Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Αν το παρακολουθήσει κανείς αποκτά την αίσθηση ότι κάποιο «κέντρο» συντονίζει όλους/ες τους παρουσιαστές/ιες των ειδήσεων (Βίντεο)

tatiana1Ένα καταπληκτικό βιντεάκι έφτιαξαν οι συντελεστές της σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής «Ελληνοφρένεια». Συγκέντρωσαν τα ρεπορτάζ όλων των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων που αναφερόταν στην «έξοδο της Ελλάδας στις αγορές».
Αν το παρακολουθήσει κανείς αποκτά την αίσθηση ότι κάποιο «κέντρο» συντονίζει όλους/ες τους παρουσιαστές/ιες των ειδήσεων. Για τέτοια ομοφωνία μιλάμε. Πιθανόν να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο. Απλώς οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών καναλιών στρατευμένοι απόλυτα στο…
μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ έχουν υποδείξει στους υπαλλήλους τους τον τρόπο που θα προσεγγίζουν ανάλογα θέματα.




makeleio

Διαβάστε περισσότερα » »

Oσπρια: Η τροφή που γιατρεύει χοληστερίνη και καρδιά

Η κατανάλωση, καθημερινά, μίας μερίδας οσπρίων μπορεί να μειώσει σημαντικά το επίπεδο της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και έτσι να προστατεύσει την καρδιά, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια, ο αρακάς και τα άλλα όσπρια, όταν τρώγονται τακτικά, μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Τζον Σιβενπάιπερ του Νοσοκομείου Σεν Μάικλ'ς του Τορόντο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου, μελέτησαν (μετα-ανάλυση) 26 τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές σε ΗΠΑ και Καναδά, που αφορούσαν συνολικά 1.037 άτομα.
Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μία μείωση κατά 5% στο επίπεδο της «λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας» (χοληστερόλης LDL) στο αίμα των ανθρώπων που τρώνε μία μερίδα οσπρίων την ημέρα (130 γραμμάρια ή τρία τέταρτα του φλιτζανιού). Η επίδραση των διαφορετικών ειδών οσπρίων φαίνεται να είναι περίπου η ίδια, οπότε δεν έχει τόση σημασία ποιά όσπρια τρώει κανείς.
Τα όσπρια φαίνεται ότι επιδρούν περισσότερο στους άνδρες, που εμφανίζουν μεγαλύτερη μείωση της «κακής» χοληστερόλης σε σχέση με τις γυναίκες. Αυτό ίσως συμβαίνει επειδή γενικά οι άνδρες κάνουν χειρότερη διατροφή από τις γυναίκες και έχουν συνήθως υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης.
Η LDL είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, ιδίως αν συντρέχουν και άλλοι παράγοντες στον ίδιο άνθρωπο. Τα όσπρια δεν μεταβάλλουν το επίπεδο της «καλής» χοληστερόλης (HDL).
Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι η κατανάλωση οσπρίων στις δυτικές χώρες παραμένει σχετικά χαμηλή και έχει περιθώρια να αυξηθεί. Από την άλλη, όπως επισημαίνει η νέα μελέτη, τα όσπρια μπορούν να έχουν κάποιες παρενέργειες σε ορισμένους ανθρώπους (φούσκωμα στομαχιού, διάρροια, δυσκοιλιότητα, αέρια κ.α.), όμως αυτά τα συμπτώματα μειώνονται, όσο τα όσπρια εντάσσονται συχνότερα στη διατροφή.
Τα όσπρια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι καλές πηγές φυτικών ινών και πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι και άλλα τρόφιμα, όπως η βρώμη και το κριθάρι, μειώνουν κατά 5% την «κακή» χοληστερόλη. Από την Ημερησία
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Διαβάστε περισσότερα » »

21η Απριλίου 1967 - 8η Οκτωβρίου 1973: Eργα χωρίς δανεισμό...

Στα 6,5 χρόνια των στρατιωτικών κυβρνήσεων της περιόδου 21η Απριλίου 1967 - 8η Οκτωβρίου 1973  Ημέραι και Έργα, όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο τότε Αντιπρόεδρός της, στρατηγός Στ. Παττακού, υπήρξαν σημαντικά έργα: Μόνο οι επεκτάσεις του οδικού δικτύου και του δικτύου ηλεκτροδότησης της χώρας έγναν στην διπλάσια έκταση απ'ότι είχαν γίνει από το 1949 μέχρι το 1967.
Ας δούμε ορισμένα από τα έργα που αναφέρονται στο βιβλίο και δεν έχει διαψευστεί από κανέναν ότι όντως έχουν υλοποιηθεί από εκείνες τις κυβερνήσεις.
Και να σημειώσουμε ότι όλα έγιναν με μηδενικό εξωτερικό δανεισμό, πράγμα πρωτοφανές για τα σημερινά δεδομένα, παγκοσμίως...
1.Κατασκευή Φραγμάτων Ηλεκτροπαραγωγής
Αλιάκμονος
Καστρακίου
Πολυφύτου
2.Επέκταση Θερμοηλεκτρικών Μονάδων
Ερετρίας
Πτολεμαϊδος
Κατασκευή μεγάλων Γεφυρών
Μέγδοβα
Ρυμνίου (Αλιάκμονος)
Σερβίων (Αλιάκμονος)
3.Κατασκευή Αεροδρομίων
Ζακύνθου
Καβάλας
Κυθήρων
Λήμνου
Μυκόνου
Πάρου
Ρόδου
Σάμου
Σκιάθου
Χίου
4,Αρδευτικά Έργα
Αγρινίου - Μεσολογγίου
Έβρου
Νέστου
Πηνειού Ηλείας
Σερρών
5.Κτίρια-Κρατικά Μέγαρα
Διοικητηρίου ΟΛΠ
Εθνικού Νομισματοκοπείου
ΕΙΡΤ
ΟΣΕ
ΟΤΕ
Πολεμικού Μουσείου
Υπουργείου Εξωτερικών
6.Δικαστικά Μέγαρα
Αθηνών
Θεσσαλονίκης
Ιωαννίνων
Λαρίσης
Πατρών
7.Επεκτάσεις Νοσοκομείων
Αντικαρκινικού
Βενιζελείου
Γενικού Κρατικού
8.Έναρξις κατασκευής Πανεπιστημιουπόλεων
Αθηνών
Θεσσαλονίκης
Πατρών
9.Επέκτασις Ηλεκτροφωτισμού
10.Επίγειος Δορυφορικός Σταθμός Θερμοπυλών
11.Επέκτασις Οδικού Δικτύου
Αποπερατώθηκαν οι εθνικοί οδοί Κορίνθου - Πατρών, Κατερίνης - Θεσσαλονίκης, Χανίων - Ηρακλείου, Θερμοπυλών - Ιτέας - Ναυπάκτου - Αντιππίου, Διδυμοτείχου - Ορεστιάδος, Θεσσαλονίκης - Σερρών - Σιδηροκάστρου, Ξάνθης - Παρανεστίου - Δράμας, Θεσσαλονίκης - Κιλκίς - Πετριτσίου, Κυκλώματος - Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, Ηγουμενίτσης - Πρεβέζης, Ιωαννίνων - Τρικάλων, Κυπαρισσίας - Πύργου, Κυβερίου - Άστρους - Λεωνιδίου, Σπάρτης - Γυθείου - Αρεοπόλεως - Δυρού κ.ά.
12.Ανδριάντας Ελευθερίου Βενιζέλου σε Αθήνα και Χανιά
13.Βελτίωση και εκσυγχρονισμός λιμένων: Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Βόλου, Μυτιλήνης, Καβάλας, Αλεξανδρουπόλεως, Ηρακλείου, Πρεβέζης, Μεσολογγίου, Κατακώλου, Ραφήνας, Χαλκίδος, Κυλλήνης, Σητείας, Αγίου Νικολάου, Κώ, Κιάτου, Καλύμνου, Ν. Μουδανιών, Αγίου Κηρύκου, Ικαρίας, Μυρίνης, Λήμνου, Καλαμάτας, Σπετσών, Νάξου, Θεσσαλονίκης, τού διαύλου Σκαραμαγκά κ.α.


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »