 επιτυχημένες διοργανώσεις OPEN M.T.B. PTOLEMAIDA 2007-2008-2009  το TEAM PODILATOMANIA, ο Δήμος Εορδαίας και το κατάστημα PODILATOMANIA διοργανώνουν την 1η   ΑΝΑΒΑΣΗ ΒΛΑΣΤΗΣ συνολικής διαδρομής 26.65 χλμ.
Όροι συμμετοχής: Ισχύουν οι κανονισμοί της ΕΟΠ. Ο αγώνας είναι OPEN και μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες άνω των 18 ετών. Αθλητές μικρότερης ηλικίας μπορούν να συμμετάσχουν μετά από ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων τους.
Διαδρομή: Η εκκίνηση θα γίνει από την κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας και το ελεύθερο θα δοθεί στα 10.92 χλμ. Ο τερματισμός θα γίνει στο καταφύγιο στο Μουρίκι (ξενώνας Τζαβέλα). Η θετική υψομετρική διαφορά είναι 965μ. όπου ξεκινάει από 599μ. και φτάνει τα  1552μ. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής περικλείεται από το καταπράσινο δάσος Οξιάς του Δήμου Μουρικίου.
 
Κατηγορίες:
1)     Ανδρών: κάτω των 18, 18-29, 30-39, 40-49, 50+
2)     Γυναικών
3)     Εφήβων
 
Δήλωση Συμμετοχής: Παρακαλούνται οι αθλητές να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως, για την καλύτερη προετοιμασία της οργάνωσης στέλνοντας e-mail στο podilatomania@yahoo.gr.Οι εγγραφές θα γίνονται επίσης και στο χώρο της εκκίνησης μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.
 
Βραβεύσεις:
 Σε όλες τις κατηγορίες:
1ος κύπελλο και μετάλλιο
2ος μετάλλιο
3ος μετάλλιο
4ος, 5ος, 6ος έπαινο.
Στους 6 πρώτους της γενικής κατάταξης θα δοθεί χρηματικό έπαθλο, δώρα από χορηγούς καθώς και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.
Αναλυτικά τα χρηματικά ποσά που θα δοθούν είναι:
1ος                100 ευρώ
2ος                70 ευρώ
3ος                50 ευρώ
4ος                40 ευρώ
5ος                30 ευρώ
6ος                20 ευρώ
Μετά τον τερματισμό θα υπάρχει μπουφές με φαγητό στην κεντρική πλατεία της Βλάστης.
Τηλέφωνο για πληροφορίες 2463025923, 6972623897
Διαβάστε περισσότερα » »

Κι από αυτά έχουμε : Αναστρέψτε την Οστεοπόρωση με Δαμάσκηνα

Πιστεύω ότι μετά την δαιμονική μπόρα που βιώνουμε θα αναδειχθεί η αξία των φυσικών τροφών και βοτάνων και όλη η γνώση η οποία μένει τώρα στο περιθώριο για να προωθούνται τα συμφέροντα των φαρμακευτικών πολυεθνικών.
Τότε θα συνειδητοποιήσουμε και καλύτερα τον πλούτο της χώρας μας από την δυνατότητα να παράγει σχεδόν τα πάντα! 
Λάβαμε :

Αναστρέψτε την Οστεοπόρωση με Δαμάσκηνα

Με συγχωρείτε, τα ξερά δαμάσκηνα χτίζουν τα κόκκαλα; 
Ο Dr. Bahram Arjmandi
 από το Πανεπιστήμιο της Florida αποδεικνύει ότιτρώγοντας μόνο 10 ξερά δαμάσκηνα την ημέρα ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΙ την οστεοπόρωση σε γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση, αλλά και σε άντρες που υποφέρουν από οστεοπόρωση. 
Σε κλινική μελέτη 58 γυναικών, που τρώγανε 100 γραμμάρια ξερά δαμάσκηνα την ημέρα βελτίωσε τους δείκτες σχηματισμού μετά από μόνο τρεις μήνες, συγκρινόμενο με μια ομάδα ελέγχου που έτρωγε 75 γραμμάρια ξερών μήλων.
Αυτό υποστήριξε προηγούμενα μοντέλα με ζώα όπου αυξήθηκε η πυκνότητα των οστών σε μικροσκοπικό επίπεδο. Σε μια άλλη μελέτη σε αρσενικά ποντίκια με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης παρατηρήθηκαν πλεονεκτήματα, που δείχνειότι άνδρες με οστεοπόρωση θα επωφελούνταν από μερικά ξερά δαμάσκηνα την ημέρα. 
 
