Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ισχυρό "πυρηνικό" όπλο κατά του καρκίνου!

Την... κάννη ενός πυρηνικού όπλου στρέφουν τώρα οι επιστήμονες στον καρκίνο. Πρόκειται για ένα σπάνιο ραδιενεργό ισότοπο, ικανό να εξολοθρεύει επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα, αφήνοντας ανέπαφους τους γύρω υγιείς ιστούς. Σύμφωνα με τους Γάλλους ερευνητές, το πυρηνικό όπλο παρουσιάζεται πολλά υποσχόμενο για διάφορες μορφές καρκίνου, για τις οποίες προς το παρόν υπάρχουν ελάχιστες διαθέσιμες θεραπείες.
«Υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όγκους κατά των οποίων το σημερινό θεραπευτικό οπλοστάσιο είναι πολύ περιορισμένο, όπως για τον καρκίνο των ωοθηκών, του στομάχου και του παγκρέατος» διευκρίνισε ο Πατρίκ Μπουρντέ, επικεφαλής της ιατρικής εταιρείας Areva Med, στις εγκαταστάσεις της οποίας στο Μέριλαντ διεξάγονται οι έρευνες πάνω στο ραδιενεργό ισότοπο.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το ισχυρό αυτό αντικαρκινικό όπλο ουδέποτε έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα. Είναι το ισότοπο του μολύβδου 212 (Pb212) που είναι σπάνιο και εξάγεται από το θόριο, το οποίο είναι επίσης σπάνιο, καθώς μόνο μεγάλοι όμιλοι πυρηνικού τομέα το διαθέτουν στον κόσμο. Μεταξύ αυτών είναι και η Γαλλία, η οποία έχει σημαντικά αποθέματα, τα οποία χρονολογούνται πριν από μισό αιώνα.
«Οι δοκιμές εξελίσσονται ικανοποιητικά» ανέφερε ο πρόεδρος της Areva Med, που το 2011 πήρε το πράσινο φως από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων να προβεί σε μία κλινική δοκιμή πρώτης φάσης με τον μόλυβδο 212. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η θεραπεία διαρκεί μία ημέρα και βασίζεται στη χορήγηση τεσσάρων νανογραμμαρίων Pb212. Το πυρηνικό όπλο κατευθύνεται πάνω στα καρκινικά κύτταρα συνδεδεμένο χημικά με ένα αντίσωμα, που δημιουργήθηκε επί τούτου για την αναγνώριση των αντιγόνων τα οποία υπάρχουν στον όγκο. Πρόκειται για ειδικά χημικά σήματα του καρκίνου.
«Είναι πράγματι μία αντικαρκινική θεραπεία άκρως στοχευμένη, ικανή να πλήξει πολλές μορφές καρκίνου, ακόμη και μεταστατικών» υπογράμμισε ο Μπουρντέ, επισημαίνοντας ότι η ακρίβεια στη δράση θεραπείας είναι αυτή που ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν φέρει παρενέργειες για τους ασθενείς. «Όλα βαίνουν καλώς μέχρι τώρα. Συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία και περιμένουμε τα αποτελέσματα της επιστήμης. Πιστεύω ότι το φάρμακό μας θα είναι έτοιμο το 2016» τόνισε ο Μπουρντέ.

espressonews
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Εξαφάνιση της Αικατερίνης Ζυμαρά (15 ετών) από την Κοζάνη (Φωτογραφία)

katerinazimara Στις 01/06/2013 το μεσημέρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην Κοζάνη η Αικατερίνη Ζυμάρα 15 ετών. Η Αικατερίνη έχει καστανά μάτια, καστανά μαλλιά, ύψος 1,68 και βάρος 63 kg. Tην ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε τζιν σορτς, μπουφάν με αποχρώσεις άσπρου, ροζ ,μπλε, με αστέρια και λευκά αθλητικά παπούτσια.

Λόγω της πολυήμερης παραμονής της ανήλικης εκτός σπιτιού η οικογένειά της ανησυχεί ιδιαίτερα και ελπίζει με τη βοήθεια όλων μας σύντομα να βρεθεί και να επιστρέψει κοντά τους.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Σε διεθνές επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

● Eίναι μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών.

● Είναι μέλος του Δ.Σ. στο Missing Children Europe.

● Είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών για την προστασία των παιδιών (Child Helplines International) που περιλαμβάνει τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης από 60 χώρες.

● Είναι αναγνωρισμένος συνεργαζόμενος φορέας στο DPI (Department of Public Information) των Ηνωμένων Εθνών.

● Είναι αναγνωρισμένος Μ.Κ.Ο. με συμβουλευτικό ρόλο στο ECOSOC (Economic and Social Council) των Ηνωμένων Εθνών

● Είναι μέλος στο διεθνές site για τις εξαφανίσεις ανηλίκων

● Είναι μέλος στην EFSC (European Federation for Street Children).

● Είναι μέλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού Eurochild

Στην προσπάθεια του Οργανισμού μας να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνουμε στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας μας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργαζόμαστε επίσης με Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανεύρεση τους.

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση του παραπάνω δελτίου τύπου. Σε ενδεχόμενη ανεύρεση της Αικατερίνης θα σας ενημερώσουμε σχετικά με νέο δελτίο τύπου και θα παρακαλούσαμε για την άμεση αφαίρεση των αφισών από τους χώρους ανάρτησης.
Πηγή: http://www.hamogelo.gr/25-1/1524/Exafanish-ths-Aikaterinhs-Zymara-%2815-eton%29

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!

ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ!

Όσοι ψωνίζετε "παγωτά" από περίπτερα και super market, πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο. Όλες οι εταιρείες κοροϊδεύουν τους καταναλωτές κανονικά. Μιλάμε για μεγάλη απάτη.. Αυτό το καλοκαίρι, όλες σχεδόν οι εταιρείες παγωτών αποφάσισαν να "πιάσουν στον ύπνο" τους καταναλωτές. Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές λοιπόν (και φέτος) προτιμούν τα δροσιστικά παγωτά των διαφόρων εταιρειών στην αντιμετώπιση της ζέστης. Η απάτη όμως κρύβεται καλά, έντεχνα και αποτελεσματικά. Αν κοιτάξουμε στη σύσταση (στο σημείο που αναφέρονται τα συστατικά) θα δούμε πως τιτλοφορείται -το παγωμένο προϊόν που κρατάμε στα χέρια μας- "παγωμένο γλύκισμα". Οι καταναλωτές δεν δίνουν προσοχή διότι πολύ απλά δεν ξέρουν τη διαφορά που αξίζει να τη δούμε αναλυτικότερα: Η διαφορά είναι τεράστια... Το παγωτό υποχρεούται να γίνεται από γάλα φρέσκο ή σκόνη και όλα τα λιπαρά που εμπεριέχονται σε αυτό να προέρχονται από το γάλα. Απαγορεύεται λοιπόν από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ο ΚΤΠ συνοψίζει τις νομικές προδιαγραφές όλων των κυκλοφορούντων τροφίμων) η οποιαδήποτε προσθήκη λιπαρών που δεν έχουν σχέση με το γάλα. Στα παγωμένα γλυκίσματα τώρα, υπάρχει ελευθερία προσθήκης φυτικών λιπαρών όπως ηλιέλαιο, καρυδέλαιο, φοινικέλαιο, αραπέλαιο και όποια άλλη μαργαρίνη φαντάζεστε (και τους συμφέρει). Το ηλιέλαιο αποφεύγεται γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην ομοιογένεια του τελικού προϊόντος, άρα μην ανησυχείτε για μολυσμένο με ορυκτέλαια ηλιέλαιο. Ωστόσο, ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται το καρυδέλαιο το οποίο είναι έλαιο "παχύ" και ταιριάζει στην υφή του τελικού προϊόντος (παγωμένου γλυκίσματος για να μην ξεχνάμε γρήγορα). Το καρυδέλαιο, το ξέρετε πιστεύω πολλά χρόνια από τα αντηλιακά. Έδινε το χρώμα, ως φυσική χρωστική, και την υφή σε όλα τα αντηλιακά τύπου Coppertone (ο τόνος του χαλκού). Πιστεύω να μη σας πειράζει αν ο εντερικός σας σωλήνας λαμβάνει το "επιθυμητό μαύρισμα" εσωτερικά χωρίς κόπο

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα είναι διπλό:

Αφενός παραπλανάται ο καταναλωτής διότι οι εταιρείες που παράγουν παγωμένα γλυκίσματα στις ιστοσελίδες τους τα αναφέρουν ως κατηγορία παγωτών για λόγους μάρκετινγκ κι όχι ως παγωμένα γλυκίσματα. Αφετέρου το παγωμένο γλύκισμα είναι ποιοτικά υποδεέστερο προϊόν κατά κοινή επιστημονική ομολογία σε σχέση με το παγωτό, λόγω της αφαίρεσης ζωικού λίπους (αποβουτυρωμένο γάλα σκόνη) και της προσθήκης φυτικών λιπαρών
Λόγος για όλα τα παραπάνω; Μαντέψτε... Σας λέει κάτι η λέξη κέρδος;Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμιά διαφήμιση της τηλεόρασης δεν αναφέρεται προφορικά ή γραπτά η λέξη παγωτό. Έχει αντικατασταθεί με ατάκες "Απόλαυση", "Δροσιά", "Παγωμένη Δροσιά" και άλλα κωμικά.Ψάξτε στο παγωτό (που νομίσατε ότι πήρατε) τη σύσταση και θα διαπιστώσετε ότι δώσατε τα ωραία ευρώ σας για ένα "παγωμένο γλύκισμα".Ήδη επικοινώνησα με την ΕΒΓΑ για να αλλάξει αμέσως την ιστοσελίδα της www.evga.net και από παγωτά να τα ονομάσει "παγωμένα γλυκίσματα". Το αυτόν έπραξα και με την ALGIDA. Η ίδια δικαιολογία καρμπόν: "μα στη σύνθεση δεν τα ονομάζουμε παγωτά", "μα η κατηγορία τιτλοφορείται στο ιντερνέτ ΠΑΓΩΤΑ", "μα η ΧΧΧΧ εταιρεία μας είναι γνωστή ότι κάνει παγωτά"..
Έκανα και κάτι μάταιες ενέργειες δημοσιοποίησης σε κανάλια... "Δύσκολες εποχές βρήκες Πάνο. Την ώρα που παίζουμε επαναλήψεις παλιών σήριαλ, τα παγωτά δίνουν φράγκα σε διαφημίσεις"
Εγώ πάλι απαντώ χρησιμοποιώντας την παλιά καλή ατάκα του μεσιέ "Μαύρου" Καλογήρου (Λόλα): "ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!!" Και για τις εταιρείες και για τα κανάλια...ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ... ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!!!!!!!Υ.Γ.1: Επεκτείνοντας τα παραπάνω, παγωτά κι όχι παγωμένα γλυκίσματα πουλάνε και τα ζαχαροπλαστεία...Θα πρέπει δηλαδή να φτιάχνονται από φρέσκο γάλα (για αυτό και η διαφορά γεύσης με το ιταλικό Gelato) και όχι με σκόνη αποβουτυρωμένου και μαργαρίνες. .to-mati.gr. ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ ! ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΣΥ ΦΟΡΟΥΣ
 
anekshghtakaiapokryfa
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!! ΚΡΥΦΗ ΚΑΜΕΡΑ ΣΕ ΣΤΟΑ ΜΑΣΩΝΩΝ!!!

ΤΕΛΕΤΕΣ ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΕΙΑΣ!!!ΜΑΣΩΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ 33ου ΒΑΘΜΟΥ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΑΙΜΑ!!!!
Στο πρώτο μέρος, βλέπουμε την μύηση μασώνων, η οποία
γίνεται σύμφωνα με τα “τελετουργικά” που έχουμε περιγράψει, δηλαδή με φοβερούς
όρκους θανάτου!



Στο δεύτερο και....ανατριχιαστικότερο, βλέπουμε μασώνους 33ου βαθμού ΝΑ
ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ


ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΕΙΑ, ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΣΦΑΓΜΕΝΑ ΖΩΑ!!!

Όχι, δεν είναι αστείο! Δυστυχώς! Τέτοιοι είναι οι
υψηλόβαθμοι (τουλάχιστον) μασώνοι, που κατά 99% είναι και οι υψηλά ιστάμενοι
πολιτικοί που κυβερνούν τον πλανήτη!


Αυτή είναι η αλήθεια για τις τεκτονικές στοές: Ούτε
“απλές συγκεντρώσεις” κάνουν εκεί, ούτε πρόκειται για φιλανθρωπικά ιδρύματα,
ούτε φυσικά είναι Χριστιανοί!







Αλλά – ΦΡΙΚΗ!!! – λατρεύουν τον προαιώνιο εχθρό του
Ανθρώπου, τον Σατανά!


http://attikanea.blogspot.gr 

www.anexigita.com
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΕΘΑΝΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Α. ΚΙΛΙΓΚΑΡΙΔΗΣ


kiligaridiesandreΠένθος για τον Ελληνικό αθλητισμό, καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα, ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης άφησε την τελευταία του πνοή, σε νοσοκομείο της Πολωνίας, όπου και νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα. Ο 37χρονος πρωταθλητής του κανόε καγιάκ, εδώ και δύο μέρες, είχε χαρακτηριστεί κλινικά νεκρός από τους γιατρούς του, ωστόσο μετά από έκκληση της οικογένειάς του πείστηκαν να τον αφήσουν ένα ακόμη 24ωρο στη μηχανική υποστήριξη.
Την περασμένη εβδομάδα ο Κιλιγκαρίδης βρέθηκε λιπόθυμος από τον προπονητή του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στη Πολωνία, όπου είχε ταξιδέψει για να πάρει μέρος σε διεθνείς αγώνες. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μετά από εξετάσεις οι γιατροί διέγνωσαν οξεία λευχαιμία. Μετά από μια άνιση μάχη, που κράτησε 7 μέρες, ο Έλληνας αθλητής «έφυγε» σήμερα από τη ζωή.
Γεννημένος στις 5 Αυγούστου του 1976 στη Ρωσία από Πόντιους γονείς, ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε αρχίσει την ενασχόλησή του με το κάνοε καγιάκ σε ηλικία 11 χρόνων. Έξι χρόνια αργότερα, η οικογένειά του επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη για μόνιμη εγκατάσταση. Κανοΐστας ήρεμων νερών (στα 500 και στα 1000μ), ο Κιλιγκαρίδης φόρεσε το εθνόσημο στο στήθος, αποτελώντας την καλύτερη διαφήμιση για την προώθηση του αθλήματος στην Ελλάδα και για την ελληνική ομοσπονδία κάνοε καγιάκ, που αναγνωρίστηκε επίσημα με απόφαση της ΓΓΑ μόλις το 1998.
Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης συμμετείχε τρεις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Σίδνεϊ 2000, Αθήνα 2004 και Πεκίνο 2008), φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά στις τρεις παρουσίες του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πέρυσι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση, χάνοντάς τη σε αγώνες στην Πολωνία το διήμερο 16-17 Μαϊου 2012... την ίδια χώρα όπου άφησε την τελευταία πνοή του περίπου έναν χρόνο αργότερα.
Στη δοκιμαστική διοργάνωση (test event) ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2003 στο κωπηλατοδρόμιο του Μαραθώνα, ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης έγινε ο πρώτος Ελληνας που κατέκτησε μετάλλιο στο νεόδμητο τότε Ολυμπιακό Κέντρο Κωπηλασίας του Σχοινιά. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε στην πρώτη θέση στον τελικό του μονοθέσιου κανό στα 1000 μέτρα.
Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης ήδη από το 1997 εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες, όπου κατέλαβε την 4η θέση. Το 1999 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατέλαβε την 6η θέση, όπως και σε αυτό του 2002. Την ίδια χρονιά είχε αναδειχθεί 5ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα, το 2001, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα. Το 2002 ήταν και η χρονιά που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροή επιβράβευσε με υποτροφία τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ντούισμπουργκ το 2006 αναδείχτηκε 5ος και 7ος στους «μικρούς τελικούς» του C1 1000 και 500 μέτρων αντίστοιχα. Στον ημιτελικό των 1000 μέτρων κατέλαβε την 4η θέση, χάνοντας για περίπου ένα δευτερόλεπτο την πρόκριση στον τελικό. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2006 στην πόλη Ρατσίτσε της Τσεχίας είχε τερματίσει 7ος. Στις 25 Μαρτίου του 2007 ο Κιλιγκαρίδης, στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα Ευρωπαϊκού Κυπέλλου 10 χλμ., κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μαραθώνιο αγώνα, στο Μιλάνο. Τον Αύγουστο του 2007 ήταν 2ος στο «μικρό τελικό» του C1 1.000 μέτρων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ήρεμων νερών, στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. Στον τελικό του C1 200μ. του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήρεμων νερών, που διεξήχθη στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας τον Ιούνιο του 2008, τερμάτισε στην 6η θέση, ενώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Πόζναν το 2008 ήταν 3ος στο C1 1000 μ., 4ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Πολωνίας το 2009 στο C1 1000μ. Το 2010 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τρασόνα της Ισπανίας στο C 200μ. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ τον Ιούνιο του 2012 κατέλαβε την 9η θέση στο μονό κανό 1000μ.

koolnews
makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Κανείς δεν αντιδρά;

Σημερα εσεις αυριο εμεις! Κανείς δεν αντιδρά, κανενας δεν ξεσηκωνεται! Αληθεια... 2,000.000 Έλληνες που ειναι ανεργοι δεν νοιάζονται; Τοσο κοτες ειμαστε ή γίναμε; Ακομα δεν είδαμε τιποτα!
Αναγνώστης
Διαβάστε περισσότερα » »

Η πιο πρωτότυπη φραπεδιέρα στον κόσμο από Έλληνες φοιτητές

Δείτε το βίντεο από την πτυχιακή εργασία φοιτητών στην Κρήτη. Πώς κατάφεραν να σερβίρουν φραπέ, μέσω αυτόματης μηχανής, αλλά και σε χρόνο ρεκόρ (Vid)


Την πτυχιακή τους εργασία έπρεπε να παραδώσουν δυο φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Κρήτης και έτσι αποφάσισαν το θέμα τους να είναι ο... φραπέ.
Μιας και που αυτός ο τύπος καφέ είναι η απόλυτη ελληνική συνήθεια, σκέφτηκαν να φτιάξουν μια υπέρτατη πατέντα, όπου δεν χρειάζεται καν να κουνηθεί κάποιος για να φτιάξει τον καφέ του.
Ο Γιώργος Μπαρούμας και ο Σταύρος Ζαμπέτης είναι οι δυο φοιτητές που έφτιαξαν και μας παρουσίασαν την καταπληκτική τους ιδέα.
Αναμφισβήτητα κέρδισαν τις εντυπώσεις και απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι στην Ελλάδα... μυαλά υπάρχουν.

Πηγή: cretalive.gr
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανθρώπινα βλαστοκύτταρα κλωνοποίησαν Αμερικάνοι επιστήμονες

Ένα μεγάλο άλμα στον τομέα της κλωνοποίησης έκαναν Αμερικανοί επιστήμονες, αφού είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που κατάφεραν να κλωνοποιήσουν ανθρώπινα εμβρυακά βλαστοκύτταρα.
Το 1997 η παρουσίαση του πρώτου κλωνοποιημένου προβάτου, της διάσημης Ντόλι, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Σήμερα, σχεδόν 20 χρόνια μετά, οι επιστήμονες ακολουθώντας την ίδια μέθοδο (αυτή της μεταφοράς πυρήνα σωματικών κυττάρων) κατάφεραν να κλωνοποιήσουν ανθρώπινα εμβρυικά βλαστοκύτταρα.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστήμης του Ορεγκον με επικεφαλής τον βιολόγο Σουκρατ Μιταλιποβ, πήραν δερματικά κύτταρα από έναν ενήλικα, αφαίρεσαν από τον πυρήνα τους το τμήμα που περιέχει το DNA και το τοποθέτησαν στο ωοκύτταρο μιας δότριας. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ηλεκτρική διέγερση και καφεΐνη «ξύπνησαν» τα ωοκύτταρα και τα ώθησαν να αναπτυχθούν σε έμβρυα.
Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα τεράστιο επίτευγμα στον τομέα των κλωνοποιήσεων, αφού τα βλαστοκύτταρα μπορούν να μετατραπούν εύκολα σε διάφορους τύπους κυττάρων για την αναγέννηση ιστών και οργάνων και να χρησιμοποιηθούν ακόμη και για μεταμόσχευση στον ίδιο ασθενή.


ΠΗΓΗ
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Κεδίκογλου: Τι δήλωνε πριν ένα χρόνο για την ΕΡΤ

Κεδίκογλου: Δείτε Τι δήλωνε πριν ένα χρόνο για την ΕΡΤ. Μπορείς να τους εμπιστευτείς; Τι άλλο ακόμα μας επιφυλάσουν;
Σε ότι αφορά το κλείσιμο των συχνοτήτων στις παραμεθόριες περιοχές, είχε δηλώσει πως υπάρχει κίνδυνος καταπάτησης αυτών των συχνοτήτων από σκοπιανά και τούρκικα μέσα ενημέρωσης. Δηλώσεις που δε συνάδουν με την τωρινή στάση τόσο του ιδίου, όσο και της ΝΔ, που έχει πυροδοτήσει σωρεία αντιδράσεων και πολιτικό “σεισμό

Αποκάλυψη
Διαβάστε περισσότερα » »

Κηφήνες στην κυψέλη μας.



Τρικομματική ότι  νάνε  ( κυβέρνηση) από  τρύπα  σε  τρύπα  πηγαίνετε  γάμο  τα πτυχία  σας, σανό  δυο  γαϊδάρων  δεν  μπορείτε  να  μοιράσετε, άλλωστε  δεν  περισσευει  από  τα  δόντιασαν  βλέπε  Τσοχατζόπουλο  Παπακωνσταντίνου  και  μύριοι  άλλοι.



Εσείς  καλά  κάνετε  και  είστε  κηφήνες,  αλλά  έναν  δεν  έρθει  ανθοφορία  μελί  δεν  πρόκειται  να δείτε.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΞΗΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ

Οι τελευταίοι των Μοϊκανών της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας, η οικογένεια Δοντά, προετοιμάζεται για το «μοιραίο»: Να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο στα Φάρσαλα, αυξάνοντας τις θέσεις ανεργίας κατά 350 άτομα...

Προσοχή: Δεν είναι παιγνίδι, δεν είναι διαπραγμάτευση, δεν είναι επικοινωνιακό τέχνασμα. Εξήντα ελληνικές βιομηχανίες ετοιμάζονται να παραδώσουν τα κλειδιά τους στον κ. Σαμαρά. Περισσότερες από 60 μεγάλες ελληνικές ενεργοβόρες επιχειρήσεις πληρώνουν το ρεύμα σε πολύ αυξημένες τιμές σε σχέση με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές τους, γεγονός που τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο. Το αίτημά τους ήταν απλό: Να πληρώνουν το ρεύμα με ευρωπαϊκά τιμολόγια. Τους είδε ο κ. Σαμαράς, αποδέχτηκε το δίκαιο του αιτήματος και...


Υποσχέθηκε να γίνουν τα απαραίτητα βήματα. Και τι έγινε; Η Βουλή ετοιμάζεται να συζητήσει σχετικό νομοσχέδιο, με το οποίο λύνονται διάφορα άλλα θέματα. Όχι, όμως, και αυτό για το οποίο ξεκίνησε να γίνεται όλη η σχετική συζήτηση!

Με άλλα λόγια το θέμα «κλείνει» με καθολική ήττα των ενεργοβόρων βιομηχανιών. Τι θα επακολουθήσει; Ενα μπαράζ από λουκέτα, οδηγώντας άμεσα στην ανεργία περισσότερους από 20.000 εργαζομένους και έμμεσα στην απώλεια άλλων 200.000 θέσεων εργασίας. Πολύ απλά διότι σε διαφορετική περίπτωση οι εταιρείες αυτές θα δουλεύουν με ζημιά. Είναι παρανοϊκό. Ωστόσο συμβαίνει. Ετοιμαζόμαστε να προσθέσουμε άλλους 220.000 ανέργους στον ήδη μεγάλο κατάλογο των απόκληρων της ελληνικής χρεοκοπίας.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι το κράτος βρίσκεται σε δύσκολη θέση με την ΔΕΗ και προτιμά να την επιδοτήσει με αυτό τον τρόπο, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Ίσως επειδή το θέμα της ΔΕΗ κρίνεται περισσότερο άμεσο. Κάνουν λάθος. Σε λίγες μέρες θα διαπιστώσουν ότι πιο άμεσο ήταν το θέμα των βιομηχανιών.

Ας επιστρέψουμε στο θέμα της οικογένειας Δοντά. Αποφάσισαν οι άνθρωποι πριν από μερικά χρόνια να παραμείνουν στον χώρο και να επενδύσουν. Έτσι, δημιούργησαν ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια της Ευρώπης, στα Φάρσαλα. Αγοράζουν βαμβάκι από περισσότερους από 10.000 παραγωγούς, απασχολούν 350 εργαζόμενους και προσφέρουν έτσι στην ελληνική Οικονομία.

Σε αυτούς που δεν προσφέρουν είναι στους μετόχους τους. Αν η εταιρεία διατηρούσε μόνο την δραστηριότητα των ΑΠΕ (στα οποία επίσης επένδυσε τα τελευταία δέκα χρόνια) και έκλεινε το Κλωστήριο, θα ήταν κερδοφόρος. Αν πλήρωνε το ρεύμα όσο και ο Γερμανός κλωστοϋφαντουργός, θα ήταν κερδοφόρος. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνει; Να τιμωρηθεί με καμιά σαρανταριά εκατ. ζημιές στην επόμενη δεκαετία για να «σωθεί» η ΔΕΗ;

Επειδή, έκανε το λάθος και επένδυσε χρήματα; Στο τέλος είναι πιθανό να ξυπνήσουν ένα πρωί και με συνθήματα του τύπου «την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία».
Υπάρχει Γερμανός κλωστοϋφαντουργός που αγοράζει πρώτη ύλη από τις ίδιες πηγές με εκείνες που αγοράζει η Επίλεκτος και κατορθώνει να βγάλει κέρδος! Επειδή πληρώνει την ενέργεια σε αρκετά χαμηλότερες τιμές από την Επίλεκτο κι ας διαθέτει μικρότερο εργοστάσιο από τους Έλληνες ανταγωνιστές του. Αλλά εκεί δεν υπάρχουν Φωτόπουλοι και η ίδια η κοινωνία προστατεύει τις θέσεις εργασίας και σέβεται τους ανθρώπους που επενδύουν. Δεν τους πετροβολούν.

Η πληροφορία που σας δίνουμε σήμερα είναι απόλυτα διασταυρωμένη. Θα αναφέρουν την πρόθεσή τους σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό. Κι είναι απόλυτα λογικό να συμβεί, όπως και ό,τι θα ακολουθήσει και με τις υπόλοιπες μεγάλες βιομηχανίες. Ακούμε ότι στις επόμενες ημέρες θα τεθούν σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες εργαζόμενοι σε μονάδες της Β. Ελλάδας. Αυτό που έρχεται δεν έχει προηγούμενο και θα είναι η τελευταία πράξη για την ελληνική βιομηχανία. Στην συνέχεια θα μπορούμε να δείχνουμε στους τουρίστες τα ερείπια των βιομηχανικών εγκαταστάσεων: «Κάποτε είχαμε και βιομηχανία».

Το αστείο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι τον σύνδεσμο που έχουν συστήσει οι βιομήχανοι δεν δέχτηκαν να τον δουν στην ΡΑΕ. Δεν πειράζει! Με τα λεφτά του ελληνικού λαού μπορούν να κάνουν τέτοιου είδους επιλογές, ποιον θα βλέπουν και ποιον όχι. Σαν να βρίσκονται στο χωράφι του πατέρα τους.

Από εδώ και πέρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν ξέρει. Ότι πέφτει δήθεν από τα σύννεφα. Και να μην κάνουν αναφορές σε νέες επενδύσεις. Εδώ δεν μπορούν να κρατήσουν αυτές που έχουν ήδη γίνει...

Capital 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ -ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ- ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ!!!

Δείτε την πολύ προσεγμένη προπαγανδιστική εργασία των Σκοπιανών που κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου!
 


Καλούμε τα Ελληνικά μπλογκς να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να κατέβει από τις σελίδες τους:
 
Η "ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ" ΕΔΩ





eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Το ποίημα του ... αριστερού που χαλάει κόσμο στα social media

arister900 600 375 -1520156781Xαμός σε facebook και twitter με την απίστευτη ... ελληνική έμπνευση
          

Κάτι σας ... θυμίζει; Είναι πάντως ένα απίστευτο ποίημα που όποιος το έγραψε είχε φοβερή έμπνευση και φυσικά είναι πολύ καλός γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας.





Θέλω να γίνω αριστερός. Να γδέρνω, να μαδάω. 
Να τρέφομαι απ’ το καθεστώς, αυτό που … πολεμάω!

Θέλω να γίνω αριστερός. Να παίρνω χορηγίες,
επιδοτήσεις, αρπαχτές, κονδύλια, αργομισθίες.

Θέλω να γίνω αριστερός και στη δεξιά μου τσέπη, να βάζω όσα ο λαός σε μια ζωή δεν βλέπει.

Θέλω να γίνω αριστερός, χρυσά να ‘χω κουτάλια κι όταν μαζί μου διαφωνούν να σπάω και κεφάλια.

Θέλω να γίνω αριστερός. Να έχω ασυλία. Θολές παρόλες να πετώ, να γράφω και βιβλία.

Θέλω να γίνω αριστερός. Ένα με τους παρίες, κοστούμι Αρμάνι να φορώ, δίπλα τους στις πορείες.

Θέλω να γίνω αριστερός, ξερόλας τελοσπάντων, κήνσωρ, Ιεροεξεταστής και τιμητής των πάντων.

Θέλω να γίνω αριστερός. Μονά-ζυγά δικά μου. Ο πιο στυγνός δικτάτορας να ωχριά μπροστά μου.

Θέλω να γίνω αριστερός. Να μένω στην Εκάλη. Φασίστες, ρατσιστόμουτρα να είναι όλοι οι άλλοι.

Θέλω να γίνω αριστερός. Να εισβάλω στη Βουλή. Να καταλάβω … έδρανο, να κοιμηθώ πολύ.

Θέλω να γίνω αριστερός, την ανεργία να σκίσω. Δούλους πολλούς, εισαγωγής, τον τόπο να γεμίσω.

Θέλω να γίνω αριστερός, να σπάσω τα ταμπού. Κόκα, παρτούζα κι αστακοί να γίνουν του συρμού.

Θέλω να γίνω αριστερός για να υμνώ τη φύση. Ν’ αφήνω οικολογικές πορδές, να καλλιεργώ χασίσι.

Θέλω να γίνω αριστερός και να πουλώ κουλτούρα. Να εξαίρω καλλιτεχνικά σκατά, ξεράσματα και ούρα.

Θέλω να γίνω αριστερός, να βγάζω και φιρμάνια. Να κάθονται όλοι προσοχή στη γκέι περηφάνια.

Θέλω να γίνω αριστερός. Να βρίζω τον Χριστό. Αλλοδαποί αλλόθρησκοι να μ’ έχουν για αρχηγό.

Θέλω να γίνω αριστερός, τις εκκλησιές να κλείσω, μπούργκες να βλέπω ολόγυρα, πολλά τζαμιά να χτίσω.

Θέλω να γίνω αριστερός και πολυπολιτισμικός. Τις παραδόσεις τού Έλληνα να θάψω δια παντός.

Θέλω να γίνω αριστερός. Να είμαι χιπ και τρέντι. Άνεργοι, εργάτες και φτωχοί να μ’ έχουν για αφέντη. 

aristeidisdikaios, parapolitika 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

"Οι αλεπούδες στα γουναράδικα ανταμώνουν"

ΕΡΤ & ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ
Όπως η ΝΔ κλείνει αιφνίδια την ΕΡΤ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου γιατί να μην κλείσει και τα δύο κόμματα που τη στηρίζουν;
Το ΠΑΣΟΚ είναι έτσι κι αλλιώς σε πτώχευση.
Και η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται σε πτώχευση ιδεών.
Προς τι λοιπόν οι διαμαρτυρίες τους για τον πολλοστό αιφνιδιασμό που υφίστανται;
Δεν ξέρουν την τουρκική παροιμία: «Οι αλεπούδες στα γουναράδικα ανταμώνουν».
[Του καθηγ. Γιώργου Βέλτσου από Το Βήμα]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

"Ελλάδα, η μόνη χώρα χωρίς δημόσια τηλεόραση"

ΣΟΚ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ
Στην πρώτη γραμμή της διεθνούς ειδησεογραφίας η ανακοίνωση-σοκ για το άμεσο κλείσιμο της δημόσιας ελληνικής ραδιοτηλεόρασης από την κυβέρνηση Σαμαρά. Το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή βρίσκεται στα ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης, που μεταφέρουν τις ανακοινώσεις Κεδίκογλου περί σκανδαλώδους τρόπου λειτουργίας της ΕΡΤ και το «κατηγορώ» εργαζομένων και αντιπολίτευσης. «Η Ελλάδα γίνεται στιγμιαία η μόνη χώρα της Ευρώπης χωρίς δημόσια τηλεόραση» γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais στο ηλεκτρονικό της πρωτοσέλιδο...
Όλα τα δημοσιεύματα επισημαίνουν πως πρόκειται για το πρώτο μαζικό κύμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων στη βαλτωμένη από την ύφεση Ελλάδα, η οποία έχει δεσμευθεί ενώπιον των διεθνών πιστωτών της να προχωρήσει σε 15.000 περικοπές θέσεων εργασίας στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2014.
Η είδηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ μεταδόθηκε με έκτακτα τηλεγραφήματα από το πρακτορείο Reuters, το οποίο τονίζει πως πρόκειται για ένα από τα πλέον δραστικά μέτρα στη γραμμή της λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα ως όρος για τη διάσωσή της, και παράλληλα σημειώνει πως βαθαίνει τις ρωγμές στη συγκυβέρνηση με αμφότερους τους ελάσσονες κυβερνητικούς εταίρους να στηλιτεύουν την απόφαση.
Το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο μεταφέρει την εικόνα που επικρατεί έξω από το ραδιομέγαρο, όπου έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ που χάνουν τη δουλειά τους, διαμηνύοντας ότι θα δώσουν μάχη κατά της απόφασης της κυβέρνησης και καλώντας σε μπλακ-άουτ σε όλα τα μέσα ενημέρωσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
«Η ελληνική κρίση φέρνει μπλακ-άουτ στη δημόσια τηλεόραση» γράφει η ιταλική Repubblica, μεταφέροντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, που χαρακτήρισε θύλακα αδιαφάνειας την ΕΡΤ και σκανδαλώδη τον τρόπο λειτουργίας της, αναγγέλλοντας ότι θα λειτουργήσει νέος φορέας ραδιοτηλεόρασης, που θα είναι δημόσιος–αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικός. Η ιταλική εφημερίδα σημειώνει ότι η «θορυβώδης» απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έγινε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που επιτρέπει στην κυβέρνηση να αναλαμβάνει ανάλογου τύπου δραστικά μέτρα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
«Η Ελλάδα κλείνει τη δημόσια τηλεόραση» μεταδίδει ψηλά στο δικτυακό της τόπο η γαλλική εφημερίδα Liberation, αναφέροντας ότι η κακή διοίκηση ήταν το κίνητρο για την κυβέρνηση να κλείσει την ΕΡΤ, η οποία θα λειτουργήσει με νέα δομή και λιγότερους υπαλλήλους.
Το BBC μιλά για την τελευταία κίνηση της κυβέρνησης σε μία σειρά διαδοχικών περικοπών δαπανών και αυξήσεων φόρων με την ελπίδα να οδηγηθεί η χώρα εκτός ύφεσης. Το βρετανικό κανάλι αναφέρεται στα δίκτυα και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ, υπενθυμίζοντας ότι τον Απρίλιο ψηφίστηκε νομοσχέδιο που προβλέπει αποχώρηση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του επόμενου έτους.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ και το πρωτοσέλιδο της Wall Street Journal στο Διαδίκτυο. Η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση σιγή, τουλάχιστον προσωρινά, στο πλαίσιο των περικοπών που απαιτούν οι διεθνείς δανειστές.
«Σοκ στην Ελλάδα από το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης» γράφει το Euronews μεταφέροντας τις εξελίξεις από την Ελλάδα.
«Λιτότητα, η Ελλάδα κλείνει τη δημόσια τηλεόραση» αναφέρει γερμανικό Spiegel στην ηλεκτρονική του πύλη, λέγοντας ότι το τελευταίο σήμα μεταδίδεται τα μεσάνυχτα και η ΕΡΤ θα αναβιώσει με λιγότερους εργαζομένους και προγράμματα.
Ο λόγος για την απόφαση είναι πιθανώς η υψηλή πίεση που ασκείται από τους διεθνείς δωρητές προς την κυβέρνηση στην Αθήνα, λέει το Spiegel επισημαίνοντας ότι η τρόικα της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ βρίσκεται στη χώρα για να ελέγξει το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας. Το περιοδικό σημειώνει ότι αργότερα φέτος έχουν προγραμματιστεί 4.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αλλά η κυβέρνηση θέλει περισσότερο χρόνο. Ένας τρόπος για να επιτευχθεί ο στόχος γρηγορότερα, είναι το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, αναφέρει το Spiegel και σημειώνει πως για το ελληνικό τοπίο των μέσων ενημέρωσης το κλείσιμο αποτελεί πλήγμα.
«Τσεκούρι ακόμη και στην τηλεόραση» αναφέρει η ιταλική La Stampa σημειώνοντας ότι ούτε η τηλεόραση, ούτε το ραδιόφωνο, δεν γλίτωσε από τον πέλεκυ των περικοπών και της λιτότητας.
«Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο και με κοινή υπουργική απόφαση σταματούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ», αναφέρει στο σχετικό τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, AFP, αναπαράγοντας την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, προσθέτοντας ότι ο Έλληνας υπουργός έκανε λόγο για «καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της» και απίστευτες δαπάνες. Το Γαλλικό Πρακτορείο αναπαράγει την κατακλείδα του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «αυτά όλα τελειώνουν σήμερα. Και τελειώνουν οριστικά».
 
[Πηγή in.gr]
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιοι Οργανισμοί έχουν σειρά μετά την ΕΡΤ

Το σχέδιο νόμου για το νέο κύμα καταργήσεων ή συγχωνεύσεων Οργανισμών του Δημοσίου είναι ήδη έτοιμο στο γραφείο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ωστόσο την τελική λίστα θα την αποφασίσει, έπειτα από συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας, κ. Δημήτρη Σταμάτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και σήμερα το πρωί υπουργοί πρότειναν καταργήσεις φορέων που εποπτεύουν και, ως εκ τούτου, στον κατάλογο με τις καταργήσεις ή τις συγχωνεύσεις προστίθενται και αφαιρούνται συνεχώς οργανισμοί.
Η ανακοίνωση των καταργήσεων των επόμενων φορέων αναμένεται να γίνει άμεσα, ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
Όταν στο Μέγαρο Μαξίμου καταλήξουν στην τελική λίστα, το επόμενο στάδιο θα είναι οι υπουργοί που εποπτεύουν τους υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες. Την τεχνογνωσία για τα νέα "λουκέτα" θα προσφέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο θα αναλάβει να παρακολουθεί το κάθε στάδιο.
Οι Οργανισμοί που έχουν συζητηθεί μέχρι στιγμής για να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν με υπηρεσίες του υπουργείου που τους εποπτεύει, είναι οι εξής: Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και ∆ιαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής, Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών «Θ. Κολοκοτρώνης», Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών, Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Αμυνας, Ινστιτούτο Αιγαίου του ∆ικαίου της Θάλασσας, Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών, Κεφάλαιο Επιχ. Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας Α.Ε., Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, Οργανισμός ∆ιεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας, Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ, Εθνικό Κέντρο Ερευνας-Πρόληψης και Θεραπείας Σακχαρώδους ∆ιαβήτη, Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής.
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Εορδαίας για δεύτερη συνεχή χρονιά εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής & επαγγελματικής ζωής»


Ο Δήμος Εορδαίας και το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π  ανακοινώνει πως οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Εορδαίας για δεύτερη συνεχή χρονιά εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής & επαγγελματικής ζωής». Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς να επικοινωνήσουν για πληροφορίες στο Β’ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό κα. Τσιώμπρα Φανή τηλέφωνο επικοινωνίας 2463024638

Η Πρόεδρος
Θεοπίστη Κρυσταλλίδου  
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΟΕ: Σε μηχανική υποστήριξη ο Κιλιγκαρίδης

Με επίσημη ενημέρωση της EOE αποσαφηνίζεται ότι ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης δεν απεβίωσε, όπως η ίδια ομολογεί πως ενημέρωσε λανθασμένα, αλλά παραμένει σε μηχανική υποστήριξη.






contra.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Το non paper του Μαξίμου: Γιατί κλείσαμε την ΕΡΤ

Διαρροή από το Μαξίμου για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ. Διαβάστε τι θα ακολουθήσει μετά το "λουκέτο"
Απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργούνται με το κλείσιμο της ΕΡΤ, δίνει non paper της κυβέρνησης.
Για τους εργαζομένους
Θα απολυθούν όλοι και θα αποζημιωθούν κανονικά.
Για τις συμβάσεις και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ
Όλες οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της ΕΡΤ μεταβιβάζονται στο ΥπΟικ. Που νομικώς και για όσο διάστημα χρειαστεί θα είναι η διάδοχη κατάσταση. Για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη λειτουργία της Νέας Δημόσιας Τηλεόρασης, αγώνες ή μεγάλα γεγονότα που έχει τα δικαιώματα  μετάδοσης η ΕΡΤ, θα εκχωρούνται με διαφανή τρόπο, και με τίμημα υπέρ του δημοσίου, σε ιδιωτικούς σταθμούς
Για την κάλυψη των δραστηριοτήτων των κομμάτων
Το κόστος κάλυψης αναλαμβάνει το Υπ.Οικ., όπου θα παρέχει στα κόμματα τη δυνατότητα επιλογής ιδιωτικού συνεργείου. Η προώθηση της δραστηριότητας θα γίνεται προσωρινά μέσω της Γεν. Γραμματείας Τύπου που διαθέτει αυτόνομη οπτική ίνα ή με όποιον άλλον τρόπο επιλέξουν τα κόμματα.
Για το πότε θα ξανανοίξει η νέα δημόσια Τηλεόραση
Το συντομότερο δυνατό. Η νέα τηλεόραση  θα είναι απολύτως έτοιμη για τις υποχρεώσεις της ενόψει της ελληνικής Προεδρίας
Η ΕΡΤ δεν κλείνει  υπό καμία πίεση για απολύσεις.
Όχι! Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό. Είναι απόφαση υψηλού συμβολισμού,  και εκσυγχρονισμού του δημοσίου. Όμως, περιμέναμε να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ ως προς την μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, για να μην διακινδυνευτεί η ομαλή διεξαγωγή τους.
Οι πολιτικοί αρχηγοί είναι ενήμεροι, για την απόφαση της κυβέρνησης
Γιατί ο εκσυγχρονισμός και οι απολύσεις δεν έγιναν εν λειτουργία
Όσες φορές και αν επιχειρήθηκε οποιαδήποτε παρέμβαση ή εκσυγχρονισμός, η συνδικαλιστική αντίσταση των εργαζομένων δεν επέτρεψε οποιαδήποτε αλλαγή.
Επίσης, οι συνδικαλιστές, ποτέ δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε απόλυση, έστω και υπεράριθμων εργαζομένων, ή εκσυγχρονισμό των λειτουργιών. Κανείς Έλληνας σήμερα δεν γνωρίζει ότι η ΕΡΤ διαθέτει 3 μουσικά σύνολα που εργάζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, που όμως δίνουν 2-3 συναυλίες ετησίως. Ούτε γνωρίζει ότι διαθέτει 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που όμως εκπέμπουν το ίδιο πρόγραμμα τις 20 από τις 24 ώρες της ημέρας. Ούτε γνωρίζει ότι συνεχίζει να εκδίδει περιοδικό χωρίς αναγνώστες! Ούτε γνωρίζει ότι επί της ουσίας δεν διαθέτει εμπορικό τμήμα, με αποτέλεσμα να μην αντλεί διαφήμιση από την Αγορά, ακόμα και σε μεγάλα γεγονότα που συγκεντρώνουν υψηλότατη τηλεθέαση.
Παραδείγματα:
*Εδώ και μήνες, οι δημοσιογράφοι απεργούν, ζητώντας την πρόσληψη και άλλων 150 συμβασιούχων δημοσιογράφων, ενώ ήδη στην ΕΡΤ  εργάζονταν περί τους 700 δημοσιογράφους!
*Ποτέ οι συνδικαλιστές δεν δέχονταν να χάσουν τα προνόμιά τους. Για παράδειγμα, ποτέ δεν δέχτηκαν:
*Να υλοποιηθούν σχέδια εκσυγχρονισμού, που προέβλεπαν π.χ. τη λειτουργία ενός λογιστηρίου αντί για 6!!!
*Να αρνούνται εδώ και 8 χρόνια την καταγραφή των παγίων (της περιουσίας) δηλαδή της εταιρίας και κανείς να μην γνωρίζει τι πραγματικά ανήκει στον ελληνικό λαό, και τι έχει ήδη, λεηλατηθεί…
*Να μειωθεί για παράδειγμα το κόστος των ταξιδιών, που χωρίς έλεγχο και προγραμματισμό υπερβαίνει τα 2.500.000 εκ. ετησίως
*Να ελεγχθούν οι αδιανόητες σπατάλες και τα προνόμια εργαζομένων. Για παράδειγμα,  το κόστος για κινητά τηλέφωνα μόνον στην ΕΡΤ3, υπερβαίνει τις 330.000 Ε  ετησίως, όταν 422 εργαζόμενοι χρησιμοποιούν 490 συνδέσεις!
*Να αλλάξει τίποτα στη δομή και την διάρθρωση. Για παράδειγμα λειτουργούν 19 περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, με διαφορετικό προσωπικό (συνολικά 310 εργαζόμενοι), ενώ οι περισσότεροι εκπέμπουν 20 ώρες το 24ωρο, το ίδιο κοινό πρόγραμμα
*Να λειτουργεί, όπως σε κάθε εταιρία, τμήμα συμβάσεων, με αποτέλεσμα να μην διατηρούνται καν οι συμβάσεις της εταιρίας.
*Να καταγράφεται η παρουσία των εργαζομένων  με ηλεκτρονικό τρόπο. Αποτέλεσμα να υπάρχουν άφαντοι δημοσιογράφοι που πληρώνονται (λαμβάνοντας και υπερωρίες) χωρίς να έχουν εμφανιστεί τα τελευταία 10 χρόνια. Όλοι δε, οι δημοσιογράφοι (και οι 700)  ακόμα και οι ανταποκριτές του εξωτερικού, έχουν μετατραπεί σε «εσωτερικούς συντάκτες», 6ωρης απασχόλησης,  αυξάνοντας όμως υπερβολικά το κόστος των υπερωριών.
Γιατί  κλείνει η ΕΡΤ και όχι κάποιος άλλος άχρηστος Οργανισμός
*Αυτή η απόφαση που λαμβάνεται σήμερα έχει μεγάλο ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα.
*Ό,τι ξεπερασμένο, φθαρμένο και αναχρονιστικό, παραμερίζεται.
*Στη θέση του θα μπει το σύγχρονο, το λειτουργικό, το ανταγωνιστικό.
*Ό,τι είχε ταυτιστεί στη συνείδηση του Ελληνικού λαού με κομματικά φέουδα και αγκυλώσεις δεκαετιών, ανήκει πια στο παρελθόν.
Στη θέση του θα μπει ό,τι εξυπηρετεί τη διαφάνεια της Δημοκρατίας, την αισθητική της Ελλάδας, το δημόσιο συμφέρον. Ένα ακόμα «ταμπού» σπάει.
*Δεν μπορούμε, την ώρα που οι Έλληνες κάνουν τέτοιες θυσίες, να διατηρούνται γύρω τους άθικτα, σύμβολα της ασύδοτης σπατάλης, της σκανδαλώδους αδιαφάνειας, του αναχρονιστικού κομματισμού.
*Στην ΕΡΤ απασχολούνται 3000 εργαζόμενοι, την ώρα που απαιτούνται λιγότεροι από το 1/3.
*Στην ΕΡΤ, ούτε ένας από τους εργαζόμενους δεν έχει προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά με επιλογές της εκάστοτε διοίκησης, που επιλέγετο από την εκάστοτε κυβέρνηση.
*Οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση όλα αυτά τα χρόνια στην ΕΡΤ είναι πολλές. Ήδη βρίσκονται στη Δικαιοσύνη, και ζητήθηκε διαχειριστικός έλεγχος από το 2000 μέχρι σήμερα.
*Το κόστος λειτουργίας της ανέρχεται σε  230 εκ. με μέσο όρο τηλεθέασης 4%, ενώ αντίστοιχα το κόστος άλλων ιδιωτικών καναλιών με 10% τηλεθέαση δεν ξεπερνά τα 30 εκ.
*Στην ΕΡΤ εργάζονται περίπου 700 δημοσιογράφοι, και ενώ θα περίμενε κανείς το δελτίο ειδήσεών της να είναι το κορυφαίο, έχει λιγότερο από 4% τηλεθέαση. Αντίστοιχα, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, απασχολούν (για παράδειγμα 150 δημοσιογράφους) απολαμβάνοντας 10πλάσια τηλεθέαση.
Για τη διαφορά της καινούργιας δημόσιας τηλεόρασης σε σχέση με την ΕΡΤ που κλείνει
*Θα απασχολείται όσο προσωπικό χρειάζεται και πάντως πολύ λιγότερο από το σημερινό, όπου θα αξιολογείται διαρκώς για την αποδοτικότητά του.
*Το πλαίσιο λειτουργίας του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού θα καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε κυβερνητική ή κομματική παρέμβαση στη στελέχωση και στη λειτουργία του.
*Ο νέος οργανισμός που θα δημιουργηθεί δεν θα λογοδοτεί στα κόμματα, αλλά σε ανεξάρτητη υπερκομματική αρχή καταξιωμένων ανθρώπων με μεγάλη εμπειρία σε Μέσα Ενημέρωσης
*Πρότυπο του νέου οργανισμού θα είναι το μοντέλο μεγάλων ξένων δικτύων, όπως του βρετανικού BBC,  της Ιταλικής RAI και της Γερμανικής ΖDF
*Όλα αυτά διασφαλίζονται με την κατάθεση στη Βουλή Σχεδίου Νόμου για την ίδρυση και λειτουργία του νέου σύγχρονου Οργανισμού που θα γίνει άμεσα.
Για όσους απολυθούν και δεν επιλεγούν για τη νέα δημόσια τηλεόραση
Για τις θέσεις των σημερινών υπεραρίθμων, θα προκηρυχθεί άμεσα διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, για προσλήψεις απαραίτητου προσωπικού σε εντατικές, νοσοκομεία, εφορίες, ΚΕΠ και όπου αλλού το δημόσιο έχει πραγματικές ανάγκες.
Το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ που πληρώνουν για την ΕΡΤ οι Έλληνες δεν θα συνεχίσει να υφίσταται όσο αυτή είναι κλειστή
Όχι! Είναι προφανές ότι από αύριο οι Έλληνες σταματούν να πληρώνουν το τέλος με το οποίο επιβαρύνονταν επί δεκαετίες. Και μετά τη δημιουργία του νέου Οργανισμού θα επιβαρύνονται με πολύ μικρότερο τέλος. Σε κάθε περίπτωση το ετήσιο όφελος για τον Έλληνα πολίτη, μετά τη λειτουργία του νέας σύγχρονης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, θα είναι 100 εκατομμύρια
Θεία Λειτουργία
Υπάρχει μέριμνα για τους χιλιάδες  ανήμπορους και ηλικιωμένους και όσους πιστούς θέλουν, να παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία  από το κανάλι της Βουλής το οποίο εκπέμπει πανελλαδικά.

Πηγή: antinews.gr
news247 
Διαβάστε περισσότερα » »