Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η 30ετία του σοσιαλιστικού χαβαλέ

Ο ανύπαρκτος σοσιαλισμός του ΠΑΣΟΚ και η Πασοκική νοοτροπία επέτρεψε να εγκατασταθεί στην χώρα ένα κλίμα «αριστερισμού» και σύγχυσης που δεν ανταποκρίνεται σε καμία από τις υπαρκτές ιδεολογίες.

Ένας «αριστερισμός» που δεν λέει και δεν προσφέρει τίποτε σε αντίθεση με τις μόνιμες, συνεπείς και συγκεκριμένες θέσεις του ΚΚΕ για εκείνους βεβαίως που ακόμη το πιστεύουν και το στηρίζουν.

Αυτό το κλίμα που εγκατέστησαν οι αριστεροί του ΠΑΣΟΚ που όπως απέδειξαν δεν είχαν ιδέα από υπαρκτό σοσιαλισμό. Γνώριζαν όμως πολύ καλά την νοοτροπία του χαβαλέ, της απειθαρχίας, της αρπαχτής και του τσάμπα μάγκα...
 (όπως τους κατηγόρησε ακόμη και ο κ. Κ. Σημίτης, ως πρωθυπουργός μάλιστα, σε ομιλία του στην δεύτερη τετραετία της θητείας του).

Είναι ο σοσιαλισμός του χαβαλέ που έχει την ευθύνη για το ξεχαρβάλωμα της δημόσιας διοίκησης, του συνδικαλισμού, της παιδείας, των σχέσεων κράτους και επιχειρηματικής κοινότητας.

Ο ίδιος σοσιαλισμός που ξεχαρβάλωσε μέχρι και την άποψη των πολιτών για τα πραγματικά δημοκρατικά δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Δημοκρατία.

Είναι η νοοτροπία που γέννησε τις μαϊμού - συντάξεις, τα ψεύτικα επιδόματα, την κατασπατάληση του κρατικού κορβανά και κάθε μορφής κρατικοδίαιτους.

Ας θυμηθούμε όσοι ζήσαμε, από τον επαγγελματικό μας χώρο, την 30ετία του σοσιαλιστικού χαβαλέ.

Τι προσέφερε πραγματικά το ΠΑΣΟΚ που δεν θα το προσέφερε ως ένα απλό αστικό κόμμα, ας πούμε, του Κέντρου; Διότι ασφαλώς και υπήρξαν πεπραγμένα στα 30 χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Πεπραγμένα όμως απλά καθημερινά μιας αστικής κυβέρνησης. Τι χρειαζόταν λοιπόν η αντάρα... του «σοσιαλισμού» και της δήθεν «αλλαγής»;

Ποια ήταν η πραγματική σοσιαλιστική μεταρρύθμιση που έκανε το ΠΑΣΟΚ;

Η διάλυση της κρατικής μηχανής με κατάργηση της ιεραρχίας και των αρμοδιοτήτων κάθε συγκεκριμένου υπουργείου που παρέδωσε σε χέρια συμβούλων ινστρουχτόρων του κόμματος;

Η ανάδειξη Δήμων και Νομαρχιών σε κομματικά φέουδα διαφθοράς, σπατάλης και τεμπελιάς;

Η εγκατάσταση στις ΔΕΚΟ καθηγητών, αφισοκολλητών και άλλων των κλαδικών του κόμματος με την σιωπηρή ανοχή να κάνουν και δωράκια στον εαυτό τους;

Η «αναβάθμιση» των εργατοπατέρων σε στρατό κατοχής του κράτους και των Οργανισμών υπό την εποπτεία του κόμματος;

Η ανάπτυξη των μεσαζόντων σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους;

Η κατασπατάληση των χρημάτων των φορολογουμένων σε αποτυχημένες υπαρκτές και ανύπαρκτες επιχειρήσεις που εξασφάλισαν περιουσίες σε στρατιές κομματικών που μεταφέρθηκαν και ζουν ακόμη στα ακριβά Βόρεια και Νότια προάστια;

Σε αυτή την νοοτροπία αναφέρομαι και εγώ και όσοι μιλάνε για τον ιδιόμορφο «επαγγελματικό αριστερισμό» της χώρας.

Την νοοτροπία που δυστυχώς συντήρησε και η Νέα Δημοκρατία στα διαλείμματα... της εξουσίας του ΠΑΣΟΚ.

Δικαιολόγησε μάλιστα την ανοχή της στον χαβαλέ και στο ξεχαρβάλωμα τους κράτους ως στρατηγική... για την πολυσυλλεκτικότητα του κόμματος... Κρύβοντας βέβαια έτσι την μέχρις εσχάτων... μάχη της για “ανακατάληψη” των εδαφών που έχασε από το ΠΑΣΟΚ στον κρατικό τομέα.

Μέχρις εσχάτων γιατί έφτασε στο σημείο να προσκυνάει εργατοπατέρες τύπου Φωτοπούλου και να «αδυνατεί» να προφυλάξει την Αθήνα από τα «αντάρτικα» της αληταρίας των Εξαρχείων.

Αλλά τα εδάφη, που μάτωσε να ανακαταλάβει η Ν.Δ., τα κέρδισε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα χωρίς να το επιδιώξει ιδιαίτερα.

Αυτό όμως είναι άλλο θέμα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και τα σχήματα που προηγήθηκαν του σημερινού μορφώματος ασφαλώς και δεν είχαν ευθύνες εξουσίας και κυβερνητικών αποφάσεων.    

Του Γιώργου Κράλογλου      





krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα «γιατροσόφια» των Αρχαίων Ελλήνων



    Τα «γιατροσόφια» των Αρχαίων Ελλήνων
    Τα φάρμακα των αρχαίων Ελλήνων αποκάλυψαν Αμερικανοί αρχαιολόγοι. Αναλύοντας αρχαία παρασκευάσματα, ερευνητική ομάδα στην Ουάσιγκτον εντόπισε ίχνη από... καρότο, ραπανάκι, σέλινο, άγριο κρεμμύδι, βελανίδια, λάχανο, ήμερο τριφύλλι, αχίλλεια και ιβίσκο.

    Θεωρούν ότι πρόκειται για υπολείμματα θεραπευτικών ουσιών, καθώς οι αρχαίοι χρησιμοποιούσαν φυτά για να αντιμετωπίσουν παθήσεις και τραύματα. Αχίλλεια για αιμορραγία, καρότο για ερπετά. Αλλά και ραπανάκι, σέλινο, άγριο κρεμμύδι, στα θεραπευτικά παρασκευάσματα που χρησιμοποιούσαν. «Θαυματουργό», στη σωστή δοσολογία, το κώνειο..
    .Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος, καθηγητής κ. Στέφανος Γερουλάνος, με αφορμή την 3η Αμφικτιονία Εταιρειών και Συλλόγων Ιστορίας Ιατρικής και Ηθικής - Δεοντολογίας, η οποία πραγματοποιείται στην Κω. Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι σύγχρονες μελέτες επικεντρώνονται στο κατά πόσο τα φυτικά εκχυλίσματα που βρέθηκαν στα αρχαία παρασκευάσματα μπορούν να θεραπεύσουν ασθένειες.
    Οι επιστήμονες αναζητούν, επίσης, τις ακριβείς μετρήσεις που έκαναν οι αρχαίοι Ελληνες ιατροί για να καθορίσουν τη δοσολογία. Σε πολλά αρχαία κείμενα αναφέρεται η θεραπευτική δράση των βοτάνων.
    Η αχίλλεια σταματούσε την αιμορραγία κάποιου τραύματος, ενώ ο Πεδάνιος Διοσκουρίδης -που θεωρείται ο πρόδρομος των φαρμακοποιών- περιγράφει το καρότο ως πανάκεια. Θεωρούσε, για παράδειγμα, ότι -εάν κάποιος καταναλώσει καρότο προληπτικά- δεν θα κινδυνεύει από τα ερπετά.
    Οι Ελληνες πρώτοι απ' όλους τους λαούς κατέταξαν τα φάρμακα σε κατηγορίες ανάλογα με τη χρήση τους και έβγαλαν ή προσπάθησαν να βγάλουν το παγανιστικό - θεοκρατικό στοιχείο από τις συνταγές που χορηγούσαν. Σε αυτό πρωτοστάτησε ο Ιπποκράτης, που μετέτρεψε τις θεοκρατικές απόψεις σε φιλοσοφικές.
    Η παρασκευή των φαρμάκων της αρχαιότητας δεν ήταν απλή υπόθεση. Πεπειραμένοι ριζοτόμοι, δηλαδή οι συλλέκτες βοτάνων και ορυκτών, μάζευαν τα βότανα. Τα επεξεργάζονταν, ξεραίνοντας και σταθεροποιώντας τα, και στη συνέχεια τα παρέδιδαν στους γιατρούς.
    Ο κ. Γερουλάνος διευκρινίζει ότι την εποχή εκείνη στα φάρμακα υπολογίζονταν και τα δηλητήρια και δεν είναι τυχαίο ότι το κώνειο που δόθηκε στον Σωκράτη αναφέρεται ως φάρμακο. Η διαφορά μεταξύ δηλητηρίου και φαρμάκου -εξηγεί- είναι μικρή και αφορά κυρίως τη δοσολογία. Η θεραπευτική προσέγγιση των αρχαίων Ελλήνων ήταν τόσο εξειδικευμένη και αποτελεσματική, που τα φάρμακα της εποχής κυριαρχούσαν μέχρι και τον 19ο αιώνα!
    Ακόμη και σήμερα, σημαντικοί επιστήμονες ερευνούν σχολιαστικά τα ιπποκρατικά φάρμακα και ανακαλύπτουν συνεχώς νέες θεραπευτικές ιδιότητες.

    prionokordela
    Διαβάστε περισσότερα » »

    Μας τελειώνει... ακόμα και το τσάι

      Μας τελειώνει... ακόμα και το τσάιΕλέγχους και μέτρα παρόμοια με αυτά που λαμβάνονται σήμερα για τη λαθροϋλοτόμηση συστήνουν ειδικοί επιστήμονες σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί το φαινόμενο της ληστρικής εκμετάλλευσης του ελληνικού τσαγιού (Sideritis).
      Οργανωμένες ομάδες που συλλέγουν και πωλούν αυτοφυή φυτά από όλη τη χώρα χτενίζουν δεκάδες βουνοπλαγιές όπου φυτρώνουν είδη ελληνικού τσαγιού και το συλλέγουν παράνομα σε τέτοιο βαθμό που είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος εξαφάνισής του.
      Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στα βουνά της Πελοποννήσου και της Κρήτης (μαλοτήρα), ενώ στη Βόρεια Ελλάδα τα βουνά των συνόρων, όπως είναι ο Γράμμος, ο Βόρας, αλλά και ο Ολυμπος, έχουν χάσει σημαντικό μέρος από το απόθεμά τους. Παράλληλα, σημαντικό πρόβλημα αποτελεί και η βόσκηση. Επιστημονική ομάδα του Τμήματος Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών στο πλαίσιο μελέτης που διεξάγει για το τσάι του βουνού στη Β. Ελλάδα επεσήμανε το φαινόμενο αυτό στο όρος Φαλακρό, λόγω της εκτεταμένης παρουσίας κοπαδιών στις πλαγιές του βουνού.
      Την τελευταία διετία έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ομάδες είτε Ελλήνων είτε αλλοδαπών να το συλλέγουν συστηματικά για να το εμπορευτούν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
      Οι τελευταίες καταγγελίες φέτος αφορούσαν το τσάι που φύεται στις Πρέσπες, τον Γράμμο (Sideritis raeseri) και τον Ταΰγετο (Sideritis clandestina), ενώ η Διεύθυνση Δασών Αιτωλοακαρνανίας απηύθυνε έκκληση «για ορθολογική διαχείριση των φυτων του τσαγιού και της ελληνικής ρίγανης (Origanum vulgare ssp. hirtum), καθώς παρατηρήθηκε μαζική εκρίζωση».

      prionokordela
      Διαβάστε περισσότερα » »

      ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ.

      Διαβάστε περισσότερα » »

      ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΦΛΩΡΙΝΑΣ

      Μετά από 20 και πλέον μήνες, επαναλειτουργεί από την προσεχή Κυριακή, 14 του μηνός, η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Αμύνταιο-Φλώρινα, που είχε διακοπεί τον Ιανουάριο του 2011, στο...
      πλαίσιο των περικοπών ζημιογόνων γραμμών, από τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

      Όπως έγινε γνωστό, στην παρούσα φάση θα εκτελούνται καθημερινά τρία δρομολόγια, με ώρες αναχώρησης από τη Θεσσαλονίκη στις 7:14, 12:23 και 19:30, ενώ οι αναχωρήσεις από τη Φλώρινα θα γίνονται στις 6:15, 9:59 και 16:42.

      Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτιμά, ότι τα δρομολόγια αυτά θα εξυπηρετήσουν τόσο τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, τους φοιτητές αλλά και τους εκδρομείς, που επιθυμούν να επισκεφτούν τα αξιοθέατα. Παράλληλα, τα δρομολόγια θα μπορούν να προσφέρουν οργανωμένες μαθητικές εκδρομές καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

      Σε ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καλεί, εμμέσως πλην σαφώς, την τοπική κοινωνία να στηρίξει το νέο εγχείρημα, ώστε η συγκεκριμένη σύνδεση εκτός από βιώσιμη να αναδειχθεί ως κεντρικός άξονας σιδηροδρομικών μεταφορών και να αυξηθούν τα δρομολόγια των τραίνων.

      Σε ό,τι αφορά στις τιμές των εισιτηρίων, η ανακοίνωση θα γίνει αργότερα, αλλά για τη γραμμή Φλώρινας, έχει εγκριθεί συγκεκριμένη τιμολογιακή πολιτική με προσφορές για τους συχνούς επιβάτες του τρένου και οικονομικά εισιτήρια.

      Διαβάστε περισσότερα » »

      Από το 1950 ξέρουμε για την ύπαρξη παράλληλων κόσμων!!!

      Από το 1950 ξέρουμε για την ύπαρξη παράλληλων κόσμων!!!Μια ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης απέδειξαν ότι παράλληλοι κόσμοι όντως υπάρχουν. Η ίδια η θεωρία των κόσμων αυτών εμφανίστηκε ήδη από το 1950.
      Ο Χιου Έβερετ εκτίμησε ότι στο Σύμπαν κάθε νέο γεγονός προκαλεί πιθανώς τη διαίρεσή του. Κατ' αυτόν τον τρόπο ο αριθμός των εναλλακτικών συμπάντων τείνουν στο άπειρο. Η θεωρία αυτή αναγνωρίστηκε ως φανταστική και ξεχασμένη. Όμως στην Οξφόρδη κατέληξαν απρόσμενα στο συμπέρασμα ότι ο Έβερετ βρισκόταν σε ορθό δρόμο.
      Οι υπολογισμοί, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει kalyterotera.gr, δείχνουν ότι οι θαμνοειδείς δομές διακλάδωσης, που ανακύπτουν κατά την διάσπαση του Σύμπαντος σε παράλληλες εκδοχές του εαυτού του, εξηγούν τον πιθανοκρατικό χαρακτήρα των αποτελεσμάτων της κβαντομηχανικής. Δηλαδή, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, είναι αναπόφευκτο ότι ζούμε σε μία μόνο από τους πολλούς παράλληλους κόσμους και όχι σε έναν και μοναδικό.

      goodstory
      Διαβάστε περισσότερα » »

      Ο καθηγητής μαθηματικής φυσικής Κώστας Σκεντέρης βραβεύεται για διερεύνηση του χωροχρόνου

      Ο καθηγητής μαθηματικής φυσικής Κώστας Σκεντέρης βραβεύεται για διερεύνηση του χωροχρόνουΈνας ακόμη Έλληνας επιστήμονας που διαπρέπει στο εξωτερικό, ο καθηγητής μαθηματικής φυσικής Κώστας Σκεντέρης του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον στη Βρετανία, είναι ένας από τους 20 διακεκριμένους ερευνητές απ' όλο τον κόσμο -και ένας από τους μόνο δύο Ευρωπαίους- που ανακοινώθηκε ότι θα βραβευθεί και θα επιχορηγηθεί με 175.000 δολάρια στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού «Νέα Σύνορα στην Αστρολογία και την Κοσμολογία».
      Τα εν λόγω βραβεία - επιχορηγήσεις -θα απονεμηθούν στις 12 και 13 Οκτωβρίου στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ- δίνονται, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Σικάγο, από το Ίδρυμα Τέμπλετον προς τιμή του ιδρυτή του, του μακαρίτη φιλάνθρωπου Αμερικανού πολυεκατομμυριούχου επενδυτή Σερ Τζον Τέμπλετον. Το Ίδρυμα - με αδρή χρηματοδότηση - ενισχύει κάθε είδους επιστήμονες για να εξερευνήσουν θεμελιώδη κοσμικά ερωτήματα, με έμφαση στην πνευματική διάστασή τους.
      Όπως δήλωσε ο Έλληνας επιστήμονας, «υπάρχουν πλέον αρκετά στοιχεία ότι το σύμπαν επεκτάθηκε από μια υπερβολικά καυτή και πυκνή αρχική κατάσταση. Η θεωρία βαρύτητας του Αϊνστάιν εξηγεί πολύ καλά το σύμπαν αφότου είχε γίνει πια αρκετά μεγάλο, όμως δεν ξέρουμε τι συνέβη προηγουμένως».
      Ο Κώστας Σκεντέρης αναπτύσσει μια νέα θεωρία που βασίζεται σε μια ριζοσπαστική ιδέα σχετικά με την κβαντική βαρύτητα, που αποκαλείται «ολογραφία». Όπως λέει, «σύμφωνα με την ολογραφία, πιστεύουμε ότι, σε ένα θεμελιώδες επίπεδο, το σύμπαν έχει μια λιγότερη διάσταση απ' αυτές που αντιλαμβανόμαστε στην καθημερινή ζωή και η οποία διέπεται από νόμους παρόμοιους με τον ηλεκτρομαγνητισμό. Η ιδέα αυτή μοιάζει μ' εκείνη των κοινών ολογραμμάτων, στα οποία μια τρισδιάστατη εικόνα κωδικοποιείται σε μια επιφάνεια δύο διαστάσεων, όπως π.χ. ένα ολόγραμμα σε μια πιστωτική κάρτα. Όμως, εν προκειμένω, είναι ολόκληρο το σύμπαν που κωδικοποιείται με τέτοιο τρόπο».
      Ο Κώστας Σκεντέρης, σύμφωνα με το defencenet.gr, πήρε το πτυχίο της Φυσικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1991 και, στη συνέχεια, το διδακτορικό του στη θεωρητική σωματιδιακή φυσική από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (SUNY) το 1996. Ακολούθως υπήρξε ερευνητής στο Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής στη Λουβέν του Βελγίου, στο Ινστιτούτο Σπινόζα στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και στο Τμήμα Φυσικής του πανεπιστημίου Πρίνστον των ΗΠΑ, όπου και διετέλεσε βοηθός καθηγητής (2001-2003).
      Έπειτα υπήρξε καθηγητής στα Ινστιτούτα Θεωρητικής Φυσικής και Μαθηματικών του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ στην Ολλανδία (2003-2012) και από φέτος είναι πλέον καθηγητής στη Σχολή Μαθηματικών του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον.

      goodstory
      Διαβάστε περισσότερα » »

      Ίβανοφ: Αξίζουν όλες οι πολιτικές μάχες για το χαρακτηρισμό «μακεδονικός»

      Σκόπια.

      Ο πρόεδρος Γκιόργκι Ίβανοφ είπε ότι αξίζουν όλες οι προσπάθειες και οι πολιτικές μάχες που γίνονται για την επιστροφή του επιθέτου «μακεδονικός» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού το επίθετο θα βρίσκεται στις σελίδες της έκθεσης (προόδου της χώρας).


      «Όπως λέει ο λαός, αν δε δώσεις τον αγώνα σου εκ των προτέρων τον έχεις χαμένο. Εμείς επιμένουμε στο δικαίωμα αυτό, λόγω του ότι κατά τα τελευταία δύο χρόνια (ο προσδιορισμός αυτός) έμεινε έξω από την Ευρωπαϊκή Έκθεση.

      Πράττω κάθε ενέργεια και θα συνεχίσω να αντιδρώ όταν γίνεται προσπάθεια να θιγεί  οποιαδήποτε μέρος της ταυτότητάς μας, επειδή η ταυτότητά μας ανήκει σε αυτές τις κατηγορίες και δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με κανέναν.

      Αυτό πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα κάθε φορά που κάτι που είναι δικό μας (να λένε) ό, τι ανήκει στους άλλους, και αντιδράμε σε όσους θέλουν να μας το στερήσουν», δήλωσε ο πρόεδρος Ίβανοφ.

      Ο πρόεδρος Γκιόργκι Ίβανοφ είχε στείλει προηγουμένως μια επιστολή στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι σε κάθε απόπειρα που θα προσβάλει το επίθετο «μακεδονικός» από το λαό,  δεν θα γίνει δεκτή η έκθεση της Επιτροπής αν δεν περιέχει το επίθετο «μακεδονικός».

      echedoros-a.gr
      Διαβάστε περισσότερα » »

      ΚΟΡΕΑΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΕ ΜΑΓΝΗΤΕΣ!

      Πηγή atheatignosiΣτη Νότια Κορέα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα μαγνητικό πεδίο για να φτάσουν τα καρκινικά κύτταρα πραγματικά σε αυτοκαταστροφή. Το σώμα αφαιρεί τα παλιά, ελαττωματικά, και μολυσμένα κύτταρα μέσω της διαδικασίας του προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου (PCD), ή της απόπτωσης. Στην απόπτωση, το απορριφθε'ν κύτταρο ανταποκρίνεται σε ορισμένα σήματα που στέλνονται από το σώμα με τον θρυμματισμό. Τα άνοσα κύτταρα καταναλώνουν έπειτα αυτά τα θραύσματα. Οι μαγνήτες βοηθούν προκαλώντας την απόπτωση.
      Οι μαγνήτες προκαλούν την απόπτωση
      Ο καθηγητής Jinwoo Cheon του πανεπιστημίου Yonsei στη Σεούλ και μια ομάδα επιστημόνων πραγματοποίησε τα πειράματα στα  καρκινικά κύτταρα του εντέρου με τη χρήση μαγνητικών πεδίων για να επάγει απόπτωση.  Σύνδεσαν  νανοσωματίδια σιδήρου σε αντισώματα,  τα οποία δεσμεύουν τα μόρια «δεκτών»σε καρκινικά κύτταρα. Αυτά τα μόρια συγκεντρώνονται όταν εφαρμόζεται το μαγνητικό πεδίο, προκαλώντας το σήμα «αυτοκαταστροφής» και με αυτόν τον τρόπο την απόπτωση.  Στο πείραμα, πάνω από το ήμισυ των κυττάρων καρκίνου του εντέρου καταστράφηκαν όταν το σήμα για την ομαδοποίηση απόπτωσης τέθηκε σε ισχύ.  Τα ανεπεξέργαστα κύτταρα παρέμειναν ανεπηρέαστα και αβλαβή.
      Αλλά ανεξάρτητα από ενδεχόμενες εναλλακτικές θεραπείες, οι μεγαλοφαμακευτικές  θα συνεχίσουν να προωθούν αυτές τις επικίνδυνες «λύσεις» για το κοινό. Ακόμη και ενώ πολλές τροφές καταπολεμούν τον καρκίνο, όπως η κουρκούμη, το τζίντζερ, το σκόρδο, το εκχύλισμα των φύλλων παπάγια, τα μούρα, και άλλα πολλά, που η φαρμακευτική βιομηχανία και η ιατρική γενικά, ολα αυτά δεν τα αναγνωρίζουν ως λύσεις.
      Διαβάστε περισσότερα » »

      Θες τα παιδιά σου να κληρονομήσουν τη σύνταξή σου; Κούρεμα

      Αυτό και αν είναι δίλλημα: Θα σε καλούν να αποφασίσεις αν η σύνταξή σου θα εξακολουθεί να καταβάλλεται και μετά το θάνατό σου στα παιδιά ή στη/στο σύζυγό σου. Αν απαντήσεις θετικά, τότε η σύνταξη θα «κουρεύεται» (κι άλλο) κατά τουλάχιστον 10-20%.

      Το νέο υπερ-Ταμείο επικουρικής ασφάλισης (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) το οποίο θα χορηγεί την επικουρική σύνταξη τόσο στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ όσο και αυτούς που ασφαλίζονται σε άλλα ταμεία (ΕΛΤΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΡΤ ΕΤΒΑ) εξετάζει να θεσπίσει και «ρήτρα κληρονόμου» όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα ο Ελεύθερος Τύπος.

      Η πρόταση έχει να κάνει με την μνημονιακή υποχρέωση που έχουμε αναλάβει, η επικουρική σύνταξη να γίνει ανταποδοτική. Δηλαδή, να εισπράττουμε τόσα χρήματα όσα αντιστοιχούν στις εισφορές που έχουμε πληρώσει. Αυτή η παράμετρος, ανοίγει τον δρόμο για δύο αλλαγές:

      1. Συνεχείς αναθεωρήσεις των επικουρικών συντάξεων κάθε φορά που προκύπτουν νέα στοιχεία. Δυστυχώς, σε τέτοια περίοδο, οι αναθεωρήσεις των επικουρικών μπορεί να γίνονται μόνο προς τα κάτω

      2. Προσαρμογή της σύνταξης με βάση τα χρόνια κατά τα οποία θα καταβάλλεται. Ο ασφαλισμένος που θα αποφασίσει ότι η καταβολή της σύνταξης θα τερματιστεί με τον θάνατό του, θα εισπράττει μεγαλύτερο ποσό. Αντίθετα, αυτός που θα επιλέξει να συνεχιστεί η καταβολή της σύνταξης στα παιδιά του, θα αποδέχεται περικοπή καθώς το ίδιο ποσό (αθροιστικά) θα σπάει σε περισσότερα χρόνια.



      fpress.gr
      Διαβάστε περισσότερα » »

      Ο Άκης εμπλέκει τον όμιλο Λάτση σε μίζα 10.000.000 ευρώ!

      Ένα ιδιόχειρο σημείωμα του Άκη Τσοχατζόπουλου εμπλέκει τον γενικό διευθυντή του ομίλου Λάτση Ευάγγελο Χρόνη στην πολύκροτη υπόθεση και ανοίγει νέους δρόμους στην ανάκριση.

      Σύμφωνα με το σημείωμα αυτό ο κ. Χρόνης εμφανίζεται να έχει δώσει δέκα εκατομμύρια ευρώ τον Φεβρουάριο του 2003 στον Γιάννη Σμπώκο προκειμένου αυτός να τα διακινήσει στο εξωτερικό. Η επίμαχη συνάντηση και η παραλαβή των χρημάτων μάλιστα φέρεται να έγινε στο σπίτι του στελέχους του ομίλου Λάτση. Σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός στο σημείωμα του...

      Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2003 ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός Ανάπτυξης, ενώ την ίδια περίοδο αποφασίστηκε η συγχώνευση της PETROLA του Ομίλου Λάτση με τα Ελληνικά Πετρέλαια.

      Το επίμαχο σημείωμα αναφέρει: «Απαιτητική σήμερα τώρα πλέον πιεστική η επιστροφή από το Σμπώκο του πακέτου των 10.000.000 ευρώ που παρέλαβε ο ίδιος προσωπικά από τον Β. Χρόνη στο σπίτι του τον Φεβρουάριο του 2003 όπου είχε κληθεί με υπόδειξή μου, ανέλαβε απέναντί μας – εμένα και τον Β. Χρόνη – την ευθύνη ασφαλούς διακίνησης για μένα της παραπάνω σχετικής αποστολής. Η επιστροφή μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο που έγινε η παραλαβή της αποστολής τότε το 2003 από τον Ι. Σμπώκο με πρόσκληση για επίσκεψη...με εμβάσμτα από εξωχώριες...εκ των πολλών που με την ύπαρξή τους εδώ και χρόνια στηρίζουν τον κεντρικό τροφοδότη λογαριασμό όπως REAL LTD.»

      Σε άλλο έγγραφο από το μαύρο φάκελο με την κωδική ονομασία BOSKO ο Άκης Τσοχατζόπουλος εμφανίζεται να γράφει:

      «Ζητώ τα τα βιβλία (σ.σ. εκατομμύρια) (ΧΡΟΝΗΣ) που σου έδωσα πριν πέντε χρόνια να διακινήσεις και να αξιοποιήσεις μκαθαρά προσωπική υπόθεση – να μου τα επιστρέψεις τώρα πλέον ατομικά σε εμένα από εσένα που τα είχες αναλάβει».
      Ο κατηγορούμενος Γιάννης Σμπώκος απολογούμενος στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει τον Ευάγγελο Χρόνη απάντησε ότι είχαν συναντηθεί σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

      Ανακριτής: «Γνωρίζετε κάποιον Β. Χρόνη;

      Ι. Σμπώκος: Το μόνο Χρόνη που γνωρίζω είναι ο Ευάγγελος Χρόνης τον οποίο γνώρισα κατά την επίσκεψή του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Κρήτη και στην ιδιαιτέρα πατρίδα μου και το χωριό μου τα Ανώγεια. Ο λόγος της παρουσίας του Πατριάρχη εκεί ήταν ευρύτερη επίσκεψη σε όλη την Κρήτη η οποία υπάγεται απευθείας στο Πατριαρχείο. Στο πρόγραμμά του είχαν υπαχθεί και τα εγκαίνια internet café με την επωνυμία «ΚΩΣΤΑΣ ΣΜΠΩΚΟΣ» που έγινε από την ενορία του χωριού μου στη μνήμη του διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργού αδερφού μου Κωνσταντίνου Σμπώκου.

      Αυτό έγινε ή το 2000 ή το 2001. Κατά τα εγκαίνια αυτά παρεβρέθη και ο Ευάγγελος Χρόνης προς τιμήν του Πατριάρχη. Ο Ευάγγελος Χρόνης γνωρίζω ότι στέλεχος στον Όμιλο Λάτση. Η επόμενη φορά που τον συνάντησα ήταν στα πλαίσια παρουσίασης βιβλίου για κάποιο μουσείο, ίσως της Κρήτης, στο οποίο ήταν χορηγός ο όμιλος και ήμουν και εγώ καλεσμένος με άλλους βουλευτές.

      Το τηλέφωνό του μου το είχε δώσει ήδη από τα προηγούμενα εγκαίνια. Είχε προηγηθεί συζήτηση για την κόρη μου η οποία τότε ήθελε να εισαχθεί στην ιατρική σε αμερικανικό πανεπιστήμιο και μου είχε πει ότι μπορούσε να με βοηθήσει. Εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχω καμία επικοινωνία με τον Ευάγγελο Χρόνη».




      lykavitos
      eleftheriskepsii
      Διαβάστε περισσότερα » »

      Δοκιμαστική ήχηση σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, αύριο 11.10.2012, στο πλαίσιο της άσκησης (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2012

      Ανακοινώνεται ότι αύριο, Πέμπτη (11.10.2012), στο πλαίσιο της άσκησης (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2012» που διοργανώνει η Υπηρεσία Παλλαϊκής Άμυνας & Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (Π.ΑΜ.-Π.Σ.Ε.Α), θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως εξής:
      • Τοπική ώρα 11.00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για 60 δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης)
      • Τοπική ώρα 11.05, σήμανση λήξης συναγερμού, για 60 δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
      Επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό.

      kozan.gr
      Διαβάστε περισσότερα » »

      Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΜΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: ΤΕΧΝΗΤΗ Η ΣΕΛΗΝΗ;

      Και... Τι θα συμβεί με την Αντιστροφή των Πόλων!
       Ξεκινάμε την αναφορά μας με τα Ορφικά κείμενα. Σ’ αυτά μέσα διαβάζουμε ότι έφτιαξε, λέει, ο Θεός έναν κόσμο μεγάλο, τον οποίο οι θεοί τον ονομάζουνε Σελήνη και οι άνθρωποι Μήνη. Λέει επίσης πως εκεί πάνω στη Σελήνη είδαμε ότι έχει πολλά όρη, πολλές πόλεις, καθώς και πολύ μεγάλα κτίρια!
      Αυτά τα πράγματα είναι αναμφίβολα γραμμένα μες στα Ορφικά κείμενα και ήταν για πολύ καιρό «θαμμένο»... Ξαφνικά όμως βγήκε στην τηλεόραση και ο κόσμος είδε τι ήταν γραμμένο στα Ορφικά κείμενα!... Άρχισαν τότε μερικοί να λένε: «μα τι πράγματα γράφανε οι αρχαίοι Έλληνες στα Ορφικά»; Αμφέβαλλαν δηλ. ότι στη Σελήνη ήταν δυνατόν να έχει τέτοια πράγματα...

      Η αλήθεια ποια είναι; Πως έχουμε αναφορές στην αρχαία ελληνική γραμματεία πρώτα απ’ όλα για Προσέληνους Σελλούς και για Προσέληνους Αρκάδες. Συγκεκριμένα οι αναφορές αυτές λένε ότι όταν πρωτοχτιστήκανε οι πρώτες πόλεις στην Αρκαδία... ΔΕΝ υπήρχε η Σελήνη!!! Η Σελήνη – λένε πάντα τα αρχαία ελληνικά κείμενα – εμφανίστηκε μετά!...

      Ας δούμε όμως τώρα και τι λέει η επιστήμη. Ποια είναι δηλ. η θέση των σύγχρονων επιστημόνων. Αυτοί πιστεύουν ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν έπεσε ένας πάρα πολύ μεγάλος μετεωρίτης (ή κάτι άλλο παρόμοιο) πάνω στη Γη. Τότε ένας πολύ μεγάλος όγκος αποτελούμενος από υλικό σκόνης έφυγε από τον πλανήτη μας και κατευθύνθηκε προς το διάστημα. Το υλικό αυτό περιστρεφόμενο γύρω απ’ τη Γη διαμόρφωσε σε ταχύτατο χρόνο (ίσως και μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο!) τη Σελήνη, η οποία στην πορεία – με την πάροδο δηλ. του καιρού – σταθεροποιήθηκε [έγινε δηλ. συμπαγές ουράνιο σώμα]...

      Όσον δε αφορά τις αντιρρήσεις ορισμένων ότι αυτά τα παραπάνω δύσκολα στέκουν και ότι η Σελήνη είναι πάρα πολύ παλιά, υπάρχει η απάντηση, που είναι σύμφωνη με τις ιστορικές αναφορές της αρχαιοελληνικής γραμματείας και με ό,τι πιο σύγχρονο στην επιστήμη. Και είναι σίγουρο ότι όλα αυτά συνέβησαν πριν από δισεκατομμύρια ίσως χρόνια!
      Το βασικό ερώτημα που μπαίνει εδώ είναι πώς άραγε οι Αρκάδες ζούσαν πριν την δημιουργία της Σελήνης; Αλλά και πώς άραγε τα Ορφικά κείμενα μιλούσαν με απόλυτη ακρίβεια για τις εκλείψεις της Σελήνης, τις οποίες και τις χρονολογούν (πάμε 48.000 χρόνια πριν...); Αλλά και πώς επίσης μιλούσαν τα ίδια αυτά κείμενα των αρχαίων Ελλήνων για πράγματα και καταστάσεις που ακόμη και σήμερα εκπλήσσουν τους επιστήμονες (αστρονόμους, μαθηματικούς, φυσικούς κτλ.);...

      Η Γη βεβαίως είναι 4,5 δισεκατομμυρίων ετών στο σύνολο. Και για να φύγει ένα οποιοδήποτε σώμα από τη Γη, λόγω κρούσης, να αποσπαστεί δηλ. απ’ αυτή και έπειτα να γίνει σφαιρικό, θα πρέπει να είναι ρευστό (αλλιώς δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να γίνει σφαιρικό). Υπάρχει επίσης η αντίρρηση ότι η Γη δεν ήταν τότε σε κατάσταση να μπορεί να έχει στερεό φλοιό και συνεπώς δεν υπήρχαν άνθρωποι πάνω στον πλανήτη μας! Σ’ αυτό όμως μπορούμε να απαντήσουμε: εξαρτάται ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ άνθρωποι υπήρχαν πάνω στη Γη!...

      Και πώς άραγε γνώριζε το κοινό των αρχαϊκών Ελλήνων, των Προελλήνων κτλ. ότι η Άμφισσα (δηλ. η Αμφί Ίση) ότι η περιοχή αυτή βρίσκεται στο κέντρο της Πανγαίας; Διότι στις σύγχρονες μελέτες που κάνουμε όταν ξεδιπλώνουμε τα κομμάτια της Πανγαίας και διαμορφώνονται έτσι οι ήπειροι, βλέπουμε με θαυμασμό ότι το σημείο που είναι ακριβώς στο κέντρο είναι αυτό το μέρος: δηλ. η Άμφισσα! Κατά συμπέρασμα: πώς αυτό το γνώριζαν 700 εκατομμύρια χρόνια πριν; Και μάλιστα όταν πια έχει βρεθεί και ο δεύτερος ναός του Απόλλωνα, ο προκατακλυσμιαίος;...

      Επίσης, σε ότι αφορά τις ενστάσεις ότι δεν υπήρχαν άνθρωποι 700 εκατομμύρια χρόνια πριν: πώς ξέρανε λοιπόν ότι υπήρχε η Πανγαία που ξεκινάει από τότε και φτάνει κάπου 100 με 200 εκατομμύρια χρόνια πριν; Αλλά και ακόμη: ποιος κατέγραψε ότι δεν υπήρχε η Σελήνη και διαμορφώθηκε μετά (κάτι που η σημερινή επιστήμη το αποδέχεται πλήρως);
      Άρα, αυτό το θέμα και πολλά άλλα που θα μπορούσαν να ειπωθούν δείχνουν ότι υπήρχαν κάποιοι με πολύ ισχυρή τεχνολογία, με προηγμένο πολιτισμό, με αντίληψη υψηλή, για τους οποίους δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να αποδείξουμε εάν ήταν Γήινοι ή εάν ήρθαν από άλλα σημεία του Σύμπαντος! Άλλωστε, όπως δέχεται και η επιστήμη, υπάρχουν χώροι στο διάστημα οι οποίοι δημιουργήθηκαν πριν από 12 δισεκατομμύρια χρόνια!...

      [Σημείωση Ησαΐα Κωνσταντινίδη: Στα παραπάνω άκρως σημαντικά του Γεωργίου Πάλμου αξίζει να γίνουν ορισμένες προσθήκες και διευκρινήσεις. Κατ’ αρχάς να σημειωθεί – και αυτό είναι ένα κεντρικό σημείο – ότι η Σελήνη, αυτό το μυστηριώδες και σαγηνευτικό ουράνιο αντικείμενο, πάντοτε εξασκούσε στον άνθρωπο μία ακατανόητη έλξη και επίδραση. Ουσιαστικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι, από ένα σημείο τουλάχιστον και ύστερα, ολόκληρη η ανθρώπινη ιστορία επηρεάζεται από τις κινήσεις του δορυφόρου του πλανήτη μας! Για το αναμφίβολο αυτό γεγονός βρίθουν οι ιστορικές πηγές και οι αρχαιολογικές αναφορές από τα βάθη κιόλας των αιώνων...

      Είναι όμως τεχνητή η Σελήνη; Ακόμα περισσότερο... είναι κατασκευασμένη από κάποιου είδους συμπαντική νόηση (κάτι δηλ. σαν ιδιόμορφο διαστημόπλοιο ή σαν διαστημικός υπερσταθμός σ’ αυτό το σημείο του γαλαξία, προφανώς για να παρακολουθεί τα επί της Γης δρώμενα); Σίγουρο είναι ότι η Σελήνη δεν υπήρχε ανέκαθεν και προέκυψε μάλλον ως επακόλουθο σύγκρουσης γιγάντιου μετεωρίτη πάνω στη Γη. Γι’ αυτό και ομιλούμε για Προσελήνιους ανθρώπους, οι οποίοι όταν κοίταζαν το βράδυ τον έναστρο ουρανό δεν έβλεπαν πουθενά κανένα Φεγγάρι! Δεν έβλεπαν τουλάχιστον το συγκεκριμένο Φεγγάρι που είναι γνωστό σε όλους μας...

      Όμως πρέπει εδώ απαραίτητα να συνδέσουμε το θέμα της Σελήνης με τα μέλλοντα να συμβούν στον πλανήτη μας κατά ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ! Στους καιρούς δηλ. που η χριστιανική Εκκλησία χαρακτηρίζει ως Εσχατολογικούς ή Αποκαλυπτικούς... Διότι δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία σε κύκλους του διεθνούς παρασκηνίου ότι ο Αντίχριστος έχει πια έρθει και είναι εδώ! Επειδή δε η Σελήνη και οι τόσο παράξενες κινήσεις της (οι ασύνηθεις για φυσιολογικό ουράνιο σώμα, εφόσον δεν μπορούμε π.χ. να δούμε ΠΟΤΕ τη λεγόμενη σκοτεινή της όψη...) είναι έτσι κι αλλιώς συνδεδεμένες με την ιστορία της Γης και της ανθρωπότητας, θα πρέπει – κατά την άποψή μας – να περιμένουμε ότι η Σελήνη θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο ΚΑΙ στο περίφημο «τέλος της ιστορίας»!
      Μέσω δηλ. της πολυαναμενόμενης αντιστροφής των πόλων της Γης, που θα προκληθούν έπειτα από «ενισχυμένη σεληνιακή δραστηριότητα», με επακόλουθο το λιώσιμο των πάγων, τη δημιουργία πελώριου τσουνάμι και την καταστροφή του πολιτισμού πάνω στον πλανήτη μας!... Το πέρασμα αυτό στη Νέα Εποχή (ή εποχή του Υδροχόου με αστρολογικούς όρους) θα σημάνει την απαρχή της «καινής Γης» και του «καινού Ουρανού», όπου πάνω από τον Νέο Κόσμο θα δεσπόζει και πάλι κάτι παλιό: η Σελήνη ως έδρα του «αγκυλομύτη» (κατά Ησίοδο) Κρόνου, που θα επιστρέψει και πάλι ως παντοκράτορας του κόσμου...]. 
      Γιώργος Πάλμος
      triklopodia
      Διαβάστε περισσότερα » »

      100 άτομα στο ΛΚΔΜ (60 ημερομίσθια) – Υποβολή αιτήσεων 17/10/12

      To ΛΚΔΜ ενδιαφέρεται για την πρόσληψη 100 (εκατό) εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Ορυχείων & Μονάδων.

      Υπηρεσία

      Έδρα Υπηρεσίας

      Ειδικότητα

      Διάρκεια Σύμβασης

      Αριθμός Ατόμων

      Διεύθυνση Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας

      23ο χιλ.Κοζάνης Πτολεμαιδος

      Εργάτης Εργάτρια(ΥΕ)


      60 Ημερομίσθια
       
                100
      Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καλύψουν τις παραπάνω θέσεις να υποβάλλουν μέχρι 17.10.2012 και  ώρα 16.00 στη Γραμματεία του  Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικής Μέριμνας του ΛΚΔΜ  23ο Χιλ. Κοζάνης- Πτολ/δος, την ειδική έντυπη Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, υποβάλλοντας συνημμένα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα δηλωθέντα στην αίτηση στοιχεία τους.
      Η ειδική έντυπη Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση διανέμεται από τη Γραμματεία του Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού στην ανωτέρω Διεύθυνση.
                   Απαιτούμενα δικαιολογητικά με την υποβολή της Αίτησης :
      1.   Πιστοποιητικό του οικείου Δήμου, πρόσφατης έκδοσης, ότι ο υποψήφιος είναι  εγγεγραμμένος  στο δημοτολόγιο, η  ημερομηνία  έκδοσης του οποίου δεν πρέπει να  απέχει περισσότερο  από  τριάντα (30) ημέρες από  την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας  υποβολής  των  αιτήσεων.
      2.   Πρόσφατη βεβαίωση του  ΟΑΕΔ για τον προσδιορισμό του χρονικού διαστήματος ανεργίας του υποψηφίου, η  ημερομηνία  έκδοσης  της  οποίας  δεν  πρέπει  να  απέχει περισσότερο  από  (10) εργάσιμες ημέρες  από  την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας  υποβολής  των  αιτήσεων. Αποκλείεται  η  απόδειξη  με  υποβολή  υπεύθυνης  δήλωσης  και  κάρτας  ανεργίας
      3.   Πιστοποιητικά αρμόδιων φορέων από τα οποία θα προκύπτει η οικογενειακή και κοινωνική κατάσταση του υποψηφίου (άγαμος, έγγαμος, αριθμός τέκνων, τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, ειδικές ανάγκες σε μέλη της οικογένειάς του κ.λ.π.).
      4.  Φωτοαντίγραφο των δύο  όψεων  του  ατομικού  δελτίου  ταυτότητας.
      5.  Υπεύθυνη  Δήλωση του  Ν. 1599/1986 στην  οποία  να δηλώνει αν έχει  απασχοληθεί  στη  ΔΕΗ Α.Ε., με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (π.χ. σύμβαση έργου, ημερομίσθιος κ.α., εκτός  πρακτικής άσκησης) κατά το τελευταίο έτος, καθώς και τα χρονικά διαστήματα που  απασχολήθηκε.
      Σημειώνεται ότι απαγορεύεται η επαναπρόσληψη ατόμων που έχουν απασχοληθεί στο παρελθόν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), πριν παρέλθουν 12 μήνες από τη λήξη της προηγούμενης απασχόλησής τους στη ΔΕΗ.

      Κozan.gr


      Διαβάστε περισσότερα » »

      Γρεβενά: Ξεκίνησε η Εμποροπανήγυρη…

      Άρχισε την Τετάρτη (10/10), η Εμποροπανήγυρη των Γρεβενών. Θα παραμείνει ανοιχτή για τον κόσμο μέχρι και την Τρίτη (16/10) το βράδυ.
      «Πρώτη μας δουλειά είναι η απομάκρυνση των παράνομων, όπου σε συνεργασία η Δημοτική Αστυνομία και η Αστυνομία, επιβλέπουν από την πρώτη κιόλας μέρα και απομακρύνουν τους ¨παρείσακτους¨ .. », δήλωσε στο Star-Fm.gr o υπεύθυνος του Δήμου για την εμποροπανήγυρη Παύλος Χατζησυμεωνίδης.
      «Υπάρχουν στο χώρο 320 εκθέτες απ όλη την Ελλάδα, με φθηνά και συγχρόνως καλά προϊόντα που περιμένουν τους επισκέπτες»… «Στην εμποροπανήγυρη Γρεβενών υπάρχουν ακόμα 9 Ψητοπωλεία με ντόπια κρέατα αλλά και ένα Λούνα Πάρκ που λειτουργεί με λογικές τιμές (αυτό μας είπε τουλάχιστον ο ίδιος) για όλους τους φίλους»…
      «Ο καιρός δεν πρέπει να μας ανησυχεί αφού όλα είναι σκεπαστά, οπότε δεν κινδυνεύουμε ακόμη και να βρέχει…» είπε ο υπεύθυνος του Δήμου.
      Η εμποροπανήγυρη της πόλης των Γρεβενών είναι  ένα από τα πιο παλιά «παζάρια»  της  Δυτικής Μακεδονίας και συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών.


      Star-fm.gr
      Διαβάστε περισσότερα » »

      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (για την άδεια απόσταξης στέμφυλων)



      Παρακαλούνται όσοι αμπελοκαλλιεργητές  χρειάζονται  βεβαίωση,(βάση του άρθρου 7 παρ.3/ε του Ν.2969/2001 & σύμφωνα με το 4688/12-09-12 έγγραφο της Δ/νσης Αγρ. Οικον. & Κτην/κης της Περιφ. Ενότητας Κοζάνης )  για την άδεια απόσταξης στέμφυλων  για παραγωγή τσίπουρου ,να προσέρχονται στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Εορδαίας στα ΝΕΑ Γραφεία στο 1οχλμ Ασβεστόπετρας (πρώην στρατόπεδο) για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 1-11-2012 μέχρι 24-12-2012.




      Απαραίτητα δικαιολογητικά:
      1.      Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία )
      2.      Έγγραφα που αποδεικνύουν την εγγραφή των αμπελώνων  του στο Αμπελουργικό Μητρώο.
      3.      Αντίγραφο του ΟΣΔΕ στο οποίο να φαίνεται το αμπέλι.
      4.      Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που αποδεικνύει την καλλιέργεια αμπελιού.
      Ο
      ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
      ΜΠΙΓΓΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
      Διαβάστε περισσότερα » »

      ΈΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΕΡIOΔΟΥ 2012-2013





      Η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (Δ.Ε.ΤΗ.Π.) πληροφορεί τους καταναλωτές τηλεθέρμανσης ότι από την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 θα εκκινήσει η λειτουργία της τηλεθέρμανσης.
      Η θερμότητα θα παρέχεται σταδιακά, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή εκκίνηση και η πλήρης λειτουργία του συστήματος ως την επόμενη εβδομάδα.
      Στις περιοχές επεκτάσεων ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σύνδεσης σε 400 οικοδομές που και αυτές θα τροφοδοτούνται σταδιακά, αφού γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις από τα συνεργεία της ΔΕΤΗΠ. Οι συνδέσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να εξυπηρετηθούν το συντομότερο και οι καταναλωτές αυτών των περιοχών. 
      Εντός του Οκτωβρίου θα εκτελεστούν οι δοκιμές λειτουργίας και στη συνέχεια η παροχή θερμότητας και από τις Μονάδες 3,4 του ΑΗΣ Καρδιάς που εξασφαλίζουν την ομαλή τροφοδοσία θερμότητας στην πόλη μας για τα επόμενα χρόνια.
      Η ΔΕΤΗΠ, στα πλαίσια του κοινωφελούς σκοπού και της κοινωνικής αλληλεγγύης  θα διατηρήσει την ίδια τιμή πώλησης της θερμότητας για τέταρτη συνεχή περίοδο, που  είναι 37,74  ευρώ ανά MWH πλέον ΦΠΑ 13% και που φέτος θα αντιστοιχεί στο 25% του αντίστοιχου κόστους πετρελαίου , για τιμή πώλησης 1,40 ευρώ ανά λίτρο.
      Για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα παρακαλούνται οι εξουσιοδοτημένοι διαχειριστές των οικοδομών να απευθύνονται στην Δ.Ε.ΤΗ.Π. στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης καταναλωτών 24630-55745 ή στα τηλέφωνα της Δ.Ε.ΤΗ.Π. (24630-54 420,       54 421, 54 422) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ή να αφήνουν το μήνυμά τους στον τηλεφωνητή όλο το 24ωρο.
      Καλούμε τους καταναλωτές να εξοφλήσουν άμεσα τις οφειλές της προηγουμένης περιόδου και στο εξής να εξοφλούν εμπρόθεσμα τους περιοδικούς Λογαριασμούς τους, ώστε να υποστηρίξουν με την συνέπειά τους την Δ.Ε.ΤΗ.Π. και να μπορεί η επιχείρηση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να διατηρήσει το χαμηλό τιμολόγιό της.
      Ευχόμαστε στους καταναλωτές μας, καλό χειμώνα.
      Για τη ΔΕΤΗΠ
      Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
      Κουσίδης Νικόλαος
       
      Διαβάστε περισσότερα » »

      ΕΞΑΩΡΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ …. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ

      Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

      Έπρεπε να γνωρίζουμε μέχρι που μπορεί να φτάνουν οι προσδοκίες μας, αν είχαμε λίγη μνήμη, από τη
      χθεσινή επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελάριου. Χρήσιμο ακόμη είναι να θυμηθούμε ότι ο άξονας Αθήνας‐
      Βερολίνου <<ασφαλτοστρώθηκε>> από τους κυρίους Κ. Σιμήτη και Γκ. Σρέντερ (1995‐2005).
      Πριν από πέντε χρόνια (7/2007) επισκέφτηκε τον τότε πρωθυπουργό κ Κ. Καραμανλή η κ Μέρκελ έχοντας
      στην ατζέντα της την αγωνία: ‐Για την επικίνδυνη προσέγγιση Αθηνών‐Μόσχας. ‐Για την αποτροπή του
      αναμενόμενου ΒΕΤΟ στην ένταξη της ΦΥΡΟΜ στο ΝΑΤΟ. ‐Για τα επιχειρηματικά συμφέροντα SIEMENS MAN
      OTE για τους σιδηρόδρομους και τα εξοπλιστικά. Ακολούθησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα,
      το ΒΕΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008 η άρνηση του κ Καραμανλή να παραλάβει τα ανισσόροπα υποβρύχια και
      η διαφυγή Χριστοφοράκου.
      Με την εκλογή του ο ΓΑΠ (2009) παρέλαβε αμέσως τα υποβρύχια και παράλληλα εξασφάλισε
      σκανδαλώδη σύμβαση στους Άραβες αγοραστές των ναυπηγείων ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ από τους Γερμανούς,
      απεστράφη τους Ρώσους και την ευκαιρία να γίνουμε ενεργειακό σταυροδρόμι και άνοιξε μια φιλόξενη
      αγκαλιά στους τραπεζίτες, καθιστώντας μονόδρομο την προσχεδιασμένη προσφυγή στο ΔΝΤ.
      Πως θα μπορούσε η κ Μέρκελ να είναι προάγγελος θετικών δηλώσεων & εξελίξεων για τη χώρα μας;
      ‐Αν δεν ράγιζε η καρδιά της στο ΧΙΛΤΟΝ με τους επιχειρηματίες και τους ζητούσε κέρδη και φορολόγηση.
      ‐Αν η 2ετής επιμήκυνση θα ελάφρυνε το 2013 τον Έλληνα με κατανομή των βαρών έως το 2016.
      ‐Αν τα 52 δις € από το σύνολο των 63 δις € είναι τα τελευταία για τους μισθοσυντήρητους.
      ‐Αν πρότεινε την προσωρινή μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών, με ανάλογες εγγυήσεις από την Ε.Ε.
      ‐Αν ζητούσε από τους φαρμακοβιομήχανους προσιτά και όχι υπέρ κέρδη.
      ‐Αν θύμιζε τη χασούρα του κράτους μας από το λαθρεμπόριο καυσίμων.
      ‐Αν ενδιαφερόταν να μάθει γιατί με φθηνά μεροκάματα δεν μειώνονται οι τιμές αγαθών & υπηρεσιών.
      ‐Αν όλες οι τράπεζες της ευρωζώνης δανειζόταν με το ίδιο επιτόκιο από την ΕΚΤ χωρίς χρέωση των
      κρατών. ‐Αν, Αν, Αν ……………..
      Όμως η κάθε κ Μέρκελ, ο κ Τόμσεν, το ΔΝΤ και η ΤΡΟΙΚΑ είναι οι διαμεσολαβητές ανάμεσα σε δανειστές
      και εξαθλιωμένους λαούς, υπέρ των δανειστών. Δανείζουν τους καταχρεωμένους, μέχρις τελικής πτώσεως
      για να μην ‘’κουρευτούν’’ τα δάνεια των δανειστών, αποσπώντας όσα περισσότερα κέρδη.
      Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ήρθε η κ Μέρκελ. Για να στηρίξει την παραπαίουσα τρικομματική κυβέρνηση και
      εκείνη με τη σειρά της να της δώσει απλόχερα το ΠΑΚΕΤΟ των 14 δις € ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για
      το μεγάλο φαγοπότι των ιδιωτικοποιήσεων.
      Και για έναν ακόμα λόγο που αφορά το εσωτερικό πολιτικό της μέτωπο, μια και το 2013 στη Γερμανία θα
      γίνουν εκλογές και οι <<ανθέλληνες>> στην κυβερνητική της συμμαχία εκλογικά κατατροπώνονται. Ο
      Γερμανός θέλει σιγουριά και το πιο πιθανόν είναι μια συγκυβέρνηση με το SPO του κ Φ.‐Β. Στάινμαγερ. Άρα
      από τώρα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί της.
      Είναι καιρός να ξαναβρούμε εμείς οι Έλληνες τη χαμένη κοινή λογική
      Διαβάστε περισσότερα » »

      Το μέλι και οι άγνωστες ιδιότητές του στην Αρχαία Ελλάδα

      Μέσα στο τεράστιο και ανεξερεύνητο ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥ της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, υπάρχει ένα βιβλίο του Αριστοτέλη το οποίο ονομάζεται «ΠΕΡΙ ΘΑΥΜΑΣΙΩΝ ΑΚΟΥΣΜΑΤΩΝ».

      Το βιβλίο αυτό, που στις μέρες μας εξακολουθεί να παραμένει προκλητικά άγνωστο, μας επιτρέπει να μεταφερθούμε, όπως αποδεικνύεται τελικά, στην τελείως άγνωστη εποχή της Αρχαίας Ελλάδας και να πληροφορηθούμε για συμβάντα και γεγονότα που ο ίδιος ο Αριστοτέλης τα καταγράφει ως «αξιοθαύμαστα».

      Στην σύγχρονη σημερινή εποχή θα μπορούσαμε να αποδώσουμε σε μία ελεύθερη μετάφραση τον τίτλο αυτού του Βιβλίου ως «ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ»
      Ας γνωρίζουμε λοιπόν σήμερα ένα «Θαυμάσιο άκουσμα» που αφορά στον τρόπο που κάθε περιοχή παράγει και αξιοποιεί το δικό της μέλι.
      Χωρίς αμφιβολία, θα διαπιστώσουμε για άλλη μία φορά το υψηλότατο
      επίπεδο πολιτισμού των προγόνων μας, την τεχνογνωσία και τις επιστημονικές γνώσεις που διέθεταν...


      Αλήθεια, ποιος από εμάς θα μπορούσε σήμερα να φανταστεί, ότι με το ειδικό μέλι που παρήγαγε εκείνη την εποχή η Τραπεζούντα του Πόντου, μπορούσαν να θεραπεύσουν ολοκληρωτικά, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται το αρχαίο κείμενο, την ασθένεια της Επιληψίας;

      Ας απολαύσουμε λοιπόν ένα μικρό απόσπασμα, από αυτό το άγνωστο κείμενο του Αριστοτέλη:
      …Λέγεται δ’ ὑπό τινων μέλι τὸ καλούμενον ἄνθινον περὶ Μῆλον καὶ Κνίδον γίνεσθαι εὐῶδες μὲν τῆ ὀσμῆ, ὀλιγοχρόνιον δέ, ἐν τούτω δέ καὶ τὴν ἐριθάκην γίνεσθαι.
      …Λέγεται από κάποιους, σχετικά με το μέλι το οποίο αποκαλείται «μέλι ανθέων» το οποίο παράγεται στην Μήλο και στην Κνίδο, ότι έχει ωραία οσμή, η οποία διατηρείται για μικρό χρονικό διάστημα και ότι από αυτό το μέλι παράγεται και ο «βασιλικός πολτός».
      (Με την ονομασία Κνίδος, ήταν γνωστές στην εποχή της Αρχαίας Ελλάδας, δύο πόλεις. Η μία βρισκόταν στην Κύπρο και η άλλη στα παράλια της Μικράς Ασίας. Δυστυχώς ο Αριστοτέλης δεν μας διευκρινίζει ποια από τις δύο πόλεις εννοεί).
        
      περὶ Καππαδοκίαν ἔν τισι τόποις ἄνευ κηρίου φασὶν ἐργάζεσθαι τὸ μέλι,
      Κοντά στην Καππαδοκία, σε κάποιες περιοχές χρησιμοποιούν μία τεχνική, κατά την οποία παράγουν το μέλι μέσα σε «τεχνητές κηρύθρες»,
      γίνεσθαι δὲ τὸ πάχος ὅμοιον ἐλαίω.
      Και αυτό το μέλι είναι λεπτόρρευστο, όπως το λάδι.
      ἐν Τραπεζοῦντι τῆ ἐν τῶ Πόντω γίνεται τὸ ἀπὸ τῆς πύξου μέλι βαρύοσμον,
      Στην Τραπεζούντα του Πόντου, παράγεται μέλι από το φυτό πυξός, το οποίο έχει πολύ βαριά οσμή.
        
      Καὶ φασι τοῦτο τοὺς μὲν ὑγιαίνοντας ἐξίστάναι,
      Και όπως λένε, αυτό το μέλι, αυτούς μεν που είναι υγιείς τους τονώνει ακόμα περισσότερο και τους διεγείρει σεξουαλικά,

       τοὺς δ’ ἐπιλήπτους καὶ τελέως ἀπαλλάττειν.
      ΑΥΤΟΥΣ ΔΕ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΕΠΙΛΗΨΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ!

       Φασὶ δὲ καὶ ἐν Λυδία ἀπὸ τῶν δένδρων τὸ μέλι συλλέγεσθαι πολύ,
      Λένε επίσης, ότι και στην Λυδία παράγονται μεγάλες ποσότητες μελιού, από μέλισσες που καλλιεργούνται μέσα στα δάση.
      καὶ ποιεῖν ἐξ αὐτοῦ τοὺς ἐνοικοῦντας ἄνευ κηροῦ τροχίσκους,
      και οι κάτοικοι της περιοχής κατασκευάζουν από το μέλι αυτό, μικρούς κοπτικούς τροχίσκους, οι οποίοι δεν περιέχουν καθόλου κερί,
        
      Καὶ ἀποτέμνοντας χρῆσθαι διὰ τρίψεως σφοδροτέρας.
      που τους χρησιμοποιούν για να κόβουν, μετά από ισχυρό τρίψιμο, διάφορες επιφάνειες.

       Αυτό το ίδιο μέλι παράγεται και στην Θράκη, αλλά εκεί δεν το παρασκευάζουν σε στερεά μορφή, αλλά σε μία αμμώδη μορφή.
      Δηλαδή, αυτή η «αμμώδης μορφή», θα πρέπει να υποθέσουμε ότι είναι κάτι που θα πρέπει να μοιάζει πολύ με την σημερινή ζάχαρη, η οποία όμως προέρχεται αποκλειστικά από το μέλι!
      Βεβαίως, τέτοιο προϊόν που να προέρχεται από το μέλι, σήμερα δεν υπάρχει!
      ἅπαν δὲ μέλι πηγνύμενον τὸν ἴσον ἔχει ὄγκον φασίν, οὐχ ὥσπερ τὸ ὕδωρ καὶ τἆλλα ὑγρά.
      Πρέπει να γνωρίζουμε πώς όταν πήξει το μέλι, διατηρεί τον ίδιο ακριβώς όγκο που είχε και πριν, δηλαδή δεν διαστέλλεται καθόλου, όπως συμβαίνει με το νερό και τα άλλα υγρά.
      ἡ Χαλκιδικὴ πόα καὶ τὰ ἀμύγδαλα χρησιμώτατα πρὸς τὸ μέλι ποιεῖν.
      Στην Χαλκιδική καλλιεργούν ένα ποώδες φυτό, το οποίο προσθέτουν μέσα στο μέλι, το οποίο το ανακατεύουν επίσης και με αμύγδαλα.
      Πλεῖστον γὰρ γόνον φασὶν ἐξ αὐτῶν γίνεσθαι.
      Το μίγμα αυτό κάνει τις γυναίκες πολύ γόνιμες!
      Τὰς μελίττας λέγουσιν ὑπὸ μύρου καροῦσθαι καὶ οὐκ ἀνέχεσθαι τὴν ὀσμὴν.
      Όσον αφορά στις ίδιες τις μέλισσες, πολλοί λένε ότι δεν μπορούν να ανεχτούν την οσμή του φυτού μύρου, διότι τις ναρκώνει.
      ἔνιοι δὲ λέγουσι μάλιστα τοὺς μεμυρισμένους τύπτειν.
      Μερικοί μάλιστα λένε ότι και αν και κάποιος άνθρωπος πασαλειφθεί με μύρο, θα έχει τα ίδια αποτελέσματα.

       ἐν Ἰλλυριοῖς φασὶ τοὺς Ταυλαντίους καλουμένους ἐκ τοῦ μέλιτος ποιεῖν οἶνον.
      Λένε επίσης ότι σε κάποια περιοχή των Ιλλυριών που λέγεται Ταυλάντια (πρόκειται για το σημερινό Δυρράχιο) χρησιμοποιούν το μέλι για να παρασκευάσουν οίνο.
      Πρόκειται προφανώς για το ίδιο παρασκεύασμα που σήμερα αποκαλούμε «ρακόμελο»
      ὅταν δὲ τὰ κηρία ἐκθλίψωσιν,
      (Η συνταγή είναι η εξής:) Συμπιέσουν τις κηρύθρες,
      ὕδωρ ἐπιχέοντες ἕψουσιν ἐν λέβητι ἕως ἂν ἐκλίπη τὸ ἥμισυ,
      μέσα σε έναν λέβητα και βράζουν αυτό το μίγμα μέχρι να εξατμιστεί το μισό.
      ἔπειτα εἰς κεράμια ἐκχέαντες
      Στην συνέχεια το ρίχνουν μέσα σε κεραμικό σκεύος,

      Καὶ ἡμίσεα ποιήσαντες τιθέασιν εἰς σανίδας.
      ενώ την μισή ποσότητα την παίρνουν την βάζουν μέσα σε ένα σανιδένιο κιβώτιο.

       ἐν ταύταις δὲ φασι ζεῖν πολὺν χρόνον, καὶ γίνεσθαι οἰνῶδες καὶ ἄλλως ἡδὺ καὶ εὔτονον.
      Μέσα σε αυτά τα σανιδένια βαρέλια λένε ότι διατηρείται για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και τελικά γίνεται σαν κρασί, που είναι γλυκό και τονωτικό.


      ἤδη δὲ τισι καὶ τῶν ἐν Ἑλλάδι συμβεβηκέναι λέγουσι τοῦτο,
      Μερικοί μάλιστα λένε, ότι αυτό το κάνουν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας,

      ὥστε μηδὲν διαφέρειν οἴνου παλαιοῦ.
      Έτσι ώστε τελικά σε τίποτα να μην διαφέρει αυτό το παρασκεύασμα από ένα παλιό κρασί
      Καὶ ζητοῦντας ὕστερον τὴν κρᾶσιν μὴ δύνασθαι εὑρεῖν.
      Όμως αυτό το κρασί από μέλι, αν θελήσει κάποιος να το αναμίξει με νερό, δεν θα καταφέρει να βρει την σωστή αναλογία.
      (Δηλαδή αυτό το κρασί από μέλι, παρόλο που έχει ακριβώς την ίδια γεύση με ένα πολύ καλό παλιό κρασί, εντούτοις δεν μπορεί να αναμιχθεί με νερό, κατά την προσφιλή συνήθεια των Αρχαίων Ελλήνων, όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε κρασί.)

      : http://www.astrology.gr/(Γιώργος Χαραλαμπίδης)
      Διαβάστε περισσότερα » »

      Αυτό είναι το top-secret διαστημόπλοιο με την... «αρχαία μυστική τεχνολογία» του Σώρρα!

      Ένα μη-επανδρωμένο διαστημόπλοιο της υπηρεσίας DARPA του αμερικάνικου Πενταγώνου, το X-37B, είναι το σκάφος που σύμφωνα με τον Μανώλη Λαμπράκη κρύβει το μυστικό της... αρχαίας τεχνολογίας που υποτίθεται πως
      πούλησε ο Αρτέμης Σώρρας στους Αμερικανούς με αντάλλαγμα τα 3 τρισ. δολάρια της περιουσίας του.

      Ουσιαστικά, το μυστικό διαστημόπλοιο που ανέφερε ο Μανώλης Λαμπράκης στην ομιλία του στις 15 Σεπτεμβρίου 2012 υπάρχει και είναι το απόρρητο project X-37Β OTV του αμερικάνικου Πενταγώνου. Όπως επίσης αληθεύει το γεγονός πως το X-37B (το δεύτερο από τα δύο πρωτότυπα σκάφη του προγράμματος) μπήκε σε τροχιά τον Μάρτιο του 2011, παρέμεινε εκεί για 15 μήνες (και όχι 17 όπως έλεγε ο κ. Λαμπράκης) κάνοντας πειράματα του αμερικανικού στρατού και επέστρεψε στη Γη στις 16 Ιουνίου.

      Εκεί όμως τελειώνει η αλήθεια και αρχίζουν τα ψέματα και η παρέλαση εξωφρενικών θεωριών του κ. Λαμπράκη και της οργάνωσης END του κ. Σώρρα που «θέλει» να μας δανείσει τα 600 δισ. δολάρια για να σωθεί η Ελλάδα. Λίγες μέρες πριν την επιστροφή του στη Γη, το ρομποτικό X-37B δεν διαθέτει κάποια... άκρως απόρρητη τεχνολογία καυσίμων που του επέτρεψε να παραμείνει για τόσο μεγάλο διάστημα σε τροχιά, ούτε βέβαια τα πειράματα είχαν κάποια σχέση με συνωμοσιολογία και τεχνολογίες από την εποχή του... Απόλλωνος.

      Η αλήθεια είναι πως το X-37B είναι ένα μίνι διαστημόπλοιο: έχει μήκος 8,8 μέτρα, ύψος 2,9 μέτρα, άνοιγμα φτερών 4,5 μέτρα και βάρος πέντε τόνους. Εκτοξεύθηκε στο διάστημα με έναν συνηθισμένο πύραυλο Atlas-5 τον Μάρτιο του 2011 και είχε σχεδιαστεί εξ αρχής ώστε να παραμείνει σε τροχιά τουλάχιστον 9 μήνες, προκειμένου να δοκιμαστεί η αντοχή και τα ρομποτικά συστήματά του. Όντας σε τροχιά, το X-37B όπως και το αδερφάκι του X-37A ξεδιπλώνει ηλιακά πάνελ για να φορτίζει τις μπαταρίες που του παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια. Άρα, είτε ο Λαμπράκης λέει ψέματα για την μυστική τεχνολογία που πούλησε ο Σώρρας στις ΗΠΑ ή απλώς ο αμερικάνικος στρατός δεν πρόλαβε να... αποκρυπτογραφήσει την υψηλή τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων!

      Επιστρέφοντας στη σοβαρότητα, και στις δηλώσεις στην εφημερίδα Guardian του επικεφαλής του προγράμματος Συνταγματάρχης Τομ Μακ Ιντάιρ, το στρατιωτικό πρόγραμμα X-37 έχει στόχο την δοκιμή ρομποτικών διαστημικών τεχνολογιών: «Η δυνατότητα επιστροφής που έχει το σκάφος επιτρέπει στην Πολεμική Αεροπορία να δοκιμάσει νέες τεχνολογίες χωρίς το ρίσκο που έχουν αντίστοιχα προγράμματα».

      Βέβαια, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, κάποιοι παρατηρητές του τομέα θεωρούν ότι πιθανώς το διαστημόπλοιο να μετέφερε κάποιον απόρρητο αισθητήρα-κατάσκοπο δορυφορικών επικοινωνιών. Ακόμα και αυτό όμως να συμβαίνει, ουδεμία σχέση έχει με την «πολύ υψηλή τεχνολογία» των αρχαίων Ελλήνων που υποτίθεται πως πούλησε ο Σώρρας αντί 3 τρισεκατομμυρίων στις ΗΠΑ...
       
      ΠΗΓΗ
      Διαβάστε περισσότερα » »

      Οι ΗΠΑ αποκάλυψαν απόρρητα σχέδια ιπτάμενων δίσκων

      Το Εθνικό Αρχείο των ΗΠΑ για πρώτη φορά δημοσίευσε απόρρητα σχέδια ιπτάμενου δίσκου, ο οποίος είχε σχεδιαστεί τη δεκαετία του 1950 για την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία. Το σκάφος εκείνο είχε
      ονομαστεί Project 1794.

      Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, που φέρουν ημερομηνία 1 Ιουνίου 1956, ο ιπτάμενος δίσκος είχε σχεδιαστεί για κάθετη απογείωση και προσγείωση και έπρεπε να αναπτύσσει ταχύτητα από τρεις έως τέσσερις αριθμούς Μαχ (από 3.200 έως 4.300 χλμ. την ώρα).

      Το οριακό ύψος της πτήσης του δίσκου ξεπερνά τα 30 χλμ., ενώ η ακτίνα πτήσης φθάνει περίπου τα 1.800 χλμ. Για το σχεδιασμό του πρωτότυπου σκάφους σχεδιαζόταν να δαπανηθεί ενάμιση έως δύο έτη. Ο προϋπολογισμός του σχεδίου ήταν περίπου 3,17 εκατ. δολάρια. Με σημερινές τιμές πρόκειται περίπου για 26,6 εκατ. δολάρια.

      Οι αιτίες της διακοπής του προγράμματος είναι άγνωστες. Εκτιμάται ότι τα πενιχρά αποτελέσματα του προγράμματος αποδείχθηκαν πολύ υποδεέστερα των εξαιρετικά υψηλών προσδοκιών.
       
      ΠΗΓΗ
      Διαβάστε περισσότερα » »

      Ἀπίστευτον! Ἡ Cosmote καθιερώνει τὰ greeklish στὰ συμβόλαιά της!


      Κάποιοι σιχαμεροὶ τύποι, ἀγράμματοι κι ἀνθέλληνες, καθιερώνουν τὰ greeklish ὥς βασικὸν τρόπον γραφῆς στὰ συμβόλαιά τους!
      Αὐτὸ φυσικὰ δὲν εἶναι οὔτε ἐπίσημος θέσις τοῦ κράτους, (ἄν καὶ μερικοὶ θὰ τὸ ἤθελαν) οὔτε ἐπίσημος στάσις τῶν Ἑλλήνων! Ὁ ἀγώνας μας κατὰ τῶν greeklish κρατᾶ ἐδῶ καὶ χρόνια! Θὰ μπορούσαμε μάλλιστα νὰ ἰσχυριστοῦμε πὼς ὅλο καὶ περισσότεροι τὰ παρατοῦν, εἶτε ἀπὸ ντροπὴ γιὰ τὸ «κράξιμο» ποὺ δέχονται, εἶτε ἀπὸ συνειδητότητα, πρὸ κειμένου νὰ ἐπιστρέψουν στὴν ἑλληνικὴ γραφή.
      Παρὰ ταὔτα ἡ Cosmote,  παρακάμπτοντας τὸ γενικότερον αἴσθημα, παραβιάζοντας τὸν νόμο καὶ ἀγνοῶντας τὴν ἐπίσημο γραφὴ τῆς πολιτείας, αὐθαιρετεῖ καὶ μᾶς ἐπιβάλλει τὶς δικές της ἀποφάσεις.
      Οἱ συμπολίτες μας ποὺ τολμοῦν νὰ ὑπογράψουν συμβόλαιον μαζύ τους, δὲν ἀναγνωρίζουν πλέον τὴν Ἑλληνική! Δὲν τοὺς δίδεται τὸ δικαίωμα νὰ διαβάσουν τὴν μητρική τους!



      Κλικ στην εικόνα


      Εἶναι σὰν νὰ ὑπγράφῃ κάποιος συμβόλαιον μὲ μίαν  οὐγκαντέζικη ἐταιρεία… Ἤ τέλος πάντων μὲ κάποιον ποὺ μᾶς ἔφθασε ἀπὸ τὰ ἐξωτερικὰ καὶ δὲν ἀντιλαμβάνεται τὴν γλῶσσα μας.
      Πάντως, ἐὰν πήγαινε ἀκόμη καὶ στὴν Οὐγκάντα ἡ Cosmote, τὴν τοπικὴ ἐπίσημον γλῶσσα θὰ χρησιμοποιοῦσε.
      Γιατί λοιπόν ἐδῶ χρησιμοποιεῖ ἐτοῦτο τό ὑβρίδιον γραφῆς;
      Μήπως θέλει ὁ Γερμανός ἰδιοκτήτης νά μᾶς ἐπιβάλλῃ κάποιο νέον εἶδος κατοχῆς;
      Σὲ αὐτὴν τὴν περίπτωσιν ἄς διαβάσῃ, κατ’ ἀντίστοιχον τρόπον,  ἑλληνοποιημένον, τὴν ἀπάντησίν μας:

      Ρ Α Ο Υ Σ 

      Ἀλήθεια, μέ ποιό δικαίωμα αὐτά τά ἀναλφάβητα ὑπανθρωπάρια τολμοῦν, ὅταν συμπεριφέρονται κατ’ αὐτόν τόν αἰσχρότατον τρόπο, ἐναντίον τῶν Ἑλλήνων καί τῆς ἱστορικῆς μας ὀρθογραφίας, νά παραμένουν ἐντός τῆς χώρας καί νά ἀξιώνουν νέους πελάτες; Ἤ ἀκόμη καί τήν στήριξίν μας;

       (Τὸ «ἔλα ἐδῶ» τοῦ Παπαγιαννοπούλου κολλᾶ στὸ ὅ,τι ὅσα κι ἐὰν κάνουν, φεύγοντας, θὰ περάσουν ἀπὸ τὸ ταμεῖον καὶ θὰ καταθέσουν ὅλα αὐτὰ ποὺ ἔχουν ἁρπάξει!!! Κι αὐτὸ θὰ συμβῇ! Δὲν ἔχει σημασία τὸ πότε, ἀλλὰ θὰ συμβῇ! Ἄς προετοιμάζονται!)
      Κι έὰν δὲν καλοκατάλαβαν, ἄς τὸ ἀκούσουν κι ἀπὸ τὸν Ὀρέστη Μακρῆ….  Σὲ ἄλλην ἐκδοχή…. Ἄλλους ῥόλους, ἀλλὰ τῆς αὐτῆς λογικῆς…
      Τὰ ἴδια λέει…


      Ἐὰν δυσκολεύονται, δὲν πειράζει… Θὰ τοὺς βοηθήσουμε ἐμεῖς νὰ τὸ κατανοήσουν συντόμως….
      Τί ἀκριβῶς λοιπόν ἐπιθυμοῦν; Νά ξεκινήσουμε ἐναντίον τους πόλεμο, σάν  αὐτόν πού ξεκινήσαμε κατά τῆς vodafone ὅταν ξεπουλοῦσε τήν Κύπρο καί τήν Θράκη; Πῶς θέλουν λοιπόν νά τούς ἀντιμετωπίσουμε;
      Προσωπικῶς, ἔχω συμβόλαιον μὲ τὴν Cosmote καὶ ἔχει λήξει ἐδῶ καὶ μερικὲς ἑβδομάδες… Δὲν τὸ βλέπω νὰ μὲ ξαναβλέπουν.
      Ἀφῆστε δὲ τὶς διαμαρτυρίες ποὺ ἑτοιμάζω…. Τί λέτε; Θά τούς σπάσουμε τά νεῦρα; Νομίζω πὼς μποροῦμε…. 
      Φιλονόη
      Υ.Γ. Ἀρβανιτόπουλε, τί γίνεται; Ὅλα καλά; Κάποιοι Ἁλωνίζουν καὶ ἐσὺ ἀντιγράφεις ἀπαντήσεις «γλωσσολόγων»;  Γιά ποιόν λόγο νά σέ κρατᾶμε; Δέν ξεκινᾶς γιά τά πατρογονικά σου σιγά σιγά; Ὅποια κι ἐὰν εἶναι αὐτά….

      triklopodia
      Διαβάστε περισσότερα » »