Αυτή η πληροφορία είναι επίκαιρη, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες αναφορές για κίνδυνο καταγμάτων σε ασθενείς που κάνουν θεραπεία με Bisphosphonate. Τα κόκκαλα είναι ζωντανός ιστός που διαρκώς ανανεώνεται. Οι οστεοκλάστες ξανά απορροφούν τα κύτταρα των κοκάλων. Από την άλλη πλευρά οι οστεοβλάστες κατασκευάζουν νέα κύτταρα.
Όταν αυτές οι διαδικασίες είναι ισορροπημένες έχει κανείς υγιή και γερά κόκκαλα. Όταν οι οστεοκλάστες πάρουν το επάνω χέρι τότε έχουμε περισσότερη καταστροφή του παλαιού κόκκαλου. Αυτό οδηγεί στο οστεοπενικό κόκκαλο , η στο εύθραυστο οστεοπορικό κόκαλο.
Τα περισσότερα φάρμακα αναστέλλουν τους οστεοκλάστες, τα οποία αφήνουν τα κόκκαλα σκληρότερα αλλά πιο εύθραυστα λόγω της αλλαγής της δομής τους. Τα δαμάσκηνα ενεργοποιούν τους οστεοβλάστες, επιτρέποντας τους να παράγουν νέα κύτταρα στα κόκαλα και να αναστρέψουν την οστεοπόρωση. Οι ερευνητές θεωρούν ότι αυτό σχετίζεται με το περιεχόμενο σε Βόριο. Επίσης ανευρίσκεται στα καρύδια και σε άλλα ξερά φρούτα.
Το Βόριο ρυθμίζει τον μεταβολισμό των μετάλλων και τα επίπεδα των ορμονών. Ρυθμίζοντας την απώλεια του Ασβεστίου και του Μαγνησίου στα ούρα, παραμένουν περισσότερα για το χτίσιμο των οστών. Επίσης το Βόριο ρυθμίζει τα οιστρογόνα, τα οποία με την σειρά τους αυξάνουν την απορρόφηση του Ασβεστίου. Τέλος το Βόριο βοηθά στην μετατροπή της βιταμίνης D σε ενεργό κατάσταση που χρειάζονται οι οστεοβλάστες για να χτίσουν νέα τούβλα για τα κόκκαλα.
Τα Δαμάσκηνα βοηθούν το σώμα και με άλλους τρόπους, επίσης. Η αντιφλεγμονώδης δράση των Πολυφενολών στα Δαμάσκηνα αναστέλλουν τους οστεοκλάστες, και βοηθούν στην καλύτερη υγεία της καρδιάς και την ισορροπία της Χοληστερόλης. Οι φυτικές ίνες που επίσης περιέχουν βοηθούν στην υγεία των εντέρων.
Ελάχιστα ρίσκα παίρνει κανείς όταν καταναλώνει δαμάσκηνα. Αυξάνει τα επίπεδα της Insulin-like Growth Factor-I (IGF-I) που μπορεί να μην είναι καλό σε όποιον έχει καρκίνο. Η IGF-I ενθαρρύνει την ανάπτυξη των ιστών και είναι καλή για τα ασθενικά κόκκαλα, αλλά ανεπιθύμητη για τους όγκους. Αυτό αμφισβητείται όμως, καθόσον κάποιοι συγγραφείς πιστεύουν ότι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες αποτρέπουν τον καρκίνο.
Διάσημα τα Δαμάσκηνα για τις καθαρκτικές τους ιδιότητες, οι περισσότεροι δεν έχουν πρόβλημα με το να φάνε δέκα ξερά δαμάσκηνα την ημέρα. Μπορεί να αρχίσει κανείς με τρία δαμάσκηνα και να φτάσει τα 100 γραμμάρια την ημέρα. Τα ξερά δαμάσκηνα μπορείτε να τα φάτε σκέτα, η με γιαούρτι, η με κουάκερ, η κουσκούς, με σαλάτα, με ριζότο, με κρέας.

Σημείωση Ίων Μάγγου.
Η οστεοπόρωση δημιουργείται από την μεγάλη κατανάλωση κρεάτων, πουλερικών, ψαριών και γαλακτοκομικών. Εν γένει ζωικά προϊόντα. Γιατί ? Γιατί το στομάχι γίνεται αλκαλικό αντί για πολύ όξινο, που είναι το φυσιολογικό. Αυτόματα το αίμα γίνεται όξινο. Ο οργανισμός για να σώσει τον άνθρωπο (που τρώει «παραδοσιακά» τρομάρα του), στέλνει τους οστεοκλάστες να διαλύσουν τα οστικά κύτταρα και παίρνοντας το Ασβέστιο το ρίχνει στο αίμα για να το ΑΛΚΑΛΟΠΟΙΗΣΕΙ. Οπότε η διαδικασία της οστεοπόρωσης αρχίζει από μικρή ηλικία.
Οι γυναίκες που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με την οστεοπόρωση, μετά την εμμηνόπαυση (και δεν έχουν ιδέα πώς να την καθυστερήσουν πάρα πολύ), ακόμα και έξι παιδιά να γεννήσουν αν τρώνε πολλά ωμα λαχανικά, φρούτα, χόρτα και καθόλου κρέας και γαλακτοκομικά δεν παθαίνουν ποτέ οστεοπόρωση μέχρι τα βαθειά γεράματα. Βάλτε τα δαμάσκηνα στην καθημερινότητα σας και απολαύστε καλή υγεία με γερό οργανισμό. Δεν έχετε να χάσετε και τίποτα. . και φυσικά ΔΕΝ ΠΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΓΆΛΑ
Διαβάστε περισσότερα » »

OI ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ -- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ ...!!!‏

«Για τους Γερμανούς, όλα τα μνημεία ήταν ουρητήρια και κατά προτίμηση το εσωτερικό του Παρθενώνα». Έτσι καταλήγει ο… ειδικός τόμος που εξεδόθη το 1946 από το υπουργείο Παιδείας με τίτλο «Ζημίαι των αρχαιοτήτων εκ του πολέμου και των στρατευμάτων κατοχής».

Εκεί καταγράφονται αναλυτικότατα οι κλοπές ελληνικών αρχαιοτήτων από τα μουσεία, οι λαθρανασκαφές, οι καταστροφές και οι ζημιές μνημείων από τους ναζί.Τα γερμανικά, ιταλικά και βουλγαρικά στρατεύματα απεδείχθησαν ορδές «νέων Ελγιν», που κατέκλεψαν ανεκτίμητης αξίας αρχαιότητες. Οι περισσότερες εξ αυτών εστάλησαν στη Γερμανία, στην Αυστρία και σε άλλες χώρες. Κάποιες εξετέθησαν ακόμα και σε μουσεία, ενώ οι πιο πολλές παραμένουν άγνωστο πού βρίσκονται. Ελάχιστες έχουν επιστραφεί στην Ελλάδα. Ο «Τύπος της Κυριακής » αποκαλύπτει στοιχεία από τρεις εκθέσεις που συντάχθηκαν μεταπολεμικά γι’ αυτή τη λεηλασία. Πρόκειται για την καταγραφή του υπουργείου Παιδείας, την έκδοση του υπουργείου Ανοικοδομήσεως, το 1947, του Κωνσταντίνου Δοξιάδη, με τίτλο «Θυσίες της Ελλάδος, αιτήματα και επανορθώσεις στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», και την έκθεση του βρετανικού υπουργείου Πολέμου («Works of Art in Greece. Losses and Survivals», War Office).

Τις πλέον λεπτομερείς καταγραφές είχε κάνει το υπουργείο Παιδείας. Από αυτές αποδεικνύεται περίτρανα ότι το Γ’ Ράιχ ήταν «στρατός αρχαιοκαπήλων». Ως γνωστόν, τόσο για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, που ανέρχονται σε εκατοντάδες δισ. ευρώ, όσο και για τις κλεμμένες αρχαιότητες, η Γερμανία έχει δώσει «ψίχουλα» στην Ελλάδα. Ωστόσο, ουδεμία ελληνική κυβέρνηση έχει διεκδικήσει σθεναρά τις αποζημιώσεις. Υπό το πρίσμα των τελευταίων δραματικών οικονομικών εξελίξεων στη χώρα μας, κοινή πεποίθηση είναι ότι έχει έλθει η ώρα για ανακίνηση της μείζονος αυτής υπόθεσης. Πόσω μάλλον, αφού οι γερμανικές αποζημιώσεις αντιστοιχούν σε ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος του σημερινού ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τον τόμο του υπουργείου Ανοικοδομήσεως, «όλους σχεδόν τους αρχαιολογικούς τόπους τούς κατέλαβαν οι δυνάμεις του εχθρού και σε πολλούς προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές, γιατί έκλεψαν, κατέστρεψαν, έκτισαν πυροβολικά και έργα, χωρίς να σέβωνται τίποτε. Οι Γερμανοί προκάλεσαν καταστροφές σε 87 αρχαιολογικούς ή ιστορικούς χώρους, οι Ιταλοί σε 39 και οι Βούλγαροι σε 3. Σήμερα, μερικοί σημαντικοί αρχαιολογικοί τόποι, όπως της Βάρης, της Δημητριάδος ή του Παλαιοκάστρου Κρήτης, δεν υπάρχουν». Και συνεχίζει: «Έγιναν, όμως, και αυθαίρετες ανασκαφές, που προκάλεσαν την καταστροφή και την κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών. Ο,τι βρήκαν στις ανασκαφές αυτές, οι κατακτητές το πήραν μαζί τους και μας μένει ακόμα άγνωστο.

Τέτοιες καταστροφές έγιναν από Γερμανούς σε 24 τόπους και από Ιταλούς σε 2. Σημαντικές ήταν και οι κλοπές αρχαιολογικών θησαυρών. Οι Γερμανοί, ειδικότερα, έκλεψαν αρχαιότητες από 42 μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους (σ.σ.: αρχαιολογικές συλλογές, αγάλματα, ανάγλυφα, νομίσματα, χρυσοί στέφανοι, ιερά σκεύη κ.λπ.). Οι Ιταλοί έκλεψαν αρχαιότητες από 33 μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους. Οι Βούλγαροι από 9 μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους». Τέλος, λεηλατήθηκαν, καταστράφηκαν, αλλά και υπέστησαν τεράστιες ζημιές πολλές βυζαντινές αρχαιότητες. Και βέβαια, κυρίως εκκλησίες. Εκτιμάται ότι καταστράφηκαν 15 μοναστήρια, μεταξύ των οποίων τα ιστορικής σημασίας Αγίας Λαύρας και Μεγάλου Σπηλαίου, καθώς και 300 εκκλησίες, με έργα μεγάλης πολιτιστικής αξίας.

«Επαγγελματίες» βάρβαροι και αρχαιοκάπηλοι

Αποκαλυπτικές για τη βαρβαρότητα απέναντι στα παγκόσμιας σημασίας μνημεία, αλλά και τον «επαγγελματισμό» στην αρχαιοκαπηλία, ακόμα και αρχαιολόγων Γερμανών, είναι οι περιγραφές που υπάρχουν στον ειδικό τόμο του υπουργείου Παιδείας το 1946 («Ζημίαι των αρχαιοτήτων εκ του πολέμου και των στρατευμάτων κατοχής»).

Ακρόπολη
Γερμανοί αξιωματικοί και στρατιώτες με ξιφολόγχες ή άλλα μέσα αποσπούσαν κατεργασμένα μάρμαρα, φτάνοντας συχνά μέχρι την πλήρη καταστροφή σπουδαίων αρχιτεκτονημάτων. Δεν σεβάστηκαν ούτε τον Παρθενώνα. Αυτά γίνονταν καθημερινά, για όλο το διάστημα της Κατοχής.

Αθήνα
Γερμανοί αξιωματικοί πήραν αρχαία κεφαλή γυναικός, σε άριστη κατάσταση, του 4ου αιώνος π.Χ., την οποία χάρισαν στο στρατάρχη Λιστ. Αυτός την έβγαλε από την Ελλάδα (σ.σ.: στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών διευθυντής ήταν ο Βάλτερ Βρέντε, αρχαιολόγος, αλλά ακραιφνής ναζί, με τον οποίο είχε συναντηθεί και ο Χίτλερ όταν είχε έλθει στην Αθήνα).

Κεραμεικός
Οι χιτλερικοί, κατά την αποχώρησή τους από την Αθήνα, πυροβόλησαν κατά του ανάγλυφου του Χάρωνος.

Σούνιο
Οι Γερμανοί, κατά την αποχώρησή τους, έκαναν ανατινάξεις κοντά στο Ναό του Ποσειδώνα. Ένα περιστύλιο της ανατολικής πλευράς κομματιάστηκε.

Κορωπί
Στο σχολείο ήταν συγκεντρωμένη η αρχαιολογική συλλογή. Οι Γερμανοί διέλυσαν τελείως αυτή τη συλλογή, πολλά αρχαία αντικείμενα τα χρησιμοποίησαν για να στολίσουν τη λέσχη τους, άλλα τα έκλεψαν και άλλα τα κατέστρεψαν.

Ελευσίνα
Γερμανοί στρατιώτες διέρρηξαν το μουσείο και αφαίρεσαν αγγεία και διάφορα ειδώλια. Επίσης, οι χιτλερικοί ανέτρεψαν κολόνες και κατέστρεψαν διάφορα αρχαία στο εκεί μουσείο. Ο,τι μπορούσαν το έπαιρναν σαν «ενθύμιο». Με τις αρχαιότητες «προστάτευαν» το υδραγωγείο, το οποίο είχαν μετατρέψει σε καταφύγιο.

Αίγινα
Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 1941 ο Γερμανός αρχαιολόγος Βάλτερ γέμισε τέσσερα κιβώτια αρχαία από την Αίγινα και τα έβγαλε στο εξωτερικό. Το τι πήρε αυτός ο «αρχαιολόγος» δεν έγινε δυνατό να εξακριβωθεί, γιατί επί πολλά έτη πριν από τον πόλεμο ο ίδιος έκανε ανασκαφές εκεί.

Μυκήνες
Το καλοκαίρι του 1941 Γερμανοί στρατιώτες πήραν δύο πλάκες από τον κυκλικό περίβολο των τάφων. Τον Αύγουστο του 1943 πέντε Γερμανοί στρατιώτες μπήκαν στο Θησαυρό του Ατρέως και με κοπίδια, σφυριά κ.λπ. κατέστρεψαν τάφους για να αφαιρέσουν πέντε χάλκινους ήλιους. Αλλοι «συμβάρβαροί» τους πυροβόλησαν με περίστροφα τα λιοντάρια στην Πύλη των Λεόντων. Στο τέλος, οι αχρείοι έγραψαν και τα ονόματά τους, για να μείνουν στην Ιστορία.

Ολυμπία
Από την παραμονή των μηχανοκίνητων στο χώρο, προξενήθηκαν μεγάλες ζημιές (σ.σ.: δεκάδες εξ αυτών αναφέρονται). Και όλα αυτά έγιναν ύστερα από τη διαβεβαίωση του αντιπροσώπου του Γ’ Ράιχ, Αλτενμπουργκ, ότι η Ολυμπία είναι χώρος «που ενδιαφέρει εξαιρέτως τον Χίτλερ». Να φανταστεί κανείς και να μην τον ενδιέφερε εξαιρετικώς!

Κόρινθος Γερμανοί αξιωματικοί και διπλωματικοί υπάλληλοι κατά διαστήματα έκλεψαν πολλά αρχαία από το μουσείο της πόλης.

Αγία Λαύρα
Από φωτιά που έβαλαν οι Γερμανοί, καταστράφηκε ο πάνω όροφος των κελιών του μοναστηριού.

Καλαμάτα
Γερμανικό πυροβολικό κανονιοβόλησε το βυζαντινό μοναστήρι της Βελανιδιάς, μέσα στο οποίο υπήρχαν πολλές βυζαντινές εικόνες και πολύτιμη βιβλιοθήκη.

Χαλκίδα
Κατά την περίοδο 1941-1942, οι Γερμανοί αρχαιολόγοι Λάουφερ και Χάρντερ έκαναν ανασκαφές. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο στην Αθήνα ή αλλού. Αγνοούνται.

Κωπαΐδα
Γερμανοί αρχαιολόγοι έκαναν παράνομες ανασκαφές σε σπήλαιο της Κωπαΐδας. Ο Λάουφερ έκανε ανασκαφές σε τάφους στην περιοχή. Τα ευρήματα αγνοούνται.

Τιθορέα
Κοντά στο σταθμό της Τιθορέας οι Γερμανοί έκαναν διάφορες εργασίες. Βρήκαν είκοσι αρχαίους τάφους. Το περιεχόμενό τους δεν παραδόθηκε σε κανέναν Ελληνα αρμόδιο.

Θήβα
Θρασύτατη διάρρηξη στο μουσείο στις 29 Απριλίου 1941. Πολλά αρχαία εκλάπησαν και προξενήθηκαν μεγάλες ζημιές.

Ορχομενός
Τον Οκτώβριο του 1944 οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν ως στόχο βολής το μεσαιωνικό κάστρο. Μέρος του δυτικού τείχους γκρεμίστηκε.

Βεργίνα
Χωρίς καμιά άδεια, ο Γερμανός αρχαιολόγος Εξνερ έκανε ανασκαφές κοντά σε εκείνες του καθηγητή Ρωμαίου, μεταξύ Παλατίσας και Βεργίνας. Βρέθηκαν 4-6 τάφοι. Τα ευρήματα δεν παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχές, αλλά στη γερμανική στρατιωτική διοίκηση. Τις υποδείξεις των Ελλήνων αρχαιολόγων να μην κάνουν ανασκαφές τις αγνόησαν.

Κέρκυρα
Από γερμανικούς βομβαρδισμούς καταστράφηκαν: τον Σεπτέμβριο του 1943 ο βυζαντινός Ναός των Αγίων Πατέρων. Οι βυζαντινοί Ναοί του Αγίου Δημητρίου και της Οδηγήτριας (σ.σ.: σε όλους υπήρχαν σπάνιες εικόνες). Η Μητρόπολη των Καθολικών, μνημείο του 16ου αιώνα, που περιείχε έργα εξαιρετικής ιστορικής αξίας, πολύτιμες ιστορικές επιγραφές, εικόνες και άλλα κειμήλια. Ο Ναός Ευαγγελισμού. Οι τάφοι των ηρώων της ναυμαχίας της Ναυπάκτου. Η Βιβλιοθήκη (βενετικό κτίριο του 18ου αιώνα), στην οποία υπήρχαν 70.000 τόμοι βιβλίων -μεταξύ αυτών ιστορικά χειρόγραφα, πολλές πρώτες εκδόσεις Ελλήνων και ξένων συγγραφέων (π.χ. η πρώτη έκδοση του Σαίξπηρ).

Καλαμπάκα
Οι Γερμανοί κατέστρεψαν μέρος της οροφής του επισκοπικού ναού, καθώς και φορητές εικόνες, τις οποίες χρησιμοποίησαν για φωτιά. Σε όλες τις εκκλησίες της Καλαμπάκας, σε Αγία Βαρβάρα, Αγία Τριάδα, Αγιο Γεώργιο, στη διπλή εκκλησία των Αγίων Ιωάννη και Χαραλάμπους, έβαλαν φωτιά και τις κατέστρεψαν. Οι Γερμανοί μετέτρεψαν τον επισκοπικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε στάβλο.

Μετέωρα
Καταστράφηκαν ή υπέστησαν μεγάλες ζημιές το Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης (Μετέωρον), η Αγία Μονή, ο Αγιος Νικόλαος, ο Αγιος Στέφανος, ο Αγιος Χαράλαμπος, ο Παντοκράτορας, τα Μοναστήρια Ρουσάνου και Αγίου Αθανασίου.

Ελασσόνα – Πύθιον
Για να μαγειρέψουν, οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν εικόνες.

Θεσσαλονίκη
Στις 31 Μαΐου 1944 οπλισμένοι Γερμανοί εισέβαλαν στο Μουσείο «Αγιος Γεώργιος» και έκλεψαν μαρμάρινο άγαλμα γυναίκας. Στις διαμαρτυρίες είπαν ψέματα ότι τάχα το μετέφεραν σε καταφύγιο για ασφάλεια, ενώ το έστειλαν στη Βιέννη.

Ποτίδαια
Τον Απρίλιο του 1941 οι Γερμανοί άρπαξαν όλη την αρχαιολογική συλλογή.

Χαλκιδική
Κατά τις εργασίες για στρατιωτικά έργα, οι Γερμανοί κατέστρεψαν νεκρόπολη, στην οποία βρέθηκαν σπουδαία αρχαία.

Κνωσός
Ο στρατηγός Ρίνγκελ έκλεψε από το Μουσείο της Κνωσού έντεκα πήλινα μινωικά αγγεία, μια χάλκινη υδρία και ένα λίθινο αγγείο. Για πολλές μέρες, επίσης, μετέφεραν αντικείμενα από το μουσείο στο σπίτι όπου έμενε. Στη συνέχεια, τα έστελνε στη Γερμανία (σ.σ.: αναφέρεται λίστα κλοπιμαίων). Ακόμη, Γερμανοί στρατιώτες έκλεψαν ειδώλια των θεοτήτων του υστερομινωϊκού ΙΙΙ ιερού του ανακτόρου της Κνωσού, ενώ ο βασιλικός τάφος των Ισοπάτων καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τους Γερμανούς στο τέλος του 1941 για να χρησιμοποιήσουν το υλικό σε παραπήγματα επάκτιων πυροβολείων.
( www.istorikathemata.com) greeknation
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο καρκίνος του προστάτη, είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άνδρες. Η 15η Σεπτεμβρίου είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη

Επιμέλεια Αγγελική Μήλιου, βιολόγος, medlabnew.gr

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον ανδρικό πληθυσμό της Γηραιάς Ηπείρου σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζει από τον καρκίνο του προστάτη.

Ο καρκίνος του προστάτη εμφανίζεται στις μεγαλύτερες ηλικίες, είναι ο πρώτος σε συχνότητα καρκίνος στους άνδρες των δυτικών κοινωνιών και αποτελεί τη δεύτερη, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα, αιτία θανάτου από νεοπλασματική νόσος.

Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας κάτω από την ουροδόχο κύστη και βρίσκεται μόνο στους άνδρες. Ένας στους επτά άνδρες στη  θα αναπτύξει καρκίνο του προστάτη έως την ηλικία των 75 ετών, και ένας στους πέντε άνδρες θα εμφανίσει συμπτώματα μέχρι να φτάσει τα 85 έτη. Εμφανίζεται λιγότερο συχνά σε άνδρες κάτω των 50 ετών, εκτός εάν έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του προστάτη.

Καθώς μεγαλώνει ένας άνδρας, μεγαλώνει φυσιολογικά και ο προστάτης, αλλά, όπως αναπτύσσεται, μπορεί να περιορίσει ή να αποφράξει την ουρήθρα με αποτέλεσμα να αλλάξουν οι συνήθειες ούρησης. Η διόγκωση αυτή ονομάζεται "καλοήθης υπερπλασία του προστάτη" και δεν πρόκειται για καρκίνο. Είναι δυνατόν να προκαλέσει συμπτώματα, όπως συχνοουρία (ειδικά τη νύχτα), επείγουσα ανάγκη για ούρηση, δυσκολία στην έναρξη της ούρησης, διακοπτόμενη ροή ούρων.
Ο πρώιμος καρκίνος του προστάτη, που είναι θεραπεύσιμος, σπάνια προκαλεί συμπτώματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο καρκίνος δεν είναι αρκετά μεγάλος για να ασκήσει πίεση στην ουρήθρα. Εάν αναπτυχθεί και εξαπλωθεί πέρα από τον προστάτη (προχωρημένος καρκίνος), μπορεί να προκαλέσει τα ακόλουθα προβλήματα: πόνο ή κάψιμο κατά την ούρηση, αυξημένη συχνότητα ή δυσκολία στην ούρηση, αίμα στα ούρα ή στο σπέρμα, πόνο στην πλάτη, τους γοφούς ή τους άνω μηρούς. Αυτά τα συμπτώματα είναι κοινά σε πολλές παθήσεις και δεν σηματοδοτούν πάντοτε την ύπαρξη προχωρημένου καρκίνου του προστάτη.
Συμπτώματα
Η πλειοψηφία των προστατικών καρκίνων σε πρώιμα στάδια δεν προκαλεί καθόλου συμπτώματα, κάτι που κάνει ακόμα πιο σημαντική την τακτική εξέταση από τον γιατρό. Όταν υπάρχουν συμπτώματα, μπορεί να περιλαμβάνουν τα παρακάτω:
•   Συχνή ή επιτακτική ανάγκη ούρησης, με διακοπτόμενη ή καθυστερημένη ροή
•   αίμα στα ούρα ή στο σπέρμα
•   δυσουρία (δυσκολία στην ούρηση)
•   συχνουρία, ιδιαίτερα το βράδυ
•   πόνος ή τσούξιμο κατά τη διάρκεια της ούρησης
•    ατελής κένωση της κύστης
•    συνεχής πόνος στη ράχη, τη λεκάνη ή τους γλουτούς
•    επώδυνη εκσπερμάτιση
•   στυτική δυσλειτουργία
•    απώλεια όρεξης και βάρους
•   επίμονος πόνος στα οστά.

Παρότι οι αιτίες του καρκίνου του προστάτη είναι άγνωστες, η πιθανότητα εμφάνισής του αυξάνεται με την ηλικία – πλήττει κυρίως τους άνδρες άνω των 65 ετών, άνδρες των οποίων ο πατέρας ή ο αδελφός είχε καρκίνο του προστάτη, ή με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού.
Σε ποσοστό 5% – 10% των ανδρών με καρκίνο του προστάτη, το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό τους ίσως να δείχνει ότι έχουν κληρονομήσει ένα γονίδιο που συνέβαλε στην ανάπτυξη του καρκίνου.
Ο γιατρός σας θα επιβεβαιώσει τη διάγνωση με μια σειρά εξετάσεων. Μπορεί να κάνετε τις ακόλουθες εξετάσεις: εξέταση του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA), δακτυλική εξέταση (μέσω του πρωκτού). Η βιοψία γίνεται αν η εξέταση PSA ή η δακτυλική εξέταση είναι φυσιολογικές. Εάν η βιοψία δείξει καρκίνο στον προστάτη, επιπρόσθετες εξετάσεις μπορούν να γίνουν για να εντοπιστεί η έκταση του καρκίνου και η πιθανότητα εξάπλωσής του σε άλλα μέρη του σώματος. Αυτό βοηθά τον γιατρό να προτείνει την καλύτερη θεραπευτική αγωγή. Οι εξετάσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν εξετάσεις αίματος, σπινθηρογράφημα οστών, μαγνητική τομογραφία (MRI), αξονική τομογραφία (CT).
Για τη σταδιοποίηση του καρκίνου του προστάτη χρησιμοποιείται ένα τυποποιημένο διεθνές σύστημα που ονομάζεται TNM και δείχνει την έκταση εξάπλωσης του καρκίνου.
•   T – δείχνει το μέγεθος και το βάθος της εισβολής του όγκου.
•   Ν – δείχνει κατά πόσον επηρεάζονται οι λεμφαδένες.
•   Μ – δείχνει εάν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί (έχει κάνει μετάσταση).
Στο σύστημα σταδιοποίησης TNM σε κάθε γράμμα αντιστοιχεί ένας αριθμός που δείχνει πόσο προχωρημένος είναι ο καρκίνος. Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός, τόσο λιγότερο προχωρημένος είναι ο καρκίνος.
Στον καρκίνο του προστάτη δίνεται επίσης ένας βαθμός που δείχνει πόσο γρήγορα εξελίσσεται ο καρκίνος. Για τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται το σύστημα διαβάθμισης Gleason (Γκλίζον). Ο βαθμός υπολογίζεται δίνοντας στους δύο πιο κοινούς τύπους ιστού από τη βιοψία βαθμολογία μεταξύ 3 και 5. Αυτοί οι δύο βαθμοί αθροίζονται για να βγει ο τελικός βαθμός με βάση το 10. Ένας χαμηλός βαθμός Gleason (6) δείχνει αργή ανάπτυξη (λιγότερο επιθετική) του καρκίνου. Η υψηλότερη βαθμολογία (8-10) δείχνει ταχύτερη αύξηση (πιο επιθετική) του καρκίνου. Ο γιατρός θα εξετάσει επίσης το μέγεθος του καρκινικού όγκου. Για παράδειγμα, αν υπάρχει ένα μικρό καρκινικό σημείο, ο γιατρός το εκτιμά ως καρκίνο περιορισμένης έκτασης. Σε έναν καρκίνο περιορισμένης έκτασης και χαμηλού βαθμού η θεραπευτική αγωγή που θα επιλέξει ο γιατρός σας μπορεί να είναι λιγότερο επιθετική.
H 5-ετή επιβίωση ανάλογα με το στάδιο του καρκίνου του προστάτη την ώρα της διάγνωσης είναι:
ΣTAΔIO
 5-ETH EΠIBIΩΣH
Eντοπισμένο (I & II)
100%
Περιοχικό (III & μη-μεταστατικό IV)
100%
Mεταστατικό (προχωρημενο IV)
31%
 H 5-ετή επιβίωση αναφέρεται στο ποσοστό των ασθενών που ζουν τουλάχιστον 5 χρόνια μετά την διάγνωση του καρκίνου. Φυσικά πολλοί από αυτούς τους ασθενείς ζουν περισσότερο από 5 χρόνια μετά την διάγνωση.
Ο ουρολόγος θα σας συστήσει την καλύτερη θεραπεία, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία, τη γενική κατάσταση της υγείας σας, το πόσο γρήγορα ο καρκίνος του προστάτη αυξάνεται (τον βαθμό) και αν έχει εξαπλωθεί (το στάδιο). Οι θεραπείες για τον εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη περιλαμβάνουν τη χειρουργική επέμβαση και την ακτινοθεραπεία. Αν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί πέραν του προστάτη, μπορεί να εφαρμοστεί η ορμονοθεραπεία.
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι εκπληκτικοί σκαλισμένοι βουδιστικοί ναοί του Maytszishan.(φωτο)


Το όνομα Maytszishan προέρχεται από τα βουνά, στα οποία είναι σκαλισμένα οι σπηλιές.



Το Maytszishan βρίσκεται  μόλις λίγα μίλια νότια του Μεγάλου Δρόμου του Μεταξιού. Πολλοί από τους μοναχούς επέλεξαν να παραμείνουν σε αυτά τα σπήλαια και να εργαστούν εκεί.


Μία από τις πρώτες γραπτές αναφορές αυτού του τόπου  βρέθηκαν στις βιογραφίες  δύο μοναχών των  Huanggang και Tanhonga που διαλογίζονταν εκεί με τους μαθητές τους.




Τεράστιοι Βούδες βρίσκονται σκαλισμένοι κάθετα σχεδόν στην πλαγιά του βουνού.Ο ψηλότερος είναι πάνω από 16 μέτρα σε ύψος. Σκάλες που οδηγούν γύρω από τις σπηλιές, ήταν αρχικά κατασκευασμένες από ξύλο, αλλά μετά  εξοπλίστηκαν με μεταλλικά στηρίγματα, για λόγους ασφαλείας.






anexigita
Διαβάστε περισσότερα » »