Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ; ΑΠΟΣΟΒΗΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ; Ή ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ; του Μιχάλη Ραμπίδη


Μια διακρατική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σ. Αραβία για την πώληση όπλων, μπορούσε να εξελιχθεί σε εμπορική συμφωνία με μεσάζοντες; ΟΧΙ αν το τίμημα έμπαινε απ’ ευθείας από τα κρατικά ταμεία της Σ. Αραβίας στα αντίστοιχα Ελληνικά ταμεία.  ΝΑΙ αν γινόταν μέσω του μεσάζοντος.
Για την εν λόγω πώληση συμφώνησαν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση;  ΝΑΙ.  Πουλήθηκαν τα όπλα και μάλιστα παραβιάζοντας την απόφαση της διακρατικής συναλλαγής με μεσάζοντες;  ΟΧΙ
Θα μπορούσαν να πωληθούν τα όπλα με διαμεσολάβηση;  ΝΑΙ αν ο κ Παπαδόπουλος  ήταν  μεσάζων.  ΟΧΙ αν εφαρμοζόταν απαρέγκλιτα η διακρατική συμφωνία.
Επειδή όμως πώληση όπλων δεν έγινε, δεν έχουμε σκάνδαλο (μίζα, αρπαχτή), ίσως όμως αποσόβηση σκανδάλου. Πάντα εφ’ όσον υπήρχε διαμεσολάβηση.
Αποδείχθηκε με επίσημα έγγραφα της Σ. Αραβίας ότι ο κ Παπαδόπουλος ήταν νόμιμος εκπρόσωπός τους; ΝΑΙ.  Ακόμα και ως επίσημος εκπρόσωπος παραβιάζει το Ν.3978/2011; Ίσως ΝΑΙ ίσως ΟΧΙ. Ένα είναι σίγουρο: Δεν μπορείς να ορίζεις στον απέναντι ποιος & πως θα διαπραγματευθεί μια συμφωνία μαζί σου.
Πόσο δικαιωμένος είσαι όταν για δυο εβδομάδες καταγγέλλεις μέγα σκάνδαλο (Κυριάκος-Φώφη-Λοβέρδος-Νταβατζήδες+ στρατευμένα παπαγαλάκια) και στο τέλος ρωτάς που είναι τα λεφτά (66 εκ), γιατί δεν μπήκαν τα λεφτά στα ταμεία του Υπ. Οικονομικών, ή χάσαμε τα λεφτά! Όμως αν δεν υπάρχουν λεφτά δεν υπάρχει σκάνδαλο, τόσο απλά!
Ακόμα πόσο δικαιωμένος είσαι αν, αν λέω  η «πηγή» σου είναι ένας μεσάζων (Τζων Σφακιανάκης, που υπόσχεται στους Σαουδάραβες ότι θα τους εξασφαλίσει καλύτερη τιμή για την αγορά των Ελληνικών όπλων, σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου), όπως αποκάλυψαν τα άκρως απόρρητα έγγραφα του Υπ. Εξωτερικών, τα οποία κάνατε διαφημιστικές αφίσες;
 Ήταν όμως ο κατάλληλος χρόνος για να αποπροσανατολισθεί η κοινή γνώμη;  ΝΑΙ  Γιατί σ’ όλα τα πρωτοσέλιδα κυριαρχούσαν τα  Paradise Papers και το μεγάλο φαγοπότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ και ακόμα γιατί δημοπρατήθηκαν παράλληλα τα 7 κανάλια Τ V με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ ΕΥΡΩ και τέρμα το τζάμπα!
Η ευκαιρία για την είσοδο των μεσαζόντων δυστυχώς και παρά τις προβλέψεις του ν. 3978/2011 ελλοχεύει, γιατί στα εξοπλιστικά προγράμματα, πάντα τα ποσά και οι μίζες ήταν και είναι μεγάλες.           

Διαβάστε περισσότερα » »