Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Τέλος σε ταυτόχρονους γάμους και βαφτίσεις

Διαβάστε για την απόφαση του μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικόλαο να βάλει τέλος στην οικονομική λύση που επιλέγουν πολλά σύγχρονα ζευγάρια για γάμο και βάφτιση την ίδια ημέρα
Όσοι επιθυμείτε ταυτόχρονα με το μυστήριο του γάμου σας να τελέσετε και την βάφτιση του παιδιού σας μάλλον θα πρέπει να επισπεύσετε τις ημερομηνίες αφού με τον ερχομό του νέου έτους σε καμία εκκλησίας της Φθιώτιδας δεν θα επιτρέπονται τα διπλά μυστήρια.
Τα τελευταία χρόνια πολλά ζευγάρια επέλεγαν να παντρευτούν μετά την απόκτηση του παιδιού τους και αμέσως μετά το γάμο να ακολουθήσει η βάφτιση. Για κάποιους πρόκειται για μια μόδα που ξεκίνησε από την showbiz.
Δεν είναι λίγα όμως τα ζευγάρια που ισχυρίζονται πως επέλεξαν την λύση των διπλών μυστηρίων από ανάγκη αφού οι καιροί είναι δύσκολοι και τα έξοδα ενός γάμου ή μιας βάφτισης μπορεί να φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη.
Στην περίπτωση του διπλού μυστηρίου τα έξοδα μειώνονται αρκετά γιατί θα ακολουθήσει μια δεξίωση, το ζευγάρι θα έχει μοιράσει κοινό προσκλητήριο, θα προσφέρει κοινή μπομπονιέρα, θα έχει κοινό στολισμό .
Συνεπώς όλα είναι διπλά στη συσκευασία του ενός.
Οι ιερείς όμως και ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος έχουν διαφορετική άποψη και βάζουν τέλος σε αυτή την τακτική, ενώ σύντομα αναμένεται να επισημοποιήσουν την απόφασή τους.

Πηγή: lamiastar.gr
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Αμερικανοί ψάχνουν για τεχνολογία "Vimana" στο Αφγανιστάν

Τι προκάλεσε τη ξαφνική βιασύνη  των πιο ισχυρών ηγετών του δυτικού κόσμου να πάνε στο Αφγανιστάν,και η έκθεση συνεχίζει: ήταν για να δούνε άμεσα την ανακάλυψη που έγινε από Αμερικανούς στρατιωτικούς επιστήμονες που περιγράφεται ως " Vimana " και ότι έχει ήδη προκαλέσει την "εξαφάνιση" τουλάχιστον 8 Αμερικανών στρατιωτών που προσπάθησαν να το αφαιρέσουν από το σπήλαιο το οποίο βρίσκεται κρυμμένο, με εκτίμηση για τα τελευταία 5.000 χρόνια.

Vimana 
Είναι σημαντικό να σημειώσουμε για την τεχνολογία" Vimana " ότι είναι αυτό το μυστηριώδες αεροσκάφος το πολύ γνωστό ως μυθολογική ιπτάμενη μηχανή που περιγράφονται στα αρχαία σανσκριτικά έπη και υπήρχε πριν από την τελευταία ανατροπή της Γης μας, και λέγετε ακόμα ότι είχε παράξενα όπλα, παρόμοια με τις ατομικές βόμβες του σήμερα.

Η αναφορά στα αρχαία ινδικά ιπτάμενα οχήματα προέρχεται από τις αρχαίες ινδικές πηγές,οι οποίες πολλές είναι γνωστές από τα αρχαία ινδικά έπη, και υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες.Τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν καν μεταφραστεί στα Αγγλικά και ακόμη παραμένουν στα παλιά σανσκριτικά.

Προβάλλεται επίσης ο ισχυρισμός ότι πριν από λίγα χρόνια, οι Κινέζοι ανακάλυψαν μερικά σανσκριτικά έγγραφα στη Λάσα, στο Θιβέτ και τα έστειλαν στο Πανεπιστήμιο του Chandrigarh για να μεταφραστούν. Ο Δρ Ruth Reyna του πανεπιστημίου είπε πρόσφατα ότι τα έγγραφα περιέχουν οδηγίες για την κατασκευή διαστρικών διαστημόπλοιων!

Η μέθοδος της πρόωσης, και"αντι-βαρύτητας"  βασίστηκε σε ένα σύστημα ανάλογο με εκείνο του "laghima," την άγνωστη δύναμη του ανθρώπου, μια φυγοκεντρική δύναμη αρκετά ισχυρή για την εξουδετέρωση όλων των βαρυτικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την Ινδουιστική Γιόγκι, η "laghima" είναι η δύναμη η οποία επιτρέπει στα άτομα να αιωρούνται. Ο Δρ Reyna είπε για τα μηχανήματα του σκάφους, τα οποία ονομάζονται "Αστράς" από το κείμενο,και ότι οι αρχαίοι Ινδοί με αυτά θα μπορούσαν να στείλουν ένα απόσπασμα από άνδρες σε κάθε πλανήτη, σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο πιστεύεται ότι είναι χιλιάδων ετών. Τα χειρόγραφα είπε επίσης να αποκαλύπτουν το μυστικό της "antima",(το καπάκι της αορατότητας) και "Garima", "πώς να γίνουν τόσο βαριά όσο ένα βουνό από μόλυβδο."

Steve Quayle: 
Stephen Quayle είναι ο συγγραφέας πέντε βιβλίων. Για πάνω από τριάντα χρόνια, έχει διερεύνηση αρχαίους πολιτισμούς,  γίγαντες, ΑΤΙΑ και βιολογικούς πολέμους που σχετίζονται με το μέλλον της ανθρωπότητας.Ο Stephen συζητά τα επόμενα χειρότερα σενάρια που πλησιάζουν αυτόν τον κόσμο και πώς διαπλέκονται μεταξύ τους. Σεισμοί, ηφαίστεια, πυρηνικά και βιολογική τρομοκρατία, σε συνδυασμό με τη σχεδιαζόμενη οικονομική κατάρρευση του δολαρίου των ΗΠΑ, θα μας ωθήσει σε αφάνταστες ταλαιπωρίες.Ο Stephen Quayle δηλώνει ότι έχουμε μετακινηθεί από τη σφαίρα των φυσικών απειλών στην αρένα των υπερφυσικών γεγονότων που καθοδηγούνται από το αόρατο χέρι του κακού για γεγονότα που ενορχηστρώνουν τον κόσμο σε ανεξιχνίαστες αναλογίες.

 apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Φωτογράφισαν UFO στην Κρήτη

Η φωτογραφία είναι από τις 19 Αυγούστου στην παραλία του Μπάλου (Γραμβούσα) στα Χανιά ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών προσπαθούσε να βρει ένα καλό σημείο στην παραλία. Στον απότομο δρόμο που οδηγούσε σε μια από τις παραλίες συνάντησαν ένα κοπάδι από αγριοκάτσικα και σκέφτηκαν ότι θα ήταν μια καλή ευκαιρία για να φωτογραφίσουν το ασυνήθιστο –για αυτούς- θέαμα.

Αφού τράβηξαν κάποιες φωτογραφίες στη συνέχεια έφτασαν στην παραλία είχε όμως πολύ αέρα όπως αναφέρουν και κατέληξαν σε μια καφετέρια. Εκεί θέλησαν να δουν τις φωτογραφίες που μόλις είχαν βγάλει. Όταν άρχισαν να τις εξετάζουν προσεκτικότερα διαπίστωσαν ότι σε μια αυτή υπήρχε κάτι το πραγματικά ασυνήθιστο. Ένα.... μεταλλικό αντικείμενο το οποίο αιωρείτο μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη θάλασσα. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι την ώρα που έβγαζαν τις φωτογραφίες δεν παρατήρησαν τίποτα ούτε και άκουσαν κάποιο θόρυβο. Η φωτογραφία ήδη κάνει το γύρο του διαδικτύου και από έρευνες που έχουν γίνει με ειδικά λογισμικά το συμπέρασμα είναι πως αυτή δεν έχει «πειραχτεί» και θεωρείται αυθεντική.

Διαβάστε περισσότερα » »

Υγραέριο κίνησης ~ Η τιμή θα φτάσει 1,15 ~ 1,25 +Βίντεο

Με την τελευταία αύξηση της τιμής, τον περασμένο Ιούνιο (2011), η τιμή του υγραερίου κίνησης στην Ελλάδα, διαμορφώθηκε στο 0,82 ευρώ το λίτρο ενώ σε αρκετά πρατήρια η τιμή διάθεσης ξεπερνά τα 90 λεπτά το λίτρο. Όμως τώρα...

«Φωτιά» παίρνει η κατοχή και χρήση Ι.Χ. με χρήση υγραερίου καθώς εξετάζεται αύξηση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του Υγραερίου Κίνησης κατά 164%.

Το υγραέριο αποτελεί το τελευταίο «καταφύγιο» για περισσότερους από 55.000 Ελληνες ιδιοκτήτες Ι.Χ. οι οποίοι δεν μπορούν να αποκτήσουν κάποιο πετρελαιοκίνητο και με αυτό τον τρόπο...
 κατάφεραν να μειώσουν στο ελάχιστο το κόστος χρήσης του οχήματός τους εξαιτίας της χαμηλής τιμής διάθεσης του λίτρου του συγκεκριμένου καυσίμου. Αν τελικά περάσει το συγκεκριμένο μέτρο, τότε ο ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης από 125 ευρώ που κυμαίνεται για 1.000 λίτρα καυσίμου θα εκτοξευθεί στα 330 ευρώ όπως θα ισχύει στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης!


Τιμή διάθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή διάθεσης του υγραερίου αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 1,15 και 1,25 ευρώ το λίτρο και θα είναι φθηνότερο από 0,20 έως 0,40 ευρώ από το πετρέλαιο.

Ο λόγος διαφοράς τιμής με το πετρέλαιο έγκειται στο γεγονός πως το υγραέριο φορολογείται με τον μετρικό τόνο και όχι σε λίτρα, με αποτέλεσμα ο ένας μετρικός τόνος να υπολογίζεται σε περίπου 1.700 - 1.800 λίτρα. Οπως και να κυμανθούν τελικά οι τιμές διάθεσης του υγραερίου κίνησης θα αποτελέσουν τεράστιο πλήγμα στους ιδιοκτήτες Ι.Χ. που έχουν προβεί στην μετατροπή του κινητήρα τους και η κίνηση με το συγκεκριμένο καύσιμο σε πολλές περιπτώσεις θα είναι ασύμφορη καθώς είναι γνωστό στην αγορά πως το υγραέριο «καίγεται» γρηγορότερα από την βενζίνη οπότε θα εκμηδενιστεί το όποιο όφελος είχαν μέχρι σήμερα οι καταναλωτές.

Από την άλλη μεριά τα συνεργεία (εξουσιοδοτημένα και μη) είχαν βρει διέξοδο στην τοποθέτηση συστημάτων υγραεριοκίνησης και αν τελικά αυξηθεί η τιμή διάθεσης του συγκεκριμένου καυσίμου τότε θα «παγώσουν» οι τοποθετήσεις δημιουργώντας νέο γύρο λουκέτων και απολύσεων.

Το φθηνότερο καύσιμο κίνησης εξακολουθεί να παραμένει το Φυσικό Αέριο αλλά παρά τις ανακοινώσεις της ΔΕΠΑ για δημιουργία 9 πρατηρίων καυσίμων σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα μέσα στο Καλοκαίρι ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα και όσοι καταναλωτές επιλέξουν να τοποθετήσουν το συγκεκριμένο καύσιμο θα πρέπει να διαμένουν στην Αττική καθώς τα μοναδικά πρατήρια της ΔΕΠΑ βρίσκονται στα Λιόσια και στην Ανθούσα... Ραγδαία είναι η αύξηση των αυτοκινήτων στα οποία έχουν τοποθετηθεί συσκευές υγραεριοκίνησης και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος από τις 4.074 Ι.Χ. που ήταν το 2010 την επόμενη χρονιά η αγορά κατέγραψε αύξηση 501% με 24.525 ΙΧ!

Ακρως εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία για το οκτάμηνο του 2012 στο οποίο τα Ι.Χ. που έχουν ήδη εφοδιαστεί με συσκευές υγραεριοκίνησης ανέρχονται σε 27.478 Ι.Χ. καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι 65,2%!

Το εν λόγω ποσοστό αποτελεί και το μοναδικό θετικό στοιχείο σε όλο τον κλάδο του αυτοκινήτου την τελευταία τριετία...


Η οδηγία 96/2003 της Ε.Ε.!

Με την τελευταία αύξηση της τιμής, τον περασμένο Ιούνιο (2011), η τιμή του υγραερίου κίνησης στην Ελλάδα, διαμορφώθηκε στο 0,82 ευρώ το λίτρο ενώ σε αρκετά πρατήρια η τιμή διάθεσης ξεπερνά τα 90 λεπτά το λίτρο.

Ωστόσο, όλες οι εταιρείες τοποθέτησης υγραεριοκίνησης στην Ελλάδα αναφέρουν ρητά πως το υγραέριο παρέμενε φθηνό καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει την οδηγία (96/2003), σύμφωνα με την οποία σε καμία περίπτωση η φορολογία του υγραερίου δεν μπορεί να είναι περισσότερο από 25%, ενώ στην βενζίνη είναι 100% έως το 2019.



Χωρίς όφελος
Εξανεμίζεται το όφελος των ιδιοκτητών Ι.Χ. από τα συστήματα υγραερίου.


Εγκατάσταση
Περισσότεροι από 55.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. έχουν εγκαταστήσει στο αυτοκίνητό τους σύστημα υγραεριοκίνησης την τελευταία διετία.


Συσκευές
Αύξηση 65,2% καταγράφουν οι τοποθετήσεις συσκευών υγραεριοκίνησης στο οκτάμηνο του 2012.


Ανοδος 501%
Η αγορά της υγραεριοκίνησης το 2010 ανήλθε σε μόλις 4.074 Ι.Χ. ενώ το 2011 εκτοξεύθηκε στα 24.525 οχήματα καταγράφοντας αύξηση 501%.


Συνεργεία
Η υγραεριοκίνηση κρατούσε «ζωντανά» χιλιάδες εξουσιοδοτημένα και μη συνεργεία.

Του Γιώργου Ανδρή



«Φωτιά» το υγραέριο κίνησης

Από τις πιο... τσιμπημένες πανελλαδικά είναι η τιμή πώλησης του υγραερίου κίνησης στη Θεσσαλονίκη. Το γεγονός είναι άξιο απορίας, αφού στον νομό λειτουργεί πλήθος πρατηρίων, κάτι που υπό φυσιολογικές συνθήκες έπρεπε να προκαλεί -λόγω αυξημένου ανταγωνισμού- συγκράτηση τιμών. Στα περίπου 20 πρατήρια της συμπρωτεύουσας οι τιμές χθες κυμαίνονταν μεταξύ 0,893 και 0,919 ευρώ το λίτρο, με μέση τιμή 0,901. Στην περιφέρεια, αντίθετα, σε πολλούς νομούς με πολύ μικρότερο αριθμό πρατηρίων, οι τιμές ήταν χαμηλότερες. Ενδεικτικά:

- Δράμα, 1 πρατήριο, τιμή 0,850.

- Φλώρινα, 1 πρατήριο, τιμή 0,860.

- Πιερία, 1 πρατήριο, τιμή 0,869.

- Χαλκιδική, 3 πρατήρια, μέση τιμή 0,875.

- Πέλλα, 1 πρατήριο, τιμή 0,875.



krasodad

Διαβάστε περισσότερα » »

Σέρβοι: Θα είμαστε δίπλα στον αδελφό ελληνικό Λαό, όποτε και όπως χρειαστεί.‏

Με τη σαφή, κάθετη και κατηγορηματική θέση, πως ο σέρβικος Λαός, θα βρεθεί αμέσως δίπλα στον αδελφό ελληνικό Λαό, όποτε και όπως χρειαστεί, ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση των συνομιλιών του Προέδρου του ΠΑΜ κ. Σταύρου Βιτάλη, με Σέρβους, επικεφαλής Πατριωτικών-Δημοκρατικών Οργανώσεων και Αξιωματούχων της σερβικής Παλλαϊκής Άμυνας.
Με δεδομένη την εκφρασμένη από ρωσικά «think tanks» - όπως πχ του αρθρογράφου της Πράβδα Στάνισλαβ  Μίσιν – πως σε περίπτωση «τουρκικής επίθεσης κατά της Ελλάδας, οι Βορειοελλαδίτες θα ενισχυθούν με εθελοντές από τη Σερβία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία, κάτι το οποίο θα καθυστερήσει περαιτέρω την τουρκική εκστρατεία…», το Πατριωτικό Μέτωπο, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, έχει διερευνήσει μια τέτοια πιθανότητα και το πώς αυτή θα αντιμετωπισθεί.
Έτσι, μετά τις πρώτες επαφές με Ρώσους, Σέρβους, Σκοπιανούς και Βούλγαρους Πατριώτες, στη δεύτερη αυτή φάση των συνομιλιών, ξεκαθαρίσθηκε από την πλευρά των Σέρβων, πως «έχει ήδη αποφασισθεί η στήριξη της Ελλάδας με κάθε μέσο, όποτε χρειαστεί και με ισχυρή παρουσία».
Ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου, εξέφρασε στους Σέρβους φίλους και αδελφούς την βαθειά του ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή και ήδη προγραμματίζει την επόμενη φάση των συναντήσεών του, με Ρώσους, Ρουμάνους, Βούλγαρους και Σκοπιανούς Πατριώτες. Παράλληλα, ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά, πως «δεν έχει καμία ψευδαίσθηση για την υφιστάμενη πραγματικότητα, τις ισορροπίες συμφερόντων και τα γεωστρατηγικά παιχνίδια. Η ιστορία όμως, δεν γράφτηκε από τραπεζίτες, τοκογλύφους, μισθοφόρους και πράκτορες – πρόσθεσε ο κ. Βιτάλης. Γράφτηκε από τους Λαούς, οι οποίοι όποτε αποφάσισαν να δώσουν τα χέρια, όπως στους Βαλκανικούς Πολέμους, κατάφεραν να υπερασπιστούν την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους».
Αξίζει να σημειώσουμε εδώ πως όταν το 1996 και μετά τα Ίμια, ο κ. Βιτάλης, ως ανώτατος διπλωματικός σύνδεσμος μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας, παρουσίασε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, πλήρες σχέδιο «άμεσης ενίσχυσης του Ελληνικού Στρατού από μία Σερβική Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων», η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αρνήθηκε με το αιτιολογικό πως: «Η Ελλάς αποφασίζει μόνη της την άμυνα της χώρας».

Πατριωτικό ΜέτωποΣυνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 
triklopodia

Διαβάστε περισσότερα » »

Ιδρύεται αλβανικό σχολείο στο Βόλο, παρών στα εγκαίνια ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης

Ενώ στην Βόρειο Ήπειρο η ελληνική εκπαίδευση παραπαίει, η Ελληνική Πολιτεία στηρίζει το άνοιγμα αλβανικών σχολείων στην Ελλάδα...

Στην ίδρυση ενός νέου αλβανικού σχολείου προχώρησαν οι Αλβανοί μετανάστες του Βόλου. 

Παρουσία του αντιπροέδρου της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας, Edmond Haxhinasto έγιναν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του αλβανικού σχολείου στον Βόλο. 
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του αλβανικού τύπου, "πλέον τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών θα έχουν που να μάθουν την μητρική τους γλώσσα και την ιστορία του έθνους τους". 
Αναγνωρίζοντας το γεγονός αυτό ως πολύ σημαντικό επίτευγμα για τους Αλβανούς μετανάστες του Βόλου, ο Haxhinasto τόνισε ότι η στήριξη των μεταναστών παραμένει κύρια υποχρέωση του αλβανικού κράτους.
Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ο Δήμαρχος του Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος δέχτηκε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του αντιπροέδρου της αλβανικής κυβέρνησης για την στήριξη που παρέχει στους αλβανούς μετανάστες καθώς και για την προσωπική του συμβολή στο άνοιγμα του αλβανικού σχολείου.

Σε τέλμα η Παιδεία στην Βόρειο Ηπειρο

Η είδηση για την ίδρυση αλβανικού σχολείου στον Βόλο έφτασε στην aftonomi.gr από Βορειοηπειρώτες που διαμένουν στην περιοχή και εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση της Παιδείας στην Βόρειο Ήπειρο.
Μάλιστα στο "αγανακτισμένο" κείμενο τους –το οποίο μας απεστάλη μέσω e-mail- μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι ενώ η Αλβανία προχωράει σε τέτοιες κινήσεις –και καλά κάνει-  εμείς γυρνάμε πολλά χρόνια πίσω σημειώνοντας ότι η εκπαίδευση και ο εκπαιδευτικός  στην Βόρειο Ήπειρο είναι απαξιωμένοι επαγγελματικά και επιστημονικά ενώ προσθέτουν πως οι τάξεις στα χωριά της Βορείου Ηπείρου είναι πολλές φορές χωρίς δασκάλους, με τεράστια προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, ενώ φέτος το υπουργείο Παιδείας της Αλβανίας μέσω του κ. Ζήσου Λούτση πανηγυρίζει ότι θα έχουμε βιβλία, πράγμα το οποίο θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. 
Το χειρότερο είναι -όπως τονίζουν- ότι πολύ σύντομα οι Βορειοηπειρώτες γονείς θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους, από το υστέρημά τους, τις τεράστιες ελλείψεις, καθώς τα σχολεία δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν το πετρέλαιο, τα σπασμένα τζάμια, να πληρώσουν για την καθαριότητα και για άλλα πράγματα που είναι απαραίτητα για την ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος, και όλα αυτά για να διατηρήσουμε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή! Η κατάσταση είναι τραγική και η Ελληνική Πολιτεία απούσα!

Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΟΥΡΤΙΝΑ Ή ΠΑΚΕΤΟ; (Του Μιχάλη Ραμπίδη)

Όπως συμβαίνει πάντα, πριν από κάθε καταστροφικό για τη χώρα και το λαό μας μνημονιακό πακέτο
μέτρων, με απίστευτη εφευρετικότατα, γίνονται <<φοβερές>> αποκαλύψεις τις οποίες οι Παυλάκιδες
(έχουμε δυο τελευταία), ο Γιάννης, ο Μπάμπης, ο συντοπίτης Πάσχος κ.π.α. με υπερβάλλοντα ζήλο
προβάλουν και ξανα προβάλουν, στρέφοντας αλλού την προσοχή της κοινής γνώμης. Παράλληλα αφήνουν
να εννοηθεί ότι θα γίνει ‘’της καθαρής’’ για την κάθαρση, με την Ηράκλεια παρέμβαση των 300. Η πιο
αποστομωτική απάντηση όμως ήρθε με την δήλωση του αντιπρόεδρου της βουλής κ Νάκου & πρόεδρου
της αρμόδιας επιτροπής: ‘’Είναι δυνατόν να δηλώνει κανείς στο πόθεν έσχες ενοχοποιητικά στοιχεία σε
βάρος του’’;
Για 32 ή 36 ή πόσοι τελικά ελέγχονται από τις δηλώσεις τους, ο νέο διορισθής από τον πρωθυπουργό σε
αντικατάσταση του <<ενοχλητικού>> κ Διώτη, επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ Στασινόπουλος, διέρρευσε ή του
ξέφυγαν (καημένε Νικήτα) οι λίστες που ερευνώνται.
Γύρο στις 17.500 οφ σορ εταιρίες <<βλέπουν>> την Ελλάδα τον τελευταίο καιρό, ακόμα κι αν θέλανε θα
χρειαζόταν περίπου άλλες δυο βουλευτικές θητείες (θα μπορούσε να είναι χρήσιμη και διδακτική ως
μονάδα μέτρησης χρόνου) για έλεγχο.
Αν βάλουμε και στο λογαριασμό τις γενναίες δανειοδοτήσεις των τραπεζιτών μας (με το αζημίωτο της
ανακεφαλαιοποίησης) στο πολιτικό προσωπικό, πίσω από τις οποίες αποκτήθηκαν όλα, κυριολεκτικά όλα
τα περιουσιακά τους στοιχεία, τότε η μέθοδος της σχετικής μελέτης του πανεπιστήμιου του Σικάγου μας
παραπέμπει για διαλεύκανση, στο άνοιγμα και στο τρέξιμο όλων των υπό έρευνα λογαριασμών. Μπορεί δε
να απαιτηθεί χρόνος άλλων τόσων βουλευτικών θητειών, γιατί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών καλά
κρατεί και η άδεια έρευνας από τους τραπεζίτες δεν είναι και συνήθειά τους. Περίπου καλά κρασιά ……
Δεν θα πρέπει επ ‘ουδενί να διαφεύγει της προσοχής μας και ένα ενδεχόμενο πραξικόπημα, από
αξιωματικούς που διασυνδέονται με ‘’ακροδεξιές ομάδες και παραεκκλησιαστικές οργανώσεις’’. Είδατε
πότε ενθυμούνται οι ψυχάρηδες τα <<επίκαιρα>> δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού τύπου του Νοεμβρίου
2011; Τότε που ο ΓΑΠ για να καλύψει τη γκάφα του δημοψηφίσματος εφεύρε το πραξικόπημα. Θέλετε
πραξικόπημα ή κουρτίνα; Κουρτίνα λες εσύ και σου παρουσιάζουν το ‘’ΠΑΚΕΤΟ’’ των 11,5 δις € σε νέα
συσκευασία των 13,9 δις € και με δώρο της διάψευση του ΓΑΠ περί δήθεν πραξικοπήματος. Καλά να πάθεις
κ Καρατζαφέρη που έλεγες για τους Απριλιανούς ότι ‘’τουλάχιστον δεν χρέωσαν την πατρίδα στην 7ετία και
δεν πλούτισε κανείς αξιωματικός’’. Η ‘’βαριοπούλα’’ πρέπει να πέσει, αλλά σε ποιο κεφάλι;
Πολλά ποντάρουμε και στην παρέμβαση της ΚΥΠ στις δύσκολες χρονικές στιγμές. Είναι κοντά να
ανακαλύψουν μια γιάφκα τρομοκρατών και να αποτρέψουν νέο χτύπημα σε αθώους στόχους. Να είναι
βέβαιοι ότι δεν θα τους αδικήσουν τα ΜΜΕ αποσιωπώντας την συγκεκριμένη εθνική τους δράση.
Εφεδρεία στήριξης, για την ψήφιση από την Ελληνική ΤΡΟΙΚΑ του ‘’πακέτου’’ το δίδυμο Μέρκελ‐Σόιμπλε,
με τις Γερμανικές απειλές για εξόντωση από τον Ευρωπαϊκό χάρτη, έξοδο από την Ευρωζώνη και δυο ακόμα
ανισόρροπα υποβρύχια, στις πλάτες του Ελληνικού λαού.
Η επανεμφάνιση των καλών μας κουκουλοφόρων θα γίνει’’ εν ευθέτω χρόνο’’, με τις καινούργιες
κουκούλες, παραγωγή μιας μεγάλης & σύγχρονης μονάδας. Μιας νέας επένδυσης με την σύμπραξη
(Σ.Δ.Ι.Τ.) του Ελληνικού δημόσιου και Αμερικανών επενδυτών. Οι παλιές κουκούλες που <<κατέβασε>> ο
κ Σαμαράς θα διακοσμήσουν το νεοϊδρυθέν μουσείο Εξαρχείων.

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης
Διαβάστε περισσότερα » »

Μαγευτική βραδιά στο Ίδρυμα Κακογιάννη με τα μουσικά σεργιανίσματα του Γ. Λιάρου

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ  ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ  ΣΕΡΓΙΑΝΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ  ΛΙΑΡΟΥ

Μια εξαιρετική βραδιά επεφύλαξαν στο Αθηναϊκό κοινό οι καλλιτεχνικές εμπνεύσεις και οι μουσικές συνθέσεις του Γιώργου Λιάρου και των συντελεστών της παραγωγής του, στο Ίδρυμα Κακογιάννη. Στιγμιότυπο από την μουσική βραδιά. Διακρίνεται η ερμηνεύτρια Άρτεμις Ματαφιά, η Συγχρονοπαραδοσιακή

ορχήστρα και η ψηφιακή απεικόνιση του τροπικού και σμιγοπέλαγου Σίμου της Ελαφονήσου

Τα μουσικοσυνθετικά και μουσικοχορωδιακά δρώμενα έλαβαν χώρα στην αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Κακογιάννη, Πειραιώς 206 Αθήνα, την Παρασκευή στις 28 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 21:00.

«Μη περιμένεις να πνιγώ...»

Βασικοί Συντελεστές του  σύνθετου και καινοτόμου μουσικού εγχειρήματος του Γ. Λιάρου, με τον ως άνω τίτλο, ήσαν:

Ερμηνευτές η εξαιρετική Άρτεμις Ματαφιά και Special guest ο Απόστολος Ρίζος.

Μουσικοί που υλοποίησαν επιτυχώς το σύνθετο και δύσκολο καλλιτεχνικό διάβημα ήσαν:

Ο Βασίλης Γραμματικός (Γκάιντα - καβάλι), ο Bασίλης Ραψανιώτης (Βιολί), ο Νίκος Χατζησταύρου (RANSACKRAT - Ηλ. κιθάρα), ο Πέτρος Φουντουκίδης (RANSACKRAT –

Μπάσο), ο Θύμιος Μπούτσης (RANSACKRAT - Τύμπανα), ο Κώστας Παπακωστόπουλος (Ακουστική κιθάρα), ο Χρόνης Χρηματόπουλος (Μπουζούκι-τραγούδι).

Φιλική ήταν η συμμετοχή  του Κώστα Φωτιάδη (Ποντιακή λύρα).

Εντύπωση προκάλεσε η  συμμετοχή της παιδικής χορωδίας που απαρτιζόταν κυρίως από τους μικρούς μαθητές του Γ. Λιάρου.

Σύγχρονες Μουσικές Συνθέσεις σε Παραδοσιακά Ακροπατήματα

Ο Γιώργος Λιάρος είναι καταξιωμένος χοροδιδάσκαλος, εμπνευστής και υπεύθυνος της έκδοσης του λαογραφικού περιοδικού «ΧΟΡΕΥΩ», συνθέτης και παραγωγός της μουσικής δημιουργίας «Χαρακτηροπλαστείο», συμπαραγωγός του πρώτου Μουσικοθεατρικού έργου Ιστορικού Μυθιστορήματος για την Ελαφόνησο, εμπνευστής και δημιουργός του πολιτιστικού φορέα «Ελλήνων Όρχησις», Ερευνητής και Σμιλευτής της γνήσιας μουσικοχορευτικής και λαογραφικής Ελληνικής παράδοσης και Ιδρυτικό Μέλος και Μέλος του Πρ. Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Επιστημόνων Ελαφονήσου.   

Η νέα του μουσικοκαλλιτεχνική δημιουργία αποτελεί ένα ιδιότυπο και πρωτοποριακό πολιτισμικό μόρφωμα και μια μεγάλη πρόκληση για την αναδίφηση των μουσικών πλόων της παράδοσης, μέσα από τα σύγχρονα κελεύσματα της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Το Ίδρυμα Κακογιάννη στο  πρόγραμμα για την εκδήλωση και  στην ιστοσελίδα του αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα στη μουσική παράδοση της πατρίδας μας κι έχοντας ταξιδέψει σε διάφορους τόπους έξω από αυτήν, με μοναδικό μεταφορικό μέσο την δύναμη της μουσικής, ο Γιώργος Λιάρος, συντροφιά με την τραγουδίστρια Άρτεμι Ματαφιά, επιχειρούν να μας πάνε σε μέρη αγαπημένων τραγουδιών αλλά και αγνώστων που περιμένουν να αγαπηθούν. Συνδυάζοντας κλασσικούς ροκ ήχους με αυτούς της γκάιντας, του καβάλι και του βιολιού, της κιθάρας και του μπουζουκιού.

«Μη περιμένεις να πνιγώ...»  Μια μουσική πρόταση του Γιώργου Λιάρου που παντρεύει την ροκ μπάντα RANSACKRAT με ρυθμούς και ήχους παραδοσιακούς, σε τραγούδια Γιάννη Μαρκόπουλου, Νίκου Ζούδιαρη, Θαν. Παπακωνσταντίνου, Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, Loreena McKennitt, Kώστα Τουρνά και αγνώστων καλλιτεχνών της λαϊκής μας παράδοσης.



Επίσης, σε τραγούδια του Γιώργου Λιάρου με στίχους δικούς του και άλλων (Σάββα Τσαλίκη, Γιώργου Μακρή, Ελιζαμπέτας Σκιαδά και Κων/νας Βήχου)».

Η μουσική πρόταση όμως του Γιώργου Λιάρου σηματοδοτεί και την ρότα της Σύγχρονης Ελληνικής Πολιτισμικής Παραγωγής.

Διότι η πολιτιστική  παρακαταθήκη ενός Έθνους αποτελεί  πηγή της Συλλογικής του μνήμης  και συνείδησης, σηματοδότη της  ιστορικής του διαδρομής και  φυσιογνωμίας, κυρίαρχο συστατικό  του Πλαισίου διαμόρφωσης της  Εθνικής του ταυτότητας, αποτελεσματικό  μέσο γνώσης και ιστορικής  εκμάθησης, σύγχρονο επικοινωνιακό  μέσο εξοικείωσης με τα στάδια  της πολιτισμικής του εξέλιξης  και κυρίαρχο δομικό υλικό  της Σύγχρονης Πολιτισμικής Παραγωγής του.

Η αυθεντική μουσική  και καλλιτεχνική του δημιουργία, έξω από τα εμπορικά κυκλώματα,  τις επιχειρηματικές πατρωνίες,  την τυποποιημένη και κατευθυνόμενη  πολιτιστική παραγωγή και τα  κατασκευασμένα πολιτιστικά πρότυπα,  αποτελεί ένα γνήσιο λαϊκό  πολιτιστικό πλέγμα με δομικές  μουσικές αναλύσεις και συνυφάνσεις  πολιτιστικών δράσεων, από γνήσιους  εκφραστές της Λαϊκής παράδοσης,  αλλά και από δημιουργικούς  αναζητητές της σύγχρονης καλλιτεχνικής  παραγωγής.

Με μία αρμονικότατη δύναμη συγχέει τις θαλάσσιες αύρες  παραδοσιακών ακουσμάτων με τις ροκ  παρηχήσεις των ατέρμονων κρουνών  μιας ανόθευτης και αέναης παιδείας ταξιδεύοντας μας σε μία κουστωδία  πρωτόγνωρων απολαύσεων. Έχει μια  θεσπέσια δύναμη να μετουσιώνεται από  γητευτή μαζών σε αναπολητή μιας μνήμης που μπορεί να είναι απροσδιόριστη για τον ακροατή, παραμένει όμως ενεργός και αφυπνίζει από το λήθαργο των στιγμιαίων ηδονών.

Η μουσική δημιουργία  του Γ. Λιαρου και των συνεργατών του, αποτελεί ένα αισθητικό σεργιάνισμα στις νεροσυρμές του ανέμου, στις ασπροντυμένες ακτές του αλικύμονα Ποσειδώνα, στο Απολλώνιο φως των Κυκλάδων, στους θαλάσσιους αχούς της Ελαφονήσου και της Λευκάδας, στους απροσμέτρητους ιριδισμούς του Κρητικού Πελάγους, στα βιολετιά δειλινά των Επτανήσων, στα γαλαζόβλεφα σμιλέματα του Αιγαίου, στην Καστροθώρητη Πελοπόννησο και Ρούμελη, στη φωσφόρεια και νυφόστολη Θεσσαλία, στους αετόβολους βράχους της Ηπείρου και της Μακεδονίας και στον Ωκεανοθώρητο Ελληνικό Πολιτισμό του Πόντου. 

Εκχέει όμως και  ένα καθάριο Ελληνικό μήνυμα  προς τους οιστρηλάτες των επίπλαστων και πρόσκαιρων απολαύσεων και προς τους στρατηλάτες του Ελληνικού Πολιτισμού και της αδάμαστης Ελληνικής ψυχής.


Δρ.    Μέντης   Κων/νος του   Σπ.

Συγγραφέας, Πανεπιστημιακός, Ιστορικός

και Πολιτισμικός Ερευνητής                      
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Έκαιγαν μπαταρίες και έλιωναν χαλκό κοντά σε γεώτρηση!

Αυστηρή προειδοποίηση στους ΡΟ ΜΑ του προσωρινού καταυλισμού της Πτολεμαίδας απηύθυνε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου γιατί εντός περιφραγμένης γεώτρησης έκαιγαν μπαταρίες και έλιωναν χαλκό απειλώντας με την τοξική τους σύνθεση το περιβάλλον και την δημόσια υγεία.
Η κ. Βρυζίδου κατέστησε σαφές πως εάν δεν τηρηθούν οι όροι για την χωρίς προβλήματα διαβίωση στον καταυλισμό και στην γύρω περιοχή τότε θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας την απομάκρυνση και την οριστική τους αποβολή από τον χώρο.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου

Διαβάστε περισσότερα » »

Eορδαία Όψεις ενός αιώνος

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΩΡΑΣ... ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΣΚΑΡΑΒΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΟ 90% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ!

Αφιερωμένο στους Έλληνες πολιτικούς... Ο κύριος που βλέπετε να βγαίνει με δυσκολία από τον παλιό «Σκαραβαίο» είναι ο πρόεδρος της Ουραγουάης, Χοσέ Μουχίκα. Και το παλιό αυτό σκαρί της Volkswagen, που η αξία του είναι, μόλις, 1.945 δολάρια, είναι η μοναδική «πολυτέλεια» που έχει επιτρέψει στον εαυτό του.
Ο 77χρονος πολιτικός, που δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό αλλά ούτε και χρέη, απέκτησε πριν από λίγες ημέρες ακόμα έναν τίτλο τιμής, αυτόν του πιο φτωχού προέδρου στον κόσμο!
Το παρατσούκλι βγήκε μετά την αποκάλυψη ότι, ενώ ο μηνιαίος μισθός του είναι 12.500 δολάρια εκείνος κρατάει μόνον 1.250 δολάρια για τα έξοδά του και το υπόλοιπο ποσό, το 90%, το επιστρέφει στο κράτος προκείμενου να ενισχυθούν τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας!
Όπως ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «El Mundo», με τα 1.250 δολάρια το μήνα μπορεί να τα βγάλει πέρα.
Δεν χρειάζεται νομίζω να προβούμε με λόγια στον αντίστοιχο ελληνικό παραλληλισμό. Είναι θέμα χώρας, ή θέμα εντιμότητας και νοοτροπίας;

Διαβάστε περισσότερα » »

Φόρος – σοκ για την ιδιοκατοίκηση

Θα φορολογείται ως εισόδημα το ποσό που «γλιτώνει» κανείς μένοντας στο δικό του σπίτι

Δηλαδή θα επιβληθεί φόρος σε εισοδήματα που δεν υπάρχουν και θα υπολογιστεί ένα ποσό-τεκμήριο που προκύπτει από την ιδιοκατοίκηση, επειδή κάποιος δεν πληρώνει ενοίκιο!
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το ποσό αυτό θα υπολογίζεται με 3,5% επί της τιμής ζώνης του ακινήτου και στη συνέχεια επί τα τετραγωνικά.
Επίσης θα υπολογίζεται η παλαιότητα και τέλος θα υπάρχει ένας ειδικός συντελεστής (ίσως δεν είναι κοινός για όλους).
Έτσι θα προκύπτει ένα ποσό το οποίο θα προστίθεται στο εισόδημα του πολίτη και το οποίο φυσικά θα φορολογείται με βάση τις υπάρχουσες φορολογικές κλίμακες.
Για ένα ποσό που ... δεν έχουν λοιπόν οι πολίτες, αλλά το ανακαλύπτει το κράτος, θα καλούνται να πληρώσουν φόρο από 10% ως και 35%!

Διαβάστε περισσότερα » »

"Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε ...τηλέφωνο;(!)"

(Νικόλαος Πλαστήρας, πρωθυπουργός της Ελλάδας με άνεργο αδερφό...) ΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΙ! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ!!!

Η φτώχεια του πρώην πρωθυπουργού Ν. Πλαστήρα, δεν αποτελεί παράδειγμα για τους σημερινούς κηφήνες της πολιτικής! "Η Ελλάδα πεινάει κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο", είχε πει, ενώ ο αδελφός του ήταν άνεργος. Μεταφέρουμε μερικά από τα πολλά αξιόλογα συμβάντα της ζωής του, τα οποία χαρακτηρίζουν τον άνδρα και τον καθιστούν πρότυπο, παράδειγμα προς μίμηση για παλιότερους αλλά και σημερινούς, δεδομένου ότι, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι, έμπαιναν πλούσιοι στην πολιτική και έβγαιναν πάμφτωχοι.

Ο αείμνηστος Ανδρέας Ιωσήφ - πιστός φίλος του - αναφέρει:
Ο στρατηγός είχε απαγορεύσει στους δικούς του να χρησιμοποιούν το όνομα "Πλαστήρας" όπου κι αν πήγαιναν. Ο αδελφός του ήταν άνεργος. Το εργοστάσιο ζυθοποιίας «ΦΙΞ» ζητούσε οδηγό κι εκείνος έκανε αίτηση. Ο αρμόδιος υπάλληλος τον ρώτησε πώς λέγεται: Κι επειδή αυτός δίσταζε να πει το όνομά του, ενθυμούμενος την εντολή του στρατηγού, τον ξαναρώτησε και δυο και τρεις φορές, ώσπου αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τον λένε Πλαστήρα. Παραξενεμένος ο υπεύθυνος ζητάει να μάθει αν συγγενεύει με το στρατηγό και πρωθυπουργό. Μετά από πολύ δισταγμό του αποκαλύπτει ότι είναι αδελφός του. Αφού η αίτηση, ικανοποιήθηκε, παρακάλεσε να μη το μάθει ο αδελφός του. Ο στρατηγός το έμαθε κι αφού τον κάλεσε αμέσως στο σπίτι του τον επέπληξε και του απαγόρευσε να αναλάβει αυτή την εργασία λέγοντάς του: «Αν έχεις ανάγκη, κάτσε εδώ να μοιραζόμαστε το φαγητό μου». Και δεν πήγε.

Ο Πλαστήρας ήταν άρρωστος -έπασχε από φυματίωση- κι έμενε σ' ένα μικρό σπιτάκι στο Μετς, κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Του πρότειναν να του βάλουν ένα τηλέφωνο δίπλα στο κρεβάτι αλλ' αυτός αρνήθηκε λέγοντας: «Μα τι λέτε; Η Ελλάδα πένεται κι εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;».

Πολλές φορές με τρόπο έστελνε και αγόραζαν ψωμί, ελιές και λίγη φέτα. Τότε οι γύρω του, του υπενθύμιζαν ότι είχε ανάγκη καλύτερου φαγητού λόγω της αρρώστιας κι εκείνος με απλότητα τους απαντούσε: «Τι κάνω. σκάβω για να καλοτρώγω;».

Ο Βάσος Τσιμπιδάρος, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ακρόπολη», περιγράφει το εξής περιστατικό:
Κάποτε, ο στενός του φίλος Γιάννης Μοάτσος, είχε πάρει την πρωτοβουλία να του εξασφαλίσει μόνιμη στέγη, για να μην περιφέρεται εδώ και εκεί σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Πήγε λοιπόν σε μια Τράπεζα και μίλησε με τον διοικητή. «Τι;», απόρησε εκείνος. «Δεν έχει σπίτι ο κύριος πρωθυπουργός Πλαστήρας; Βεβαίως και θα του δώσουμε ό,τι δάνειο θέλει και μάλιστα με τους καλύτερους όρους!»

Ο Μοάτσος έτρεξε περιχαρής στον Πλαστήρα, του το ανήγγειλε και εισέπραξε την αντίδραση: «Άντε ρε Γιάννη, με τι μούτρα ρε θα βγω στο δρόμο, αν μαθευτεί πως εγώ πήρα δάνειο για σπίτι;». Έσχισε το έντυπο στα τέσσερα και το πέταξε.

Ο Δημήτρης Λαμπράκης «δώρισε» κάποια στιγμή στον Πλαστήρα ένα ωραίο χρυσό στυλό κι αφού ο στρατηγός κάλεσε τον φίλο του Ανδρέα του λέει:
- Εγώ δεν βάζω χρυσές υπογραφές. Μου φτάνει το στυλουδάκι μου. Να το στείλεις πίσω.
- Μα θα προσβληθεί.
- Δεν πειράζει. Ας μου κόψει το νερό από το κτήμα. Δεν θέλω δώρα Ανδρέα. Γιατί τα δώρα φέρνουν και αντίδωρα!

Το 1952, πρωθυπουργός ακόμη ο Πλαστήρας, ήταν κατάκοιτος από την αρρώστια που τον βασάνιζε, όταν μία μέρα δέχθηκε την επίσκεψη της Βασίλισσας Φρειδερίκης. Μπαίνοντας εκείνη στο λιτό ενοικιαζόμενο διαμέρισμά του, εξεπλάγη όταν είδε τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί ράντζο για τον ύπνο του, και τον ρώτησε με οικειότητα: «Νίκο, γιατί το κάνεις αυτό;» και η απάντηση ήρθε αφοπλιστική. «Συνήθισα, Μεγαλειοτάτη, το ράντζο από το στρατό και δεν μπορώ να το αποχωριστώ.».

Ο στρατηγός Νικόλαος Σαμψών, φίλος του Πλαστήρα, σε επιστολή του περιγράφει, το παρακάτω:
Όταν πέθανε ο Πλαστήρας, δεν άφησε πίσω του σπίτι, ακίνητα ή καταθέσεις σε τράπεζες. Η κληρονομιά που άφησε στην ορφανή προσφυγοπούλα ψυχοκόρη του, ήταν 216 δρχ., ένα δεκαδόλλαρο και μια λακωνική προφορική διαθήκη: «Όλα για την Ελλάδα!». Βρέθηκε επίσης στα ατομικά του είδη ένα χρεωστικό του Στρατού (ΣΥΠ 108) για ένα κρεβάτι που είχε χάσει κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στη Μικρά Ασία και 8 δρχ. με σημείωση να δοθούν στο Δημόσιο για την αξία του κρεβατιού, ώστε να μην χρωστά στην Πατρίδα.

Όταν πέθανε ο Πλαστήρας στις 26/7/1953 τον έντυσαν το νεκρικό κοστούμι, που το αγόρασε ο φίλος του Διονύσιος Καρρέρ - γιατί ο ίδιος τον μισθό του τον πρόσφερε διακριτικά σε άπορους και ορφανά παιδιά - ο δε γιατρός, που ήταν παρών και υπέγραψε το σχετικό πιστοποιητικό θανάτου, μέτρησε στο ταλαιπωρημένο κορμί του: 27 σπαθιές και 9 σημάδια από βλήματα.

από τo FB

iereasanatolikisekklisias.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ψεκασμοί χθες 30-9-2012 στην Πτολεμαΐδα και την ευρύτερη περιοχή



ΜικρογραφίαΑπό  τα ξημερώματα  της  Κυριακής  ξεπατώθηκαν  να  ψεκάζουν  την  περιοχή  της  Πτολεμαΐδας   δεν  μας  φθάνει  η  ρύπανση  των  εργοστασίων  μας  δίνουν  και  συμπλήρωμα  οι  αλήτες.
  
Δείτε  το  βίντεο.  
 
Διαβάστε περισσότερα » »