Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Μας φέρνουν το μεταλλαγμένο καλαμπόκι μέσω ΕΕ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ - ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ
Σε πλήρη αποτυχία για τη συμφωνία απαγόρευσης της καλλιέργειας του γενετικά τροποποιημένου αραβόσιτου TC1507 της αμερικανικής εταιρίας Pioneer κατέληξε το συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων υπό την ελληνική προεδρία, καθώς παρά την αντίθεση δεκαεννέα κρατών ενδέχεται να επιτραπεί η καλλιέργεια του γενετικά τροποποιημένου αραβόσιτου στην Ε.Ε καθώς οι Ευρωπαίοι δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν την απαραίτητη πλειοψηφία.
 
Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων θα έπρεπε να καταλήξει σε μια συμφωνία μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου, ώστε να συμμορφωθεί με μια απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο ανακοίνωσε στα τέλη του 2013 πως το αίτημα της αμερικανικής εταιρίας θα πρέπει να εξεταστεί χωρίς άλλη καθυστέρηση.
 
Δεκαεννέα κράτη, ανάμεσά τους  η Γαλλία, η Αυστρία, η Ελλάδα, η Πολωνία και η Ολλανδία καταψήφισαν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την οποία υποστήριξαν μόλις πέντε κράτη, η Μεγάλη Βρετανία, η Ισπανία, η Φινλανδία, η Εσθονία και η Σουηδία. Παρά την ισχυρή αντίθεση των δεκαεννέα κρατών, η απόφαση της Γερμανίας, του Βελγίου, της Τσεχίας και της Πορτογαλίας να απέχουν από την ψηφοφορία οδήγησε το Συμβούλιο σε ναυάγιο.
 
Το παράδοξο αυτής της ψηφοφορίας, όπου δεκαεννέα κράτη δεν κατάφεραν να επιβάλουν την θέση τους απέναντι σε πέντε μόλις άλλα, οφείλεται στην ειδική πλειοψηφία που απαιτείται για να ληφθεί μια απόφαση, καθώς χρειάζεται να συμφωνήσουν το 73% των κρατών που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 65% των Ευρωπαίων πολιτών.
 
Πλέον η απόφαση βρίσκεται στα χέρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα υγεία, Τόνιο Μποργκ, θα πρέπει να λάβει υπόψη και το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο στις 16 Ιανουαρίου απέρριψε την πρόταση για την καλλιέργεια του γενετικά τροποποιημένου αραβόσιτου.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο μάγος με τα χρωματιστά μολύβια

Και όμως δεν πρόκειται για φωτογραφίες. Ο Νορβηγός καλλιτέχνης που αγγίζει την τελειότητα, μόνο με τα μολύβια του
 
Με μια πρώτη ματιά οι πιο κάτω εικόνες μοιάζουν με φωτογραφίες... ωστόσο τα φαινόμενα απατούν καθώς πρόκειται για πίνακες που είναι φτιαγμένοι με χρωματιστά μολύβια.
Πρόκειται για δημιουργίες του καλλιτέχνη τατουάζ, Dino Tomic, ο οποίος εργάζεται στην πόλη Notodden στη Νορβηγία.

 
  "Στα 18 μου άρχισα να επικεντρώνομαι σε αυτή τη τέχνη" ανέφερε και πρόσθεσε "Από τότε δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα χωρίς να ζωγραφίζω  κάτι".

 
 

  Ο καλλιτέχνης θέλει περίπου 70 ώρες για να ολοκληρώσει μια τέτοια προσωπογραφία.
Ο νεαρός δε σχεδιάζει μόνο διάσημους ηθοποιούς του Χόλιγουντ αλλά και άγνωστα πρόσωπα. Μπορεί κάποιος να του ζητήσει την προσωπογραφία  ενός αγαπημένου του προσώπου, ένα συγγενή του κλπ.

news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Θετικά τα περισσότερα μοριακά τεστ ασθενών

Σε ποιες χώρες της Ευρώπης εξαπλώθηκε ο ιός της γρίπης. Τι δείχνουν οι κλινικές μελέτες του Ινστιτούτου Παστέρ και τι πρέπει να προσέξουμε
Μεγάλη είναι πλέον η εξάπλωση του ιού της γρίπης στον ελλαδικό χώρο, σύμφωνα με το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδος του Ινστιτούτου Παστέρ.
Όπως αναφέρει, διανύουμε την έβδομη εβδομάδα εργαστηριακής επιτήρησης και ο ιός βρίσκεται πια σε φάση αυξημένης δραστηριότητας, με συνέπεια το Ινστιτούτο να συνεχίζει να δέχεται μεγάλο αριθμό δειγμάτων από ασθενείς με γριπώδη συνδρομή, πολλά από τα οποία είναι θετικά για τον ιό.
Διευκρινίζεται ότι στην Ελλάδα κυριαρχεί το στέλεχος γρίπης A(H1N1)pdm09, αλλά παράλληλα συνεχίζεται και η κυκλοφορία του στελέχους Α(Η3Ν2). Εξάλλου, την προηγούμενη εβδομάδα (3-9 Φεβρουαρίου) απομονώθηκαν και δύο στελέχη γρίπης τύπου Β.
Το Ινστιτούτο Παστέρ καθησυχάζει ότι η έως τώρα γενετική ανάλυση των στελεχών A(H1N1)pdm09 και Α(Η3Ν2), που έχει απομονώσει το εργαστήριό του, δείχνει ότι τα στελέχη του ιού που κυκλοφορούν, δεν διαφέρουν από το στέλεχος του αντιγριπικού εμβολίου και είναι επίσης ευαίσθητα στη χορήγηση των αντιϊκών φαρμάκων.
Τα κρούσματα στην Ευρώπη και τα αποτελέσματα ερευνών
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεγάλη εξάπλωση περιστατικών γριπώδους συνδρομής, εκτός της Ελλάδας, εμφανίζουν η Βουλγαρία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Ισπανία και η Αγγλία, ενώ στις υπόλοιπες 22 χώρες της ΕΕ η δραστηριότητα είναι χαμηλή.
Από την άλλη, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης του Ινστιτούτου Παστέρ δέχεται αναφορές σε σχέση με τη μη ικανοποιητική απόδοση ταχέων δοκιμασιών του ιού της γρίπης.
Οι υπάρχουσες εργαστηριακές μελέτες εκτιμούν τα ποσοστά ευαισθησίας των δοκιμασιών αυτών σε 40-70% και την ειδικότητά τους σε 85-100%.
Επομένως, όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο, τυχόν αρνητικά αποτελέσματα σε ένα δείγμα ασθενούς δεν αποκλείουν την ύπαρξη του ιού και στις περιπτώσεις αυτές η εργαστηριακή διάγνωση πρέπει να γίνεται με μοριακή μέθοδο.
Το Παστέρ συνεχίζει τον έλεγχο δειγμάτων για την καλύτερη αποτύπωση της κυκλοφορίας του ιού στην Ελλάδα. Παράλληλα, όπως αναφέρει, συνεχίζεται η κυκλοφορία στην Ελλάδα και άλλων αναπνευστικών ιών, όπως του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού και των ρινοϊών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΔΗΦΑΓΑ ΠΙΡΑΝΧΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΡΥΠΙΔΗ

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Ο Θόδωρος Καρυπίδης κατά γενική ομολογία, είναι ένας καταξιωμένος δημοσιογράφος από τους
καλύτερους στη Δυτική Μακεδονία (Δ.Μ.) και ανένταχτος κομματικά. Είναι κάθετα αντίθετος με τον
φασισμό, αντισημιτισμό, ρατσισμό, σωβινισμό, υπερασπιστής του δικαίου και των αδυνάτων, ταυτισμένος με τις ανθρώπινες αξίες.
Η Δυτική Μακεδονία είναι η μικρότερη ελληνική περιφέρεια, με ασήμαντη πολιτική καταμετρούμενη αξία, στην εκλογή του επόμενου περιφερειάρχη. Γιατί λοιπόν τα πανελλαδικά μέσα επικοινωνίας επί μια εβδομάδα σφυροκοπούν την υποψηφιότητα Καρυπίδη;
Είναι γεγονός ότι τα κόμματα αρχικά δεν εκφράσθηκαν αρνητικά στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Η επίμονη εναντίωση μαζί με τις πρώτες βολές ήρθαν πρώτα από τα κεντρικά ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους.
Πρώτο ξεκίνησε το κανάλι που είχε τον κορμό του διαφημιστικού πακέτου των 4 εταιρειών εμπορίας
Ηλεκτρικού Ρεύματος, οι οποίες έφαγαν τα χρήματα των συνδρομητών τους και μετά πτώχευσαν.
Η αναμόχλευση της κατάληξης του ορυχείου Βεύης στον 4ο μειοδότη και η εκτενής αναφορά στις
υπέρογκες πρόσφατες αυξήσεις έως 60% στα διόδια υπέρ ‘’νταβατζήδων’’, ενόχλησε αφάνταστα μεγάλο κανάλι και εφημερίδα άλλων συμφερόντων. Οι ίδιοι ενοχλήθηκαν και με τις αναφορές στην εκμετάλλευση του ΧΥΤΑ της Δ.Μ. αφού προετοιμάζονται να ρουφήξουν ως το μεδούλι τον σκουπιδότοπο.
Η αντίσταση στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ (δίκτυα μεταφοράς Η/Ε) και κυρίως το φαγοπότι που θα
ακολουθήσει με τη ‘’δωρεά’’ της λεγόμενης Μικρής ΔΕΗ (αφορά το 35% των νεώτερων και κερδοφόρων παραγωγικών κομματιών της Επιχείρησης δηλ. Σταθμούς Παραγωγής Ατμοηλεκτρικούς, Υδροηλεκτρικούς, Φυσικού Αερίου, Ορυχεία κλπ) φέρνει υψηλό πυρετό στα αδηφάγα ‘’πιράνχας’’ που καραδοκούν.
Η αναφορά στον υδάτινο πλούτο της Δ.Μ. και η αντίθεση στη διάθεσή του σε διψασμένους εμπόρους του

νερού, δημιούργησε επιπρόσθετους εχθρούς που <<βγήκαν από τα ρούχα τους>>.
Τα εμπόδια για τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) με εργασιακές αμοιβές και συνθήκες
μεσαίωνα, στην Περιφέρεια Δ.Μ. ενοχλούν τους λεγόμενους επενδυτές.
Η στήριξη της καθολικής αντίστασης του λαού της Δ.Μ. και η πολιτική της απήχηση, στην πρόθεση της
κυβέρνησης να κλείσει το Πανεπιστήμιο Δ.Μ. και να υποβαθμίσει την υγειονομική περίθαλψη, καθώς και
οι μύχιες σκέψεις για διάθεση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου κ.α. σε ιδιώτες, εκνευρίζουν κυβέρνηση
και <<επενδυτές>>.
Δυσαρεστούνται οι κυβερνώντες με αναφορές για την άνιση και άδικη φορολόγηση των πολιτών, για τις
ανέγγιχτες λίστες φοροκλεπτών και παράκτιων εταιριών και την προβολή των αιτημάτων αγροτών,
μικροεπαγγελματιών κ.α. κοινωνικών ομάδων.
Η προβολή όλων των πάρα πάνω θεμάτων και όχι μόνο, από τον τηλεοπτικό σταθμό ‘’FLASH’’ και τον δημοσιογράφο Θόδωρο Καρυπίδη, η αντιμνημονιακή σταθερή στάση του, η διάθεση βήματος σε κάθε άποψη (απαγορευτικό για τα παπαγαλάκια) από κοινού με την πιθανολογούμενη εκλογή του ως
περιφερειάρχη, αποτελούν σοβαρό ανάχωμα σε προελαύνοντα φανερά και υφέρποντα συμφερόντα.
Ίσως δεν είναι ο κ Καρυπίδης ο ‘’μοναδικός’’. Απετέλεσε όμως σίγουρα την αιχμή του δόρατος απέναντι στα ‘’ πτωματοφάγα’’, εξετέθη με τον καθαρό του λόγο, δεσμεύτηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ΔυτικοΜακεδόνες που δεν τους πείθουν πλέον οι ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις, όταν μάλιστα έχουν στα χέρια τους ένα ισχυρό και αναμφισβήτητο δεδομένο.
Δυστυχώς και στο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ολοφάνερο ότι οι τοπικές‐περιφερειακές κομματικές του οργανώσεις (ψηφοφορία 9‐3 υπέρ Καρυπίδη) αποτελούν ιμάντα μεταφοράς των αποφάσεων του Αθηνοκεντρικού κατεστημένου προς τα κάτω και όχι πέρασμα θέσεων του λαού προς την πολιτική του ηγεσία.
Δυστυχώς ή και ευτυχώς οι δηλώσεις του Εβραίου κ Ντέιβιντ Χάρις που όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ‘’παρουσιάζουν εντυπωσιακές ομοιότητες με τις μονταζιέρες Μαξίμου και Συγγρού’’ έπεισαν ή πειθανάγκασαν την Κουμουνδούρου να αποσύρει τη στήριξή της στον κ Καρυπίδη. Το αποτέλεσμα θα φανεί προσεχώς …….
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτές είναι οι εταιρίες που παίρνουν τα λεφτά των διοδίων! Ποιοι εισπράττουν διόδια από έναν δρόμο πληρωμένο από τους προγόνους μας

diodia-eleusinasΑν κάποτε οι διορισμοί λάμβαναν χωρα στις δημόσιες υπηρεσίες σημερα στην εποχη του μνημονίου αντίστοιχο μερος ειναι οι πολυεθνικές και οι μεγαλοεργολάβοι.
Εδώ προσκυνούν όλοι οι πολιτικοί. Δεν τους νοιάζει τίποτα και κανένας! Αρκεί να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των και να μπορούν να διορίζουν τα δικά τους παιδιά:
Δείτε τις εταιρίες που παίρνουν τα λεφτά μας από τα διόδια, όπως διαβλαζουμε στο megarapress 
1 2 34 5 6
Η VINCI CONCESSIONS S.A.S. (29,9%)
Η HOCHTIEF PPP SOLUTIONS GmbH (17%)
Ο όμιλος J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. (17%)
 Η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. (17%)
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (17%)
Η ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ (2,1%)
 
makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκατομμυριούχος: Η Μ.Ρεπούση έβγαλε καλά λεφτά από τον "συνωστισμό" της Σμύρνης

ΙΔΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ"!
Eπιτέλους το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των τριών βουλευτών που εντοπίστηκαν να έχουν εμβάσει στο εξωτερικό μεγάλα ποσά για τα οποία δεν υπάρχουν δικαιολογητικά, αλλά πλην της περίπτωσης της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μ.Ρεπούση, όλα τα άλλα "μπάζουν" σε ότι αφορά το αν ήταν ηδη γνωστά ή αν υπάρχουν πραγματικά στοιχεία.
 
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι:
 
"Σε πρώτο έλεγχο με την αρχική λίστα με την οποία είχαν ζητηθεί στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων (24.710 περιπτώσεις) βρέθηκαν 3 βουλευτές και συγκεκριμένα οι κ. κ. Καπερνάρος, Κικίλιας και Ρεπούση καθώς και οι σύζυγοι των βουλευτών Σηφουνάκη και Καπερνάρου.
 
Οποιαδήποτε άλλα ονόματα έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.(εδώ αφορά τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γ.Ιωαννίδη για τον οποίο οι φήμες "έτσοξαν" την Συγγρού)
 
Η ΓΓΔΕ ελέγχει κατά πόσο τα ποσά καλύπτονται από τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων και δεν έχει στοιχεία ή την αρμοδιότητα για έλεγχο πόθεν έσχες. Συνεπώς, και ως προς αυτό το σκέλος, τα δημοσιεύματα είναι ανακριβή.
 
Η διαδικασία ελέγχου κάποιων εξ αυτών των υποθέσεων είναι σε εξέλιξη και η υπόθεση του κ. Κικίλια είναι στις 531 στοχευμένες υποθέσεις.
 
Ο κ. Κικίλιας προσκόμισε κατόπιν της σχετικής πρόσκλησης στις 15/4/2013 στην αρμόδια ΔΟΥ Γλυφάδας, πλήρη στοιχεία δικαιολόγησης. Τα στοιχεία αυτά ελέγχονται με την τωρινή διαδικασία.
 
Η ολοκλήρωση των ελέγχων θα γίνει το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα παρερμηνείας. Υπενθυμίζουμε, όμως, ότι πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου είναι λάθος να θεωρηθεί πως υπάρχει παραβατική συμπεριφορά. Προς τούτο, θυμίζουμε ότι στις 44 υποθέσεις που πρόσφατα ελέγχθηκαν μόνο οι 12 (27%) κατέδειξαν αποκρυβέντα εισοδήματα. Η πλειοψηφία, συνεπώς, παρείχε πλήρη δικαιολόγηση των ποσών των εμβασμάτων".
 
Άρα, αφού ο Β.Κικίλιας (εγνωσμένης "καθαρότητας" και τιμιότητας πολιτικός) "προσκόμισε κατόπιν της σχετικής πρόσκλησης στις 15/4/2013 στην αρμόδια ΔΟΥ Γλυφάδας, πλήρη στοιχεία δικαιολόγησης" μένουν οι Μ.Ρεπούση κα ο Καπερνάρος για τον οποίο ήδη γινόταν έρευνα.
 
Άρα έχουμε τρεις βουλευτές οι εξής δύο, η Μ.Ρεπούση! Υπάρχουν βέβαια και τα λεφτά της συζύγου Σηφουνάκη. Η οποία πάντως εξ όσων γνωρίζουμε έχει μεγάλη προσωπική περιουσία...
 
Είμαστε βέβαιοι ότι τα λεφτά της Ρεπούση προέρχονται από τις διαλέξεις που έχει δώσει για τον "συνωστισμό της Σμύρνης"...
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »