Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Σε επιφυλακή η NASA για το θεαματικό φαινόμενο που θα δούμε 22-23/5

Προειδοποίηση από την NASA και το Ρώσικο διαστημικό κέντρο
Η βροχή μετεωριτών του έτους, θα ενταθεί από της 19 Απριλίου του 2013, ενώ η φάση της μέγιστης συγκέντρωσης στο οποίο οι μετεωρίτες θα έρθουν σε πολύ υψηλές ταχύτητες, θα είναι τη νύχτα μεταξύ 22 και 23 Απριλίου.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλύτερη στιγμή για να παρατηρήσετε την βροχή μετεωριτών θα είναι τις πρώτες πρωινές ώρες το πρωί, ξεκινώντας στις τρεις το πρωί (τοπική ώρα) μέχρι την αυγή, όταν το φεγγάρι θα είναι κρυμμένο, αφήνοντας αρκετά σκοτεινό τον ουρανό για να δείμε τα ίχνη και το φως του σμήνους.
Η δραστηριότητά του γεγονότος θεωρείται μέτρια.
Φυσικά για αυτό το γεγονός, τόσο η NASA, όσο και η ESA, το Κέντρο Διαστήματος και η Ρωσική Πολιτική Προστασία θα βρίσκονται σε επιφυλακή μετά το περιστατικό της 15ης Φεβρουαρίου του 2013 στην Ρωσία, το οποίο είχε την απρόσμενη πτώση ενός μετεωρίτη 17 εκατομμυρίων τόνων πάνω από την πόλη Τσελιάμπινσκ προκαλώντας ζημιές σε πολλά σπίτια, και 1500 τραυματισμούς.
Κατά την περίοδο της μεγαλύτερης δραστηριότητας θα παρατηρήσετε μεταξύ 10 και 20 μετέωρα ανά ώρα, αν και μερικές φορές αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί και 100 φορές.

newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τραπεζικό σκάνδαλο: Η Bundesbank διερευνά καταγγελίες για απόκρυψη ζημιών ύψους 12 δισ. δολ. από την Deutsche Bank

Ποιες κατηγορίες διερευνώνται σχετικά με την απόκρυψη ζημιών ύψους 12 δισ. δολ. από την Deutsche Bank
Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank) ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες ότι η Deutsche Bank έδινε λάθος στοιχεία σχετικά με το χαρτοφυλάκιο πιστωτικών παραγώγων (credit derivatives) που διαθέτει, κάτι το οποίο της επέτρεψε να αποκρύψει ζημίες ύψους 12 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.
Ερευνητές της Bundesbank πρόκειται να επισκεφθούν την επόμενη εβδομάδα τη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της διερεύνησης των καταγγελιών, σημειώνεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.
Τα στελέχη αυτά του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας πρόκειται να πάρουν καταθέσεις από ανθρώπους -μεταξύ των οποίων και πρώην υπαλλήλους της τράπεζας - που έχουν γνώση των χειρισμών που έκανε η Deutsche Bank αναφορικά με τα πιστωτικά παράγωγα, αναφέρει το δημοσίευμα.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ανέφεραν πως τρεις πρώην υπάλληλοι της Deutsche Bank κατήγγειλαν στις αρμόδιες αμερικανικές εποπτικές αρχές ότι η τράπεζα απέφυγε να αναφέρει στις αρχές ζημίες ύψους 12 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Τον Δεκέμβριο, επίσης, η νομική εταιρεία Labaton Sucharow ανακοίνωσε ότι ο Έρικ Μπεν-Άρτσι, πρώην αναλυτής της γερμανικής τράπεζας για τους ποσοτικούς κινδύνους, χρησιμοποίησε ένα πρόγραμμα πληροφοριοδοτών για να διαμηνύσει στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι η Deutsche Bank δεν κατέγραφε σωστά από το 2007 έως το 2010 την αξία του χαρτοφυλακίου της επί πιστωτικών παραγώγων.
Η Deutsche Bank επανέλαβε την ανακοίνωση που είχε κάνει τότε και αρνήθηκε τις καταγγελίες για λάθος αποτίμηση του χαρτοφυλακίου πιστωτικών παραγώγων της. Η τράπεζα δήλωσε ότι οι καταγγελίες έγιναν πριν από δυόμισι χρόνια και πλέον και ότι έρευνα που έγινε από νομική εταιρεία διαπίστωσε ότι αυτές δεν είχαν καμία βάση.
"Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι καταγγελίες προέρχονται από άτομα που δεν είχαν την ευθύνη ή προσωπική γνώση των βασικών γεγονότων και πληροφοριών. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως με τις εποπτικές αρχές μας για το θέμα αυτό", δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.
Η Bundesbank δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες για μέτρα που αφορούν μεμονωμένες τράπεζες. "Γενικά, μπορείτε να υποθέσετε ότι παρακολουθούμε όλες τις καταγγελίες που γίνονται για να αξιολογήσουμε αν ισχύουν", δήλωσε εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας.

Πηγή: ΑΜΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόστιμο 100 ευρώ στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων που λερώνουν τα πεζοδρόμια

Πόσα θα πληρώνουν όσοι ιδιοκτήτες παραβιάζουν τον νόμο για τα ζώα συντροφιάς. Προσπάθεια για την αναβάθμιση του πολιτισμού. Το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή τη Δευτέρα
Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι από την ερχόμενη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες ζώων στον δήμο Αθηναίων, καθώς από τη Δευτέρα οι δημοτικοί αστυνομικοί θα ''κόβουν κλήσεις'', από 100 έως και 30.000 ευρώ σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου για τα ζώα συντροφιάς.
Έτσι αν το ζώο λερώνει πεζοδρόμια και πάρκα, αν σκάβει το πράσινο, αν κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα σε τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων, αν δεν είναι εμβολιασμένο, αν κακοποιείται, τότε οι ιδιοκτήτες του δεν θα μένουν ατιμώρητοι.
Όπως δήλωσε  ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν πρώτα από κεντρικά σημεία της Αθήνας και σιγά-σιγά θα επεκταθούν. ''Δεν πρόκειται να υπάρξει μαζική έξοδος. Δεν μας ενδιαφέρει ο εντυπωσιασμός αλλά η ουσία, να γίνει δηλαδή συνείδηση στους δημότες – ιδιοκτήτες ζώων, η ανάγκη να σέβονται τα ζώα, το περιβάλλον και τους συμπολίτες τους''.
Καταγγελίες
Υπάρχουν καταγγελίες, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, για ιδιοκτήτες που αδιαφορούν για τη συμπεριφορά του τετράποδου φίλου τους, με πρώτες σε συχνότητα τις καταγγελίες για καταστροφή πρασίνου και για μη καθαρισμό περιττωμάτων.
Στην αρχή, θα γίνονται συστάσεις, αλλά αν κάποιος δεν υπακούσει ή αδιαφορήσει, τότε θα δίνονται πρόστιμα, ξεκαθαρίζει ο κ. Αναγνωστόπουλος, συμπληρώνοντας ότι ''ξεκινάει μια προσπάθεια για την αναβάθμιση του πολιτισμού, γιατί το συγκεκριμένο ζήτημα είναι θέμα πολιτισμού''.
Τα πρόστιμα αρχίζουν από 100 ευρώ για τον ιδιοκτήτη που δεν καθαρίζει το σημείο που λερώνει ο σκύλος του και φτάνουν μέχρι τις 30 χιλιάδες ευρώ σε περίπτωση κακοποίησης και βασανισμού των ζώων. Ο νέος νόμος είναι ιδιαίτερα αυστηρός.
Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μπορούν να παρεμβαίνουν ακόμη και σε καταγγελία για σκύλο που έχει εγκαταλειφθεί σε μπαλκόνι, ενώ θα γίνονται έλεγχοι και σε pet shops, όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Πρασίνου του δήμου της Αθήνας, Άγγελος Αντωνόπουλος.
Αυστηρές ποινές και στα pet shops
Μάλιστα, για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης σκύλων και γατών που παραβαίνουν τους κανόνες ευζωίας, ασφάλειας και κτηνιατρικής φροντίδας των προς πώληση ζώων προβλέπεται ακόμη και η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματός τους.
Οι δημότες εκφράζουν παράπονα για την καταστροφή χώρων πρασίνου καθώς και για περιπτώσεις ζώων συντροφιάς που κυκλοφορούν χωρίς έλεγχο σε κοινόχρηστους χώρους κι έχουν δείξει επιθετική συμπεριφορά σε παιδιά και ηλικιωμένους, λέει ο κ. Αντωνόπουλος.
''Πρέπει να μάθουμε να ζούμε όλοι μαζί. Και μπορούμε. Αρκεί να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να προστατεύουμε το πράσινο'', επισημαίνει.
Θετικό χαρακτηρίζει το μέτρο η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Αναστασία Μπομπολάκη, ''αν και δεν είμαστε υπέρ της καταστολής, αλλά της αλλαγής της νοοτροπίας'', επισημαίνει.
''Θεωρούμε ότι η αλλαγή της νοοτροπίας και της αντίληψης, η απόκτηση φιλοζωικής κουλτούρας θα επιτευχθεί εν καιρώ και μέσα από την εκπαίδευση και την ενημέρωση, όμως και η εφαρμογή του νόμου βοηθάει'', τονίζει και καλεί τις αρχές ''να μη μείνουν στα πρόστιμα για τον καθαρισμό των περιττωμάτων των ζώων, που ασφαλώς είναι απαραίτητος, αλλά να δουν με την ίδια ζέση και τα θέματα που αφορούν την ευζωία των ζώων''.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Όταν το Σύστημα αρχίζει ν’ «απειλεί», τότε η «έκρηξη» δεν είναι μακριά....



γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

 
 
 
Ξεσηκώνονταν, πάντα, οι «αφελείς, φτωχοί, ταλαίπωροι και αγαθοί». Και προπάντων, «ονειροπόλοι».
Ποτέ οι «σώφρονες». Ποτέ οι λογικοί. Ποτέ οι «βολεμένοι».
Γι’ αυτό οι επαναστάτες προέρχονταν πάντα από τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Και ποτέ από την Ελίτ.
Η ελίτ κατ’ αρχήν περνάει καλά. Δεν έχει κανέναν λόγο να ξεσηκωθεί.
Επίσης, η ελίτ είναι πάντα «υπερπληροφορημένη».
Και η «υπερπληροφόρηση» προκαλεί δέος («υπερφόρτωση που καίει το σύστημα» - στην κυριολεξία).
Ο Επαναστάτης αντιθέτως δεν ήταν ποτέ υπερπληροφορημένος.
Γι’ αυτό και θαρραλέα «τολμά».
Αλλιώς, δεν θα τόλμαγε.
Δεν ξέρει ποτέ όλες τις «μικρές κρίσιμες λεπτομέρειες». Δεν χρειάζεται να τις ξέρει. Δεν πρέπει να τις ξέρει.
Για να μπορεί να είναι Θανάσιμα και Προκλητικά Τολμηρός.
Ενίοτε, αν και το μεγαλύτερο τμήμα της ελιτ δεν έχει καμία διάθεση για ξεσηκωμούς και ξεβολέματα, ένα άλλο τμήμα της φλερτάρει με την ιδέα.
Άλλοτε, γιατί εποφθαλμιά μια Νέα Τάξη Πραγμάτων με περισσότερα προνόμια γι’ αυτούς, εις βάρος όλων των άλλων. Συμπεριλαμβανομένων και των υπολοίπων τμημάτων της Ελίτ.
Άλλοτε πάλι, πρόκειται για κάποιους «φερέλπιδες νεοεισερχόμενους στην Ελίτ και κυρίως αυτοί που αναδεικνύονται μέσα από τον χώρο της Διανόησης και της Πολιτικής που διαπνέονται από «εξεγερτικά ιδανικά».
Σ’ αυτούς κολλάει το είναι «υπερπληροφορημένοι».
Πχ Αυτό σημαίνει πως, ακόμη και όταν κάποιος απ’ αυτούς τους φερέλπιδες Διανοητές ή/και Πολιτικούς έχει επαναστατικές τάσεις, κάποιοι φροντίζουν να τους ενημερώσουν (υπερ(παρα)πληροφορήσουν) για τις «δυνατότητες των ισχυρών».
Και είναι τόσο έντεχνο αυτό το «ψυχολογικό σεμινάριο» που στο τέλος του ο «φρεσκομυούμενος» έχει παγώσει από την αίσθηση ανημπόριας απέναντι στο «Σύστημα των Ισχυρών».
Ουσιαστικά, αυτή είναι η διαδικασία της «στρατολόγησης» του νέου μέλους της Ελίτ.
Και η μύησή του είναι ένα κράμα «κινήτρων» (πλούτος και ισχύς) εφόσον γίνει άξιο και καλό μέλος της νέας (ισχυρής) τάξης του, «ανημπόριας αντίδρασης» (ο αφέντης σου δεν νικιέται, έχει απίστευτη υπεροπλία, οπότε ξέχνα τις επαναστατικές σου τάσεις) και φόβου (Πρώτον, πάντα υπάρχουν «άπλυτα» που θα βγουν στη φόρα, δεύτερον θα χάσει τα «προνόμιά» του, τρίτον κινδυνεύει ακόμη και η σωματική ακεραιότητα του ιδίου και των οικείων του).

Γι’ αυτό και ποτέ οι λαϊκές εξεγέρσεις δεν ήρθαν από τους ισχυρούς και τις Ελίτ. Ούτε καν από τους νέους φερέλπιδες πολιτικούς, όσο επαναστατικού λόγου κι αν είναι.
Οι Μεγάλες Λαϊκές Αντιδράσεις έγιναν πάντα από «μικρούς» και «άσημους». Αυτούς που δεν τους πιάνουν οι «αισθητήρες του συστήματος».
Λόγω αλαζονείας του;
Λόγω του ότι είναι αδύνατον να παρακολουθούν επιστάμενα τους πάντες;
Λόγω του ότι δεν θέλουν ν’ ασχοληθούν μαζί τους για να μην τους δώσουν αξία και φήμη δημόσια;
Όλα αυτά μαζί κι ακόμη παραπάνω;
Μάλλον.
Μα κυρίως, διότι δεν πρόλαβαν να τους εντοπίσουν και να τους αξιολογήσουν ως κίνδυνο αυτά τα Συστήματα Ανίχνευσης.
Γιατί για διάφορους λόγους δεν τους (απ)έδωσαν έγκαιρα την δέουσα βαρύτητα.
Όχι γιατί δεν έχουν την ικανότητα ανάλυσης αλλά γιατί χρειάζονται χρόνο.
Κι όταν η αντίδραση πχ ξεσπάει σε πολλές και ταχείες μικροεστίες (άρα απρόβλεπτα και χωρίς απαιτήσεις μεγάλων οργανωτικών τεκταινομένων που προκαλούν την προσοχή με το μέγεθός τους) και όχι σε μεγάλο συγκεντρωμένο μέγεθος που δίνει το χρόνο ν’ αξιολογηθεί ως κίνδυνος και το ίδιο το οργανωτικό γεγονός και οι ηγέτες του, τότε έχουμε μπροστά μας μια «τρύπα του συστήματος».

Όσο μια οργανωτική προσπάθεια εξελίσσεται και αναπτύσσεται σε εύρος μάζας και χρόνου, τόσο οι αισθητήρες του συστήματος αξιολογούν ως δυναμική και «άξια προσοχής (και «κατάλληλου χειρισμού»)» την προσπάθεια και στοχοθετούν τους ηγέτες της ως «υποψήφιους για χειρισμό».
Χειρισμός σημαίνει «εξάλειψη πιθανού κινδύνου».
Αυτό με τη σειρά του σημαίνει είτε «απονεύρωση» είτε «εξόντωση» είτε «απορρόφηση».
«Απορρόφηση» σημαίνει πως την κατάλληλη στιγμή, οι «Στρατολογητές» θα τους προσεγγίσουν και θα τους «μυήσουν» στα μυστικά της Κοινωνικής Ισχύος.
Θα έρθει το χρήμα και η έξοδος από την μιζέρια.
Θα έρθει η Ηδονή της Κοινωνικής Ισχύος.
Μετά απ’ αυτό το ευχάριστο σοκ ο «εθισμός» είναι ακαριαίος, άμεσος και μόνιμος.
Το υποκείμενο της Μύησης δεν θέλει να χάσει αυτά τα πολύτιμα που μόλις απέκτησε.
Η Ηδονή (μέσω της ευδαιμονίας) είναι το απόλυτο ναρκωτικό. Μην το ξεχνάμε.
Θα κάνει τα πάντα λοιπόν, θα υπακούσει στις εντολές.
Όποιες κι αν είναι αυτές.
Πχ Θα του επιτραπεί – με κάποιο μέτρο – ο (νοθευμένος, απονευρωμένος) «επαναστατικός λόγος» (για να συνεχίσει να έχει «πολιτική παρουσία») πλην όμως, όταν έρχεται η ώρα των Πολιτειακών Αποφάσεων θα «στηρίζει/ψηφίζει άλλα». Αυτά που θα του επιτάσσει ο «Ψυχοκοινωνικός Επικυρίαρχός» του.
Ταυτόχρονα, θα έχει πειστεί η λογική του με πλήθος επιχειρημάτων (δήθεν μυστική πληροφόρηση και στοιχεία τα οποία αγνοούν οι υπόλοιποι «κοινοί θνητοί») ότι κάθε αντίσταση στον «Αφέντη» είναι μάταιη.
Πχ μα που θα πάτε να κάνετε πόλεμο στα Ίμια; Ξέρετε για τι εξοπλισμούς μιλάμε; Έχετε ιδέα τι σας περιμένει; Έλα κάτσε εδώ να σου πω (λογική/γνώση), τώρα που είσαι «ένας από εμάς, τους Ισχυρούς» (ψυχολογία, χάϊδεμα της ματαιοδοξίας, αίσθηση του ανήκειν στην Ανώτερη Τάξη) και βάλε κι έναν όρκο απορρήτου (απειλή, υλιστική μα ενίοτε και Μυστικιστική) γιατί αυτά είναι διαβαθμισμένες γνώσεις που δεν τις γνωρίζει ούτε πρέπει να τις μάθει η Κοινή Γνώμη. Κι έτσι, «κλαδεύονται» ένας ένας όλοι οι Ισχυροί παράγοντες – πιθανοί «κομβικοί κίνδυνοι» -  του τόπου – και του Status Quo των ισχυρών. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Κι αν δεν σταθούν αρκετά αυτά τα δύο (πλούτος/ισχύ και – τάχαμου – διαβαθμισμένη γνώση/λογική) καραδοκεί ο υπερτονισμός του ύστατου όπλου: ο Φόβος, η Απειλή.
Ποιά ψυχοσύνθεση άραγε θα μπορούσε ν’ αντισταθεί σ’ αυτά;
Ο Ασκητής;
Ο Πιστός;
Ο Τρελός;
Ο Οργισμένος;
Ο Ηθικός;
Ο Αφιερωμένος;
Ο πεισματάρης ιδεολόγος;
Ο άτεγκτος ονειροπόλος;

Όλα αυτά μαζί κι άλλα πολλά ακόμη ψυχο-μυστικιστικά μη χειραγωγίσιμα απ’ τον αντίπαλο χαρακτηριστικά;

Σίγουρα πάντως, όχι η Ψυχρή Λογική  και η Σωφροσύνη. Εφόσον είναι η άλλη όψη της αυτοσυντήρησης.
Όχι. Αυτό δεν ανήκει στα παραπάνω. Δεν μπορεί ν’ ανήκει και δεν ανήκει.
Όποιος διακατέχεται απ’ αυτό το χαρακτηριστικό συνεχίζει να φοβάται το «τι θα κάνουμε χωρίς τους Βάρβαρους»...Τι θα κάνουμε αν καταρρεύσει η Τάξη Πραγμάτων που «μας θρέφει»;
Και στις χαμηλότερες κοινωνικές βαθμίδες, ο «μιμητής και ομοιότυπός» του -  συνεχίζει να λέει:
 «καλύτερα να είσαι νηστικός πάνω σ’ έναν τρύπιο καναπέ και δέκα φορές τη μέρα να στήνεσαι στα τέσσερα για την δόση του βιασμού υποταγής σου παρά να διακινδυνεύσεις ακόμη κι αυτά και να βρεθείς να κοιμάσαι εξαθλιωμένος στους δρόμους ή ακόμη και στο βουνό κάτω από οβίδες και σφαίρες».

Όχι. Η Ψυχρή Λογική είναι συνώνυμο της Συντήρησης μιας κατάστασης όσο δυσάρεστη κι αν είναι.
Είναι βόλεμα, φόβος, εφησυχασμός. Νάρκωση.

Και είναι βεβαίως κι αυτοί που βρίσκονται στο «Μεταίχμιο»...αλλά άστους αυτούς για μετά...

Προηγούνται οι πολλοί...
Οι «ήσυχοι»...οι «αφανείς»...
Αυτοί που οργίζονται σιωπηλά αλλά δεν εκδηλώνονται.
Αυτοί που αγωνιούν πλην όμως  «κρατιούνται».
Αυτοί είναι ο πραγματικά επικίνδυνος «αστάθμητος παράγοντας».
Πόσοι απ’ αυτούς είναι έτοιμοι να κάνουν την «εμφάνισή» τους; Την «κίνησή» τους...
Πόσοι απ’ αυτούς εννοούν αυτή την «κίνηση» ως politically correct;
Και πόσοι την εννοούν ως «δυναμική»;
Η πρώτη θεωρείται απ’ το σύστημα ως ασφαλής και οιονεί ελεγχόμενη.
Η δεύτερη απρόβλεπτη και εξαιρετικά επικίνδυνη.
Καθώς η έννοια «δυναμική» έχει ένα απίστευτα μεγάλο εύρος.
Μπορεί να είναι απλώς συμμετοχή σε μια διαδήλωση ή κατάληψη. Ή κάποια άλλη ανώδυνη ακτιβιστική ενέργεια.
Μπορεί όμως να είναι και πολλά άλλα ιδιαζόντως επικίνδυνα.
Κι αν ο απρόβλεπτος αφανής πολίτης στρατολογηθεί από μια εξτρεμιστική ομάδα;
Και ΟΚ, αυτό μπορεί και να θεωρηθεί από το σύστημα ως και πάλι «οιονεί ελεγχόμενο». Πριν κάνει κάτι επικίνδυνο, ίσως και να προλάβει να «κατευθυνθεί έντεχνα» προς «ελεγχόμενες εκτονώσεις» της οργής του (βλ. «που να εξυπηρετούν το ίδιο το Σύστημα»).
Αν όμως το «κλικ» που γίνει μέσα του τον οδηγήσει είτε στο να κάνει κάτι – ανεξέλεγκτα - μόνος του (πχ να πάρει το όπλο και να μπουκάρει σε μια εφορία, μια ΔΕΗ ή μια πολιτική εκδήλωση) είτε στο να στήσει μια ομάδα μόνος του;
Κι αν αμέσως μετά «βρει μιμητές»;
Κι αν το «πλήθος των Σιωπηλών Ήσυχων Ανθρώπων» κάνει το ίδιο;

Αυτές οι «τρύπες του συστήματος» είναι που ανησυχούν τους «Σχεδιαστές και Συντηρητές του»....

Εξ’ ου και όλη η προσπάθεια εντοπίζεται στο να ενθαρρύνεται ο «αφανής» να εκδηλώνει την οργή του...με όσο γίνεται περισσότερους τρόπους...
Δημιουργικούς/ατομικούς ή ομαδικούς.
Ώστε να περάσει στο ενδιάμεσο στάδιο που λέγαμε προηγουμένως:

Στο «Μεταίχμιο».
Να περάσει από το «σκοτάδι της αφάνειας» στο «Φως».

Αυτοί που θα ξεχωρίσουν θα γίνουν «αντικείμενο ερεύνης».
Θα μπουν σε μια «Διαδικασία Διαλογής».
Το σύστημα τους επιτηρεί και τους ελέγχει. Κι αναλόγως τους «χειραγωγεί».
Αν χρειαστεί, θα τους «φθείρει».
Αν χρειαστεί, θα τους παρασύρει σε ανώδυνες – για το σύστημα – διαδρομές δράσης.
Αν χρειαστεί, θα τους στρατολογήσει.
Αν χρειαστεί, θα τους δελεάσει/εξαγοράσει.
Αν χρειαστεί, θα τους απειλήσει. Φανερά ή συγκεκαλυμμένα.
Αν χρειαστεί, θα τους παρεμβάλει «εμπόδια/χρονοτριβές» ώστε να τους καθυστερήσει σημαντικά στην κοινωνικοπολιτική (ή ατομικά δημιουργική) δράση τους. Μέχρι να τους εξαντλήσει. Να τους κάνει ακίνδυνους. Να τους «απονευρώσει», να τους «βγάλει εκτός πορείας».
Αν χρειαστεί, θα τους ανοίξει κάποιες οδούς προς πιο «ελεγχόμενες κοινωνικοπολιτικές νόρμες δράσης».
Μπορεί, εντέλει, να τους χειραγωγεί, να παίζει με την συνείδηση και την βούλησή τους ακόμη κι αν αυτοί δεν το έχουν συνειδητοποιήσει. Ακόμη κι αν αυτοί νομίζουν ότι δρουν ανεξάρτητα.
Κι αν χρειαστεί, θα τους κάνει ακόμη και delete....

Απ’ όλα έχει ο μπαξές...και το «καλάθι όπλων» του Συστήματος βεβαίως....

(Εσύ που ανήκεις κατά τη γνώμη σου; Σε ποιά κατηγορία από όλες τις παραπάνω;)

Αυτό που ενδόμυχα και κυρίως ανησυχεί το Σύστημα  είναι μήπως φτάσει κάποια στιγμή που ο ταλαίπωρος «Αφανής Μικρούλης» δεν αγωνιά πια για τις εξοντωτικές ποινές του Αφέντη Συστήματος προς την ζωούλα του.
Αντιθέτως, αρχίσει να αδημονεί για το πότε θα έρθουν επιτέλους οι χειρότερες των Ποινών, αυτές που θα του διαλύσουν και τις τελευταίες «σταθερές» της μίζερης ζωούλας του.
Αυτές που λειτουργούν σαν άγκυρα και τον κρατούν δεμένο στην Μη-Δράση. Νοιώθει τότε πως έχει ανάγκη αυτό το «τελειωτικό χτύπημα» του Συστήματος εναντίον του για ν’ απελευθερωθεί.
Να μην νοιώθει πλέον πως υπάρχει οτιδήποτε που τον κρατάει υποχρεωμένο ν’ ανέχεται ότι κι αν του κάνει αυτός ο Σαδιστής Αφέντης.
Αδημονεί (αυτός ο Τσακισμένος Μικρούλης Πολίτης) να τον καταστρέψει κοινωνικά το Σύστημα. Αδημονεί να τον συλλάβουν, να του καταστρέψουν την οικογένεια, να τον σύρουν στα Δικαστήρια, να τον χώσουν Φυλακή για να νοιώσει «ελεύθερο να εξαπολυθεί το αγρίμι μέσα του». Να νοιώσει ελεύθερος να «χτυπήσει κι αυτός». Εξίσου αδίστακτα. Εξίσου αλύπητα.

Αυτό το συναίσθημα του «Μικρούλη Ευϋπόληπτου Πολίτη» είναι που φοβάται το Σύστημα.
Το Μόνο που φοβάται...

Γιατί τότε είναι που διαλύονται όλες μα όλες οι «Σταθερές» πάνω στις οποίες είναι χτισμένο το Σύστημα.
Αν δεν έχει ο Πολίτης κάτι να φοβάται, τότε είναι πραγματικά επικίνδυνος.
Γιατί δεν υπάρχει τίποτα να συγκρατήσει την οργή του.
Τότε είναι που αντεπιτίθεται. Λυσσασμένα.
Χωρίς να υπολογίζει ούτε καν την ζωή του.
Γιατί, εφόσον έχασε τη δουλειά του, την οικογένειά του, την ελευθερία του, την αξιοπρέπειά του, την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή δική του και των παιδιών του και ζει την απόλυτη εξαθλίωση, δεν έχει τίποτε άλλο να φοβάται πλέον.
Τότε είναι που νοιώθει ότι παίρνει τη ζωή του στα χέρια του.
Και βεβαίως, την ίδια τη Δικαιοσύνη.
Τότε είναι που ο «Μικρούλης αυτός Πολίτης» ίσως κάνει (εν πλήρη συνειδήσει) μια «πρώτη έκρηξη» μόνο και μόνο για να «δώσει ένα τέλος» σ’ αυτήν την «ρευστή κατάσταση».
Να προσφέρει δηλαδή την «αφορμή» στο Σύστημα να του δώσει το τελειωτικό χτύπημα. Να υποχρεώσει το Σύστημα να τον κυνηγήσει. Να του ασκήσει δίωξη, να τον συλλάβει, να τον καταστρέψει.
Για να πάψει ν’ «αγωνιά». Να κοπούν οι «άγκυρες/φυλακές» και να «νοιώσει ελεύθερος» να «χτυπήσει κι αυτός». Να «αντιδράσει» επιτέλους «δυναμικά».
Είναι περίεργη (sic!) η ψυχολογία αυτού του «Μικρούλη» σε φάσεις όπως η παραπάνω.
Είναι ικανή για κάθε είδους «μεταστροφή».

Όταν, εν μέσω τέτοιων δραματικών κοινωνικοοικονομικών καταστάσεων, όπου ώρα την ώρα καταστρέφονται τα πάντα,  το Σύστημα αποφασίζει να «ασκήσει μια συγκεκαλυμμένη απειλή» προς έναν τέτοιον άνθρωπο (Μικρούλη Πολίτη) του «Μεταίχμιου» πρέπει να γνωρίζει ότι ίσως αυτό είναι η «μοιραία κίνηση» που θα «μεταστρέψει την ψυχολογία» αυτού του Πολίτη «προς τις θανάσιμες παραπάνω διαδρομές».

Τότε είναι που «παίζει με τη φωτιά» το Σύστημα.

Κι ο Νοών Νοείτω...

Γιώργος Ανεστόπουλος
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Βόμβα από ALPHA BANK: E.E. και ευρώ τελειώνουν!

Διαβλέποντας το τι έρχεται η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank κάνει ειδική αναφορά το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων που εκδίδει για την απόφαση του Eurogrpoup αναφορικά με την Κύπρο και προβαίνει σε μια πρωτοφανή για τράπεζα, επίθεση κατά της του ανώτατου ευρωπαϊκού οργάνου που έχει εξελιχθεί σε όργανο της Γερμανίας.

Όπως επισημαίνεται στο δελτίο, η απόφαση της 25ης Μαρτίου, συνεπάγεται μια σειρά από εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις για το χρηματοοικονομικό σύστημα, και κυρίως στην ουσιαστική απομόνωση και συρρίκνωση του τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, και, κατά συνέπεια, της οικονομίας της μεγαλονήσου.

Ας δούμε τα κυριότερα αποσπάσματα του δελτίου της Alpha Bank:

“Η απόφαση αυτή συνεπάγεται μια σειρά από εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις για το χρηματοοικονομικό σύστημα, και κυρίως στην ουσιαστική απομόνωση και συρρίκνωση του τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, και, κατά συνέπεια, της οικονομίας της μεγαλονήσου. Σημειώνεται ότι η απόφαση του Eurogroup της 15 ης Μαρτίου για την επιβολή της έκτακτης εισφοράς στις τραπεζικές καταθέσεις ήταν από πάσης απόψεως παράλογη και επώδυνη για την οικονομία της Κύπρου. Ωστόσο, εκείνο που διογκώνει υπέρμετρα τις αρνητικές επιπτώσεις εκείνης της απόφασης είναι η μη άμεση εφαρμογή της μετά την ανακοίνωσή της. Αυτή η εξέλιξη υποχρέωσε σε κλείσιμο των τραπεζών από την Τρίτη 18/3/2013, και στην επιβολή δραματικών περιορισμών στις αναλήψεις από τις τράπεζες της Κύπρου για απροσδιόριστο διάστημα μετά το άνοιγμά τους την Πέμπτη 28/3/2013.

Οι ενέργειες αυτές ήταν επόμενο να οδηγήσουν στην αποδιοργάνωση και σε αβάστακτη οικονομική επιβάρυνση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου, στο πάγωμα κάθε μορφής οικονομικής δραστηριότητας στην Κύπρο. (…)

Οδηγηθήκαμε σε μια άνευ προηγούμενου επιβολή της ουσιαστικής ακύρωσης της δυνατότητας λειτουργίας ( αντί της αναγκαίας εξυγίανσης ) του χρηματοοικονομικού συστήματος της Κύπρου τόσο στη βραχυχρόνια όσο και στη μεσο – χρόνια περίοδο. Αυτό προκύπτει από τα πραγματικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Κύπρο και τις πρακτικές « εξυγίανσης » που ακολουθούνται.

Ειδικότερα, η αποκατάσταση της καταλυτικά διαταραγμένης εμπιστοσύνης των καταθετών και των επενδυτών στην οικονομία της Κύπρου μετά τα συμβάντα της προηγούμενης εβδομάδος θα είναι ένα εγχείρημα με σχεδόν αξεπέραστες δυσκολίες. Σημειώνεται ότι οι καταθέτες με ανασφάλιστες καταθέσεις τόσο στην ΛΤΚ όσο και στην ΤΚ θα χάσουν ένα σημαντικό μέρος ( σχεδόν το σύνολο στη ΛΤΚ και γύρω στο 40% στην ΤΚ ) των αποταμιεύσεών τους. Από την άλλη πλευρά ακόμη και οι καταθέτες με καταθέσεις έως € 100.000 υποχρεώνονται τώρα ( αναπόφευκτα ) σε περιορισμένες αναλήψεις των δικών τους αποταμιεύσεων, ενδεχομένως για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Πως θα συμπεριφερθούν αυτοί οι καταθέτες μόλις αποκτήσουν τη δυνατότητα ανάληψης των δικών τους χρημάτων ;

Πότε θα ξεχαστούν τα ανωτέρω έτσι ώστε να αποκατασταθεί ξανά η εμπιστοσύνη για τοποθετήσεις αποταμιεύσεων στις τράπεζες της Κύπρου, όπως φαίνεται να διαβεβαιώνει του Eurogroup;

Η αναπόφευκτη μεγάλη μείωση των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου λόγω των ανωτέρω ανεξέλεγκτων πρακτικών, φαίνεται ότι επιδιώκεται ανοικτά από το Eurogroup – που κάνει λόγο για μείωση του χρηματοοικονομικού τομέα της Κύπρου στο μέσο όρο της ΕΕ -27 έως το 2018. Αυτή, ωστόσο, η επιβληθείσα δραστική μείωση των καταθέσεων χωρίς επιστροφή, η οποία μπορεί να ανέλθει σε δεκάδες δις ευρώ, θα συνεπάγεται αναπόφευκτα τη δημιουργία υπέρμετρα μεγάλων χρηματοδοτικών ανοιγμάτων στη νέα Τράπεζα Κύπρου και θα διογκώσουν αναπόφευκτα περαιτέρω την ήδη διογκωμένη ( με τα € 9,2 δις της Λαϊκής ) εξάρτησή της από την ΕΚΤ.

Θα υπάρξουν τότε αφόρητες πιέσεις για δραστική μείωση της χρηματοδότησης της οικονομίας στα επόμενα έτη καθώς και για τον περιορισμό των δυνατοτήτων χρηματοδότησης και προσφοράς ολοκληρωμένων επιχειρηματικών υπηρεσιών σε ξένες επιχειρήσεις που ήταν ένα από τα βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου έως σήμερα. Αυτό θα έχει αναπόφευκτα πολύ σημαντικές και σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτα αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της Κύπρου και στη ζωή των κατοίκων της. Η έκταση της πτώσης του ΑΕΠ της χώρας δεν μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί διότι τα νέα δεδομένα ακόμη διαμορφώνονται και οι συμπεριφορές των οικονομικών μονάδων στο νησί θα πρέπει να εκδηλωθούν σαφέστερα.

Ωστόσο, είναι ευρέως αποδεκτό ότι η πτώση του ΑΕΠ θα είναι μεγάλη και μακροχρόνια. Ως αποτέλεσμα κανείς δεν θέλει σήμερα να κάνει προβλέψεις για την εξέλιξη των επισφαλειών στις τράπεζες που θα απομείνουν, τόσο λόγω της επιδεινούμενης ύφεσης όσο και λόγω της μείωσης των καταθέσεων – δεδομένου ότι πολλές καταθέσεις συνδέονται και με χορηγήσεις. Εξίσου εκπληκτική με τα ανωτέρω είναι και η προσπάθεια που γίνεται να περιβληθεί η ουσιαστική διάλυση του χρηματοοικονομικού συστήματος στην Κύπρο με ιδεολογικό περιεχόμενο.

Ξαφνικά ανακαλύφθηκε ότι οι καταθέσεις μιας τράπεζας άνω των € 100.000 είναι όντως ανασφάλιστες και ότι μπορεί να κατασχεθούν για την ανα – κεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτή η ανακάλυψη, εντελώς τυχαία, έγινε μετά τη διάθεση στην προηγούμενη 5 ετία πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ κρατικού χρήματος για τη διάσωση των τραπεζών ( και κυρίως των « ανασφάλιστων » καταθετών ) σε πολλές από τις χώρες του κεντρικού πυρήνα της Ευρωζώνης και μετά τη διάθεση επίσης πολλών επιπλέον τρις Ευρώ χρήματος χαμηλού κόστους από την ΕΚΤ για τη σταθεροποίηση αυτών των τραπεζών ( και των « ανασφάλιστων » καταθετών τους ) μετά τη διάσωσή τους. Τώρα βέβαια πρόκειται για τις τράπεζες μιας μικρής χώρας ( της Κύπρου ), οι οποίες σημειωτέον δεν βρέθηκαν ποτέ φορτωμένες με τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια των ΗΠΑ και με άλλες απαιτήσεις ( τοξικά ομόλογα ) με ανύπαρκτη δυνατότητα εξυπηρέτησης.

Αντίθετα, είχαν καταθέτες που τις εμπιστεύονταν έως σήμερα, ακόμη και στην περίοδο μετά τις ζημιές που τους επιβλήθηκαν, και πάλι με το ελληνικό PSI Plus, παρ ’ όλες τις αιτιάσεις ( αναπόδειχτα ασφαλώς ) για « οικονομία καζίνο », για « ρώσους ολιγάρχες », για « φορολογικούς παραδείσους », κ. ά.

Στην τρέχουσα περίοδο κατά την οποία οι περιφερειακές οικονομίες της Ευρωζώνης βρίσκονται σε κρίση ( χρηματοοικονομική και οικονομική ), όλα αυτά, βέβαια, θέτουν ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην προσπάθεια αυτών των χωρών για έξοδό τους από την κρίση. Συμπερασματικά, το ότι οι καταθέσεις άνω των € 100.000 είναι ανασφάλιστες το ξέρει όλος ο κόσμος.

Το να χρησιμοποιούνται, όμως, επιλεκτικά από το Eurogroup και από το ΔΝΤ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, απλώς και μόνο επειδή είναι ανασφάλιστες, εξασθενεί ( αντί να ενισχύει ) την Ζώνη του Ευρώ ως σύνολο, και υπονομεύει εν τη γενέσει του το σύστημα ευρωπαϊκής τραπεζικής εποπτείας και διευθέτησης τραπεζικών κρίσεων, που αποφασίσθηκε εν μέσω της κρίσεως στην Ευρωζώνη.

Πρόκειται για επικίνδυνη πρακτική που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην αποδυνάμωση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που φωτισμένοι Ευρωπαίοι Ηγέτες άλλων εποχών ανάλωσαν τη ζωή τους για να τη δημιουργήσουν και να την θεσμοθετήσουν”.

Όταν οι ίδιες οι τράπεζες γράφουν αυτά για την απόφαση του Εurogroup τι να προσθέσουν οι “απλοί θνητοί” εν όψει την επερχόμενης κατάσχεσης ποσοστού (θεωρητικά ποσοστού γιατί πρακτικά στην Κύπρο δημεύθηκαν όλες οι καταθέσεις και όσα θέλει δίνει η τρόϊκα) των καταθεσεων τους για να χρηματοδοτηθούν τα γερμανικά ταμεία;


ramnousia.com
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Κούβα δημιουργεί τέσσερα εμβόλια κατά του καρκίνου: ένα μάθημα για τις φαρμακευτικές που δεν είπαν όμως οι ειδήσεις

Ότι η Κούβα έχει αναπτύξει εμβόλια για τέσσερις διαφορετικούς τύπους καρκίνου είναι σίγουρα μεγάλη είδηση ​​για την Ανθρωπότητα (1), αν λάβουμε υπόψη ότι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κάθε χρόνο στον κόσμο, από την ασθένεια αυτή, πεθαίνουν περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι (2).

Ωστόσο, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν σχεδόν αγνοήσει την είδηση αυτή παντελώς.
Το 2012 η Κούβα κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το πρώτο θεραπευτικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα προηγμένο σε παγκόσμιο επίπεδο, το CIMAVAX-EGF (3). Και τον Ιανουάριο του 2013 ανακοίνωσε το δεύτερο, Racotumomab (4).

Κλινικές Μελέτες σε 86 χώρες δείχνουν ότι αυτά τα εμβόλια, δεν θεραπεύουν πλήρως την ασθένεια, αλλά επιτυγχάνουν τη μείωση των όγκων και προσφέρουν μια σταθερή φάση της νόσου, αυξάνοντας το προσδόκιμου και την ποιότητα ζωής του ασθενούς.

Το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας στην Αβάνα, στη Κούβα, είναι ο δημιουργός όλων αυτών των εμβολίων. Ήδη από το 1985 το κέντρο αυτό ανέπτυξε το εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β (5), μοναδικό στον κόσμο, και αργότερα και πολλά άλλα, όπως αυτό κατά της ηπατίτιδας Β ή του δάγκειου (6). 

Επιπλέον, συνεχίζει την έρευνα του για χρόνια για να αναπτύξει εμβόλιο κατά του HIV-AIDS (7). Ένα άλλο κέντρο ιατρικών ερευνών στην Κούβα, τα εργαστήρια LABIOFAM, ανέπτυξε επίσης ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο κατά του καρκίνου: το Vidatox, από το μπλε δηλητήριο του σκορπιού (8).
Η Κούβα εξάγει αυτά τα φάρμακα σε 26 χώρες, και συμμετέχει σε κοινοπραξίες στην Κίνα, τον Καναδά και την Ισπανία (9). Όλα αυτά σπάνε εντελώς ένα στερεότυπο διαδεδομένο, ενισχυμένο από τη σιωπή των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την πρόοδο της Κούβας και άλλων χωρών του Νότου: η ιατρική-φαρμακευτική έρευνα στο προσκήνιο εμφανίζεται μόνο στις χώρες που ονομάζονται «αναπτυγμένες».

Αναμφίβολα, οι κουβανικές οικονομικές επιδόσεις αυξήθηκαν μέσω της επίτευξης των διεθνών πωλήσεων αυτών των φαρμάκων (10). Ωστόσο, η έρευνα μάρκετινγκ και η φιλοσοφία είναι τελείως αντίθετη με την επιχειρηματική πρακτική των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών παγκοσμίως.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ιατρικής, Richard J. Roberts, κατήγγειλε πρόσφατα τις φαρμακευτικές εταιρείες ότι προσανατολίσουν την έρευνά τους σε αντίθετη κατεύθυνση από την θεραπεία της ασθένειας του καρκίνου, με σκοπό την ανάπτυξη φαρμάκων για άλλες χρόνιες παθήσεις, πράγμα πιο οικονομικά αποδοτικό για τις εταιρείες αυτές (11). Έτσι, το 90% του προϋπολογισμού για έρευνα διατίθεται σε ασθένειες που πλήττουν μόνο το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η ιατρο-φαρμακευτική βιομηχανία της Κούβας, εξακολουθεί να παραμένει μια σημαντική πηγή ξένου συναλλάγματος για τη χώρα, που διέπεται από αρχές ριζικά αντίθετες με τα παραπάνω.

Πρώτον, οι έρευνες τους αποσκοπούν, σε μεγάλο μέρος, για την ανάπτυξη εμβολίων που σκοπό έχουν τη πρόληψη ασθενειών και ως εκ τούτου έτσι τη μείωση δαπανών για αγορά φαρμάκων του πληθυσμού. Σε ένα άρθρο στο έγκυρο περιοδικό Science, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (Καλιφόρνια), ισχυρίστηκαν ότι η Κούβα κατέχει υψηλότερους δείκτες στον τομέα καλύτερης υγείας από τις ΗΠΑ (12). Ο λόγος: η απουσία, στο κουβανικό μοντέλο, εμπορικών πιέσεων και κινήτρων από φαρμακευτικές εταιρείες, και μια επιτυχημένη στρατηγική εκπαίδευση των ανθρώπων σχετικά με την πρόληψη της υγείας.

Επιπλέον, οι φυσικές και παραδοσιακές θεραπείες, όπως η φυτική ιατρική, ο βελονισμός, η ύπνωση και πολλές άλλες-μη κερδοφόρες πρακτικές για τους κατασκευαστές φαρμάκων, έχουν χτιστεί εδώ και χρόνια στο δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας του νησιού (13) .

Εν τω μεταξύ, στην Κούβα τα φάρμακα που διανέμονται, πρώτον, στο εθνικό δίκτυο δημόσιων νοσοκομείων, είναι δωρεάν ή επιδοτούμενα τα πολύ-ακριβά, χάρη στα κέρδη από τις εξαγωγές τους (14).

Η φαρμακευτική βιομηχανία της Κούβας , επίσης, προορίζεται μόνο για διαφήμιση του προϋπολογισμού των δαπανών που, στην περίπτωση των πολυεθνικών, το κόστος της διαφήμισης είναι ανώτερο ακόμα και από το κόστος που επενδύουν στη ίδια την έρευνα για το εκάστοτε φάρμακο (15).
Τέλος, η Κούβα έχει προωθήσει την παραγωγή γενόσημων φαρμάκων που διατίθενται για φτωχές χώρες και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σε τιμή πολύ χαμηλότερη από εκείνη της μεγάλης παγκόσμιας βιομηχανίας (16).

Αλλά αυτές οι συμφωνίες, που δεν συμφέρουν τους κανόνες της αγοράς, δημιουργούν ισχυρές πιέσεις από τις λοιπές φαρμακευτικές βιομηχανίες. Πρόσφατα, η κυβέρνηση του Ισημερινού στην Κούβα ανακοίνωσε την αγορά ενός αριθμού των φαρμάκων με αντάλλαγμα υποτροφίες για παιδιά από το Εκουαδόρ να φοιτήσουν στις Κουβανικές σχολές (17 ). Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εργαστηρίων όμως του Εκουαδόρ άρχισε διαμαρτυρίες και έκανε αμέσως εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης, διαδίδοντας το μήνυμα της υποτιθέμενης κακής ποιότητας των κουβανικών φαρμάκων (18).

Επιπλέον, πολλοί αναλυτές βλέπουν πίσω από το πραξικόπημα στην Ονδούρα, το 2009, την μεγάλη διεθνής φαρμακευτική βιομηχανία, καθώς η κυβέρνηση του ανατραπέντος Μανουέλ Σελάγια, στο πλαίσιο της συμφωνίας ALBA, προόριζε να αντικαταστήσει την εισαγωγή των φαρμάκων από τις πολυεθνικές με της Κούβας (19).

Επιπρόσθετα, ο αποκλεισμός των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα επιβάλλει μεγάλα εμπόδια στο διεθνές μάρκετινγκ των φαρμακευτικών κουβανικών προϊόντων, αλλά και άμεσα βλάπτει αμερικανούς υπηκόους Για παράδειγμα, 80.000 άτομα με διαβήτη που υποφέρουν στις ΗΠΑ κάθε χρόνο από ακρωτηριασμό των ποδιών τους, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο κουβανικό εμβόλιο Heperprot-Ρ Κούβας που εμποδίζει μια τέτοια εξέλιξη (20).

Ο βραβευμένος με Νόμπελ στη Χημεία, Peter Agre, δήλωσε πρόσφατα ότι “η Κούβα είναι ένα μεγάλο παράδειγμα για το πώς ενσωματώνεται επιστημονική γνώση και έρευνα” (21). Η Ιρίνα Μπόκοβα, Γενική Διευθύντρια της UNESCO, είπε ότι ήταν «πολύ εντυπωσιασμένη» με τα επιστημονικά επιτεύγματα της Κούβας και έδειξε τη βούληση της οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών για την προώθησή τους σε όλο τον κόσμο (22). Το ερώτημα είναι αναπόφευκτο: με την επιτακτική ανάγκη για συνεργασία με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τη διάδοση;
Πηγή και μετάφραση στα ελληνικά: Sierra Maestra
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Ενεργοποιήθηκε η νέα υπηρεσία για την συμπλήρωση ΑΜΚΑ και ΑΦΜ για τους συνταξιούχους δημοσίου

AMKAΑπό το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή η νέα διαδικτυακή υπηρεσία «Συμπλήρωση κενών ΑΜΚΑ και ΑΦΜ», με σκοπό την διευκόλυνση των συνταξιούχων δημοσίου.
Ο δικαιούχος σύνταξης θα έχει τη δυνατότητα χρησιμοποιώντας το τελευταίο ενημερωτικό σημείωμα κάθε σύνταξης που λαμβάνει ή άλλο έγγραφο του Ταμείου από το οποίο να προκύπτουν τα στοιχεία του, να ελέγχει εάν είναι συμπληρωμένα τα στοιχεία ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και σε περίπτωση έλλειψης ενός από τα δύο, να τα συμπληρώνει.
Η νέα υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Η.ΔΙ.Κ.Α (www.idika.gr) και στην ιστοσελίδα του ΑΜΚΑ (www.amka.gr) από το απόγευμα της Δευτέρας 1/4/2013 έως το βράδυ της Δευτέρας 8/4/2013.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες χρήσης της νέας υπηρεσίας οι συνταξιούχοι δημοσίου θα μπορούν να ενημερώνονται στο τηλέφωνο: 2461351218

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Καταγγελίες για μεταφορά απορριμμάτων δήμων της κεντρικής Μακεδονίας στα Ορυχεία της ΔΕΗ

Το ενδεχόμενο ύστερα από προφορικές καταγγελίες ότι στο χώρο υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων στα Ορυχεία της ΔΕΗ μεταφέρονται σκουπίδια από δήμους της κεντρικής Μακεδονίας θα διερευνήσει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ και Αντιδήμαρχος του δήμου Εορδαίας Σοφοκλής Σιδηρόπουλος. Σχετικό ερώτημα θα διατυπώσει και στη σημερινή συνεδρίαση της εταιρείας ζητώντας παράλληλα και τα στοιχεία του ζυγολογίου των απορριμμάτων για κάθε δήμο προκειμένου να έχει σαφή εικόνα με δεδομένο ότι ο όγκος τους παρουσιάζει μείωση.

Σημειώνει ότι ακόμη και ο δήμος Βέρροιας που κάνει χρήση του ΧΥΤΑ στα Ορυχεία μέσω της σύμβασης που υπεγράφη πριν από 2 χρόνια περίπου με την ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ  θα πρέπει μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους να οριοθετήσει ανάλογο χώρο στην περιοχή του όπως το ίδιο θα πρέπει να πράξει και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Ανυπόστατες οι καταγγελίες απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ Δημοσθένης Μαυρίδης υπογραμμίζοντας πως μόνον ο δήμος Βέροιας και κανείς άλλος δήμος της Κεντρικής Μακεδονίας δεν κάνει χρήση του ΧΥΤΑ.  

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Ανακινείται το θέμα του Ξενώνα των καρκινοπαθών

Τις διαδικασίες για την λειτουργία του Ξενώνα προωθεί ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας που ατόνησαν λόγω των κινητοποιήσεων για την αυτονομία της μονάδας χημειοθεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας φιλοξενώντας καρκινοπαθείς μετά τις χημειοθεραπείες και συγγενείς τους. Στη συζήτηση που έγινε με την δημοτική Αρχή Εορδαίας ζητήθηκε η παραχώρηση του κτιρίου που ανήκει στην δημοτική επιχείρηση ύδρευσης – αποχέτευσης Εορδαίας και βρίσκεται κοντά στο Νοσοκομείο της Πτολεμαϊδας και για να τελεσφορήσει θα πρέπει να παραχωρηθεί επίσημα. Σύμφωνα με στοιχεία του 2012 στη μονάδα χημειοθεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου προσήλθαν 1500 άτομα από την Δυτική και κεντρική Μακεδονία καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη του ξενώνα καρκινοπαθών. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση για την ανεξάρτητη λειτουργία του τμήματος χημειοθεραπείας.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα:Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις μαστού σε γυναίκες από 35 έως 65 ετών 13-14/4 & 20-21/4

mastosΟ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας σε συνεργασία με τον μαιευτήρα γυναικολόγο κ. Εσκιτζή Παναγιώτη θα διενεργήσει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις μαστού , σε γυναίκες από 35 έως 65 ετών. Ακόμα θα διδαχθεί ο σωστός τρόπος ψηλάφησης μαστού.
    Οι εξετάσεις θα γίνουν στα γραφεία του Συλλόγου επί της Βασ. Σοφίας 23 στο 2ο όροφο (πάνω από το ΚΕΠ  της Νομαρχίας) το Σάββατο 13-4-2013, την Κυριακή
14-4-2013, καθώς και το επόμενο Σάββατο 20-4-2013 και την Κυριακή 21-4-2013 από 9.30 π.μ.  έως 2.30 μ.μ.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του Συλλόγου 24630-53035.
Θα κρατηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η δήμαρχος Εορδαίας για το γεγονός ότι η Πτολεμαίδα διαθέτει ένα μόνο τμήμα από το ΤΕΙ, με 300 φοιτητές, ενώ είναι ο 2ος μεγαλύτερος πληθυσμιακά Δήμος της Δυτικής Μακεδονίας – Tι λέει για τις εξελίξεις στα δύο τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής μας (Βίντεο)

vrizidoukk“Ως Δήμαρχος Εορδαίας οφείλω να καταθέσω πως νοιώθουν οι πολίτες μας.  Ο 2ος μεγαλύτερος πληθυσμιακά Δήμος της Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Εορδαίας, με τη δυναμική που παρουσιάζει σε όλα τα επίπεδα και τη διαχρονική προσφορά του στην εθνική οικονομία, έχει 1 τμήμα ΤΕΙ με 300 φοιτητές μόνο, όπου έγινε σχολή βέβαια, με 1 εν δυνάμει τμήμα που θα εξελιχθεί στην πορεία, όταν με λίγο περισσότερο πληθυσμό Δήμος, έχει 12.000 φοιτητές και μικρότεροι Δήμοι από εμάς, έχουν χιλιάδες φοιτητές με αντίστοιχα τμήματα.
Για μένα η άποψη, του να έχεις κατά πολύ περισσότερο πληθυσμό σαν Δήμος και να μην έχεις τίποτε, αλλά να έχει μια άλλη πόλη, με κατά πολύ λιγότερο πληθυσμό, γιατί είναι έδρα Π.Ε.. Κι εγώ δεν τα αποδέχομαι αυτά τα πράγματα! Είναι πράγματα που συνέβησαν διαχρονικά και δεν ανατρέπονται από τη μια μέρα στην άλλη. Αν θέλουμε όμως να κάνουμε βήματα, θα πρέπει, μόνο αν μπορούμε, να ενώσουμε δυνάμεις προς όφελος των κεκτημένων κάθε περιοχής και συνολικά της Δυτικής Μακεδονίας.”
Αυτά ανέφερε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του FLASH , η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου. Δείτε το σχετικό βίντεο που “αλιεύσαμε” από την προσωπική της ιστοσελίδα (vrizidou.blogspot.com)

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κίνα - Βαθιά μέσα στην έρημο ΓΚΟΜΠΙ βρίσκονται 23 μυστηριώδεις κύκλοι


Βρίσκονται στην επαρχία Xinjiang Jingxian της Κίνας και θυμίζουν περισσότερο τα σχήματα στην Νάζκα στο Περού παρά κάτι άλλο... Αναρωτιόμαστε τι μπορεί να είναι αυτοί οι 23 μυστηριώδεις κύκλοι;

ΠΗΓΗ
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόστιμα ύψους 422.000 ευρώ το Μάρτιο για ανασφάλιστη εργασία – Στην Καστοριά, τη Φλώρινα και την Κοζάνη βρέθηκαν 101 επιχειρήσεις με 93 ανασφάλιστους εργαζομένους – Επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 55.000 ευρώ

anasfalisti-ergasia-660_0 Σαρώνουν τη χώρα τα ειδικά κλιμάκια του ΙΚΑ για τον εντοπισμό της ανασφάλιστης εργασίας. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μαρτίου ελέγχθηκαν 521 επιχειρήσεις, στις οποίες βρέθηκαν 668 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 442.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, στην Καλαμάτα και την Τρίπολη ελέγχθηκαν 137 επιχειρήσεις, όπου διαπιστώθηκε απασχόληση 198 ανασφάλιστων εργαζομένων και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 130.500 ευρώ.
Στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι ελέγχθηκαν 51 επιχειρήσεις, όπου διαπιστώθηκε απασχόληση 91 ανασφάλιστων εργαζομένων και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 64.000 ευρώ.
Στην Καστοριά, τη Φλώρινα και την Κοζάνη 101 επιχειρήσεις, όπου διαπιστώθηκε απασχόληση 93 ανασφάλιστων εργαζομένων και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 55.000 ευρώ.
Στη Λάρισα ελέγχθηκαν 51 επιχειρήσεις, εντοπίσθηκαν 148 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 86.500 ευρώ.
Στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα ελέγχθηκαν 119 επιχειρήσεις, βρέθηκαν 116 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 95.000 ευρώ.
Τέλος στην Αρτα, τη Βόνιτσα και την Παραμυθιά ελέγχθηκαν 62 επιχειρήσεις στις οποίες διαπιστώθηκε απασχόληση 22 ανασφάλιστων εργαζομένων και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 11.000 ευρώ.
Τους ελέγχους διεξήγαγαν τα κλιμάκια της ειδικής υπηρεσίας ελέγχου ασφάλισης του ΙΚΑ (Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) σε συνεργασία με την Αστυνομία και πραγματοποιήθηκαν ως επί το πλείστον σε απογευματινές και βραδινές ώρες.

Πηγή Εφημερίδα: http://www.iefimerida.gr
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ… ΕΛΛΑΔΑ! Που δεν ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ πουθενά στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Έχουν φτιάξει (χωρίς να το προβάλουν καθόλου στην Ελλάδα… ένα πανεπιστήμιο που ονομάζεται «Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας»....(«International Hellenic University», IHU).
Η πανεπιστημιούπολη έχει χτιστεί ήδη και βρίσκεται στο 14ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.
Το πανεπιστήμιο, με τον τρόπο που σχεδιάστηκε, είναι κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, όπως τις οραματίζονται οι παγκοσμιοποιητές. Στην ιστοσελίδα του λέει ανοιχτά ότι οι κλάδοι σπουδών είναι συνδεδεμένοι με τις προοπτικές στην Ν.Α. Ευρώπη.
Έχει πολύ λίγες σχολές μέχρι στιγμής, που έχουν να κάνουν με οικονομικές σπουδές, νομικές σπουδές, κοινωνιολογία, εθνολογία και πολιτισμό, επιστημονική έρευνα και τεχνολογία, και μια σχολή με το ενδιαφέρον όνομα «Τμήμα Πολιτιστικών Σπουδών των χωρών της Μαύρης Θάλασσας» (;!).
Να υποθέσουμε ότι ο αριθμός των σχολών θα αυξηθεί στο μέλλον.
Εκτός από το γεγονός ότι δεν το προβάλλουν καθόλου στα ελληνικά ΜΜΕ για να πληροφορηθούν οι Έλληνες γι’ αυτό, το άλλο που κινεί υποψίες είναι ότι ο ιστότοπος του πανεπιστημίου σχεδιάστηκε σε 16 γλώσσες, αλλά όχι στην Ελληνική! Το «Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας» δεν υποστηρίζεται στην Ελληνική γλώσσα.
Αν δούμε τώρα ποιες γλώσσες υποστηρίζονται στον ιστότοπο, τότε τα ερωτηματικά αυξάνονται.
Αλβανική, Αραβική, Αρμενική, Βουλγαρική, Αγγλική, Γαλλική, Σκοπιανά, Γεωργιανή, Γερμανική, Ιταλική, Ρουμανική, Ρωσική, Σερβική, Ισπανική, Τουρκική, Ουκρανική.
Ελληνικά πουθενά.
Φοβούνται μήπως οι Έλληνες τους ανακαλύψουν και γίνει θέμα; Ή δεν δέχονται Έλληνες σπουδαστές;
Ρίξε μια ματιά.
Η αρχική σελίδα για την δέσμη θεωρητικών σπουδών:
http://www.hum.ihu.edu.gr/
Η αρχική σελίδα για την δέσμη θετικών σπουδών (2 σχολές μόνο):
http://www.tech.ihu.edu.gr/
Σ’ αυτή την σελίδα έχουν αναρτήσει τις πόλεις και τις ημερομηνίες εκθέσεων εκπαιδευτικών οργανισμών, στις οποίες σκοπεύουν να λάβουν μέρος για να προωθήσουν το πρόγραμμά τους:
Dimitrios Adamopoulos makrinitsa@hotmail.com

Διαβάστε περισσότερα » »

«Γερμανός υπουργός μέσα στην Αθήνα παρουσίασε χάρτη με τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

Τον εικονιζόμενο χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης παρουσίασε ο Γερμανός αναπληρωτής υπουργός Εργασίας , Hans Joachim Fuchel, κατά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη, γράφει στο σκοπιανό δημοσίευμα που έχει τον παραπάνω υπέρτιτλο και  προσθέτει ότι  στο χάρτη το κράτος των Σκοπίων είναι γραμμένο με τα αρχικά ΜΚ.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα του netpress τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κίνηση αυτή του εκπροσώπου της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, αποτελεί μια έκπληξη.

Η Κεφαλογιάννη, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, παρέλειψε να αντιδράσει, «στο γεγονός ότι ο ανώτερος Γερμανός αξιωματούχος προέβη σε πρόκληση ενώπιον αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΟ ΠΕΝΤΑΠΛΟ ΕΜΒΟΛΙΟ - ΑΦΟΤΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ 26 ΠΑΙΔΙΑ

Σύμφωνα με αναφορές, τουλάχιστον 26 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και πολλά περισσότερα έχουν τραυματιστεί σοβαρά αφότου τους δόθηκε το 5 σε 1 εμβόλιο, Quinvaxem. Οι εφημερίδες ανέφεραν ότι όλα τα θύματα υπέστησαν δυσμενείς αντιδράσεις συμπεριλαμβανομένων τον πυρετό, έμετο και εμφάνιση μώλωπων σε όλο τους το σώμα.

Το Quinvaxem, που προσφέρεται χωρίς καμία επιβάρυνση στους αποδέκτες από τη UNICEF, είναι ένα προεπιλεγμένο σε δοκιμή εμβόλιο στις αναπτυσσόμενες χώρες. Σήμερα δίνεται σε μικρά μωρά ηλικίας ακόμη και οκτώ εβδομάδων, το πενταπλό εμβόλιο λέγεται ότι δίνεται για την προστασία των βρεφών και των μικρών παιδιών κατά της διφθερίτιδας, του τετάνου, του κοκκύτη, της ηπατίτιδας Β και Hib (Haemophilus influenzae τύπου b). Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τοπικές αρχές έχουν αναστείλει όλες τις αμφιλεγόμενες παρτίδες για δοκιμή. Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας είπε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με την ποιότητα, την διανομή, την διατήρηση ή την διαχείριση του εμβολίου.

Αν και θάνατοι έχουν αναφερθεί από το Βιετνάμ, τη Σρι Λάνκα, το Πακιστάν, το Μπουτάν και την Ινδία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπερασπίζεται την ασφάλεια του Quinvaxem, δηλώνοντας ότι όλες οι μελέτες τους από το εμβόλιο, που κατασκευάζονται στην Νότια Κορέα, επιβεβαιώνουν την ασφάλεια του!


Τα παιδιά χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα

Ακόμα μια φορά, εδώ υπάρχει ενα παράδειγμα των παιδιών που πεθαίνουν και πολλά άλλα που υποφέρουν φρικτά απο τις παρενέργειες ενός εμβολίου που δοκιμάστηκε σε ευάλωτα παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες. Δεν είναι πολύ καιρός που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει σταματήσει να προσποιείται ότι είναι στην επιχείρηση για την προστασία των παιδιών και την εισαγωγή τους προς το γεγονός ότι είναι αντί μέρος ενός προγράμματος μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού; καλώ τους αναγνώστες να διαβάσουν ένα έγγραφο γραμμένο από την Δρ Rebecca Carley με τίτλο "Εμβολιασμοί : Τα Αληθινά όπλα μαζικής καταστροφής που προκαλούνται απο (εμβόλιο-προκληθείσες ασθένειες) (Μια επιδημία Γενοκτονίας), στην οποία δηλώνει:

Στην πραγματικότητα, η «πρόληψη» της ασθένειας μέσω του εμβολιασμού είναι, στην πραγματικότητα, μία ανικανότητα να αποβληθούν οι μικροοργανισμοί λόγω της καταστολής της μεταδιδόμενης μέσω κυττάρων απάντησης.Έτσι, αντί για την πρόληψη των ασθενειών, η ασθένεια στην πραγματικότητα εμποδίζεται ώστε να να μην επιλυθεί ποτέ.

Έχει γίνει δεύτερη φύση για τους ομοίους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της UNICEF να προσφέρουν δωρεάν δοκιμές και απαγορευμένους εμβολιασμούς για τους φτωχούς και τους ευάλωτους πληθυσμούς στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Είναι επίσης κι αυτά παιδιά του Θεού, και είναι το ίδιο πολύτιμα. Δεν είναι πειραματόζωα ή ινδικά χοιρίδια που δοκιμάζονται στον ελεύθερο χρόνο τους. Είναι σαν τα οποιαδήποτε άλλα παιδιά. Έχουν αδέλφια, αδελφές, μητέρες, πατέρες, θείες, θείους και παππούδες που τους αγαπούν ακριβά. Οι αθώοι γονείς πιστεύουν την προπαγάνδα που τους τροφοδοτείται από τους ομοίους της UNICEF. Πιστεύουν ότι αυτά τα εμβόλια είναι ασφαλή και θα προστατεύσουν τα πολύτιμα μωρά τους. Αντ 'αυτού, τα παιδιά τους πεθαίνουν με τον πιο φρικιαστικό θάνατο μετά τη χορήγηση των εμβολίων.

 
atheatignosi
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »