Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Καμένη γη Του Γιώργου Καραμπελιά


EVAAFOT_YMHT_TSIPRAS1622.jpg
Το επιχείρημα το οποίο χρησιμοποιούν πολύ συχνά οι εκάστοτε κυβερνώντες είναι πως παρέλαβαν «καμένη γη» από τους προκατόχους τους. Το επιχείρημα αυτό καλύπτει ψυχολογικά για κάποιους μήνες τους απατημένους οπαδούς της νέας κατάστασης, που αρνούνται να αποδεχτούν το συνήθως ασύνετο της επιλογής τους και δεν θέλουν να παραδεχθούν πως θα πρέπει να γίνουν «κοψοχέρηδες». Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιείται για χρόνια ολόκληρα στις κοκορομαχίες των ανεγκέφαλων πολιτικών στις τηλεοράσεις. Ακούει κανείς ακόμα τον δόλιο βλάκα να επαναλαμβάνει πως παρέλαβε «καμένη γη» το 2009 και γι’ αυτό οδήγησε τη χώρα στη μνημονιακή καταστροφή. Εγώ «σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω», και παρότι δεν συμμετέχω ούτε συμμετείχα ποτέ σε κάποιο μηχανισμό εξουσίας –ή ίσως ακριβώς γι’ αυτό– να μην εκφραστώ ως «Επιμηθέας», δηλαδή κατόπιν εορτής, αλλά ως αγγελιαφόρος επερχομένων –και εν μέρει ήδη συντελεσθέντων– δεινών. Δυστυχώς, είμαι πεπεισμένος ότι η παρούσα «κυβέρνηση»(!) θα παραδώσει καμένη γη κατά την αποχώρησή της, οποτεδήποτε αυτή επισυμβεί. Βέβαια, μετά από τις 130 ημέρες της στην εξουσία, έχω μάλλον εύκολο έργο, διότι «εξ όνυχος τον λέοντα»…
Ωστόσο, αυτό που εξαιρετικά εύκολα θα μπορούσε να συναχθεί ως συμπέρασμα από τον κάθε νουνεχή Έλληνα, αν αυτός βρισκόταν στους Αυστραλιανούς αντίποδες (πόσο μου άρεσε μικρός αυτό το υπέροχο Terra incognita Australis), καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο όταν βρίσκεται στην Ελλάδα. Δυστυχώς, στον δημόσιο χώρο, κατακλυζόμαστε από δειλούς, μικροκομπιναδόρους και ανεγκεφάλους, επειδή οι υπόλοιποι κανονικοί άνθρωποι προσπαθούν να ζήσουν την οικογένεια τους και έχουν εκχωρήσει τον δημόσιο χώρο σε αυτούς. Γι’ αυτό και τα εξόχως προφανή αυτά συμπεράσματα καθίστανται δύσκολο να συναχθούν μέσα από την αβάσταχτη πολυλογία που καθημερινά έχει κάνει κουρκούτι το μυαλό των Ελλήνων.
Θεωρώ λοιπόν απολύτως προφανές και αυταπόδεικτο το συμπέρασμα πως αυτοί οι λεβέντες θα παραδώσουν καμένη γη σε μας και τους επομένους. Βιώσαμε ήδη την πρακτική τους κατ’ αυτές τις μακρές, αλλά από ένα σημείο και μετά ανιαρές, ημέρες, διότι μοιάζουν με μια αέναη επανάληψη δηλώσεων και αντιδηλώσεων Βαρουφάκη(!), βαρυσήμαντων παρεμβάσεων Λεουτσάκου, μαραθωνίων παιδαγωγικών νουθεσιών της προέδρου Ζωής σε ατάραχα λαμόγια, και προ παντός των νυκτερινών (τηλε)διασκέψεων του «γάτου» πρωθυπουργού με πλανητάρχες και ευρωκράτες. Αυτά, την επόμενη ημέρα ή εβδομάδα, θα επαναληφθούν ίδια και απαράλλακτα σε ένα παγωμένο και διαρκώς επαναλαμβανόμενο ενσταντανέ!
Και καθώς αυτοί καλά τρώνε και καλά πίνουν –καμιά φορά με τον λογαριασμό στα 900 δολάρια­­–, προσποιούμενοι πως κυβερνούν, η οικονομία, η κοινωνία, η χώρα εν τέλει, συνεχίζει την καθοδική της πορεία, ακάθεκτη. Στα «μακροοικονομικά» δεδομένα, το Εθνικό εισόδημα βρίσκεται και πάλι σε –επιταχυνόμενη φοβούμαι– πτώση, όλοι οι προμηθευτές του δημοσίου δεν έχουν να λαμβάνουν τίποτε από τα χρήματα που τους χρωστάει το δημόσιο (που αξίζει να σημειώσουμε πως αντιπροσωπεύει το 50% του ΑΕΠ της χώρας), τα νοσοκομεία αποσυντίθενται, τα κόκκινα δάνεια διογκώνονται ταχύτατα, οι ασφαλιστικές εισφορές δεν καταβάλλονται, παρά μόνο όσες έχουν ενταχθεί στις εκατό δόσεις, η ανεργία αρχίζει και πάλι την ανοδική της πορεία. Και θα μπορούσα να συνεχίζω επ’ άπειρον αυτόν τον ανελέητο κατάλογο.
Όμως, εκείνα τα ζητήματα που πάνω από όλα θα έπρεπε να ανησυχούν τους Έλληνες είναι ζητήματα άλλης τάξης, πολύ πιο επικίνδυνα, μεγαλύτερου βάθους και συνεπειών. Αυτά που ελάχιστα συζητιούνται από τους αθλίους των καναλιών. Η τεράστια επιδείνωση των μεταναστευτικών ρευμάτων στα νησιά μας, που αποτελεί μια θρυαλλίδα για το ίδιο το μέλλον του τόπου, η επιστροφή με ταχύτατα βήματα ενός νέου σχεδίου Ανάν στην Κύπρο –γιατί άραγε οι Αμερικανοί «αγαπούν» τόσο πολύ την κυβέρνηση Τσίπρα;– οι κινήσεις των Τούρκων στη Θράκη, οι αλβανικές προκλήσεις και, προ παντός, η δημογραφική κατάρρευση της χώρας και η συνεχιζόμενη φυγή των νέων που επιτείνεται, όλα αυτά μαζί αποτελούν για μένα πολύ μεγαλύτερες υποθήκες για την τύχη του τόπου ακόμα και από τα ζέοντα οικονομικά ζητήματα.
Αλλά ας φτάσουμε και στην περιβόητη διαπραγμάτευση. Μέσα στο γνωστό παιγνίδι που παίζουν οι δανειστές και οι ελληνικές κυβερνήσεις  –ΟΛΕΣ, χωρίς καμία εξαίρεση–, από το 2010 μέχρι σήμερα, οι τοκογλύφοι εταίροι βάζουν ένα πολύ μεγάλο πακέτο στη ζυγαριά έτσι ώστε το θύμα, η Ελλάδα, να δεχθεί ένα μέρος από αυτά στην παρούσα διαπραγμάτευση και τα υπόλοιπα να ξαναϊδωθούν στη συνέχεια! Ήδη, η «ανένδοτη αντιμνημονιακή» κυβέρνηση Τσίπρα έχει δεχθεί μέτρα 1,9 δισεκατομμύρια επιπλέον, ενώ ευαγγελιζόταν όχι μόνο ελάφρυνση αλλά και έναν πακτωλό 12 δισεκατομμυρίων που τα είχε «κοστολογήσει» ο Τσίπρας και ο… Μηλιός (contradictio in terminis για τους λατινομαθείς!) Η διαφορά που τους χωρίζει από τους δανειστές είναι κάτι… ψιλολόγια, 1,5-2 δισεκατομμύρια. Προφανώς, όπως στον μύθο του Χότζα, θα βγάλουν μερικά για να το φάνε οι χαχόλοι –δηλαδή εμείς– και τα υπόλοιπα μέτρα θα έλθουν στην… επόμενη διαπραγμάτευση! Αυτό γίνεται συστηματικά από το 2010, και η στρατηγική του Σόϊμπλε, της Μέρκελ και όλης της κομπανίας, ανεξαιρέτως, είναι πως, στο τέλος του προγράμματος, που το υπολογίζουν ότι χρειάζεται μερικά χρόνια ακόμα, η Ελλάδα θα έχει βγει «σενιαρισμένη», έχοντας χάσει τα «περιττά κιλά». Θα μπορεί έτσι να συμμετέχει ως τουριστικό παράσιτο, απόθεμα ανεπιθύμητων μεταναστών και γεωπολιτικό οικόπεδο/σύνορο στη νέα Ευρώπη του λυσσαλέου πλανητικού ανταγωνισμού που ήδη διεξάγεται και θα επιταθεί τα επόμενα χρόνια. Γι’ αυτό και οι Γερμανοί δεν θέλουν με κανένα τρόπο να τελειώσει το πρόγραμμα προτού ολοκληρώσουν αυτόν τον μετασχηματισμό. Γι’ αυτό και, όταν χρειάστηκε, έριξαν πρώτα τον Γιωργάκη, το 2011, και πρόσφατα τον Σαμαρά, όταν άρχισε να θέλει να αυτονομηθεί και «να βγει στις αγορές». Προτίμησαν να τον ρίξουν με την ασφυκτική πίεση που του προκάλεσαν από την Άνοιξη του 2014 και κατ’ εξοχήν το Φθινόπωρο του 2014, παίρνοντας το ρίσκο μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρά να αφήσουν την Ελλάδα να ξεφύγει από τον μνημονιακό κορσέ. Και βέβαια, ο εξουσιομανής νεανίας και η παρέα του, που νόμισαν πως μπορούν να βγουν και στα μεγάλα καζίνα, ενώ είχαν μάθει μόνο στο πόκερ της Αίγινας με τον Αλέκο, κατάπιαν το δόλωμα αμάσητο. Η «παγίδα», για την οποία μιλάνε και την αποδίδουν στον Σαμαρά, είχε σφραγίδα Σόιμπλε και Μέρκελ, οι οποίοι, με την Κυβέρνηση Σύριζα, Ανελ, Οικολόγων Πρασίνων και Πυρικαύστου Ελλάδος (για να λέμε τα πράγματα στην ακρίβειά τους), ήθελαν να ολοκληρώσουν τη μνημονιακή μετάλλαξη και την κατοικιδιοποίηση ολόκληρου του ελληνικού πολιτικού συστήματος και κατ’ επέκτασιν την υποταγή ολόκληρου του ελληνικού λαού.
Γιατί, και το  έχουμε επαναλάβει αναρίθμητες φορές, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε τις ιδεολογικές και κοινωνιολογικές προϋποθέσεις για μια αυθεντική ρήξη με το παγκόσμιο σύστημα -διότι αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα– και, παρεμπιπτόντως, δεν τις είχε αυτή τη στιγμή ούτε και ο ελληνικός λαός, σε μια παρασιτοποιημένη, εξαρτώμενη οικονομία και σε μια χώρα με δύσκολη γεωπολιτική θέση. Για να μπορείς να προχωρήσεις σε ΡΗΞΗ, θα έπρεπε όχι μόνο να έχεις μαζί σου ένα σημαντικό κομμάτι του λαού που να την επιθυμεί και να μπορεί να πραγματοποιήσει μια παραγωγική και ιδεολογική επανάσταση στη χώρα αλλά να διαθέτεις και μια ρεαλιστική ανάλυση της παγκόσμιας κατάστασης. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει τίποτε από όλα αυτά. Στο ιδεολογικό πεδίο, έχει δύο βασικές, αποφασιστικής σημασίας, ελλείψεις:
Α. Η ελληνική Αριστερά, σε μια χώρα αποικιοποιημένη εδώ και οκτώ αιώνες σε Ανατολή και Δύση, μετά τη Μεταπολίτευση, κατασκεύασε μια αριστερή εκδοχή της παγκοσμιοποίησης και της άρνησης της σημασίας και του ρόλου της εθνικής ταυτότητας. Από αυτή την Αριστερά βγήκαν ο Λιάκος, η Ρεπούση, ο Χριστόπουλος, η Αναγνωστοπούλου, ο Μπαλτάς, ο Νταβανέλος και άλλοι ων ου έστιν αριθμός. Σε αυτήν ανήκει και ο Γιάννης Μηλιός που, μαζί με διάφορους αστέρες του ΚΚΕ, χαρακτηρίζουν ιμπεριαλιστική και υπεραναπτυγμένη τη σημερινή Ελλάδα. Αυτή η Αριστερά, μαζί με τους εκσυγχρονιστές του Σημίτη, διέλυσε τα προηγούμενα χρόνια την εθνική ταυτότητα των Ελλήνων νέων και θέλησε να τους μεταβάλει σε εγωτικά και εγωπαθή άτομα που ενδιαφέρονται μόνο για την πάρτη τους, την οποία αποκαλούν ψευδωνύμως «δικαιώματα». Πώς λοιπόν να οικοδομήσεις το αναγκαίο σήμερα πατριωτικό μέτωπο όταν, για παράδειγμα, εξακολουθείς ακόμα να ενοχλείσαι από το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας και τη λαϊκή θρησκευτικότητα; Και αυτό δεν ανασκευάζεται σε μερικούς μήνες εξ ου και η μόνη διαδήλωση που έκανε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν για το δικαίωμα στο ελεύθερο χασίσι.
Β. Η ελληνική Αριστερά είναι η μοναδική σε ολόκληρη την Ευρώπη όπου δεν έγινε ποτέ καμία συζήτηση σε βάθος για τη σοσιαλιστική εμπειρία του 20ού αιώνα, ως συνέπεια εν πολλοίς και του εμφυλίου πολέμου και της ανόδου της Χούντας. Έτσι, η ελληνική Αριστερά δεν συζήτησε ποτέ το λεγόμενο σοσιαλιστικό μοντέλο και τις πρακτικές της κομμουνιστογενούς Αριστεράς. Αντίθετα μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, αναζωπύρωσε μια άθλια εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα συζήτηση για τον Εμφύλιο, με παρτενέρ κάποιους εμπαθείς αντιπάλους της Δεξιάς, που συνέβαλαν στην ωρίμανση του φρούτου της Χρυσής Αυγής. Το αποτέλεσμα είναι πως, αντί να επισημαίνονται οι ευθύνες των μεγάλων δυνάμεων που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στη σφαγή για τα συμφέροντά τους, να ανακυκλώνεται το κλίμα ενός ψευδοεμφυλίου, αποτέλεσμα του οποίου υπήρξε και η μόνη μηδενιστική «επανάσταση» που έγινε τα τελευταία χρόνια, ο Δεκέμβρης του 2008, που βρίσκεται πίσω από πολλά από τα σημερινά φαινόμενα.
Παράλληλα και συναφώς, ο ΣΥΡΙΖΑ και το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής Αριστεράς έχει εσφαλμένη ανάλυση για τη σημερινή παγκόσμια οικονομική συγκυρία και ακολουθεί –ω της αστειότητας!– θεωρίες τύπου Βαρουφάκη, ότι με χαζοχαρούμενα τούιτερ θα τρομάξουμε τους Γερμανούς. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως η εποχή της σοσιαλδημοκρατίας και του εξασφαλισμένου κοινωνικού κράτους μπήκε σε κρίση εξ αιτίας της παγκοσμιοποίησης και γι’ αυτό δεν σηκώνουν μεσοβέζικες λύσεις. Είτε θα δημιουργηθούν, στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, δυνάμεις που θα θελήσουν να ανατρέψουν τη σημερινή χρηματοπιστωτική δικτατορία είτε θα σερνόμαστε πίσω από τον Σόιμπλε και τη Μέρκελ. Και για να κάνεις το πρώτο, όταν μάλιστα βρίσκεσαι σε μία χώρα ευαίσθητη γεωπολιτικά, πρέπει να έχεις μαζί σου πριν απ’ όλα έναν συνειδητοποιημένο λαό, έτοιμο για έναν μακρόχρονο και σκληρό αγώνα, στα πλαίσια ενός παγκόσμιου κινήματος ανατροπής της δικτατορίας των αγορών. (Ως προς αυτό -και μόνο-, το ΚΚΕ έχει απόλυτα δίκιο, μόνο που βέβαια δεν κάνει τίποτε για να συγκροτηθεί το ανάλογο κίνημα). Διαφορετικά, θα συνεχίζεις να σπέρνεις αυταπάτες περί ευνοϊκής λύσης και ψευδο-ρήξεων, που στο τέλος θα καταλήγουν σε ακόμα περισσότερη καμένη γη και αδιέξοδα. Και αυτό παρά το ότι, έστω με στρεβλό τρόπο, η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται σε μια διεθνή κίνηση ενίσχυσης των αντισυστημικών κινημάτων. Ενίσχυση όμως που ακόμα ΔΕΝ επέτρεπε άμεση άνοδο στην εξουσία. Αυτή, όταν δεν έχεις πραγματικές δυνατότητες, θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή δεν θα ενισχύσει τις αντισυστημικές δυνάμεις αλλά τις συστημικές, που θα επανέλθουν ισχυρότερες.
Και ας υποθέσουμε πως η σημερινή κυβέρνηση, με το σημερινό επίπεδο συνειδητοποίησης του ελληνικού λαού, προχωρούσε προς μια ρήξη, που ανέντιμα –γιατί ποτέ δεν έχει ομολογηθεί στον λαό– προωθούν πολλοί της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να μας διώξουν οι άλλοι για να επιτύχουμε εμείς αυτό που ο λαός δεν θέλει! Μα πιστεύουν πως μπορούν, αυτοί οι ίδιοι, να διαχειριστούν το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα, να σώσουν την ελληνική οικονομία και να διασφαλίσουν την ακεραιότητα της χώρας μας; Αυτό δεν το πιστεύει κανείς, κυριολεκτικώς, ούτε οι ίδιοι, εκτός ίσως από τον αγγλοτραφή «αντιεθνικιστή» Λαπαβίτσα. Κατά συνέπεια, δεν μπορούν να κάνουν κυριολεκτικώς τίποτε. Γι’ αυτό και επί τέσσερις μήνες στριφογυρνάνε γύρω από τον εαυτό τους.
Πραγματική ρήξη ξέρουν πως δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν, ούτε ταυτόχρονα μπορούν να υλοποιήσουν αυτοί τα όντως σκληρά μέτρα που οσονούπω ετοιμάζονται να υπογράψουν και που γίνονται όλο και σκληρότερα όσο περνάει ο χρόνος. Ο Τσίπρας και όλοι οι εξουσιομανείς της παρέας του θα ήταν ίσως διατεθειμένοι να το κάνουν, αλλά τους λείπει το «εργαλείο», δηλαδή το κόμμα που θα τα υλοποιούσε και θα τα «περνούσε» στην κοινωνία. Διότι το κόμμα δεν είναι «δικό» τους, είναι ένα σύνολο «συνιστωσών», και όσο και αν προσπαθούν να το γλυκάνουν με αθρόους διορισμούς, ο μετασχηματισμός δεν μπορεί να γίνει σε ημέρες ή σε λίγους μήνες. Τη στιγμή μάλιστα που οι τράπεζες αδειάζουν, τα ελλείμματα συσσωρεύονται οι γάζες κάνουν φτερά από τα νοσοκομεία.
Κατάληξη: απραξία, και στρατηγική της στρουθοκαμήλου, ενώ τα αδιέξοδα συσσωρεύονται. Και το τέλος αυτής της όπερας-μπούφα –ως προς  τους πρωταγωνιστές- και τραγωδίας για τους «θεατές», δηλαδή τον ελληνικό λαό, είναι ακόμα άδηλο. Καταστροφικό θα είναι οπωσδήποτε, ακριβά θα πληρωθεί οπωσδήποτε, η μόνη δυνατότητα για την οποία πρέπει να πασχίσουμε είναι να μειώσουμε τη ζημιά. Και το πρώτο βήμα είναι να πάψουμε να παριστάνουμε το «παγώνι», να πάψουμε να παριστάνουμε πως «δεν παρακολουθούμε» τις τηλεοράσεις, να ξεφύγουμε από αυτή τη θανατερή απραξία, που μας βυθίζει κάθε μέρα και περισσότερο. Να φωνάξουμε στους ακυβέρνητους κυβερνήτες πως δεν πάει άλλο, να τους πείσουμε πως το χειρότερο που έχουν να κάνουν είναι η σημερινή τους ακινησία, και να συνεγείρουν όλο τον ελληνικό λαό και όσες πολιτικές δυνάμεις το επιθυμούν σε μια πανεθνική κινητοποίηση ελάττωσης των απωλειών. Αφού το διαπράξαμε το σφάλμα και πειστήκαμε από τις υποσχέσεις τους, ας μη τους αφήνουμε άλλο να συνεχίζουν.
Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως, πως εμείς, ο λαός, θα αναλάβουμε να υπογράψουμε για λογαριασμό τους. Αυτοί θα υπογράψουν, και αυτοί θα αναλάβουν το πολιτικό κόστος, εμείς θα πληρώσουμε ούτως ή άλλως με την υποβάθμιση της ζωής μας, καθώς και οι πράγματι ειλικρινείς οπαδοί και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν πιστέψει στις εξαγγελίες του. Πάντως, το πολιτικό κόστος δεν μπορούν να το αποφύγουν όσο και να θέλουν. Το μόνο που πασχίζουν να πετύχουν είναι να μας φέρουν τα μέτρα σε πακέτα, σε δόσεις, για να τα καταπιούμε ευκολότερα, και εμείς και το κόμμα τους, και απηυδισμένοι να φωνάξουμε πως «παραδινόμαστε». Αυτός είναι όλος και όλος ο “αγώνας”. Για να το πετύχουν όμως είναι ικανοί να επιχειρήσουν και άλλους τυχοδιωκτισμούς. Εάν όμως κατανοήσουν ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε –είτε εκλογές είτε δημοψηφίσματα είναι αυτά- και κατανοήσουν πως κινδυνεύουν να τα χάσουν, μαζί με την περιπόθητη εξουσία, τότε ίσως να κινηθούν αποφασιστικότερα. Όντως, είναι το μόνο κίνητρο που μπορεί να τους ξεκουνήσει.
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι έμποροι των εθνών του Αντώνη Ι. Γρυπαίου

Ο Νικολό Μακιαβέλι το 1500 μ.χ. έγραψε τον «Ηγεμόνα».
Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ το 1600 μ.χ. έγραψε τον «Έμπορο της Βενετίας».
Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης το 1900 μ.χ. έγραψε το βιβλίο οι «ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ».
Σήμερα το πνεύμα του «Ηγεμώνα», του «Έμπορου της Βενετίας», και των «Εμπόρων των Εθνών», εκφράζεται από την ηγεσία της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης.


Οι «οίκοι ανοχής» λειτουργούν βάσει της θεωρίας, τα «κορίτσια» να είναι υπερχρεωμένα στους «νταβατζήδες», ώστε να υποτάσσονται στις εντολές και θελήσεις των.
Οι διεθνείς «Νταβατζήδες» λειτουργούν με τη βοήθεια των «Τσατσάδων» πολιτικών.

Η πολιτική ηγεσία της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης-δικτατορίας, φρόντισε ώστε όλα τα κράτη της Γης να είναι υπερχρεωμένα ώστε να είναι υποταγμένα στις θελήσεις των Κοσμοκρατόρων, Επικυρίαρχων του πλανήτη.

Οι Κοσμοκράτορες είναι οι σύγχρονοι «Νταβατζήδες» όλων των εποχών και όλων των Κρατών του πλανήτη Γη.
Ήδη οι ΗΠΑ είναι υπερχρεωμένες με το ποσόν των 16 τρις. δολαρίων, γιαυτό τα πιόνια και μαριονέτες οι πολιτικοί τους, εκτελούν ότι διατάξουν οι «Νταβατζήδες», οι Επικυρίαρχοι της Γης.

Οι χώρες-κράτη-μέλη της Ε.Ε. είναι και αυτές υπερχρεωμένες στους παγκόσμιους «Νταβατζήδες», άλλες πολύ, άλλες λίγο, πάντως χρεωμένες, γιαυτό είναι οι διάφορες Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, κ.λ.π. είναι στις διαταγές των «Νταβατζήδων» Επικυρίαρχων της Γης.

Οι Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες είναι και αυτές χρεωμένες, γιαυτό είναι αποικίες και προτεκτοράτα των διεθνών «Νταβατζήδων».

Οι χώρες της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής είναι και αυτές χρεωμένες, γιαυτό είναι «Μπανανίες» των Κοσμοκρατόρων «Νταβατζήδων».

Οι μόνες χώρες που δεν σκλαβώθηκαν στο χρέος είναι η Ρωσία-Κίνα, γιαυτό σήμερα απολαμβάνουν κινήσεων ελευθέρας Γεωπολιτικής.
Όλοι οι άλλοι είμαστε σκλαβωμένοι στους διεθνείς «Νταβατζήδες» με Αρχηγούς τους Μ@λ@κ@ς πολιτικούς μας.

Το παιχνίδι με το GREXIT οδηγεί σε θάνατο την Ευρωζώνη. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά οι Ευρωπαίοι πολιτικοί «Τσατσάδες» των εκμεταλλευτών Κοσμοκρατόρων «Νταβατζήδων».

Οι Παντοκράτορες «Νταβατζήδες», έχουν συγκεντρώσει όλο το χρυσό και τα πολύτιμα μέταλλα της Γης, στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών τους. Όλες οι Κεντρικές εκδοτικές του νομίσματος Τράπεζες κάθε κράτους είναι δικές τους.
Ο παραγόμενος χρυσός της Μακεδονίας μας είναι των Επικυρίαρχων «Νταβατζήδων»!!!

Το Δολάριο των Αμερικάνων, το οποίο τυπώνει η FEDERAL BANK, δίδεται στους Αμερικάνους με τόκο. Η FED είναι των «Νταβατζήδων».

Το Ευρώ, το οποίο τυπώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) με πρόεδρο το DRAGGI, δίνεται στους «έξυπνους» Ευρωπαίους με τόκο. Η Ε.Κ.Τ. είναι ιδιοκτησία των διεθνών «Νταβατζήδων».

Μη νομίζετε ότι θα γλύτωναν οι Γιαπωνέζοι!!! Η Ιαπωνική Κεντρική Τράπεζα τυπώνει το Γιέν, και το δίδει στους Ιάπωνες με τόκο. Είναι και αυτή ιδιοκτησία των Επικυρίαρχων «Νταβατζήδων».

Όλους αυτούς τους τόκους από τα νομίσματα, και από τα δάνεια, τα εισπράττουν οι Κοσμοκράτορες της παγκόσμιας διακυβέρνησης, οι γνωστοί ως παγκόσμιοι «Νταβατζήδες».
Μας δανείζουν για να είμαστε τα χρεωμένα «κορίτσια», των «οίκων ηδονής», και αυτοί οι παγκόσμιοι «Νταβατζήδες», οι έχοντες το πάνω χέρι, και το πρώτο λόγο.

Ο παππούς ΡΟΤΣΙΛΝΤ έλεγε, «Δώστε μου το προνόμιο να τυπώνω, εκδίδω, και «κόβω», τα νομίσματα των Κρατών, και δεν με νοιάζει ποιός κάνει τους νόμους». Πράγμα που επέτυχε, χάρη στους Μ@@@ς πολιτικούς όλων των κρατών της Γης.

Οι Κοσμοκράτορες είναι οι ανθρωποφάγοι, και διεθνή αρπακτικά, γύπες, και τοκογλύφοι, και οι πολιτικοί των Κρατών είναι οι αίσχηστοι και υποκριτές πολιτικοί εντολοδόχοι των Περιούσιων «Νταβατζήδων».
Οι πολιτικοί των ΗΠΑ, του Βερολίνου, των Παρισίων, των Βρυξελών, και ο Μέττερνιχ της Ευρώπης Σόϊμπλε, είναι σφογγοκολάριοι των ηγετών «Νταβατζήδων», της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Σήμερα οι Κοσμοκράτορες δανειστές- δυνάστες της Ελλάδος είναι σαν τον Σάϋλοκ, τον δανειστή της Βενετίας, που ζήταγε μιά λίβρα κρέας από το σώμα του δανειολήπτη εμπόρου-πολίτη της Βενετίας.

Οι δανειστές-δυνάστες αρπακτικά των Λαών, δανείζουν τα κράτη-μέλη, και τα ανδρείκελα οι πολιτικοί της Ε.Ε. με σκοπό να διαχειριστούν τα δάνεια των πληβείων-κρατών, συνέστησαν επιτροπάτα, που τα ονόμασαν, Τρόϊκα, Θεσμοί, BRUSSELS GROUP, EUROGROUP, EUROWORKINGGROUP, κ.λ.π. είναι οι «τσατσάδες», για να αρμέγουν αποτελεσματικά τα χρεωμένα κράτη-μέλη, προς όφελος των αφεντικών «Νταβατζήδων»!!!

Η Τρόϊκα, ή Θεσμοί, ή BRUSSELS GROUP, είναι το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, και η Ε.Ε., και όλοι αυτοί είναι ιδιοκτησία των διεθνών «Νταβατζήδων», με τα «κορίτσια» να είναι τα δανειζόμενα κράτη-μέλη, και «Τσατσάδες» τους πολιτικούς και τεχνοκράτες, των ως άνω αναφερομένων οργάνων!!!

Το BRUSSELS GROUP δεν είναι τίποτα άλλο παρά BROTHEL GROUP,
με «Νταβατζήδες», «κορίτσια», και «Τσατσάδες».
Δηλαδή οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν είναι τίποτα άλλο, παρά οι «Τσατσάδες» των Κοσμοκρατόρων «Νταβατζήδων». Τόση αξιοπρέπεια έχουν!!!

Στον Μεσαίωνα, το 1600 μ.χ., στο Κράτος της Βενετίας των Δόγηδων, υπήρχε νόμος που έλεγε, πως εάν κάποιος ξένος, αποδειχθεί δικαστικώς, ότι με άμεσες ή έμμεσες ενέργειες, έθετε σε κίνδυνο τη ζωή οποιουδήποτε πολίτη –υπηκόου του Κράτους της Βενετίας-, ο παθών που εναντίον του ενήργησε ο ξένος δανειστής,- θα πάρει τη μισή περιουσία του δανειστή, η δε άλλη μισή θα περιέλθει στο Κράτος. Αυτά ίσχυαν στο Κράτος των Δόγηδων προ 400 ετών.

Σήμερα οι δανειστές-γύπες κατακτητές της υφηλίου, με άμεσες ενέργειες θέτουν τη ζωή των Ελλήνων πολιτών σε κίνδυνο, χωρίς να μπορεί κανείς να τους μιλήσει. Δηλαδή μετά από 400 χρόνια πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο...
Ούτε ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ τολμάμε να ζητήσουμε. Οι διεθνείς «Νταβατζήδες» δανειστές, θα μας τιμωρήσουν με θάνατο...
Εμείς είμαστε τα θύματα των δανειστών-δυναστών Κοσμοκρατόρων «Νταβατζήδων».

Τελικά απέτυχαν οι συνομιλίες για συμφωνία Τσίπρα-Γιούνκερ. Φυσικό ήταν μετά τις παράλογες απαιτήσεις «Νταβατζήδων» και των «Τσατσάδων».
Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια ιστοσελίδα με γελοιογραφία, που λέει η Λαγκάρντ προς Ντράγκι, «Καλά δεν τους χορεύουμε τους Έλληνες; Μιλάμε για μεγάλα ψώνια, τους βρίζουμε κάθε μέρα, τους προσβάλουμε, τους λέμε ζητιάνους, δούλους, τους κόβουμε ακόμα και το φαγητό, το ρεύμα, το νερό, και αυτοί δεν κάνουν χωρίς εμάς!!!

Την υποταγή της Ελλάδος, οι «Νταβατζήδες» και «Τσατσάδες» πολιτικοί, ένθεν και ένθεν, την αποκαλούν «έντιμο συμβιβασμό».

Η Ελλάδα βάλλεται από τη αόρατη παγκόσμια Σιωνιστική κυβέρνηση-Δικτατορία. Τρέμουν τη Ρωσική συνεργασία!!!
Οι δανειστές-δυνάστες- γύπες και κοράκια- αρπακτικά, έχουν ΣΟΚ απαιτήσεις από την Ελλάδα, για να εισπράξουν τα δάνεια που τα έφαγαν η ηγεσία της αόρατης Σιωνιστικής Δικτατορίας μέσα-έξω...

Υφεσιακά μέτρα δεν γίνονται αποδεκτά!! Η Ελλάδα, μετά την αποτυχία για συμφωνία, είναι έτοιμη για αναστολή πληρωμών στο ΔΝΤ και στους άλλους «Νταβατζήδες», δανειστές της Σιων. Τρόϊκα.
Προτάσεις για αύξηση ΦΠΑ στη ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ δεν γίνονται δεκτές.

Οι Γερμανο-Εβραίοι πολιτικοί λένε ούτε αύριο δεν θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα. Τόσο μίσος έχουν οι «Τσατσάδες» των δανειστών-δυναστών «Νταβατζήδων» Επικυρίαρχων της Γης.
Οι δανειστές-δυνάστες, θέλουν μείωση των συντάξεων, για να χρηματοδοτούν τους Τζιχαντιστές σφαγείς της ανθρωπότητας...

Οι εφιάλτες πολιτικοί της Ν.Δ.-Πασόκοι και Ποτάμια, περιμένουν στη γωνία, να διευκολύνουν τους δανειστές «Νταβατζήδες», και τις «Τσατσάδες» αυτών Ευρωπαίους-Σιωνιστές πολιτικούς.
Η Ελλάδα δέχεται εκβιασμούς από τους «Νταβατζήδες» δανειστές της παγκόσμιας δικτατορίας, και τις «Τσατσάδες» αυτών πολιτικούς.

Η ηγεσία της παγκόσμιας κυβέρνησης-δικτατορίας κατάντησε «Νταβατζήδες».
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!
Τόσο χαμηλά έπεσε!!!
Ο δανειστής Σάϋλοκ του Σαίξπηρ, είναι οι σημερινοί ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας!!! Συνιστώ στους αναγνώστες να διαβάσουν το έργο του Σαίξπηρ «Ο Έμπορος της Βενετίας».

Πως να παράγουμε προϊόντα αφού οι δανειστές «Νταβατζήδες» φρόντισαν μέσω των «τσατσάδων» πολιτικών, να μας κλείσουν όλες τις Βιομηχανίες και Βιοτεχνίες;

Εντάξει, με τη συμφωνία το πήραμε το δάνειο.
Μετά τι;
Θα πάμε για άλλη συμφωνία;
Για νέα μέτρα;
Ο στόχος των Σιωνιστών-Ευρωπαίων πολιτικών «Τσατσάδων», είναι η ανατροπή της αριστερής Ελληνικής Κυβερνήσεως που ζητά διαπραγματεύσεις, θέλουν «Σαμαράδες» πεσμένους στα τέσσερα...

Για να πολεμήσουμε τους «Νταβατζήδες» της Ν.Τ.Π. και τις «Τσατσάδες» πολιτικούς, πρέπει να κάνουμε ρήξη, και διαγραφή χρέους, όπως μας δίδαξε ο σοφός ο Σόλων με τη «Σεισάχθεια».

Το κλίμα στο BROTHELS GROUP είναι αρνητικό για την Ελλάδα. Θεωρούν την Ελλάδα μαύρο πρόβατο- «κορίτσι» που αντιστέκεται. Τιμωρούν την Ελλάδα προς αποφυγήν παραπτωμάτων των άλλων «κοριτσιών» της Ε.Ε., αλλά και για παραδειγματισμό.

Μετά την Ελλάδα, έρχεται η σειρά της Ιταλίας. Πρέπει όλα τα «κορίτσια» της Ε.Ε. να αντιμετωπίσουμε τους Κοσμοκράτορες «Νταβατζήδες», και τους Σιωνιστές- πολιτικούς «Τσατσάδες» του BRUSSELS-BROTHELS GROUP, ενωμένα για να ξεχρεώσουμε!
Το χρέος είναι δουλεία για τα «κορίτσια» του BROTHELS GROUP!

ΟΧΙ συμφωνία «ότι κι’ ότι». Να πατήσουμε όλα τα «κορίτσια» ενωμένα, τους Κοσμοκράτορες δανειστές «Νταβατζήδες» και τις «Τσατσάδες» πολιτικούς της Ε.Ε.
Οι άλλοι Νότιοι Ευρωπαίοι «κορίτσια» του BROTHELS GROUP, περιμένουν να δούν τον ηρωϊσμό των Ελλήνων «κοριτσιών», δεν ξέρουν ότι οι «Νταβατζήδες» τους περιμένουν στη γωνία!!!

Η ρήξη φέρνει Γεωπολιτική και Γεωστρατηγική μεταβολή. Αυτό φοβούνται οι Κοσμοκράτορες «Νταβατζήδες» και «Τσατσάδες», ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού.
Εάν οι Σιωνιστές-Ευρωπαίοι «Τσατσάδες» πολιτικοί του BROTHELS GROUP, στείλλουν Τελεσίγραφο, τότε το λόγο έχει ο Ελληνικός Λαός.

Οι «Τσατσάδες» πολιτικοί του BROTHELS GROUP ζητάνε νέα μέτρα πέντε ( 5) δις. ευρώ για λογαριασμό των Κοσμοκρατόρων «Νταβατζήδων».
Καλλίτερα μια ηρωϊκή έξοδο από το BRUSSELS-BROTHELS GROUP, με διαγραφή χρέους, παρά μια κακή συμφωνία, παρά αυτό το μαρτύριο.

Η Ε.Ε. ισοπέδωσε σκόπιμα την Ελλάδα. Μέτρα Σοκ, (Το Δόγμα του Σόκ), ζήτησαν οι Ευρωπαίοι «τσατσάδες» πολιτικοί από τον Πρωθυπουργό.
Συνεχίζεται το θρίλερ της διαπραγμάτευσης, για την επίτευξη της συμφωνίας. Απορρίπτει η Αθήνα το προσχέδιο των «Θεσμών», κοινώς του «BRUSSELS-BROTHELS GROUP».

Όλοι οι Πρωθυπουργοί εκβιάζονται από τους πολιτικούς «Τσατσάδες» των Βρυξελλών.
Οι δανειστές Κοσμοκράτορες «Νταβατζήδες» παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδος, καθυστερώντας τη συμφωνία.

Δραματικές εξελίξεις μετά το αδιέξοδο στις Βρυξέλλες. Τα πιόνια των Επικυρίαρχων «Νταβατζήδων», οι Αμερικάνοι, έκαναν παρέμβαση για το Ρωσικό αγωγό. Τελεσίγραφο των ΗΠΑ στην Ελλάδα για να μη κάνουμε το Ρωσικό αγωγό φυσικού Αερίου. Το θέμα αυτό έχει Γεωπολιτικό χαρακτήρα...

Στο χείλος της Ρήξης με τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές-δυνάστες. Οι «Νταβατζήδες» του BRUSSELS-BROTHELS GROUP θέλουν να πουλήσουμε τα πάντα, για να δώσουν το νέο δάνειο.

Εξωφρενικά όσα ζητούν οι δανειστές. Ζητούν μαχαίρι στο ΕΚΑΣ, μαχαίρι στις Επικουρικές συντάξεις, ψαλίδι στις κύριες συντάξεις, ΦΠΑ 23% στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ). Ζητάνε να πουλήσουμε ΕΛΠΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΗ, Αεροδρόμια, λιμάνια, δηλαδή «Ταπί και ψύχραιμοι». Δούλοι και Σκλάβοι. Αποικία και Προτεκτοράτο!!!

Το ΔΝΤ ζητά βαθιές τομές στο Ασφαλιστικό, και υψηλά ποσοστά στο πρωτογενές πλεόνασμα. Οι «Νταβατζήδες» της παγκόσμιας κυβέρνησης ζητούν περισσότερη λιτότητα.

Ήδη 300 χιλιάδες Έλληνες ζητούν επίδομα σίτισης. Έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στο κόσμο όλο, και ζητούν ΦΠΑ 23% στο ρεύμα.

Ο Ντράγκι της Ε.Κ.Τ. λέει, «Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά με ισχυρή επικερδή συμφωνία» για τους «Νταβατζήδες» δανειστές-δυνάστες. Οι γύπες δανειστές, κάθε μέρα που περνά ζητούν όλο και περισσότερα.

Η Μέρκελ, ο Γιούνκερ, ο Σόϊμπλε, κ.λ.π. πολιτικοί και τεχνοκράτες του BRUSSELS-BROTHEL GROUP εκτελούν διαταγές των «Νταβατζήδων». Είναι συνεχείς οι εκβιασμοί στην Ελλάδα από τα διεθνή αρπακτικά.
Είναι ντροπή τους να ζητάνε από την φτωχιά Ελλάδα υποχωρήσεις, και να μην υποχωρούν οι Μεγιστάνες Παντοκράτορες δανειστές.

Οι Αμερικανοί Σιωνιστές πολιτικοί, ανησυχούν για το Ελληνικό ζήτημα, φοβούνται πως εάν αποτύχουν οι συνομιλίες, μήπως στραφούμε προς Ρωσία μεριά. Να έχουν υπ’ όψιν ότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι, εκτός εάν μας τρομοκρατήσουν με το ΝΑΤΟ-μαστίγιο...

Η πολιτική ηγεσία της παγκόσμιας κυβέρνησης-δικτατορίας, πρέπει να ντρέπεται που έπεσε τόσο χαμηλά να κάνει χρήση της οικονομικής θεωρίας «Εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».
Οι γύπες δανειστές Κοσμοκράτορες «Νταβατζήδες» ζητούν Κυβέρνηση όλων των πολιτικών παρατάξεων. Αυτή δεν είναι Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας. Είναι Κυβέρνηση Εθνικής προδοσίας. Είναι Κυβέρνηση των δανειστών Κοσμοκρατόρων «Νταβατζήδων», αφού προϋποθέτει συμμετοχή με Ποτάμια-Σαμαράδες-Ντόρες-Βενιζέλους-Φώφες, και όλο αυτό το κακό συναπάντημα του BRUSSELS GROUP, των δανειστών «Νταβατζήδων».

Έφθασε η ώρα του ΟΧΙ. ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ
1.- Το νέο Μνημόνιο, τις κομμένες συντάξεις, τους μισθούς πείνας.
2.- Τη παραμονή της Τρόϊκας, και την ισοπέδωση της οικονομίας μας.
3.- Τη Γερμανοκρατία και την Αμερικανοκρατία των «Νταβατζήδων».
4.- Την αρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.
5.- Τη παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας και Εθνικής Ανεξαρτησίας.
6.- Την ανεργία και τη μετανάστευση των νέων.
7.- Αρνηθείτε τη λαθρομετανάστευση.
8.- Η Ελλάς δεν είναι οικόπεδο κανενός.

Οι διεθνείς Κοσμοκράτορες «Νταβατζήδες» του BRUSSELS-BROTHELS GROUP είναι σε πλήρη δράση.
Ο Παπαδιαμάντης ευγενικά τους ανέφερε… «ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ»,
Ο Σαίξπηρ, τους περιέγραψε ως, «Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ»
Και ο Νικκολό Μακιαβέλλι ως « Ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ».

Σήμερα ο «ΗΓΕΜΟΝΑΣ» είναι ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Δικτατορίας των Επικυρίαρχων «Νταβατζήδων»!!!


ΑΝΤΩΝΗΣ  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
  Διεθνολόγος- Αρθρογράφος
E-mail: ant.grypaios@gmail.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ - ΑΠΡΟΣΕΚΤΟΣ κ ΤΣΙΠΡΑΣ Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Γνώριζε πολύ καλά ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνοντας στις Βρυξέλλες προχθές, ότι απέναντί του είχε συνομιλητές εκβιαστές- τοκογλύφους και όφειλε
να είναι πολύ πιο προσεκτικός. Δεν μπορείς να είσαι τόσο καλοπροαίρετος και να προσέρχεσαι σε σοβαρές διαπραγματεύσεις, χωρίς προηγούμενο γραπτό κείμενο προτάσεων των δανειστών, από τα χέρια του «φιλέλληνα» κ Γιούγκερ. Τη στιγμή μάλιστα που η Ελληνική πλευρά έστειλε γραπτά τις δικές της προτάσεις.
Οι προθέσεις τους ολοένα και γίνονται πιο ξεκάθαρες και αποδεικνύεται ότι δεν έφταιγε ο ΟΙΠ.ΟΙΚ. κ Βαρουφάκης που διαφωνούσε μαζί τους και έπρεπε να εξω-πεταχτεί από την κυβέρνηση! Σε λίγο θα τους φταίει ο κ Τσίπρας και το συμπέρασμα που θα εξάγεται θα είναι ότι καλοί διαπραγματευτές είναι μόνον όσοι συμφωνούν μαζί τους σε όλα.
Η Ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχωρίζει  το ΔΝΤ από τους ευρωπαϊκούς  δανειακούς θεσμούς (Κομισιόν-ΕΚΤ) οι οποίοι επίσης δεν υφίστανται κανέναν δημοκρατικό έλεγχο. Το λαμπερό ευρωκοινοβούλιο και οι καλοπληρωμένοι ευρωβουλευτές δεν εκπροσωπούν τους ευρωπαίους πολίτες, όπως θα ήταν το αυτονόητο σε μια δημοκρατική κοινωνία. Αντίθετα κουμάντο κάνουν τα «φέουδα» χωρίς θαρρείς να έχει αλλάξει κάτι από τον μεσαίωνα, που άρχιζε ο εκπολιτισμός των ημιβάρβαρων Βόριο-Ευρωπαίων.
Οι ανεξέλεγκτοι αυτοί θεσμοί, δεν έχουν καμιά έννοια για το ακραίο σημείο κατάντιας που έφεραν τον Ελληνικό λαό. Επιθυμούν σ’ έναν χειμαζόμενο λαό να επιβάλουν κι άλλα εξαντλητικά μέτρα λιτότητας και να λεηλατήσουν ολοκληρωτικά δημόσια και ιδιωτική περιουσία, αφού τον καταστήσουν ανίκανο να την προασπισθεί.
Η εσωτερική ΤΡΌΙΚΑ (Σαμ-Μπένι-Ποτάμης)  κατηγορεί την σημερινή κυβέρνηση (τότε αντιπολίτευση) ότι δεν συναινούσε στη δική της πολιτική .Στην πολιτική του ΝΑΙ σε ΟΛΑ και του ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ. Δεν το έκανε γιατί έλεγε και ακόμα ισχυρίζεται ότι αγωνίζεται για το τέλος της λιτότητας και την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού. Καλεί σήμερα την κυβέρνηση σε εθνική συνεννόηση!  Σε ποιά κατεύθυνση; Στο πάση θυσία συμφωνία; Στη χειρότερη συμφωνία από τη μη συμφωνία; Στον εξευτελισμό και την ταπείνωση, στην εξαθλίωση και την εξόντωση του Ελληνικού λαού;
Οι εκβιαστές τοκογλύφοι-δανειστές μας δεν δέχθηκαν καν το email Χαρδούβελη, τις προτάσεις της σημερινής αντιπολίτευσης και προτείνουν τρεις χειρότερα! Ποια είναι η απάντηση της αντιπολίτευσης; Σε ποια κατεύθυνση πρέπει να κινείται η εθνική συνεννόηση; Ποιόν πρέπει να υπηρετεί μια συμφωνία αν όχι τον Ελληνικό λαό;
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κατάλαβε πλέον καλά τι επιδιώκουν και οι μεν και οι δε(ν). Ούτε μπορεί, ούτε ανέχεται άλλους διασυρμούς και ακραίες μορφές φτωχοποίησης. Είναι έτοιμη να εκφρασθεί εκ νέου, στηρίζοντας ρηξικέλευθες-ριζοσπαστικές λύσεις, σ’ έναν άλλο δρόμο, δύσκολο στην αρχή, αλλά με προοπτική για τις επόμενες γενεές και την πατρίδα

                                 
Διαβάστε περισσότερα » »