Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Πτολεμαϊδα: Ανεξάρτητη η μονάδα χημειοθεραπείας;

Την τροποποίηση του οργανισμού του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας βάσει της οποίας «στις νέες μονάδες να προστεθεί η ανεξάρτητη Μονάδα χημειοθεραπείας και στο καρδιολογικό τμήμα να υπαχθεί η Στεφανιαία μονάδα» αποφάσισε ομόφωνα σε σημερινή έκτακτη του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου. Το Δ. Σ εισηγείται την απόφαση αυτή στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια και στο Υπουργείο Υγείας.



ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Ακούστε τον Τράγκα να τα σπάει στην εκπομπή του (όλο το επίμαχο απόσπασμα)






http://olympia.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

“Ειδικός Σύμβουλος” της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για την αποψίλωση των δασών της Χαλκιδικής ο τέως Δασάρχης Τάσος Αγαλής



Ο άνθρωπος που συνόδευε το Γενικό Διευθυντή της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Πέτρο Στρατουδάκη κατά την επίσκεψή του στην Ι.Μ. Ιβήρων του Αγίου Όρους την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, δεν ήταν άλλος από τον μέχρι πριν από ένα μήνα Δασάρχη Αρναίας, Τάσο Αγαλή. Η κόρη του κ. Αγαλή, έμμισθη δασολόγος πλέον της εταιρείας, δεν τους συνόδευσε λόγω του “άβατου”.
Ο σκοπός της επίσκεψης δεν ήταν προσκυνηματικός. Η επίσκεψη στη Μονή αφορούσε την πώληση του ιδιόκτητου δάσους της Μονής “Νταμπίζ” στον Κάκαβο, έκτασης 925 στρεμμάτων, πάνω στο οποίο το Επενδυτικό Σχέδιο της εταιρείας έχει χωροθετήσει το τέλμα αποβλήτων “Λοτσάνικο” του μεταλλείου των Σκουριών. Την προηγούμενη μέρα της επίσκεψης, η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ είχε καταθέσει στο Δασαρχείο Αρναίας αίτηση υλοτόμησης όμορου με το “Νταμπίζ” δάσους έκτασης 800 στρεμμάτων.
Ο κ. Αγαλής, λόγω της θρυλικής πλέον αγάπης του για τα “χρυσά” δάση της ΒΑ Χαλκιδικής, αρμοδιότητας του Δασαρχείου Αρναίας, συνόδευσε τον κ. Στρατουδάκη για να πείσει τους γεροντάδες της μονής να πουλήσουν το “Νταμπίζ”, αφού ο σκοπός είναι ιερός. Κι αν η Μονή δεν επιθυμεί να το πουλήσει το “Νταμπίζ” ή αν σκέφτεται πώς θα αντιδράσουν αυτοί οι βάρβαροι Ιερισσιώτες, δεν χάθηκε ο κόσμος. Και ένα μισθωτήριο συμβόλαιο, διάρκειας ας πούμε 100 ετών, μας κάνει.  Άλλωστε δεν είναι και τίποτα τρομερό αυτό που θέλει να κάνει η εταιρεία. Ένα φραγματάκι ύψους 159 μ., από στείρα και απόβλητα εμπλουτισμού, για να στοιβιάξει από πίσω η εταιρεία 23.500.000 τόνους βιομηχανικών αποβλήτων εμπλουτισμού. Ο πρώην Δασάρχης εγγυάται ότι όλα θα γίνουν με στοργή και αγάπη και σεβασμό στην κτίση του Μεγαλοδύναμου. Αμήν.
Την αγάπη του για τα δάση της Χαλκιδικής, ο κ. Αγαλής την έχει αποδείξει σε όλη τη θητεία του στο Δασαρχείο Αρναίας, όχι μόνον ως Δασάρχης μέχρι πρότινος, αλλά και ως απλός δασολόγος από το 1999. Τότε που επέβλεπε και καθοδηγούσε τους “ξυλάδες” του Στανού να πετσοκόψουν το δάσος της Κηπουρίστρας του Στρατονικού όρους, ένα από τα “ομορφότερα τοπία της Χαλκιδικής”, για να γίνει τέλμα αποβλήτων της μεταλλουργίας χρυσού της TVX. Η υπογραφή του κ. Αγαλή κοσμεί αποφάσεις διάνοιξης “δασικών οδών” από την TVX, όπου ως αρμόδιος δασολόγος βεβαιώνει ότι το πυκνό δάσος δασοκάλυψης 95%, δεν είναι δάσος αλλά φαλακρό τοπίο.
Τώρα που ο κ. Αγαλής απελευθερώθηκε από τη θέση του ως δημοσίου λειτουργού και δεν έχει σε κανέναν να δίνει λογαριασμό για τις πράξεις του, είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει πολύτιμες συμβουλές στην Hellas Gold/Eldorado Gold/Aktor για τη “διαχείριση” των δασών της ΒΑ Χαλκιδικής. Άλλωστε πατέρας είναι, να μη δώσει μια βοήθεια στην κόρη του;

antigoldgreece
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανθρωποφύλακες

Συμφωνώ με αυτούς που διατυπώνουν την άποψη ότι οι αξίες της φιλελεύθερης τηλεδημοκρατίας μας είναι τόσο αμφίσημες ώστε να μας επιτρέπεται να τις θυμόμαστε, να τις ερμηνεύομε και να τις εφαρμόζουμε, αυτές τις ταλαίπωρες αξίες, κατά το δοκούν, όταν κι αν μας συμφέρει.

Κράτος όμως που ενστερνίζεται τέτοιες αξίες και ταυτόχρονα ανέχεται τον βασανισμό αυτών που έχει ήδη συλλάβει, διαπράττοντας μια τέτοια βαρβαρότητα δεν είναι κράτος δικαίου.

Όταν ανέχεται τους ανθρωποφύλακές του αυτό το κράτος να βασανίζουν τους υπόπτους, «για να μιλήσουνε» επειδή απλώς και μόνο κάποια από τα όργανά του «έχουν ντέρτια» κι ίσως επειδή μισούν  την εσωτερική μιζέρια τους με μίσος τυφλό, όπως συμβαίνει συχνά με αυτούς τους παρανοϊκούς κι αήθεις με τον υπερβάλλοντα ζήλο λειτουργούς του κράτους μας, τότε κάτι ακόμα, ανάμεσα στα πολλά άλλα, δεν πάει καθόλου καλά στην φιλελεύθερη τηλεδημοκρατία μας...



my-pillow-book

Διαβάστε περισσότερα » »

Υποθαλάσσια σήραγγα Θεσσαλονίκης: Πληρώσαμε 73 εκατομμύρια ευρώ για μια μακέτα

Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν...

Γεφύρι της Άρτας έγινε ένα ακόμη έργο, αυτό της υποθαλάσσια σήραγγας Θεσσαλονίκης. Δεν είναι το μόνο αλλά σίγουρα είναι ενδεικτικό της ανοργανωσιάς, της γραφειοκρατίας και της αντίληψης του ελληνικού Δημοσίου για την περιβόητη ανάπτυξη.

Το ακόμη χειρότερο είναι πως το μάρμαρο για τα έργα φαντάσματα καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες.

ΠΩΣ "ΒΟΥΛΙΑΞΕ" ΤΟ ΕΡΓΟ

Εχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που ο αρχιτέκτονας του ΑΠΘ Γιώργος Κύρου εμπνεύστηκε και σχεδίασε το έργο της παρακαμπτήριας αρτηρίας της Θεσσαλονίκης με υποθαλάσσια σήραγγα στο πλαίσιο της επιχείρησης πολεοδομικής ανασυγκρότησης, που είχε οργανώσει ο αείμνηστος οραματιστής Αντώνης Τρίτσης.

Η πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη του έργου παρουσιάστηκε το 1992 ενώ το Μάρτιο του 2002 έγινε από το ΥΠΕΧΩΔΕ επίσημη παρουσίαση του έργου στους φορείς της Θεσσαλονίκης και στα ΜΜΕ. Η σήραγγα μήκους 6,5 χιλιομέτρων θα συνέδεε υποθαλάσσια τη δυτική με την ανατολική πλευρά της πόλης συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση των λεωφόρων που την διασχίζουν, όπως η Εγνατία και η Τσιμισκή.

Στις 31 Οκτωβρίου 2006 υπογράφηκε η σχετική σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ΥΠΕΧΩΔΕ και της αναδόχου εταιρείας δηλαδή της κοινοπραξίας "Θερμαϊκή Οδός". Η σύμβαση κυρώθηκε από τη Βουλή τον Ιανουάριο του 2007 και τον Μάρτιο του ίδιου έτους επρόκειτο να αρχίσει το έργο, με προϋπολογισμό 472 εκατ. ευρώ και ολοκλήρωση 48 μήνες μετά την έναρξή του ενώ η σύμβαση παραχώρησης του έργου ειχε διάρκεια 30 ετών.

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ

Θύελλα αντιδράσεων για το έργο άρχισε να εκδηλώνεται από το 2003. Μάλιστα συγκροτήθηκε κίνηση πολιτών με την επωνυμία "Πολίτες κατά της υποθαλάσσιας", η οποία ζήτησε την ακύρωση του έργου. Μαζί με τους πολιτες στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο καθηγητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και σημερινός υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνης Μανιτάκης.

Ο κύριος Μανιτάκης ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη κατασκευής της υποθαλάσσιας σήραγγας, καθώς προβλεπόταν η κατεδάφιση τριών κτιρίων τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από το 1994 ως διατηρητέα.Μετά την προσφυγή του Α.Μανιτάκη τα συναρμόδια υπουργεία αποφάσισαν να αλλάξουν τη χάραξη της διαδρομής της σήραγγας και ανακάλεσε τις κατεδαφίσεις των κτιρίων.

Ωστόσο αυτές οι καθυστερήσεις τίναξαν το έργο στον αέρα. Οι τράπεζες που χρηματοδοτούσαν την κατασκευή της σήραγγας άρχισαν να αντιδρούν με αποτέλεσμα να καταγγελθεί η σύμβαση και το έργο να ακυρωθεί.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ 73 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΚΕΤΑ

Το Δημόσιο φυσικά έπρεπε να αποζημιώσει την κατασκευάστρια εταιρεία για τα έξοδα που είχε ήδη κάνει. Μετα απο πολλές δικαστικές διαμάχες αποφασίστηκε πως το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή όλοι εμείς, έπρεπε να καταβάλλει στην εταιρεία αποζημίωση 73 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά.

"Μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν έχει εισπράξει ουτε ένα λεπτό του ευρώ" δήλωσε εκπρόσωπος της κοινοπραξίας "Θερμαϊκή Οδός".

ksipnistere
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Αλβανοί εναντίον του Εμπορικού Καναλιού Δούναβη – Αξιού!

Ζήτησαν από την Χίλαρι Κλίντον να σταματήσει την υλοποίηση του έργου

Οι Αλβανοί ζήτησαν από την Χίλαρι Κλίντον, να σταματήσει το σχέδιο για την κατασκευή ενός πλωτού εμπορικού καναλιού από το Δούναβη μέσω Μοράβα στον Αξιό ποταμό, επισημαίνει σήμερα η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων  Nova Makedonija.

Το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Εθνικής Ένωση, των Τιράνων, απέστειλε επιστολή προς την κυρία Κλίντον, δηλώνοντας ότι η Ρωσία θέλει να δημιουργήσει ένα κανάλι χωρίς τη Δυτική Συμμετοχή και ως εκ τούτου θα ενισχύσει την επιρροή της  στα Βαλκάνια και θα αποβάλει τους Αλβανούς (τα σχέδιά τους) από την περιοχή.

Σύμφωνα με τους Αλβανούς, η επίτευξη σύζευξης του ποταμού Δούναβη, του ποταμού Μοράβα με τον Αξιό ποταμό θα δημιουργήσει μια ναυσιπλοΐα από το Ρότερντάμ μέχρι τη Θεσσαλονίκη και ότι η Ρωσία θα μονοπωλήσει το προσόν αυτό και θα αποδυναμώσει τη σημασία των Βρετανών στο Γιβραλτάρ και των Τούρκων στα Δαρδενέλια και το Βόσπορο και θα αποδυναμώσει συγχρόνως και τις διεθνείς θέσεις  των δύο πλευρών (συμμάχων του ΝΑΤΟ).

Η δημοσίευση αναφέρει ότι  στην επιστολή σημειώνεται η σημαντικότητα  της Κοιλάδας του Πρέσεβο ως χώρος στα Βαλκάνια, ο οποίος αποτελεί το επίκεντρο των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων.

Το  Αλβανικό Δημοκρατικό Μέτωπο για την Εθνικής Ένωση, ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να καταχωρίσουν τη Κοιλάδα του Πρέσεβο ως αλβανικό έδαφος και να εμποδίσουν, έτσι, τα σχέδια για την δημιουργία ενός Καναλιού πλεύσης από το Δούναβη μέσω Μοράβα στον Αξιό ποταμό.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η σλαβική των Σκοπίων ‘ Nova Makedonija’ οι συντάκτες της επιστολής έχουν  και ένα λογότυπο με χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εορδαίας το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου

Έκτακτη  δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος Πτολεμαΐδας την  9 Φεβρουαρίου   2013 ημέρα  Σάββατο  και ώρα 6 :00 μ.μ.
1. Συζήτηση  για τα  θέματα :
.  Αποκατάσταση Μποδοσάκειου Νοσοκομείου
.  Ανεξάρτητη λειτουργία Τμήματος Χημειοθεραπείας
.  Παραμονή του ΤΕΙ Μαιευτικής –Τριτοβάθμια εκπαίδευση
.  Διατήρηση Τελωνείου και των Γραφείων Επιθεώρησης Εργασίας και
    Ο.Α.Ε.Ε.

2. Λήψη απόφασης για την μορφή αντιδράσεων και κινητοποιήσεων

O Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου


Γεώργιος Καμπούρης

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »
Αγαπητοί φίλοι,
 
σε συνέχεια της επιστολής του προέδρου και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3 παρ. 5 του Κανονισμού Λειτουργίας του ΔΕΕ,
 
συγκαλούμε τη Συνέλευση των Μελών για την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013, στο Εντευκτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ακαδημίας 48, κτίριο Κωστή Παλαμά) και ώρα 19.00μμ. Κατά τη Συνέλευση θα συζητηθούν ο απολογισμός του απερχόμενου ΔΣ και θα προκηρυχθούν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέων οργάνων διοίκησης του ΔΕΕ. Για τη επίβλεψη των εκλογών θα εκλεγεί και 4μελής εφορευτική επιτροπή.
 
Μετά τη Συνέλευση (20.00μμ) θα ακολουθήσει εκδήλωση-συζήτηση για το κρίσιμο θέμα της επικείμενης αξιολόγησης του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης, στην οποία θα λάβουν μέρος αφενός ο καθηγητής Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Δημήτρης Μπουραντάς ("διοικητικοί-οργανωτικοί όροι αξιολόγησης) και αφετέρου ο συνταγματολόγος κ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου ("συνταγματικοί-νομικοί όροι αξιολόγησης").
Αμέσως μετά (9.30μμ) θα ακολουθήσει κοπή της πίτας μας και δεξίωση στον οικείο χώρο του Εντευκτηρίου.    
 
Παρακαλούμε όλα τα μέλη να φροντίσουν, αφενός να προγραμματίσουν την παρουσία τους και αφετέρου να τακτοποιήσουν τις ταμειακές τους εκκρεμότητες (καταβολή της συνδρομής τουλάχιστον ενός έτους), προκειμένου να μπορούν να λάβουν ενεργό μέρος στη διαδικασία. Η συμμετοχή στην εκδήλωση κοστίζει 10ευρώ (για μέλη και μη).
 
Το ΔΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΝΟΣ ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ Πως ο πρωτογενής τομέας μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

Η πρόταση του Πάνου Λελιάτσου, Υπ. Βουλευτή ΑΝ.ΕΛ. στο Ν. Έβρου, στον προσυνεδριακό διάλογο των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την αγροτική πολιτική της χώρας.

Η Ελληνική Οικονομία διανύει σήμερα την κρισιμότερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της, έχοντας εισέλθει σε σταθερή τροχιά «Στρατηγικής Ύφεσης», εσωτερικής υποτίμησης, φθίνουσας ανταγωνιστικότητας και καθολικής απαξίωσης, με την εγκληματική μεθόδευση, από το φθινόπωρο του 2009, της υπαγωγής της στο καθεστώς των Μνημονίων, της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας και της υπαγωγής του Δημοσίου Χρέους της στο Αγγλικό Δίκαιο και τις εμπράγματες εξασφαλίσεις.
Με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία, είναι δεδομένο ότι η συνέχιση της εγκληματικής αυτής οικονομικής πολιτικής, σε συνδυασμό με τη μηδενική πιστωτική επέκταση και την έλλειψη ουσιαστικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, θα παρατείνει την ύφεση της Ελληνικής Οικονομίας και το 2013,
Σήμερα όμως όσο ποτέ άλλοτε ως χώρα θα πρέπει να αναζητήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα σε επίπεδο παραγωγικής βάσης. Θεμέλιο της ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας όλοι θεωρούσαμε τον πρωτογενή τομέα και πιστεύαμε πως αυτός θα είναι η σπίθα της αντιστροφής μιας υφεσιακής πολιτικής.
Οι εγκληματικές όμως πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια όμως στον αγροτικό τομέα ισοπέδωσαν ακόμη και το τελευταίο ίχνος ανάκαμψης. Για να μπορέσει όμως ο αγροτικός τομέας να γίνει ξανά το εφαλτήριο ανάπτυξης θα πρέπει να υπάρξει ένα στρατηγικό σχέδιο δράσης και αυτό θα γίνει με συνεργασία όλων των παραγωγικών φορέων του τόπου.
Για να μπορέσει όμως να γίνει ο αγροτικός τομέας ξανά μοχλός ανάπτυξης θα πρέπει να απαντηθούν 5 βασικά και καίρια ερωτήματα τα οποία είναι η πεμπτουσία της πολιτικής δράσης που πρέπει να εφαρμοστεί.
Τα ερωτήματα αυτά λοιπόν είναι τα εξής: 1) τι πρέπει να παράγουμε 2)που πρέπει να το παράγουμε 3) Σε τι ποσότητα και κόστος θα το παράγουμε 4) που θα το διαθέτουμε και 5) με τι τιμή θα το διαθέτουμε.
Σήμερα οι τιμές των αγροτικών προϊόντων σε ένα μεγάλο ποσοστό καθορίζονται από τις διεθνείς τιμές διαπραγμάτευσης εμπορευμάτων στα χρηματιστήρια όπως του Σικάγο, οι τιμές αυτές καθορίζονται από τις εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών οι οποίοι προβλέπουν και την παραγωγή και την ζήτηση. Αυτό που πρέπει να θεσμοθετήσει άμεσα το υπουργείο οικονομικών είναι ένα φορέα ο οποίος θα εκτιμά και θα αναλύει τις μελλοντικές κινήσεις των αγορών. Ένα εργαλείο πολύ σημαντικό το οποίο θα δίνει κατεύθυνση το που πρέπει να στραφεί η αγροτική παραγωγή κάθε χρόνο. Αυτό θα διαχέεται μέσω των διευθύνσεων γεωργίας προς ολόκληρη την χώρα και ο ρόλος τους θα είναι καθαρά συμβουλευτικός προς τους αγρότες. Σήμερα παρατηρούμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό αγροτών δεν γνωρίζει τις διεθνείς τάσεις και καλλιεργεί βάσει των δικών του και μόνο εκτιμήσεων και σύμφωνα με τα στοιχεία τιμών της προηγούμενης χρονιάς.
Δεύτερο και σημαντικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί άμεσα είναι το που θα παράγονται αυτά τα προϊόντα. Αυτό όμως για να γίνει πρέπει άμεσα να καταγραφούν όλες οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις μέσω ενός αγροτικού κτηματολογίου έτσι ώστε να γνωρίζουμε την παραγωγική δυνατότητα της κάθε περιοχής και να δίνονται οι κατευθυντήριες γραμμές καλλιέργειας.
Τρίτο και σημαντικό κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας που πρέπει ως κράτος να θεσμοθετήσει και έχει να κάνει με το κόστος παραγωγής αγροτικών προϊόντων είναι η ευνοϊκή φορολογική πολιτική και θα καθορίζεται στους εξής άξονες: Παραχώρηση Δημοσίων γαιών σε ακτήμονες που αποφασίζουν να ασχοληθούν κατά κύριο
επάγγελμα με την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.
Πλήρης απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος είτε για τα 3 πρώτα έτη και, εφόσον οι γαίες που τους παραχωρηθούν είναι στην παραμεθόριο και οι υποψήφιοι εγκατασταθούν μόνιμα εκεί, για 5 έτη, καθώς και δημιουργία εξειδικευμένων προγραμμάτων επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων ανά Περιφέρεια, υπό τη μορφή κινήτρων
Δημιουργία τράπεζας σπόρων και ποικιλίες φυτών Σταδιακή αποδέσμευση των αγροτών από τα δάνειά τους με σύνδεση της διαγραφής ή του περιορισμού του χρέους τους σε συνάρτηση με τον εξαγωγικό προσανατολισμό της παραγωγής τους και της ωφέλειας αυτής στο αγροτικό και εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.
Παροχή φορολογικών κινήτρων (μείωση τελών και κατάργηση φόρων μεταβίβασης
ακινήτων) για συνενώσεις του μικρού κλήρου σε μεγαλύτερες εκμεταλλεύσεις, ακόμη και με ίδρυση αγροτικών εταιριών ειδικού σκοπού οι οποίες θα ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές όπως οι ΑΕ και δεν θα παρουσιάζονται φαινόμενα κατασπατάλησης και κακό διαχείρισης
Άμεση επιστροφή ΦΠΑ.Ουσιαστική μείωση των ειδικών φόρων στο πετρέλαιο για τα γεωργικά μηχανήματα και
εγκαταστάσεις.
Τέταρτο και βασικό ερώτημα το οποίο θα πρέπει να απαντηθεί είναι το που θα διατεθεί το προϊόν. Σήμερα ένα μεγάλο μέρος των αγροτών ξεκινώντας την καλλιεργητική περίοδο δεν γνωρίζουν που θα διαθέσουν το προϊόν τους και όταν γίνει αυτό ένα μεγάλο μέρος διατίθεται σε εμπόρους οι οποίοι το αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές και το κέρδος της γης μεταφέρεται στην βιομηχανία. Αυτό που προτείνουμε λοιπόν είναι η σύσταση αγορών-χρηματιστηρίων όπου εκεί θα γίνονται όλες οι συναλλαγές αγοροπωλησιών μεταξύ αγροτών εμπόρων και βιομηχάνων. Αυτό θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους αγρότες για τους βιομηχάνους καταναλωτές αλλά και την Ελληνική οικονομία. Οι αγρότες θα μπορούν να το πωλούν σε τιμές πολύ καλύτερες μια και θα απευθύνονται κατευθείαν στην βιομηχανία χωρίς του μεσάζοντες. Οι βιομηχανίες θα αγοράζουν την πρώτη ύλη σε καλύτερες τιμές ο καταναλωτής θα αγοράζει ως αποτέλεσμα αυτού με χαμηλότερο κόσος το τελικό προϊόν και η Ελληνική οικονομία θα εισπράττει έσοδα μια και πλέον όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με παραστατικά χωρίς να υπάρχουν φαινόμενα φοροδιαφυγής.
Πέμπτο και βασικό ερώτημα που αναζητά ο κάθε αγρότης ξεκινώντας τη καλλιεργητική περίοδο είναι σε τι τιμή θα πουλήσει το προϊόν του. Ένα ερώτημα το οποίο είναι πάρα πολύ βασικό στον σχεδιασμό της παραγωγής και του ελέγχου κόστους. Όταν λοιπόν θα θεσμοθετηθούν οι αγορές- χρηματιστήρια εμπορευμάτων θα μπορεί ο παραγωγός να πουλά συγκεκριμένη ποσότητα σε συγκεκριμένη τιμή με προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης μετά 6 μηνών, αυτό θα διασφαλίσει ένα μεγάλο μέρος της εξάλειψης κινδύνου των αγροτών για πιθανή μελλοντική ζημιά.
Ο αγροτικός τομέας μπορεί και πρέπει να γίνει ξανά μοχλός ανάπτυξης για την Ελληνική οικονομία. Χρειάζεται πολιτική βούληση σχέδιο και στρατηγική γιατί το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το σχεδιάζουν.
 
thrakilifenews
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαίδα: 80 οικογένειες εξυπηρετεί το κοινωνικό παντοπωλείο

Στις 80 ανέρχονται οι οικογένειες που εξυπηρετούνται το διάστημα αυτό από το κοινωνικό παντοπωλείο Πτολεμαίδας, ορισμένες μάλιστα και δεύτερη φορά, ενώ για 12 οικογένειες στην Εορδαία οι λογαριασμοί της ΔΕΗ παραμένουν απλήρωτοι με τα ποσά ανά λογαριασμό να υπερβαίνουν τα 1000 Ευρώ. Τα στοιχεία αυτά έδωσαν συντελεστές της ομάδας αλληλεγγύης πολιτών Εορδαίας, που χθες το βράδυ σε συνεργασία με την κινηματογραφική ομάδα Πτολεμαίδας συγκέντρωσαν τρόφιμα προκειμένου να διατεθούν σε οικογένειες που έχουν απόλυτη ανάγκη. Εκτιμάται ότι οι δείκτες της φτώχειας και της ανέχειας κατά το επόμενο διάστημα με δεδομένη την περαιτέρω οικονομική ύφεση θα επιδεινωθούν.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΟΥΤΙΑ ΚΑΤΑ 7% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!


katathesis-trapezesΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ! ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
Μόλις προχθές η μεγάλη μας αποκάλυψη (δείτε εδώ: ΚΡΑΤΟΣ & ΤΡΑΠΕΖΕΣ “ΕΚΛΕΨΑΝ” 93 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!) επιβεβεβαιώνεται. Ήδηφτάνουν  τα πρώτα μηνύματα. Τα έσοδα του κράτους, λένε, είναι μειωμένα κατά 7% οι προβλέψει έχουν πέσει έξω, φταίει και ο πολλαπλασιαστής του ΔΝΤ που εεπιδείνωσε τα οικονομικά και ...γι'  αυτό πρέπει να παρθούν νέα μέτρα! Η μπλόφα σε βάρος του λαού συνεχίζεται. Το έγκλημα από τους πολιτικούς ταγούς σε συμπαιγνία με τις τράπεζες που φόρτωσαν τα χ΄ρεη τους στον λαό, συνεχίζεται. Τα νέα μέτρα είναι επί θύραις! Ή θα ξεσηκωθούμε ή θα το καταπιούμε και αυτό.
Το παρακάτω ρεπορτάζ είναι από την "Ημερησία" και αφορά στη βουτιά των εσόδων του κράτους.
«Ποδαρικό» με «βουτιά» στα έσοδα έκανε ο προϋπολογισμός τον Ιανουάριο και στο υπουργείο Οικονομικών έχει σημάνει «κόκκινος» συναγερμός. Τον πρώτο μήνα του 2013 οι καθαρές εισπράξεις του Δημοσίου εμφανίζονται μειωμένες κατά 7% σε σχέση με το στόχο που έχει τεθεί, ενώ σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2012 καταγράφουν πτώση 16% υπό το βάρος της κάθετης πτώση στην κατανάλωση.
Έτσι, με το «καλημέρα» του νέου έτους τα καθαρά έσοδα εμφάνισαν «μαύρη τρύπα» 305 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί. Συνολικά οι εισπράξεις του Δημοσίου ανήλθαν σε 4,052 δισ. ευρώ έναντι στόχου 4,357 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μεγαλύτερες απώλειες που υπερβαίνουν το 15% καταγράφονται στις εισπράξεις του ΦΠΑ λόγω της κατακόρυφης πτώσης της κατανάλωσης και των μαζικών «λουκέτων» στην αγορά.
Αύξηση
Αντίθετα αύξηση κατά 9% - 10% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τους φόρους στα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία. Τον περασμένο μήνα οι φορολογικές υποχρεώσεις έπεσαν «μαζεμένες» για τους φορολογούμενους καθώς πλήρωσαν την έκτη δόση του φόρου εισοδήματος, την πρώτη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010 και την τρίτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Μάλιστα, οι εισπράξεις από τους φόρους στην περιουσία θα ήταν μεγαλύτερες αν είχαν εισρεύσει στα δημόσια ταμεία έσοδα και από τη δεύτερη δόση του ΦΑΠ. Η συγκεκριμένη δόση θα έπρεπε κανονικά να πληρωθεί έως τις 31 Ιανουαρίου, αλλά το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία καταβολής της μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.
Συναγερμός
Τα άσχημα νέα από το «μέτωπο» των εσόδων έρχονται λίγες μέρες πριν την άφιξη στην Αθήνα της τρόικας για την καθιερωμένη αξιολόγηση που θα κρίνει την πορεία των επόμενων δόσεων έως το τέλος Μαρτίου. Στο οικονομικό επιτελείο, αισιοδοξούν ότι η κατάσταση είναι αντιστρέψιμη. Ωστόσο, ετοιμάζουν σχέδιο άμεσης ενίσχυσης των φορολογικών εσόδων καθώς όλοι γνωρίζουν πως οι αστοχίες σημαίνουν ενεργοποίηση των ρητρών απόκλισης και πρόσθετα μέτρα. Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης αναμένεται να κινητοποιήσει στο έπακρο τον φοροελεγκτικό μηχανισμό δίνοντας έμφαση:
1 Στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών τα οποία αγγίζουν συνολικά τα 56,6 δισ. ευρώ. Ο κλοιός σφίγγει ακόμα και γύρω από τους μικροοφειλέτες, δηλαδή όσους χρωστάνε έως 3.000 ευρώ, οι οποίοι τις επόμενες ημέρες θα λάβουν ειδοποιητήρια ακόμα και για κατασχέσεις. Το πρώτο βήμα από το υπουργείο Οικονομικών είναι η αποστολή ειδοποίησης για την οφειλή. Εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση, ακολουθεί επιστολή σε πιο αυστηρό ύφος και εν συνεχεία γίνεται εξώδικη όχληση. Έαν ο οφειλέτης εξακολουθεί να αγνοεί την πρόσκληση του υπουργείου, τότε η εντολή που έχει δοθεί είναι να ξεκινά διαδικασία κατάσχεσης σε ακίνητα του οφειλέτη, ενοίκια και καταθέσεις, ακόμα και στο 25% μισθών και συντάξεων, με το ακατάσχετο να ορίζεται στα 1.000 ευρώ.
2 Στην «σύλληψη» του ΦΠΑ. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναγνωρίζουν ότι η πτώση της κατανάλωσης αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή στα έσοδα. Ωστόσο, όπως λένε η παράμετρος κατανάλωση δεν είναι η μοναδική για την εικόνα κατάρρευσης που εμφανίζουν οι εισπράξεις του ΦΠΑ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ένας στους πέντε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες δεν υποβάλλει περιοδική δήλωση ΦΠΑ και δεν αποδίδει στο Δημόσιο το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας. Την ίδια ώρα ο φοροελεγκτικός μηχανισμός μπορεί να διενεργεί ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις και φορολογούμενους μεγάλου πλούτου, αλλά οι εισπρακτικοί μηχανισμοί δεν καταφέρνουν να κατευθύνουν προς τα δημόσια ταμεία τους πρόσθετους φόρους και τα πρόστιμα που επιβάλλονται.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Τέρμα πια η ζάχαρη! Υπάρχουν εναλλακτικές και είναι πολλές...

Υπάρχουν γύρω μας άφθονες εναλλακτικές για να καταργήσουμε πλήρως τη ζάχαρη από τη διατροφή μας και να την αντικαταστήσουμε με άλλα, πιο υγιεινά προϊόντα. Αρκεί να ψάξουμε.


Όταν φτιάχνουμε καφέ ή κάποιο γλυκό ή όταν στύβουμε έναν χυμό...
και μας φαίνεται ξινός, μηχανικά και χωρίς δεύτερη σκέψη, προσθέτουμε ζάχαρη σε μικρότερες ή και μεγαλύτερες δόσεις.

Γνωρίζουμε όμως, ότι η ζάχαρη και παχαίνει και τη στοματική μας υγιεινή βλάπτει, άλλα και μπορεί να επιβαρύνει την υγεία μας. Εντούτοις, σπάνια σκεφτόμαστε τρόπους για να την αντικαταστήσουμε.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν γύρω μας, άφθονες εναλλακτικές, για να καταργήσουμε πλήρως τη ζάχαρη από τη διατροφή μας. Αρκεί να ψάξουμε.

Από σιρόπια και φυσικούς χυμούς, μέχρι καρυκεύματα και σκόνες, οι επιλογές είναι πολλές και μπορούμε να επιλέξουμε ανάλογα με το γούστο και τις ανάγκες μας…


Σιρόπια

Νέκταρ Αγαύης
Μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένη, αλλά η συγκεκριμένη φυσική γλυκαντική ουσία, μπορεί να γλυκάνει υγιεινά το τσάι μας, τον καφέ ή κάποιο από τα αγαπημένα μας ροφήματα. Παράγεται από το φυτό Αγαύη (απ’ όπου παρασκευάζεται κι τεκίλα) και έχει γεύση που μοιάζει με το μέλι. Μπορεί κάλλιστα να υποκαταστήσει τη ζάχαρη, αλλά με μέτρο, ώστε να μην έχουμε και πάλι τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα της υπερβολικής δόσης.

Σιρόπι σφενδάμου
Φυτικό και άκρως ευεργετικό, το συγκεκριμένο σιρόπι περιέχει περισσότερα από 50 αντιοξειδωτικά. Το σιρόπι μπορεί να συνοδεύσει μούσλι και ροφήματα και ταιριάζει με τηγανίτες, κρέπες, βάφλες, γιαούρτι με φρούτα κ.ά. Είναι επίσης ιδανικό και ως γλυκαντικό στο τσάι, τον καφέ και το χυμό φρούτων. Διαφέρει δε από το μέλι καθώς όταν θερμανθεί δεν χάνει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του.

Μέλι

Πολύτιμο, ευεργετικό και υγιεινό, το μέλι συνδυάζει και γεύση και σημαντική διατροφική αξία. Χαρίζει ενέργεια στους μυς, διαύγεια στο μυαλό, ενώ ρυθμίζει σημαντικά και τη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. Η κατανάλωσή του δίνει σφρίγος στον οργανισμό και μας προσθέτει… χρόνια. Ιδιαίτερα αναγνωρισμένη είναι και η θεραπευτική του αξία στη δυσκοιλιότητα, στις καρδιοπάθειες και στις περιπτώσεις κατάπτωσης και αδυναμίας του οργανισμού. Μπορείτε να το προσθέσετε σε ένα ζεστό ρόφημα για να μαλακώνει ο πόνος του λαιμού σε περίπτωση κρυώματος. Είναι επίσης ιδιαίτερα γευστικό όταν προστίθεται σε σαλάτες σαν σος ή μαζί με κάποιο άλλο dressing.

Μελάσα
Σκούρο παχύρρευστο σιρόπι με πλούσια εξωτική γεύση, η μελάσα προέρχεται από τα ζαχαροκάλαμα. Είναι ιδανική για σάλτσες ντομάτας, συνταγές με κιμά, όσπρια, γλυκά φρούτων και μαρμελάδες. Σημαντική είναι και η θρεπτική της αξία, καθώς είναι πηγή σιδήρου, ο οποίος συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και της πνευματικής λειτουργίας. Ταυτόχρονα, είναι πηγή ασβεστίου, μαγνησίου και καλίου. Είναι δηλαδή ένας καλός σύμμαχος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Σιρόπι καστανού ρυζιού
Παράγεται από το καστανό ρύζι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί λόγω των συστατικών του, σαν υποκατάστατο της φρουκτόζης, ενώ σίγουρα είναι περισσότερο θρεπτικό και υγιεινό. Ταιριάζει πολύ και μπορεί να προστεθεί σε διάφορα αρτοσκευάσματα και σε μπάρες δημητριακών.


Φρούτα

Λεμόνι

Οι φίλοι του τζιν και λοιπών αλκοολούχων ποτών, μπορείτε να παρακάμψετε την πρόσθετη δόση από ζάχαρη και να προσθέσετε έναν κύβο ή μια λεπτή φέτα από λεμόνι. Δεν θα καταλάβετε μεγάλη διαφορά, αλλά θα γλιτώσετε περιττές θερμίδες.

Γκρέιπφρουτ
Για την αναγκαία συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C, η λύση είναι το γκρέιπφρουτ. Είτε ως χυμός, είτε σαν προσθήκη σε κάποιο κοκτέιλ ή ακόμα και στη σόδα, θα προσθέσει μια γλυκόξινη γεύση στο ποτό σας.

Σταφίδες
Είναι μικρές, γλυκές και εξαιρετικά θρεπτικές. Πλούσιες σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, οι σταφίδες προσθέτουν γεύση και σημαντική διατροφική αξία στις τροφές όπου προστίθενται. Ιδανικές για αρτολιχουδιές, γλυκά αλλά και για ψητά πιάτα (π.χ: για γέμισμα).

Cranberries
Ετοιμάζετε κάποιο γλυκό, λ.χ.: muffins ή κάποιο σπιτικό κέικ; Πώς θα σας φαινόταν να παραμερίσετε για λίγο τη συνηθισμένη ζάχαρη και να προσθέσετε αντί αυτής τα μικρά «θαυματουργά» cranberries; Δεδομένου ότι είναι γενικά πολύ ξινά για να τα φάτε φρέσκα, δοκιμάστε τις κονσερβοποιημένες ποικιλίες και χρησιμοποιήστε τα τόσο σε γλυκά, όσο και σε αλμυρά πιάτα.

Χουρμάδες
Στο επόμενο… πείραμα ζαχαροπλαστικής, επιλέξτε να προσθέσετε στο γλυκό ή κέικ σας, μια καλή δόση από χουρμάδες. Με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, αλλά και λεπτή ραφιναρισμένη γεύση, το φρούτο αυτό είναι η τέλεια επιλογή αντί για ζάχαρη. Μην παρασύρεστε λοιπόν από τη ζάχαρη. Οι καρποί της χουρμαδιάς είναι εξίσου γευστικοί και με μικρή θερμιδική αξία.

Κίτρο
Καιρός να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές χάρτινες συσκευασίες των χυμών. Υπάρχουν λύσεις απλούστερες: προσθέτουμε λίγο κίτρο στο ανθρακούχο νερό μας και με τον τρόπο αυτό περιορίζουμε την όρεξή μας για φαγητό και ταυτόχρονα προσλαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες.

Μπανάνες
Πρόκειται για ένα αγαπημένο φρούτο, που κάνει καλό και στη σιλουέτα μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον πολτό μπανάνας σε κέικ και γλυκά ή να προσθέσουμε φρέσκες μπανάνες σε γιαούρτι και στο γάλα. Πρέπει να γνωρίζουμε, ότι όσο οι μπανάνες ωριμάζουν, τόσο πιο γλυκές γίνονται, οπότε δεν έχουμε ανάγκη από πρόσθετα ζάχαρης.

Βερίκοκα
Τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Β και σίδηρο. Εναλλακτικοί τρόποι κατανάλωσης είναι η «πολτοποίησή» τους σε ένα μικρό μιξεράκι και εν συνεχεία το ανακάτεμά τους σε ένα δροσερό γιαούρτι ή διαφορετικά η χρήση τους ως γλυκιάς «αλοιφής», πάνω σε μια φέτα από ψωμί ολικής αλέσεως.

Πουρές από μήλα
Αντί για μισή κούπα ζάχαρη που ορίζει η συνταγή λ.χ.: για μπισκότα ολικής αλέσεως, μπορούμε να προσθέσουμε την ίδια αναλογία από «πολτό» μήλου. Μπορείτε να τον προμηθευτείτε έτοιμο, αλλά το ιδανικό είναι να τον κατασκευάσετε μόνοι σας, ώστε να αποφευχθεί η περιττή προσθήκη ζάχαρης.


Υγρά

Συμπυκνωμένος χυμός

Χρησιμοποιήστε σπιτικό συμπυκνωμένο χυμό φρούτων κατά τη μαγειρική. Για παράδειγμα προσθέστε δικής σας παρασκευής χυμό μήλου στην μηλόπιτά σας. Πλούσιος σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, είναι το κατάλληλο συστατικό για θρεπτικά και υγιεινά επιδόρπια.

Χυμός πορτοκάλι

Ετοιμάζετε κάποιο γλυκό; Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο χυμό πορτοκαλιού αντί ζάχαρης. Γευστικότερη, πιο δροσιστική και σίγουρα πιο υγιεινή επιλογή. Αν πάλι αναζητάτε κάτι που θα σας δροσίσει, η ιδανική επιλογή είναι και πάλι ένας φρεσκοστυμμένος χυμός από πορτοκάλι (μπορείτε να τον διατηρείτε στην κατάψυξη όταν είναι εκτός εποχής).

Σόδα
Την επόμενη φορά που ο χυμός σας θα σας φανεί ξυνός, αποφύγετε να προσθέσετε ζάχαρη και περιττές θερμίδες. Μια μικρή δόση σόδας, θα σας προφυλάξει από την άσκοπη κατανάλωση ζάχαρης.

Γάλα
Και γάλα και ζάχαρη στο καφέ; Μάλλον δεν προσέχετε καθόλου τη διατροφή σας. Το μυστικό κρύβεται στη λακτόζη του γάλατος. Ας προσθέσουμε λοιπόν, λίγο περισσότερο γάλα και ας αφήσουμε τη ζάχαρη.

Τσάι
Πράσινο, με συνηθισμένη ή περισσότερο εξωτική γεύση, το τσάι δεν περιέχει από μόνο του ζάχαρη. Μπορεί όμως να προσφέρει, αν προστεθεί σε οποιοδήποτε ποτό ή άλλο αφέψημα, μια γλυκιά γεύση, όπως θα έκανε και η ζάχαρη. Μια έξυπνη, υγιεινή αλλαγή για τα ποτά μας.

Ρούμι
Το ρούμι δεν είναι μόνο το ιδανικό ποτό για τους λάτρεις του αλκοόλ. Καραμελώστε λεπτές φέτες ανανά μέσα στο ρούμι και προσθέστε το στο γιαούρτι σας ή σε βάφλες, για ένα γλυκό και ιδιαίτερα θρεπτικό επιδόρπιο.


Μπαχαρικά και σκόνες


Κανέλλα

Προσθέστε στον πρωινό καφέ σας λίγη κανέλα. Το ρόφημα αποκτά μια ιδιαίτερη γλυκύτητα, ενώ παράλληλα ενισχύεται το ανοσοποιητικό σας σύστημα, χωρίς να προστίθενται καθόλου θερμίδες.


Σκόνη κακάο, χωρίς ζάχαρη
Διαλύουμε σκόνη κακάου μέσα σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό ή άπαχο γάλα. Είναι το ρόφημα του χειμώνα και μας χαρίζει όλη την αίσθηση της γλυκύτητας, χωρίς προσθήκες ζάχαρής και λοιπών παχυντικών συστατικών. Αν πάλι προτιμάτε, την «κρύα» εκδοχή του, κανένα πρόβλημα.



 http://www.clickatlife.gr
krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

Υπογράφηκαν τα συμβόλαια με την Total

Άλλα δύο τεμάχια της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης παραχωρήθηκαν σήμερα με την υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ της Κύπρου και του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού, Total, ο οποίος φαίνεται ότι θα διενεργήσει έρευνες τόσο για φυσικό αέριο όσο και για πετρέλαιο στα τεμάχια 10 και 11.


Στις δηλώσεις τους μετά την υπογραφή των συμβολαίων, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης επεσήμανε ότι με τη σημερινή πράξη ολοκληρώνεται ένας από τους πιο στρατηγικούς στόχους της Κυβέρνησης, αυτός της επιτυχούς διεξαγωγής του Β` Γύρου αδειοδότησης, ενώ εκ μέρους της Total ο Αρνό Μπροϊάκ σημείωσε ότι η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την παρουσία της εταιρείας στην Κύπρο.

Η σημερινή υπογραφή επέφερε σύμφωνα με πληροφορίες €24 εκατομμύρια στα κρατικά ταμεία ως bonus υπογραφής συμβολαίων.

“Λίγες μέρες πριν υπογράψαμε συμφωνία με την κοινοπραξία ENI/KOGAS για τρία τεμάχια και σήμερα υπογράφουμε με την Total. Με τη σημερινή μας πράξη ολοκληρώνουμε έναν από τους πιο κρίσιμους στόχους που έθεσε η Κυβέρνηση στην ενεργειακή της πολιτική, αυτόν της επιτυχούς διεξαγωγής του Β` Γύρου Αδειοδότησης”, ανέφερε ο κ. Συλικιώτης σε δήλωσή του μετά την υπογραφή των συμβολαίων, που έγινε στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Γεωργίας, της ΓΔ του Υπουργείου Ζέτας Αιμιλιανίδου, του ΔΣ της ΚΡΕΤΥΚ, του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας Σόλωνα Κασίνη και τεχνοκρατών που ασχολήθηκαν με το Β` Γύρο Αδειοδότησης.

Όπως τόνισε ο κ. Συλικιώτης, στα επόμενα τρία χρόνια λόγω και των επιθετικών προτάσεων αυτών των εταιρειών, στην κυπριακή ΑΟΖ θα πραγματοποιηθούν ως και δέκα ερευνητικές γεωτρήσεις, ενώ θα πρέπει να αρχίσουν και τα έργα υποδομής για την εμπορική εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

“Όλα αυτά σημαίνουν ανάπτυξη και σημαίνουν χιλιάδες θέσεις εργασίας τόσο στον τομέα της ενέργειας όσο και σε άλλους κλάδους οικονομικής απασχόλησης”, είπε ο Υπουργός Εμπορίου.

Αναφερόμενος στα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από την αδειοδότηση των πέντε τεμαχίων, ο κ. Συλικιώτης σημείωσε ότι “η Κύπρος οριστικά και αμετάκλητα γυρνά την πλάτη στις αδιέξοδες πολιτικές και στείρες πολιτικές της λιτότητας, που κατά κόρον επέβαλε το διεθνές και ευρωπαϊκό νεοφιλελεύθερο κατεστημένο στις χώρες του νότου”.

“Η Κύπρος βγαίνει μπροστά και απαντά με ανάπτυξη. Η ανάπτυξη είναι εδώ, κατά συνέπεια και η τόνωση της εργασιακής απασχόλησης”, συμπλήρωσε.

Ο Υπουργός Εμπορίου αναφέρθηκε και σε “εξόχως πολιτικά” οφέλη που θα προκύψουν από τις νέες αδειοδοτήσεις, λέγοντας ότι “εδραιώνουμε στρατηγικές συμμαχίες με φίλες χώρες, όπως είναι η Γαλλία, η Ιταλία και η Νότιος Κορέα”, προσθέτοντας πως αν ληφθεί υπόψη και το τεμάχιο 12 τότε στις συμμαχίες αυτές προστίθενται οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.

“Συμμαχίες που είναι αναγκαίες τόσο για την προστασία και διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας όσο και για την απρόσκοπτη εμπορική εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων μας με τρόπο που να μετατρέπουν την Κύπρο σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο”, είπε.

Ο κ. Συλικιώτης εξέφρασε ικανοποίηση γιατί μπόρεσε να εργαστεί και να συμβάλει στη θεμελίωση της ενεργειακής στρατηγικής της Κυβέρνησης που, όπως είπε, στοχεύει στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων με τρόπο που να διασφαλίζει οφέλη τόσο για τις παρούσες όσο και για τις μελλοντικές γενιές των κυπρίων πολιτών.

“Στη διαμόρφωση δηλαδή όλων εκείνων των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν στο λαό μας να πραγματώσει την ελπίδα που γεννήθηκε για μια νέα πορεία ευημερίας, προόδου και ειρήνης στον τόπο μας και στη γύρω περιοχής”, κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Total Μέσης Ανατολής για θέματα εξερεύνησης και παραγωγής, Αρνό Μπροϊάκ δήλωσε πως “μπορούμε να πούμε ότι είναι η πρώτη μέρα της παρουσίας της Total στην Κύπρο και προσβλέπουμε σε ένα λαμπρό μέλλον, προσθέτοντας πως η γαλλική εταιρεία έχει πείρα σε έρευνες σε μεγάλο βάθος και στην ανάπτυξη μεγάλων θαλάσσιων έργων».

Ο κ. Μπροϊάκ είπε ακόμη ότι τα δύο αυτά τεμάχια ανταποκρίνονται στη νέα ερευνητική στρατηγική της γαλλικής εταιρείας, που στοχεύει στην έρευνα σε περιοχές που δεν έχουν εξερευνηθεί μέχρι στιγμής. “Απ` αυτή την προοπτική η Κύπρος ταιριάζει πολύ με αυτή την στρατηγική”, συμπλήρωσε.

Σε σχέση με τις κινήσεις της εταιρείας επί των δύο τεμαχίων, ο κ. Μπροϊάκ είπε πως η Total θα διενεργήσει δισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες στο τεμάχιο 10 και τρισδιάστατες στο τεμάχιο 11.

Διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση μπορεί να αναμένει ότι η Total θα αναπτύξει όλες τις δυνατότητες για εξερευνήσουμε και αν τα καταφέρουμε να εκτιμήσουμε την αξία των αποθεμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς αν η Total θα προχωρήσει πρώτα σε έρευνες για πετρέλαιο, ο κ. Μπροϊάκ απάντησε ότι προς το παρόν η εταιρεία δεν είναι βέβαιη για το τι γεωτρήσεις θα κάνει, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά σχέδια για τα δύο τεμάχια.

“Έτσι βασικά μπορεί να προχωρήσουμε σε γεωτρήσεις και για πετρέλαιο και για αέριο. Είναι πολύ νωρίς να πούμε, αλλά η πιθανότητα για (ύπαρξη) πετρελαίου έχει εξεταστεί”, είπε.

Δεν ολοκληρώθηκε ο Β` Γύρος αδειοδότησης
Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι ο Β` Γύρος Αδειοδότησης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καθώς έχει δοθεί παράταση 180 ημερών, προσθέτοντας ότι πέραν των πέντε τεμαχίων για τα οποία έχουν υπογραφεί συμβόλαια, έγιναν αιτήσεις και για άλλα πέντε τεμάχια.

“Άρα η διαδικασία του Β` γύρου του β` γύρου αδειοδότησης δεν έχει ολοκληρωθεί για όλα τα οικόπεδα. Ολοκληρώθηκε για αυτά τα πέντε οικόπεδα που υπογράψαμε τα συμβόλαια”, εξήγησε.

Ερωτηθείς αν θα συμβουλέψει το διάδοχό του στο Υπουργείο να προχωρήσει σε νέες αδειοδοτήσεις, ο κ. Συλικιώτης ανέφερε ότι η όποια νέα Κυβέρνηση θα πρέπει να αξιολογήσει το θέμα αυτό.

“Είναι εκεί η αξιολόγηση από τη συμβουλευτική επιτροπή και όλα τα δεδομένα και (η νέα Κυβέρνηση) μπορεί να πάρει τις αποφάσεις της. Αντιλαμβάνεστε σε αυτές τις διαδικασίες πρέπει να υπάρχει και μια συνεχής διαδικασία”, πρόσθεσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι και στο μέλλον θα γίνουν και άλλοι γύροι διαπραγμάτευσης.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλβανοί προτείνουν ενοποίηση Σκοπίων με την Κοιλάδα του Πρέσεβο

Αλβανοί ιστορικοί έχουν προτείνει την εξέταση της δυνατότητας ενοποίησης των Σκοπίων με την Κοιλάδα του Πρέσεβο, ως ένα τρόπο για να ξεπεραστεί  το status quo στην περιοχή, γράφει η σκοπιανή ‘Βέτσερ’ επικαλούμενη δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας ‘Λάιμ’ των Σκοπίων.


Με τον τρόπο αυτόν, σημειώνει η  αλβανική ‘Λάιμ, δεν θα απειλείται  η περιοχή αυτή από τη Σερβία και επίσης θα αποσβεστούν οι απαιτήσεις της Σερβίας για διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα Σκόπια και η Σερβία  θα μπορούσαν να αποζημιωθούν με την αλλαγή των υφιστάμενων συνόρων, προς το συμφέρον της Κοιλάδας του Πρέσεβο, προτείνοντας την εγκατάλειψη ορισμένων παραμεθόριων περιοχών στην περιοχή του Κουμάνοβο και της Κρίβα Παλάνκα και ό, τι η Σερβία ζητήσει.

Σύμφωνα με τον ιστορικό Σκεντέρ Χασάνι, όπως γράφει η εφημερίδα ‘Λάιμ’, η ανταλλαγή των εδαφών θα διαγράψει την ιστορική αδικία στο Πρέσεβο. Σημειώνει, μάλιστα, ότι ιστορικά το Πρέσεβο ανήκε πάντα στο Βασίλειο της Δαρδανίας,  για την περίοδο μεταξύ των δύο παγκοσμίων πολέμων, πριν η Κοιλάδα γίνει μέρος της Ομοσπονδιακής οντότητας της Σερβίας.

«Βλέπουμε ότι σήμερα υπάρχει μια τάση για εθνική μετανάστευση, σημαίνει ότι έχουν σπάσει τα ιστορικά σύνορα της Αλβανίας», δήλωσε ο ιστορικός Χασάνι.
Η ‘Βέτσερ’ ήρθε σε επαφή με τον ιστορικό  Σκεντέρ Χασάνι, αλλά ο ίδιος δεν επιβεβαίωσε, ούτε αρνήθηκε την ιδέα μιας νέας επαναχάραξης των συνόρων.
Σε ομιλία του ο Χασάνι, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Ιστορικών των Σκοπίων, επανέλαβε αρκετές φορές ότι δεν θέλει να σχολιάσει περισσότερο από αυτά που αναφέρει η εφημερίδα. Είπε μόνο ότι  στη ‘Λάιμ’ έδωσε μια ιστορική άποψη και όχι ότι σχολιάζει ή ότι οραματίζεται επαναχάραξη των συνόρων του κράτους.

Ο συνάδελφός του, εν τω μεταξύ, ιστορικός και νυν γενικός γραμματέας του κράτους για τον Πολιτισμό, Μουζαφέρ Μπισλίμι,  θεωρεί ότι οι ιδέες για την αλλαγή των συνόρων στην Ευρώπη είναι μία ουτοπία και υποστηρίζει ότι οι εν λόγω αλλαγές δεν έχουν την υποστήριξη των Αλβανών των Σκοπίων, ούτε του Κοσσυφοπεδίου, ούτε της Αλβανίας.

Εντούτοις,  ο δήμαρχος του Πρέσεβο, Ραγκμί Μουσταφά δήλωσε στη ‘Λάιμι’ ότι η ιδέα της ανταλλαγής εδαφών, δεν θα πρέπει να απορριφθεί, αλλά θα πρέπει να αναλυθεί σοβαρά.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Από τα Σφακιά της Κρήτης, στο τιμόνι της Google

Από τα Σφακιά της Κρήτης, στο τιμόνι της GoogleΜεγάλωσε στον Καναδά, αλλά έφυγε από το σπίτι σε νεαρή ηλικία για να ταξιδέψει. Η ζωή του άλλαξε όταν πήρε το πρώτο του Mac. Αργότερα, όταν άρχισε να πειραματίζεται με το διαδίκτυο, ξεκίνησε ένας μεγάλος έρωτας. Από τότε, εστιάζει κυρίως στο χώρο των ψηφιακών εφαρμογών και της διάδρασης.

Ο λόγος για τον κρητικής καταγωγής Στιβ Βρανάκη ,ο οποίος σήμερα είναι στο τιμόνι της Google Creative Lab ως καλλιτεχνικός διευθυντής για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και την Αφρική. Η οικογένεια του Στιβ Βρανάκη κατάγεται από τα Σφακιά και μετανάστευσε στο Βανκούβερ στα τέλη της δεκαετίας του '60.

Στη διαδρομή του έως τώρα o Στιβ Βρανάκης δημιούργησε τη δική του εταιρία, ενώ συνεργάστηκε με ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες και συνέβαλε στην καθιέρωση εξαιρετικών νέων ονομάτων στην αγορά, μεταξύ των οποίων η O2, το Amazon και το iPhone στη Βρετανία.

Δημιουργικός διευθυντής τηςVCCP, ο Στιβ Βρανάκης άφησε το 2011 την εταιρία για να δουλέψει στην Google Creative Lab ως καλλιτεχνικός διευθυντής για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και την Αφρική.

goodstory
Διαβάστε περισσότερα » »

Τον πρώτο ελληνικό δορυφόρο κατασκευάζουν Έλληνες επιστήμονες στη NASA

Τον πρώτο ελληνικό δορυφόρο κατασκευάζουν Έλληνες επιστήμονες στη NASAΣύμφωνα με την Καθημερινή δέκα Έλληνες επιστήμονες έως 25 χρόνων, με εξειδίκευση στη ρομποτική, στα ηλεκτρονικά, στο software και στην επικοινωνία, αποτελούν τη διεπιστημονική ομάδα που ετοιμάζει την κατασκευή και εκτόξευση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου. «Το κόστος για να βγει ένας δορυφόρος στο Διάστημα κυμαίνεται στα 300 με 400 εκατ. δολάρια ενώ η διαδικασία της εκτόξευσης είναι χρονοβόρα λόγω μεγάλης αναμονής» δήλωσε ο δρ. Περικλής Παραδόπουλος επικεφαλής της αποστολής.
Γι' αυτό το λόγο πρότεινε στους υπεύθυνους της NASA ένα μικροδορυφόρο με κόστος 100.000 ευρώ και αυτοί συναίνεσαν στην πραγματοποίηση του εγχειρήματος. Η χρηματοδότηση του εγχειρήματος έγινε από ομογενείς δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη σημασία στο εγχείρημα, καθώς θα είναι 100% ελληνικό.
Το όνομα του δορυφόρου προέρχεται από το γράμμα Λ που συναντάται στη λέξη Ελλάς, Ήλιος, Λίθος (δηλαδή «Γη του φωτός»). Ο δορυφόρος θα εντοπίζει σε πραγματικό χρόνο τις γεωγραφικές συντεταγμένες των ελληνικών εμπορικών πλοίων, προσφέροντάς τους σχετική πληροφόρηση για το ενδεχόμενο πειρατείας και τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τον καπετάνιο. Επίσης ο δορυφόρος θα ελέγξει την αντίδραση του υλικού grapheme, από το οποίο αποτελούνται το τρανζίστορ του μέλλοντος, στην (ηλιακή) ακτινοβολία του Διαστήματος.
Ο Λ-sat θα ξεκινήσει το ταξίδι του το 2014 και θα παραμείνει περίπου 300 ημέρες στο διάστημα.

goodstory

Διαβάστε περισσότερα » »

Οι 27...μουγγοί της Βουλής

Κι όμως, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, υπάρχουν 27 βουλευτές που δεν έχουν βγάλει ΠΟΤΕ άχνα... και παίρνουν και 8.000 ευρώ μηνιαίως!...
Τα parapolitika.gr ...μάζεψαν όλα τα ονόματα και σας τα παρουσιάζει:

-Θεοπεφτάτου Αφροδίτη - ΣΥΡΙΖΑ

-Ζέιμπε Χουσείν -ΣΥΡΙΖΑ

-Μίμης Ανδρουλάκης- Ανεξάρτητος

-Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος - Χρυσή Αυγή

-Βλάχβεης Μενέλαος -ΝΔ

-Βλάχος Γιώργος -ΝΔ

-Γαιτάνη Ιωάννα - ΣΥΡΙΖΑ

-Γερμανίδης Αθανάσιος - ΣΥΡΙΖΑ

-Λεονταρίδης Θεόφιλος - ΝΔ

-Λαζαρίδης Χρύσανθος - ΝΔ

-Μάνη Παπαδημητρίου - Άννα -ΝΔ

-Πλακιωτάκης Γιάννης -ΝΔ

-Βύρων Πολύδωρας -ΝΔ

-Πασχαλίδης Ιωάννης -ΝΔ

-Ορφανός Γεώργιος - ΝΔ

-Νικολόπουλος Νίκος - ανεξάρτητος

-Μεικόπουλος Αλέξανδρος -ΣΥΡΙΖΑ

-Σπηλιωτόπουλος Άρης - ΝΔ

-Ταγαράς Νίκος - ΝΔ

-Ψαριανός Γρηγόρης - ΔΗΜΑΡ

- Χατζή Οσμάν - ΠΑΣΟΚ

-Κοψαχείλης Τιμολέων - ΝΔ

-Κοντός Αλέξανδρος - ΝΔ

-Μαρτίνου Γεωργία- ΝΔ

-Κουκοδήμος Κώστας -ΝΔ

-Κλειτσιώτης Κώστας ΝΔ

-Καρασμάνης Γιώργος - ΝΔ

-ΣΥΝΟΛΙΚΑ την πρωτοκαθεδρία έχουν οι βουλευτές της ΝΔ που σύνολο δεν έχουν μιλήσει 17. Ακολουθούν του 5 ΣΥΡΙΖΑ , 2 ανεξάρτητοι, 1 ΠΑΣΟΚ, 1 Χρυσή Αυγή και 1 ΔΗΜΑΡ

Λεπτομέρεια: Oύτε μία φορά δεν έχει μιλήσει και ο Κώστας Καραμανλής, που όμως δεν έχει μιλήσει γενικά και ούτως άλλως αποτελεί μία κατηγορία μόνος του , για να μπει με τους ...υπόλοιπους.

Parapona-Rodou
anoixti-matia
Διαβάστε περισσότερα » »

Συμβολική κατάληψη στο ΤΕΙ Μαιευτικής στην Πτολεμαϊδα την Πέμπτη και Παρασκευή 7 & 8 Φεβρουαρίου

Έπειτα από την δημοσίευση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» το Διοικητικό Συμβούλιό της Σχολής Μαιευτικής κατόπιν αποφάσεων που πάρθηκαν μαζί με της φοιτήτριες και φοιτητές της σχολής προχωρούν σε συμβολική κατάληψη του Ιδρύματος στην Πτολεμαΐδα την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου και Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013
με απώτερο σκοπό να γίνει γνωστό στην κοινωνία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, αλλά και κυρίως στο Υπουργείο Παιδείας τα αιτήματα μας για την παραμονή του τμήματος Μαιευτικής στο νομό.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »