Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Νέα πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων

 Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την ονομασία που προτείνει ο κ. Νίμιτς για τα Σκόπια. Νέα πρόταση επέδωσε ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες ανάμεσα σε Ελλάδα και πΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, κατά τη σημερινή κοινή συνάντησή του με τους αντιπροσώπους των δυο χωρών, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Ο κ. Νίμιτς εξέφρασε την ελπίδα ότι «είμαστε πιο κοντά σε κάποια λύση αυτή τη φορά». Χθες, είχαν προηγηθεί χωριστές συναντήσεις του κ. Νίμιτς με τους αντιπροσώπους Ελλάδας και πΓΔΜ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι η «νέα πρότασή» του είναι «συγκεκριμένη» και αναμένει από τις κυβερνήσεις των δυο χωρών να τη μελετήσουν «συνολικά, πολύ προσεκτικά και όχι αποσπασματικά», επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως να επισκεφθεί την περιοχή (Αθήνα και Σκόπια) ή να πραγματοποιηθούν νέες συναντήσεις στη Νέα Υόρκη, είτε αλλού, όπως είπε, μέσα στους επόμενους δυο μήνες. Διπλωματική πηγή ανέφερε ότι ο νέος γύρος συναντήσεων αναμένεται να είναι μετά το Πάσχα.

Ο κ. Νίμιτς δήλωσε ότι επιδεικνύει προσωπικό ενδιαφέρον ο ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ ο αναπληρωτής γγ του ΟΗΕ, υπεύθυνος για Πολιτικές Υποθέσεις, Τζέφρι Φέλτμαν, παρέστη στην αρχή της συνάντησης ώστε να ενημερωθεί προσωπικά για την πορεία των συνομιλιών. «Μίλησε για το πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος το ζήτημα και διαβεβαίωσε τους πάντες ότι ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι μουν, ενδιαφέρεται προσωπικά για το ζήτημα και ελπίζει ότι θα βρεθεί λύση» τόνισε ο κ. Νίμιτς.

«Παρουσίασα στις δύο πλευρές ένα νέο σκεπτικό από την πλευρά μου, μια νέα πρόταση και ζήτησα από τον πρέσβη Γιόλεφσκι και τον πρέσβη Βασιλάκη να τη μεταφέρουν στις κυβερνήσεις τους», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Ευελπιστώ ότι θα μελετηθεί πολύ προσεκτικά και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι οι δύο πλευρές θα βρουν θετικά συστατικά σε αυτή την πρόταση και ότι θα στρώσει το δρόμο για σοβαρές συνομιλίες και πιθανώς και μια λύση».

Ο κ. Νίμιτς δεν θέλησε να αναφερθεί στις λεπτομέρειες της πρότασης, χαρακτηρίζοντάς την ωστόσο «συγκεκριμένη». Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο κοντά ή πόσο μακριά βρίσκονται οι δύο πλευρές από μία λύση, μίλησε για «εντατικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών», σημειώνοντας: «Μιλώ συχνά και με τον πρέσβη Βασιλάκη και με τον Πρέσβη Γιόλεφσκι, ενώ και μεταξύ αυτών των συναντήσεων, έχουμε συχνές συνομιλίες και συναντήσεις. Είχα σημαντική ανταπόκριση από τον τελευταίο γύρο συνομιλιών και επομένως προσπάθησα να επεξεργαστώ περαιτέρω αυτές τις ιδέες και να τους δώσω νέο σχήμα, ώστε να αντιμετωπίζονται τα ζητήματα, οι αντιρρήσεις και τα προβλήματα που είχαμε στους προηγούμενους γύρους. Ελπίζω ότι είμαστε πιο κοντά σε κάποια λύση αυτή τη φορά».

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιες χώρες δείχνουν ενδιαφέρον για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, ο Προσωπικός Απεσταλμένος του Γ.Γ. ανέφερε ότι είναι «οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ καθώς και, περιστασιακά, χώρες από διάφορες περιοχές του κόσμου. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό περιφερειακό ζήτημα, ένα πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό ζήτημα, το οποίο έχει επιπτώσεις και ως εκ τούτου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον».


newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

«Οι Σαρακατσάνοι είναι αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού έθνους»

Γράφει τη βουλγαρική εφημερίδα «24 Часа» για το ζήτημα της εθνότητας των Σαρακατσάνων που υπάρχουν και στη Βουλγαρία:

«Το ζήτημα της εθνότητας των Σαρακατσάνων ήταν αβέβαιο πριν από πολλά χρόνια, μετά, όμως, από εκτεταμένες μελέτες ενός αριθμού επιστημόνων Ευρωπαίων και ερευνητών αποδείχθηκε ότι, σαφώς, οι Σαρακατσάνοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού έθνους, και ως εκ τούτου δεν έχουν καμία σχέση με τις άλλες εθνοτικές ομάδες.

Μεταξύ των ερευνητών, ο γλωσσολόγος της Δανίας, Carsten Hyogo, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, με σχετικό έργο του που εκδόθηκε το 1925, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Σαρακατσάνοι είναι καθαρά ελληνική κοινότητα.

Το ίδιο συμπέρασμα έχει εξαχθεί και από τον ¨Αγγλο ανθρωπολόγο, James Cambell το 1955, μετά από πολλά χρόνια συνύπαρξης με τους Καρακατσάνους της Ηπείρου.
Παρόμοιες μελέτες διεξήχθησαν από τον Gustav Weigand, τον ανθρωπολόγο Άρη Πουλιανό, τον Γ. Καββαδία από το Πανεπιστήμιο «Αριστοτέλειο» της Θεσσαλονίκης και του Newcastle upon Tyne.

Δεν είναι αμελητέα και η ίδια η άποψη των Σαρακατσάνων, που αριθμούνται περίπου 500.000 στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία που μεταδίδουν την ιστορία τους από γενεά σε γενεά μέσα από τα τραγούδια τους.

Η μητρική γλώσσα των Σαρακατσάνων είναι η ελληνική και έχουν ασπασθεί τον Ορθόδοξο χριστιανισμό, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα που το υπογράφει ο КОСТА П. БАЛЕЗДРОВ- πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σαρακατσάνων της Βουλγαρίας.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τροχαίο ατύχημα κοντά στον παλαιό οικισμό Κλείτου με τραυματισμένους 4 εργαζομένους της ΔΕΗ (πριν από λίγο)

ekab Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 15:10 κοντά στην πύλη των ορυχείων του νοτίου πεδίου της ΔΕΗ, στον παλαιό οικισμό του Κλείτου, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο (μάρκας Hyundai)  στο οποίο επέβαιναν 4 εργαζόμενοι της ΔΕΗ ( 3 μόνιμοι και ένας 8μηνίτης – ηλικίες από 45 μέχρι 55 χρονών), συγκρούστηκε μετωπικά με αγροτικό όχημα.
Η Πυροσβεστική υπηρεσία Κοζάνης απεγκλώβισε από το κόκκινο Hyundai 3 άτομα, μεταξύ των οποίων και τον οδηγό, για τον οποίο χρειάστηκε να “κόψει” κυριολεκτικά το όχημα στα δύο για να τον απεγκλωβίσει. Το τέταρτο άτομο, κατάφερε να βγει μόνος του από το αυτοκίνητο και μεταφέρθηκε νωρίτερα από τους υπόλοιπους τρεις, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο.
Στο αγροτικό επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία και αυτά μεταφέρθηκαν προοληπτικά στο νοσοκομείο.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Νόμιμα όλα τα αυθαίρετα προ του 1975 ακόμα και αν δεν διαθέτουν οικοδομική άδεια

Νόμος "σκούπα" για τα αυθαίρετα. Ταυτοποίηση του ακινήτου από δημόσιο έγγραφο ή αεροφωτογραφία
Στην τελική φάση επεξεργασίας του βρίσκεται το νομοσχέδιο που προβλέπει τη νομιμοποίηση των προ του 1975 αυθαιρέτων.
Σύμφωνα με το Έθνος, όλα τα κτίσματα προ του 1975 θεωρούνται νόμιμα είτε διαθέτουν οικοδομική άδεια είτε όχι.
Το έτος οικοδόμησης θα αποδεικνύεται είτε με δημόσιο έγγραφο είτε με αεροφωτογραφίες. Θα απαιτείται τεχνική έκθεση και η καταβολή εφάπαξ ποσού υπό μορφή παραβόλου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, λύνεται κατ΄ αρχήν ένα χρόνιο πρόβλημα πολλών πολιτών, οι οποίοι έχουν χάσει την οικοδομική άδεια ή νομίμως δεν διαθέτουν (παραδείγματος χάριν σε περιπτώσεις σεισμοπαθών), παράλληλα όμως ανεβαίνει η αξία δεκάδων ακινήτων ιδίως της περιφέρειας που τώρα μπορούν να αναβαθμιστούν και να αξιοποιηθούν.
Ωστόσο και για αυτή την κατηγορία αυθαιρέτων ισχύει η εξαίρεση εκείνων των κτισμάτων που προσκρούουν στις επιταγές του Συντάγματος περί προστασίας του περιβάλλοντος και έχουν αναγερθεί σε δάση, αναδασωτέες εκτάσεις, αιγιαλό και παραλία, κ.λ.π.
Το 1975 αποδεικνύεται κομβική χρονιά καθώς χωρίζει τα αυθαίρετα σε παλιά και νέα. Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΚΑ που επικαλείται η εφημερίδα, επισημαίνεται πως η συγκεκριμένη χρονιά επιλέχτηκε καθώς τότε τέθηκε σε ισχύ το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας με τις νέες αυστηρές διατάξεις περί προστασίας του περιβάλλοντος.
Οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων τα οποία ανεγέρθησαν μετά το 1975 μπορούν να ενταχθούν στις άλλες διατάξεις περί νομιμοποίησης ή στην τακτοποίηση για 30 χρόνια.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Ζευγάρι πούστηδων Βρετανών, βίαζε δύο παιδιά που είχαν… υιοθετήσει!!!

=== ΔΩΣΤΕ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» ΣΤΗΝ ΠΟΥΣΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

=== ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Υιοθετημένα παιδιά ζευγαριού ομοφυλόφιλων κατηγορούν τους δύο «πατέρες» τους για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό…

=== Ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση των υιοθετημένων παιδιών τους και είναι αντιμέτωποι με καταγγελίες για κακοποίηση.

=== Ο George Harasz και ο Douglas Wirth, από το Glastonbury, ήταν να καταδικαστούν την Παρασκευή στο Δικαστήριο του Χάρτφορντ για μια παλαιότερη υπόθεση, με πιθανή αναστολή των ποινών φυλάκισης.

=== Αλλά στο «παντρεμένο» ζευγάρι αποδόθηκαν νέες κατηγορίες.

=== Ο Harasz και ο Wirth υιοθέτησαν εννέα παιδιά ξεκινώντας το 2000 και συνελήφθησαν το Νοέμβριο του 2011. Η αστυνομία ανέφερε ότι δύο αγόρια, ηλικίας 5 και 15 ετών κατηγόρησαν τον Harasz για σεξουαλική επίθεση εναντίον τους.

=== Ο Harasz κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση πρώτου βαθμού και ο Wirth με τρίτου βαθμού σεξουαλική επίθεση του 15χρονου αγοριού.

=== Άλλα υιοθετημένα παιδιά στο σπίτι είπαν στις αρχές ότι δεν είχαν κακοποιηθεί.

=== Την Παρασκευή θα περνούσαν από δίκη ο Harasz και ο Wirth, που ομολόγησαν την ενοχή τους τον Ιανουάριο για κίνδυνο τραυματισμού σε ανήλικο.

=== Όμως, την τελευταία στιγμή οι κατηγορούμενοι έμαθαν για μια νέα κατηγορία για κακοποίηση κατά του Harasz από ένα από τα θύματα.

=== Η υπόθεση επιβαρύνθηκε με πρόσθετες καταγγελίες για κακοποίηση που αφορούν άλλα τρία από τα εννέα παιδιά που υιοθετήθηκαν από τους άνδρες Κονέκτικατ.

=== Ο Εισαγγελέας David Zagaja είπε στο δικαστήριο ότι υπό το φως των νέων αποκαλύψεων, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρόσθετες ποινικές διώξεις, δεν υπήρχε νόημα να προχωρήσει σε καταδικαστική απόφαση. Αντ “αυτού, θα έπρεπε η υπόθεση να προχωρήσει σε νέα δίκη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων συμφώνησαν και ζήτησαν από το δικαστήριο να επιτρέψει στους πελάτες τους να πάρουν ημερομηνία δικασίμου για να ‘καθαρίσει’ το όνομά τους.

Ο δικαστής είπε ότι οι νέες καταγγελίες για κακοποίηση είναι «δραματικά διαφορετικές και πιο ακραίες» από τις πρώτες.

Σύμφωνα με την έκθεση που επικαλούνται οι εισαγγελείς, ο υιοθετημένος γιος του ζευγαριού είπε ότι έχει ουλές που έγιναν επειδή κρατήθηκε με τη βία κάτω και βιάστηκε και ότι τα τραύματα προκλήθηκαν από ένα όπλο.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ένα από τα φερόμενα θύματα απευθύνθηκε στο δικαστήριο, ζητώντας από το δικαστήριο να κλείσει τους «πατέρες» του στη φυλακή. Ο έφηβος είπε ότι η σωματική, ψυχολογική και σεξουαλική κακοποίηση άρχισε όταν ήταν έξι ετών.
Σύμφωνα με τη δήλωσή του, ο Harasz και ο Wirth τον άγγιζαν και ασκούσαν βία πάνω του και τον ανάγκαζαν να κάνει σεξουαλικές πράξεις και με τους δύο.

«Με βίαζαν διαδοχικά ξανά και ξανά», είπε το παιδί. «Όποιος το κάνει αυτό σε ένα παιδί είναι άρρωστος και παράφρων».

Αρκετά μέλη της οικογένειας των δύο ανδρών μίλησαν υπέρ τους, μεταξύ των οποίων ένας από τους υιοθετημένους γιους τους, ο Carlos Harasz, ο οποίος επέμεινε για άλλη μια φορά ότι τα αδέλφια του που κατηγορούν τους «γονείς» τους είναι ψεύτες και ψυχικά ασθενείς.

Ο Carlos Harasz ισχυρίστηκε ότι η κακοποίηση που ο αδελφός του περιγράφει διαπράχθηκε από τους προηγούμενους θετούς γονείς του, και όχι από τους δύο «πατέρες» που πρόσφεραν μια «κανονική, ανώδυνη ζωή».
Είπε επίσης ότι για 10 χρόνια που ζούσε με τους Harasz και Wirth, ποτέ δεν είδε ή βίωσε κάποια κακοποίηση.

Ο Harasz κατηγόρησε, επίσης, τις υπηρεσίες παιδιού και την αστυνομία που πήραν σοβαρά τα λόγια ενός θυμωμένου, κατεστραμμένου, διαταραγμένου αγοριού και οδήγησαν να καταστραφεί μια «οικογένεια».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, το ζευγάρι έχει μια επιχείρηση εκτροφής σκύλων, που έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν να αγαπούν και να φροντίζουν κάτι.

Το Νοέμβριο του 2011, ο Harasz συνελήφθη και κατηγορήθηκε για επίθεση εναντίον δύο παιδιών και ο Wirth εναντίον ενός παιδιού, αναφέρει η αστυνομία.

Ο Harasz καταδικάστηκε δύο φορές για σεξουαλική επίθεση, κίνδυνο τραυματισμού ανήλικου και σκληρότητα.

Ο Wirth κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση και κίνδυνο τραυματισμού ανηλίκου.
Η αστυνομία άρχισε να ερευνά τις κατηγορίες τον Φεβρουαρίου και τα αγόρια, τρεις ομάδες αδελφών, αφαιρέθηκαν από το σπίτι, τον Φεβρουάριο του 2012. Μια δεύτερη έρευνα ξεκίνησε τον Αύγουστο.
 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλήθεια, ποιοί εργοδότες ζητούν αυτούς τους εργαζόμενους;

20130407-222600.jpgΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΖ ΑΓΓΕΛΙΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΦΕΚ!!!!!!

Ορίστε πού δίνουμε άδειες διαμονής για εργασία με υπογραφές τριών υπουργείων.

Μασέρ (από Ταϊλάνδη) για παραδοσιακό, αυθεντικό, εξειδικευμένο, θεραπευτικό
ταϊλανδέζικο μασάζ 8 άτομα
Εξειδικευμένος Μασέρσπα (από Σρι Λάνκα) για παραδοσιακό, αυθεντικό,
εξειδικευμένο, θεραπευτικό, αγιουβερδικό μασάζ 1 άτομο
 

Εξειδικευμένος Μασέρσπα (από Κίνα) για παραδοσιακό, αυθεντικό, εξειδικευμένο, θεραπευτικό μασάζ σιάτσου 1 άτομο

Οχι, δεν είναι μικρές αγγελίες για μασάζ. Είναι το ΦΕΚ της ΚΥΑ τριών υπουργείων, το οποίο παραχωρεί ετήσια άδεια διαμονής σε αλλοδαπούς και τους φέρνει από τις χώρες τους για να καλύψουν ανάγκες της χώρας σε εργατικό δυναμικό. Ιδιαίτερες αυξημένες ανάγκες για μασάζ διαφόρων τύπων έχουμε στον Δήμο Αθηναίων.

Και συνεχίζουμε στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Νομός Κερκύρας Θεραπευτές AYUVERDA 8 άτομα
Ειδικούς θεραπευτές για μέθοδο lulur 6 άτομα (αυτό το έψαξα και είδα πως μέθοδος lulur είναι η απολέπιση)


Νόμος Ιωαννίνων Οδηγός Μουλαριών 1 άτομο (??????????????Θεϊκό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Τεχνίτες γλυκών Βυρητού 1 άτομο (Στην Ελλάδα δεν έχουμεWink


Νομός Εβρος Εργάτες γης (καλλιεργητής αρωματικών και θεραπευτικών φυτών ορεινού Νεπάλ)

Δηλαδή πρέπει να δώσουμε άδεια διαμονής σε αλλοδαπό στον Εβρο για να καλλιεργήσει τα φυτά του Νεπάλ, τα οποία αφενός αγνοούμε εάν φυτρώνουν στον Εβρο, αφετέρου ποιά ανάγκη καλύπτει και τέλος δικά μας βότανα δεν έχουμε ή δικούς μας καλλιεργητές για τα βότανα αυτά;

Επίσης εισάγουμε μηχανικούς, διευθυντές, τεχνίτες, λες κι εδώ μας λείπουν. Μεγάλη ζήτηση υπάρχει σε αλιεργάτες και εργάτες γης, καθώς η αλήθεια είναι πως εμείς φροντίσαμε να κάνουμε από το 90 και μετά όλη τη νέα γενιά άνεργους πτυχιούχους Business Administration, Public Relation κτλ της σχολής της Ανω Κωλοπετινίτσας. 

Με αποτέλεσμα να προτιμά κανείς τώρα να είναι άνεργος, από το να στρώσει κ ... να δουλέψει στα χωράφια του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΔΩ ΣΤΙΣ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013:

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ:ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΥΛΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ;ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Και για του λόγου το αληθές ιδού το ΦΕΚ.
http://www.dimosnet.gr/images/nodes/2/19893_fek_681-22.03.2013_teyxos_b.pdf

Λίγη τσίπα πια δεν υπάρχει σε αυτή την χώρα. Αλήθεια, ποιοί εργοδότες ζητούν αυτούς τους εργαζόμενους;
Μικαέλα Κιντά


http://forza-grecia.pblogs.gr/2013/04/den-einai-roz-aggelies-einai-fek.html 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν πληρώνουν έκτακτο φόρο οι 18 και άνω

Τέλος στα σενάρια για την επιβολή ελάχιστης αντικειμενικής δαπάνης σε νέους και νέες άνω των 18 ετών που φέτος υποχρεωτικά συμπληρώνουν φορολογική δήλωση. Διαβάστε τις νομοθετικές "διορθώσεις" της τελευταίας στιγμής
Λύση στο θέμα που είχε ανακύψει σχετικά με τις δηλώσεις εισοδήματος για τους υπόχρεους άνω των 18 ετών προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.
Το υπουργείο Οικονομικών, μετά από παρεμβάσεις λογιστών και φοροτεχνικών, επέφερε αλλαγές στη νομοθεσία με το Ν.4141/2013 (τροποποιήθηκε το άρθρο 28 του ν.4110/2013) και αποσαφήνισε πως στους υπόχρεους άνω των 18 ετών που υποβάλλουν εφέτος για πρώτη φορά δήλωση εισοδήματος (οι οποίοι δεν έχουν τεκμαρτό ούτε πραγματικό εισόδημα) δεν θα εφαρμοστεί η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη.
Σημειώνεται πως με τον τελευταίο φορολογικό νόμο (4110/2013) κάθε φυσικό πρόσωπο ανεξάρτητα από το αν υπόκειται ή όχι σε φόρο έχει υποχρέωση να υποβάλλει δήλωση εφόσον έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
Η δε υποχρέωση ισχύει για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) και στο εξής. Δηλαδή, για πρώτη φορά φέτος (και μέχρι την 30ή Ιουνίου) θα πρέπει να υποβάλλουν φορολογική δήλωση όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Ωστόσο, για τους φορολογουμένους αυτούς ανέκυψε πρόβλημα με την ελάχιστη ετήσια αντικειμενική δαπάνη, η οποία για τον άγαμο φορολογούμενο είχε οριστεί στις 3.000 ευρώ, καθώς εμφανίζονταν υποχρεωμένοι να καταβάλλουν φόρο ακόμη και στη περίπτωση που δεν είχαν κανένα εισόδημα.
Ο Ν. 4110/2013 προέβλεπε πως η ελάχιστη ετήσια αντικειμενική δαπάνη του φορολογούμενου ορίζεται σε 3.000 ευρώ προκειμένου για τον άγαμο και σε 5.000 ευρώ για τους συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση "εφόσον δηλώνεται πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα".
Η ανωτέρω περίπτωση ίσχυε για τις δαπάνες που πραγματοποιούνται από το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) και μετά.
Βάσει του νόμου το ποσό των αποδείξεων δαπανών που απαιτείται να προσκομισθούν από τον φορολογούμενο, ορίζεται σε ποσοστό 25% του ατομικού εισοδήματος του φορολογουμένου του δηλούμενου και φορολογούμενου σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις.
Δηλαδή, ακόμη και για το εισόδημα των 3.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις ύψους 750 (3.000 x 25% = 750). Εάν παρέμενε η διάταξη ως είχε, και ο υπόχρεος δεν κάλυπτε το ποσό αυτό, τότε σύμφωνα με τις ως άνω διατάξεις (όπως ισχύουν για τις δηλώσεις της χρήσης 2012) θα έπρεπε να πληρώσει το 10% του ποσού των αποδείξεων που δεν μπορεί να καλύψει, ήτοι 75 ευρώ (750,00 x 10%).
Ωστόσο, αυτό δεν θα συμβεί διότι το υπουργείο Οικονομικών με διάταξη στο Ν.4141/2013 αποσαφήνισε πως στους υπόχρεους άνω των 18 ετών που υποβάλλουν φέτος για πρώτη φορά δήλωση εισοδήματος (οι οποίοι δεν έχουν τεκμαρτό ούτε πραγματικό εισόδημα) δεν θα εφαρμοστεί η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε αναβρασμό 13 χωριά από Κοζάνη και Φλώρινα (βίντεο)

Χθες Κυριακή 7 Απριλίου, Πρόεδροι και φορείς, από τα πληττόμενα χωρία των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Φλώρινας, μαζεύτηκαν στην Τ.Κ. Αναργύρων, για να
συζητήσουν για τον νέο νόμο που τους πλήττει άμεσα και που ορίζει ως κύριο κριτήριο στις απαλλοτριώσεις την αντικειμενική αξία.
Στην  συνάντηση συμμετείχαν οι εξής Τοπικές Κοινότητες: Ανάργυροι, Βαλτόνερα, Φιλώτας, Πεδινό, Ροδώνας, Λεβαία, Βεύη, Ποντοκώμη, Μαυροπηγή, Κομνηνά, Αχλάδα, Ακρινή, Κόμανος.
Αύριο Τρίτη στις 7μμ, ορίστηκε επαναληπτική συνάντηση, παρουσία των Δημάρχων των Ενεργειακών Δήμων, στην Τ.Κ. Φιλώτα.
Δείτε το βίντεο:

anapodoi.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Novazora στο Αμύνταιο (βίντεο)

Γιορτάζοντας τα 3 χρόνια λειτουργίας της, η εφημερίδα Novazora , πραγματοποίησε το Σάββατο 6 Απριλίου, χορό στο νυχτερινό κέντρο «Νυχτέρι» στην πόλη του Αμυνταίου.....

 Οι «Εθνικά Μακεδόνες»  όπως αποκαλούνται, μαζεύτηκαν  από διάφορα μέρη της Μακεδονίας και με τους ήχους χάλκινων, διασκέδασαν μέχρι πρωίας.
Την εκδήλωση πλαισίωσε χορευτικό τμήμα από παιδιά της Μελίτης και της Βεύης.
Δείτε το βίντεο:  

anapodoi.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Βουλγαρία: Μόλις έκλεισαν οι κάλπες έστησαν τα μνημεία...

«Τα Σκόπια έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες- έστησαν 20 μνημεία σε ένα βράδυ»


Σκόπια.

Το ρεκόρ Γκίνες έσπασαν τα Σκόπια- αφού μέσα σε λίγες ώρες και μέσα στο σκοτάδι έστησαν 20  μνημεία στο κέντρο της πόλης- μόλις έκλεισαν οι κάλπες των δημοτικών εκλογών, αναφέρει η τηλεόραση Πάκετ ΤΒ, στην ηλεκτρονική της έκδοση.


«Στη σλαβική μητρόπολη μέρα στη μέρα η καλλωπιστική διαδικασία δεν λέει να σταματήσει. Δέκα τεράστια μνημεία τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία σήμερα στην πόλη, καθώς και άλλα μικρότερα.  Τα μνημεία προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρει το βουλγαρικό Φόκους.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Βούλγαροι: Οι Σκοπιανοί μας έκλεψαν άλλους δύο ήρωες

Με την τοποθέτηση και άλλων μνημείων στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης αφιέρωσαν αρκετό χρόνο για να επικρίνουν την πολιτική που ακολουθούν οι Σλάβοι των Σκοπίων, αφού τους κλέβουν ήρωες από τη βουλγαρική ιστορία.


Πρόκειται για τους κομιτατζήδες Βασίλ Τσακαλάροφ και Βούλγαρο ήρωα από την Αχρίδα Χρίστο Ουζούνοφ από την επαναστατική περίοδο του Ίλιντεν, όπως γράφει το δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα η βουλγαρική ηλεκτρονική πύλη’Μπλιτζ’ σημειώνει:

«Αντί η σλαβική κυβέρνηση των Σκοπίων να ασχολείται με τα τρέχοντα εσωτερικά προβλήματα του κράτους τους, συνεχίζει να ασχολείται με αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουν: να κλέβει την ιστορία των γειτόνων τους. Δεν έγινε σαφές γιατί σε μια εποχή που οι Αλβανοί γιορτάζουν τις νίκες τους στις δημοτικές εκλογές, η κυβέρνηση των Σκοπίων αναδεικνύει τον Τσακαλάροφ ως «Μακεδόνα Επαναστάτη».

Η αλήθεια είναι ότι ο βοεβόδας Τσακαλάροφ συμμετείχε στην εξέγερση του Ίλιντεν πριν από τους Βαλκανικούς Πολέμους, αλλά ποτέ δεν θεώρησε τον εαυτό του ότι είναι «Μακεδόνας», αναφέρει το σλαβικό δημοσίευμα που επικαλείται τη βουλγαρική ηλεκτρονική πύλη.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »