Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Το όμορφο ταξίδι των Ελλήνων που δεν τελειώνει ποτέ

Άγνωστοι Έλληνες, άγνωστοι φιλέλληνες, άγνωστη ιστορία που δεν διδαχθήκαμε ποτέ στα σχολεία. Η εξέλιξη, μας λένε, είναι γραμμική. Δεν υπήρχε τίποτα πέραν της συμβατικής ιστορίας και τεχνολογίας παρά μόνο πρωτόγονες συνθήκες ζωής.
Και όμως υπάρχουν στοιχεία ότι κάποτε υπήρξε ένα παγκόσμιος πολιτισμός με τεχνολογία υψηλότερη της σημερινής. Στις έρευνες και απόψεις κυρίως ξένων ερευνητών (για να μην ξεκινήσει η καραμέλα περί εθνικισμού κ.ο.κ.) που δημοσιογραφικά καταθέτουμε, θέλοντας να σας προτρέψουμε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα, δείχνουμε ότι τα πανάρχαια στοιχεία συνηγορούν σε μέγιστο βαθμό ότι ό μόνος λαός, που είχε την δυνατότητα να διανύσει ωκεανούς και να αφήσει παντού τα σύμβολά του, ήταν οι Έλληνες.
Ωστόσο, η συμβατική ιστορία απορρίπτει τις εν λόγω ενδείξεις, επιβάλλοντας την άποψη ότι ο άνθρωπος που… «προήλθε από τον πίθηκο» (ερώτημα: Γιατί άραγε δεν εξελίχθηκαν όλοι οι πίθηκοι σε ανθρώπους, καθότι γνωρίζουμε ότι η φύση δεν κάνει διακρίσεις – τα πάντα ρει και ουδέν μένει έλεγε ο Ηράκλειτος), από «την Κεντρική Αφρική ή τον Καύκασο δημιούργησε πολιτισμό στην Μεσοποταμία, την Αίγυπτο και εν τέλει έρχονται στο προσκήνιο οι Έλληνες που τα βρήκαν όλα έτοιμα και απλά έβαλαν την τελευταία πινελιά».
Όποιος «τολμήσει» να ισχυριστεί κάτι διαφορετικό χαρακτηρίζεται ως γραφικός ή εθνικιστής από την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων. Γιατί όμως; Τι φοβούνται όλοι αυτοί οι μεγάλοι «επιστήμονες» και δεν αφήνουν να ξεκινήσει μια συζήτηση επί ίσοις όροις πάνω στα διαθέσιμα πολιτιστικά στοιχεία που υπάρχουν ανά τον πλανήτη και φωνάζουν με την παρουσία τους; Επίσης γιατί η «άγνωστη» ελληνική διασπορά που παρουσιάζουμε σε αυτή την σειρά άρθρων δεν είναι καταγεγραμμένη από το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού;
Τα ερωτήματα πολλά οι απαντήσεις όμως ανύπαρκτες. Το σύνολο της ελληνικής γραμματείας που κρύβει μέσα του αποκαλύψεις για την αληθινή ιστορία του κόσμου είτε καταστράφηκε είτε αποκρύβεται και ό,τι έχει δει το φως της δημοσιότητας θεωρείται «μυθολογικού περιεχομένου» από τους εκατοντάδες «ειδικούς» που αναπαράγουν απλά την προπαγάνδα που τους δόθηκε δίχως ουσιαστική έρευνα.
Ευτυχώς υπάρχουν οι πέτρες που φωνάζουν και οι άγνωστοι Έλληνες ανά τον κόσμο, οι οποίοι αποκαλύπτουν με την παρουσία τους το ελληνικό ταξίδι στον χωροχρόνο! Ένα ταξίδι όμορφο, περιπετειώδες και πολύπλευρο. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι δεν θέλουν να ζει ο πλανήτης όμορφα ταξίδια ή έστω να διδάσκεται από αυτά.
Στην χώρα μας μάλιστα θέλουν να ξεχάσουμε ακόμα και τα συμβατικά που γνωρίζουμε. Να πιστέψουμε ότι οι Μινωίτες και οι Κυκλαδίτες δεν ήταν Έλληνες και στο μυαλό μας να έρχεται μόνο η «δημοκρατική Αθήνα», ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ιμπεριαλιστής και οι Σπαρτιάτες ακραίοι. Να λησμονήσουμε τις θυσίες των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία και να μιλάμε για συνωστισμούς. Να θεωρήσουμε ότι η Κύπρος πέφτει μακριά και εν τέλει να καταργηθούν και τα Αρχαία, χάρη στα οποία ερευνάμε τα σημαντικότερα έγγραφα της ανθρωπότητας, τα οποία είναι γραμμένα στην Ελληνική.
Η ιστορία διαστρεβλώνεται σταδιακά και κάτι που για εμάς είναι τώρα δεδομένο, από επόμενες γενιές ενδεχόμενα ονομάζεται εθνικός μύθος, όπως π.χ. στις μέρες μας «ιστορικοί» χαρακτηρίζουν τον Ζάλογγο. Η ιστορία γίνεται θρύλος και ο θρύλος γίνεται στο τέλος μύθος και κανείς δεν δέχεται να ακούσει παρ” όλα τα στοιχεία που παρουσιάζονται.
Εσείς και εμείς όμως αρνούμαστε το βόλεμα του ψέματος. Ερευνούμε, κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού, επαληθεύουμε και παρουσιάζουμε στον διπλανό τα στοιχεία, ώστε να βγάλει ο ίδιος τα δικά του συμπεράσματα.
Θυμηθείτε τα μέχρι τώρα άρθρα μας σε σχέση με την άγνωστη ιστορία των Ελλήνων, οι οποίοι μετά τον παγκόσμιο κύκλο που έκαναν, γύριζαν στα γνωστά και αγαπημένα τους νερά, αυτά της Μεσογείου. Εκεί θα τελειώσει και το δικό μας ενημερωτικό ταξίδι στον χρόνο. Το όμορφο ταξίδι των Ελλήνων δεν τελειώνει όμως ποτέ…
 

Διαβάστε περισσότερα » »

Διαμαρτυρία χιλιάδων Ρουμάνων για ορυχείο χρυσού καναδέζικης εταιρείας

Βουκουρέστι.

Χιλιάδες Ρουμάνοι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Κοινοβούλιο το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο καναδικής εταιρείας να λειτουργήσει το μεγαλύτερο ορυχείου χρυσού στην Ευρώπη σε ένα γραφικό χωριό της Τρανσυλβανίας.


Οι διαδηλωτές σχημάτισαν αλυσίδα επτά χιλιομέτρων γύρω από το κτήριο του Κοινοβουλίου στο Βουκουρέστι φωνάζοντας συνθήματα: «Ενωμένοι μπορούμε να σώσουμε τη Roch Montana-το χωριό όπου οι  χρυσοθήρες ελπίζουν να αποκτήσουν 300 τόνους χρυσού και 1.600 τόνους αργύρου.

Οι επικριτές προειδοποιούν ότι εκατοντάδες οικογένειες θα αναγκασθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους με την υλοποίηση του καναδικού σχεδίου, επίσης, τέσσερις βουνοκορφές της Τρανσυλβανίας θα ισοπεδωθούν.

«Μόνο οι μεγάλες διαδηλώσεις στους δρόμους, μπορούν να αναγκάσουν τους πολιτικούς να σταματήσουν το έργο αυτό, το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο για το περιβάλλον», δήλωσε η Stefania Yordache κατά τη διαμαρτυρία.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Έγγραφο της CIA του 1990 -για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας

Μεταξύ διπλωματικών πηγών και απορρήτων εγγράφων, τα οποία έχουν έρθει στη δημοσιότητα- σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης στη Σερβία και στην Κροατία- παρουσιάζεται η τελική έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ- CIA, το 1990,   η οποία σημειώνει την τελική διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τις αιματηρές συγκρούσεις που θα ακολουθήσουν.

Το έγγραφο της CIA αναφέρει  την απόσχιση της Σλοβενίας και της Κροατίας και τη διακοπή της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους της Γιουγκοσλαβίας για ένα χρονικό διάστημα ενός έτους και κατόπιν, μέσα σε μια διετία,  θα επέλθει η οριστική διάλυση.

Πρόσφατα, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων, το έγγραφο βγήκε από τα συρτάρια των μυστικών υπηρεσιών και ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Το έγγραφο αυτό απευθυνόταν τότε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ σημειώνοντας ότι η Σερβία θα προσπαθήσει να εμποδίσει  τους Σλοβένους και τους Κροάτες να αποσχισθούν από τη Γιουγκοσλαβία για να σχηματίσουν συνομοσπονδία και τονίζει  την έξαρση του σερβικού εθνικισμού που θα προκαλούσε την διάλυση της γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας.

«Δύσκολα θα αποτραπεί πόλεμος μεταξύ των δημοκρατιών, σοβαρές συγκρούσεις θα παρουσιασθούν και μεταξύ των κοινοτήτων και θα ακολουθήσει η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Η βία θα είναι έντονη και μακροπρόθεσμη», αναφέρουν οι πράκτορες της CIA από τη Γιουγκοσλαβία το 1990.

Στο απόρρητο έγγραφο σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει στρατιωτική εξέγερση των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου και η αλβανική μειονότητα θα αναγνωριστεί στο Μαυροβούνιο και στην ομόσπονδη δημοκρατία των Σκοπίων.

Επιπρόσθετα αναφέρει ότι τόσο οι ΗΠΑ, όσο και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους θα μπορούσαν να κάνουν ελάχιστα για τη διατήρηση της ενότητας της Γιουγκοσλαβίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η CIA προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα και άλλα απόρρητα έγγραφα για τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία με βαρύτητα στον πόλεμο της Βοσνίας.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Πτολεμαΐδα, για κλοπή και παράνομη οπλοκατοχή – Αφαιρέσει πετρέλαιο από σταθμευμένο Ι.Χ.Φ.

petrelaioΧθες (21-09-2013) τις πρωινές ώρες στην Πτολεμαΐδα,  αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαϊδας, συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, 20 και 21 χρονών, για κλοπή και παράνομη οπλοκατοχή.
Συγκεκριμένα, από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. που επέβαιναν οι συλληφθέντες, διαπιστώθηκε ότι αυτοί είχαν αφαιρέσει λίγες ώρες νωρίτερα, ποσότητα πετρελαίου από σταθμευμένο Ι.Χ.Φ.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • ένα (1) δοχείο (μπιτόνι) χωρητικότητας είκοσι (20) λίτρων που περιείχε πετρέλαιο,
  • ένα (1) άδειο δοχείο (μπιτόνι),
  • ένα (1) κλειδί τύπου «σταυρός»,
  • ένα (1) απογυμνωμένο καλώδιο χαλκού και
  • δύο μαχαίρια, που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί όπλων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Γνωμοδότηση για λογαριασμό της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες σε σχέση με τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών

Με το άρθρο 81 παρ. 1 του ν. 4172/2013 προβλέφθηκε, ως γνωστόν, η κατάργηση, από την 23η Σεπτεμβρίου 2013, του συνόλου των οργανικών θέσεων της Δημοτικής Αστυνομίας. Επιπλέον, με την ίδια διάταξη τίθενται, από την ίδια ημερομηνία, κατά την ορθότερη άποψη, σε διαθεσιμότητα οι υπηρετούντες στη Δημοτική Αστυνομία υπάλληλοι. Το γεγονός αυτό προκύπτει σαφώς από την ευθεία παραπομπή της ως άνω διατάξεως στην υποπαράγραφο Ζ.2 του ν. 4093/2012 που αφορά τη διαθεσιμότητα. Συνεπώς, μετά την πάροδο οκτώ (8) μηνών από τη θέση σε διαθεσιμότητα η υπηρεσιακή σχέση λύνεται, εφόσον δεν έχει μεσολαβήσει κατά το διάστημα αυτό μετάταξη ή μεταφορά τους σε άλλη θέση. Επισημαίνεται ότι η μετάταξη των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ελληνική Αστυνομία ή σε άλλους φορείς ή υπηρεσίες του Δημοσίου δεν είναι δεδομένη.
Ενόψει τούτων, κρίνεται αναγκαίο οι υπάλληλοι που υπηρετούν στη Δημοτική Αστυνομία να προσβάλλουν με αίτηση ακυρώσεως τις σχετικές (διαπιστωτικές) πράξεις που θα εκδοθούν και με τις οποίες θα διαπιστώνεται η θέση τους σε διαθεσιμότητα. Αρμόδιο δικαστήριο για την εκδίκαση της εν λόγω αιτήσεως ακυρώσεως είναι, ενόψει της υπαλληλικής σχέσης δημοσίου δικαίου των Δημοτικών Αστυνομικών, το Διοικητικό Εφετείο. Η έγκαιρη άσκηση των αιτήσεων ακυρώσεως κρίνεται, κατά τη άποψή μας, απολύτως αναγκαία, προκειμένου οι υπό διαθεσιμότητα Δημοτικοί Αστυνομικοί να προασπίσουν πλήρως τα έννομα συμφέροντά τους, ιδιαίτερα μάλιστα ενόψει του υπαρκτού κινδύνου να μη μεταταχθούν ή μεταφερθούν σε άλλη δημόσια υπηρεσία. Επισημαίνεται ότι η άσκηση της αιτήσεως ακυρώσεως δεν επηρεάζει, ούτε κατ' ελάχιστο, τη διαδικασία κινητικότητας των υπό διαθεσιμότητα Δημοτικών Αστυνομικών, οι οποίοι μπορούν άλλωστε να παραιτηθούν από την εν λόγω αίτηση ακυρώσεως όποτε επιθυμούν, έως τη συζήτηση της ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου.
Παραλλήλως, οι υπό διαθεσιμότητα Δημοτικοί Αστυνομικοί μπορούν να ασκήσουν ενώπιον του ιδίου Δικαστηρίου (Διοικητικό Εφετείο) αίτηση αναστολής εκτελέσεως, ζητώντας την αναστολή ισχύος της πράξεως με την οποία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τη χορήγηση προσωρινούς διαταγής για την αναστολή της ισχύος της. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής εκτελέσεως, οι αιτούντες εξαιρούνται της διαθεσιμότητας έως την έκδοση της αποφάσεως επί της αιτήσεως ακυρώσεως.
Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι κρίνεται σκόπιμη η άσκηση των ανωτέρω ενδίκων βοηθημάτων αμέσως μετά τη θέση σε διαθεσιμότητα (23.09.2013). Για τον λόγο αυτό, είναι αναγκαία η άμεση συλλογή από κάθε ενδιαφερόμενο των αναγκαίων στοιχείων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: α) η πράξη διορισμού, β) βεβαίωση υπηρεσιακών μεταβολών, γ) βεβαίωση τελευταίων αποδοχών προ της διαθεσιμότητας (αποδοχές Αυγούστου) και δ) πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η νομική επιχειρηματολογία που μπορεί να προβληθεί από τους προσφεύγοντες Δημοτικούς Αστυνομικούς αφορούν την αντισυνταγματικότητα των επίμαχων διατάξεων που αφορούν την κατάργηση των οργανικών θέσεων τους και τη διαθεσιμότητα. Ειδικώς δε για τον κλάδο των Δημοτικών Αστυνομικών οι νομικοί ισχυρισμοί εμπλουτίζονται, ενόψει της ιδιότητάς ως μονίμων υπαλλήλων των Δήμων με πρόσθετα επιχειρήματα που αφορούν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Ά.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου

Σημείωση Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Το παρόν λάβαμε ιδιοχείρως από την ΠΟΕ-ΟΤΑ πριν λίγες ημέρες. Δεν είχε δημοσιευθεί καθώς εκκρεμεί η επίσημη αποστολή του. Ανεβαίνει σήμερα, με την ευκαιρία της ανάρτησής του στο dimastin. 
 
ekeda 
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Έλληνες εφοπλιστές, η Χρυσή Αυγή και η τροπολογία στα «μουλωχτά»

Οι Έλληνες εφοπλιστές, η Χρυσή Αυγή και η τροπολογία στα «μουλωχτά» Τα «προνόμια» φοροαποφυγής μερίδας εφοπλιστών επεκτείνονται με την τροπολογία σε πολιτικά πρόσωπα, κρατικούς λειτουργούς, «βαρόνους» των ΜΜΕ
Με μια τροπολογία, που έχει την «οσμή» της φωτογραφικής, μέσα στο νομοσχέδιο για τα ΚΤΕΛ, η κυβέρνηση απαλλάσσει όλους όσοι υποχρεούνται με κατάθεση «Πόθεν Έσχες», να δηλώνουν τις μετοχές σε ναυτιλιακές εταιρείες!
Η κυβέρνηση, που τόσες φορές έχει αποδείξει τη στήριξή της στους Έλληνες εφοπλιστές –όπως και οι προηγούμενες άλλωστε- βρήκε την ευκαιρία το βράδυ της Παρασκευής και με τον ελληνικό λαό που υπομένει τα σκληρά μέτρα των μνημονίων, να αγωνιά για τη βία της φασιστικής Χρυσής Αυγής, να περάσει στα αθόρυβα τη συγκεκριμένη τροπολογία.
Η τροπολογία αυτή, μεταξύ άλλων, δίνει και τη δυνατότητα σε κάποιους εκλεκτούς που θα την δουν ως ευκαιρία να «ξεπλύνουν» χρήμα το οποίο δεν έχουν δηλώσει, αγοράζοντας μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών. Έτσι τα «προνόμια» της φοροαποφυγής επεκτείνονται πέρα από κάποιους εφοπλιστές, και σε πολιτικά πρόσωπα, κρατικούς λειτουργούς, «βαρόνους» των ΜΜΕ, δημοσιογράφους κτλ., δημιουργώντας παράλληλα μία ακόμα πηγή εσόδων για Έλληνες εφοπλιστές, δίπλα στα υπερβολικά φορολογικά προνόμια που ήδη απολαμβάνουν.
Κατά τραγική σύμπτωση, η Χρυσή Αυγή προσέφερε μία ακόμα φορά τις «υπηρεσίες» της στους εφοπλιστές, καθώς ενώ όλος ο λαός είχε στραμμένο το βλέμμα του, τη λύπη του και την οργή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από ένα μέλος της, βουλευτές μας περνούσαν ένα ακόμα μέτρο προς όφελός τους.
Και αν στην περίπτωση αυτή μιλάμε για σύμπτωση, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τις πρόσφατες ενέργειες των μελών της Χρυσής Αυγής σε χώρους όπου ζουν και εργάζονται ναυτεργάτες και μεταλλεργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, η καθημερινή διαβίωση των οποίων εξαρτάται από το αν θα δώσουν δουλειά κάποιοι εφοπλιστές. Η Χρυσή Αυγή λοιπόν εδώ και καιρό καταγγέλλεται ότι προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι για την ανεργία που πλήττει τη Ζώνη ευθύνονται τα «υψηλά» μεροκάματα και ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να τα χαμηλώσουν. Τι σύμπτωση που το ίδιο διάστημα, κάποιοι εφοπλιστές θέλουν να επιβάλουν ατομικές συμβάσεις με μεγάλες μειώσεις και μηδενικά δικαιώματα, όπως καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία. Άλλωστε το ομολογούν και οι ίδιοι, αφού σε πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, οι ίδιοι έλεγαν «μαζί με τους εφοπλιστές γιατί από εκεί πέρα εξαρτιόμαστε», σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο.
Η πιθανή συσχέτιση της Χρυσής Αυγής με Έλληνες εφοπλιστές έχει αναφερθεί εδώ και καιρό στο διεθνή Τύπο. Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» συγκεκριμένα είχε κάνει λόγο σε άρθρο της για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από εφοπλιστές, για να ανοίξει γραφεία. Πολλά ερωτηματικά εγείρονται, αν τούτο επαληθευθεί, για τα κίνητρα της τεράστιας χρηματοδότητης αυτής...
Ακόμα και στα πρόσφατα χτυπήματα που τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής επέλεξαν να κάνουν, κατά τις επίσημες καταγγελίες, υπάρχουν «ανεξήγητες» συμπτώσεις: η πρώτη, στο Πέραμα είχε στόχο εργαζόμενους και συνδικαλιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Στη δεύτερη, στο Κερατσίνι, ο άνθρωπος ο οποίος δολοφόνησαν, εκτός από μουσικός, στο παρελθόν ήταν και αυτός εργάτης της Ζώνης, όπως και η οικογένειά του.
Μερίδα Ελλήνων εφοπλιστών επομένως, κατά έναν τρόπο που χρήζει διερεύνησης βγαίνουν ωφελημένοι, είτε πρόκειται για επίσημα μέσω της κυβέρνησης και τροπολογιών όπως αυτή, είτε πρόκειται για τη δράση της Χρυσής Αυγής, και ισχυροποιούν τη θέση τους σε βάρος των δικών τους εργαζομένων, σε βάρος των εσόδων του κράτους, σε βάρος τελικά της χώρας.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι εισφορές θα καθορίζουν επικουρική σύνταξη και εφάπαξ

Ανάλογα με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί το ύψος της επικουρικής σύνταξης και το εφάπαξ
Ανάλογη με τις εισφορές, που έχουν καταβληθεί κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου θα είναι η επικουρική σύνταξη και το εφάπαξ, που θα πάρει κάθε ασφαλισμένος, από την 1/1/2015 που θα ισχύσει ο νέος μαθηματικός τύπος, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Σε συνέντευξή του, σε ιστότοπο, σημειώνει ότι «στο παρελθόν και για πολλά χρόνια, οι συντεχνιακές πιέσεις για επίπεδα εφάπαξ πολύ υψηλότερα των εισφορών που είχαν πραγματικά καταβληθεί και οι διάχυτες πελατειακές λογικές του πολιτικού προσωπικού, οδήγησαν σε μια προβληματική διαχείριση του ζητήματος».
«Διασφαλίζουμε, ότι δεν θα υπάρξουν πλέον ελλείμματα στο μέλλον και ότι θα μπορέσουν και οι επόμενες γενιές να λαμβάνουν παροχές εφάπαξ», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας ο οποίος αναφερόμενος στην αδήλωτη εργασία τόνισε ότι «τα ψέματα τελείωσαν και το φαινόμενο στο εξής θα αντιμετωπίζεται πλέον με αποτελεσματικότητα και συνέπεια».
«Διευρύναμε και εντατικοποιήσαμε τους ελέγχους, επιβάλλαμε τα υψηλότερα πρόστιμα που έχουν ποτέ επιβληθεί ιστορικά, αυξήσαμε το κόστος της μη συμμόρφωσης των εργοδοτών» ανέφερε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε ότι το όλο πρόβλημα των Ταμείων θα αντιμετωπισθεί, εκτός από την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας με το οργανωτικό νοικοκύρεμα των ταμείων και τις σημαντικές εξοικονομήσεις που αυτό συνεπάγεται, με την πρόσφατη τόνωση της απασχόλησης λόγω των νέων προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα, με τη διεύρυνση της εισφοροσυλλεκτικής βάσης, την επέκταση του εργοσήμου, την οργανωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής».
Τέλος ο υπουργός Εργασίας εγγυήθηκε την επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, και ανέφερε ότι από τα 27,6 δις συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης του 2013, το 55,9% προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: «Ενθαρρυντικά νέα από τις Βρυξέλλες για όλα τα Βαλκάνια, εκτός από ...εμάς»

»Όλες οι βαλκανικές χώρες, εκτός από τα Σκόπια, μπορούν να αναμένουν  ευνοϊκά νέα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την περαιτέρω διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


»Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του Βελιγραδίου, B-92, το οποίο επικαλείται  δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας της Βιέννης «Wirtschaftsblatt», αναφέρει ότι  η Αλβανία είναι στο δρόμο για το καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Μαυροβούνιο είναι σε θέση να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την προσχώρησή του, η Σερβία θα συνεχίζει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις  μέχρι τον Ιανουάριο και το Κοσσυφοπέδιο, θα λάβει το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της ΕΕ με συνομιλίες για συμφωνία σταθεροποίησης και σύνδεσης.

»Η βιεννέζικη εφημερίδα εκτιμά ότι μόνο η προσέγγιση των Σκοπίων στην ΕΕ, πηγαίνει ‘θλιβερά’, κυρίως λόγω του αποκλεισμού της Ελλάδας για το όνομα.

»Οι Βρυξέλλες αξιολογούν ότι η πολιτική κατάσταση στα Σκόπια είναι χειρότερη από το προηγούμενο έτος, κυρίως, λόγω της κυβερνητικής κρίσης", επισημαίνει το σκοπιανό Λίμπερτας.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ - ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ… ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ "ΔΟΛΩΜΑ" ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

me-dolwma-tis-dwrean-diakopes-kanoyn-genitsaroys-ta-paidia-ths-thrakhs Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Δεν έχει αρχή και τέλος η καταιγιστική προπαγάνδα, που γίνεται από την Άγκυρα στη Θράκη...

Σύμφωνα με την τουρκόφωνη εφημερίδα Μπιρλίκ που εκδίδεται στην Κομοτηνή το παράρτημα Προύσας του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» κάλεσε μικρά παιδιά, μουσουλμάνων γονέων, να μεταβούν στη γείτονα χώρα τον περασμένο Αύγουστο.

Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη. Δεκάδες παιδιά επισκέφθηκαν τις πόλεις, Τοπχανέ, Ουλού Τζαμί, Εμίρ Σουλτάν, Γεσίλ Τουρμπέ, Μουραντίγιε και το τζαμί του Μουράτ Α΄.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του BTTDD Κιοσέ που τους συνόδευε, ανέφερε πως οι νέοι πραγματοποιούν μια 15μερη εκπαιδευτική και πολιτιστική επίσκεψη (!), διαμένουν στο λύκειο τουριστικών επαγγελμάτων Ασλάνομπα. Εκεί, όπως εξήγησε, διδάσκονται την τουρκική γλώσσα, στα πλαίσια του ταχύρυθμου καλοκαιρινού σχολείου. Παράλληλα επισκέπτονται ιστορικά και πολιτιστικά σημεία της Προύσας.

Ο Κιοσέ ανέφερε ακόμη πως “αυτού του είδους τα προγράμματα, πρέπει να κινούνται σε πνεύμα ...ενότητας και ομοψυχίας” και ότι “ σε αυτά γεννιούνται ευκαιρίες για την αύξηση της αυτοπεποίθησης των νέων , για την καλύτερη τους κατάρτιση”.

Και πρόσθεσε : “Οι νέοι μας θα πρέπει να ξέρουν από την μια πως εδώ υπάρχει ένας σύλλογος και οι... συντοπίτες τους, τους σκέφτονται και πως είναι σημαντικό να ενημερώνονται για την Προύσα και για την Τουρκία που πάντα βρίσκεται δίπλα τους (!). Κάνουμε ότι μπορούμε για να νοιώσουν σαν να ήταν στο σπίτι τους”.

Τα παιδιά αυτά επισκέφτηκαν το ιστορικό κτίριο του δημαρχείου και την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου εκεί τους υποδέχτηκαν ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου και ο Γ.Γ. του δήμου Προύσας Νετσμετίν Σενοτζάκ.

Ο Σενοτζάκ ανέφερε ότι “οι περισσότεροι μετανάστες από την Δυτική Θράκη ήρθαν στην Προύσα για να γνωρίσουν τον πολιτισμό τους στην... Τουρκία”.

Απευθυνόμενος στους ανήλικους τους είπε: ¨Σας δίνουμε μεγάλη αξία, διότι από εσάς δεν περιμένουν πολλά μόνο η Δυτική Θράκη και οι Τούρκοι, αλλά ολόκληρη η ισλαμική κοινότητα¨.

Ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου δήλωσε πως “ οι “Δυτικοθρακιώτες” νέοι στηρίζοντας τον πολιτισμό τους θα προστατεύσουν και την εθνική τους ταυτότητα. ¨Εμείς (στην Δυτική Θράκη) πρέπει να υπάρχουμε υπερασπιζόμενοι την πίστη μας και την εθνική μας ταυτότητα. Για αυτό είναι ανάγκη να εκπαιδευτείτε καλά και να συνεχίσετε τον πολιτισμό μας. Η Τουρκία ποτέ δεν είναι δυνατόν να σας γυρίσει την πλάτη της»…

Λίγο πριν την αναχώρηση των μαθητών μοιράστηκε στα παιδιά το βιβλίο«Τρικυμία Αχμέτ Σαδήκ», βιβλίο που εξιστορεί και ηρωοποιεί τη ζωή και την ακραία ανθελληνική δράση του γνωστού φασίστα Τούρκου πράκτορα. Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος της Προύσας χρηματοδοτείται απ ευθείας από τον Αχμετ Νταβούτογλου.

Δυστυχώς το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ούτε βλέπει ούτε ακούει τίποτα. Όταν θα συμβεί κάτι θα είναι πολύ αργά για να αντιδράσει...Και ο νοώ νοεί το.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Χάρρυ Κλυνν: Ξυπνάτε Έλληνες !!!


Του Χάρρυ Κλυνν

Οι Έλληνες έχουμε μάθει να μιλάμε έξω από τα δόντια. Το καλύτερο μπρος στις προκλήσεις των δανειστών, στων οποίων τις ορέξεις μας παρέδωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου, ίσως να ήταν μια ηρωική έξοδος, παρόμοια με εκείνη του Μεσολογγίου. Πρέπει να... χάσουμε αυτά που έπρεπε εδώ και καιρό να απορρίψουμε και να κερδίσουμε αυτά που κάποιοι προσπάθησαν να μας κάνουν να τα αποβάλλουμε πλήρως, όμως δεν κατάφεραν να τα «ξεριζώσουν» από το πίσω μέρος του μυαλού μας.
Δεν καταλαβαίνει η Ελλάδα από φουρτούνες, απλά αυτή τη φορά ο «εχθρός» είναι πιο ύπουλος, επειδή ήρθε ντυμένος πρόβατο με «δώρα» πολλά στις αποσκευές του. Πάτησε στο καλοπροαίρετο του Έλληνα και τον ξεγέλασε, αφού πρώτα καταπάτησε το δαιμόνιο του μετατρέποντάς τον έρμαιο του καταναλωτισμού. Χωρίς θάνατο δεν υπάρχει όμως ανάσταση και για να έρθει το νέο (όχι χρονικά αλλά πρακτικά) πρέπει να «πεθάνει» το παλιό, η παλιά νοοτροπία και ο «μύθος» της ψωροκώσταινας.

Ας διαβάσουμε όμως λίγο Χάρρυ Κλυνν, που μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνονται τα γραφόμενά του σκληρά και ανέφικτα, με μια δεύτερη ματιά όμως, ίσως τα εισπράξουμε ως ρεαλιστικά και εφικτά με την προϋπόθεση ότι όλοι είμαστε έτοιμοι για θυσίες και ρήξη με τον μέχρι σήμερα τρόπο ζωής μας: Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές. Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ξένοι και οι έλληνες δοσίλογοι των καναλιών. Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές, αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς να πάψει να έρχεται στην Ελλάδα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε αυτοκίνητα. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν Γερμανοί και Γάλλοι που δεν θα ξαναπουλήσουν ούτε ένα αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε γάλα, τυριά και βούτυρο. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν τα φασιστόμουτρα οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ξηρούς καρπούς από την Τουρκία.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε καρπούζια και σταφύλια από την Αφρική.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σταφίδες από την Χιλή (αν είναι δυνατόν!)
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σπορέλαια και άλλα γράσα.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρετσίνα από την Καλιφόρνια (θου Κύριε).
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τις εκατοντάδες είδη από οινοπνευματώδη ποτά.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τυριά, κονσέρβες, κέικ, ζαμπονάκια κλπ.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστές και τα χίλια δυο ηλίθια γκάτζετ που στραβώνουν τον κόσμο.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα εκατοντάδες είδη καπνού, πούρων και άλλων δηλητηρίων.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα μπατζάρια τουρσί από την Γερμανία (θεέ μου, θεέ μου).
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε τα δεκάδες είδη ξένων γλυκών και σοκολατοειδών που στέλνουν τα λεφτά μας στο εξωτερικό και την χοληστερίνη στα ύψη.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, και πληθώρα από άχρηστα είδη για το σπίτι (μέχρι κόφτης για να κόβεις σε ίσια κομμάτια την μπανάνα υπάρχει!!!).

Ας επιστρέψουμε στην εποχή του 60. Ας περπατήσουμε και πάλι ήσυχοι στον άδειο δρόμο. Ας κοιμηθούμε το βράδυ χωρίς να ξυπνάμε από τον κάθε αργόσχολο ηλίθιο που τριγυρνάει με το αμάξι ακούγοντας τουρκογύφτικα καψουρολαϊκά ή χαζά ραπ στην διαπασών. Ας φάμε λιγότερο και ας χάσουμε το υπέρβαρο λίπος μας. Ας κάνουμε πάλι γιορτές-ρεφενέ. Ας ξανακάνουμε αληθινούς φίλους, αντί για τους ηλεκτρονικούς που έχουμε σήμερα.

Ξυπνάτε μαλάκες Έλληνες. Έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου. Έχουμε δώσει τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο. Έχουμε τσακίσει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο την ιταλική και γερμανική υπερδύναμη. Και έχουμε καταντήσει σήμερα να ζητιανεύουμε από τους κωλο-ευρωπαίους και να τους παρακαλάμε να μας πηδάνε ώστε να έχουμε βίντεο και κινητά. Και από πάνω καθόμαστε και μας βρίζουν, αφού δεν έχουμε πλέον ΚΑΘΟΛΟΥ αξιοπρέπεια.

Χάρρυ Κλυνν
thesecretrealtruth

hellas-now.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Πάγωσε η Αμερική όταν άκουσε τον Ομπάμα να λέει ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα χρεοκοπίας -Οι ΗΠΑ είναι ξοφλημένες!

Προειδοποίηση πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «ξοφλημένες» σε περίπτωση που το Κογκρέσο δεν ψηφίσει υπέρ της αύξησης του ανώτατου ορίου δημοσίου χρέους απηύθυνε την Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας, Μπαράκ Ομπάμα, κατηγορώντας παράλληλα το σώμα πως προσπαθεί να
προκαλέσει προβλήματα στον ίδιο, εκτροχιάζοντας βασικές λειτουργίες του κράτους.

«Εάν το Κογκρέσο δεν υπερψηφίσει αυτή [την αύξηση] του ορίου χρέους, οι ΗΠΑ θα πτωχεύσουν έναντι των υποχρεώσεών του. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στην αμερικανική ιστορία. Βασικά, η Αμερική γίνεται ένας ξοφλημένος», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εργοστάσιο αυτοκινήτων στο Μιζούρι.
Το όριο που υφίσταται για το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ στέκεται αυτή τη στιγμή στα 16,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.


Η Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε νωρίτερα την Παρασκευή έναν ουσιαστικά μεταβατικό προϋπολογισμό, που καλύπτει τις ανάγκες του κράτους από την 1η Οκτωβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου, αφαιρώντας ωστόσο τη χρηματοδότηση για την περίφημη μεταρρύθμιση στην Υγεία (Obamacare) που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες στην θητεία του Δημοκρατικού προέδρου.
Φόβος του Λευκού Οίκου είναι πως οι Ρεπουμπλικάνοι θα θέσουν την απόσυρση του Obamacare ως προϋπόθεση για την αύξηση του ορίου του δημόσιου χρέους των ΗΠΑ.
«Δυστυχώς, αυτή την ώρα, η συζήτηση που γίνεται στο Κογκρέσο δεν [...] βοηθάει τις οικογένειες της μεσαίας τάξης [...] Η προσοχή τους δεν είναι σε εσάς, η προσοχή τους βρίσκεται στην πολιτική. Η προσοχή τους είναι στο να προσπαθούν να προκαλέσουν προβλήματα σε εμένα (mess with me). [Η προσοχή] τους δεν είναι εστιασμένη σε εσάς», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα, μιλώντας σε εργοστάσιο αυτοκινήτων στο Μιζούρι.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι ο πιο ψυχρός της τελευταίας 100ετίας

Ο χειμώνας θα είναι ο πιο ψυχρός της τελευταίας 100ετίας
Στην Ευρώπη, ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι ο πιο ψυχρός της τελευταίας 100ετίας – δηλώνουν οι μετεωρολόγοι. Μέσα σε λίγους μήνες θα έχουν φθάσει οι αρκτικές αέριες μάζες και ο ήλιος θα εμφανίζεται μόνο αραιά στο στερέωμα. Κατά πόσο είναι πιθανό ένα τέτοιο σενάριο;
Οι μετεωρολόγοι υπόσχονται να το διευκρινίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όταν θα έχουν στα χέρια τους καινούρια δεδομένα.
Οι κάτοικοι του Παλαιού Κόσμου πρέπει να προμηθευτούν πουλόβερ και ζεστά μπουφάν υποστηρίζουν οι ευρωπαίοι επιστήμονες. Ο γερμανός μετεωρολόγος, Ντομινίκ Γιουνγκ, δήλωσε, ότι ο χειμώνας του 2013-14 υπόσχεται να είναι αφύσικα παγερός.
Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο - σημειώνει ο ίδιος. Δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς ανοιξιάτικη «απόψυξη» ούτε καν το Μάρτιο. Οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να ζεσταθούν στις ακτίνες του ήλιου όχι νωρίτερα από τον Απρίλιο.
Το τελευταίο διάστημα, ο καιρός δεν κάνει τα χατίρια των Ευρωπαίων. Το καλοκαίρι καίγεται, τη μια φορά η Ελλάδα, την άλλη η Ισπανία. Και το χειμώνα, μπορεί να εμφανιστούν χιόνια του ενός μέτρου, το πολύ πολύ για μια μέρα. Οι παγωνιές, που χτύπησαν την Ευρώπη την περυσινή περίοδο, πήραν μαζί τους και εκατοντάδες ζωές.
Στην Ιταλία, οι χιονοπτώσεις έγιναν αιτίες για τεράστιες κυκλοφοριακές συμφορήσεις, αναβολές αεροπορικών πτήσεων και ποδοσφαιρικών αγώνων. Στη δε Μεγάλη Βρετανία, από το χιόνι που έπεσε το Φεβρουάριο, η κυκλοφορία παρέλυσε πρακτικά σε όλη τη χώρα. 'Ολα αυτά είναι συνέπειες της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής - υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Αλλά στο σημείο αυτό διαφωνούν: άνοδος ή, τελικά, πτώση της θερμοκρασίας;
Υπάρχουν προγνώσεις, σύμφωνα με τις οποίες, η θερμοκρασία του πλανήτη θα αρχίσει αργά αλλά σταθερά να μειώνεται σε ένα χρόνο. Αυτό συνδέεται με το γεγονός, ότι η μέση ετήσια θερμοκρασία της Ανταρκτικής αυξάνεται. Το σχήμα είναι απλό: καίει ο ήλιος – λιώνουν οι πάγοι.
Αυξάνεται η «σκοτεινή» επιφάνεια του ωκεανού, η οποία απορροφά ευκολότερα τη θερμότητα. Εξαιτίας αυτού, οι παγετώνες λιώνουν ακόμα πιο γρήγορα. Λέγεται ακόμα, ότι η θερμοκρασία του Ρεύματος του Κόλπου, μειώνεται χρόνο με το χρόνο.
Εικάζεται, ότι σ΄ αυτό συμβάλλουν και τα ίδια τα υπό τήξη παγόβουνα. Κινούνται μέσω του θερμού ρεύματος και το ψύχουν. Ως αποτέλεσμα, το Ρεύμα του Κόλπου φέρνει όλο και λιγότερη θερμότητα στην Ευρώπη – εξηγεί η μετεωρολόγος Γιλένα Παγκρατένκο:
Πριν από την παγκόσμια υπερθέρμανση θα προηγηθούν σύντομες περίοδοι ψύξης. Η Αρκτική θερμαίνεται και εμφανίζεται το φαινόμενο του «ανοικτού ψυγείου»: μεγάλες μάζες ψυχρού αρκτικού αέρα άρχισαν να κινούνται όλο και μακρύτερα. Οπότε, η τήξη των αρκτικών παγετώνων θα οδηγήσει στην ψύξη των ωκεανών.
Η προοπτική των απίστευτων παγετών στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας παραμένει εξαιρετικά ομιχλώδης. Ο επικεφαλής μετεωρολόγος της Ρωσίας, Ρομάν Βίλφαντ, δήλωσε ότι δεν μοιράζεται τις ανησυχίες των δυτικών συναδέλφων του. «Σε οποιοδήποτε - ακόμα και θερμό - χειμώνα, προκύπτουν ψυχρά διαστήματα. Γενικότερα, όμως, στην επικράτεια της Ρωσίας, ο χειμώνας θα είναι ο συνήθης» .

Πηγές: φωνή της Ρωσίας, newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σεισμική δόνηση 3.9 R κοντά στην Πτολεμαΐδα

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,9 R σημειώθηκε στις 18:05 στην περιοχή της Πτολεμαΐδας ..το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 27 χιλιόμετρα ΒορειοΑνατολικα της Κοζάνης
το εστιακό βάθος είναι 35.6 χιλιόμετρα
δείτε τα στοιχειά του:






  Earthquake Details
 Origin Time
Saturday, 21 September 2013, 15:05:16 UTC

 Magnitude
M 3.9
 Latitude
40.55°N
 Longitude
21.87°E
 Depth
35.6 km
 Region
Greece
 Distances
27 km NNE of Kozani
32 km SSW of Edhessa
327 km NNW of Athina

 # of Arrivals 56
 Location Type Auto
 
radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »